|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Ale dziś przybyło nam maluszków, super! Gratuluję dziewczyny! Ale fajnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Jednego dnia nie piszę i już mnie wywołują jak w wojsku
Na początku: JAKIERKA, ARRABIATA, KUBUSIU- GRATULACJE OGROMNE cudownie, że maluszki już są z Wami!!!Misiaczka- mam nadzieję, że akcja zacznie się w nocy dzisiaj i mocno trzymam za to kciuki! Twee- ale uparty Alik jest, ja pierdziele ale najważniejsze, że zmieniłaś trochę podejście i z Małym wszystko w porządku.sammi- ja używałam delicol jak wydawało mi sie, ze młody ma kolki, ale jednak miałam przewidzenia i kolek nie ma, więc już mu nie daję je można od 1 dnia.Iwona- super, że wizyta u neurologa udana! trzymałam kciuki. Twee- "ale tej mojej super ekstra zamkniętej kapy to akurat nie ma co gratulowac" ... buahahahah A Tztowi daj w łeb ode mnie za straszenie Ciebie i dobrze, ze mu naleśników nie zrobiłaś Katarzynka- wybacz, ale się uśmiałam z tego paluszka, mimo, że dla Ciebie to musiało być straszne Surka- Lilka ma piękne oczyska! Gusia- świetny opis porodu! Neni- Tobie miałam coś napisać, ale tempa szczała ze mnie i wyleciało mi z głowy.. aaaa! JUZ WIEM! wcale nie oszukuje z tym brakiem pomocy bo jestesmy u mamy w domu, ale bez mamy- bo poleciała do Anglii, wiec pilnujemy Jej domu z Tztem No, witam się i ja wieczorową porą ![]() Dopiero teraz sobie usiadłam, mimo, że mały dzisiaj nawet taki marudny nie był jak w ostatnich dniach. Przespał się nawet w dzien i jak padł o 17 to chodziłam sprawdzać czy żyje bo spał do 21:30 przejął go Tz jak wrócił z pracy i teraz słysze co chwilę "Zioooomuś, co jest? no czemu się tak drzesz?" po czym za chwilę oglądał tz cos, mały sie darł a on do niego: "A Ty co myslisz o aborcji? No co myslisz? no nie drzyj się, na Ciebie juz za późno, teraz możesz byc tylko przeciwko pedałom" I teraz siedzą i oglądają razem teledyski, hahahaaż się boję co z tego dziecka wyrośnie.. jak to co tatuś to mam przekichane podwójnie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Cytat:
![]() A teraz zżarłam właśnie 2 mega tosy, po których osiągnęłam błogostan ![]() Cytat:
|
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mleczarnię, aleś rozkręciła biznes!Cytat:
![]() Podejście trzeba było zmienic, skoro mój syn ma mnie w swojej małej doopce i nie jestem w stanie wymusic na nim wyjścia ![]() Naleśników nie zrobiłam, ale mnie za to wzięło na tosty, to mu usmażyłam jednego dla smaku Dzięki temu odkupiłam winy i znowu jestem perfect housewifeZ pogrubionego dosłownie padłam Rzeczywiście dla Twojego spokoju duszy trzymam kciuki, żeby Tomcio był kopią taty tylko z wyglądu, bo inaczej będziesz miała wesoło w domu![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Ej, z tego wszystkiego nawet wam się nie pochwaliłam, że mam 11,5kg na plusie ![]() Ale odwiedziny w wc dopiero przede mną wiec podejrzewam, że zamknę się w dyszce
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś nagram Tzta jak do niego gada, bo idzie się posikać oooo lezie z nim i mi go połozy, a ten pewnie na moj widok sie rozedrze znając życie
|
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Karolajn i jak ta temperatura?Może dlatego, że śpi ma niższą?
Cytat:
Jak masujecie Hankę? |
|
|
|
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
A masaz to jak nie ma kolki,bo podczas to tylko wzmaga bol.. Wpisz w googlu masaz antylkolkowy i tam sa obrazki jak masowac kilka razy dziennie. W Klubie kejt chyba tez dawala. Ja teraz jade na espumisanie 100 przed kazdym karmieniem i odpukac jest ok. A jak byl atak kolki to Hani pomagalo noszenie na rece na brzuchu. Jedna reke jej podkladalam pod brzuch(dlon),reszta ciala na ramieniu a na ramieniu drugiej reki miala oparty przod (Wiesz jak?) A potem jak juz byla spokojniejsza to bralam ja bokiem do siebie i glowka w moim zgieciu reki,brzuch do brzucha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Cytat:
No i mam nadzieję, że ta temperatura to nic złego, tylko chwilowe jakies załamanie... |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Karolajn dobrze, że lekarka was odwiedziła i jesteś spokojniejsza
Dobre noski |
|
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje nowym mamusią
![]() ![]() Jak Wy fajnie otulacie maluszki. Ja próbowałam raz jak był bardzo niespokojny ale On ceni sobie przestrzeń bo nie spodobało mu się otulanie, jedynie jeszcze daje się zawijać w rożek ale tak to lubi mieć luzzz ![]() Nie opłaca mi się kłaść spać bo głodomor zaraz wstanie na cyca ![]() Używa któraś z was płynu do kąpieli z Jonson z serii Bedtime? Ten o zapachu lawendy..ja kupiłam na razie 2 kąpiele. Ciekawa jestem czy faktycznie będzie się mu lepiej po tym spało
|
|
|
|
#2683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
Cytat:
![]() Ja tez juz ida spac. Ciapciak dalej spi,nawet bez owijania w lozeczku. Buzki! i niech wam sie akcja rozkreca w nocy dwupaczki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2684 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobranoc.
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
KUBUSIU gratulacje!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
OMG, ale cudny błękit !!
KUBUS! Gratuluję!! A ja sie strulam czyms, tak mnie przeczyscilo, ze ledwo z toalety sie wyczolgalam ![]() Bilans dnia - oprocz tych 60 ml mm rano, pozniej juz samo kp I jeszcze kokonik na dobranoc, mamusia robi postepy
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja poogladalam na dobranoc przy zielonej herbatce zdjęcia w klubie. I nadziwić sie nie moge ze z tych wszystkich slicznych brzuszkow wykluly sie maluchy Pewnie jak juz Maja będzie na świecie to przez pewien czas będzie mi dziwnie ze nie puka do mnie z wnętrza brzucha Ale jestem gotowa sie poświęcić ![]() Dobranoc Ps. Zamierzam sie dzis wyspać!
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
Po karmieniu zasiadłam was poczytać trochę
Dzisiaj cały dzień mały mega marudny - położna stwierdziła, że to może być reakcja na nagłą zmianę pogody. A tak swoją drogą to położna wpadła bez zapowiedzi Akurat zdążyłam ze spaceru wrócić...Gdyby nie mama, to nie miałabym jak śniadania zjeść dzisiaj Mam nadzieję, że kolejny dzień będzie lepszy No, ale w końcu nie może być zawsze śpiący![]() Jakierka, Arrabiata, Kubus wielkie gratulacje ![]() Czy chcąc się zapisać do szkoły zaocznie i zostawiając co 2 tygodnie w weekend dziecko tylko z tatusiem jestem wyrodną matką?
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakierka, Arrabita, Kubus- ogromne gratulacje
KAROLAJN- Wojciech tez mial takie temperatury i nikt nie umial tego wytlumaczyc ![]() GHIA- biedny Antos. Dobrze ze w koncu ktos sie poznal co mu dolega. A ta lekarke zrugalabym na czym swiat stoi i wystawila jej odpowiednia opinie na necie A u nas wczoraj po poludniu skonczyl.sie skok rozwojowy!!!
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-08-21 o 01:08 |
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z Cycolandii.
Co do pogody to macie rację Ala przespala praktycznie cały dzień z przerwami co 2-3 h na jedzenie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2691 |
|
Konto usunięte
|
Witam że spiacym na brzuszku synusiem. Ale i tak musze odciagac, to może tak na razie spać.
Ghia współczuję przejść ![]() Gratuluję arrabiata, jakierka i kubusiu!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Iwona przepraszam, ale mi umknelo- jakie mialas wskazania, żeby iść do neurologa??? Mały był po południu marudny, ale po kąpieli ładnie zasnął, spał od 21 do 1.30 i od tej godziny nie spi, ale ja pospalam razem z nim, więc nawet mi sie nie chce aż tak. Idę wyparzyc laktator i doic... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka (Janina) 20.08.2013 Edward (3240g) tp 16.08.2013, sn
Arrabbiata 20.08.2013 Kubuś (2750g, 50cm) tp 22.08.2013, sn kubus puchatek 20.08.2013 Gustav (4350g) tp 18.08.2013, sn Ogromne gratulacje dziewczyny ![]() Hej. Wpadamy na szybkiego bo czasu mam brak. Młody mi dzis zrobił zawał serca bo jego kikut odpada powoli i podszedł krwią i zaczęło smierdziec. Ubrudzil sie we krwi, a był w kokonie i sie zapocil. Ofc z tej paniki wszystkich doktorów i rodzine na nogi postawiłam. Lekarka powiedziała zebym nie panikowala i żebym to alkoholem przemyla i wygrzebala jak najwiecej brudnej krwi i jak sie do jutra nie polepszy to do szpitala z tym i oni to jakas maszyna obsusza. To czemu od razu nie obsuszaja jak maszyny maja do tego ![]() Najlepsze,ze ta jedna lekarka mi gada, zeby alko użyć, a druga zebym woda z mydlem umyla, a w szpitalu ewidentne mi gadali zeby nie moczyc tego Co lekarz czy położna to opinia. Ja mam problem z tymi cyckami moimi bo ile mozna naprawde strasznie mnie bola. Mam takie skały. W 5min.200ml mleka zdoilam i tryskalo na mnie. Młody mnie wysysa do flaka praktycznie , a za 2-3h mam juz skale, ze spać nie idzie i ciagle mam mrowki w cyckach. Oliath - przykro mi Z chęcią bym sie z Tobą podzieliła kochana mlekiem i cyckami.Jedyne co moge doradzić co moze pomoże to to żebyś brała witaminy prenatalne. Mi od laktacji babka mówiła zeby brać wciąż jeśli zamierzam kp. No i nie mów tak. Zgadzam sie z Lachryma w 100% Neni- tesciowka jest poza zasięgiem teraz poza domem wiec nas nie nawiedza. Nawet nie dzwoni. Dzięki Bogu i partii,ale niedługo wraca wiec mnie wizytacja nie ominie. Jestem juz gotowa na jej rady, niech słowo powie a jej powiem, ze komu jak komu,ale mnie radzić nie ma prawa. Synkowi niech doradza moze sie nauczy czegoś, a ode mnie wara. No i w związku z tym, ze młody jest z nami w sypialni, a jest to miejsce moje prywatne to nie ma włązenia tam przez osoby trzecie. Jeśli Tz na to nie pójdzie to moze se kimac w office w drugim pokoju bo sis juz we środę następna wraca do Pl niestety Dzięki ze pytasz Widze,ze masz z pamięcią tak jak ja , ze ciagle cos chce napisać i zapominam ![]() Czy my kp możemy jest Fasolke zielona ta długa co z bułka tarta i masłem sie je? Bo mi język do D ucieka tak sie chce ![]() Pozdrawiam Was ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Ghia - strasznie mi przykro ![]() zycze aby juz tylko było lepiej i lepiej Szkoda, ze kp juz nie karmisz przez idiotke,ale juz nie możesz tego odnowić? Nie masz juz pokarmu w ogóle? Nie wiem jak szybko moze zaniknac?
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Prezes wizytuje cycko rowno co 3 h dzisiaj. A juz tak milo bylo jak tylko raz wstawalismy na dojenie.
Deszcz leje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
A my po pierwszym karmieniu dopiero, mała spała ponad 4 h.
Ciekawe kiedy mi przyjdzie przespać całą noc? Nie wiem czy od tego mam bóle głowy w ciągu dnia czy ogólnie od tego ciągłego biegu przy dziecku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Witamy sie i my, młody sie obudził dopiero, a jadl około 21:40
|
|
|
|
#2696 |
|
Konto usunięte
|
Szkoda mi go przewracać na plecki, bo pewnie się obudzi, ale nie mogę mu pozwolić samemu spać na brzusiu...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Moj syn spal ponad 4h tez. Mnie to przeraza troche. Choc w szpitalu raz spal 6h. Zjadl wlasnie i znow kimaczy robiac miny , otwiera oczy przewraca galki i zamyka
Mi sie cos w glowie kreci. No ale jak sie je raz dziennie. Jakos nie mam apetytu za bardzo.
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Opolska mleczarnia się wita. Pokarmiłam już jakiś czas temu, ale nocka była dość ciężka, Michaś źle spał, mało spał, a teraz zasnął na brzuszku. Czuwam, bo boję się spać kiedy on śpi na brzuchu stąd mój meldunek.
![]() Padam na pyszczek, ale ważne żeby Michaś się wyspał. |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka - wspolczuje
Ja tak nie umiem od razu zasypiam i raz w szpitalu o malo bym malego upuscila w ostatniej chwili sie dzwignelam. Nie umiem tez kp w lozku na lezaco. Nie wygodnie mi i maly tez nie umie jakos sie przyssac. A nie mozesz go skokonic? Powinnas taka skarpete kupic . Taki worek na rzepy zapinany. Moj maly tez dzis od 8rano do ok.10 jakos sie wiercil, kwekal, a mial sucho i najedzony byl i jak go przycisnelam do siebie to jakos w miare sie uspakajal. Tylko do lozeczka go kladlam 10min.i koniec spania, a ja ledwo na oczy widzialam. No i poszedl w kokon i chwila i spal, ale widac ze byl mega zmeczony. My tez musimy byc w miare wypoczete
|
|
#2700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Michaś nadal na brzuszku, więc czuwam. ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- I obudził się mój skarb. No to zaczynamy dzień. ![]() ![]() Lecę wreszcie siusiu, bo nawet na wyjście do toalety bałam się tego mojego brzdąca śpiącego na brzuszku zostawić. Wszystkim mamusiom i dwupakom z okazji miło rozpoczętego dnia kupą i pierdem życzę udanej środy!
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

cudownie, że maluszki już są z Wami!!!
ale najważniejsze, że zmieniłaś trochę podejście i z Małym wszystko w porządku.
i dobrze, ze mu naleśników nie zrobiłaś

a ja kończę herbatke laktacyjna herbapolu - pycha i idę pod prysznic.
za mleczarnię, aleś rozkręciła biznes!

Akurat zdążyłam ze spaceru wrócić...
Z chęcią bym sie z Tobą podzieliła kochana mlekiem i cyckami.