|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Rozeznanie
|
Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Mariamarysienka, terminu nie ma plus minus 2,5-3 lata. Zależy kiedy wróci do stanów i kiedy dostanę wizę, wszystko od tego zależy. A do stanów TŻ wróci prawdopodobnie w okolicach marca 2015... Pózniej około 6 miesięcy daję sobie na załatwienie wizy.
Tak marines są bardzo szanowani w stanach, a ja jako żona rownież dostanę pewne przywileje
|
|
|
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
vonka bedzie wszystko dobrze zobaczysz!
ja bym juz chciala tez atu jeszcze ponad 9 mies![]() nadalka podejrzewam ze u mnie bedzie podobnie
razem 06.01.2012 narzeczona 12.04.2013 ślub 07.06.2014 będzie dziecię 26.04.2017 https://www.instagram.com/wantxme/ Edytowane przez wantxme Czas edycji: 2013-08-20 o 17:44 |
|
|
|
#4563 |
|
Raczkowanie
|
Doczekacie się i Wy
ja przez ten cały ślub dowiedziałam się kto tak naprawdę jest tym prawdziwym przyjacielem :/
|
#4564 |
|
Raczkowanie
|
Vonka dużo osób Wam odmówiło?
|
|
|
|
#4565 |
|
Raczkowanie
|
|
#4566 |
|
Rozeznanie
|
To bardzo przykre! Ślub to takie ważne wydarzenie, ale fakt, przynajmniej dowiedziałaś się na kogo możesz liczyć!
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nikt nie odmówił... Po prostu nie przyszli nic nie mówiąc. Do ostatniego dnia był komplet a na weselu jakieś 7 osób mniej. Czyli 770zł poszło.
|
|
|
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
ludzie w takich sytuacjach po prostu mysla o sobie albo wychodza z zalozenia ze ci co robia wesela spia na pieniadzach... juz nie mowiac o tym ze w konu 'zolnierze maja duzo kasy wiec co mi tam'
|
|
|
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe czy nam ktos odmowi?..... hmmm u nas i tak maks 80 osob ma byc. ale sadze ze jesli odmowia to garstka.. lub moze 2 -3 osoby.
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle nie rozumiem czemu mundurowym nie należy się urlop ojcowski.. wszystkim się należy ale im nie ![]()
|
|
|
|
|
#4571 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- dokładnie Gonya teraz wiem na kogo można liczyc
|
|
#4572 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
no zalrzy jaka misja ale od 45 wzwyz zazwyczaj
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Vonka, nie wiedziałam, ale dobrze wiedzieć.
Mój brat jak był w Afganie to miał 80tys za 8mc no i wypłata to wiadomo. |
|
|
|
#4575 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Mój TŻ zaczyna teraz studia na Akademii Morskiej w Szczecinie, dzisiaj odbiera mundur, więc mundurowy będzie już po południu
ja będę studiować dziennikarstwo i komunikację społeczną na US. Witam Was kobitki i pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Jesteśmy parą od ponad 3 lat, już niedługo zamieszkamy razem w Szczecinie )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4577 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() fajnie że tu taki ruch ![]() Cytat:
![]() A faceci tak mają, oni w większości nie rozumieją opcji "domyśl się" im prostszy komunikat i bardziej bezpośredni, tym lepiej! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tradycje masz niemal rodzinne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie to np przywileje? Pytam z czystej ciekawości, jak nie chcesz to nie odpowiadaj ![]() Cytat:
a masz link do jakiejś podstawy prawnej? Bo nie jestem pewna czy to już weszło. edit: znalazłam LINK art. 65.
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-08-21 o 11:59 |
||||||||
|
|
|
#4578 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki!!!
![]() Na wstępie oczywiście witam wszystkie nowe Mundurówki aleście kobity wątek rozkręciły! wybaczcie, że nie będę wszystkim z osobna odpisywać, ale dnia by mi brakło ale w temacie jestem, bo podczytuję Was codziennie, tylko za bardzo czasu nie mam na napisanie czegoś.Gonya_waw - gratuluję zaręczyn! ależ romantycznie a pierścionek śliczny, delikatny... szczęścia życzę swoją drogą związek z Marine ciekawy US Army to znam z tv z racji zamiłowania do NCIS i JAG ciekawe jak to się ma do rzeczywistości... vonka7 zawsze trzeba brać margines na gości, bo nie ma siły, żeby wszyscy się zjawili . My zaprosiliśmy 100 osób, przyszło 80... ale dogadaliśmy się z właścicielem lokalu, że płacimy za tyle osób ile faktycznie przyszło. Za puste krzesełka nie. Więc strat jako takich było niewiele. A my też przekonaliśmy się, na kogo tak naprawdę można liczyć...nadalka - vonka ma rację z tym ojcowskim urlopem. Kolega TŻ zostanie tatą we wrześniu, dowiadywał się, przysługuje, więc będzie przecierał szlaki , bo podobno biurokracji trochę jest i trzeba się nachodzić. TŻ się cieszy, że jest taka opcja, bo 2 tygodnie posiedzi w domu jak się Mały urodzi |
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4580 |
|
Raczkowanie
|
moj tz za to jak poszedl na urlop pod koniec lipca to posiedzi jeszcze do 9 wrzesnia ;] nie wiem czy sie cieszyc czy plakac ;P bo juz czasem go dosc mam
|
|
|
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff zalatwilam wszystkie dokumenty auta i przeglad juz z glowy
odbieram za 2-3 tyg i z glowy nienawdize takich rzeczy zalatwiac.. jeszcze musze na myjnie jechac silnik umyc..;/mam wolne teraz 3 dni
|
#4583 | |
|
Raczkowanie
|
taka natura kobiety- czyż nie?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
niccc
![]() ![]() poprostu dowod rejestracyjny juz stary nie bylo gdzie przybijac . i przeglad robilam
|
#4585 |
|
Rozeznanie
|
Przywileje to przede wszystkim zniżki militarne na wiele rzeczy, a poza tym korpus opłacać nam będzie mieszkanie
, to bardzo fajna sprawa, bo przecież mieszkanie to duży wydatek. Myślę, że jest więcej przywilejów tylko o nich jeszcze ne wiem, lub poporostu nie pamiętam
|
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
gonya fajnie
amerykanskie wojsko dba o swoich żołnierzy... nie to co u nas... same ciecia....
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co, w polsce tez nasi zolnierze maja 'mieszkaniowki', na waciki starczy
|
|
|
|
#4588 |
|
Raczkowanie
|
Gonya_waw piękny pierścionek i gratuluję
Czytam regularnie temat, ale jakoś nie mam czasu żeby odpisać - od piątku jestem tak zabiegana, że ledwo wyrabiam... Dzisiaj się w końcu wyspałam Poszukiwania pracy to też masakra, już myślałam, że mi się udało, a tu jednak nie... na szczęście już w sobotę widzę się z TŻ Co do nie przychodzenia na wesele i nie poinformowaniu o tym wcześniej młodych - Jestem chyba jedyna w tym temacie która tak krótko jest z TŻ
|
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
spokojnie, kazdy ma swoj czas, mi sie dalej wydaje ze jestesmy ze soba bardzo krotko a tu widze niektore kolezanki z takim ' stazem ' sa juz po slubie wiec
|
|
|
|
#4590 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
AAniu* i Reszto Kobiet(ek) mundurowych
![]() Odnośnie auta to właśnie nie ma mi kto doradzić bo jestem teraz sama w zupełnie innym mieście haha. To dosyć skomplikowana sytuacja i nie chcę tutaj na forum się rozpisywać. W każdym razie do soboty muszę coś kupić :P Tż mnie wkurzył dziś chodzi o to auto nieszczęsne. Nie ma mi jak pomóc bo jest nieobecny fizycznie;-) Ale pogadać, poradzić, pomarudzić jak to ja nielogicznie postępuje to oczywiście jest w stanie. grrrr!!!! * Aniu na temat urlopu Twojego Tż wypowiedziałam się pod cytatem Twojej wypowiedzi (poniżej). ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Mnie też się wydaje,że krótko z Tż jestem a to już 2 lata... Może to wynika z tego,że my ciągle w rozjazdach jesteśmy. Może gdybyśmy mieszkali w jednym mieście, albo razem to czułabym się inaczej. ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Fantastycznie!!! ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() Ale też rozumiem poniekąd heh. Ja i mój mamy tak różne charaktery, że czasem chociaż tęsknię za nim to 10 minut od rozpoczęcia spotkania mam chęć zamordować. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
O cholera! Aniu to już jest gruba przesada. W ogóle jakaś podła kpina! ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
Świetnie Cię "widzieć"!!! Napisz coś więcej co u Ciebie się dzieje, chociaż kilka słów ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Super!!! Macie okazję aby się sobą nacieszyć
Edytowane przez QueenBlair Czas edycji: 2013-08-21 o 17:38 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

ja bym juz chciala tez atu jeszcze ponad 9 mies

ale w temacie jestem, bo podczytuję Was codziennie, tylko za bardzo czasu nie mam na napisanie czegoś.
. My zaprosiliśmy 100 osób, przyszło 80... ale dogadaliśmy się z właścicielem lokalu, że płacimy za tyle osób ile faktycznie przyszło. Za puste krzesełka nie. Więc strat jako takich było niewiele. A my też przekonaliśmy się, na kogo tak naprawdę można liczyć...