|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Ja obecnie używam Babydream z pompką do mycia,jest świetny przede wszystkim nie wysusza jak wszystkie te zwykłe. Cytat:
Ale widziałam tylko takie duże xxxxl wiec spylałam stamtąd ![]() Proszę : http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-b...473380108.html http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-s...467882979.html http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...458283608.html http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...458272998.html http://allegro.pl/wyjatkowa-bluzeczk...485232606.html Dobra lecę na SR |
||
|
|
|
#842 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
za 25 tydzień!Cytat:
Nie ładnie z strony teściowej,że zaprasza gości bez uzgodnienia tego z Wami. Jeszcze trochę i będzie po wszystkim. ![]() Cytat:
za wizytę.Mój w 27t ważył 1021g więc bardzo podobnie ![]() My też już po wizycie, bez USG, więc szybko poszło.Dziś byłam pierwszy raz bez Tż bo się nie wyrobił z pracą.. aż się dziwnie czułam.. tak się przyzwyczaiłam do tego,że chodzi z mną na te wizyty. ![]() Morfologia,mocz- piękne wyniki. Badanie na samolocie też ok,szyjka sii i reszta też. Waga.. hmm.. łącznie już + 9,5kg..., ciśnienie 130/79 ,podobnie jak ostatnio. No i to tyle. ![]() Kolejna wizyta 11.09, godz.16:30.Anoula dopisz proszę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maomami, tak, dostałam poleconym ![]()
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#846 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie plama na suficie Cytat:
Niech żyją! Cytat:
U mnie w szkole rodzenia, żeby chodzić za free trzeba wypełnić ankietę na położną środowiskową to wtedy właśnie ona do Ciebie będzie przychodzić. Albo zapytaj w przychodni powinni Ci dać tel kontaktowy do położnej. U mnie w przychodni jest wywieszony nawet i godziny kiedy jest w przychodni i kiedy ma wizyty. Cytat:
Ale się objadłam kluchami śląskimi z mięskiem i sosikiem... idę leżeć
|
|
#847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo nieładnie teściowa postępuje Ale też nieładnie ze strony TŻa, że nie potrafi powiedzieć dość Cytat:
![]() A wagi obie są prawdopodobne edit: Doczytałam, że 1044
|
|
#848 |
|
Wtajemniczenie
|
Adoosienka spójrz na analizy Sroki i tam sobie poczytaj o chusteczkach. Odnośnik jest w pierwszym poście na wątku. Analizy kosmetyków czy jakoś tak.
Sa gorsze i lepsze.
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
Basiaaa
![]() padam dzisiaj ale w koncu zjadłam normalny obiad rybke z ryzem marchewke i brokuły bo po tych 3 mies u tesciów i tych kotletach i ziemniaczorach myslałam że umre ![]() aa i do dziewczyn co robią Baby shower....mam przygotowac liste prezentów do konca tyg ale nie wiem bo pierwszy raz cos takiego bede robić. bedzie kilka kolezanek wiem ze nie "sraja kasą" i nie wiem co wypada wrzucic na taka listę... kupiłamta torbe Dady z Biedronki...stwierdziłam że nawet mi sie przyda dla maluszka do szpitala, czy jak np bede do kogos jechac a nie bede brac wózka. jest w miare pojemna cala ceratkowa. podoba mi się
|
|
|
|
#850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja do przychodni nie chodzę, bo do lekarza chodzę prywatnie więc nie orientuję się, co się w przychodni dzieje w ogóle. Liczę, że w tej szkole rodzenia jakiś kontakt z położną załapię
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę jeszcze szukać tych z netto, bo też skład mają dobry.
|
|
#852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te miękkie to tylko rozcierają ![]() Cytat:
![]() co do baby shower - to może jakieś pojedyńcze bodziaki, śpioszki jeśli Ci brakuje, jakaś butelka, mogą być i chusteczki do pupy, pampersy, taki termosik na butelke, smoczek, gryzaczki, grzechotki - jest mnóstwo niedrogich rzeczy które mogłyby kupić, a nawet się zrzucić czy coś ![]() jak mi czasu starczy to tez baby shower zrobie ale wątpie że starczy Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-21 o 17:34 |
||
|
|
|
#853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy ta ziajka do kąpieli ma być taka ma być taka ? http://www.ebay.co.uk/itm/ZIAJKA-PLY...item338289c952 widze ze nie będę miała problemu z dostępem do niej , więc może jednak spróbuje , jeśli twierdzicie ze jest łagodniejsza niż samo Oilatum .. I mam jeszcze jedno pytanie ; Pakuje do szpitala małą butelkę i smoczek w razie W. Musze je wyparzyć wcześniej prawda ? Mam taki sterylizator do mikrofalówki . Starczy ? Czy lepiej wygotować ?
|
|
#854 |
|
Rozeznanie
|
no ja wlasnie myslałam o takich drobiazgach typu recznik, kosmetyki, pampersy...ale to wypada żebym konkretnie podala marke/model?
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Coś czuję że przez to co teraz odwala moja teściowa jeszcze przed ślubem się z nią niesamowicie pokłócę i jej wszystko wygarnę. Albo wyniknie kłótnia między mną a Damianem bo już zrobiło się między nami jakoś tak chłodno, nic mi nie zrobił a ja mam do niego o wszystko żal. Sam mi niedawno powiedział że jakaś taka smutna, zła lub obrażona dzisiaj jestem bo dziwnie się do niego odnoszę... Muszę z nim wieczorem poważnie porozmawiać, wyrzucę z siebie wszystko to co duszę w sobie i mam nadzieję że zrobi mi się lżej.
W ogóle to widzę się z mamą codziennie a tak bardzo za nią tęsknię. Nie mam czasu z nią pogadać sam na sam a tak wiele chciałabym jej powiedzieć... No i się poryczałam |
|
|
|
#856 |
|
Rozeznanie
|
dla wielbiciele sówek http://allegro.pl/wyprawka-5-el-posc...483615844.html
|
|
|
|
#857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Nemosek, fajne kiecki Domi, powiedz TŻ, ze to nie fair i tyle. Będziecie małżeństwem, musicie umieć swobodnie gadać o kasie. ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Antibia wypada. U mnie koleżanki nawet prosiły o linka do konkretnego modelu. |
|
|
|
|
#858 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze tu cos CI sie spodoba Cytat:
za super ciuszkiCytat:
a ja sie nie odzywalam,bo jakas niemoc mnie zlapala.maz ma troche problemow w pracy i jakos odczuwam jego stresy i zabraklo mi werwy,ale oboje staramy sie nie martwic....pozatym moze ta pogoda...moze hormony. wczoraj przerabialam sobie pyszne,wielkie,slodkie i czerwone jak z reklamy pomidory na przecier,bo dostalam z "lapowki" chyba ze 4kg przecier byl tak slodki,ze mialam ochote normalnie chochla z ganrka jesc.to mile,ze cos jeszcze mi sprawia jedzeniowa radosc przy diecie cukrzycowej-pelnej wyrzeczena pozatym zlapaly mnie skurcze w lydkach,ze trzy poprzednie noce byly takie w miare lekkie,budzilam sie,rozmasowalam troche i spalam dalej...ale to co bylo dzis w nocy-MASAKRA.normalni z wrzaskiem sie obudzilam,tz odrazu sie przerazil,ze cos sie dzieje,ale kochany rozmasowal mi lydeczke tak,ze jakos zsnelam....ale caly dziejszy dzien boli mnie ta noga,az sie zastanawiam co bedzie dzis w nocy.jak wasze metody na to?wrazie czego ide w przyszly wtorek na wizyte ,wiec dopytam...ale moze juz przerabialyscie ten temat.wydaje mi sie,ze ktoras juz o tym pisala,ale mam jakies ciezkie myslenie dzis... dla pocieszenia (jak co tydzien) poszalalam w lumpku na dzieciecym. Chociaz z ubrankami jestem spokojniejsza,ze nie zabraknie,nadrobie troche w spioszkach i wlasciwie mam wszystko...no poza kombinezonem. uciekam poki co...zagladne do Was pozniej,bo jakos mi razniej
|
|||
|
|
|
#859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sukienki z drugiego linka sa super Cytat:
Cytat:
Bardziej sie boje że to tam już dawno cieknie , wszytsko napęczniało i dopiero dziś woda puściła dalej . Żeby mi tylko wanna do kuchni nie wpadła Cytat:
![]() Oragnizujesz sama , czy tez masz sie tak fajnie że ktoś to zrobi za Ciebie ?Dużo osób zaproszonych ? Nie wiem co już masz , a co potrzebujesz ale ja bym wpisała chusteczki , pieluchy tetrowe , ręczniczki , kocyk , śpioszki , kosmetyki danej firmy .. No wszystko co nie wiele kosztuje a na pewno CI sie przyda ..
|
|
#860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
], a TŻ robi masaż ściągający, tj. od kostki do kolana. Bo podobno w ciąży skurcze łydek to albo brak magnezu/potasu, albo gromadzenie krwi w łydkach. Więc tak czynię jak opisałam. Ostatnio skurcze mam rzadziej. Mam nadzieję, ze wkrótce ustaną.
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Siemeczka
przyznaje się, staram się nadrobić, ale nie dałam rady ominęłam "kilka" stron, nie bijcie
|
|
|
|
#862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie to ja przycisnełam siostre żeby mi zrobiła a ze ona mlodziutka to nawet nie wiedziała co to sama napisałm do kolezanek które mam ochotę zobaczyć w sumie bedzie ich z 6 jednej nie bedzie bo sie akurat na Kos bedzie wygrzewac ( miałysmy razem lecieć, plany na sylwestra i mi nie wyszło hihi) nie będe szaleć postawie picolo i cos słodkiego i starczy. wiem że z pracy mi robią jakąs większa składkę na prezent i mam powiedzieć co bym chciałakolezanka tez do mnie dzisiaj dzwoniła i mowiła żeona mi da hustwake karuzele leżaczek żeby nie kupowała bo u niej to leży i sie kurzy...no i ze ma tez wanienkę ze stelażem tyle że różową i dużą ale w sumie... |
|
|
|
|
#863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-08-21 o 18:06 |
||
|
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Co do mojego robota kuchennego to okazało się, że pokrywa do wyciskarki była uszkodzona, tj brakło jakiejś części i dlatego inna mi odpadła. Czyli nie moja wina
Gwarancja to obejmuje, ale nie będziemy tego oddawać, bo oni mi robota wezmą na 30 dni. A ja nie mam nic innego, ani blendera, ani miksera Więc jest mi potrzebny na co dzień. Uznaliśmy, że jak się pojawi wyciskarka do cytrusów w biedrze, to ją kupimy, bo moi rodzice mają i sobie chwalą, a kosztowała grosze
|
|
|
|
#865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() http://3.bp.blogspot.com/-7yiOJd0OxV...320/panel1.gif
|
|
#866 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh.. co to za piekne uczucie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyte A mi sie antena zje.bała i brak neta, brak Tv. normalnie jestem w czarnej d.upie. Zaraz mąż jedzie gdzieś w ☠☠☠☠u i zostane sama w 4 ścianach. Dostaje do głowy choć wiem że przejdzie.
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Dla poprawy humoru puściłam to TŻtowi i kazałam sobie refren wziąć do siebie http://www.youtube.com/watch?v=DcEELr6MKnY
|
|
|
|
#869 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpocznij, prasowanie nie ucieknie. Ups... ![]() Oby dało sie naprawić, albo na gwarcnji zrobią ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spory dzidziolek już, ciesze się, że wszystko dobrze U nas też na początku dają gaz ![]() Cytat:
Powoli podejmiesz decyzję...masz jeszcze czas Pochwal się tymi misiami jak już będa namalowane ![]() Cytat:
Czekamy na relację Cytat:
udanej wizyty i dobrych wyników A ja się znowu objadłam krówkami, takie pyszne, że wciągnęłam wszystkie jakie były ![]() Chciałam coś kupić to kupiłam - śpiworek w przecenie z kubusiem puchatkiem |
||||||||
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
peppermint patty, na skurcze to tak jak już napisała nasturcja - magnez b6 + pomidory (może akurat ten przecier Ci trochę pomoże).
A ja dzisiaj na obiad zrobiłam naleśniki na słodko z bananem i bitą śmietaną. Ale były pyszne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

mleko pije rano po obudzeniu, jej pierwsze słowa rano to "mleko" 

a potem patrzę a tam też ciuchy ciążowe 
więc może w tej Szkole? 

KCIUKI DLA ANI