|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() A pralka wybrana? Cytat:
|
||
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
a jaki dokładnie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...olina-10g.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-brodawek.html Chyba padnie na ziajke z racji ceny. Co do ęlazka to ja mam takie http://www.oleole.pl/zelazka/bosch-s...-tda7680.bhtml i lepszego nigdy nie miałam. Jest rewelacyjne i fajnie się nim prasuje a jak nastawiam na parę to już cud miód i orzeszki |
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wcześniej mówił gin o synku??Najważniejsze, ze wszystko dobrze z dzidzią Super, że zwolnienie dostałaś - odpoczywaj ile wlezie Nemosku krówki lecą Lineczka super, będzie na fotelik |
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wybrana o własnie, a nie wiecie czy Bephanten jest jeszcze w promocji w Rossmannie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
![]() A lekarz nic nie zasugerował ? Czyli niespodziankę chce mamusi zrobić ![]() Do tego linku mamopedia .pl wiadomo bez spacji Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-08-20 o 19:48 |
||
|
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to to żelazko co mi się podoba ![]() na fotelik to z konta mamy przeznaczone
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
|
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
w moim szpitalu NIE jest dostępne znieczulenie zewnątrzoponowe ![]()
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
to może zdążę kupić jeszcze
![]() dobra teraz mam głupie pytanie czy właśnie te cały Bephanten on dla dzieci jest na podrażnioną/ odparzoną pupkę czy tak po prostu do smarowania?zobaczcie jaka różnica w cenie a ta sama pojemność :O http://allegro.pl/sudocrem-krem-na-o...485323760.html i http://allegro.pl/sudocrem-duzy-supe...447745855.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 20:00 |
|
|
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no wlasnie dziś powiedział,ze nic nowego nie wniesie ![]() a raz był chłopak (tez tego nie powiedział tylko powiedział,ze cos widać między nozkami), na polowkowym zakleszczył nozki,a dziś nic
|
||
|
|
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Ponawiam pytanko czy ma ktosksiazke pierwszy rok zycia dziecka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dostałam na imieniny polecam, bardzo fajnie się czyta
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
A ja wróciłam ze spaceru a Wy już nasmarowałyście 4 strony no idzie z Wami w ogóle funkcjonować. Na szczęście już nadrobiłam.
Jesteście okrutne wiecie o tym? Ja mam mieć diete bezsłodyczową bezcukrową a Wy cały czas jak nie o krówkach, nutelli to lody....buuuuuuuuuuu i jak ja mam wytrzymać się pytam? |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja niestety nie pomogę, bo mam tylko w Oczekiwaniu na dziecko ![]() znalazłam ręczniki kąpielowe dla wielbicielek sówek: http://allegro.pl/bobas-okrycie-kapi...460264101.html
|
|
|
|
#471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To będziecie mieli niespodziewajke jak tak dalej pójdzie Cytat:
ja już kończe na szczęście Cytat:
A bepanthen tak jak piszesz jest dobry na brodawki i nie trzeba go zmywac przed karmieniem Cytat:
Mi koleżanki mówiły ze jest dobry na takie profilaktyczne smarowanie pupki , jak linomag . Jak mocniejsze odparzenia to warto mieć sudocrem .
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli kupię i Bephanten od razu będę miała na brodawki i sudocrem ![]() i jeszcze sówki http://allegro.pl/fehn-pozytywka-sow...460405817.html i http://allegro.pl/pozytywka-przytula...472432044.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-20 o 20:13 |
|
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII
Oczywiscie nie dodalam ze poszukuje w wersji elektronicznej
![]() Polozna nam na sr mowila ze najlepsze jest mleko na brodawki, ze super sie goja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
tak patrzyłam teraz z TŻ i ten z linka to też jest XA tylko ktoś dopisał x-move
![]() Cytat:
![]() popularny kolor ![]() Już się dokopałam, ze chodziło o rinco
|
|
|
|
|
#477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na pewno się znajdzie jakiś cel, o to się nie martwię
![]() Cytat:
Będę szukac czegoś w necie...A miałam pisac, że mamy tą samą komodę Cytat:
a zakupów dla dzidzi masz już duzo? chyba w kolorach uniseks??Kiedy następne usg?? |
||
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- o to to i ja się nie martwię
|
|
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja Cię kręcę…13 stron do nadrobienia
Tak to jest jak się dzień spędza poza domem.Anoula kochana przeniosłam sobie USG z 16.09 na 23.09 godzina 9.00. Zmień proszę. Widze, że był temat odwiedzin w szpitalu/domu po porodzeni poruszany. No właśnie co o tym sądzicie? Ja myślałam, żeby poprosić rodziców, żeby do szpitala nie przyjeżdżali dopiero do domku. Ale to też najbliższa rodzina na początku tj. rodzice/rodzeństwo. No i nie wiem czy dobrze myślę… Maomami śliczne łupy! Pokaż ten kocyk! Bo ja ciągle szukam takiego grubszego który byłby fajny i niedrogi i klops… Dzięki za zeskanowanie planu porodu, już zapisałam na dysku! Taszanta ja u dentysty jeszcze nigdy nie brałam znieczulenia :P Nie miałam kanałowego leczenia ani rwania ale plomb mam sporo :P Bardziej się tej igły chyba boję niż samego wiercenia. No i w sumie prawie wcale nie boli, to po co chodzić ze zdrętwiałą twarzą hehehe Dzidzia jupi! Ile fotek! Aliska jest do Ciebie bardzo podobna! A Ty jaka opalona murzynie jeden! Tort wypasiony, nie gadaj, że sama zrobiłaś!!!!!???? De te Twoje skurcze są bardzo niepokojące. Fajnie, że u Was jest w ogóle coś takiego jak ta pomoc domowa, może się uda załatwić… Trzymam kciuki! No i pędź do lekarza bo nie ma żartow. Issia jeśli faktycznie czujesz niedosyt to dobrze robisz wybierając się na dodatkowe USG. Ja z mojej gin też nie jestem zbyt zadowolona.. ale już nie chcę się nigdzie przenosić, a na 3 USG prenatalne idę płatnie. Rybka cholera jasna co za dupek! To pytanie o morfo i mocz to w ogóle przesadził , co go to g…interesuje. Należy Ci się to niech wypisuje dziad jeden! I do wagi też nie powinien się czepiać szczególnie, że zrobił to w taki niesmaczny sposób. Przykro mi, że to Cię spotkało. Jeśli skurcze się będą powtarzać to jedź na IP, chociaż wiem, że masz dość szpitali. Szkoda mi Was, trzymam kciuki za zdrówko. Lineczka ja kupowałam w Leroy Merlin chyba 4 oczka były za 40 zł i to bardzo fajne. To było w zeszłym roku. Zajrzyj tam i do castoramy/obi. Paulinaizabela na stronie to na pewno nie jest kolor zielony! Co za du.pki…. A ile będzie Cię kosztować wysyłka? Ja bym się pokłóciła, macie tam pewnie jakiegoś rzecznika praw konsumentów, postrasz nim. Na stronie jest taki beż czy krem! A nie soczysta zieleń! Wyślij im to porównanie zdjęciowe! Nie wiem co oni za monitor tam mają, że u nich przewijak jest zielony…. Dowal jeszcze, że przewijak jest niezgodny z oferowanym bo nie ma miarki. Miss Triss widzę, że się z TŻ nie dogadujecie…Spróbuj na spokojnie pogadać raz jeszcze, że jak już robić to raz a porządnie. Wiadomo, że roboty 3x więcej ale jak trzeba to trzeba. Równie dobrze mógłby pomalować sypialne w jeden dzień i po remoncie a nie o to przecież chodzi… Wspólczuje, że on Cię nie rozumie. A jak nie to walnij focha tak jak nasturcja pisała. Nie gotuj, nie rób zakupów, nie sprzątaj bo to tyle roboty. Niech je suchy chleb, nie zginie. Generalnie go nie rozumiem i się we mnie krew gotuje. A może poproś jakiegoś znajomego/brata/tatę do pomocy. Jedźcie do sklepu, kupcie co trzeba i zróbcie a mężowi niech będzie WSTYD! Jestem tak piekielnie zła na tego Twojego chlopa, że się chyba zaraz poplaczę. Normalnie się trzęsę z nerwów. Magalska jak fajnie że jesteś! Bruno waży prawie 2 kg! WOOOOW! Sliczny kącik! Też mam ten przewijak z ikei tylko go pomalowałam na brązowo ![]() Lineczka ładny ten śpiworek ale chyba taki cienki bardziej… Na zimę za cienki. Też mam wózek Passo na oku i w sobotę chcę go na żywo obejrzeć. Z wad to ma niskie oparcie spacerówki – 40 cm. Nie wiem jak tam x-landerze to wygląda. Pudru nie kupuję, podkłady tak. Przydadzą się pod mój tyłek i być może do przewijania. Do brodawek kupię Purelan z Medeli – nie trzeba zmywać. Nanusia ale ładne ciuszki! Nie wierzę, że skończyłam czytać… uffff….
|
#480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

mnie to dopiero czeka, ale chyba będę prasowała u mamy bo u mnie to bym musiała prać dwa razy...

nóżki ma takie grubiutkie

Ślub 25.08.2012 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Będę szukac czegoś w necie...
Tak to jest jak się dzień spędza poza domem.
a teraz znowu mam problem ale TŻ'towi nie będę nic mówiła