Krakowianki po raz XXIII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 22:19   #3001
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Jestem zawiedziona obsługą w Intimo Nowa "brafiterka" twierdziła, że biustonosz świetnie leży. Mnie wydawało się inaczej, pytam jej jeszcze raz, ona mówi, że ten leży super i nie ma co mierzyć innego. Ja jednak poprosiłam o większą miseczkę, bo według mnie była za mała i też biustonosz nie przylegał do mostka. I co? Oczywiście leżał duuuużo lepiej, ale nie przylegał jeszcze do mostka tak jak powinien, więc nie kupiłam
Pisałam do nich jakiś czas temu czy obsługa została bez zmian, twierdzili, że tak, ale ilekroć jestem w Plazie, zaglądam tam i ani razu nie spotkałam tamtych pań Trafiłyście na nie? Miałam swoją ulubioną. Teraz muszę iść do konkurencji.

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Baby, ale straszyłyście tą Babią
Nie były potrzebne czapki ani rękawiczki. Nawet długie spodnie i długi rękaw (no dobra, ja na górze zarzuciłam bluzę, ale faceci nawet nie wyjęli swoich z plecaka)
Ja kurtkę ubierałam w 2/3 drogi, a polar na szczycie.

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
No to akurat zalezy jak trafisz Ja byłam jakoś tydzień po Mistrzyni i też żadne rękawiczki, żaden szalik. Ot, na górze tylko polar się przydał, bo wiało.
Też byłam jakoś wtedy. Byłyśmy w ten sam dzień?

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jakie polecacie fajne aplikacje na Androida? Z czego korzystacie? Pomijając wizażowe.
Transportoid (jeśli korzystasz z MPK), alarm clock plus, dysk google, gmail, handycalc, myDays, vCommunicator

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:30   #3002
Ineso
Matka Smoka

mmmm - dobrze pamiętam, że Ty namawiałaś kiedyś do zakupów tutaj? http://allegro.pl/sonia-xs-mala-kope...424383436.html
Kupiłaś w końcu?
Ktoś ewentualnie reflektuje? Np. na rozebranie zestawu tych 3? Interesuje mnie większa ogólnie, ale ponieważ muszę trafić z dziwnym kolorem, to rozważam zakup tej malutkiej i potem ewentualne drugie zamówienie.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:35   #3003
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
mmmm - dobrze pamiętam, że Ty namawiałaś kiedyś do zakupów tutaj? http://allegro.pl/sonia-xs-mala-kope...424383436.html
Kupiłaś w końcu?
Ktoś ewentualnie reflektuje? Np. na rozebranie zestawu tych 3? Interesuje mnie większa ogólnie, ale ponieważ muszę trafić z dziwnym kolorem, to rozważam zakup tej malutkiej i potem ewentualne drugie zamówienie.
Ja u niej kupowałam
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:52   #3004
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Była któraś w tej Sephorze? 70% to naprawdę łakomy kąsek
Ja byłam, ale nic nie wzięłam półki puste, tłum ludzi, a ceny tych rzeczy, które zostały, wcale nie powalały.
Cytat:
p
Odebrałam zamówienie ciuchowe i sweter ażurkowy jest neonoworóżowy, a nie koralowy
Dobrze, że wzięłam czarny
Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Byłam, ale tak pięknie nie ma. Na zapachy i kolorówkę (Dior, Chanel, etc.) tylko 30% zniżki. Mało co było -50% i -70%.
A o której byłaś? Zastanawiam się, jak wyglądał stan rano, bo ja przyszłam o 17 i prawie już nic nie zastałam

Cytat:
Twoje pytania czasem przerastają moją wyobraźnię, ale do rzeczy: ojciec czy brat? Jeśli ojciec, to gratuluję

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42360935]Ja u niej kupowałam [/QUOTE]
I jak z jakością? Mnie się podoba ta: http://allegro.pl/listonoszka-ida-to...457609421.html

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Czy jest tu Cholerka? Bo mam pytanie

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:54   #3005
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
I jak z jakością? Mnie się podoba ta: http://allegro.pl/listonoszka-ida-to...457609421.html
Ja mam kopertówkę XXL i średnio zadowolona jestem. To znaczy moja jest jeszcze w miarę sztywna, ale koleżanka wzięła sobie tą zamszową i ona taka rozklapiucha jest
W dodatku materiał łatwo się odbarwia, bo położyłam pasek i zostawiłam na 2 dni tak i teraz mam takie 2 pręgi, które brzydko wyglądają.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:01   #3006
ola_gie
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42361312]Ja mam kopertówkę XXL i średnio zadowolona jestem. To znaczy moja jest jeszcze w miarę sztywna, ale koleżanka wzięła sobie tą zamszową i ona taka rozklapiucha jest
W dodatku materiał łatwo się odbarwia, bo położyłam pasek i zostawiłam na 2 dni tak i teraz mam takie 2 pręgi, które brzydko wyglądają.[/QUOTE]

To wspaniale, już mi się odechciało zakupów! Dzięki

Tak właśnie.
Stary 2013-08-20, 23:05   #3007
cholernarejestracja
Copyraptor

Melduję się
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:19   #3008
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszłaś na normalną turystkę, a nie na głupią. Niestety ceprom często ciężko zrozumieć, że w górach pogoda może się zmienić w momencie nawet przy dobrej prognozie, a wtedy Ty zamiast się z nich śmiać, byłabyś pełna współczucia. Babia "przyciąga" wiatry i chmury, bo tak jest położona, a na grani zwykle wieje.

W czerwcu przez Czerwone Wierchy szłam w polarze, kurtce i rękawiczkach, bo tak wiało, a rzut beretem na Giewoncie zdejmowałam nogawki spodni i chłodziłam wodą kark Zamiast czapki i rękawiczek wielu osobom wystarczy bluza z kapturem i długim rękawem. Zimno osłabia fizycznie i odbiera motywację, lepiej nieść tych parę gramów więcej niż żałować, że wyszło się z domu.

Modniejszy
Zawsze biorę w góry kurtkę, ale czapkę i rękawiczki niekoniecznie
A jeszcze w temacie gór - tutaj na stronie 27 są buty, możesz zerknąć? http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=JSl2P8
Czy one są w jakikolwiek sposób przystosowane do chodzenia po górach? W porównaniu ze zwykłymi butami, a nie profesjonalnymi za 300zł

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Tez zamawialam ostatnio z frikooo i sie dziwilam tym kolorem-ale sprawdzalam i to nie pomylka, tak wg nich wyglada koralowy :/
Szkoda, że nie wiedziałam, nie lubię neonów

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Łapówki to na Mołdawii, na granicy. Na Ukrainie nie zapłaciliśmy ani jednej łapówki, poza opłatą ekologiczną (samochód ma w dowodzie wpisany, że jest ciężarowy) na granicy mołdawsko-ukraińskiej.
Ale to też nie była łapówka bo na wszystko jest papier i kasa poszła do banku.

Brawo za rower
Trzeba dać łapówkę za przepuszczenie?

Cytat:
Byłam, ale tak pięknie nie ma. Na zapachy i kolorówkę (Dior, Chanel, etc.) tylko 30% zniżki. Mało co było -50% i -70%.
A całość asortementu jest przeceniona, pędzle też?

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Ja kurtkę ubierałam w 2/3 drogi, a polar na szczycie.
To musiał nam się trafić wyjątkowo ciepły dzień

Cytat:
Kupiłaś w końcu?
Nie
Chciałam kiedyś kupić zamszową kopertówkę, ale chyba inną i tańszą.

Cytat:
Stary 2013-08-20, 23:26   #3009
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Melduję się
Chciałam się upewnić, czy Wreck this Journal nadaje się dla każdego, czy typowo dla osób rysujących? Bo wtedy, kiedy o nim napisałaś po raz pierwszy i zainteresowałam się tematem, to nie wiem czemu i na jakiej podstawie, ale nabrałam przekonania, że raczej dla rysujących, natomiast jak teraz szukam informacji to wydaje mi się, że niekoniecznie

Tak właśnie.
Stary 2013-08-20, 23:31   #3010
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zawiedziona obsługą w Intimo Nowa "brafiterka" twierdziła, że biustonosz świetnie leży. Mnie wydawało się inaczej, pytam jej jeszcze raz, ona mówi, że ten leży super i nie ma co mierzyć innego. Ja jednak poprosiłam o większą miseczkę, bo według mnie była za mała i też biustonosz nie przylegał do mostka. I co? Oczywiście leżał duuuużo lepiej, ale nie przylegał jeszcze do mostka tak jak powinien, więc nie kupiłam
Pisałam do nich jakiś czas temu czy obsługa została bez zmian, twierdzili, że tak, ale ilekroć jestem w Plazie, zaglądam tam i ani razu nie spotkałam tamtych pań Trafiłyście na nie? Miałam swoją ulubioną. Teraz muszę iść do konkurencji.
Ja trafiłam tylko raz na tą Panią w okularach, to chyba właścicielka jest. Poza tym widziałam 2 nowe-i niestety, to już nie była ta obsługa co kiedyś
Stary 2013-08-20, 23:36   #3011
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Chciałam się upewnić, czy Wreck this Journal nadaje się dla każdego, czy typowo dla osób rysujących? Bo wtedy, kiedy o nim napisałaś po raz pierwszy i zainteresowałam się tematem, to nie wiem czemu i na jakiej podstawie, ale nabrałam przekonania, że raczej dla rysujących, natomiast jak teraz szukam informacji to wydaje mi się, że niekoniecznie
Czy ja wiem...dla mnie to się wszystko wiąże z rysowaniem, jak jest "strona dobrych myśli/strona złych myśli/strona słów na cztery litery" i inne takie, to ja to rysuję. Ale pewnie pisać/wyklejać/w inny sposób zapełniać też można
Stary 2013-08-20, 23:38   #3012
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Zawsze biorę w góry kurtkę, ale czapkę i rękawiczki niekoniecznie
A jeszcze w temacie gór - tutaj na stronie 27 są buty, możesz zerknąć? http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=JSl2P8
Czy one są w jakikolwiek sposób przystosowane do chodzenia po górach? W porównaniu ze zwykłymi butami, a nie profesjonalnymi za 300zł
Też rzadko w lecie biorę czapkę, ale w czerwcu mi się zdarza, bo wiatry zwiewają kaptur z głowy.

Wg opisu to cud technologii, nic tylko brać Ważne, że są wysokie i mają grubą podeszwę, lepsze to niż adidasy. Mnie by się nie chciało kupować markowych butów na wyjazdy dwa razy do roku. Te zapewne szybko przemokną, ale trudno.

Skarpety wyglądają ciekawie.
Stary 2013-08-20, 23:58   #3013
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja wiem...dla mnie to się wszystko wiąże z rysowaniem, jak jest "strona dobrych myśli/strona złych myśli/strona słów na cztery litery" i inne takie, to ja to rysuję. Ale pewnie pisać/wyklejać/w inny sposób zapełniać też można

Tak właśnie.
Stary 2013-08-21, 00:43   #3014
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Też rzadko w lecie biorę czapkę, ale w czerwcu mi się zdarza, bo wiatry zwiewają kaptur z głowy.

Wg opisu to cud technologii, nic tylko brać Ważne, że są wysokie i mają grubą podeszwę, lepsze to niż adidasy. Mnie by się nie chciało kupować markowych butów na wyjazdy dwa razy do roku. Te zapewne szybko przemokną, ale trudno.

U mnie ostatnio tych wyjazdów jest więcej niż dwa razy do roku, ale póki co nie kupię porządnych butów. I tak sukcesem jest to, że na poważniejsze trasy zamieniłam adidasy na buty podobne do tych trekingowych, które miałam do chodzenia w zimie, no ale one w żaden sposób nie są przystosowane do chodzenia po górach
Stary 2013-08-21, 06:57   #3015
Ineso
Matka Smoka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;42361312]Ja mam kopertówkę XXL i średnio zadowolona jestem. To znaczy moja jest jeszcze w miarę sztywna, ale koleżanka wzięła sobie tą zamszową i ona taka rozklapiucha jest
W dodatku materiał łatwo się odbarwia, bo położyłam pasek i zostawiłam na 2 dni tak i teraz mam takie 2 pręgi, które brzydko wyglądają.[/QUOTE]
Ale powiedzmy do takiego wizytowego użytkowania ujdzie? Wygląda estetycznie? Nie spodziewam się, że za takie pieniądze to będzie cud nie do zdarcia, ale właśnie zamszową potrzebuję.
Cytat:

Cytat:

Nie
Chciałam kiedyś kupić zamszową kopertówkę, ale chyba inną i tańszą.
Jeszcze tańszą niż 8zł? Hmm, poszukam.
Stary 2013-08-21, 09:00   #3016
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Reklamowałam już dwa staniki z tych, które widziałaś i ostatnio, jak miałam odbierać drugi to nie przyjęłam go bo uważałam, że stanik nie jest odpowiednio naprawiony. Pani z wielkim fochem zabrała go ponownie do reklamacji a jej mina - bezcenna.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:21   #3017
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba dać łapówkę za przepuszczenie?
W zasadzie to tak szwagier podchodzi do okienka graniczników a tam facet do niego wprost, żeby dał na kawę albo czekoladę, zapytał ile osób jest i chciał od każdego po 25hrywien udało się jednak dać zamiast 100 to 40 Tam nie mają z tym żadnego problemu, każdy bierze

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Reklamowałam już dwa staniki z tych, które widziałaś i ostatnio, jak miałam odbierać drugi to nie przyjęłam go bo uważałam, że stanik nie jest odpowiednio naprawiony. Pani z wielkim fochem zabrała go ponownie do reklamacji a jej mina - bezcenna.
Nie rozumiem jak sprzedawca się może tak zachowywać i strzelać fochami, kurcze no przecież masz prawo być niezadowolona z rezultatu reklamacji. Dobrze, że przyjęła.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:03   #3018
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:

Cytat:
To musiał nam się trafić wyjątkowo ciepły dzień
My tez bylismy w cieply dzien, ale im wyzej, tym bardziej wialo.

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ja trafiłam tylko raz na tą Panią w okularach, to chyba właścicielka jest. Poza tym widziałam 2 nowe-i niestety, to już nie była ta obsługa co kiedyś
Ta z krotkimi wlosami? Ja mialam ulubiona- szczupla szatynke z dlugimi wlosami, zawsze podchodzilam do niej
Dokladnie, brakowalo mi tez tego zainteresowania klientka. Musialam sama ja prosic... To juz nie to samo Intimo Zglaszamy to na fb? Moze to poskutkuje?

Cytat:

A w porownaniu do takich za 300-400 zl? Lepiej odlozyc, bo to na lata? W tym roku juz ich nie potrzebuje.

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Tez Ci sie trafilo z tymi stanikami, z moimi sie nic nie dzialo. Pani nie powinna sie tak zachowac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:31   #3019
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Odp: Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
A w porownaniu do takich za 300-400 zl? Lepiej odlozyc, bo to na lata? W tym roku juz ich nie potrzebuje.
Jasne, że lepiej odłożyć. Buty z lidla mogą się rozkleić i przemoknąć po pierwszym deszczu, a na markowe masz gwarancję nie tyle producenta, co technologii. Ile goretexów miałam, z tylu byłam przez długi czas zadowolona. Buty lidlowe mają jakiś no-name-tex, nie wiadomo, czy nie będzie odparzał stóp i pielęgnował smrodku. Są lekkie, więc nie ufam amortyzacji podeszwy.

Będę się czaić w lidlu na kurtki, spodnie i skarpetki, choć znając życie, zapomnę o promocji. Kijki wyglądają w porządku, choć muszą być ciężkie, a ich cena nie jest konkurencyjna.

Nie polecam treków z decathlonu. Nie są warte swojej ceny, a przynajmniej parę lat temu nie różniły się niczym prócz wyglądu od butów z bazaru, od razu przemakały, szybko pękały.

Uważam, że w góry lepiej kupić tańsze i wysokie buty niż droższe i niskie. Nie każdego stać na buty za 500 zł i nie każdy takich potrzebuje. Całe dzieciństwo chodziłam po górach w adidasach lub glanach, kupiłam dobre buty dla zwiększenia komfortu, nie czułam takiej presji. Wbrew pozorom ludzie nie giną z powodu złego obuwia.

W zimie bym nie zakładała lidlowych butów, ale w lecie, przy rzadkich wypadach czemu nie? To nic strasznego, jak się czasem przemoknie do suchej nitki, a w razie wyhodowania grzyba łatwiej takie buty wyrzucić. Polecałabym jednak bardziej decathlon, bo mają lepszy system reklamacji w razie rozpadu związku buta z podeszwą.
Stary 2013-08-21, 11:38   #3020
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież nazwy są bardzo intuicyjne
ingress - opisywana parę razy gra, irc to irc, winamp do muzy, tasks free - synchronizacja z zadaniami google, przeglądarka opera, task killer - ubijacz wiszących zadań, latarka to takie coś, co świeci, fb messenger do pisania z kontaktami fb bez całego shitu naokoło, womanlog do spraw kobiecych, dropbox do dzielenia plikami i dyski w googlu.

Rehabilitacja
niektóre znam, niektórych się domyśliłam, ale dzięki

cóż z tego że przyjechałam rowerem jak z powrotem musiałam już na pl. bohaterów getta wskoczyć w tramwaj bo tak się rozpadało:/

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Malla - ja w sumie z niewielu korzystam poza Wizażem, Facebookiem + Messengerem, Chrome i Gmail. Przydają mi się jakdojade.pl, Latarka, Desk Notes (żółte karteczki) i Clean Master. Jak chcesz wklepywać ile dziennie pijesz wody, to Hydro.
uwielbiam tą aplikację desk Notes
Clean Mastera muszę ściągnąć. Zresztą na kompa też muszę coś takiego zainstalować, bo pewnie mam masę śmieci
no i w końcu aplikację wizażową

Cytat:
\
Dzięki, bo ja bym GG tylko powiedziała, że ma se sama sprawdzić jak się nie domyśla, bo bez przesady
osz Ty!

Cytat:
eeee to a nie promocja. tzn. inaczej- liczyłam na więcej na perfumy. Noszę się z zamiarem kupienia jakiegoś zapachu, ale nawet z 30% zniżką wątpię żeby było taniej niż w necie

Cytat:

Transportoid (jeśli korzystasz z MPK),

nie mam dużego doświadczenia w temacie, ale pamiętam moje 1sze super wrażenie w Intimo. Byłam jakiś czas temu w tym w Plazie i to był ciężki dramat. Pewnie gdyby nie marne bo marne, ale doświadczenie to pewnie bym się złapała na to co wciska mi ta panna.
szkoda, bo w tym przypadku obsługa tak na prawdę robi robotę

Granatowa polecała taki mały sklepik 2przystanki przed plazą (zabij mnie nie pamiętam adresu ani nazwy) i tam babeczka taka grubsza jest super

a zadowolona jesteś z tej aplikacji? bo ja byłam zachwycona jakdojade.pl ale ostatnio mi zaczęła szwankować:/ i jak normalnie przez neta stronka mi działa to sama aplikacja nie:/ mogę korzystać tylko z zapamiętanych rozkładów

Cytat:
Kupiłaś w końcu?
są piękne!

ale już mi się ich odechciało...
.

Edytowane przez gg22
Czas edycji: 2013-08-21 o 11:39
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:53   #3021
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
cóż z tego że przyjechałam rowerem jak z powrotem musiałam już na pl. bohaterów getta wskoczyć w tramwaj bo tak się rozpadało:/
Pewnego dnia wrócisz tym rowerem do domu, nic straconego
Cytat:
uwielbiam tą aplikację desk Notes
Clean Mastera muszę ściągnąć. Zresztą na kompa też muszę coś takiego zainstalować, bo pewnie mam masę śmieci
no i w końcu aplikację wizażową
Mogę wpaść i posprzątać Ci kompa.

Orientujecie się, czy w KWC działa już zaczytywanie QR?
Cytat:
eeee to a nie promocja. tzn. inaczej- liczyłam na więcej na perfumy. Noszę się z zamiarem kupienia jakiegoś zapachu, ale nawet z 30% zniżką wątpię żeby było taniej niż w necie
Niestety słaba promocja, o tyle procent taniej można kupić oryginał w necie bez promocji.
Perfum nie opłaca się kupować zbiorowo, bo nic się na tym nie zyskuje, chyba że ktoś się bawi w odlewki. Ja już szukam czegoś na jesień Myślałam o Opium albo Samsarze (Mistrzyni, dobrze kojarzę, że Ty masz Samsarę?).
Cytat:
a zadowolona jesteś z tej aplikacji? bo ja byłam zachwycona jakdojade.pl ale ostatnio mi zaczęła szwankować:/ i jak normalnie przez neta stronka mi działa to sama aplikacja nie:/ mogę korzystać tylko z zapamiętanych rozkładów
U mnie w pracy korzystają z Transportoida, przerzucili się ludzie z jakdojade właśnie, ale nie wiem dokładnie czemu, bo dla mnie to zupełna nowość. Nie dość, że nie mam problemów z dojazdami, a mapę miasta mam w głowie, to jestem koszmarnie do tyłu z telefonami i wciąż mi nieswojo, gdy telefon ma tyle RAMu, co mój laptop.
Stary 2013-08-21, 12:11   #3022
2016070953
Konto usunięte

mój telefon jest gupi bo nie umie pdf otwierać :/
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:24   #3023
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Jasne, że lepiej odłożyć. Buty z lidla mogą się rozkleić i przemoknąć po pierwszym deszczu, a na markowe masz gwarancję nie tyle producenta, co technologii. Ile goretexów miałam, z tylu byłam przez długi czas zadowolona. Buty lidlowe mają jakiś no-name-tex, nie wiadomo, czy nie będzie odparzał stóp i pielęgnował smrodku. Są lekkie, więc nie ufam amortyzacji podeszwy.

Będę się czaić w lidlu na kurtki, spodnie i skarpetki, choć znając życie, zapomnę o promocji. Kijki wyglądają w porządku, choć muszą być ciężkie, a ich cena nie jest konkurencyjna.

Nie polecam treków z decathlonu. Nie są warte swojej ceny, a przynajmniej parę lat temu nie różniły się niczym prócz wyglądu od butów z bazaru, od razu przemakały, szybko pękały.

Uważam, że w góry lepiej kupić tańsze i wysokie buty niż droższe i niskie. Nie każdego stać na buty za 500 zł i nie każdy takich potrzebuje. Całe dzieciństwo chodziłam po górach w adidasach lub glanach, kupiłam dobre buty dla zwiększenia komfortu, nie czułam takiej presji. Wbrew pozorom ludzie nie giną z powodu złego obuwia.

W zimie bym nie zakładała lidlowych butów, ale w lecie, przy rzadkich wypadach czemu nie? To nic strasznego, jak się czasem przemoknie do suchej nitki, a w razie wyhodowania grzyba łatwiej takie buty wyrzucić. Polecałabym jednak bardziej decathlon, bo mają lepszy system reklamacji w razie rozpadu związku buta z podeszwą.
Ostatnio widziałam jakiś artykuł o kobiecie która zginęła w górach, i zostało opublikowane oświadczenie ratowników (tj. wywiad z jakimś był). I on powiedział coś w tym stylu "była dobrze przygotowana do trasy, miała odpowiednie buty, to był nieszczęśliwy przypadek". Zwróciłam uwagę na te buty właśnie ze względu na was, bo o tym kiedyś dużo rozmawiałyście. Wychodzi na to, że wystarczy wydać 500zł na buty, żeby zostać zaklasyfikowanym jako fachowy wspinaczsiępogórach
Stary 2013-08-21, 12:28   #3024
Malla
Nie depcze krokusów

Cholerka - eee... nikt już nie patrzy na buty, większość turystów jednak ma jakieś tam do wędrówek. Lina i czekan musi być I getry zamiast spodni, oddychające koszulki. Mapę najlepiej potargać przed wyjściem, żeby na intensywnie użytkowaną wyglądała.
Stary 2013-08-21, 12:33   #3025
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Cholerka - eee... nikt już nie patrzy na buty, większość turystów jednak ma jakieś tam do wędrówek. Lina i czekan musi być I getry zamiast spodni, oddychające koszulki. Mapę najlepiej potargać przed wyjściem, żeby na intensywnie użytkowaną wyglądała.
jak idziesz na takim terenie, że nawet dziecko da radę, to też trzeba liny i czekan?
Stary 2013-08-21, 12:34   #3026
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze tańszą niż 8zł? Hmm, poszukam.
Wrzuciłaś link do takiej za 15, myślałam, że o nią chodzi

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
W zasadzie to tak szwagier podchodzi do okienka graniczników a tam facet do niego wprost, żeby dał na kawę albo czekoladę, zapytał ile osób jest i chciał od każdego po 25hrywien udało się jednak dać zamiast 100 to 40 Tam nie mają z tym żadnego problemu, każdy bierze
nieźle

Cytat:
Ostatnio widziałam jakiś artykuł o kobiecie która zginęła w górach, i zostało opublikowane oświadczenie ratowników (tj. wywiad z jakimś był). I on powiedział coś w tym stylu "była dobrze przygotowana do trasy, miała odpowiednie buty, to był nieszczęśliwy przypadek". Zwróciłam uwagę na te buty właśnie ze względu na was, bo o tym kiedyś dużo rozmawiałyście. Wychodzi na to, że wystarczy wydać 500zł na buty, żeby zostać zaklasyfikowanym jako fachowy wspinaczsiępogórach
A często jest właśnie odwrotnie, tak samo jak z jazdą na nartach - ktoś ma kasę i kupuje super-hiper wyposażenie już na początek, a nie wie co i jak
Stary 2013-08-21, 12:47   #3027
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
jak idziesz na takim terenie, że nawet dziecko da radę, to też trzeba liny i czekan?
A chcesz być fachowym wspinaczemsiępogórach?

Mnie śmieszy szydzenie z niewyekwipowanych ludzi, zwłaszcza w mniejszych górach. Jaki sens ma kupowanie softshella dziecku jadącemu na szkolną wycieczkę? Co komu szkodzą szpilki na asfaltówce przez Dolinę Chochołowską?

Dla mnie klapkarze i trampkarze to hardkorowcy, przecież w tym czuć każdy kamyczek na drodze, paluchy są poobijane o głazy... Szacun! Ja chodzę w porządnych butach i z kijkami z lenistwa i wygody. Biorę zawsze płaszcz przeciwdeszczowy, żeby nie mieć pudla na głowie, gdy się rozpada. Zabieram spory zapas napojów, by nie pić ze strumyka, do którego ktoś wyżej nasikał. Doczepiam kubeczek do plecaka, bo herbata w schronisku jest za droga. Wygodnicka jestem.
Stary 2013-08-21, 12:53   #3028
cholernarejestracja
Copyraptor

Nie, wystarczy mi moje mistrzostwo w nakanapieleżeniu.

Zaakceptowano mi wątek z rysunkami w katalogu rękodzieła
Stary 2013-08-21, 12:54   #3029
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Wrzuciłaś link do takiej za 15, myślałam, że o nią chodzi

nieźle

A często jest właśnie odwrotnie, tak samo jak z jazdą na nartach - ktoś ma kasę i kupuje super-hiper wyposażenie już na początek, a nie wie co i jak
To był link do zestawu 3 szt tych po 7zl. Cena promocyjna, dlatego pytałam o chętne do rozbiorki.

Mój brat kupił zimą buty decathlona, sporo po śniegu, górach pochodził i nic mu nie przemaka, buty niezniszczone, wiec to moze kwestia modelu tudziez szczescia.
Stary 2013-08-21, 13:02   #3030
Malla
Nie depcze krokusów

Cholerka - gratuluję, ciekawe ile spłynie z tego zgłoszeń.

A ty nie taka nakanapieleżąca, bo jeszcze spodnamiotustrzelająca.

Ineso - nie wiem, co tam teraz mają w ofercie. Wydaje mi się, że ich produkty są coraz lepsze, jestem szalenie zadowolona z najtańszej oddychającej koszulki Kalenji.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości