Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 20:47   #871
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

dobranoc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:49   #872
gochaa_p
Zakorzenienie

hellol
czy Wasze dzieciaczki mają juz jakąś ulubioną zabawke, przytulankę?? Ewcia upodobała sobie masktkę tygrydka i bez niej wogóle nie chce spać

jutro szczepienie na pneumo
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:58   #873
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hellol
czy Wasze dzieciaczki mają juz jakąś ulubioną zabawke, przytulankę?? Ewcia upodobała sobie masktkę tygrydka i bez niej wogóle nie chce spać

hmm moja ma takiego Pandziocha z Ikei () i zawsze sie w niego wtula jak zasypia, ale bez niego też śpi, a i tak najbardziej w nim kocha długaśne meeeeeetki
Stary 2013-08-20, 21:01   #874
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Kurcze, wczoraj usnelam i nie nadrobilam.. dziś pewnie tez nie dam rady bo miliard stron! Na jeden dzien was wystarczy zostawic

U nas slabych nocek ciag dalszy jutro tz zostaje z mala bo ja mam zlecenie.. ciekawe jak sobie poradza bo to ich pierwszy raz

No to lece poczytac, ciekawa jestem jak sobie Charlizz poradziła
Stary 2013-08-20, 21:03   #875
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mam pytanie, macie z mężami/tż wspólne konta czy osobne? jak u Was funkcjonują te wszystkie formalności kto za co itp?
Mamy osobne konta, ale u nas funkcjonuje tez cos takiego jak wspolny portfel na domowe wydatki.
Wkladamy tam po miesiac umowiona kwote i ja zwykle robie z tego zakupy.
Mieszkanie placimy po polowie.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
HJE ano ja ściełam farbłam
Nie poznalam!!!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Bieduleczek kochany malutki bedziesz z nim w szpitalu?
Taaak, nie ma innej opcji!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Nawijko calujemy mocno 3 dni szybko mina oby wszystko bylo ok
a oprocz tego wyniku to wszystko ok, ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana, Ty tez bylas z Julkiem na badaniach.
Mieliscie sami sale? Jak to w praktyce wyglada?
My niby bedziemy w szpitalu dzieciecym, ale nie moge sobie wyobrazic Kuby w jednej sali z np 7- czy 8- latkiem.

Tak, wszystko inne idealnie, tylko ta tarczyca :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:10   #876
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mamy osobne konta, ale u nas funkcjonuje tez cos takiego jak wspolny portfel na domowe wydatki.

Nie poznalam!!!

My niby bedziemy w szpitalu dzieciecym, ale nie moge sobie wyobrazic Kuby w jednej sali z np 7- czy 8- latkiem.

Ja nie mika ale odpowiem Ci jak u nas to wygladało. Bylismy na oddziale pediatrycznym i tam był taki specjalny odcinek dla niemowlat do 1 roku życia składał się z 4 sali na każdej z sali po 4 łóżeczka i nie miały tam wstępu dzieci starsze ani ich rodzice, rodzina.

A i jeszcze jak np. było tylko 4 dzieci to każde leżało na osobne sali, wiadomo jak wiecej to musiały być razem ale zawsze robili tak żeby rozłożyć po wszystkich sala a nie ze w jednej 4 dzieci a inne stoja puste.

Czytałam teraz na necie o tym za niskim TSH i objawy właśnie m.in. to nadmierne pocenie i zaczerwienie skóry a o ile się nie mylę to u Was był kiedyś problem z poceniem i niby to AZS. Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale w sumie nawet by pasowało.

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-08-20 o 21:14
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:12   #877
marsi11
Zakorzenienie

jak byłam z Samuelkiem na pediatrii to faktycznie byliśmy wiekowo pogrupowani
ale jak Sami leżał w szpitalu na chirurgii ze 3 lata temu to w sali był z niemowlakiem - bo maleństwo czekało na operacje
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:13   #878
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:

Nie poznalam!!!

Kochana mielsmy sami sale bo tak sie udalo ale przypilnuj zeby was do innego dziecka z infekcja nie dali bo przecierz Kubus zdrowy my mielismy isc na sale do dziecka z graczka ale czekamy i mowie do tz ze nie powole i zaraz si sala pojdyncza znalazla,
Wez ze soba duzo zabawek bo Julek tam kota chciak dostac z nudow wiesz na podloge nie puscisz w lozeczku nie wylezy i czyms trzeba zajac
Dla siebie cos do czytania i podgrzewacx do butelek jak masz ja w nim grzalam obiadki i wode dla siebie na kawe czy herbate bo nie bylo jak zagotowac
Tz bedzie z wami? Na jaki oddział idziecie?

Edytowane przez mikakrolikowa
Czas edycji: 2013-08-20 o 21:15
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:16   #879
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Czy Wam się podobają buty tzw sneackersy?
nie podobały mi sie, dopóki nie zobaczyłam na zdjeciu u Blogerki i moze sobie kupie na jesien;p

Cytat:
Napisane przez sublime Pokaż wiadomość
Silver ja do badania siuśków kupiłam w aptece specjalny woreczek co się do pipsi przykleja.

Zapłaciłam 2,80 czy coś koło tego, a oszczędziłam czas i energię, które bym zużyła na bieganie za Zuziem.

ojjjj ja tez kupilam ten woreczek i lipa jak dla mnie, wole kubeczek ;p
Cytat:
robie identycznie

pewnie, ze bym chciała, ale tak to bym złamanego grosza nie uswiadczyła na małego dopoki by sad alimentów nie ustalil a to by mogło potrwac..... wiec teraz tu jestem tak jakby tylko dla dziecka, jezdze jak najczesciej do rodziców, wychodze do kolezanek, na długasne spacery. Ciezko tak byc w takim otoczeniu, ale postanowiłam sobie, ze wytrwam- stałam sie teraz dzieki nim taka cyniczna, ze mam w planie wyrwac jak najwiecej kasy- kupuje trzy kaszki, jedną chowam, kupuje pampersy to 10 szt zostawiam u mamy, na zapas. Nie byłam taka, ale mnie nauczyli taką byc.

popieram Marsi w całej rozciąłosci zapodawaj bloga kochana i to migusiem
Marsi, dzisiaj przemówił ludzkim głosem, ze popilnuje małego gdybym chciała cos zrobic, typu odkurzanie, gotowanie..... szczena mi opadła...... w ogole od dzis ma 2 tyg urlopu, ciekawa jestem jak to bedzie wyglądąło....

ojj, biedni Wy jestescie z tymi nockami...... moze sie Pietraszko unormuje jak wyjdą zębiszcze? mam nadzieje

CAŁA- brawa dla Julaska za samodzielne siedzenie

heloł ASKA ale piszesz nowele

LENOVA- fajnie sie Twój blog zapowiada, bedę wpadac i podczytywac co do szczepienia- ja tez szczepiłam 6 w 1 i mamy przyjsc na szczepienie jak młody skonczy roczek- wtedy juz na NFZ są

aaaaaaa, bo mi sie zapomniało- SZAJA- doczytałam, ze zębal sie pojawił ni stąd ni z owąd- gartulejszyn

DELI- ucałuj Amelcie

dziec spi 1,5 godziny..... zaczyna mi sie nudzic

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Pstryniu, nie gadaj ten srodkowy prostokącik klikasz, miedzy cytuj a tym drugim, jak juz pozaznaczasz kilka (ja zaznaczam mniej wiecej ze strony) to potem klikasz odpowiedz i jedziesz z koksem

Laska, jestes WIELKA, SZACUN, I trzymam kciuki, zeby tzt Ciebie nie przekonał do powrotu czasem

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
jestem dopiero na 13 stronie

doczytałam o zaręczynach
Deli, ogromne gratulacje, zobacz jak się wszystko super układa, mieszkanie, projekt domu, zaręczyny

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Oo fajna zmiana! A wozek w sumie wyglada porzadnie. Ciezki jest? Na wiosne na pewno wezma cos lzejszego, zeby dziecia w jednej rece a drugiej wozek znosic.

Osobne. Nie chcialabym miec wspolnego. Mimo to wydatki uzgadniamy razem, ustalamy co mozemy kupic dodatkowego i ile odlozyc, wiadomka z zakupionego fluidu nie bede sie spowiadac . Pensja TZa idzie na rachunki najwieksze(kredyt, mieszkanie i jego alimenty, moze cos dodatkowo jak trafi sie wieksza kasa). Moja na mniejsze rachunki, raty za kompa, karty miejskie, zycie i np jakies ciuchy.
trzymam kciuki, zeby wsio sie ulozylo, jak nie urok to s.raczka
Cytat:
Moja Hania uwielbia podpełzywac do suszarki i chwytać za te nogi no ale cóż się dziwić PPD

Dzięki za odpowiedzi ws kont, pieniędzy itp. Pytam bo np u nas jest tak, że ja zarabiam niewiele ponad najniższą krajową, a tż.... no trochę więcej tzn odczuwalnie więcej niż ja. Więc ja płacę drobne rachunki i często spożywkę, zaopatrruję mnie Hanię i jego czasem w ubrania i płacę swoje raty (za aparat...) No a on płaci za mieszkanie gaz i prąd (czyli cała moja wypłata ) no i wiadomo mi nie zostaje dużo, fakt faktem nie ejstem hiper mega oszczędna, no ale jak przychodzi co do czego że na cos mi potrzeba to czuje się dziwnie. I nie wiem jak to ugryźć... A teraz jak będę dostawać 60% to w ogóle beznadzieja.

Uspałam Hanie na noc póki co śpi... ufff, chyba wczoraj bolał ją brzuszek....
mmhmm... a to nie gadaliscie otwarcie o finansach?

ja z tztem mam tak ze: mamy 3 konta, jedno jest moje(studenckie, otworzylam mając 18 lat) drugie jest nasze a 3 Amelki. Na studenckim koncie wpadają oszczednosci na dom, na nasze na wydatki a na Amelki kasa Amelki;> ma juz 2 stówki :p

Cytat:
hellol

ma takiego misia pieska w latki ;p spiocha z nim

Kurna, laski, bylam dzis w ciucholandzie, mialam sie taaaaaaaaaaaaaaak mega obkupić a wyszlam z jedna parą spodenek. Nie bylo nic ciekawego....a jak bylo to w cenie nowego ubranka...........

bym zapomniała, wprowadzam Amelce gluten i daje jej lyzeczke kaszy manny i wiecie co... jakieś krostki jej wylazły, wyglądaja jak pryszcze tzn ma na czole 3, na główce 1 i na nożkach 3... nie wiem, to chyba od tej kaszy;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-08-20 o 21:20
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:21   #880
s i l v e r
Zakorzenienie

Lubcia
gdzie byłaś jak Cię nie było?

Lady, Daria tż reaguje na swoje imię

Lenova, 400ml zupki ?? moja zjada tak 100-150ml.
może zjadła jednak za dużo i dlatego ją brzuszek bolał??

nawijko, przykro mi z powodu szpitala
TRZYMAMY kciuki aby było wszystko ok!!!!!!

Cytat:
Śpi mi już 2,5h ! o tej porze...

Daria NIGDY mi tyle w dzień nie spała. Najdłużej godzinkę ale to baaaardzo rzadko.
Zazdroszcze

Cytat:

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Któraś pytała o spacerówkę. Ja na miasto i tereny płaskie używam takiej. X-lander to to nie jest no ale dobrze się prowadzi.
Fajna spacerówka.
A Ciebie nie poznałam. Ślicznie laska!!!!

Cytat:
Mam pytanie, macie z mężami/tż wspólne konta czy osobne? jak u Was funkcjonują te wszystkie formalności kto za co itp?
Mamy osobne konta ale kase mamy razem.Ja znam jego pin, on mój. Hasła i loginy też. Nie ma tak że to twoje , to moje...
Wypłata męża idzie na wszystkie rachunki,raty itp, coś tam jeszcze zostaje na życie. A moja wypłata idzie na resztę wydatków.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Znowu był przystojniak, bo ta mała szara łajza czuje się w mojej kuchni jak królowa!!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Perfekcyjny Pietraszko:P hahaha pomaga mamie wieszac pranie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość

Tylko jedna uwaga do Lady - Cała zaraz przyleci poprawiać Ci puzzle, bo masz te same kolory koło siebie.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Co do budżetu to konta mamy osobne, to co moje to moje a to co TZ to wspólne
dobre dobre

Cytat:
A i napisała ta dziewczyna od zdjęć, przepraszała mnie że tak wyszło, że ewidentnie zawaliła ta nasza wspolna koleżanka bo zapewniała ją że wszystko załatwione (a nie wspomniała że prosiłam o kontakt....) i że jak coś to wpadnie się spotkac i ustalic i że z aparatem coś najwyżej wykombinujemy i w ogóle tak miło napisała, że mam rację że takich rzeczy nie załatwia się na ost chwilę. WIęc od razu mam inny pogląd na sprawę
To super że się dogadałyście

Cytat:
hellol

Daria zawsze zasypia ze swoją przytulanką zebrą
o taka
http://szafka.pl/c1082799-przytulanka-zebra.html

KCIUKI za szczepienie

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-08-20 o 21:22
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:26   #881
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
aha, Charlizz, miałam sie kiedys pytac- oglądasz ten serial "1920. Wojna i miłosc?" Ja oglądam, ale powiem tak: d.u.p.y nie urywa
a juz 1 wrzesnia nowa seria Czasu honoru, nie moge sie doczekac

http://demotywatory.pl/4191941/Matczyna-milosc tak ku przestrodze
Ciii ja oglądam od początku a tak ogólnie to od 4 sezonu nie oglądałam w ogóle więc mam 10 dni na obejrzenie jeszcze 4 sezonow

A wojna i miłość miałam oglądać no ale sama rozumiesz , ni mum czasu

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
ja też, ja też. Szkoda tylko że bez Janka.
A słyszałyście że w przyszłym roku maja kręcić następna cześć gdzie cofna sie w czasie do powstania warszawskiego.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:30   #882
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ciśniesz,ciśniesz maleńka

A tak w ogóle,przynajmniej bynajmniej to gdzie byłaś jak Cię nie było? Hyy?

za pół roczku.
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
też dołączam do gratulacji
Hej Dzięki

Nie było mnie bo:
Dziecię mega zajmujące + reszta obowiązków domowych, Tż miał urlop, padł komp, burza w nim coś spaliła a nasz spec od komputerów był na wakacjach

Cytat:
hellol

Moja zasypia z takimi szmatkami przytulakami, ale najważniejsza jest karuzela bo jak byłam u rodziców i spała ze mną w łóżku to tylko głową szukała karuzeli i usypiacza

A tak to ostro siedzimy, oczywiście z podparciem ale o leżeniu nie ma mowy, chyba że bez pieluchy wtedy gra Jemy już dużo różnych rzeczy, mamy ulubione smaki.
Ze złych wiadomości za 4 tyg wracam do pracy, jestem tym mega zdołowana.

Njo i przede wszystkim Gratulacje za wszystkie pół roczku które przegapiłam.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:33   #883
insolito
Zadomowienie

E no ja się tak nie bawię Zatrudniłyście zbiorowo niańkę, siedzi Wam z pociechami a Wy stukacie na wizażu pięćset stron na dzień i ja bez niańki nie mogę nadgonić Proszę i ją tu też podesłać
Nie cytuję bo chyba do 5 rano bym siedziała

Nawijko, trzymam kciuki za wyniki Kubusia i w miarę możliwy pobyt w szpitalu
Mika, kciuki za piątkowe wieści
Sylwia, wielkie brawa dla Ciebie
Pstryczek, rozwaliłaś system tym cytowaniem No nie mogłam uwierzyć, że Ty tak na serio. Podszkol się , życie staje się dużo prostsze jak się używa ikonki wielocytuj
Cała, Julasek pięknie siedzi
Bohek, Hania cudnie gada, a jak sprząta prawie jak fewcia
Debrah, Amelka super zajada marchewę I czekamy na pierwszą notkę na blogu
Hope, żem Cię nie poznała Super wyglądasz
Fewcia, Ty lepiej się przyznaj, że żadnej myszy u Ciebie nie ma, tylko szukasz pretekstu co by sobie na sąsiada popatrzeć
Lady, Cudny Pietraszek

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:35   #884
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, widziałam pytanie o mnie. Jesteśmy już w Krasnymstawie. Po samochód nie pojechaliśmy, bo facet powiedział, że ktoś już chce go obejrzeć i mamy dzwonić po 20, będziemy drudzy w kolejności do oglądania, jakby tamten ktoś nie chciał - ale chciał i samochód sprzedany. Jak nie urok, to sraka.

Także zapakowaliśmy się dzisiaj rano w Lagunę i pojechaliśmy w Polskę. Jechało się bardzo dobrze, podróż zajęła nam co prawda 8h, bo robiliśmy półgodzinne przystanki, żeby mała zjadła i odpoczęła (w sumie 4 takie przystanki, więc 2h więcej, niż jak kiedyś jeździliśmy), ale wszystko super przebiegło, mała nie marudziła, większość drogi przespała, samochód nam spalił średnio 5,5l/100km, co jest bardzo dobrym wynikiem przy dieslu 1.9 + od czasu do czasu klima, także oszczędnie... Bałam się trochę tej podróży, bo długa, męcząca i zastanawiałam się, czy mała nie będzie histeryzować - ale nie, jestem miło zaskoczona.

I teraz mam przynajmniej punkt odniesienia w kwestii wielkości samochodu - Laguna 2005 w wersji kombi jest na styk, po zapakowaniu wszystkiego bagażnik był pełniutki, nie możemy więc nawet brać pod uwagę mniejszego samochodu, bo się nie zmieścimy następnym razem z wszystkimi rzeczami...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-20 o 21:37
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:37   #885
s i l v e r
Zakorzenienie

Idę
Mężunio z pracy wrócił.

Ślązaczki dajcie znać co z tym Będzinem
Stary 2013-08-20, 21:39   #886
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Mamy wspólne. Musieliśmy założyć przy kredycie, fakt mogła tam wpływać jedna wypłata, ale zdecydowaliśmy że będzie nasze wspólne. Bo co rozliczać się mamy między sobą że wszystkiego
Mąż ma jeszcze swoje stare, w razie "W" :p

Ale Zuzka histerię urządziła. Chyba była już taka zmęczona. Ale ogólnie dziś dużo jęczała.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

To ma któraś z Was linka do bloga Blogerki ? Bo któraś pisała że oglądała go. Dajcie linka p

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:40   #887
insolito
Zadomowienie

My konta mamy oddzielne, ale ja nimi żądze, do swojego Tż nawet hasła nie zna Oczywiście większe wydatki przedyskutowujemy
Pietrek, zaczyna reagować na swoje imię i rozumie "nie" co nie oznacza, że zawsze się do tego stosuje
a i moje dziecko też umie się sobą zająć W lepsze dni łapie się na tym, że mam je na rękach tylko podczas karmienia, a tak sam sobie rządzi na podłodze i jest zadowolony, ale mam wyrzuty sumienia, że za mało czasu mu poświęcam
Kupiłam dziś piękną kurtkę dla Piotra O taką : http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b...quilted-jacket cena jak z kosmosu, ale nie mogłam się oprzeć

Stary 2013-08-20, 21:42   #888
marsi11
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam chyba sprawcę naszych ostatnich koszmarków nocnych- banan

Groszke zasnął o 19.30 do tej pory zero pobudek i spi jak zabity
dodam,że dziś nie dałam żadnego czopka ani nic

przed snem dostał kaszkę hipp ze słoiczka na dobry sen i cycka
hmmmmmmm, muszę mieć na uwadze tego banana
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:43   #889
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

kurcze, Babel ma alergie na lozeczko swoje odkladam, pospi 20min, 40, czasem nawet 3godz, ale po pierwszym karmieniu nocnym odllzyc do lozeczka juz sie nie da - dzisiaj 4 x probowalam i ni chuchu, wzielam do nas do lozka, odlozylam, majtnal sie na brzuszek i spi. ehh

jutro szczepienie, kciuki prosimy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:49   #890
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi ws kont, pieniędzy itp. Pytam bo np u nas jest tak, że ja zarabiam niewiele ponad najniższą krajową, a tż.... no trochę więcej tzn odczuwalnie więcej niż ja. Więc ja płacę drobne rachunki i często spożywkę, zaopatrruję mnie Hanię i jego czasem w ubrania i płacę swoje raty (za aparat...) No a on płaci za mieszkanie gaz i prąd (czyli cała moja wypłata ) no i wiadomo mi nie zostaje dużo, fakt faktem nie ejstem hiper mega oszczędna, no ale jak przychodzi co do czego że na cos mi potrzeba to czuje się dziwnie. I nie wiem jak to ugryźć... A teraz jak będę dostawać 60% to w ogóle beznadzieja.

Uspałam Hanie na noc póki co śpi... ufff, chyba wczoraj bolał ją brzuszek....
no ale czemu się szczypiesz? wydajesz na córę, wydajesz na męża, to logiczne, że on ma też na was wydawać

Cytat:
Mam juz wyniki.
Krew i mocz niby ok, infekcji nie ma.
Ale...
Kuba ma za niskie TSH... Pediatra powiedziala, ze nie spotkala sie jeszcze z takim przypadkiem (zwykle takie male dzieci mialy za wysokie...). Dlatego dala nam skierowanie do szpitala... W celach diagnostycznych.
Max 3 doby :/
Jutro rano mam dzwonic i ustalac termin.

Szczepilismy sie. Kuba przy 3 wkluciach ani razu nie jeknal, zadnego placzu, wtulal sie tylko we mnie, moj dzielny chlopczyk
to polecam wziąć ci karimatę + dużo zapychaczy czasu większość czasu w szpitalu NIC nie robisz... książki, audiobook, cokolwiek, bo pypcia dostaniesz.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Olesław śpi. znowu zjadła prawie cały obiadek , chętnie buzke otwierała, no sama chciała caż nagle jak nie chluśnie wszystkim

Jejku, jaka jestem śpiąca dziś!! Lecę chyba pod prysznic od razu, wskakuję na grzede i serial obejrze , jeden odcinek i śpię tylko kurde rano będzie milion pińcet sto dziewńcet stron do nadrobienia! no i jakaś nocna impreza mnie ominie, olaboga!

może za dużo?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Jak nie urok to sraczka.
Bratowa ktora miala siedziec caly wrzesien z mala, dostala propozycje pracy. Na wrzesien. Z mozliwoscia przedluzenia na rok akademicki. I co mam ☠☠☠☠a zrobic? Powiedziec, nie idz do pracy siedz za damke z moim dzieckiem bo obiecalas?
a nie lepiej znaleźć normalną opiekunkę?
szczerze mówiąc, dziwię się - nie trawisz niedoszłej chrzestnej a z tego co doczytałam - masz z nią dziecko zostawić?

Cytat:
Hania śpiulka!

A i napisała ta dziewczyna od zdjęć, przepraszała mnie że tak wyszło, że ewidentnie zawaliła ta nasza wspolna koleżanka bo zapewniała ją że wszystko załatwione (a nie wspomniała że prosiłam o kontakt....) i że jak coś to wpadnie się spotkac i ustalic i że z aparatem coś najwyżej wykombinujemy i w ogóle tak miło napisała, że mam rację że takich rzeczy nie załatwia się na ost chwilę. WIęc od razu mam inny pogląd na sprawę
uff

Cytat:
hellol

tak, takiego kotka-pacynkę z ikei, usypia z nią, memla

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Idę
Mężunio z pracy wrócił.

Ślązaczki dajcie znać co z tym Będzinem
nooo właśnie!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:50   #891
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja nie mika ale odpowiem Ci jak u nas to wygladało. Bylismy na oddziale pediatrycznym i tam był taki specjalny odcinek dla niemowlat do 1 roku życia składał się z 4 sali na każdej z sali po 4 łóżeczka i nie miały tam wstępu dzieci starsze ani ich rodzice, rodzina.

A i jeszcze jak np. było tylko 4 dzieci to każde leżało na osobne sali, wiadomo jak wiecej to musiały być razem ale zawsze robili tak żeby rozłożyć po wszystkich sala a nie ze w jednej 4 dzieci a inne stoja puste.

Czytałam teraz na necie o tym za niskim TSH i objawy właśnie m.in. to nadmierne pocenie i zaczerwienie skóry a o ile się nie mylę to u Was był kiedyś problem z poceniem i niby to AZS. Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale w sumie nawet by pasowało.
jak to nie ma wstepu rodzina?? to gdzie Ty spalas?

Dobra masz pamiec
Tez czytalam o tym w necie, jeszcze bylo napisane o slabym przyroscie wgi - wszystko pasuje.
Swoja droga bardzo malo jest info o niskim tsh u dzieci.

Cytat:
Kochana mielsmy sami sale bo tak sie udalo ale przypilnuj zeby was do innego dziecka z infekcja nie dali bo przecierz Kubus zdrowy my mielismy isc na sale do dziecka z graczka ale czekamy i mowie do tz ze nie powole i zaraz si sala pojdyncza znalazla,
Wez ze soba duzo zabawek bo Julek tam kota chciak dostac z nudow wiesz na podloge nie puscisz w lozeczku nie wylezy i czyms trzeba zajac
Dla siebie cos do czytania i podgrzewacx do butelek jak masz ja w nim grzalam obiadki i wode dla siebie na kawe czy herbate bo nie bylo jak zagotowac
Tz bedzie z wami? Na jaki oddział idziecie?

Nie moge sobie tego wyobrazic...
Przeciez Kuba za cholere nie bedzie spal w lozeczku :/

Dziekuje za rady

TZ bedzie w domu, bo tylko 1 rodzic moze tam byc.
Z tego, co pediatr mowila to jest oddzial diagnostyczny. Tam niby sa same dzieci zdrowe, ktorym wykonuje sie badania.
W necie znalazlam nazwe "oddzial obserwacyjno-zakazny" - niepokoi mnie jej druga czesc...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:54   #892
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

dziewczyny dajta spokój na tym zdjęciu tak brzucha nie widać. Poza tym ubrana byle jak - wieś tańczy i śpiewa

Lady 3mam kciuki za szczepienie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:54   #893
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, widziałam pytanie o mnie. Jesteśmy już w Krasnymstawie. Po samochód nie pojechaliśmy, bo facet powiedział, że ktoś już chce go obejrzeć i mamy dzwonić po 20, będziemy drudzy w kolejności do oglądania, jakby tamten ktoś nie chciał - ale chciał i samochód sprzedany. Jak nie urok, to sraka.

Także zapakowaliśmy się dzisiaj rano w Lagunę i pojechaliśmy w Polskę. Jechało się bardzo dobrze, podróż zajęła nam co prawda 8h, bo robiliśmy półgodzinne przystanki, żeby mała zjadła i odpoczęła (w sumie 4 takie przystanki, więc 2h więcej, niż jak kiedyś jeździliśmy), ale wszystko super przebiegło, mała nie marudziła, większość drogi przespała, samochód nam spalił średnio 5,5l/100km, co jest bardzo dobrym wynikiem przy dieslu 1.9 + od czasu do czasu klima, także oszczędnie... Bałam się trochę tej podróży, bo długa, męcząca i zastanawiałam się, czy mała nie będzie histeryzować - ale nie, jestem miło zaskoczona.

I teraz mam przynajmniej punkt odniesienia w kwestii wielkości samochodu - Laguna 2005 w wersji kombi jest na styk, po zapakowaniu wszystkiego bagażnik był pełniutki, nie możemy więc nawet brać pod uwagę mniejszego samochodu, bo się nie zmieścimy następnym razem z wszystkimi rzeczami...
Kiedy wracacie? Udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam chyba sprawcę naszych ostatnich koszmarków nocnych- banan

Groszke zasnął o 19.30 do tej pory zero pobudek i spi jak zabity
dodam,że dziś nie dałam żadnego czopka ani nic

przed snem dostał kaszkę hipp ze słoiczka na dobry sen i cycka
hmmmmmmm, muszę mieć na uwadze tego banana
Dobrze, że odkryłaś sprawcę . Mam nadzieję, że teraz Wasze nocki będą przespane

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
kurcze, Babel ma alergie na lozeczko swoje odkladam, pospi 20min, 40, czasem nawet 3godz, ale po pierwszym karmieniu nocnym odllzyc do lozeczka juz sie nie da - dzisiaj 4 x probowalam i ni chuchu, wzielam do nas do lozka, odlozylam, majtnal sie na brzuszek i spi. ehh

jutro szczepienie, kciuki prosimy
Trzymam już dziś

Stary 2013-08-20, 21:56   #894
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Ja kupilam na jesien/ lekką zime kurtke dla Julaska za uwaga 8 zl

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377028702781.jpg (68,3 KB, 16 załadowań)
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:57   #895
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Nadrobie jutro, bo mi nie dziala net nz lapie.

Marsi jak bedziesz do mnie wyjezdzac, daj mi cynka, zebym zdazyla puzzle ulozyc a tak serio tomdaj znac.

Dobranoc'

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:01   #896
LadyWhisper
Zakorzenienie

tak jak pisalam, w sb lub ndz opiekujemy sie dzieciakami szwagierki wiec nie wiem jak tylko bede wiedziala w ktory dzien to dam zmac, malz juz sie zgodzil i nas podrzuci z malym jak cos

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:03   #897
Lenova
Wtajemniczenie

Paaadaaaaam na pysk
Młodzież urządziła sajgon przed snem, potem po godzinie pobudka, teraz śpi już ładnie nie wiem od czego to . Może też banan jak u Marsi ?

Nawijko trzymam za Was kciuki, Kubuś to dzielny mężczyzna na pewno dobrze to zniesie

Lady kciuki za szczepienie!

Bokeh- pokazałam męzowi filmiki z Hanną i szczęka mu do samej podłogi opadła i się pytał czym Ty ją karmisz że ona jest taka rozwinięta ?:P Ona tam na tym filmiki tata i mama mówiła
A co do kont to my mamy wspólne od kiedy ze sobą zamieszkaliśmy,tż wlewa swoje pieniądze i ja swoje. Wydatki omawiamy i jest ok .

Hope Lasenciusz z Ciebie fju fjuuu

Lubcia, Ifka -witajcie , mam nadzieję że juz na dłużej

Dziewczyny pytanie mam: jak u takiego starszego niemowlaka poznać że boli brzuszek? Bo Blanka często płacze tak jak na ból, ale ja nie wiem czy to zęby brzuch czy co innego. Jak była młodsza to miała twardy i płakała jak bączki szły a teraz tego nie ma i nie wiem
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:04   #898
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Dziewczyny ja ws, spacerówki jeszcze. Ta co mamy, to nie nadaje się wg mnie z tymi kołami na zimę. Z resztą kupiłam ją głównie na potrzeby bagażnika, miasta, sklepów itp. I też dlatego, że spacerowe wersje w naszych 2 w 1 są o dupę rozbić. Dawid się denerwuje bo źle mu się siedzi, pasy za długie itp. W związku z tym planowałam sprzedać jednego (mamy 2. Jeden tu był, a drugi na mieszkaniu) a drugiego, w lepszym stanie zostawić na zimę. Tylko że nie wiem właśnie jak z tą spacerówką. I zastanawiałam się np. nad kupnem tego http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wo...tml#d57db1952c bo tu spacerówka przekładana (ta co mam nie)zgrabnie wygląda i jeśli stan byłby ok, to zostawić na drugie bobo? A z drugiej strony nie wiem czy jest sens.
Generalnie też o koła chodzi na tą pieprzoną zimę. Ta ma świetne, no ale wysłużona http://tablica.pl/oferta/wozek-trzyk...tml#d57db1952c

help?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:04   #899
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
jak to nie ma wstepu rodzina?? to gdzie Ty spalas?

Dobra masz pamiec
Tez czytalam o tym w necie, jeszcze bylo napisane o slabym przyroscie wgi - wszystko pasuje.
Swoja droga bardzo malo jest info o niskim tsh u dzieci.

Nie moge sobie tego wyobrazic...
Przeciez Kuba za cholere nie bedzie spal w lozeczku :/

Dziekuje za rady

TZ bedzie w domu, bo tylko 1 rodzic moze tam byc.
Z tego, co pediatr mowila to jest oddzial diagnostyczny. Tam niby sa same dzieci zdrowe, ktorym wykonuje sie badania.
W necie znalazlam nazwe "oddzial obserwacyjno-zakazny" - niepokoi mnie jej druga czesc...

Źle to ujełam, oczywiście my jak rodzice maluszka i nasza rodzina mogliśmy tam wejść. Miałam na myśli rodzinne innych starszych dzieci które nie leżały z nami.
U mnie w szpitalu przy każdym łóżecku była taka rozkładana amerykanka na której spał rodzic który zostawał na noc a w ciagu dnia od 6 - 22 mogło być dwóch rodziców.
Stary 2013-08-20, 22:05   #900
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupilam na jesien/ lekką zime kurtke dla Julaska za uwaga 8 zl

to ja sie chowam

Bardzo ładna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości