|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
De jedyna pociecha to taka że to już III trymestr i mało nam do końca zostało.Cytat:
|
||
|
|
|
#422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 18:55 |
|||
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz znowu mam problem ale TŻ'towi nie będę nic mówiła
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ginka na ostatniej wizycie mówiła, ze najwięcej dziecko rośnie od 36tc, nawet 300g na tydzień Kochana i tak całą ciażę zapierniczałaś jak motorek, to wreszcie odpocznij Organizm widocznie się dopomina o trochę spokoju. Cytat:
|
||
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
który? ten różowy?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taksówki tu to specjalnośc Hindusów - nie wiem czy bym chciała od nich cos za free Podzwonie jeszcze po znajomych ale z moim szczęściem to dwóch będzie w pracy , trzech wypitych a kolejnych dwóch nie odbierze telefonu , jak zaczne rodzić ..
|
|
#428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nie zmienia faktu że i tak piękne serio strasznie mi się podobają ![]() czy słyszałyście/ czytałyście opinie o kremie na brodawki Musteli? gdzieś wyczytałam że nie trzeba wycierać brodawek przed podaniem cycka dziecku, ale kosztuje ok 40 zł i zastanawiam się czy go kupić czy jakiś inny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 19:10 |
|
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko święta prasuje dzisiaj od południa te ciuszki i jeszcze mam do wyprasowania trochę
Dobrze że się za to zabrałam pomału, dzisiaj robiłam kolejne pranie, ale napewno jutro nie będę prasować, o nie. A nie chcę myśleć ile jeszcze mnie prania czeka Mój tata dzisiaj zapytał czy będziemy mieć pięcioraczki bo tak dużo tych ciuszków, no ale tak naprawdę piorę wszystkie jakie mam, połowy albo i więcej pewnie nie założę. Ale ja tak naprawdę kupiłam niewiele z tego, wszystko inne dostałam od rodziny
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to dopiero czeka, ale chyba będę prasowała u mamy bo u mnie to bym musiała prać dwa razy...poza tym muszę żelazko kupić jeszcze, bo się nie dorobiłam
|
|
|
|
#435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się właśnie zorientowałam że jeszcze mi trzeba kupić koszule, bo mam w domu jedną, którą mogę wziąć do porodu, w sumie już stara jest
|
|
#436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiedziałam że nawet jest kawa na laktację ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
a ja szukam czegoś co dziecko będzie mogło zlizać (że tak określę) a czy będziecie kupowały podkłady do przewijania maleństwa na łóżku szpitalnym? i jeszcze jedno czy puder dla maleństwa kupujecie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 19:17 |
||
|
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie body się fajnie prasuje, śpiochy też, ale z pajacykami się umordowałam,a mam ich najwięcej
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Przepraszam że nie odpisuję każdej z Was ale przyszły mąż wyrwał mnie z kuchni na chwilę przerwy i podczytuję Was w biegu
![]() Ryba ale masz pecha do tych lekarzy De śliczne te literki dla Twoich synów Uciekam pomagać
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
To było jeszcze coś innego, wyczytałam tylko że właśnie jest bez lanoliny, a inny złapałam do ręki i było że to jest sama lanolina i już nie wiem, który dziecko może "zlizać" bez spłukiwania
|
#441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że przynajmnije wiem jakie chcę panele do sypialni ja mam w sumie wszytskiego po równo, tak mi się teraz wydaje ![]() nowy, ale my kupujemy xa bo na x mova mnie niestety nie stać ![]() Cytat:
![]() o tu znalazłam z Medeli z lanoliną i jego nie trzeba zmywać http://allegro.pl/medela-purelan-kre...480954440.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 19:23 |
||
|
|
|
#442 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo ![]() Cytat:
![]() Paulina Daj krówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lody już zjedzone ale następnym razem zrobię furę i podzielę po równo ![]() Cytat:
żeby Maluch w przyszłości skorzystał.
|
|||||
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
no więc Lu nadal nie wie
pięknie skakał, pokazywał nóżki,ale między nóżkami...pusto!!! albo mały rozmiar;p albo dziołcha! nadal nie wiem! za to zwolnienie dostałam bez proszenia: ciśnienie raptem wysokie, brzuch i szyjka napięta! mam odpoczywać.... za to z Bąblem wszystko ok - już ma prawie 900 gram nóżki ma takie grubiutkie |
|
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bepantenu chyba własnie nie trzeba zmywać coś mi sie kojarzy, że Dzidzia kiedyś pisała...ale moggę sie mylić ![]() Nie myślałam o takich podkładach...trzeba?? Pudru nie miałam w planach Cytat:
|
|||
|
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle macie rzeczy do wyboru że chyba będziesz nocami i dniami szukała i porównywała. Tylko przed Nelką żebyście zdążyli
|
|
#446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kawał dzieciaczka już ![]() ciekawa jestem ile moja waży ![]() Cytat:
no właśnie co do podkładu nie wiem dlatego się pytam wiesz mnie jeszcze kusi America ale nie wiem Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...419239152.html biustonosze tanie do karmienia!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 19:34 |
|||
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nanusia
Piękne łupy ![]() Cytat:
![]() Znalazłam taki przegląd kremów : http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/0-3-mies/zd...m-do-brodawek# W miejsce ☠ ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ Cytat:
![]() I Tylko prasujesz prasujesz prasujesz
|
||
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

De jedyna pociecha to taka że to już III trymestr i mało nam do końca zostało.
Pierwsze zdjęcie to łowy z lumpka a reszta z szopingu. Resztę zdjęć wrzucę później bo co chwila Tż potrzebuje asystentki do remontu więc rozumiecie....
Niby już masz konkretny upatrzony a coś się nagle pojawia i już zagwózdka
a teraz znowu mam problem ale TŻ'towi nie będę nic mówiła 

KCIUKI DLA ANI 

chyba jutro poświęcę na dzwonienie po korporacjach ..