|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Asia już po kąpieli masz ładny kolor, taki miedziany brąz
![]() Truskawkowa gratuluję znalezienia pokoju ![]() Bardzo podobają mi się takie upięcia ale one efektowniej na prostych włosach wyglądają poza tym ja tylko francuza umiem robić ten waterfall pięknyKręcone włosy są wkurzające jak dostaną trochę wilgoci, np. moja grzywka ułożona po 5min wraca do kręconych...ciekawe co nad morzem zrobię...chyba codziennie w spiętej chodzić będę ![]() A co do kolorów mieszanek farb to ja mogę powiedzieć, że delluxe 318 kolor mieszanki na włosach był różowy, za to 230 taki szaro/niebieski
|
#4172 |
|
Konto usunięte
|
Hej Kobitki
![]() U mnie w nocy była niezła burza, a dzisiaj szaro, buro i chłodno. Idę zaraz malować włosy alfaparfem 8.21 z 8.01. asiabb1983 ładnie ta kąpiel ci wyszła. Po nałożeniu farby na pewno jest super truskawkowawiosna piękne masz włosy |
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Matko moja skóra głowy
co chwila piecze, swedzi to gdzies zakluje nawet nie wiem czy to 318 czy oxy z Milli tak mi zrobił, a moze ich polaczenie Bunny, a jak bym umyła odzywka włosy i ta skóre głowy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-herbata.html pomogło by cos ![]() Teraz jestem w pracy ale jak wroce to opisze wam moja przygode z ortopeda ponizej jakiej kolwiek krytyki i poodpisuje na posty, bo teraz mam roboty troche |
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Przyłączam się do wątku, od 4-5 miesięcy jestem szczęśliwą posiadaczką blond włosów. Niestety po dekoloryzacji gdzieniegdzie mam jeszcze ciemniejsze pasemka rudo-blond, tak od połowy długości. Farbuję sama, gdyż fryzjer nie spełnia moich oczekiwań, sama przeszłam z rudości do blondu. Farbowałam jaśniejszym blondem za każdy razem. Zauważyłam także, że włosy się zniszczyły. W dotyku są przyjemne ale wypadają i strasznie się plączą, puszą się. Stosuję maski, odżywki i oleje (m.in. kokosowy i migdałowy, arganowy) ale nie widzę poprawy. Może robię coś źle.. Jako posiadaczka ciemnych włosów nie miałam takich problemów. ![]() Najlepiej by było je podciąć, ale trochę żal mi długości, mam za łopatki. Jakieś rady? Potem dorzucę zdjęcia.
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A ja wczoraj padłam, nie zdążyłam doczytać wszystkiego, patrzę dziś , a Asia ma już inne włosy. Wróciłaaa szalonaa ![]() I zaraz znowu dziary, sznyty, tatuaże i waroczyki
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo warkoczyki? U mnie w miejscowości dużo tych pań od tego i dzieciaki chętnie sobie robia, sama bym sobie walnela ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Asiu ładnie Ci, zostaw sobie ten kolor na chwile przynajmniej na kilka dni
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Zadomowienie
|
Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
ImageUploadedByWizaz Forum1377072371.909077.jpg a co do tuszy do rzes to ja Wam pokaze moje po tuszu lovely curly pump up, jest tani i jak dla mnie efekt super.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez anias2 Czas edycji: 2013-08-21 o 10:10 |
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Ja to nie wiem już od czego zależy czy tusz jest dobry: od naszej wprawy, od naszych rzęs? Od szczoteczki czy samego kosmetyku, w sensie tuszu?
Dla mnie jak dotąd najlepszy był Lovely spectacular me, robił wachlarz piękny, szczotke ma wąską, dobrze się maluje nawet krótkie rzęsy, no i gumową, ale za to sam tusz lekko dziadowski, bo się osypuje, szybko zasycha, właściwie po 3 tygodniach można wywalić i kupić nowy ![]() Później złoty L'Oreal był bardzo dobry, na dlugo wystarczał, ale szczotka już trochę gruba i nie dało się tak precyzyjnie pomalować wszystkich rzęs... Teraz mam YSL volume effect faux cils i nic specjalnego... Szczotka dość gruba i tutaj muszę pochwalić sam tusz, bo nawet przy zmywaniu najpierw wodą, nie robi się panda do okoła, tylko tusz schodzi w postaci takich nie wiem... Drobinek, tak jakby się wykruszał, pod tym względem to ideał, ale cała reszta średnio. Albo to moje rzęsy są do Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Kitka ja niestety wychodzę z założenia, że rzęsy już z natury muszą być długie bo samym tuszem nic spektakularnego nie osiągniemy
fakt można je podkręcić, trochę wydłużyć, ale jak ktoś z natury ma krótkie jak ja to nigdy "firanki" nie osiągnie![]() a co do firanek to idę okna myć ![]() coolasana przede wszystkim obetnij zniszczone końcówki, stosuj maski i po czasie się zregenerują, wiadomo że nie w ciągu miesiąca, na efekty trzeba czekać
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() po 1: cześc collasana, nasz wątek padł to się tu spotykamy po 2: Kitka, ciekawa refleksja nigdy tak na to nie spoijrzałam a coś w tym jest Ja jednak własnie wytuszowałam rzesy Essence I Love Extreme ii... ) ale takiego efektu nie dał mi nawet moj dotychczas ukochany loreal volume milion lashes truskawkowa- widzę, że jesteś dosyc "obcykana" w temacie Czy kozieradkę mogą stosowac matki karmiące piersia? Włosy masz piękne a ten waterfall jest boski ![]() Widziałyscie gdzies fajne katany, jasny dzins, raczej krotkie?
|
#4182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konsystencja faktycznie inna od tej z maski. W sumie poza zapachem bym ich nie łączyła z serię![]() Cytat:
Zastanawiam się jakie miałabyś efekty po regularnym olejowaniu raz w tygodniu. Wiem, że nie lubisz, ale zastanawiam się czy włosy by się nie nasyciły olejem i zmieniły potrzeby Ja często nakładam olejek na godzinę przed myciem i efekty są. Całonocne chodzenie z tłuszczem raczej nie jest dla mnieCytat:
Holenderski robi się tak samo, tyle, że włosy przekłada się pod spód i warkocz jest taki wypukły.Na kręconych świetnie wyglądają korony albo koki z warkoczowymi wstawkami, bo mają objętość. Takie bardziej hipisowskie są Często zerkam do Lilith Moon ma proste tutoriale no i czesze siebie. Na kręconych też robi plecionki klik klikFajna dziewczyna, pamiętam ją jeszcze z Wizażu, zna dobrze polski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Źle się czułam w krótkich i przetestowałam większość rzeczy na porost Później zaczęłam farbować i ścinać. Mój cel to znowu mieć włosy do talii, jak nie uda mi się utrzymać obecnej kondycji, to zetnę znów. Smętne zwisające ogonki nie wyglądają ładnie, chociaż niektórzy takie lubią![]() Cytat:
Wapno piłaś? Tak z 1000mg jednorazowo, z dwa razy dziennie. Do tego coś antyhistaminowego w tabletkach![]() Mi na takie akcje pomagał żel aloesowy, można też spróbować z pantenolem w piance, po prostu zrobić sobie taką maseczkę. Współczuję strasznie, bo wiem jak to jest Mam nadzieję, że uda się opanować
|
||||||
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
nove dokładnie ,,wróciła szalona " jestem rudo miedziana przetrzymam tak ze 2 tygodnie ( może ostatniego sierpnia farbne żeby na rozpoczęcie roku jakoś z dziećmi wyglądać ) i spróbuje położyć ten karmelek z joaśki może już złapie końcówki mam jaśniejsze i lekko je przesuszyło, ale ogólnie włoski miękkie i gładkie także chociaż to na plus
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
#4184 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam rady: czytaj wątek, nawet się możesz cofnąć kilka stron Ja tak robiłam i dużo rzeczy się dowiedziałamNiestety, włosy rozjaśniane powyżej 2 tonów zawsze będą włosami specjalnej troski, nie ma zmiłuj Jak zmieniałam kolor do 2 tonów, to mogłam czasem poprzestać na samym szamponie albo użyć byle jakiej odżywki. Teraz, trzeba się nagimnastykować, aby włosom zrekompensować rozjaśnianie![]() Z takich najważniejszych: -obcinaj ile się da, zobaczysz, że poczujesz się lepiej. Włosy zaczną ładniej się układać i nie będziesz ich sobie wyrywać podczas czesania -uważaj na proteiny, one są świetne zaraz po destrukcyjnych zabiegach typu ściąganie koloru, później mogą szkodzić i przyspieszać łamanie i rozdwajanie. Radzę uważać również na sera do końcówek typu jedwab, także takie dwufazowe odżywki, zwykle mają proteiny. Zamiast chronić, na dłuższą metę mogą wykańczać końcówki. Szkoda, że wcześniej tego nie wiedziałam. Od nadmiaru protein robiły mi się "drabinki" od połowy długości ![]() -polecam włączenie do codziennej pielęgnacji kosmetyków typowo do włosów farbowanych, mają lekko niższe pH, a po rozjaśnianiu zwykle włosy robią się bardziej porowate, takie kosmetyki domykają łuski -warto zastanowić się czy masz dobry przyrząd do czesania. Mój hit to rossmannowska płaska szczota. Nie niszczy, łatwo się nią rozczesuje i dodatkowo lekko wygładza. Niektórym służą szczotki z naturalnego włosia. Innym Tangle Teezer, mi niestety na dłuższą metę szkodzi, włosy robią się szorstkie, trzeba obserwować -warto włączyć też emolientowe odżywki i maski, najbardziej popularna to chyba Garnier z karite i awokado, żółta seria Fructisa też jest na olejkach, pomoże zmiękczyć i uelastycznić włosy (dzięki temu są mniej podatne na łamanie -olejowanie to fajna sprawa, ale niektóre mogą szkodzić. kokosowy generalnie nie jest polecany do włosów zniszczonych, jego cząsteczki włażą między rozchylone łuski włosów i dodatkowo je rozpychają. Stąd jeszcze większy efekt puchu i szorstkości. Spróbuj kiedyś lnianego, jest często w Biedronce. Albo rzepakowego albo słonecznikowego, winogronowy też można sprawdzić, jak coś to wylądują w żarciu ![]() Cytat:
Takie prawdziwe firanki miałam tylko przy przedłużeniu (koleżanka mi zrobiła )Cytat:
Wolę chyba być kibelek ![]() [/QUOTE] Cytat:
-kozieradka stosowana miejscowo, będzie działała miejscowo, nie przeniknie do krwi tak jak niektóre wcierki na receptę, nie ma po prosto jak Możesz spokojnie używać. Jakieś zmiany mogą być tylko przy piciu, ale pije się ją na brak apetytu albo przyprawia rosół. Te wszystkie przeciwskazania i ostrzeżenia, które możesz znaleźć w necie tyczą się podania doustnegoNaprawdę polecam tę wcierkę, działa szybko, przyspiesza również porost. Zwykle 1/3 łyżeczki w miseczce zalewam wrzątkiem, tak aby woda była żółta. Wkładam palce w miskę i wcieram jeszcze ciepły napar w umyte włosy (tylko głowę. Później dosuszam włosy, nic nie śmierdzi, bo pytałam innych Kozieradka lekko unosi włosy u nasady, dla mnie to plus.Co do waterfalla, ja nauczyłam się z tego http://www.youtube.com/watch?v=1aNUvseR9qY Z początku nie załapałam. Jakbyś miała problemy to Ci w prosty sposób rozpiszę jak się robi (które pasmo jak przekładamy) Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-21 o 11:42 |
||||
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
bunny jest nadzieja, że jak na następny raz zaserwuje sobie tą moją słynną mieszanke joaśki karmel + piaskowy to pojaśni kolor bardziej? z tego co pamiętam one dość mocno rozjaśniają przynajmniej u mnie tak było
teraz mam taki rudawo -złocisty ale jak robie foto to inny kolor mi wychodzi na zdjęciu mam coś takiego jak Drew Barrymore http://estyl.pl/blog/2012/01/okresl-...-kolor-wlosow/
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
truskawkowa- dziekuje bardzo za szybką odpowiedź! Córa wstanie to lecimy na zakupy, zakupię przy okazji kozieradke i gencjane- chce sprobowac, bo wszelkie płukanki cos mi nie podschodzą- tzn.kolor po nich.. Ale ja chce tylko na odrosty, wiec spróbuje metody psik psik
![]() Zapytam Cie jeszcze o coś w takim razie Skoro kozieradka stosowana na skórę głowy nie przenika do krwi, to dlaczego np.nie zaleca sie stosowania kosmetykow z alkoholem w czasie ciązy i karmienia? Nie ogarniam tego, dla spokoju ducha odstawiłam kilka kosmetyków- zdecydowanie bardziej chcę karmic swoje dziecko niz uzywac np jakiegos toniku - nie zależy mi na tym tak bardzo, po prostu mnie to ciekawi. O, albo niektore kosmetyki ujedraniace, na rozstepy, push up itd tez nie są dla nas zalecane. Filmik z waterfallem przejrze pozniej, a na dniach spróbuje Dziś mam włosy spiete w wysoki koczek, nieumyte Dzieki!
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego alkoholu: miałam na studiach dość szeroko omówiony temat stosowania kosmetyków u ciężarnych, a zakaz używania kosmetyków z alkoholem poznaję dopiero teraz. Alkohol w kosmetyku nie przejdzie przez skórę i nie znajdzie się we krwi, nie jesteśmy jakimiś żabami. Spokojnie można używać perfum (o ile nie mdli) albo kremów, toników, balsamów, odżywek do włosów z dodatkiem alkoholu. O ile takie kosmetyki nie mają jakiejś konkretnej substancji czynnej typu kwas salicylowy, to można używać. W małych ilościach stosowany na twarz nie zaszkodzi, ale jak ktoś jest ostrożny to lepiej niech odstawi. Alkohol sam w sobie może wzmacniać przenikanie składników aktywnych, to bardziej się w farmacji wykorzystuje np. leczniczych kremach czy płynach. Taka lecznicza wcierka do włosów z jakimś lekiem na bazie alkoholu może faktycznie przeniknąć głębiej, ale zazwyczaj jest informacja w ulotce. Takie są odradzane w ciąży i przy karmieniu, bo tak naprawdę nie ma pewności czy nie przejdzie ten lek dalej. Generalnie przenikanie wszelakich substancji przez naszą zdrową skórę jest okropnie trudne, producenci próbują to ominąć stosując różniaste promotory przejścia np. w kremach na zmarszczki Gdyby to przenikanie przez skórę było łatwe, to nikt by się nie ostrzykiwał, nie istniałaby mezoterapia, wystarczyłoby się nasmarować Lekom o specjalnej formule ciężko przenikać, a co dopiero jakiemuś tam tonikowi.Jak masz jakieś wątpliwości co do tej kozieradki, to może warto poczekać. Z tego co wiem ryzyko jest zerowe, ale to Twoja decyzja. Farmaceuci i lekarze nie zawsze znają takie naturalne wcierki i często profilaktycznie mówią, że nie wolno używać, ale jak chcesz to możesz się zapytać ![]() Ale wywód wyszedł, sorki Powodzenia z waterfallem, na pewno się uda
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-21 o 12:16 |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wszelakich serach robiły mi się strączki, bo chcąc niechcąc rozprowadzałam je podczas czesania na całe włosy Nie widzę wielkiej różnicy, włosy mi się nie rozdwajają, podcinam zwykle co 1,5 miesiąca, bo pozbywam się na raty bardziej porowatych końców. Nie mam nawet białych kropek, ale zawsze podcinam na mokro i ostrzę nożyczki przed Gdy używałam jedwabiu CHI regularnie, końce się kruszyły, teraz nie jestem w stanie stwierdzić czy pomogło odstawienie czy podcinanie, ale raczej do jedwabi na końcówki nie wrócę. Wystarczają mi silikony w odżywkach do spłukiwania.Używałam zwykle typowych serów z jedwabiem jak CHI czy Marionowe. Najlepiej jednak wspominam olejek Mili- Milargan Tych, które wymieniłaś nie znam, ale nie mają protein. Powinny dobrze chronić przed urazami mechanicznymi
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle dziewczyny dają je na same końcówki, bo mogą przeciążać włosy i dawać efekt przetłuszczenia, ale skoro Ci taka metoda służy, to nie zmieniaj jej---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Żel lniany się fajnie sprawdza na kręciołach, ja po nim miałam sztywną szopę.
|
||
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Wtajemniczenie
|
super te wszystkie upięcia wyglądają, szczególnie takie z boku, tylko teraz jak mam grzywkę to nic sobie takiego nie zrobię
![]() Choć taki francuz z boku może by mi wyszedł w wolnym czasie popróbuję
|
#4195 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie radze teraz myc odzywka- podrazniona skora bedzie jeszcze mocniej swedziec. mozesz sprobowac posmarowac glowe kremem nivea i ponosic z godzine, a potem umyj wlos jak zwykle- prosty szampon plus maska/odzywka od polowy dlugosci. o masz ci lekarze Cytat:
![]() wygladzenie ok, ale nei wieksze od maski, wlosy czesza sie w miare- gorzej niz po masce... konce sa fruwajace zbyt lekkie i dolna warstwa wlosow to puch poskrecany ![]() nie dla mnie odzywka oj nie... tzn. jest dobra, taka na 5 na wiekszosc wlosow, ale nei dla moich- jest za slaba ;/ Cytat:
![]() Cytat:
konce sa posklejane, jak za bardzo domyje to sterczace jak szczotka...i ten zapach zjełczalego tluszczu obok mnie i na koszulce od wlosow moze inni tego nie czuja, ja ten zapach wyczuje wszedzie...Cytat:
rano trzasnelam slubne szpony a teraz poprzesadzalam kwiatki, bo cos mnie je*nęlo 5 kwiatkow przesadzalam blisko 3 godziny miszcz jestem
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Jezus, byłam na spacerze pełnym grozy
wracalam do domu i jakieś skurcze zaczęłam mieć aż zaczęło promieniowac na kręgosłup tzn tak myślę że to były skurcze, bo się nasilały i były w dosc równych odstępach czasu. Szczęście w nieszczesciu przechodzilam kolo przychodni lekarskiej, więc weszlam chociaż odpocząć, zaraz mi pielegniarki wode przyniosły, posiedziałam i mi przeszło, ale tak się strachu najadlam, ze aż sama nie wiem czy popłakałam się z bólu czy ze strachu ![]() Teraz leze, a jak coś sie bedzie dzialo to do szpitala od razu jadę ![]() Shizaxa co racja to racja, brzydko mówiąc z gow... Bata nie ukręcisz wspomagam moje rzesy teraz rycyną ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No robię takie delikatne naturalne ombre u mojego znajomego on sporo bierze ale zna się na rzeczy i raczej nie powinien nic schrzanić. Najlepiej to chciałabym żeby mi tylko ciemny blond/jasny brąz na górę nałożył i stopniowo schodził w dół, a z końcami nic nie robił bo mam je teraz bardzo jasne więc nie chciałabym żeby katował ich rozjaśniaczem. U mnie w Łodzi niektóre dziewczyny mają tak pięknie zrobione ombre że aż znowu mi się zachciało Słyszalam że teraz przechodzi moda z ombre na koloryzację " flesz color" - nowa moda teraz nadchodzi ![]() co do wysokiego czoła - ja niestety bez grzywki nie wyszłabym z domu mam bardzo wysokie czoło i muszę sie trzymać róznego rodzaju grzywek...i przez to nie mam za dużego pola do popisu jeśli chodzi o fryzury Najlepiej lubie siebie w takiej grzywce zaczesywanej właśnie na bok, ale już mi odrosła i strasznie mnie denerwuje dlatego konieczne jej podcięcie.... Ciekawe jak wyglądałabym w takim warkoczu o jakim pisałaś....---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- no i już jest o wiele ładniej a co dopiero jak nałożysz docelowy kolorek !!!---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
?
|
|
#4198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
lepiej kupić chyba coś konkretniejszego żeby mieć na dłuższy czas
|
|
#4199 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

A ja wczoraj padłam, nie zdążyłam doczytać wszystkiego, patrzę dziś , a Asia ma już inne włosy. Wróciłaaa szalonaa 

bardzo tepo sie rozprowadzala- musialam duzo nalozyc, mam wrazenie ze maska ma bardziej miekka konsystencje kremo-żelowa.
albo warkoczyki? 

Konsystencja faktycznie inna od tej z maski. W sumie poza zapachem bym ich nie łączyła z serię
Wapno piłaś? Tak z 1000mg jednorazowo, z dwa razy dziennie. Do tego coś antyhistaminowego w tabletkach
Chodzi mi o test karteczkowy