Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 09:32   #2431
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
coś gdzieś czytałam, że pkp wymyśliło przedziały z darmowymi książkami na półkach - swoją drogą, po 15 minutach to chyba półki będą czyste, a książki 'śfiśnięte' w bagażach :P

hm.. może biblioteki szkolne chętniej przygarną?
Też mi się tak wydaje. Ktoś zacznie czytać, zainteresuje się i już nie odda

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie pisałam do Was miesiąc, ale cały czas podczytuje. Dzisiaj jednak chciałam sie podzielić swoim szczęściem, bo byłam na wizycie. Z posiewu pochwy wyszła mi bakteria gronkowca, ale na szczescie koagulazoujemnego, czyli zyjacego normalnie na skorze. Dostałam globulki robione z neomycyną i mam je zacząć brać po 12 tygodniu. Gin powiedziała, że mam się nie martwić, bo to nie zaszkodzi maleństwu, więc kamień z serca mi spadł.
Nasza Kruszyna ma ponad 5 cm, strasznie się wierciła, ale na szczęście udało się zrobić wszystkie pomiary i są prawidłowe, więc na genetyczne nie idę.
Gin kazała na następne usg przyjść po 18 tygodniu, wtedy potwierdzimy płeć, ale mówiła, że dzisiaj jej już coś mignęło, ale dziewczynkom też mogą puchnąć wargi sromowe i na 100% nie powie. Po tym tekście i tak domyślam się, że to może być chłopiec. Zresztą od samego początku nastawiam się na synka
Wklejam swojego wielkiego człowieka))

pozdrawiam Mamuśki
Gratuluje! Dziecko już wielkie
Ciekawe ile moje już ma Jutro wizyta, a w sobotę zaczynam 13t 1d czy to już będzie II trymestr?
Bo nie wiem czy dobrze sprawdzam takie to nie realne

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ja mam pytanie do mam ponownie spodziewających się. Czy nie odczuwacie presji ze strony otoczenia- najbliższych, przyjaciół co do płci dziecka? Czyli, że jak macie już synka, to życzą wam córki i padają teksty w stylu "o, to teraz musi być dziewczynka" itp. ?
Bo u mnie to nagminne i mam już tego dość. Jeszcze przed ciążą słyszałam: "macie już syna, to starajcie się o córkę", a teraz to już masakra, tym bardziej że ja to naprawdę odczuwam jako presję, jakby to ode mnie kurka, zależało
Mój 6 letni syn też domaga się siostry, ale jego jedynego nie winię
Mój mąż w drugą stronę ciągnie, on stawia na chłopaka, chce Igora i już. A on to naprawdę powinien być mądrzejszy, bo mój syn początkowo przez długie miesiące był dziewczynką i jak się okazało, że chłopak, to przez pewien czas miałam trudności z akceptacją.

Więc teraz absolutnie nie nastawiam się na żadną płeć i uważam, że i on mając na względzie doświadczenie w tym temacie też nie powinien. Chcę zdrowego Kurczaczka i tyle i chciałabym, żeby płeć pozostała niespodzianką aż do narodzin
Ja będę miała dopiero pierwsze dziecko, ale już wiem, że jak będę miała drugie to będę chciała tej samej płci. Nie rozumiem co to za presja na parkę
Tej samej płci łatwiej wychować, bo ma się już ciuszki, zabawki i wiadomo jak rozwiązać niektóre problemy. (uczenie korzystania z toalety, pierwsza miesiączka, dojrzewanie)

Cytat:
Napisane przez kasiekgr Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim, powiedzcie mi proszę, czy to normalne, że na pierwszej wizycie u gin. po wykonaniu testu (pozytywnie) lekarka nie zleca niemal żadnych badań, i na pierwsze USG każe iść dopiero w 3 m-cu ciąży?
Kiedy należy zrobić pierwsze USG? Wiem wiem, wiedza z książek, wasze posty, ale ja całkiem zgłupiałam jak usłyszałam że dopiero w połowie października mam mieć to badanie. Teraz jestem w 5 tc - tak sobie wyliczyłam bo pani lekarz nic nie powiedziała.
wg mnie to nie jest normalne. Powinna zrobić USG żeby zobaczyć co tam się dzieje
Czyli nawet nie potwierdziła ciąży

Dziewczyny czy wy już byłyście na USG z Tż? Ja bym bardzo chciała zabrać swojego ale chyba na USG dopochwowe nie można? Jak to jest

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2013-08-21 o 09:35
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:36   #2432
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Ja dzis znowu nocka zarwana przez wstawanie siusiu. Stwierdziłam z zalem ze juz nigdy sie nie wyspie :-(
Wczoraj kuzynka z gór zaprosiła mnie na wesele 28 wrzesnia. W pierwszej chwili sie zapaliłam ale mama szybko mnie ostudzila. Ze to 400 km, ze i tak nie moge tanczyc i bede tylko siedziec i poza tym teraz mam ważniejsze wydatki.
Smutno mi sie zrobilo. No ale cos za cos.
Ma racje.

No wiec dalsza rodzina sie dowie wczesniej niz to bylo w planach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:42   #2433
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wy już byłyście na USG z Tż? Ja bym bardzo chciała zabrać swojego ale chyba na USG dopochwowe nie można? Jak to jest

U mnie było tak, że TŻ pojechał ze mną bo ja się bardzo stresowałam sama i czekał w poczekalni a jak ginka pokazała mi wszystko na ekranie i puściła dźwięk bijącego serduszka i ja się popłakałam zapytała "wołamy męża?" no i zawołała, ja też bym wolała żeby to akurat nie było takie usg ale cóż, on twierdzi, że "tam" nie patrzył bo był przejęty swoim dzieckiem

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:47   #2434
filupka
Rozeznanie

AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Koziemleko mój Tz chodzi ze mna na każdą wizytę do ginekologa i był przy wszystkich trzech Usg (dopochwowych), nie wyobrażam sobie, żeby w trzecim miesiącu ciąży nie widział jeszcze swojego maluszka i nie słyszał serduszka. Poza tym on ma tyle pytań, że ciężko by było go nie zabraćp

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:19   #2435
Tequillla
Zadomowienie

Witajcie
Byłam wczoraj na wizycie, i nareszcie widziałam serduszko . Człowieczek ma już 8 mm
Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Jakie miałyście pierwsze objawy zanim zobaczyłyście dwie kreski?
SPUCHŁY MI USZY! Serio! I od razu skojarzyłam, ze w poprzedniej ciąży mogłam nosić tylko złoto, bo na inne metale reagowałam alergicznie. Teraz jest identycznie, mam tylko jedną parę złotych kolczyków i tylko od nich nie puchną mi uszy
Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Ja tez ostatnio nie mogłam jeść a dzisiaj normalnie nie do wiary, mam taki apetyt, że... Nie wiem czy samo przeszło czy dzięki migdałom, które tu polecałyście
Migdały mi nie dają nic. Mdli od rana do wieczora a nawet w nocy. Dostałam wczoraj receptę na metoclopramidum od gina na te moje mdłosci, wypróbuję i się podzielę recenzją
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
to ja jeszcze dodam, że na drugie mam pierś z kurczaka, którą wrzuciłam do tego rosołku z surówką...mniam!
Początkowo zrozumiałam, ze wrzuciłaś kurczaka i surówkę do rosołu i pomyślałam "łał, to sie nazywa mieć ciążowe smaki "
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
oczywiście, wpisałam. jesteś pierwsza

Mamy pierwszą kwietnióweczkę na liście brawa dla t(asi)
edit: kolejna mamusia kwietniowa na liście zapraszamy resztę
jestem wreszcie "w reszcie"

Mona, proszę dopisz i mnie:

Tequillla (Małgosia, 33 lata) - OM 7.07, TP 14.04 [2 dziecko]

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Czytała to już gdzieś kiedyś rozwala mnie motyw z odjęciem połkniętej monety z kieszonkowego
My z mężem też to znamy i nam sie przypomniało, kiedy Basia połknęła monetę . To z odjeciem od kieszonkowego to łatwo napisać, trudniej przeprowadzić w praktyce, bo 2 letnie dziecko nie zna sie na nominałach i dopóki nie "zwróci" to nie wiadomo ile potrącić .
Cytat:
Dziewczyny a ja mam pytanie do mam ponownie spodziewających się. Czy nie odczuwacie presji ze strony otoczenia- najbliższych, przyjaciół co do płci dziecka? Czyli, że jak macie już synka, to życzą wam córki i padają teksty w stylu "o, to teraz musi być dziewczynka" itp. ?
Bo u mnie to nagminne i mam już tego dość.
Odczuwamy . Ja mam córkę i chciałabym drugą taką do kompletu ale wszyscy mi życzą chłopca
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Mozna miec corke i nie tonac w rozu i kiczu. Moja jest tego najlepszym przykladem. Lalki leza w kacie, wazniejsze sa autka. Rozpoznaje wiekszosc marek samochodow, a ulubione zajecia to skoki na trampolinie, jazda na rowerze, wspinanie, plywanie itp. Na pytanie, co jej sie najardziej podobalo w zoo, odpowiada, ze melex
hehe to u nas jest podobnie. Basia ma tylko jedną lalkę - kowbojkę Jessie z Toy Story. A kiedy dorośnie chce być kierowcą albo clownem

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2013-08-21 o 10:25
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:23   #2436
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Zrozumiałam, ze wrzuciłaś kurczaka i surówkę do rosołu i pomyślałam "łał, to sie nazywa mieć ciążowe smaki "

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-21, 10:43   #2437
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Może, jak najbardziej. Chociaż czytałam, że niektórzy lekarze kręcą nosem, ja się z czymś takim nie spotkałam. Zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz tż był praktycznie przy każdym usg.
Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Wczoraj kuzynka z gór zaprosiła mnie na wesele 28 wrzesnia. W pierwszej chwili sie zapaliłam ale mama szybko mnie ostudzila. Ze to 400 km, ze i tak nie moge tanczyc i bede tylko siedziec i poza tym teraz mam ważniejsze wydatki.
Ma racje.
No coś Ty! Jeśli nie będziesz miała więcej plamień to możesz jechać. Teraz też przecież wybrałaś się w dość daleką podróż. Ja w pierwszej ciąży, w 5 miesiącu jechałam ponad 700 km na komunię mojej siostrzenicy, teraz w październiku jedziemy ponad 400 km na ślub i nie wiem czemu jako ciężarna nie mogłabym tańczyć
Także jeśli masz ochotę to jedź, po porodzie to dopiero będą ograniczenia

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:43   #2438
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Ja tak samo zrozumiałam o surówce i kurczaku wrzuconym do rosołu
Stary 2013-08-21, 10:43   #2439
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć wszystkim, powiedzcie mi proszę, czy to normalne, że na pierwszej wizycie u gin. po wykonaniu testu (pozytywnie) lekarka nie zleca niemal żadnych badań, i na pierwsze USG każe iść dopiero w 3 m-cu ciąży?
Kiedy należy zrobić pierwsze USG? Wiem wiem, wiedza z książek, wasze posty, ale ja całkiem zgłupiałam jak usłyszałam że dopiero w połowie października mam mieć to badanie. Teraz jestem w 5 tc - tak sobie wyliczyłam bo pani lekarz nic nie powiedziała.
Pewnie chciała zrobić te badanie bliżej 12 tc i potraktować je jako jedne z 3 obowiązkowych. Zmień lekarza koniecznie. Wg mnie najlepeij pierwsze usg mieć między 7 a 8 tc, bo wtedy maluszek jest już widoczny na usg z bijącym serduszkiem

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witajcie =)

Ale że co? Wiesz że mój mózg nie pracuje już na takich obrotach jak parę tygodni temu, mam wrażenie że bardzo zwolnił....

Co do presji rodziny, u nas najpierw był szał bo przecież skoro biorę ślub (za miesiąc będzie rok) to muszę być w ciąży. Jak okazało się jednak że miesiąc po miesiącu brzuch nie rośnie to zwątpili. Ale teksty przy każdej okazji- to kiedy dziecko, lata lecą, na co czekacie? Bo Monika już ma, a wy? Itd. Katastrofa. W lutym nic nie mówiłam o tej ciąży bo jakby się dowiedzieli (nawet mama i siostra) to byłaby ogólna panika i żałoba. A po co mi zwieszone miny całego towarzystwa? Wystarczyło że ja to z mężem przeżyliśmy.
Oj a ile my się nasłuchaliśmy o dziecku to sobie nie wyobrażasz. W sierpniu minęły nie wiedzieć kiedy 4 lata naszego małżeństwa, pierwsze 2 lata to ciągłe pytania kiedy dziecko, ale my się spieszyć nie chcieliśmy. Dopiero po prawie 3 latach zaczęliśmy się starać, no i w 3 rocznicę byliśmy w ciąży, ale niestety nie utrzymała się. I w zasadzie nie żałuje że czekaliśmy mimo tych wszystkich złych przeżyć, bo zdecydowaliśmy się na dziecko w pełni świadomie, wtedy kiedy czuliśmy, że to ten czas.
A że ktoś sobie może myślał przez te lata, że nam nie wychodzi, albo, że mamy problemy z płodnością to już nie mój problem.

Cytat:
Byliśmy ostatnio razem i było to usg dowcipne lekarka sama o męża spytała, nie miała żadnych problemów, ba ona na pierwszej wizycie już o męża pytała, bo chciała go na usg zaprosić.
Także wszystko zależy od lekarza
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:46   #2440
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Może, jak najbardziej. Chociaż czytałam, że niektórzy lekarze kręcą nosem, ja się z czymś takim nie spotkałam. Zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz tż był praktycznie przy każdym usg.

No coś Ty! Jeśli nie będziesz miała więcej plamień to możesz jechać. Teraz też przecież wybrałaś się w dość daleką podróż. Ja w pierwszej ciąży, w 5 miesiącu jechałam ponad 700 km na komunię mojej siostrzenicy, teraz w październiku jedziemy ponad 400 km na ślub i nie wiem czemu jako ciężarna nie mogłabym tańczyć
Także jeśli masz ochotę to jedź, po porodzie to dopiero będą ograniczenia
Ale też jest kwestia finansowa. Nie mamy lodówki, pralki ani kuchenki. Nie mamy nic. A dziecko nie będzie czekać. A taki wyjazd to po pierwsze - paliwo, po drugie - sukienka, bo przecież w nic sie już nie zmieszczę, a po 3- prezent. Więc za to co bym na wesele wydała to mam już prawie pralkę, prawda?
Stary 2013-08-21, 10:49   #2441
margo80
Zakorzenienie

Ja idę dziś na pierwsza konkretna wizytę z usg, malz idzie ze mną i wchodzi do gabinetu od razu. Nasz lekarz sam zaprasza tatusiów. W poprzedniej ciąży malz opuścił tylko jedna wizytę, bo musiał wtedy być w pracy. Wiedząc z wyprzedzeniem, zazwyczaj tak ustala grafik, żeby w dniu wizyty nie mieć dyżuru.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2013-08-21 o 10:51
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:55   #2442
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:
Ale też jest kwestia finansowa. Nie mamy lodówki, pralki ani kuchenki. Nie mamy nic. A dziecko nie będzie czekać. A taki wyjazd to po pierwsze - paliwo, po drugie - sukienka, bo przecież w nic sie już nie zmieszczę, a po 3- prezent. Więc za to co bym na wesele wydała to mam już prawie pralkę, prawda?
Również miałam jechać we wrześniu na wesele, do rodziny chłopaka i też daleko, bo na Śląsk. I tak samo jak Ty odpuszczamy sobie tą imprezę, bo też mamy ważniejsze wydatki... Może gdyby wesele było bliżej to byśmy zrobili inaczej a tak na samo paliwo ile kasy
Stary 2013-08-21, 10:59   #2443
thidien
Rozeznanie

też chyba wezmę męża na usg za tydzień - to będzie poczatek 8tc i mam nadzieję usłyszeć serducho

zapomniałam zapytać o to gina ostanio :P znaczy czy mogę męża zabrać na kolejne usg, ale w sumie, co mam się pytać :P wezmę i już :P

żeby się nie nudził czekaniem (czasami 1.5h muszę czekać), to posiedzi w autku :P i puszczę mu syg :P jako że to poranny śpioch, to pewnie wykorzysta ten czas na drzemkę jeszcze :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:10   #2444
nadzwyczajna
Rozeznanie

Ja też bym chciała wziąć TŻ na wizytę, ale jak był ze mną to mialam USG dopochwowe i wstydziłam sie zapytać Pani doktor czy go wpuści. Teraz jak pojadę, zapytam kiedy mój TŻ będzie mógł zobaczyć dzidzię.
Stary 2013-08-21, 11:16   #2445
(t)asia
Zadomowienie

Ja na ostatniej wizycie byłam przekonana że nic na usg nie będzie widać, a poza tym mąż miał czekać w samochodzie. Dopiero po wyjściu okazało się że czekał w poczekalni. Trochę mi się głupio zrobiło bo mogłam go zawołać, ale serio nie wiedziałam że jest tak blisko. Miałam wyrzuty sumienia że "coś mu odebrałam" i pewnie było mu przykro ale nadrobimy to następnym razem.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:36   #2446
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Kurczę, a mój jeszcze ze mną nie był na USG
Jutro będę na wizycie więc zapytam czy Tż może wejść i na następną wizytę umówię się tak, żeby Tż nie był w pracy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:38   #2447
cambria04
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie ponownie! Prawie miesiąc nie podczytywałam watku a teraz 50 (!) stron do nadrobienia... Ale urlop, praca i brak czasu... Teraz mam nadzieję być na bierząco...

W zwiazku z tym Mona, proszę dopisz na pierwszą stronę:

Cambria (Ania, 27 lata) - OM 31.05, TP 07.03 [2 dziecko]

Ktoś już był na USG genetycznym ? Ja wybieram się 26.08 W końcu zobaczę fasolkę Bo gin wyznaczył mi drugą wiztytę dopiero na 30 sierpnia.

Co do presji płci drugiego dziecka to muszę przyznać że odczuwam
Wszyscy spodziewają się dziewczynki, bo mamy już chłopca. Mnie nawet tak nie zależy bo dla starszego fajny byłby też braciszek

Aha, jeszcze miałam spytać jakie bierzecie ciążowe witaminy? Odkąd skończyłam kwas foliowy nic biorę, a chciałam coś wybrać.

Wybaczcie jeśli pytania się powtarzają, ale nie jeszcze zdążyłam nic nadrobić

Edytowane przez cambria04
Czas edycji: 2013-08-21 o 11:43
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:44   #2448
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Jutro wizyta, a w sobotę zaczynam 13t 1d czy to już będzie II trymestr?
Bo nie wiem czy dobrze sprawdzam takie to nie realne
Ja tez mam jutro wizyte

Cytat:
Ja dzis znowu nocka zarwana przez wstawanie siusiu. Stwierdziłam z zalem ze juz nigdy sie nie wyspie :-(
Ma racje.

No wiec dalsza rodzina sie dowie wczesniej niz to bylo w planach.

Ja tez mam wesele 28.09 i tez ok 400 km dalej i jezeli nic losowego sie nie wydarzy to sie wybieram

Cytat:
Kurczę, a mój jeszcze ze mną nie był na USG
Jutro będę na wizycie więc zapytam czy Tż może wejść i na następną wizytę umówię się tak, żeby Tż nie był w pracy
Moj do tej pory ze mna chodzil i czekal w poczekalni... ale odkad zmienilam na NFZ to bedzie ciezko zeby mogl urwac sie z pracy
Ale tez mam taki zamiar zeby najpierw zapytac czy bedzie mogl wejsc i wtedy bedziemy kombinowac.
Stary 2013-08-21, 12:07   #2449
bebe97
Wtajemniczenie

Mój małż chodził ze mną na wizyty i usg było za każdym razem, na początku oczywiście dowcipne, ale nie było to krępujące, bo były dwa pomieszczenia, w pierwszym biurko i krzesła, w drugim samolot i leżanka z usg, więc jak już byłam "gotowa" to wtedy tata wchodził do tego drugiego pomieszczenia podziwiać potomka
ale teraz gin się przeniósł do innego lokum, ma jeden pokój, najpierw robi usg które jest przy samym wejściu, a samolot stoi za przepierzeniem kilka metrów dalej i mi samej nawet tak głupio latać bez majtek po tym pokoju a przecież dla tych kilku metrów nie będę ich zakładać i znów ściągać

Teraz wizytę będę miała w pierwszy dzień 7 tygodnia - będzie słychać serduszko?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:07   #2450
trihomonas
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny Wlasnie wypijam 1wsza szklanke plynu 250ml. :P Ciekawe jak mi pojdzie dzis
Co do obecnosci partnera przy usg,to moj nie byl ani razu a mialam juz 5x Ja wszystkie usg robilam w Polsce a Tz (nie Polak ) zostal w Holandii,wiec nie bylo mozliwosci...
Dobra pije ten sok-mam zamiar dzisiaj dojsc do 1,5l.
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:10   #2451
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

witajcie, przepadłam na kilka dni pochłonięta organizają pierwszych urodzin córeczki
Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
A z tymi witaminami to takie bajki słyszałam, że leję już na te opowieści o dzieciach gigantach co pytam koleżanki czy brały witaminy to zgodnie mówią że te co im lekarz kazał a dzieci rodzą im się 'normalne' tzn. ok.3kg
Ja na razie biore prenatal complex, ale jak będę miala dobre wyniki to niepotrzebnie nie będę się faszerować
bajki - przez calutką peirwszą ciążę byłam na lekach podtrzymujących, witaminach itd. całą garść specyfików rano łykałam i Zuzanka urodziła się w 38tc z wagą 2770g
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja wyladowalam wczoraj w szpitalu bo mialam okropne skurcze i bole brzucha ze lezac nie potrafilam nawet nog wyprostowac :-( mialam badania robione rano ale nic nie wiem :-/
nego?
Już lepiej? wiadomo coś konkret

Cytat:
Rossa gratuluję ślicznej nie tak małej Kruszyny

Bo u mnie to nagminne i mam już tego dość. Jeszcze przed ciążą słyszałam: "macie już syna, to starajcie się o córkę", a teraz to już masakra, tym bardziej że ja to naprawdę odczuwam jako presję, jakby to ode mnie kurka, zależało
Mój mąż w drugą stronę ciągnie, on stawia na chłopaka, chce Igora i już. A on to naprawdę powinien być mądrzejszy, bo mój syn początkowo przez długie miesiące był dziewczynką i jak się okazało, że chłopak, to przez pewien czas miałam trudności z akceptacją.

Więc teraz absolutnie nie nastawiam się na żadną płeć i uważam, że i on mając na względzie doświadczenie w tym temacie też nie powinien. Chcę zdrowego Kurczaczka i tyle i chciałabym, żeby płeć pozostała niespodzianką aż do narodzin
presja na syna jest. mąż też ma ciśnienie, a mi się marzy druga córeczka.

Cytat:
niby powinno być jedno usg na trymestr, ale październik to bardzo późno. jeśli lekarka tak Cię zbyła, zmieniłabym gina.
z tym, że nie zgodzę się, że tylko prywatnie można na dobrego lekarza trafić. ja mam szczęście do najlepszego gina i to na nfz.
co do badań, na pierwszej stronie masz wykaz, na jakie powinnaś dostać skierowanie.
mój gin mi wczoraj wypisał skierowanie do endokrynologa. jeszcze na to mam znaleźć czas. no ale jak trzeba, to trzeba
Cytat:
Chodzę na NFZ, wiem już że zmienię lekarza ale cóż, będzie to też "państwowo". Muszę dać radę. A co do terminu USG, mnie to zdziwiło, zapytałam czemu tak późno, ale bez konkretnej odpowiedzi, tylko w stylu "bo tak". Z drugiej strony liczę na to, że lekarz wie co robi... Tylko będę co dzień umierać ze strachu żyjąc w nieświadomości - czy wszystko jest dobrze. Czy jeszcze tam jesteś?
oj nieprawda, nie kazdy lekarz wie co robi. nie każdy jest lekarzem z powołania, który przejmuje się pacjentami. więc koniecznie zmieniaj!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:23   #2452
BeautifulLie
Zadomowienie

Mona dopiszesz mnie? Monika 24 lata OM 11.06 TP 01.04

Maggie123 dzisiaj sie swietnie czuje, wyszlo mi cos nie tak z moczem ale nie powiedzieli mi co tylko faszeruja mnie urinalem. Jutro mam dostac wypis jak badanie USG bedzie ok.

Edytowane przez BeautifulLie
Czas edycji: 2013-08-21 o 12:26
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:30   #2453
monkaa321
Zakorzenienie

Czy któraś z was dostała od lekarza nystatynę na infekcje?
Byłam w pn u swojego gina a że powiedziałam mu o tym, że mnie piecze podczas przytulania z TZ to mi ja przepisał, no a ja się martwię o fasolkę..
Zastanawia mnie jeszcze to, czy to pieczenie podczas przytulania może być naturalną reakcją podczas ciąży?? Bo się ociera??

Ogólnie dzidzia pięknie rośnie, ma już 3 cm a jej wiek to dokładnie 8tyg 1d
Byłam teraz na wakacjach a raczej na nieuanych wakacjach bo mieliśmy jechać nad morze ale lekarz odradził i siedzieliśmy u rodziców w domu a ja się przez ten czas męczyłam z mdłościami teraz jest chłodniej i jakoś mi lepiej na szczęście no i przytylam już 2 kg!!! :/
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:34   #2454
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Co do presji rodziny, u nas najpierw był szał bo przecież skoro biorę ślub (za miesiąc będzie rok) to muszę być w ciąży. Jak okazało się jednak że miesiąc po miesiącu brzuch nie rośnie to zwątpili. Ale teksty przy każdej okazji- to kiedy dziecko, lata lecą, na co czekacie? Bo Monika już ma, a wy? Itd. Katastrofa. W lutym nic nie mówiłam o tej ciąży bo jakby się dowiedzieli (nawet mama i siostra) to byłaby ogólna panika i żałoba. A po co mi zwieszone miny całego towarzystwa? Wystarczyło że ja to z mężem przeżyliśmy.
no takie teksty są 'super'
Cytat:
Mój tż jeszcze nie był ze mną, zazwyczaj pracuje, ale później już będzie brał sobie wolne

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

bajki - przez calutką peirwszą ciążę byłam na lekach podtrzymujących, witaminach itd. całą garść specyfików rano łykałam i Zuzanka urodziła się w 38tc z wagą 2770g
nego?
Wczoraj jeszcze rozmawiałam z kuzynem na ten temat jego żona tez całą ciążę brała witaminy a dzieciaki około 3kg
Stary 2013-08-21, 12:40   #2455
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

ja dostałam nystatynę dopochwowo na grzyby, które mi wyszły jak pobierała mi na czystość.... dobrze, że jeszcze tylko 2 tabl (z 10), jakoś nie lubię ich:/

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-21, 12:49   #2456
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Teraz wizytę będę miała w pierwszy dzień 7 tygodnia - będzie słychać serduszko?
Mysle ze na pewno

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Byłam w pn u swojego gina a że powiedziałam mu o tym, że mnie piecze podczas przytulania z TZ to mi ja przepisał, no a ja się martwię o fasolkę..
Zastanawia mnie jeszcze to, czy to pieczenie podczas przytulania może być naturalną reakcją podczas ciąży?? Bo się ociera??
A na codzien piecze, swedzi, uplawy?
Stary 2013-08-21, 12:53   #2457
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
ja dostałam nystatynę dopochwowo na grzyby, które mi wyszły jak pobierała mi na czystość.... dobrze, że jeszcze tylko 2 tabl (z 10), jakoś nie lubię ich:/
a w którym jesteś? Bo mnie lekarz nie zbadał tylko od razu receptę.. Ja właśnie dopiero 2 wzięłam

teQiba na co dzień jest w porządku, czasem tylko mnie jeszcze coś zapiecze jak sikam ale to rzadziej niż co 2 dzień sie zdarza. co do upławów to leci więcej niż to było przed ciążą i czasem mam coś w rodzaju "spustu" tzn nic nie ma a nagle poleci raz dużo i majtki ufajdane takim mlecznym okropnie gęstym śluzem
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-08-21 o 13:08
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:30   #2458
teQiba
Moderator

To powiem szczerze ze mi to na grzybiczne zakazenie nie wyglada... Nie wiem czy ta nystatyna w samym pieczeniu pomoze no ale moze sprobowac warto...
A sluzu ja tez mam dosyc duzo, wyglada ze w ciazy to chyba normalne
Stary 2013-08-21, 13:33   #2459
BeautifulLie
Zadomowienie

Ja tez dostalam nystatyne ale na uplawy no i pomogla. A sluzu to tez mam strasznie duzo a dodatkowo biore teraz luteine to juz wg cieknie ze mnie
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:36   #2460
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
Rossa gratuluję ślicznej nie tak małej Kruszyny

Witajcie kochane ciężaróweczki!
Jestem w 6 tygodniu ciąży (OM 12 lipiec) Masz świętą rację, presja otoczenia jest nie do zniesienia! :/ mamy już córcię, cała rodzina wręcz żąda małego Kuby... W rodzinie panuje plaga rodzących się dziewczynek, może dlatego wszyscy chcą abyśmy przełamali tą regułę... Dla nas nie ma znaczenia co bocian przyniesie, najważniejsze aby było zdrowe i posiadało wszystkie kochane malutkie kończyny Cokolwiek się trafi "wychowamy jak swoje" a towarzystwo wokół, skoro takie mądre, niech sami płodzą co chcą, ja natomiast lubię niespodzianki!
Pozdrawiam!!!
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości