Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 17:13   #841
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no oszalała!

co do tego mleka to sa różne teorie, na SR dzisiaj mówili że w zamrażalniku -18 stopni to 3 miesiące, ale myśle że żadna nie będzie tak długo mleka trzymać bo to "idzie" na bieżąco przecież

a no pije, bo ona jest mleczkowa dziewczyna mleko pije rano po obudzeniu, jej pierwsze słowa rano to "mleko" , potem pije do spania w południe i do spania wieczorem nie raz w ciągu dnia sobie zażyczy mleczko albo kakałko MLEKO to jej drugie imię
pojutrze kończy 2 latka

ej no przestań, w ciązy jesteś przecież ja też nie mam tyle sił co przedtem, trudno. Jak brzusio twardnieje to trzeba się oszczędzać

oj pięknie, mam kilka ale upolowanych na all albo w lumpku

no bo ludzie są dziwni a niech się gapią i zazdroszczą
na mnie to sie dopiero gapią bo przecież z "małym" dzieckiem ide i jeszcze brzuch

kochana nie ma sprawy ale mam prośbe - jakbym nic nie pisala odnośnie tego rożka to przypomnij mi się na priv, bo ja moge zapomnieć, zpaominalstwo to moje drugie imię

Przy natalce na początek miałam kosmetyki z hippa - do kąpieli, balsam, oliwke, krem do pupci. Potem kupowałam różne, m.in. z Babydream i one są świetne w porównaniu do ceny to w ogóle. Dlatego teraz kupie z babydream kosmetyki od razu

o kurcze, ale jak nowa to może coś fabrycznie było nie tak, może gwarancja to uzna

ja mam takie zwykłe, jednokolorowe jedną mam stara jak świat a druga kupiłam w biedronce kiedyś
Mleczna dziewczyna,super

Ja obecnie używam Babydream z pompką do mycia,jest świetny przede wszystkim nie wysusza jak wszystkie te zwykłe.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Pokaż sukieneczki
Co do c&a to w Krk dział mama jest połączony z działem xxl I jak mnie TŻ tam zaprowadził, to w pierwszej chwili poczułam, ze mu a potem patrzę a tam też ciuchy ciążowe
Kurcze to może rzeczywiście pominęłam gdzież w wieszakach :/
Ale widziałam tylko takie duże xxxxl wiec spylałam stamtąd

Proszę :
http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-b...473380108.html

http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-s...467882979.html

http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...458283608.html

http://allegro.pl/danvera-sukienka-s...458272998.html

http://allegro.pl/wyjatkowa-bluzeczk...485232606.html

Dobra lecę na SR

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:13   #842
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Też będe polować na podobne,ale odkładam to na wrzesień

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
A ja witam się w skończonym 25 tygodniu jeszcze 3 miesiące i będe tulila moją Anię. Ech, szkoda, że nie trafie na te promocje z chusteczkami bo wydałam mnóstwo kasy na książki dla syna i córki do szkoły ale zacznę coś kupować w przyszłym miesiącu, najwięcej to pieluch trzeba zmagazynować. Mnie moja mała intensywniej kopie od 2 dni, a tak kopała zazwczaj rano i wieczorem a w ciągu dnia była cisza
za 25 tydzień!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze jedno, właśnie pokłóciłam się z TŻtem...
W☠☠☠☠ia mnie niesamowicie to że ciągle wychodzi nam większa ilość osób niż planowaliśmy. Dzisiaj rano teściowa oznajmiła nam że zaprosiła jeszcze jedną ciotkę...
Miało być tak że będą tylko rodzice i rodzeństwo, później wyszło że teściowa zaprosiła jeszcze swoją siostrę, następnie stwierdziła że jak zaprosiła siostrę to i jej córkę powinna zaprosić z całą rodziną więc to już w sumie 6 osób więcej niż miało być i teraz doszły jeszcze dodatkowo 2 osoby - ciotka z wujkiem TŻta... Nie mam nawet sił robić awantur teściowej. Oczywiście TŻ nie widzi problemu... Na początku miało być 16 osób, później się nagle zrobiło 22 teraz już jest 24
Domi, Ty się nie denerwuj...
Nie ładnie z strony teściowej,że zaprasza gości bez uzgodnienia tego z Wami.
Jeszcze trochę i będzie po wszystkim.

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
No to po wizycie Wszystko dobrze, dzidziolek zdrowo rośnie, ale zabijcie mnie bo chyba zle uslyszalam jego wage pomóżcie - jestem w 28 tygodniu, a usłyszałam że waży 1440 g albo 1044g co jest bardziej prawdopodobne?
Doktorek wypisał zaświadczenie o braku przeciwwskazań do uczestnictwa w Szkole Rodzenia, więc jutro tam dzwonię się dowiedzieć co i jak.

I znowu pytanko do Was: czy w Szkole Rodzenia mogę sobie jakoś załatwić opiekę położnej ? Bo co słyszę to każda ma położną, a ja w życiu żadnej na oczy nie widziałam więc może w tej Szkole?

No i co do braku znieczulenia, dowiedziałam się, że jest gaz rozweselający no cóż naćpam się
za wizytę.
Mój w 27t ważył 1021g więc bardzo podobnie

My też już po wizycie, bez USG, więc szybko poszło.Dziś byłam pierwszy raz bez Tż bo się nie wyrobił z pracą.. aż się dziwnie czułam.. tak się przyzwyczaiłam do tego,że chodzi z mną na te wizyty.
Morfologia,mocz- piękne wyniki.
Badanie na samolocie też ok,szyjka sii i reszta też.
Waga.. hmm.. łącznie już + 9,5kg..., ciśnienie 130/79 ,podobnie jak ostatnio.
No i to tyle.

Kolejna wizyta 11.09, godz.16:30.Anoula dopisz proszę

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:14   #843
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie co do chusteczek nawilżanych czy to wszystkie się tak dla noworodków i niemowląt nadają? Znacie się na składach?
wszystko ta sama chemia
ja nie lubie tylko tych mocno perfumowanych bo mnie ten zapach drażni
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:16   #844
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
kochana nie ma sprawy ale mam prośbe - jakbym nic nie pisala odnośnie tego rożka to przypomnij mi się na priv, bo ja moge zapomnieć, zpaominalstwo to moje drugie imię
Ale jak napiszę Ci priv a okaże się, że pisałaś na wątku, to nie krzycz, bo wiesz, że ostatnio pojawiam się nie za często i mogę coś przegapić

maomami, tak, dostałam poleconym Też poprosili o adres i kilka dni później miałam u siebie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:17   #845
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale jak napiszę Ci priv a okaże się, że pisałaś na wątku, to nie krzycz, bo wiesz, że ostatnio pojawiam się nie za często i mogę coś przegapić

maomami, tak, dostałam poleconym Też poprosili o adres i kilka dni później miałam u siebie
spoooooko
ja też raz jestem raz nie
Stary 2013-08-21, 17:19   #846
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Cześć .
pomyślałam że może wykapie sie w tym Oilatum ? Może pomoze ?
Oczywiście jest jedno ALE .. dziś po moim kapaniu zaczęła sie na dole w kuchni lac woda z sufitu Tydzien temu zmienili nam baterie prysznicowa i pewnie czegos nie zakręcili , wieczorem maja przyjść sprawdzić ..
Może pomoże. Warto spróbować, ale zaczekaj niech sprawdzą skąd ta woda. A może pech chciał i jakaś uszczelka strzeliła?
Będzie plama na suficie

Cytat:
Nawet nie wiem co się ze mną dzieje ostatnio, nie mam powodów do zmartwień a chodzę cały czas ze łzami w oczach. Aż się moja mama i teściowa zamartwiły co mi jest... Jakoś w ogóle nie cieszą mnie te przygotowania. Choć bardzo chcę zostać żoną mojego TŻta. Teraz dodatkowo ta pogoda mnie dobiła, tak okropnie chce mi się płakać że aż mnie głowa rozbolała i czuję się tak jakbym miała zaraz wymiotować
Hormony, hormony....

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Niech żyją kobiety!!!!!
Niech żyją!

Cytat:
Doktorek wypisał zaświadczenie o braku przeciwwskazań do uczestnictwa w Szkole Rodzenia, więc jutro tam dzwonię się dowiedzieć co i jak.

I znowu pytanko do Was: czy w Szkole Rodzenia mogę sobie jakoś załatwić opiekę położnej ? Bo co słyszę to każda ma położną, a ja w życiu żadnej na oczy nie widziałam więc może w tej Szkole?

No i co do braku znieczulenia, dowiedziałam się, że jest gaz rozweselający no cóż naćpam się
Nic nie słyszałam, żeby potrzebne było jakiś zaświadczenie.
U mnie w szkole rodzenia, żeby chodzić za free trzeba wypełnić ankietę na położną środowiskową to wtedy właśnie ona do Ciebie będzie przychodzić. Albo zapytaj w przychodni powinni Ci dać tel kontaktowy do położnej. U mnie w przychodni jest wywieszony nawet i godziny kiedy jest w przychodni i kiedy ma wizyty.

Cytat:

z "opłacających" się chusteczek to jeszcze często w marketach są huggies chusteczki w sześciopakach w bardzo fajnych cenach
A huggiesy są dobre ponoć, będę polowała na taki zestaw.

Ale się objadłam kluchami śląskimi z mięskiem i sosikiem... idę leżeć

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:22   #847
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
W☠☠☠☠ia mnie niesamowicie to że ciągle wychodzi nam większa ilość osób niż planowaliśmy. Dzisiaj rano teściowa oznajmiła nam że zaprosiła jeszcze jedną ciotkę...
Miało być tak że będą tylko rodzice i rodzeństwo, później wyszło że teściowa zaprosiła jeszcze swoją siostrę, następnie stwierdziła że jak zaprosiła siostrę to i jej córkę powinna zaprosić z całą rodziną więc to już w sumie 6 osób więcej niż miało być i teraz doszły jeszcze dodatkowo 2 osoby - ciotka z wujkiem TŻta... Nie mam nawet sił robić awantur teściowej. Oczywiście TŻ nie widzi problemu... Na początku miało być 16 osób, później się nagle zrobiło 22 teraz już jest 24

Bardzo nieładnie teściowa postępuje Ale też nieładnie ze strony TŻa, że nie potrafi powiedzieć dość

Cytat:
No to po wizycie Wszystko dobrze, dzidziolek zdrowo rośnie, ale zabijcie mnie bo chyba zle uslyszalam jego wage pomóżcie - jestem w 28 tygodniu, a usłyszałam że waży 1440 g albo 1044g co jest bardziej prawdopodobne?

A wagi obie są prawdopodobne
edit: Doczytałam, że 1044

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-21, 17:22   #848
ktosiula
Wtajemniczenie

Adoosienka spójrz na analizy Sroki i tam sobie poczytaj o chusteczkach. Odnośnik jest w pierwszym poście na wątku. Analizy kosmetyków czy jakoś tak.
Sa gorsze i lepsze.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:24   #849
Antibia86
Rozeznanie

Basiaaa

padam dzisiaj ale w koncu zjadłam normalny obiad rybke z ryzem marchewke i brokuły bo po tych 3 mies u tesciów i tych kotletach i ziemniaczorach myslałam że umre
aa i do dziewczyn co robią Baby shower....mam przygotowac liste prezentów do konca tyg ale nie wiem bo pierwszy raz cos takiego bede robić. bedzie kilka kolezanek wiem ze nie "sraja kasą" i nie wiem co wypada wrzucic na taka listę...

kupiłamta torbe Dady z Biedronki...stwierdziłam że nawet mi sie przyda dla maluszka do szpitala, czy jak np bede do kogos jechac a nie bede brac wózka. jest w miare pojemna cala ceratkowa. podoba mi się
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:25   #850
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Nic nie słyszałam, żeby potrzebne było jakiś zaświadczenie.
U mnie w szkole rodzenia, żeby chodzić za free trzeba wypełnić ankietę na położną środowiskową to wtedy właśnie ona do Ciebie będzie przychodzić. Albo zapytaj w przychodni powinni Ci dać tel kontaktowy do położnej. U mnie w przychodni jest wywieszony nawet i godziny kiedy jest w przychodni i kiedy ma wizyty.
U mnie chcą zaświadczenie głównie o braku przeciwwskazań do wykonywania ćwiczeń fizycznych.
A ja do przychodni nie chodzę, bo do lekarza chodzę prywatnie więc nie orientuję się, co się w przychodni dzieje w ogóle. Liczę, że w tej szkole rodzenia jakiś kontakt z położną załapię

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:26   #851
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Adoosienka spójrz na analizy Sroki i tam sobie poczytaj o chusteczkach. Odnośnik jest w pierwszym poście na wątku. Analizy kosmetyków czy jakoś tak.
Sa gorsze i lepsze.
Ja właśnie po tej analizie kupiłam 3pak Huggiesa Na razie nie kupuję więcej, zobaczę, jak będą w użyciu - najwyżej się dokupi, dostępne są od ręki.
Będę jeszcze szukać tych z netto, bo też skład mają dobry.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-21, 17:32   #852
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

A huggiesy są dobre ponoć, będę polowała na taki zestaw.

Ale się objadłam kluchami śląskimi z mięskiem i sosikiem... idę leżeć
huggiesy są takie bardziej szorstkie niż inne chusteczki, niektórym to przeszkadza, a dla mnie to zaleta bo rewelacyjnie zbierają kupke te miękkie to tylko rozcierają
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Basiaaa

padam dzisiaj ale w koncu zjadłam normalny obiad rybke z ryzem marchewke i brokuły bo po tych 3 mies u tesciów i tych kotletach i ziemniaczorach myslałam że umre
aa i do dziewczyn co robią Baby shower....mam przygotowac liste prezentów do konca tyg ale nie wiem bo pierwszy raz cos takiego bede robić. bedzie kilka kolezanek wiem ze nie "sraja kasą" i nie wiem co wypada wrzucic na taka listę...

kupiłamta torbe Dady z Biedronki...stwierdziłam że nawet mi sie przyda dla maluszka do szpitala, czy jak np bede do kogos jechac a nie bede brac wózka. jest w miare pojemna cala ceratkowa. podoba mi się
no fajne te torby

co do baby shower - to może jakieś pojedyńcze bodziaki, śpioszki jeśli Ci brakuje, jakaś butelka, mogą być i chusteczki do pupy, pampersy, taki termosik na butelke, smoczek, gryzaczki, grzechotki - jest mnóstwo niedrogich rzeczy które mogłyby kupić, a nawet się zrzucić czy coś

jak mi czasu starczy to tez baby shower zrobie ale wątpie że starczy

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-08-21 o 17:34
Stary 2013-08-21, 17:33   #853
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
może szykuje sie już powoluteńku do zobaczenia świata z drugiej strony
A smarujesz czymś to paskudztwo?
Wiesz co wczoraj jak mi powiedziała o tej osutce ( czy jakos tam ) to powiedziała że tego sie niczym nie smaruje raczej bo to samo musi zejść , najprawdopodobniej po porodzie .. Ja smaruje clotrimazolem , ale szczerze nie widze różnicy . We wtorek będę ja meczyć o cos innego ..
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U nas na SR powiedziała położna że warto założyć po kąpieli maluszkowi czapeczkę na jakieś 30 minut chociaż ponieważ najwięcej ciepła tracimy przez głowę, no i żeby właśnie po kąpieli założyć.
Dziekuje

Czy ta ziajka do kąpieli ma być taka ma być taka ?
http://www.ebay.co.uk/itm/ZIAJKA-PLY...item338289c952
widze ze nie będę miała problemu z dostępem do niej , więc może jednak spróbuje , jeśli twierdzicie ze jest łagodniejsza niż samo Oilatum ..

I mam jeszcze jedno pytanie ;
Pakuje do szpitala małą butelkę i smoczek w razie W.
Musze je wyparzyć wcześniej prawda ? Mam taki sterylizator do mikrofalówki . Starczy ? Czy lepiej wygotować ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:35   #854
Antibia86
Rozeznanie

no ja wlasnie myslałam o takich drobiazgach typu recznik, kosmetyki, pampersy...ale to wypada żebym konkretnie podala marke/model?
Stary 2013-08-21, 17:38   #855
domii29
Zakorzenienie

Coś czuję że przez to co teraz odwala moja teściowa jeszcze przed ślubem się z nią niesamowicie pokłócę i jej wszystko wygarnę. Albo wyniknie kłótnia między mną a Damianem bo już zrobiło się między nami jakoś tak chłodno, nic mi nie zrobił a ja mam do niego o wszystko żal. Sam mi niedawno powiedział że jakaś taka smutna, zła lub obrażona dzisiaj jestem bo dziwnie się do niego odnoszę... Muszę z nim wieczorem poważnie porozmawiać, wyrzucę z siebie wszystko to co duszę w sobie i mam nadzieję że zrobi mi się lżej.

W ogóle to widzę się z mamą codziennie a tak bardzo za nią tęsknię. Nie mam czasu z nią pogadać sam na sam a tak wiele chciałabym jej powiedzieć...
No i się poryczałam
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:40   #856
Antibia86
Rozeznanie

dla wielbiciele sówek http://allegro.pl/wyprawka-5-el-posc...483615844.html
Stary 2013-08-21, 17:43   #857
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Basiaaa

Jak pisała Acelinka, możesz wrzucić na listę body/inne ciuszki, kocyk [na allegro za 20zł kupią porządny], butelkę antykolkową [na all też do 20zł aventa kupią], chusteczki do pupy, krem + żel z ziaji, pieluszki flanelowe kolorowe, smoczek uspokajający itp. U mnie to wszystko jest "dostępne" i moje koleżanki pod okiem mojej siostry sobie rezerwują. Część wybrała też droższą opcję, ktoś kupi pościel, ktoś wypełnienie. Generalnie fajnie jest, żeby była jedna osoba [ale nie Ty], która te zakupy będzie kontrolować i z którą będą się mogły kontaktować

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Nemosek, fajne kiecki
Domi, powiedz TŻ, ze to nie fair i tyle. Będziecie małżeństwem, musicie umieć swobodnie gadać o kasie.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Antibia wypada. U mnie koleżanki nawet prosiły o linka do konkretnego modelu.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:45   #858
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Czy któraś z Was spotkała się może ze śpiworkiem z długimi rękawami w przystępnej cenie? Najlepiej takim ocieplanym? Bo moja koleżanka taki dostała dla synka i napisała mi, ze zamiast kombinezonu go miała dla małego na spacery, i że bardzo się sprawdził, bo szybciej się go zakładało i ściągało. Małemu było ciepło, a ona też rodziła w listopadzie i łaziła z nim po mrozach. Oczywiście pożyczyła komuś, jak mały podrósł i śpiworek nie wrócił... Ale ja nigdzie konkretnego znaleźć nie mogę. Tzn znalazłam, ale z cienkiej bawełny albo za ponad 200zł
http://pl.coccodrillo.eu/category/732/SPIWOR.html

moze tu cos CI sie spodoba

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
WITAM!

nADRABIAM OD WCZORAJ ale nie miałam siły pisać bo mam małe zawirowania, wiec odpisze tylko to co pamiętam.

Dzidzia- moja szwagierka nawet po siuśkach smaruje linomagiem. Ja planuje wodą po siusiach a po kupce chusteczkami, a potem dopiero jak cos bedzie sie działo to kremikiem

Maomami
- mam tą koszule.. mąż mi kupił jak trafiłam do szpitala a podpatrzył ją u ciężarnej.. z tego co widziałam wiekszość u mmnie je miała. Jak dla mnie fajne, te guziki nawet jka wszystkich nie rozepniesz to i tak cycek Ci wyskoczy przynajmniej w moim przypadku w sensie takim że ja nie zauważylam żeby był problem z karmieniem ( choć nie karmiłam, ale sprawdzałam ). i są z bawełny i bardzo fajnie sie je nosi.

Domii- odpoczywaj, niech JAŚKO jeszcze zostanie w środku ale dziwne ze Ci tak w sumie nic nie powiedział

Wklejacie piękne rzeczy, Magalska piękny kącik a BRUNO już taki duży

A ja byłam na zakupach wczoraj i tak: Od mojej siostry dostałam pościel ( niebieska z misiem, ale nie rozkładałam jej) 2x pajace( zielone i pomarańczowe), buciczki, czapeczka, pieluchy tetrowe. Od babci czapeczke niedrapki termometr i komplet na wyjście ze szpitala ( ten biały) i resztę ciuszków z załączników. a ja kupiłam sobie : majty poporodowe mega podaski i te podklady co niunia wrzuciła -poiwedz mi ile ich musze mieć bo dzisiaj kupiłam tylko jedną paczkę bo leki od gina mnie troche wyszły i nie przeliczyłam tego a nie miałam wiecej kasy. Jak wyciągłam rzeczy zeby metki pourywać to mój kot wpadł w szał.. zaczął wszystko gryźć?
Na koniec wrzuciłam fotke ile mam prania, Jestem w 32 tyg i nie mam nic przygotowane, a wY MI TU PISZECIE ZE PRASOWANIE TYLE ZAJMUJE. dziś małż naprawia pralkę i od jutra jadę z koksem musze sie w końcu wyrobić. bo mnie październik zastanie i wczoraj kupiłam płyn do płukania tych ubranek maluteńkich. A w ogóle wczoraj widziałam w JYSK na prmocji kołdra+poducha za 20 zł, rozmiar 100x135 a ja dostałam pościel 120x90 .. a taka promocja byłabo sie okazało że ktoś brudną łapą podotykał i trohe sladów zostało ( ale nie wiele, mama powiedziala ze by sie sprało.. ) no ale niestety... musimy kupić stacjonarnie. Wszystkie rzeczy r. 56-62 tylko duże sie wydają . Sorki za ogólny bałagan

Aaaaaaaaaaa i do końca tygodnia mam mieć normalnego neta już !!!

za super ciuszki

Cytat:
Biedaku... W czwartek masz lekarza no nie? Mam nadzieję, że tam ci się nic nie skraca i w ogóle...że to tylko takie przepowiadacze...

Przyszedł kocyk i jest śliczny, boski i milusi! Polecam wszystkim serdecznie Ciekawe jaki będzie po praniu. Na opakowaniu piszę, że nie zaleca się prania koca na początku uzytkowania w celu właściwego ułożenia wlosa. Pranie nie powoduje zmian właściwości użytkowych koca, jedynie może lekko zmienić jego strukture.... to jest bawełna 100%.
Prac ręcznie w 30 stopniach. To go chyba poużytuję trochę nich się włosie ułoży

Mam mega potrzebę kupowania, chyba dzisiaj zajrzę na allegro
dzieki za zdjecie i opinie,bo kocyk dokladnie taki jak chcialam zamowic, ale troche sie zastanawialam jak wrazenia.

a ja sie nie odzywalam,bo jakas niemoc mnie zlapala.maz ma troche problemow w pracy i jakos odczuwam jego stresy i zabraklo mi werwy,ale oboje staramy sie nie martwic....pozatym moze ta pogoda...moze hormony.
wczoraj przerabialam sobie pyszne,wielkie,slodkie i czerwone jak z reklamy pomidory na przecier,bo dostalam z "lapowki" chyba ze 4kg przecier byl tak slodki,ze mialam ochote normalnie chochla z ganrka jesc.to mile,ze cos jeszcze mi sprawia jedzeniowa radosc przy diecie cukrzycowej-pelnej wyrzeczen

a pozatym zlapaly mnie skurcze w lydkach,ze trzy poprzednie noce byly takie w miare lekkie,budzilam sie,rozmasowalam troche i spalam dalej...ale to co bylo dzis w nocy-MASAKRA.normalni z wrzaskiem sie obudzilam,tz odrazu sie przerazil,ze cos sie dzieje,ale kochany rozmasowal mi lydeczke tak,ze jakos zsnelam....ale caly dziejszy dzien boli mnie ta noga,az sie zastanawiam co bedzie dzis w nocy.jak wasze metody na to?wrazie czego ide w przyszly wtorek na wizyte ,wiec dopytam...ale moze juz przerabialyscie ten temat.wydaje mi sie,ze ktoras juz o tym pisala,ale mam jakies ciezkie myslenie dzis...

dla pocieszenia (jak co tydzien) poszalalam w lumpku na dzieciecym. Chociaz z ubrankami jestem spokojniejsza,ze nie zabraknie,nadrobie troche w spioszkach i wlasciwie mam wszystko...no poza kombinezonem.

uciekam poki co...zagladne do Was pozniej,bo jakos mi razniej
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:49   #859
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czekamy na relację
A sukienki z drugiego linka sa super
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
My też już po wizycie, bez USG, więc szybko poszło.Dziś byłam pierwszy raz bez Tż bo się nie wyrobił z pracą.. aż się dziwnie czułam.. tak się przyzwyczaiłam do tego,że chodzi z mną na te wizyty.
No i to tyle.

Cytat:
Może pomoże. Warto spróbować, ale zaczekaj niech sprawdzą skąd ta woda. A może pech chciał i jakaś uszczelka strzeliła?
Będzie plama na suficie
dopiero było malowane , miesiąc temu ? trudno , dzięki temu przynajmniej jest farba. Kuchnia mała , 5 minut i będzie pomalowane.
Bardziej sie boje że to tam już dawno cieknie , wszytsko napęczniało i dopiero dziś woda puściła dalej . Żeby mi tylko wanna do kuchni nie wpadła
Cytat:
Basiaaa

Ja tez chce babyshower , i tak mnie kusicie ze jeszcze sie za to wezme o ile zdarze ..
Oragnizujesz sama , czy tez masz sie tak fajnie że ktoś to zrobi za Ciebie ?Dużo osób zaproszonych ?
Nie wiem co już masz , a co potrzebujesz ale ja bym wpisała chusteczki , pieluchy tetrowe , ręczniczki , kocyk , śpioszki , kosmetyki danej firmy .. No wszystko co nie wiele kosztuje a na pewno CI sie przyda ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-21, 17:55   #860
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
dzieki za zdjecie i opinie,bo kocyk dokladnie taki jak chcialam zamowic, ale troche sie zastanawialam jak wrazenia.

a pozatym zlapaly mnie skurcze w lydkach,ze trzy poprzednie noce byly takie w miare lekkie,budzilam sie,rozmasowalam troche i spalam dalej...ale to co bylo dzis w nocy-MASAKRA.normalni z wrzaskiem sie obudzilam,tz odrazu sie przerazil,ze cos sie dzieje,ale kochany rozmasowal mi lydeczke tak,ze jakos zsnelam....ale caly dziejszy dzien boli mnie ta noga,az sie zastanawiam co bedzie dzis w nocy.jak wasze metody na to?wrazie czego ide w przyszly wtorek na wizyte ,wiec dopytam...ale moze juz przerabialyscie ten temat.wydaje mi sie,ze ktoras juz o tym pisala,ale mam jakies ciezkie myslenie dzis...
Ja mam kłopoty ze skurczami łydek, teraz już mniejsze. Ale zjadam magnez z potasem i wit b6 3x2 tabletki. Dodatkowo przed snem: nogi w górę [opieram sobie na złożonej na pół poduszce ciążowej z lidla], odginam paluchy w stronę kolana [czyli do przedniej części nogi, nie tylnej ], a TŻ robi masaż ściągający, tj. od kostki do kolana. Bo podobno w ciąży skurcze łydek to albo brak magnezu/potasu, albo gromadzenie krwi w łydkach. Więc tak czynię jak opisałam. Ostatnio skurcze mam rzadziej. Mam nadzieję, ze wkrótce ustaną.
Stary 2013-08-21, 17:57   #861
Mya1989
Zakorzenienie

Siemeczka
przyznaje się, staram się nadrobić, ale nie dałam rady ominęłam "kilka" stron, nie bijcie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:04   #862
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Czekamy na relację
A sukienki z drugiego linka sa super

dopiero było malowane , miesiąc temu ? trudno , dzięki temu przynajmniej jest farba. Kuchnia mała , 5 minut i będzie pomalowane.
Bardziej sie boje że to tam już dawno cieknie , wszytsko napęczniało i dopiero dziś woda puściła dalej . Żeby mi tylko wanna do kuchni nie wpadła

Ja tez chce babyshower , i tak mnie kusicie ze jeszcze sie za to wezme o ile zdarze ..
Oragnizujesz sama , czy tez masz sie tak fajnie że ktoś to zrobi za Ciebie ?Dużo osób zaproszonych ?
Nie wiem co już masz , a co potrzebujesz ale ja bym wpisała chusteczki , pieluchy tetrowe , ręczniczki , kocyk , śpioszki , kosmetyki danej firmy .. No wszystko co nie wiele kosztuje a na pewno CI sie przyda ..
o

w sumie to ja przycisnełam siostre żeby mi zrobiła a ze ona mlodziutka to nawet nie wiedziała co to sama napisałm do kolezanek które mam ochotę zobaczyć w sumie bedzie ich z 6 jednej nie bedzie bo sie akurat na Kos bedzie wygrzewac ( miałysmy razem lecieć, plany na sylwestra i mi nie wyszło hihi) nie będe szaleć postawie picolo i cos słodkiego i starczy. wiem że z pracy mi robią jakąs większa składkę na prezent i mam powiedzieć co bym chciała
kolezanka tez do mnie dzisiaj dzwoniła i mowiła żeona mi da hustwake karuzele leżaczek żeby nie kupowała bo u niej to leży i sie kurzy...no i ze ma tez wanienkę ze stelażem tyle że różową i dużą ale w sumie...
Stary 2013-08-21, 18:05   #863
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Coś czuję że przez to co teraz odwala moja teściowa jeszcze przed ślubem się z nią niesamowicie pokłócę i jej wszystko wygarnę. Albo wyniknie kłótnia między mną a Damianem bo już zrobiło się między nami jakoś tak chłodno, nic mi nie zrobił a ja mam do niego o wszystko żal. Sam mi niedawno powiedział że jakaś taka smutna, zła lub obrażona dzisiaj jestem bo dziwnie się do niego odnoszę... Muszę z nim wieczorem poważnie porozmawiać, wyrzucę z siebie wszystko to co duszę w sobie i mam nadzieję że zrobi mi się lżej.

W ogóle to widzę się z mamą codziennie a tak bardzo za nią tęsknię. Nie mam czasu z nią pogadać sam na sam a tak wiele chciałabym jej powiedzieć...
No i się poryczałam
Domi rodzice będą blisko, minie ta gorączka, to będziesz spokoniejsza i będziesz miała więcej czasu, zeby sobie do nich wyskoczyć

Cytat:
Jak pisała Acelinka, możesz wrzucić na listę body/inne ciuszki, kocyk [na allegro za 20zł kupią porządny], butelkę antykolkową [na all też do 20zł aventa kupią], chusteczki do pupy, krem + żel z ziaji, pieluszki flanelowe kolorowe, smoczek uspokajający itp. U mnie to wszystko jest "dostępne" i moje koleżanki pod okiem mojej siostry sobie rezerwują. Część wybrała też droższą opcję, ktoś kupi pościel, ktoś wypełnienie. Generalnie fajnie jest, żeby była jedna osoba [ale nie Ty], która te zakupy będzie kontrolować i z którą będą się mogły kontaktować

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Nemosek, fajne kiecki
Domi, powiedz TŻ, ze to nie fair i tyle. Będziecie małżeństwem, musicie umieć swobodnie gadać o kasie.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Antibia wypada. U mnie koleżanki nawet prosiły o linka do konkretnego modelu.
dobrze, że piszesz botak przycichłaś, że już myślałam, że TŻ wrócił i faktycznie ubił

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-08-21 o 18:06
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:09   #864
nasturcja7667
Zadomowienie

Co do mojego robota kuchennego to okazało się, że pokrywa do wyciskarki była uszkodzona, tj brakło jakiejś części i dlatego inna mi odpadła. Czyli nie moja wina Gwarancja to obejmuje, ale nie będziemy tego oddawać, bo oni mi robota wezmą na 30 dni. A ja nie mam nic innego, ani blendera, ani miksera Więc jest mi potrzebny na co dzień. Uznaliśmy, że jak się pojawi wyciskarka do cytrusów w biedrze, to ją kupimy, bo moi rodzice mają i sobie chwalą, a kosztowała grosze
Stary 2013-08-21, 18:09   #865
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wlasnie myslałam o takich drobiazgach typu recznik, kosmetyki, pampersy...ale to wypada żebym konkretnie podala marke/model?
Wypada
Cytat:
No i się poryczałam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Siemeczka
przyznaje się, staram się nadrobić, ale nie dałam rady ominęłam "kilka" stron, nie bijcie
WYbaczone

http://3.bp.blogspot.com/-7yiOJd0OxV...320/panel1.gif

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-21, 18:11   #866
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
A ja witam się w skończonym 25 tygodniu jeszcze 3 miesiące i będe tulila moją Anię. Ech, szkoda, że nie trafie na te promocje z chusteczkami bo wydałam mnóstwo kasy na książki dla syna i córki do szkoły ale zacznę coś kupować w przyszłym miesiącu, najwięcej to pieluch trzeba zmagazynować. Mnie moja mała intensywniej kopie od 2 dni, a tak kopała zazwczaj rano i wieczorem a w ciągu dnia była cisza
To usper że już TAK KOPIE ehh.. co to za piekne uczucie
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Abby a czy Tobie te kołeczki do przewijaka już doszły??? Bo mi KLUPŚ napisał żebym im podała adres do wysyłki ale nie wiem w sumie kiedy mają zamiar mi to wysłać

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Głowa do góry, za kilka dni będziesz żonką, cały stres ślubny opadnie, będziecie cieszyć się sobą I nie denerwuj się i nie smuć bo Jaśko czuje Twoje nastroje
a własnie.. bo ja ogladałam już b. dużo przewijaków i nie widziałam tam żadnych kołków.. o co chodzi ?
Cytat:
Eh. co za dziwna kobieta. Ja miałam podobnie, moja T. zaprosiła sobie sąsiadów na nasz ślub do dziś tego nie rozumiem, no ale... powiedz ze to nie fair i tyle! nie dawaj się.
Cytat:

hahaha u mnie też gaz rozweselający

Cytat:
Super że z maluszkiem wszystko w porządku

Za większość imprezy płacą MOI RODZICE bo teściowa oznajmiła że ona nie ma pieniędzy... jak się nie ma pieniędzy to się nie zaprasza takiej ilości osób. Trochę mam wrażenie że wykorzystuje moich rodziców bo od mojej strony będzie tylko 6 osób a cała reszta od strony TŻta.
Mój TŻ miał zapłacić za wódkę póki co ma to daleko gdzieś, rano rozmawiałam z tatą bo to on nam tą wódkę ma załatwić w hurtowni u swojego znajomego, oznajmiłam mu że Damian mu kasę odda a ten na to "nawet się nie wygłupiajcie" nie chce tak bo to serio nie w porządku ze strony mojego TŻta i jego mamy że moi rodzice za wszystko płacą. Mam ochotę zrobić niesamowitą awanturę. W ogóle poprosiłam Damiana żebyśmy pojechali do mnie do domu po filiżanki i inne potrzebne rzeczy a on stwierdził że przecież sama mogę pojechać - no tak sama będę to wszystko dźwigać albo po raz kolejny wykorzystam MOICH RODZICÓW bo hrabia ruszyć nie może. Mam ochotę rzucić to wszystko w cholere i niech sobie sami tą całą imprezę organizują
I powiedz im jeszcze że za prawie wszystko Twoi rodzice płacą więc sorki ale wypad z baru i niech sama płaci za ciotki i inne nadprogramowe osoby.
Cytat:
Też będe polować na podobne,ale odkładam to na wrzesień

za 25 tydzień!

Domi, Ty się nie denerwuj...
Nie ładnie z strony teściowej,że zaprasza gości bez uzgodnienia tego z Wami.
Jeszcze trochę i będzie po wszystkim.

za wizytę.
Mój w 27t ważył 1021g więc bardzo podobnie

No i to tyle.

za wizyte

A mi sie antena zje.bała i brak neta, brak Tv. normalnie jestem w czarnej d.upie. Zaraz mąż jedzie gdzieś w ☠☠☠☠u i zostane sama w 4 ścianach. Dostaje do głowy choć wiem że przejdzie. co za okres masakryczny. Ja nie wiem czy to te hormony czy jaki ....
Stary 2013-08-21, 18:13   #867
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:15   #868
domii29
Zakorzenienie

Dla poprawy humoru puściłam to TŻtowi i kazałam sobie refren wziąć do siebie http://www.youtube.com/watch?v=DcEELr6MKnY
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:15   #869
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witamy się w 31 tygodniu!! już tak mało zostało

Idę spać,.. może będzie mi lepiej i jeszcze wieczorkiem powalczę z prasowaniem

Odpocznij, prasowanie nie ucieknie.

Cytat:
Zepsułam naszego nowego robota kuchennego. Tż mnie udusi.
Ups...
Oby dało sie naprawić, albo na gwarcnji zrobią

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Fajowe

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
śpieszę poinformować, że brzuszek zmiękł, wykorzystałam sposób Naturcji ( dzięki) i obeszło się bez nospy
Świetne wieści

Cytat:
Nie, ten co za freeko studentów to u Gabrysiaczka. Ale mój jest na NFZ. Więc jestem pozytywnie zaskoczona. Położna powiedziała, ze będą dzwonić co dwa dni. I od 7 do 19 w przychodni zawsze jest położna i jakiś lekarz, więc w razie czego mam dzwonić.
Super opieka

Cytat:

Już doczytałam że 1044 Spory dzidziolek już, ciesze się, że wszystko dobrze

U nas też na początku dają gaz

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Dziękuję Wam za wszystkie gratulacje, jak tylko bedą zdjęcia wkleje Wam, żeby pokazać jak to pięknie wyglądaliśmy, hihihi
W ogóle nie czuję się jako żona byłam szczęśliwa jak mąż miał wolne i cały czas bylismy razem, a teraz siedze całymi dniami sama w domu, jedynym towarzyszem jest piesek....
Nadrobiłam, ale nie pamiętam co czytałam, bo cały czas myślę, gdzie mam ustawić łóżeczka dla maluszków no i nie mam gdzie.
Trzy pokoje a ja jestem w czarnej d...pie

Jedno co wiem, to marze, żeby na ścianie były namalowane misie me to you już znalazłam firme która to może zrobić, czekam na maila ile to bedzie kosztować...no ale jak nie wiem gdzie ustawie łożeczka, to nie wiem jaka wielka ściana, bleeee
Też jesteście takie niezdecydowane? miałam zamawiać lóżeczka w kompletach, z poscielą i innymi bajerami, teraz myslę o tych z Ikeii, jezu no, co się ze mną dzieje
Musiałam się wyżalić, dziekuje
Kochana dopiero co wyszłaś za mąż, trochę minie zanim się przyzwyczaisz do bycia żoną
Powoli podejmiesz decyzję...masz jeszcze czas
Pochwal się tymi misiami jak już będa namalowane

Świetne zakupy
Czekamy na relację

Cytat:
No i to tyle.
udanej wizyty i dobrych wyników

A ja się znowu objadłam krówkami, takie pyszne, że wciągnęłam wszystkie jakie były

Chciałam coś kupić to kupiłam - śpiworek w przecenie z kubusiem puchatkiem
Stary 2013-08-21, 18:20   #870
Kociak85
Zadomowienie

peppermint patty, na skurcze to tak jak już napisała nasturcja - magnez b6 + pomidory (może akurat ten przecier Ci trochę pomoże).

A ja dzisiaj na obiad zrobiłam naleśniki na słodko z bananem i bitą śmietaną. Ale były pyszne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości