|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
spoko loko, nie ma problema :P
http://allegro.pl/czapeczka-mis-na-j...435319138.html jaka słodka czapa
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-21 o 11:33 |
|
|
|
#634 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Już widzę, że coś mi się nie pocytowało z początku i oczywiście nie pamiętam co.... Ale pędzicie z tym pisaniem, ledwo daję radę. Odpiszę szybko i lecę wstawiać obiad. Dzisiaj pieczeń w sosie własnym no i nie wiem czy mi się chcę kluski śląskie robić czy tylko ziemniaczki ugotuję.... Cytat:
Oby Was już omijały szerokim łukiem wszystkie niepowodzenia! Cytat:
Niezłą masz tą wyprawkę! Uzbierało się tego sporo! Chyba mam mniej :P Wszystkie rzeczy śliczne! Masz jedną butelkę TT i jedną Brownsa? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak kąpiesz w Emolientach to już bym nie smarowała oliwką. Ja oliwki tylko na ciemieniuchę będę używać. Jeśli mi zostanie tej Babydream fur mama to zacznę od niej właśnie. Ja mam jeszcze w apteczce kropelki sab-simplex na kolki ale to zawsze można kupić jak się pojawi problem. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze że piszecie o kosmetykach dla malucha, bo muszę na swoją listę luknąć ja już się nie mogę doczekać zakupów, a będę je robić we wrześniu, bo teraz przeprowadzka
|
|
|
|
|
#636 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
która zamiast nawilżać - wysusza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u Was już mebelki stoją, a ja jeszcze remontu nie skończyłam ![]() Cytat:
Witam mamuśki Tż mnie mocno zdenerwował z rana.. auto nie chciało znów odpalić, więc zbudził mnie i poprosił, żebym zeszła z nim na dwór i on będzie pchał, a ja odpalę.. ciężko było mi się zwlec, ale zeszłam, ten złom nie chciał odpalić, a tż miał pretensje do mnie zdenerwowałam się i poszłam do domu. Później przez okno widziałam, że poprosił 3 sąsiadów żeby go pchali i w końcu jakoś odpalił i pojechał do tej pracy Teraz idę się ogarnąć, myknę rowerkiem na działkę po pomidorki, później generalne porządki Jak wystarczy mi siły to skoczę do naszego mieszkanka parapet z lakieru wyczyścić, żeby nową farbą pomalować ![]() A właśnie, mam pytanko Ja w ciąży mam zabronione malowanie farbami olejnymi/lakierami do drewna itp
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka, jak dostaniesz termometr to go wypróbuj i daj znać, czy działa ok
Bo jak tak, to ja go też zamówię
|
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzień doberek
![]() Nie chce mi się odpisywać ![]() Oglądałam dzisiaj Ostry dyżur i aż się poryczałam,głupi odcinek był ![]() Ehhh.... Cytat:
![]() Nie ma to jak się przespać chociaż trochę z problemem ![]() Ale za to decyzja podjęta
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też nie bardzo jestem za chocolate ze względu na brudy no nie wiem jeszcze przedyskutujemy jeszcze :P oglądałam go na żywo, bo to był pierwszy typ wózka jaki miałam i sam TŻ mi go pokazał więc nie jest zły i On mówi że to jest bardzo podobne do Tutka, przejadę się jeszcze w sobotę i zdam Wam relacje ![]() Cytat:
no właśnie mi tez, ale nie wiem czy nie za smutny jest Cytat:
też się zastanawiam czy będzie dobry czy nie, dostałam maila że dzisiaj zostanie wysłany więc może w piątek go dostanę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#641 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To powiem Ci, że mnie zaskoczyłaś bo ginka sama zaproponowała żebym poszła to rozmasować. A ta wczorajsza masażystka powiedziała tylko tyle, że po jednym masażu może nie przejść. To ja chyba nie skorzystam już z tych masaży, bo wczoraj i dziś to ja mam wrażenie, że jest 100x gorzej :/ Chyba samo musi przejść ![]() Może odwodniona byłaś i dlatego miałaś takie złe samopoczucie?? Ale dobrze, że Ci przeszło, to najważniejsze ![]() Pochwal się później zdobyczami ![]() Cytat:
![]() Oj, dziękuje za komplement ![]() Hehe... ale łóżeczko nie stoi w pokoiku małej łóżeczko i przewijak stoi na razie w biblioteczce, gdzie na ścianie jest ciemno-niebieski Takiego koloru to dziecku bym nie dała W całym domu mamy deski, akurat te na dole są ciemne bo je olejowaliśmy ![]() Cytat:
Chyba jednak przecierpię tą rwę i zrezygnuje z masaży żeby nie zaszkodzić ![]() Cytat:
Cierpliwości Kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba odwiedzę tego sprzedawcę i kuknę co ma
|
||||||
|
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Haft nie jest twardy, też nie wystają żadne nitki. Można go prać w 40st. Aczkolwiek nie wiem, jak po praniu będzie wyglądał, no bo nie prałam
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę chyba TŻ namówić na tą czapuchę ale szkoda że tylko ten ciemny brąż dostępny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-21 o 11:42 |
|
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Euro cart Carbon na żywo ładnie się prezentuje |
|
|
|
|
#645 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miał być sam niebieski z białym, ale wyszłoby szpitalnie. Te dwa kolory są takie pudrowe w rzeczywistości, więc oboje stwierdziliśmy, że do tego niebieskiego tylko malinowy
|
|
|
|
|
#647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za zaradność
|
|||
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Pytam bo ja też mam skosy w sypialni i też ją właśnie remontowaliśmy
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli wózek już wybrany, teraz kolor trzeba wybrać???
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na jaka kwotę zakupy zrobiłaś? za zakupy
|
||
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was spotkała się może ze śpiworkiem z długimi rękawami w przystępnej cenie? Najlepiej takim ocieplanym? Bo moja koleżanka taki dostała dla synka i napisała mi, ze zamiast kombinezonu go miała dla małego na spacery, i że bardzo się sprawdził, bo szybciej się go zakładało i ściągało. Małemu było ciepło, a ona też rodziła w listopadzie i łaziła z nim po mrozach. Oczywiście pożyczyła komuś, jak mały podrósł i śpiworek nie wrócił... Ale ja nigdzie konkretnego znaleźć nie mogę. Tzn znalazłam, ale z cienkiej bawełny albo za ponad 200zł
|
|
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff przeczytałam wszystko
Piękne te Wasze kąciki dla maluszków i wyprawki Ja muszę czekać do września bo teraz kasy brak na całą listę, którą zrobiłam Co do specyfików kosmetycznych, ja zamówię sudocrem i to większe opakowanie bo wiem, że przydaje się tez dla starszych maluchów więc pewnie trochę nam posłuży. No a do kąpieli zamawiam na początek Oillan Płyn do mycia i kąpieli od 1 dnia, a potem Ziajka Płyn do Kąpieli Natłuszczający - działa jak emolienty więc żadnych oliwek chyba kupować nie będę, ewentualnie Hipp w razie "w" ![]() Dziś o 15.30 wizyta u doktorka
Edytowane przez adoosienka Czas edycji: 2013-08-21 o 11:59 |
|
|
|
#653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak podrośnie, to my wyskoczymy na poddasze takie zupełne, a dla niego ten pokój zostanie ![]() Jak dla mnie w skosach super się taki kącik urządza. Mały ma łóżeczko pod oknem dachowym, więc sobie będzie mógł świat obserwować. Widać las i niebo Mam zamiar też obok tego okna jakieś gwiazdki poprzylepiać [jeśli TŻ uzna, ze się da bez szkód, bo mieszkanie wynajmujemy i wolimy potem całego przez ślady po gwiazdkach nie malować... ]. z przesyłką 248zł. Ale jak pisałam tyle rzeczy, plus 10pieluch tetrowych [dostałam 11], wanienkę i materac. Więc całkiem tanio. |
|
|
|
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
I teraz normalnie i to w głowie siedzi
Lineczka Powiem ci że Passo ma coś w sobie.Niby niepozorny ale zwróciłam na niego uwagę bo naprawdę ładnie się prezentuje.Zgrabny przede wszystkim.Jest prosty,nie zwydziwiany i podoba mi się że tapicerka jest matowa Lekko się prowadzi,fajny koszyk,spora gondola i jak dobrze pamiętam to amortyzacja ok. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Tak pytam bo tyle gratisów za taka kwotę to użytkownik naprawdę się postarał ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() I za inne dzisiaj wizytujące również ![]() Aaby Fajna tapeta,ale pokaż więcej! |
||
|
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam,piszecie o tym że maluch naciska na pęcherz,ja nic takiego nie odczuwam.
Zawsze jak idę do WC to sikam normalnie, a nie po kilka kropelek ![]() Coś mi się zdaje że on nie ma główki na dole bo chyba tez czułabym ten ucisk??? ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Wpadł mi w oko ten wózek i jego cena, tylko gdzie ja go oglądnę na żywo ![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=626 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale już wstępnie mam kącik dla Syna wybrany Wrzucam Wam zdjęcia naszej sypialni po remoncie i naszych skosów. Tylko ona jest jeszcze nie wykończona, brakuje np. listew przypodlogowych. na tym zdjęciu z pustą ścianą właśnie planujemy dać łóżeczko teraz chwilowo stoi tam komp
|
|
|
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, znalazłam. Co prawda licytacja, ale podobno nowy. Więc licytuję
![]() Dzwoniła do mnie położna zapytać, jak się czuję. Padłam z wrażenia. "Bo lekarz kazał dzwonić i pytać". Kocham mojego gina |
|
|
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

...miałam ochote rano na FB napisać zeby ci i ci sobie okno zamykali na noc bo ludzi stresuja ale się powstrzymałam
Ale widać światełko w tunelu!
), a teraz wstawię kawałek ściany, która będzie akurat przy Ninie: 

u Was już mebelki stoją, a ja jeszcze remontu nie skończyłam
zdenerwowałam się i poszłam do domu. Później przez okno widziałam, że poprosił 3 sąsiadów żeby go pchali i w końcu jakoś odpalił i pojechał do tej pracy 

Ja co prawda na żadne masaże nie chodziłam, ale rehabilitant powiedział, że można ostatecznie jakąś lekką fozjoterapię zastosować, a jak poszłam na fizjoterapię, to dwie babki powiedziały, że rwa + ciąża to absolutnie żadna fizjo! Pokazały mi tylko, jak mogę odciążać kręgosłup w różnych pozycjach i tyle. Po porodzie konieczny rtg, żeby zobaczyć, gdzie jest ucisk, jaki stopień dyskopatii itp. Także ostrożnie Kochana