Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 22:10   #901
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
kurcze, Babel ma alergie na lozeczko swoje odkladam, pospi 20min, 40, czasem nawet 3godz, ale po pierwszym karmieniu nocnym odllzyc do lozeczka juz sie nie da - dzisiaj 4 x probowalam i ni chuchu, wzielam do nas do lozka, odlozylam, majtnal sie na brzuszek i spi. ehh

jutro szczepienie, kciuki prosimy
U nas to samo z lozeczkiem.
W nocy po 1.karmieniu odkladalam 3x. Bez skutku.
Teraz probowalm 2x - tez NIC.

Kciuki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42359872]
to polecam wziąć ci karimatę + dużo zapychaczy czasu większość czasu w szpitalu NIC nie robisz... książki, audiobook, cokolwiek, bo pypcia dostaniesz.
Trzymam kciuki
[/QUOTE]
Karimaty brak

Kurde, ja nie wiem czy Kuba mi pozwoli nic nie robic...
Jeczy niemilosiernie ostatnio.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:22   #902
sarah67
Zadomowienie

[QUOTE=sylwietta1988;42352 578]pamiętam

a tak powaznie- nie wiem czy to powód do dumy, ze mi taki bisurman rosnie zamawiałam grzecznego dziecia

chciałabym to zobaczyc

ja też..... dziękuje

jaka grzeczna i posłuszna żonka

brawa za wagę

prawie jak sudoku kazdy ma swoje zboczenie doczytałam, ze i Hje robi podobnie, czegoscie sie najadły? kranczipsów czy cuś

co do glutenu- biszkopta dałam w łapke, ale jak mi sie zakrztusił to rozmoczonego z jabłkiem, nie powiem, zeby był szał, bo nie było, ale troche wmuszałam
to Ci Hanisława postępowa mój tez wlasnie drugie spanko zarządził- pewnie pogoda mu sprzyja bo pochmurno, czasami deszcz przeleci

jesli tylko nie taką do prania to niech poznaje swiat
Bartulo reaguje, jak cos psoci i stanowczo mówie Bartuniu, nie rób tak, to odwraca łepetynke, smieje sie dwoma zębiszczami i wraca do swej szkodniczej działalnosci

MARSI- pytałas o wspólne plany na czas urlopu- żadnych, żadnych

i jeszcze cos... a wiem- EWULKA bedą baty za milczenie mam nadzieje, że Panna Anna zakonczy swoje jedzeniowe fanaberie

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

hej ELLLMI- wreszcie sie na grzedę wygrzebałas

niech ktoś za mnie zlew ogarnie bo gary zaraz z niego wyjdą [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

[/C

OLOR]CAŁA- zawsze podziwiam Julaskowe kitajce [/QUOTE
]

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
fajny! ladnie wygląda a jakie widoki w tle ! i chudziaki nogi widzę

haha bardzo prawdopodobne aż dziś odkurzyłam bo mi się trochę głupio zrobiło

o może, może

Mam pytanie, macie z mężami/tż wspólne konta czy osobne? jak u Was funkcjonują te wszystkie formalności kto za co itp?
Ja pitole nie moge cytowac na tym tablecie kursor nie tak staje jak mu mowie

sYLWIEta
Zrobilas sobie 3 kopie z telefonu???????
Bo sie kurna denerwuje

Co do kont to mamy jedno wspolne i 2 karty do niego

Nawijko
3 dni szybko mina trzymam kciuki zeby bylo ok
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:24   #903
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziekuje iffonka
W ogole wszystkim Wam dziekuje za wsparcie, kochane jestescie!!

Stary 2013-08-20, 22:25   #904
hje
Zakorzenienie

Nawijko,
A za szczepienie , w końcu taki duży chłopiec, to jak miał płakać??

Zaś nie zasnę...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:26   #905
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nawijko,
A za szczepienie , w końcu taki duży chłopiec, to jak miał płakać??

Zaś nie zasnę...
Fakt, pięciolatki chyba radziej płaczą niż niemowlęta

Stary 2013-08-20, 22:33   #906
hje
Zakorzenienie

Czasem bywają niezłe narwańce, ale z reguły chyba tak jest.
Stary 2013-08-20, 22:35   #907
hope01
Zakorzenienie

Hje ja słyszałam że miałaś już isć już dłuższy czas temu

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:37   #908
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mam juz wyniki.
Krew i mocz niby ok, infekcji nie ma.
Ale...
Kuba ma za niskie TSH... Pediatra powiedziala, ze nie spotkala sie jeszcze z takim przypadkiem (zwykle takie male dzieci mialy za wysokie...). Dlatego dala nam skierowanie do szpitala... W celach diagnostycznych.
Max 3 doby :/
Jutro rano mam dzwonic i ustalac termin.
Bardzo współczuję ale lepiej to wyjaśnić Kochana
Cytat:

Dzięki za odpowiedzi ws kont, pieniędzy itp. Pytam bo np u nas jest tak, że ja zarabiam niewiele ponad najniższą krajową, a tż.... no trochę więcej tzn odczuwalnie więcej niż ja. Więc ja płacę drobne rachunki i często spożywkę, zaopatrruję mnie Hanię i jego czasem w ubrania i płacę swoje raty (za aparat...) No a on płaci za mieszkanie gaz i prąd (czyli cała moja wypłata ) no i wiadomo mi nie zostaje dużo, fakt faktem nie ejstem hiper mega oszczędna, no ale jak przychodzi co do czego że na cos mi potrzeba to czuje się dziwnie. I nie wiem jak to ugryźć... A teraz jak będę dostawać 60% to w ogóle beznadzieja.
U nas konto ma mój mąż i wszystkimi płatnościami on się zajmuje. Ja kupuję spożywkę i oporządzam małego za kase z kwiaciarni. często gęsto to ja jestem żywicielką rodziny i mężulo wyciąga łapkę

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Jak nie urok to sraczka.
Bratowa ktora miala siedziec caly wrzesien z mala, dostala propozycje pracy. Na wrzesien. Z mozliwoscia przedluzenia na rok akademicki. I co mam ☠☠☠☠a zrobic? Powiedziec, nie idz do pracy siedz za damke z moim dzieckiem bo obiecalas?
Głupia sytuacja nie ma co :/
Cytat:
Hania śpiulka!

A i napisała ta dziewczyna od zdjęć, przepraszała mnie że tak wyszło, że ewidentnie zawaliła ta nasza wspolna koleżanka bo zapewniała ją że wszystko załatwione (a nie wspomniała że prosiłam o kontakt....) i że jak coś to wpadnie się spotkac i ustalic i że z aparatem coś najwyżej wykombinujemy i w ogóle tak miło napisała, że mam rację że takich rzeczy nie załatwia się na ost chwilę. WIęc od razu mam inny pogląd na sprawę
I tak można współpracować !!! od razu inna gadka. Ludzie to dopiero jak ostre zyeby dostaną to zaczynają myśleć ehhh
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hellol
czy Wasze dzieciaczki mają juz jakąś ulubioną zabawke, przytulankę?? Ewcia upodobała sobie masktkę tygrydka i bez niej wogóle nie chce spać
jutro szczepienie na pneumo
Mój Krzysiulo bawi sie wszystkim ale ewidentnie zasypiać lubi z kocykiem. Mizia sie nim, zarzuca na oczy.

Synek książkowo zasnął o 21 a ja grzecznie pocytowałam to ide spać bo jutro rano giełda. No i teraz pytam się jeszcze raz czy któraś chciała by prowadzić kwiaciarnię z myślą że trzeba średnio dwa razy w tygodniu wstawać o 4 żeby wszystko ogarnąć, małego nakarmić, szczelić mejkap i na 5 stawić sie na zakupach ??? Mówię wam dzień się dłuży a dziecka przecież nie wyłączę bo zmęczona jestem. teraz to luksus tylko 1-2 x w tygodniu a jak sie sezon zbliża to co drugi dzień śmigam masakrama - takie to uroki tego zawodu ale i tak go kocham. Wychodzę z założenia że trzeba robić w życiu to co się lubi bo inaczej jest się wiecznie nieszczęsliwym. taka o dygresja na dobranoc......
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:38   #909
hje
Zakorzenienie

Hope, poszłam, ale zaś przyszłam, bo spać nie mogę.
Stary 2013-08-20, 22:40   #910
s i l v e r
Zakorzenienie

Szaja a co od tego Będzina... jeszcze nigdy tam nie byłam. Wiem że pociągiem zajadę ale co dalej to nie wiem

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Ja też miałam już iść ale zaś przylazłam.

Ale już na serio idę
Pa
Pa
Buziole
Stary 2013-08-20, 22:40   #911
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hope, poszłam, ale zaś przyszłam, bo spać nie mogę.
a później psioczy że nie wyspana

Stary 2013-08-20, 22:43   #912
hje
Zakorzenienie

Ja niewyspana? A skąd.

Nie no, problemy ze snem mi wróciły i tak jest...
Ale idę pod kołdrę, bo zimno. Najwyżej pogram w milionerów.

Stary 2013-08-20, 22:44   #913
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Meneq jako wielkiej fanka filmu szybcy i wsciekli przypomnialo mi sie, ze w czesci Tokio Drift, byla taka scenka, jak glowny bohater poszedl do liceum i wszedl do klasy w butach, a tam na niego naskoczyla nauczycielka, mowiac kilka razy, ze ma zalozyc Łabaki ... koles zdezorietowany o co chodzi, okazalo sie, ze to byly takie kapcie, ktore uczniowie musieli przebrac przed wejsciem do klasy ... Myslisz, ze moze byc to okreslenie takich kapci ???

Mala moze Twoj kolega ten film ogladal i chcial zablysnac :P ... jak cos znam inne okreslenia, ktore w nim uzyto
Dzieki za podpowiedz. Od poczatku czastka "baki" wskazywala mi na buty, ale takiego slowa nie znalam. Po Twoim komentarzu wpadlam o jakie slowo chodzi: uwabaki (czyt. ułabaki). Tyle, ze wczoraj pierwszy raz sie z nim spotkalam...
Na te buty szkolne we Wschodniej Japonii mowi sie uwabaki wlasnie, w Zachodniej, czyli u mnie - uwagutsu.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:48   #914
elllmi
Zakorzenienie

jeszcze 2 strony mi zostały ale troszkę pocytuję, choć jakoś mi tak dziwnie, nie wiem jak się wbić
i widziałam, że moja nagła dezercja zostałą przyuważona

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dzięki za info. Słyszałam że na razie to chujnia z grzybnią jak stawy w ss. Ale że w Czarnej Owcy fajnie
a co ze stawami nie tak? i co to ta owca?
no i super fryzzzzz

Cytat:
W sobotę idziemy na wesele, a w niedzielę dalszy ciąg imprezy.
my też i to do Ciebie hope jedziemy imprezować (stodoła)

Cytat:
Mam juz wyniki.
Ale...
Kuba ma za niskie TSH... Pediatra powiedziala, ze nie spotkala sie jeszcze z takim przypadkiem (zwykle takie male dzieci mialy za wysokie...). Dlatego dala nam skierowanie do szpitala... W celach diagnostycznych.

na samą myśl o pobycie w szpitalu pewnie Cię otrzepuje, ale szybko minie i brawa dla dzielnego Kubeczka

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi ws kont, pieniędzy itp. Pytam bo np u nas jest tak, że ja zarabiam niewiele ponad najniższą krajową, a tż.... no trochę więcej tzn odczuwalnie więcej niż ja. Więc ja płacę drobne rachunki i często spożywkę, zaopatrruję mnie Hanię i jego czasem w ubrania i płacę swoje raty (za aparat...) No a on płaci za mieszkanie gaz i prąd (czyli cała moja wypłata ) no i wiadomo mi nie zostaje dużo, fakt faktem nie ejstem hiper mega oszczędna, no ale jak przychodzi co do czego że na cos mi potrzeba to czuje się dziwnie. I nie wiem jak to ugryźć... A teraz jak będę dostawać 60% to w ogóle beznadzieja.
u nas jest identycznie jak u Was tylko TŻ zarabia znacznie cholernie więcej ode mnie a na swoim koncie nigdy nic nie ma i właśnie musimy je zamknąć, bo bez sensu; on woli mieć gotówkę, bo i tak wszystkie rachunki ja płacę ze swojego konta; a "jego" kasa idzie na budowę domu, samochody, wieksze zakupy; i też jak mi się kasa kończy, to mam jakieś takie dziwne opory jak to powiedzieć, bo niby wiem, że jesteśmy małżeństwem i kasa jest wspólna, i nie wydaję na duperele itd., ale mi dziwnie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Co do budżetu to konta mamy osobne, to co moje to moje a to co TZ to wspólne

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:50   #915
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja kupilam na jesien/ lekką zime kurtke dla Julaska za uwaga 8 zl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bardzo fajna!

Cytat:
Dziewczyny ja ws, spacerówki jeszcze. Ta co mamy, to nie nadaje się wg mnie z tymi kołami na zimę. Z resztą kupiłam ją głównie na potrzeby bagażnika, miasta, sklepów itp. I też dlatego, że spacerowe wersje w naszych 2 w 1 są o dupę rozbić. Dawid się denerwuje bo źle mu się siedzi, pasy za długie itp. W związku z tym planowałam sprzedać jednego (mamy 2. Jeden tu był, a drugi na mieszkaniu) a drugiego, w lepszym stanie zostawić na zimę. Tylko że nie wiem właśnie jak z tą spacerówką. I zastanawiałam się np. nad kupnem tego http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...tml#d57db1952c bo tu spacerówka przekładana (ta co mam nie)zgrabnie wygląda i jeśli stan byłby ok, to zostawić na drugie bobo? A z drugiej strony nie wiem czy jest sens.
Generalnie też o koła chodzi na tą pieprzoną zimę. Ta ma świetne, no ale wysłużona http://tablica.pl/oferta/wozek-trzyk...tml#d57db1952c

help?
dla mnie żadna
pierwsza ma małe kółka, druga z przodu jedno, też kiepsko na śnieg, no i wygląda zdezelowaną mocno
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:52   #916
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jeszcze 2 strony mi zostały ale troszkę pocytuję, choć jakoś mi tak dziwnie, nie wiem jak się wbić
i widziałam, że moja nagła dezercja zostałą przyuważona

a co ze stawami nie tak? i co to ta owca?
no i super fryzzzzz

my też i to do Ciebie hope jedziemy imprezować (stodoła)

na samą myśl o pobycie w szpitalu pewnie Cię otrzepuje, ale szybko minie i brawa dla dzielnego Kubeczka

u nas jest identycznie jak u Was tylko TŻ zarabia znacznie cholernie więcej ode mnie a na swoim koncie nigdy nic nie ma i właśnie musimy je zamknąć, bo bez sensu; on woli mieć gotówkę, bo i tak wszystkie rachunki ja płacę ze swojego konta; a "jego" kasa idzie na budowę domu, samochody, wieksze zakupy; i też jak mi się kasa kończy, to mam jakieś takie dziwne opory jak to powiedzieć, bo niby wiem, że jesteśmy małżeństwem i kasa jest wspólna, i nie wydaję na duperele itd., ale mi dziwnie

stawy dużo zakazów, mało miejsca, zero cienia

do stodoły?

Stary 2013-08-20, 22:52   #917
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Silver, a pkp w samym centrum do mnie 10 minut spokojnym spacerkiem, na zamek kwadransik :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:53   #918
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42361238]bardzo fajna!

dla mnie żadna
pierwsza ma małe kółka, druga z przodu jedno, też kiepsko na śnieg, no i wygląda zdezelowaną mocno [/QUOTE]
to napisałam że wysłużona...

Stary 2013-08-20, 22:56   #919
Lenova
Wtajemniczenie

Na blogu efekty Blankowej sesji .
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:02   #920
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś piękną kurtkę dla Piotra O taką : http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b...quilted-jacket cena jak z kosmosu, ale nie mogłam się oprzeć
choruję na tą kurtkę od jakiegoś czasu ale ciągle jeszcze się szczypię z kasą trochę a jaki rozmiar wzięłaś?

Cytat:
stawy dużo zakazów, mało miejsca, zero cienia

do stodoły?
jesli chodzi o brak cienia, to na basenach to samo, porażka; co to OWCA?

taaa, do stodoły

Stary 2013-08-20, 23:03   #921
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A moja Ania po wczorajszym szczepieniu na pneumo urządziła wieczorem chyba pierwszy raz w życiu mały pokaz histerii przed snem i drugi o 7.30 rano. Na szczęście poza tym spało jej się dobrze, od 22 do 12.17 z tą ranną przerwą (koło godziny bo wprawdzie darcie przeszło szybko ale obudziła Grzesia który niestety szybko zajarzył że już rano i to dziś jest ten dzień kiedy idzie z tatusiem na męską wyprawę do kina na Samoloty no i się wygłupiali z młodą dopóki go mąż nie zgarnął na ranny seans a myśmy poszły spać).

Młoda waży 7010 g i chyba też jest niejadkiem i niepijkiem Skończyła 11go pół roku (będąc li i jedynie na cycu), Grześ też dopiero wtedy miał wprowadzane żarełko i smakowało mu wszystko i to w dużych ilościach a tym razem trafił mi się francuski piesek którego wszystko oprócz mleczka kłuje w podniebienie I w dodatku mała bestyjka umie pluć (Grześ dopiero w wieku 4 lat się nauczył )
Jestem ciekawa, czym roznia sie szczepionki w Pl i Jp? Co rusz slysze, ze u Waszych dzieci przeboje poszczepienne a tu ani Yae, ani dzieci znajomych nic a nic.

Witaj w klubie, my tez tylko kp (jeszcze sie nie rozszerzamy), 18 pol roku i 7010. O pluciu to juz nawet wspominac nie bede.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:09   #922
elllmi
Zakorzenienie

dobra, nadrobiłam to teraz trochę o nas

zniknęłam, bo jakoś tak wyszło, TŻ był na długi weekend, nadrabialiśmy odwiedziny u wszystkich po kolei, jakieś grille, ognisko się też trafiło, wypad do koleżanki z liceum, parę fochów też się trafiło (dzień bez focha dniem straconym ) i tak mi prawie tydzień umknął;

no i mamy drugiego zębola (pierwszego mało sobie nie wybił, jak rąbnął dziubem o ziemię przy próbach raczkowania, czy tam czworakowania); Filip nauczył się też sam siadać, poza tym zaczął zwracać uwagę na jakieś szczególiki i drobinki, których ja nawet nie zauważam, np. z uwagą kontempluje paprochy na podłodze albo to, co mu się akurat uleje jak pełza
i fajnie reaguje jak pytam, gdzie jest tata, lampa albo bozia teraz go nauczyłam patrzeć, gdzie ejst tik tak, ale jeszcze mu się z lampą myli

Stary 2013-08-20, 23:10   #923
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Zaś nie zasnę...
Ja też nie mogę spać

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Widziałam już na facebooku Piękne zdjęcia, piękna Blanka i pięknie się blog zapowiada

Cytat:
choruję na tą kurtkę od jakiegoś czasu ale ciągle jeszcze się szczypię z kasą trochę a jaki rozmiar wzięłaś?

Ja stałam dobre 15 min w sklepie i się zastanawiałam czy brać, ale siostra mnie przekonała Wzięłam 74 bo jakeiś takie duże było, jutro na spokojne zmierzę Piotrkowi i w razie co wymienię na 80, ale myślę, że będzie dobre

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:10   #924
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
to piękne zdjęcia teraz będziecie miały super modelka z niej

Stary 2013-08-20, 23:10   #925
sarah67
Zadomowienie

Dupa pisac nie mam jak bo tylko ciagle Was nadrabiam
Do konca wakcji jestesmy nad morzem
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:12   #926
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja stałam dobre 15 min w sklepie i się zastanawiałam czy brać, ale siostra mnie przekonała Wzięłam 74 bo jakeiś takie duże było, jutro na spokojne zmierzę Piotrkowi i w razie co wymienię na 80, ale myślę, że będzie dobre
a to taka jesienna jest czy na zimę też się nada? chyba tylko jesienna, bo podszewka cienka widać a pod szyję wysoko sie zapina? dobrze chroni od wiatru?

Stary 2013-08-20, 23:13   #927
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kurteczek to podoba mi się ta http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...6p1325427.html ale skoro mówicie że kombinezon lepszy.... sama nie wiem, a może kombinezon na zabawy a kurteczka na spokojne wyjścia?
śliczna, mi się podoba jeszcze ta: http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...6p1294609.html

Taką przejściówkę to już Wam pisałam, że kupiłam ładną w 5-10-15 na wyprzy za 29,90, więc póki co mam. A o zimówce będe myśleć potem

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
no dobra to przyznawać się u której teraz niańka silver siedzi.
Produkujecie jak szalone, człowiek od kompa odejsc nie może na chwilę, bo jak wraca to ma stresa, bo 4 strony juz nawalone

no mnie sie to kojarzy z taką plandeką co sie na przyczepe zarzuca

śliczna pościel, też musze kupić jakąs kolorową...

w moich rodzinnych stronach bywa, że na buty mówią człapaki
:brzyda l:

czyżbyś z Illusion była na lumpach?

moja też tak robi, jak żaba

aska, witanko, ale żeś zabalowała, że tak długo Cię nie było brawa dla postepy dla Blanki, rośnie w oczach!!

hje, gdzie Ty swoją rodzinkę wywalasz na tyle czasu? :conf used:

Debrah, ja popieram dziewczyny, szaja i marsi dobrze mówią- załóż tego bloga, będę wierną czytelniczką

i moja siedząca gwiazda
Ale ona super siedzi!
Męczycie z tym blogiem...

Cytat:
Mam juz wyniki.
Ale...

Szczepilismy sie. Kuba przy 3 wkluciach ani razu nie jeknal, zadnego placzu, wtulal sie tylko we mnie, moj dzielny chlopczyk
Ojej, nie wiem o co chodzi, ale kciuki by wszystko było ok! Przykro mi że szpital

Cytat:
Hania śpiulka!

A i napisała ta dziewczyna od zdjęć, przepraszała mnie że tak wyszło, że ewidentnie zawaliła ta nasza wspolna koleżanka bo zapewniała ją że wszystko załatwione (a nie wspomniała że prosiłam o kontakt....) i że jak coś to wpadnie się spotkac i ustalic i że z aparatem coś najwyżej wykombinujemy i w ogóle tak miło napisała, że mam rację że takich rzeczy nie załatwia się na ost chwilę. WIęc od razu mam inny pogląd na sprawę
Ufff super, że się ułożyło. A nie masz skąd pożyczyć aparatu na jeden dzień? Bo byś kurczę zarobiła na naprawę..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:17   #928
insolito
Zadomowienie

Cytat:
dobra, nadrobiłam to teraz trochę o nas

zniknęłam, bo jakoś tak wyszło, TŻ był na długi weekend, nadrabialiśmy odwiedziny u wszystkich po kolei, jakieś grille, ognisko się też trafiło, wypad do koleżanki z liceum, parę fochów też się trafiło (dzień bez focha dniem straconym ) i tak mi prawie tydzień umknął;

no i mamy drugiego zębola (pierwszego mało sobie nie wybił, jak rąbnął dziubem o ziemię przy próbach raczkowania, czy tam czworakowania); Filip nauczył się też sam siadać, poza tym zaczął zwracać uwagę na jakieś szczególiki i drobinki, których ja nawet nie zauważam, np. z uwagą kontempluje paprochy na podłodze albo to, co mu się akurat uleje jak pełza
i fajnie reaguje jak pytam, gdzie jest tata, lampa albo bozia teraz go nauczyłam patrzeć, gdzie ejst tik tak, ale jeszcze mu się z lampą myli
To teraz już bądź
za siadanie i wszystkie nowe umiejętności. Jak nauczyłaś go reagować na takie pytania?
A kiedyś miałaś pisać co u Leosia

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
a to taka jesienna jest czy na zimę też się nada? chyba tylko jesienna, bo podszewka cienka widać a pod szyję wysoko sie zapina? dobrze chroni od wiatru?
Na zimę absolutnie nie bo cienka dosyć jest, wydaje mi się, że od wiatru będzie dobrze chronić, bo na rękawach i na dole ma delikatne ściągacze. Jutro założę Pietrkowi i wstawię zdjęcia

Stary 2013-08-20, 23:36   #929
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz już bądź
za siadanie i wszystkie nowe umiejętności. Jak nauczyłaś go reagować na takie pytania?
A kiedyś miałaś pisać co u Leosia

jak zaczął się czymś bardziej interesować i często na to patrzeć, to mówiłąm co to i tak za każdym razem; podchodziłam, pokazywałam i mówiłam i po paru takich powtórzeniach załapał i jak pytam o tą rzecz, to od razu szuka a "gdzie jest tata" nauczyłam go, żeby TŻowi było miło, bo jeszzce tata nie mówi; ale jak to słodko wygląda, jak pytam, a on szuka TŻ wzrokiem jak schował mu sie za barkiem w kuchni (a chwilę wcześniej młody go tam widział) to jak zapytałam "gdzie jest tata", to tak zapitalał na brzuchu za ten barek i jak znalazł TŻ, to taki zaciesz miał

a co do Leosia, to miałam pisać, ale jakoś w klubie takie ważne tematy były na tapecie, że nie chciałam się wbijać; ale napiszę tu: ostatecznie ma zdiagnozowane pęcherzowe oddzielanie się naskórka, na szczęście nie ten najgorszy typ, ale też nie najlżejszy; choroba na razie nieuleczalna, można tylko łagodzić objawy, najprawdopodobniej ich geny jakoś tak się niefortunnie "spotkały", że przez to mały ma jakiś tam gen uszkodzony (czekają na wyniki badań); jak na razie pęcherze pojawiają się głównie na stópkach i dłoniach, czasem większe, czasem mniejsze, ale są po nich zostają blizny i taka jakby kaszka manna się na nich robi, takie białe gródki i to już podobno ma zostać takie ma pokiereszowane te łapki i jak na paluszkach robią się ranki, to muszą opatrywać każdy osobno, żeby się nie zrosły przypadkiem; podobno jeszcze paznokietki zejdą, bo już ma takie dziwne brązowe i coraz ciemniejsze się robią; czasem sobie sam te pęcherze zdziera, jak zaczyna kopać nóżkami, biedactwo ale poza tym jest taki pogodny, smieje sie dużo, guga tak fajnie, mamy nadzieję, że może się troszkę wyciszy ta choroba i nie będzie go bardzo męczyć; najgorszy ma być okres, jak będzie raczkował i zaczynał chodzić, bo ciężko będzie jakoś ochronić te rany

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Na zimę absolutnie nie bo cienka dosyć jest, wydaje mi się, że od wiatru będzie dobrze chronić, bo na rękawach i na dole ma delikatne ściągacze. Jutro założę Pietrkowi i wstawię zdjęcia
o to fajnie, pewnie jak ją zobaczę na modelu, to wymieknę i kupię

Stary 2013-08-20, 23:36   #930
insolito
Zadomowienie

No i cisza nastała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości