|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
moj jakis czas temu cwiczyl chłyt pesetowy na moim... sutku
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Kurcze, ciekawe jak mika? miala dzis dzwonic
|
|
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
Przypomniało mi się że wczoraj zapomniałam napisać - Perfekcyjna Hania Domu jest suuuuper. Gadająca też ale sprzątająca rozbawiła mnie do łez
Widocznie uznała ze Bokehowy bałagan jej nie odpowiada, chce dorównać konkurencyjnemu ideałowi...
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
http://fakty.interia.pl/nauka/news-a...pl,nId,1013920
taki austalijski kristian grej na emeryturze |
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a miałam Was już pytać jakiś czas temu tzn mamy chłopców o wzwodzisze siusiaków. Tak o, bo mi zawsze go w nocy śmiesznie zmienić bo muszę mu tego siuraka wtedy przytrzymać żeby mu krzywo nie zapiąć w pampie
|
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Sylwietta dostałaś kiedyś mojego priva? Bo podtrzymuję zaproszenie, jak tylko masz jakiś transport to przyjedźcie do nas kiedyś z Bartusiem zamiast siedzieć z tą bandą przygłupów...
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
U nas to samo
![]() ![]() ![]() Sylwia ja to Cie podziwiam, że Ty jeszcze tam mieszkasz. Ja bym nie dała rady. Bokeh Hania jest przesłodka i pięknie "gada" ![]() Yellow współczuję wizyty u teściowej ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-08-20 o 17:00 |
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Któraś pytała o spacerówkę. Ja na miasto i tereny płaskie używam takiej. X-lander to to nie jest no ale dobrze się prowadzi.
|
|
|
|
#818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie widoki w tle !![]() Cytat:
aż dziś odkurzyłam bo mi się trochę głupio zrobiło ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie, macie z mężami/tż wspólne konta czy osobne? jak u Was funkcjonują te wszystkie formalności kto za co itp?
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hope, Ty se włosy nowe zrobiłaś, czy to nie Ty na tym zdjęciu? ![]() Pola reaguje na imię tylko jak jej się chce. Tak to tylko filuje oczami, ale nie patrzy na mnie, i udaje, że nie słyszy. Teraz bejbol zalicza drugą drzemkę. Ale się fmuuuura! |
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
HJE ano ja
|
|
|
|
#821 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, to karny
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu był przystojniak
, bo ta mała szara łajza czuje się w mojej kuchni jak królowa!!
|
|
|
|
#825 | ||
|
Zadomowienie
|
gotuję kaszkę manną błyskawiczną dla dorosłych i dodaję do kaszki śniadaniowej albo obiadku
Cytat:
![]() Cytat:
Zaczęłam się odnosić po kolei do tego, co napisałaś aż doszłam do tego, że szuka ukojenia u cyca, i go znajduje, bo jak rozumiem z cycem śpi już dobrze?Pisałam kiedyś, że moja Ola została przeniesiona do naszego łóżka, kiedy zaczęła budzić się co godzina z płaczem na cyca. Ponieważ nie dawałam rady tak ciągle wstawać to młoda zaczęła sypiać z Nami. Nie pamiętam kiedy to było dokładnie, musiałabym odszukać swoje posty, ale pamiętam, że odezwało się wtedy parę dziewczyn, u których działo się to samo, wtedy wkleiłam to: http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...a_dziecka.html zob. skok 5 miesiąc (pierwszy jaki nam się sprawdził )teraz Ola dalej z Nami spi, ale jest postęp bo, kiedy sie przebudzi to tz jest w stanie uspokoic ja na rekach, wiec ja nie musze na sygnale wyskakiwac np. z wanny ![]() Czytałam tez, ze po 4 m-cu dziecko,ktore zaczyna odbierac duzo wiecej bodzców moze miec wlasnie problemy ze snem, w nocy odreagowuja 'dzien pelen wrazen'. A propo tematu znalazłam rowniez cos takiego: Czy twoje dziecko boi się nocy? Lęki nocne to zaburzenie emocjonalne występujące w pierwszej 1/3 części nocy (stosunkowo krótko po zaśnięciu), trwające zwykle od 1 do 10 minut. Zaburzenie to polega na silnym napadzie przerażenia z krzykiem, spoceniem, przyspieszeniem akcji serca i oddechu, ale bez świadomości. Dziecko nawet jeżeli daje się wybudzić, to jest zagubione, nie pamięta całego epizodu ani żadnego snu, który mógł spowodować lęk. Następnego dnia rano jest zwykle wypoczęte i nic nie pamięta. Pewnie niewiele pomogłam ale bardzo chciałam |
||
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
jestem dopiero na 13 stronie
![]() doczytałam o zaręczynach Deli, ogromne gratulacje, zobacz jak się wszystko super układa, mieszkanie, projekt domu, zaręczyny
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() hmm... i w sąsiada
|
|
|
|
|
#828 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
Osobne. Nie chcialabym miec wspolnego. Mimo to wydatki uzgadniamy razem, ustalamy co mozemy kupic dodatkowego i ile odlozyc, wiadomka z zakupionego fluidu nie bede sie spowiadac . Pensja TZa idzie na rachunki najwieksze(kredyt, mieszkanie i jego alimenty, moze cos dodatkowo jak trafi sie wieksza kasa). Moja na mniejsze rachunki, raty za kompa, karty miejskie, zycie i np jakies ciuchy.
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkie rachunki płaci mąż, hurtem robi przelewy przez neta. I kasę z bankomatu też zwykle on wypłaca a ja mu wieczorem podbieram z portfela żebym nie musiała lecieć ekstra do bankomatu . I on mi robi przelewy jak coś kupię przez neta, zostawiam mu plik z danymi i mówię żeby przelał wieczorem. Na razie się nie buntuje Ja nigdy nie wiem ile mamy kasy, jak niespodziewanie postanowię kupić coś drogiego to muszę dzwonić do męża i pytać ile mamy wolnych środków na koncie albo jaki mam jeszcze limit na kredytówce
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
hope, super wygladasz!!!!!!!!
fajna spacerowka a ten quinny zapp czytalam, ze nie ma regulowamego oparcia? ![]() ja to sie napalilam na ta lire, tylko nie wiem, czy 3 - czy 4 - kolkowa
|
#831 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaka śliczna mamuśkaCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
Treselle nie wiem czy można, nawet jeśli to nie umiem. Mogę normalnie wysłać na maila, chcesz to podrzuć na priv, wyślę jak się dorwę do laptopa
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
dwa konta mamy,dwie osobne karty,ale TZ swoje pieniądze przelewa na moje. Ja robię wszystkie rachunki, przelewy itp. I mam większą władzę nad finansami
|
|
|
|
#834 |
|
Konto usunięte
|
Konta osobne, bez dostępu. Ale... wrednie zamierzam przelewać 90% kasy na jego konto i niech se sam mądraliński zobaczy, ILE dzieci kosztują. Na razie tak, że płacę internet, gaz, utrzymuję dzieci i robię większość zakupów - a jego kasa na prąd + odkładanie na opał, tv, odkładanie,odkładanie...
i wiecznie zdziwiony, że na koniec miesiąca wyciagam rękę po kasę. No to się królewicz zdziwi, hehe.
|
|
|
|
#835 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
nie nadrobię Was ![]() Maja maruda i złośnica - jak jej coś nie pasuje to cała się pręży i piszczy tak że uszy puchną ![]() Z tej strony widziałam tylko pytanie o konto - my mamy razem, jeszcze przed ślubem mieliśmy, ale w sumie to mąż nie wie dokładnie ile mi wpływa kaski, a on dostaje wypłatę "do ręki" i zawsze mi ją całą daje - tzn. zostawia sobie swoje zaskórniaczki w które nie wnikam Tym sposobem i ja i on mamy "swoje" pieniądze na swoje wydatki, choćby na prezent dla drugiego Ja się zajmuję finansami - jestem bardziej poukładana i oszczędna (mimo wszystko ) Zresztą to ja robię zakupy, widzę co jest potrzebne w domu. Co do grubszych wydatków to ustalamy je razem. A jak małż potrzebuje to po prostu mi mówi - daj mi tyle i tyle i jest good Nam taki układ pasuje. a w sekrecie Wam powiem, że mój TŻ to w tydzień po wypłacie by pewnie na duperele wypłatę przepuścił. Jak go wyślę na zakupy to wogóle na ceny nie patrzy PS. klub nadrobiłam |
|
|
|
#836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super fotki )Cytat:
grubsze wydatki to roznie, zazwyczaj ten kto ma wiecej ten placi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Konta osobne, ale pieniadze wspolne
kazde z nas ma karte do drugiego konta na siebie, znamy swoje loginy hasla na internerowe konta. Ale w sumie od poczatku jak sie znamy nie rozliczalismy sie z tego, kto komu 'wisi' kase. Np smieszy mnie u tesciow, ze oni sobie pozyczaja pieniadze, a potem sobie oddaja no dziwne dla mnie. A konta osobne z lenistwa, nie chce mi sie zmieniac ani malzowi :P poza tym jak potem jakas niespodziewajke zrobic? Zutylizowac ciezko pieniadze z konta ![]() Perfekcyjny Pietraszko:P hahaha pomaga mamie wieszac pranie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Ewcie tez juz w spacerówkę wsadziłam
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam dziewczyny
![]() Tablica.pl mnie wyczyści z kasiuty
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

Widocznie uznała ze Bokehowy bałagan jej nie odpowiada, chce dorównać konkurencyjnemu ideałowi...

a jakie widoki w tle !