|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
dobranoc
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
hellol
czy Wasze dzieciaczki mają juz jakąś ulubioną zabawke, przytulankę?? Ewcia upodobała sobie masktkę tygrydka i bez niej wogóle nie chce spać jutro szczepienie na pneumo
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm moja ma takiego Pandziocha z Ikei ( ) i zawsze sie w niego wtula jak zasypia, ale bez niego też śpi, a i tak najbardziej w nim kocha długaśne meeeeeetki
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Kurcze, wczoraj usnelam i nie nadrobilam.. dziś pewnie tez nie dam rady bo miliard stron! Na jeden dzien was wystarczy zostawic
![]() U nas slabych nocek ciag dalszy jutro tz zostaje z mala bo ja mam zlecenie.. ciekawe jak sobie poradza bo to ich pierwszy raz ![]() No to lece poczytac, ciekawa jestem jak sobie Charlizz poradziła
|
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkladamy tam po miesiac umowiona kwote i ja zwykle robie z tego zakupy. Mieszkanie placimy po polowie. Nie poznalam!!! Taaak, nie ma innej opcji! Cytat:
Mieliscie sami sale? Jak to w praktyce wyglada? My niby bedziemy w szpitalu dzieciecym, ale nie moge sobie wyobrazic Kuby w jednej sali z np 7- czy 8- latkiem. Tak, wszystko inne idealnie, tylko ta tarczyca :/ |
||
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i jeszcze jak np. było tylko 4 dzieci to każde leżało na osobne sali, wiadomo jak wiecej to musiały być razem ale zawsze robili tak żeby rozłożyć po wszystkich sala a nie ze w jednej 4 dzieci a inne stoja puste. Czytałam teraz na necie o tym za niskim TSH i objawy właśnie m.in. to nadmierne pocenie i zaczerwienie skóry a o ile się nie mylę to u Was był kiedyś problem z poceniem i niby to AZS. Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale w sumie nawet by pasowało.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-08-20 o 21:14 |
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
jak byłam z Samuelkiem na pediatrii to faktycznie byliśmy wiekowo pogrupowani
ale jak Sami leżał w szpitalu na chirurgii ze 3 lata temu to w sali był z niemowlakiem - bo maleństwo czekało na operacje |
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Wez ze soba duzo zabawek bo Julek tam kota chciak dostac z nudow wiesz na podloge nie puscisz w lozeczku nie wylezy i czyms trzeba zajac Dla siebie cos do czytania i podgrzewacx do butelek jak masz ja w nim grzalam obiadki i wode dla siebie na kawe czy herbate bo nie bylo jak zagotowac Tz bedzie z wami? Na jaki oddział idziecie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2013-08-20 o 21:15 |
|
|
|
|
#879 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie podobały mi sie, dopóki nie zobaczyłam na zdjeciu u Blogerki
i moze sobie kupie na jesien;p Cytat:
Cytat:
Laska, jestes WIELKA, SZACUN, I trzymam kciuki, zeby tzt Ciebie nie przekonał do powrotu czasem Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja z tztem mam tak ze: mamy 3 konta, jedno jest moje(studenckie, otworzylam mając 18 lat) drugie jest nasze a 3 Amelki. Na studenckim koncie wpadają oszczednosci na dom, na nasze na wydatki a na Amelki kasa Amelki;> ma juz 2 stówki :p Cytat:
![]() Kurna, laski, bylam dzis w ciucholandzie, mialam sie taaaaaaaaaaaaaaak mega obkupić a wyszlam z jedna parą spodenek. Nie bylo nic ciekawego....a jak bylo to w cenie nowego ubranka........... bym zapomniała, wprowadzam Amelce gluten i daje jej lyzeczke kaszy manny i wiecie co... jakieś krostki jej wylazły, wyglądaja jak pryszcze tzn ma na czole 3, na główce 1 i na nożkach 3... nie wiem, to chyba od tej kaszy;/
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-08-20 o 21:20 |
||||||
|
|
|
#880 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lubcia
gdzie byłaś jak Cię nie było? ![]() Lady, Daria tż reaguje na swoje imię Lenova, 400ml zupki ?? moja zjada tak 100-150ml.może zjadła jednak za dużo i dlatego ją brzuszek bolał?? nawijko, ![]() TRZYMAMY kciuki aby było wszystko ok!!!!!! Daria NIGDY mi tyle w dzień nie spała. Najdłużej godzinkę ale to baaaardzo rzadko. Zazdroszcze ![]() Cytat:
Cytat:
A Ciebie nie poznałam. Ślicznie laska!!!! Cytat:
Wypłata męża idzie na wszystkie rachunki,raty itp, coś tam jeszcze zostaje na życie. A moja wypłata idzie na resztę wydatków. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o taka http://szafka.pl/c1082799-przytulanka-zebra.html KCIUKI za szczepienie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-20 o 21:22 |
|||||||||
|
|
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak ogólnie to od 4 sezonu nie oglądałam w ogóle więc mam 10 dni na obejrzenie jeszcze 4 sezonow A wojna i miłość miałam oglądać no ale sama rozumiesz , ni mum czasu |
|
|
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie było mnie bo: Dziecię mega zajmujące + reszta obowiązków domowych, Tż miał urlop, padł komp, burza w nim coś spaliła a nasz spec od komputerów był na wakacjach ![]() Cytat:
![]() A tak to ostro siedzimy, oczywiście z podparciem ale o leżeniu nie ma mowy, chyba że bez pieluchy wtedy gra Jemy już dużo różnych rzeczy, mamy ulubione smaki.Ze złych wiadomości za 4 tyg wracam do pracy, jestem tym mega zdołowana. Njo i przede wszystkim Gratulacje za wszystkie pół roczku które przegapiłam.
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
E no ja się tak nie bawię
Proszę i ją tu też podesłać ![]() Nie cytuję bo chyba do 5 rano bym siedziała ![]() Nawijko, trzymam kciuki za wyniki Kubusia i w miarę możliwy pobyt w szpitalu Mika, kciuki za piątkowe wieści Sylwia, wielkie brawa dla Ciebie ![]() Pstryczek, rozwaliłaś system tym cytowaniem Cała, Julasek pięknie siedzi Bohek, Hania cudnie gada, a jak sprząta prawie jak fewcia ![]() Debrah, Amelka super zajada marchewę I czekamy na pierwszą notkę na blogu Hope, żem Cię nie poznała Super wyglądasz Fewcia, Ty lepiej się przyznaj, że żadnej myszy u Ciebie nie ma, tylko szukasz pretekstu co by sobie na sąsiada popatrzeć ![]() Lady, Cudny Pietraszek
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, widziałam pytanie o mnie. Jesteśmy już w Krasnymstawie.
Także zapakowaliśmy się dzisiaj rano w Lagunę i pojechaliśmy w Polskę. Jechało się bardzo dobrze, podróż zajęła nam co prawda 8h, bo robiliśmy półgodzinne przystanki, żeby mała zjadła i odpoczęła (w sumie 4 takie przystanki, więc 2h więcej, niż jak kiedyś jeździliśmy), ale wszystko super przebiegło, mała nie marudziła, większość drogi przespała, samochód nam spalił średnio 5,5l/100km, co jest bardzo dobrym wynikiem przy dieslu 1.9 + od czasu do czasu klima, także oszczędnie... Bałam się trochę tej podróży, bo długa, męcząca i zastanawiałam się, czy mała nie będzie histeryzować - ale nie, jestem miło zaskoczona. ![]() I teraz mam przynajmniej punkt odniesienia w kwestii wielkości samochodu - Laguna 2005 w wersji kombi jest na styk, po zapakowaniu wszystkiego bagażnik był pełniutki, nie możemy więc nawet brać pod uwagę mniejszego samochodu, bo się nie zmieścimy następnym razem z wszystkimi rzeczami...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-20 o 21:37 |
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Idę
![]() Mężunio z pracy wrócił. Ślązaczki dajcie znać co z tym Będzinem
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy wspólne. Musieliśmy założyć przy kredycie, fakt mogła tam wpływać jedna wypłata, ale zdecydowaliśmy że będzie nasze wspólne. Bo co rozliczać się mamy między sobą że wszystkiego ![]() Mąż ma jeszcze swoje stare, w razie "W" :p Ale Zuzka histerię urządziła. Chyba była już taka zmęczona. Ale ogólnie dziś dużo jęczała. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- To ma któraś z Was linka do bloga Blogerki ? Bo któraś pisała że oglądała go. Dajcie linka ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
My konta mamy oddzielne, ale ja nimi żądze
Oczywiście większe wydatki przedyskutowujemy Pietrek, zaczyna reagować na swoje imię i rozumie "nie" co nie oznacza, że zawsze się do tego stosuje ![]() a i moje dziecko też umie się sobą zająć W lepsze dni łapie się na tym, że mam je na rękach tylko podczas karmienia, a tak sam sobie rządzi na podłodze i jest zadowolony, ale mam wyrzuty sumienia, że za mało czasu mu poświęcam ![]() Kupiłam dziś piękną kurtkę dla Piotra O taką : http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b...quilted-jacket cena jak z kosmosu, ale nie mogłam się oprzeć
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam chyba sprawcę naszych ostatnich koszmarków nocnych- banan
Groszke zasnął o 19.30 do tej pory zero pobudek i spi jak zabity dodam,że dziś nie dałam żadnego czopka ani nic przed snem dostał kaszkę hipp ze słoiczka na dobry sen i cycka hmmmmmmm, muszę mieć na uwadze tego banana |
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
kurcze, Babel ma alergie na lozeczko swoje
odkladam, pospi 20min, 40, czasem nawet 3godz, ale po pierwszym karmieniu nocnym odllzyc do lozeczka juz sie nie da - dzisiaj 4 x probowalam i ni chuchu, wzielam do nas do lozka, odlozylam, majtnal sie na brzuszek i spi. ehhjutro szczepienie, kciuki prosimy
|
#890 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
szczerze mówiąc, dziwię się - nie trawisz niedoszłej chrzestnej a z tego co doczytałam - masz z nią dziecko zostawić? Cytat:
![]() Cytat:
nooo właśnie! |
||||||
|
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra masz pamiec Tez czytalam o tym w necie, jeszcze bylo napisane o slabym przyroscie wgi - wszystko pasuje. Swoja droga bardzo malo jest info o niskim tsh u dzieci. Cytat:
Przeciez Kuba za cholere nie bedzie spal w lozeczku :/ Dziekuje za rady TZ bedzie w domu, bo tylko 1 rodzic moze tam byc. Z tego, co pediatr mowila to jest oddzial diagnostyczny. Tam niby sa same dzieci zdrowe, ktorym wykonuje sie badania. W necie znalazlam nazwe "oddzial obserwacyjno-zakazny" - niepokoi mnie jej druga czesc...
|
||
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
dziewczyny dajta spokój
na tym zdjęciu tak brzucha nie widać. Poza tym ubrana byle jak - wieś tańczy i śpiewaLady 3mam kciuki za szczepienie
|
|
|
|
#893 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Ja kupilam na jesien/ lekką zime kurtke dla Julaska za uwaga 8 zl
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#895 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobie jutro, bo mi nie dziala net nz lapie.
Marsi jak bedziesz do mnie wyjezdzac, daj mi cynka, zebym zdazyla puzzle ulozyc ![]() a tak serio tomdaj znac.Dobranoc
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak pisalam, w sb lub ndz opiekujemy sie dzieciakami szwagierki wiec nie wiem
jak tylko bede wiedziala w ktory dzien to dam zmac, malz juz sie zgodzil i nas podrzuci z malym jak cos
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
Paaadaaaaam na pysk
![]() Młodzież urządziła sajgon przed snem, potem po godzinie pobudka, teraz śpi już ładnie nie wiem od czego to . Może też banan jak u Marsi ? ![]() Nawijko trzymam za Was kciuki, Kubuś to dzielny mężczyzna na pewno dobrze to zniesie Lady kciuki za szczepienie! ![]() Bokeh- pokazałam męzowi filmiki z Hanną i szczęka mu do samej podłogi opadła i się pytał czym Ty ją karmisz że ona jest taka rozwinięta ?:P Ona tam na tym filmiki tata i mama mówiła A co do kont to my mamy wspólne od kiedy ze sobą zamieszkaliśmy,tż wlewa swoje pieniądze i ja swoje. Wydatki omawiamy i jest ok . Hope Lasenciusz z Ciebie fju fjuuu Lubcia, Ifka -witajcie , mam nadzieję że juz na dłużej Dziewczyny pytanie mam: jak u takiego starszego niemowlaka poznać że boli brzuszek? Bo Blanka często płacze tak jak na ból, ale ja nie wiem czy to zęby brzuch czy co innego. Jak była młodsza to miała twardy i płakała jak bączki szły a teraz tego nie ma i nie wiem
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Dziewczyny ja ws, spacerówki jeszcze. Ta co mamy, to nie nadaje się wg mnie z tymi kołami na zimę. Z resztą kupiłam ją głównie na potrzeby bagażnika, miasta, sklepów itp. I też dlatego, że spacerowe wersje w naszych 2 w 1 są o dupę rozbić. Dawid się denerwuje bo źle mu się siedzi, pasy za długie itp. W związku z tym planowałam sprzedać jednego (mamy 2. Jeden tu był, a drugi na mieszkaniu) a drugiego, w lepszym stanie zostawić na zimę. Tylko że nie wiem właśnie jak z tą spacerówką. I zastanawiałam się np. nad kupnem tego http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...tml#d57db1952c bo tu spacerówka przekładana (ta co mam nie)zgrabnie wygląda i jeśli stan byłby ok, to zostawić na drugie bobo? A z drugiej strony nie wiem czy jest sens.
Generalnie też o koła chodzi na tą pieprzoną zimę. Ta ma świetne, no ale wysłużona http://tablica.pl/oferta/wozek-trzyk...tml#d57db1952c help?
|
|
|
|
#899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Źle to ujełam, oczywiście my jak rodzice maluszka i nasza rodzina mogliśmy tam wejść. Miałam na myśli rodzinne innych starszych dzieci które nie leżały z nami. U mnie w szpitalu przy każdym łóżecku była taka rozkładana amerykanka na której spał rodzic który zostawał na noc a w ciagu dnia od 6 - 22 mogło być dwóch rodziców.
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładna
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

) i zawsze sie w niego wtula jak zasypia, ale bez niego też śpi, a i tak najbardziej w nim kocha długaśne meeeeeetki

bedziesz z nim w szpitalu? 

i moze sobie kupie na jesien;p 
ten srodkowy prostokącik klikasz, miedzy cytuj a tym drugim, jak juz pozaznaczasz kilka (ja zaznaczam mniej wiecej ze strony) to potem klikasz odpowiedz i jedziesz z koksem

22.05.2008
14.08.2011
Proszę i ją tu też podesłać 

na tym zdjęciu tak brzucha nie widać. Poza tym ubrana byle jak - wieś tańczy i śpiewa