Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 21:37   #691
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Mam newsa - zostałam przyszywaną ciocią
Mojego taty partnerki córka urodziła przed godziną 21 córeczkę - Lenkę
Gratulacje !

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:37   #692
monikkad
Wtajemniczenie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ehhh same problemy z tym życiem po ślubnym, dużo bardziej wolę przygotowania Sama się zastanawiam, gdzie ja wyląduję w ogóle po własnym ślubie, nie stać nas na kupno mieszkania, nikt nam nie da kredytu, nawet nie mamy możliwości mieszkać z rodzicami, bo nie ma gdzie, a wynajmowanie to jest, jak już wspomniałaś, ładowanie komuś w kuper kasy
Nam też nikt nie da mieszkania. Kredytu (przynajmniej na początku) też na pewno nie dostaniemy. Będziemy więc wynajmować, no ale cóż, takie życie, nie my jedyni! Na początku też spędzało mi to sen z powiek, ale wolę to zdecydowanie niż mieszkać z moją mamą czy z teściami!
Będziemy oczywiście składać podanie o mieszkanie z ktbs no i myśleć nad kredytem "mieszkania dla młodych", ale na początku będzie wynajem. Przecież nie rozpłaczę się jecząc "o Boooziu, wszyscy mają, a ja nie mam". Są tacy, co mają, ale i setki tych, którzy tak jak my, nie mają I nie będę kilku kolejnych lat czekać i czekać aż dostanę kredyt, żeby zamieszkać z tż ... Zwłaszcza, że super młody to on już nie jest, a ja też nie najstarsza, ale i nie najmłodsza na wątku.

Poznanianka, gratulacje

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-08-20 o 21:39
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:39   #693
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
velika juz mi odpowiedziala na PW, dziedziczy tylko Tż a potem dzieci, ja nie.
No wlanie ciezko pogodzic myslenie o sobie na zaś z tworzeniem wspolnego domu.

chyba, że mąż umrze to Tobie też coś skapnie
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:40   #694
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
owszem, ale dopiero kiedy zostanie jego wlascicielem, co moze nastąpic za 10 lat, albo za 30. A nikt z nas nie bedzie czekal w razie czego z rozstaniem do tego czasu... nawet sie smialam do Tżta ze w razie czego bedzie chcial sie mnie pozbyc jak najszybciej... no ale zarty zartami ale jest w tym ziarnko prawdy.
ale to w takim razie mój tż też może stwierdzic, ze sie nie bedzie pchał do mnie. bo bedziemy mieszkac u mnie, narazie dom nie jest na mnie przepisany i nie chce zeby byl w najblizszym czasie, moze za jakies pare lat. wiec jesli bedziemy rremontowac, a chcemy zaczac na zime, to tez mozna by rzec ze idzie w błoto, bo dom mój nie jest ani mojego tż. ale nie obawiamy sie o to, ze nas wyrzucą, czy coś jesli mi dom przepisza za pare lat, wtedy w razie gdyby nam cos nie pykło, będe musiała zwracać tż, bo wszystko co nabyje po slubie bedzie nasze, a nie moje, wiec dom bedzie nasz . ale mój tż nie boi sie ani nawet nie słyszałam sprzeciwu z jego strony, ze nie bedzie ladowal kasy w to póki nie bedzie moje, czy nasze. tylko Ty masz inna sytuacje, idziesz do Tz. Ja gdybym szla do tz swojego tez bym sie nie obawiała, ale ja mam stosunki z jego rodzina pozytywne, a to diametralnie zmienia postac rzeczy

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-20, 21:41   #695
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Nam też nikt nie da mieszkania. Kredytu (przynajmniej na początku) też na pewno nie dostaniemy. Będziemy więc wynajmować, no ale cóż, takie życie, nie my jedyni! Na początku też spędzało mi to sen z powiek, ale wolę to zdecydowanie niż mieszkać z moją mamą czy z teściami!
Będziemy oczywiście składać podanie o mieszkanie z ktbs no i myśleć nad kredytem "mieszkania dla młodych", ale na początku będzie wynajem. Przecież nie rozpłaczę się jecząc "o Boooziu, wszyscy mają, a ja nie mam". Są tacy, co mają, ale i setki tych, którzy tak jak my, nie mają I nie będę kilku kolejnych lat czekać i czekać aż dostanę kredyt, żeby zamieszkać z tż ... Zwłaszcza, że super młody to on już nie jest, a ja też nie najstarsza, ale i nie najmłodsza na wątku.
Płakać nie będę, ale moi rodzice są trochę zobligowani do tego, żeby mnie jakoś wspomóc, gdyż: mój starszy brat ma mieszkanie na własność, babcia go zameldowała do siebie i przepisuje na niego mieszkanie. No i rodzice TŻ trochę też, bo skoro ojciec TŻ za free zrobił im całe piętro, to i nam powinien, żeby było po równo ale zobaczymy jak to wyjdzie.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:42   #696
ana909
Erudycja

Cytat:
A TŻ nie przeszkadza takie gadanie, nic z tym nie robi? Ja bym tak nie wytrzymała, z moimi jak się kłócę to i TŻ się wypowiada, czasem się wszyscy drą aż ściany latają ale potem jest spokój, z teściową i siostrą TŻ miałam jedno spięcie, po czym teściowa mnie przeprosiła. Nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej, wszystko wyjaśniam nawet za cenę fochów i kłótni - lepiej szczere relacje niż żadne. No ale to u mnie, a odnośnie Ciebie - to liczyłabym na wsparcie TŻ.
nie no oczywiscie ze sie odzywa, caly czas powtarza ze od wielu lat jest pelnoletni i nie musi sie nikogo pytac o zdanie.

Dzis w ogole mialam sprawe do tesciowej razem z Tż, na wstepie mowimy ze musimy pogadac o bardzo waznej, trudnej sprawie, a teściowa"a co sie stało, W CIĄŻY JESTES?"
A Tż:"Nie no co Ty, zreszta co to by byla za powazna sprawa"
Stary 2013-08-20, 21:44   #697
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
gratulacje
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:44   #698
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
no wiesz, tego to bym nie chciala chybabym sie zaplakała na smierc i dołączyla do niego.
Stary 2013-08-20, 21:45   #699
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Płakać nie będę, ale moi rodzice są trochę zobligowani do tego, żeby mnie jakoś wspomóc, gdyż: mój starszy brat ma mieszkanie na własność, babcia go zameldowała do siebie i przepisuje na niego mieszkanie. No i rodzice TŻ trochę też, bo skoro ojciec TŻ za free zrobił im całe piętro, to i nam powinien, żeby było po równo ale zobaczymy jak to wyjdzie.
No to was wspomogą rodzice, ciesz się
Nas nie wspomoże finansowo nikt, ale i tak damy radę
Stary 2013-08-20, 21:46   #700
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
chyba, ze np babci albo mamie TZta odbije palma i przepiszą dom na sąsiadke/koscioł/biblioteke miejską itepe, to oboje zostaną z niczym. Nie ma co dzielic skóry na niedźwiedziu...

Moi dziadkowie mieli mieszkanie i dwóch synów - mojego tate i mojego chrzestnego, zawsze dziadkowie mówili, ze mieszkanie po nich dostanę ja, ale tata liczył chyba ze on dostanie na pół z bratem, logiczne. Jak przyszło co do czego wujek dostał całość, ojciec nawet złotówki. Babcia przespisała mieszkanie w tajemnicy po smierci dziadka

druga babcia miała swoje mieszkanie w kamienicy, ale mieszkała w mieszkaniu jej męża w innej czesci miasta, tamto stało puste. Mama bardzo chciała to mieszkanie dostac, bo to był taki dom rodowy, tam mieszkała jeszcze moja prababcia i wszystkie ciotki. Nawet kiedy zaproponowała babci, ze od niej to mieszanie odkupi na raty. Babcia sie nie zgodziła i co? Sprzedala je za grosze obcym ludziom

u TZta w rodzinie tez juz kilka podobnych historii słyszałam... kochajmy sie jak bracia, a liczmy sie jak Żydzi

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:49   #701
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ale to w takim razie mój tż też może stwierdzic, ze sie nie bedzie pchał do mnie. bo bedziemy mieszkac u mnie, narazie dom nie jest na mnie przepisany i nie chce zeby byl w najblizszym czasie, moze za jakies pare lat. wiec jesli bedziemy rremontowac, a chcemy zaczac na zime, to tez mozna by rzec ze idzie w błoto, bo dom mój nie jest ani mojego tż. ale nie obawiamy sie o to, ze nas wyrzucą, czy coś jesli mi dom przepisza za pare lat, wtedy w razie gdyby nam cos nie pykło, będe musiała zwracać tż, bo wszystko co nabyje po slubie bedzie nasze, a nie moje, wiec dom bedzie nasz . ale mój tż nie boi sie ani nawet nie słyszałam sprzeciwu z jego strony, ze nie bedzie ladowal kasy w to póki nie bedzie moje, czy nasze. tylko Ty masz inna sytuacje, idziesz do Tz. Ja gdybym szla do tz swojego tez bym sie nie obawiała, ale ja mam stosunki z jego rodzina pozytywne, a to diametralnie zmienia postac rzeczy
to dziala w obie strony ale tak jak mowisz, relacje wiele zmieniaja. Np JA gdybym miala swiadomosc ze rozstajemy sie z Tżtem a on wladowal kupe kasy w moj dom, to czulabym sie zobligowana mu oddac, prywatnie, bez udzialu prawa. I on też, ale jego babcia... juz raczej nie.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
chyba, ze np babci albo mamie TZta odbije palma i przepiszą dom na sąsiadke/koscioł/biblioteke miejską itepe, to oboje zostaną z niczym. Nie ma co dzielic skóry na niedźwiedziu...

Moi dziadkowie mieli mieszkanie i dwóch synów - mojego tate i mojego chrzestnego, zawsze dziadkowie mówili, ze mieszkanie po nich dostanę ja, ale tata liczył chyba ze on dostanie na pół z bratem, logiczne. Jak przyszło co do czego wujek dostał całość, ojciec nawet złotówki. Babcia przespisała mieszkanie w tajemnicy po smierci dziadka

druga babcia miała swoje mieszkanie w kamienicy, ale mieszkała w mieszkaniu jej męża w innej czesci miasta, tamto stało puste. Mama bardzo chciała to mieszkanie dostac, bo to był taki dom rodowy, tam mieszkała jeszcze moja prababcia i wszystkie ciotki. Nawet kiedy zaproponowała babci, ze od niej to mieszanie odkupi na raty. Babcia sie nie zgodziła i co? Sprzedala je za grosze obcym ludziom

u TZta w rodzinie tez juz kilka podobnych historii słyszałam... kochajmy sie jak bracia, a liczmy sie jak Żydzi
Święte słowa. Tu jest podobnie z tym ze Tż jest jedynym spadkobiercą i na pewno on dostanie. Ale tylko on, zadna obca osoba w postaci żony czy coś w tym stylu. Tylko z krwi i kosci. Dobrze ze chociaz dzieci nie zostana z niczym.
Stary 2013-08-20, 21:49   #702
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
to dziala w obie strony ale tak jak mowisz, relacje wiele zmieniaja. Np JA gdybym miala swiadomosc ze rozstajemy sie z Tżtem a on wladowal kupe kasy w moj dom, to czulabym sie zobligowana mu oddac, prywatnie, bez udzialu prawa. I on też, ale jego babcia... juz raczej nie.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Święte słowa. Tu jest podobnie z tym ze Tż jest jedynym spadkobiercą i na pewno on dostanie. Ale tylko on, zadna obca osoba w postaci żony czy coś w tym stylu. Tylko z krwi i kosci. Dobrze ze chociaz dzieci nie zostana z niczym.
Ile lat ma ta babbcia?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-20, 21:51   #703
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Widzę trudne tematy ja powiedziałam TŻtowi, że jak po ślubie będzie chciał odejść ode mnie, zdradzi mnie itp to Go oskubie do ostatniej złotówki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:51   #704
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Ile lat ma ta babbcia?
moze by jej tak podpiłować balkonik?

(wybaczcie, musialam)

Stary 2013-08-20, 21:52   #705
ana909
Erudycja

Moja babcia bedzie zapisywala dzieciom w ten sposób: ciocia moze mieszkac tylko do konca zycia, dzieci nie dziedziczą, wujek to samo, moja mama: dziedziczę ja i siostra, ojczym juz nie. Ew II wersja (babcia ciagle zmienia wersje) ciocia i wujek jw, moja mama rownież tylko do smierci, bo siostra dziedziczy po ojcu gospodartwo rolne, a caly dom i podworko na mnie i jedną z siostr siotecznych, bo niby obie jestesmy najbardziej odpowiedzialne. No ale ta sis to wlasnie ta z ktora mam teraz zatargi... Oj babcia ma ciezki orzech do zgryzienia. Moja rodzina to patologia
Stary 2013-08-20, 21:52   #706
Verunka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Widzę trudne tematy ja powiedziałam TŻtowi, że jak po ślubie będzie chciał odejść ode mnie, zdradzi mnie itp to Go oskubie do ostatniej złotówki

ja mojemu powiedziałam ze go znisze i spale mu dom (rodzinny)

Stary 2013-08-20, 21:52   #707
ana909
Erudycja

Cytat:
ile lat ma ta babbcia?
72
Stary 2013-08-20, 21:53   #708
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:

Mi mój TŻ powiedział, że jeślibyśmy sie rozstali, to chyba jestem głupia, jeśli mysle, że on by chciał odemnie zwrotu kasy czy czegoś tam.. ale My się nie rozstaniemy, więc nie mysle o tym

🤍

Stary 2013-08-20, 21:54   #709
ana909
Erudycja

Cytat:

polać jej

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
moze by jej tak podpiłować balkonik?

(wybaczcie, musialam)
niestety nie uzywa :P juz 2 razy byla w sanatorium, teraz znowu jedzie na 2 tyg, córa dba o jej zdrówko.
Stary 2013-08-20, 21:54   #710
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
72
to młoda, i Wy byście mieli z nią mieszkać razem?

🤍

Stary 2013-08-20, 21:56   #711
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziękuję za gratulacje

Mój tata tak przeżywał te narodziny - już to widzę co to będzie jak ja zacznę rodzić

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:57   #712
ana909
Erudycja

Cytat:
to młoda, i Wy byście mieli z nią mieszkać razem?
a tesciowa 49 :P
noooo taki jest plan.... nigdy nie przyzwyczaje sie do jej gadania i podejscia "za moich czasów bylo tak"
dlatego w planach jest osobne wejscie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:

ja swojemu powiedzialam ze go wykastruje
Stary 2013-08-20, 21:57   #713
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Odp: Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM

Cytat:
ja mojemu powiedziałam ze go znisze i spale mu dom (rodzinny)
Hahaha

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:58   #714
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
O super! To ja Ci poradze podzwonic po wszlekich okolicznych USC, nawet z wioch pod krakowem, bo czasem moze sie okazac ze zapłacisz kierownikowi do kieszeni jakąś kase i on przyjedzie... Ja juz swego czasu obdzwoniłam najwieksze dziury Włącznie z Liszkami itepe Slubu moze tez z tego co sie orientuje udzielic wójt, lub burmistrz, moze masz kogos takiego znajomego? Albo ktos kogos zna? Moze byc trudno to zorganizowac, ale trzymam kciuki!
A do Dominikanów mozesz isc z nami To nie sa nauki tylko warsztaty 4 godzinne - przygotowujace do małzenstwa, kurs robią osobno. Prowadzi to malzenstwo które juz kilka os mi polecało, zapytaj TZta moze jednak sie da namówic. http://www.krakow.dominikanie.pl/kur...lzenskiej.html
Dzięki, właśnie w czwartek uderzę najpierw do USC w mojej miejscowości, bo ja mieszkam tuż pod Krk Jak tu nie wypali to jedziemy na Lubelską. A jak ani tu, ani tu nie wypali - to jedziem dalej, Liszki, Zielonki, Wielka Wieś, Michałowice... ale właśnie wydaje mi się, że lepszy efekt da osobiste jeżdżenie tam niż telefon, bo przez telefon to łatwiej każdemu powiedzieć "nie"... A jak tak dzwoniłaś, to jak? Gdzieś urzędnicy wykazali jakieś większe chęci, entuzjazm?
Dziękuję też za propozycję, na razie się wstrzymam i może TŻ da się jednak namówić
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:00   #715
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
to mamy dziś 2 ciocie Lenki i Laury
gratuluję przyszywana ciociu

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:00   #716
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
a tesciowa 49 :P
noooo taki jest plan.... nigdy nie przyzwyczaje sie do jej gadania i podejscia "za moich czasów bylo tak"
dlatego w planach jest osobne wejscie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ja swojemu powiedzialam ze go wykastruje
moja tesciowa ma 47 ale jest spoko, bynajmniej narazie.

moja przyjaciolka mieszka u babci jej męza, to nie wytrzymuje juz tam. nie ma dnia , zeby babka ja nie wkurzyla. najgorsze jest to, ze jesli cos kolezanka wyrzuci bo np uzna ze jest juz za stare/brudne/zniszczone, i wyrzuci do kosza, to babka wyciagnie z kosza bo " jeszcze sie przyda" tylko oni maja wejscie razem i kuchnie razem, jesli masz mozliwosc to odizoluj sie jak tylko sie da od babci, zero wspolnoty z nia, i zamykaj sie w domu zeby nie przychodziła

🤍

Stary 2013-08-20, 22:03   #717
poznanianka1990
Zakorzenienie

KasiaK, dziękuję Szkoda, że tylko przyszywana...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:07   #718
Atomoowka
Wtajemniczenie

Widzę cieżkie tematy, piłowanie balkoniku i te sprawy

Ja o tym nie myślę, bo w sumie takiego problemu nie mamy ale Ana rozumiem Cię ( chyba) miłość, miłością ale o własną d.pę trzeba dbać.
Nikt nie zakłada rozstania ale jednak przezorny zawsze ubezpieczony

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:10   #719
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dzięki, właśnie w czwartek uderzę najpierw do USC w mojej miejscowości, bo ja mieszkam tuż pod Krk Jak tu nie wypali to jedziemy na Lubelską. A jak ani tu, ani tu nie wypali - to jedziem dalej, Liszki, Zielonki, Wielka Wieś, Michałowice... ale właśnie wydaje mi się, że lepszy efekt da osobiste jeżdżenie tam niż telefon, bo przez telefon to łatwiej każdemu powiedzieć "nie"... A jak tak dzwoniłaś, to jak? Gdzieś urzędnicy wykazali jakieś większe chęci, entuzjazm?
Dziękuję też za propozycję, na razie się wstrzymam i może TŻ da się jednak namówić
a skad jestes? ja mieszkam na północy w Z
Przez tel raczej wszyscy byli uprzejmi, nikt mnie nie spławiał i nie był chamski wiadomo ze osobiscie lepiej sie da dogadac zdaje mi sie ze chyba w liszkach było dosc tak, tam mają chyba tylko gabinet wójta i tam udzielają slubów, wiec pytałam, czy mogą wyjsc poza urzad, ale nie było kierownika wtedy, a ja juz potem nie dzowniłam. W wielu miejscach wlasnie jak dzowniłam to nie było kierownika, bo wyjazd, urlop czy cos, a to z nim trzeba zawsze gadac, wiec jedyne co to mozesz zadzwonic i sie dowiedziec przed jeżdżeniem na marne.

zakochałam sie w tej obraczce juz dawno http://www.yes.pl/46112-zlota-obracz...-585-POJ-3597M
wzorowana chyba na Tiffanym, cudna jest, tylko tyle kasy....

Stary 2013-08-20, 22:13   #720
ana909
Erudycja

Cytat:
moja tesciowa ma 47 ale jest spoko, bynajmniej narazie.

moja przyjaciolka mieszka u babci jej męza, to nie wytrzymuje juz tam. nie ma dnia , zeby babka ja nie wkurzyla. najgorsze jest to, ze jesli cos kolezanka wyrzuci bo np uzna ze jest juz za stare/brudne/zniszczone, i wyrzuci do kosza, to babka wyciagnie z kosza bo " jeszcze sie przyda" tylko oni maja wejscie razem i kuchnie razem, jesli masz mozliwosc to odizoluj sie jak tylko sie da od babci, zero wspolnoty z nia, i zamykaj sie w domu zeby nie przychodziła
to babcia Tżta ma tak samo, kupilismy przed Bożym Narodzeniem dywan do kuchni, stary sie pruje i sypie ze starosci... wielka awantura byla ;/ dywan nowy lezy do tej pory zwiniety na podlodze w pokoju ;/ a stary dalej sie sypie w kuchni.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości