Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 16:24   #811
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A ja byłam na zakupach wczoraj i tak: Od mojej siostry dostałam pościel ( niebieska z misiem, ale nie rozkładałam jej) 2x pajace( zielone i pomarańczowe), buciczki, czapeczka, pieluchy tetrowe. Od babci czapeczke niedrapki termometr i komplet na wyjście ze szpitala ( ten biały) i resztę ciuszków z załączników. a ja kupiłam sobie : majty poporodowe mega podaski i te podklady co niunia wrzuciła -poiwedz mi ile ich musze mieć bo dzisiaj kupiłam tylko jedną paczkę bo leki od gina mnie troche wyszły i nie przeliczyłam tego a nie miałam wiecej kasy. Jak wyciągłam rzeczy zeby metki pourywać to mój kot wpadł w szał.. zaczął wszystko gryźć?
Na koniec wrzuciłam fotke ile mam prania, Jestem w 32 tyg i nie mam nic przygotowane, a wY MI TU PISZECIE ZE PRASOWANIE TYLE ZAJMUJE. dziś małż naprawia pralkę i od jutra jadę z koksem musze sie w końcu wyrobić. bo mnie październik zastanie i wczoraj kupiłam płyn do płukania tych ubranek maluteńkich. A w ogóle wczoraj widziałam w JYSK na prmocji kołdra+poducha za 20 zł, rozmiar 100x135 a ja dostałam pościel 120x90 .. a taka promocja byłabo sie okazało że ktoś brudną łapą podotykał i trohe sladów zostało ( ale nie wiele, mama powiedziala ze by sie sprało.. ) no ale niestety... musimy kupić stacjonarnie. Wszystkie rzeczy r. 56-62 tylko duże sie wydają . Sorki za ogólny bałagan

Aaaaaaaaaaa i do końca tygodnia mam mieć normalnego neta już !!!
Rybka wyprawdka prawie gotowa co ? ;>
A co do prania i prasowania chętnie bym CI pomogła , ale musiałabyś być bliżej Męża zagonisz i razem pójdzie w mig ..
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A mi ginka zakazała pić tyle wody. Powiedziała że wodę w ciąży dużo pić zalecają kobietom ktore mają mało wód płodowych. A tak to dziennie razem z herbatką kawką i zupami dwa litry Piłam dużo wody i też dlatego przytyłam , a brzuch i tak mi twardniał różnicy nie widziałam.
Kurde pierwszy raz słysze że za dużo wody to też nie dobrze
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...43551&size=100 patrzcie jak ten dzieciak słodko wygląda!

Śliczna jest ta kolekcja ciuszków, rozpływam się.
O boziu Chyba w piątek skocze do naszego HM i zobaczę czy ta kolekcja sówkowa tez jest . Ja chce te skarpeteczki
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
http://www.hm.com/pl/product/10905?article=10905-A ostatnio kupiłam identyczną czapeczkę
Mamusie czy zakłada się dzidziusiowi po kąpaniu czapeczkę ? Praktykuje sie to jeszcze , bo tu z pewnością nie .. Nie mogę nawet takich zwykłych bawełnianych czapeczek ( najlepiej wiązanych) znaleźć
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie co do termometru do wody uważacie że jest zbędny czy lepiej kupić?
Ja nie mam .. Moja mama mowi ze najlepszym termometrem do wody jest łokieć .
Cytat:
Zazdroszczę że potrafisz się tak szybko zdecydować, zobaczyła, zadecydowała i już zamówione, ja to zawsze najpierw dodaje do obserwowanych, później kilka dni się zastanawiam, oglądam, rozmyślam, później aukcja się kończy i szukam od nowa
Tez mam ta chorobę
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
pamiętam jak byłam dzieckiem,może z 10 lat miałam to się wykapałam w Cocolino bo chciałam mieć dużo piany w wannie

Nawet nie wiedziałam że ten płyn jeszcze istnieje

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Zapomniałam z tego wszystkiego, dzisiaj początek 25 tygodnia

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja znow lubie ciuszki z s oliver i straccato...ale te ceny

Tak, oszczedzaj sie.W domu syf, niczego nie ruszam,jedynie obiad ugotowalam.Ale moj syn mi w domu juz po scianach dzis chodzil i tylko glupoty robil, ze musialam z nim wyjsc.Szlam tempem slimaka a i tak co chwile twardnial mi brzuch.Ja juz naprawde niewiele robie.
jeszcze troszkę

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:25   #812
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Abby a czy Tobie te kołeczki do przewijaka już doszły??? Bo mi KLUPŚ napisał żebym im podała adres do wysyłki ale nie wiem w sumie kiedy mają zamiar mi to wysłać

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Głowa do góry, za kilka dni będziesz żonką, cały stres ślubny opadnie, będziecie cieszyć się sobą I nie denerwuj się i nie smuć bo Jaśko czuje Twoje nastroje
Nawet nie wiem co się ze mną dzieje ostatnio, nie mam powodów do zmartwień a chodzę cały czas ze łzami w oczach. Aż się moja mama i teściowa zamartwiły co mi jest... Jakoś w ogóle nie cieszą mnie te przygotowania. Choć bardzo chcę zostać żoną mojego TŻta. Teraz dodatkowo ta pogoda mnie dobiła, tak okropnie chce mi się płakać że aż mnie głowa rozbolała i czuję się tak jakbym miała zaraz wymiotować
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:25   #813
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha, to mi się kojarzy tylko z tym:
http://2.bp.blogspot.com/-sXt4rBbUDj...71149171_n.jpg

Niech żyją kobiety!!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:25   #814
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Przerażają mnie te koszule Ale też będę musiała kupić. Ale to mam na wrzesień. Chciałam z październikowej wypłaty, ale jakby odpukać nagle mnie do szpitala brali, to chyba bym w moich kusych topach paradowała
też mnie przerażają bo są nie ładne no ale co poradzić...

reflektuje któraś słonecznika
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:26   #815
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Cześć .
Witamy sie z moim szalonym dzieckiem . Myslałam że dziecko pod koniec już ledwo co sie rusza , a ona od wczorajszej nocy tak sie rozszalała , że az sie zastanawiam czy jej cos sie nie dzieje ze ona taka dzika dziś ?
Do trego te swędzenie Wizyta z położna na wtorek rano - wcześniej sie nie da ale już przynajmniej położna mnie zobaczy a nie jakiś lekarzyna jak ja tylko wytrzymam do wtorku z tym swędzeniem ?
Własnie przy okazji waszej dyskusji na temat pielęgnacji dziecka pomyślałam że może wykapie sie w tym Oilatum ? Może pomoze ?
Oczywiście jest jedno ALE .. dziś po moim kapaniu zaczęła sie na dole w kuchni lac woda z sufitu Tydzien temu zmienili nam baterie prysznicowa i pewnie czegos nie zakręcili , wieczorem maja przyjść sprawdzić ..
Ide poczytać ..

Aż się boje co to był za sen ??
Mi tez sie dziś dużo śniło , podobno krzyczałam w nocy że mnie ktoś uderzył To bylaś Ty ? ;>
2 tygodnie po zamówieniu na ebay'u, a przesyłka szła z Hong Kongu
Woow .. szybko

O kurde ale sie biedaczek musiał męczyc , serce sie kraje ..

Ja też sie nad tymi koszulami zastanawiam , ten sam sprzedawca na naszym Ebayu wystawia.

Osz kurde .. faktycznie masz pecha do kurierów ..

N to jeszcze miałaś widowisko
ale ja mam nudnych sąsiadów

Fajne zakupy [/QUOTE]
może szykuje sie już powoluteńku do zobaczenia świata z drugiej strony
A smarujesz czymś to paskudztwo?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 16:27   #816
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Info z poradnika Canpol
Przechowywanie mleka:
tem. pok - 12h
lodówka (+3 do +5st C) - 2-5 dni
zamrażalnik (-10 st. C) - 2 tyg
głębokie mrożenie (-18 do -20 st C) - 6 miesięcy

Termometru do wody nie kupuję.

Acelinka oszalała na punkcie sówek
no oszalała!

co do tego mleka to sa różne teorie, na SR dzisiaj mówili że w zamrażalniku -18 stopni to 3 miesiące, ale myśle że żadna nie będzie tak długo mleka trzymać bo to "idzie" na bieżąco przecież

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A ona jeszcze mleczko w dzien pije?? Ile ma?

Dziewczyny,bylam z malym na rowerku 1,5 godziny i myslalam ze do domu nie dojde.Dwa razy zlapaly mnie skurcze, ze sie w pol zgielam i musialam przeczekac.Ja juz do niczego sie nie nadaje
a no pije, bo ona jest mleczkowa dziewczyna mleko pije rano po obudzeniu, jej pierwsze słowa rano to "mleko" , potem pije do spania w południe i do spania wieczorem nie raz w ciągu dnia sobie zażyczy mleczko albo kakałko MLEKO to jej drugie imię
pojutrze kończy 2 latka

ej no przestań, w ciązy jesteś przecież ja też nie mam tyle sił co przedtem, trudno. Jak brzusio twardnieje to trzeba się oszczędzać
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Tak, w Zarze są piękne ciuszki I, gdybym wygrała w totka, pierwsze to, pognałabym tam
oj pięknie, mam kilka ale upolowanych na all albo w lumpku

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Daj znać, jak Ci rożek przyjdzie, bo zastanawiam się nad tym samym - tyle, że usztywnianym I też chcę sowy Co prawda nie oszalałam na punkcie sów, ale akurat tutaj podobają mi się najbardziej

Byłam na krótkim spacerku i na zakupach. Nie wiem, czy mam jakiś krzywy ten brzuch, czy wyjątkowo brzydki czy co, ale wszyscy co mnie mijają gapią się jak na ufo Kobiety w ciąży nie widzieli

no bo ludzie są dziwni a niech się gapią i zazdroszczą
na mnie to sie dopiero gapią bo przecież z "małym" dzieckiem ide i jeszcze brzuch

kochana nie ma sprawy ale mam prośbe - jakbym nic nie pisala odnośnie tego rożka to przypomnij mi się na priv, bo ja moge zapomnieć, zpaominalstwo to moje drugie imię

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No na wyprzedaż masakra, dlatego chciałam już przed letnią wyprzedażą iść na L4, bo bym nie wyrobiła A na wyprzedażach coś kupowałam, ale jakoś się tak rozeszło po drodze (zawsze komuś coś w prezencie dawałam jak się dzieci rodziły)

Z tego, co się zorientowałam, to składem nie powalają na łopatki. Ja się nastawiam głównie na kosmetyki Hippa i Babydreama. Skoro ich skład jest dobry to po co przepłacać za markę?
Przy natalce na początek miałam kosmetyki z hippa - do kąpieli, balsam, oliwke, krem do pupci. Potem kupowałam różne, m.in. z Babydream i one są świetne w porównaniu do ceny to w ogóle. Dlatego teraz kupie z babydream kosmetyki od razu
Cytat:
On ma opcję wyciskarki do cytrusów. No to sobie chciałam wycisnąć soczek z pomarańczy... No i zrobiłam jak kazali w instrukcji, zmontowałam, położyłam pomarańczkę, docisnęłam, włączyłam, strzeliło, i przestało działać i pojawiły się nagle jakieś części zapasowe.....
o kurcze, ale jak nowa to może coś fabrycznie było nie tak, może gwarancja to uzna
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

ja mam takie zwykłe, jednokolorowe jedną mam stara jak świat a druga kupiłam w biedronce kiedyś
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:28   #817
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
oj współczuję, też tak często mam, ale i tak to lepsze niż jak mi się chce jednocześnie np nutelli i ogórka kiszonego

śpieszę poinformować, że brzuszek zmiękł, wykorzystałam sposób Naturcji ( dzięki) i obeszło się bez nospy
Super

Cytat:
Właśnie poszukuję

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 16:29   #818
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Upsss

To też
E tak w ogóle czuję się jakaś roztrzepana dzisiaj

Od 26.08 mają być w Lidlu na promocji chusteczki z pudełkiem w zestawie za 19,95 (4x80 szt)
Chyba Acelinka je polecała

Ja kupiłam sobie parę sukienek rosnących z brzuszkiem z myślą o jesieni,rajstopki kryjące do tego i gotowe.

A do spodni to jedyna ratuje mnie wstawka

U mnie w C&A nie ma działu ciążowego :/
Albo nie umiem szukać Ale specjalnie ostatnio przeszłam wzdłuż i wszerz i nic nie wiedziałam.Tylko dział xxl.

Moja mama ma podobnie.Leci jej nieraz z dziurki jak nie jednej to drugiej.
Nie można tego zahamować.Prawdopodobnie alergia
Ja przy chorych zatokach nie miałam czegoś takiego
Alergię możesz nabyć w każdym wieku niestety....

Pokaż sukieneczki
Co do c&a to w Krk dział mama jest połączony z działem xxl I jak mnie TŻ tam zaprowadził, to w pierwszej chwili poczułam, ze mu a potem patrzę a tam też ciuchy ciążowe
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:31   #819
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Czekam na TŻ. Jak zobaczy tego robota to Może da się to jakoś naprawić, albo na gwarancji przyjmą...? Ehhh..

Zjadłabym rafaello
No na gwarancję powinni,a może to tylko pierdółka i tż naprawi

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
A ja witam się w skończonym 25 tygodniu jeszcze 3 miesiące i będe tulila moją Anię. Ech, szkoda, że nie trafie na te promocje z chusteczkami bo wydałam mnóstwo kasy na książki dla syna i córki do szkoły ale zacznę coś kupować w przyszłym miesiącu, najwięcej to pieluch trzeba zmagazynować. Mnie moja mała intensywniej kopie od 2 dni, a tak kopała zazwczaj rano i wieczorem a w ciągu dnia była cisza

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jestem i ja.
Na dziś koniec z pieczeniem, jutro tylko jeszcze masy i placki będą skończone
Humor wciąż mam taki sam jak miałam... Myślałam że jak przytulę się do TŻta to mi się coś poprawi ale wydaje mi się że jeszcze gorzej jest
Nie dawaj się!!!!!!!!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 16:32   #820
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Pokaż sukieneczki
Co do c&a to w Krk dział mama jest połączony z działem xxl I jak mnie TŻ tam zaprowadził, to w pierwszej chwili poczułam, ze mu a potem patrzę a tam też ciuchy ciążowe
W którym c&a? bo pytałam w galerii krakowskiej, kazimierz w futurze i wszędzie mówili że ciuchów ciążowych nie prowadzą :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:32   #821
domii29
Zakorzenienie

Aaa i jeszcze jedno, właśnie pokłóciłam się z TŻtem...
W☠☠☠☠ia mnie niesamowicie to że ciągle wychodzi nam większa ilość osób niż planowaliśmy. Dzisiaj rano teściowa oznajmiła nam że zaprosiła jeszcze jedną ciotkę...
Miało być tak że będą tylko rodzice i rodzeństwo, później wyszło że teściowa zaprosiła jeszcze swoją siostrę, następnie stwierdziła że jak zaprosiła siostrę to i jej córkę powinna zaprosić z całą rodziną więc to już w sumie 6 osób więcej niż miało być i teraz doszły jeszcze dodatkowo 2 osoby - ciotka z wujkiem TŻta... Nie mam nawet sił robić awantur teściowej. Oczywiście TŻ nie widzi problemu... Na początku miało być 16 osób, później się nagle zrobiło 22 teraz już jest 24
Stary 2013-08-21, 16:32   #822
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie zaczęłam się nad tym zastanawiać, ale kurde w wieku 30 lat pierwszy objaw alergii???
Chociaż ostatnio coś w pracy robił z watą szklaną czy jakoś tak to się nazywa może od tego
ja też dostałam jako stara baba koło 30tki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
A ja witam się w skończonym 25 tygodniu jeszcze 3 miesiące i będe tulila moją Anię. Ech, szkoda, że nie trafie na te promocje z chusteczkami bo wydałam mnóstwo kasy na książki dla syna i córki do szkoły ale zacznę coś kupować w przyszłym miesiącu, najwięcej to pieluch trzeba zmagazynować. Mnie moja mała intensywniej kopie od 2 dni, a tak kopała zazwczaj rano i wieczorem a w ciągu dnia była cisza

Cytat:
Jestem i ja.
Humor wciąż mam taki sam jak miałam... Myślałam że jak przytulę się do TŻta to mi się coś poprawi ale wydaje mi się że jeszcze gorzej jest
to pewnie stres tak działa, jeszcze chwila i będzie lepiej

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:38   #823
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Rybka wyprawdka prawie gotowa co ? ;>
A co do prania i prasowania chętnie bym CI pomogła , ale musiałabyś być bliżej Męża zagonisz i razem pójdzie w mig ..

Kurde pierwszy raz słysze że za dużo wody to też nie dobrze

O boziu Chyba w piątek skocze do naszego HM i zobaczę czy ta kolekcja sówkowa tez jest . Ja chce te skarpeteczki

Mamusie czy zakłada się dzidziusiowi po kąpaniu czapeczkę ? Praktykuje sie to jeszcze , bo tu z pewnością nie .. Nie mogę nawet takich zwykłych bawełnianych czapeczek ( najlepiej wiązanych) znaleźć

Ja nie mam .. Moja mama mowi ze najlepszym termometrem do wody jest łokieć .

Tez mam ta chorobę

jeszcze troszkę
U nas na SR powiedziała położna że warto założyć po kąpieli maluszkowi czapeczkę na jakieś 30 minut chociaż ponieważ najwięcej ciepła tracimy przez głowę, no i żeby właśnie po kąpieli założyć.

Cytat:
Nawet nie wiem co się ze mną dzieje ostatnio, nie mam powodów do zmartwień a chodzę cały czas ze łzami w oczach. Aż się moja mama i teściowa zamartwiły co mi jest... Jakoś w ogóle nie cieszą mnie te przygotowania. Choć bardzo chcę zostać żoną mojego TŻta. Teraz dodatkowo ta pogoda mnie dobiła, tak okropnie chce mi się płakać że aż mnie głowa rozbolała i czuję się tak jakbym miała zaraz wymiotować
Może po prostu stres Cię tak złapał wewnętrzny. Wiesz że jak się bardzo czegoś chce, to się bardzo skupiasz na przygotowaniach ale nie zapomnij o sobie, musisz wypocząć przed tym dniem, zadbać o siebie o swoje samopoczucie.
Ja w naszą rocznicę, jak wybraliśmy się na ten spontaniczny wypad to w aucie się rozpłakałam i jednocześnie się śmiałam, mój mąż nie wiedział co ma robić, w ogóle o co mi chodzi a ja sama nie wiedziałam co się ze mną dzieje po prostu tak było i już

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:39   #824
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
HORMONY

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 16:40   #825
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
W☠☠☠☠ia mnie niesamowicie to że ciągle wychodzi nam większa ilość osób niż planowaliśmy. Dzisiaj rano teściowa oznajmiła nam że zaprosiła jeszcze jedną ciotkę...
Miało być tak że będą tylko rodzice i rodzeństwo, później wyszło że teściowa zaprosiła jeszcze swoją siostrę, następnie stwierdziła że jak zaprosiła siostrę to i jej córkę powinna zaprosić z całą rodziną więc to już w sumie 6 osób więcej niż miało być i teraz doszły jeszcze dodatkowo 2 osoby - ciotka z wujkiem TŻta... Nie mam nawet sił robić awantur teściowej. Oczywiście TŻ nie widzi problemu... Na początku miało być 16 osób, później się nagle zrobiło 22 teraz już jest 24
ej no... to Wasz ślub czy teściowej
a kto za to płaci? Jak sobie gości zaprasza to niech płaci nieładnie robi
Stary 2013-08-21, 16:41   #826
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

No to po wizycie Wszystko dobrze, dzidziolek zdrowo rośnie, ale zabijcie mnie bo chyba zle uslyszalam jego wage pomóżcie - jestem w 28 tygodniu, a usłyszałam że waży 1440 g albo 1044g co jest bardziej prawdopodobne?
Doktorek wypisał zaświadczenie o braku przeciwwskazań do uczestnictwa w Szkole Rodzenia, więc jutro tam dzwonię się dowiedzieć co i jak.

I znowu pytanko do Was: czy w Szkole Rodzenia mogę sobie jakoś załatwić opiekę położnej ? Bo co słyszę to każda ma położną, a ja w życiu żadnej na oczy nie widziałam więc może w tej Szkole?

No i co do braku znieczulenia, dowiedziałam się, że jest gaz rozweselający no cóż naćpam się

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:42   #827
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
W którym c&a? bo pytałam w galerii krakowskiej, kazimierz w futurze i wszędzie mówili że ciuchów ciążowych nie prowadzą :/

W Bonarce

Domi, spokojnie. Nic na to nie poradzisz. Zjecie obiad, goście szybko pójdą i będzie gitez W razie czego polecam nasz sposób: świadek wstaje i wznosi pożegnalny toast. Dziękując za przybycie
Nikt się nie obraził, no ale u nas też w zaproszeniach był plan uroczystości i było jako ostatni punkt: "toast pożegnalny". Więc byli uprzedzeni
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:43   #828
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz co ja byłam w bonarce i tam jest taki mały dział ciążowy, ale naprawde mały

Cytat:
No nie fajnie ze strony teściowej, skoro ustaliliście że tylko rodzice i rodzeństwo, to Wasz dzień i powinniście mieć prawo wybrać kogo chcecie zaprosić no ale teraz już nic nie poradzisz, a nerwy napewno w niczym nie pomogą.

Stary 2013-08-21, 16:44   #829
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Od 26.08 mają być w Lidlu na promocji chusteczki z pudełkiem w zestawie za 19,95 (4x80 szt)
Chyba Acelinka je polecała
składowo z tego co poczytałam są niezłe, tylko ludzie narzekają na zapach, ale chyba to nie ma takiego znaczenia

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
No i co do braku znieczulenia, dowiedziałam się, że jest gaz rozweselający no cóż naćpam się
to Ci będzie wesoło

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:49   #830
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
No to po wizycie Wszystko dobrze, dzidziolek zdrowo rośnie, ale zabijcie mnie bo chyba zle uslyszalam jego wage pomóżcie - jestem w 28 tygodniu, a usłyszałam że waży 1440 g albo 1044g co jest bardziej prawdopodobne?
Doktorek wypisał zaświadczenie o braku przeciwwskazań do uczestnictwa w Szkole Rodzenia, więc jutro tam dzwonię się dowiedzieć co i jak.

I znowu pytanko do Was: czy w Szkole Rodzenia mogę sobie jakoś załatwić opiekę położnej ? Bo co słyszę to każda ma położną, a ja w życiu żadnej na oczy nie widziałam więc może w tej Szkole?

Super że z dzidziolem wszystko ok, w sumie chyba obydwie wagi są prawdopodobne.

Ostatnio na SR położna mówiła o tym gazie rozweselającym że miała przypadek że bardziej pan się nawdychał i było mu weselej niż rodzącej

Stary 2013-08-21, 16:56   #831
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Super że z maluszkiem wszystko w porządku

Za większość imprezy płacą MOI RODZICE bo teściowa oznajmiła że ona nie ma pieniędzy... jak się nie ma pieniędzy to się nie zaprasza takiej ilości osób. Trochę mam wrażenie że wykorzystuje moich rodziców bo od mojej strony będzie tylko 6 osób a cała reszta od strony TŻta.
Mój TŻ miał zapłacić za wódkę póki co ma to daleko gdzieś, rano rozmawiałam z tatą bo to on nam tą wódkę ma załatwić w hurtowni u swojego znajomego, oznajmiłam mu że Damian mu kasę odda a ten na to "nawet się nie wygłupiajcie" nie chce tak bo to serio nie w porządku ze strony mojego TŻta i jego mamy że moi rodzice za wszystko płacą. Mam ochotę zrobić niesamowitą awanturę. W ogóle poprosiłam Damiana żebyśmy pojechali do mnie do domu po filiżanki i inne potrzebne rzeczy a on stwierdził że przecież sama mogę pojechać - no tak sama będę to wszystko dźwigać albo po raz kolejny wykorzystam MOICH RODZICÓW bo hrabia ruszyć nie może. Mam ochotę rzucić to wszystko w cholere i niech sobie sami tą całą imprezę organizują
Stary 2013-08-21, 16:59   #832
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Zajrzałam w kartę ciąży - waga 1044g

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-21, 17:00   #833
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Super że z maluszkiem wszystko w porządku

Za większość imprezy płacą MOI RODZICE bo teściowa oznajmiła że ona nie ma pieniędzy... jak się nie ma pieniędzy to się nie zaprasza takiej ilości osób. Trochę mam wrażenie że wykorzystuje moich rodziców bo od mojej strony będzie tylko 6 osób a cała reszta od strony TŻta.
Mój TŻ miał zapłacić za wódkę póki co ma to daleko gdzieś, rano rozmawiałam z tatą bo to on nam tą wódkę ma załatwić w hurtowni u swojego znajomego, oznajmiłam mu że Damian mu kasę odda a ten na to "nawet się nie wygłupiajcie" nie chce tak bo to serio nie w porządku ze strony mojego TŻta i jego mamy że moi rodzice za wszystko płacą. Mam ochotę zrobić niesamowitą awanturę. W ogóle poprosiłam Damiana żebyśmy pojechali do mnie do domu po filiżanki i inne potrzebne rzeczy a on stwierdził że przecież sama mogę pojechać - no tak sama będę to wszystko dźwigać albo po raz kolejny wykorzystam MOICH RODZICÓW bo hrabia ruszyć nie może. Mam ochotę rzucić to wszystko w cholere i niech sobie sami tą całą imprezę organizują
No nie bez przesady, napewno bym mu nie odpuściła. Kurde to jest ślub Twój i jego a nie tylko Twój!!!
Niech rusza dupe a nie Ty w ciąży będziesz sama jeździć, a on niby co w tym czasie takiego ma do roboty??!!
No i ze strony teściowej też troche głupio, skoro twoi rodzice płacą za większość a ona sobie sprasza kogo chce

A ja chyba jeszcze sprasuje to co wczoraj się wyprało, to przynajmniej wszystkie pajacyki już będą posegregowane

Stary 2013-08-21, 17:01   #834
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

A na te chusteczki będę polować http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_43955.htm
No i w biedronce też co jakiś czas są za 9,99zł trzy opakowania chusteczek nawilżanych

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-21, 17:04   #835
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

czyli wszystko cacy!

w SR powinni mieć spis która położna jaki ma teren i tam Ci dadza namiary na Twoją położną

u mnie rozweselacza nie dają niestety

kurde Domiii, to tym bardziej nie fair robi albo ustalacie że jest skromny obiad albo kupa ludzi może pogadaj z teściową na spokojnie?

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
A na te chusteczki będę polować http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_43955.htm
No i w biedronce też co jakiś czas są za 9,99zł trzy opakowania chusteczek nawilżanych
teraz w biedronce są pieluszki Dadda 2 opakowania za 7,99 to też fajna cena
a te w trójpaku z biedry to w ogóle się opłaca

z "opłacających" się chusteczek to jeszcze często w marketach są huggies chusteczki w sześciopakach w bardzo fajnych cenach
Stary 2013-08-21, 17:07   #836
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, matka egoistka ze mnie.Zamiast robić zakupy dla Małego to czynię dla siebie
NO to co sie nie chwalisz ? Co kupiłaś ?
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Mi sie bardziej podobaja ciuszki z Nexta

Mi tez Szkoda że takie ceny
A płatki ja kupiłam te większe , wydaja mi sie wygodniejsze ..
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Witamy się z Kamilkiem w 31 tygodniu
?

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witamy się w 31 tygodniu!! już tak mało zostało

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Mi już tylko pozostało chodzić w getrach i dresówkach
Ja sie cieszę ze mnie minie zima i miejmy nadzieje jako taka jesien bo nie wiem w jaką kurtke bym sie zapieła z 122cm w brzuchu
Cytat:
Kurcze dziewczyny przepraszam że tak w ogóle nie na temat ale mam problem z mężem znaczy nie dokładnie z nim. Nie wiemy co się dzieje, miał kiedyś problemy z zatokami, teraz od jakiegoś czasu leje mu się woda z jednej dziurki w nosie i to dosłownie woda, nie wiadomo skąd, nagle zaczyna czasami lecieć jak z kranu, czasami kroplami. Nic go przy tym nie boli dodatkowo, żadnych objawów dodatkowych po prostu leci woda i nie mam pojęcia co robić, czy jakiś lekarz cokolwiek na to może poradzić.
A to jednak wkurzające siedzi i nagle mu kapie, idzie gdzieś i zaczyna kapać, dosłownie woda
Ja tak miałam przy zatokach , choć alergiczką tez jestem , więc u mnie zawsze jedno z drugim sie wiązało ... Mi pomagała sól morska , albo inhalacje ( kropelka olejku , miska z goraca wodą i ręcznik na głowę ) .
Cytat:

Cytat:
Ja tez właśnie kupiłam z żyrafa różowo - szarą . Ryba mówi że jest spoko i do karmienia sie jaknajbardziej nadaję więc wzięłam .
Cytat:
Nie, ten co za freeko studentów to u Gabrysiaczka. Ale mój jest na NFZ. Więc jestem pozytywnie zaskoczona. Położna powiedziała, ze będą dzwonić co dwa dni. I od 7 do 19 w przychodni zawsze jest położna i jakiś lekarz, więc w razie czego mam dzwonić.
RYBA !!! - Ty bierz namiary na tych lekarzy , przyda CI się w razie następnej ciąży
Cytat:
Jestem i ja.
Jeszcze trzy dni i odsapniesz.
Zbieraj sily na piątek , bo ja słyszałam że tu niezła imprezka się szykuje

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:11   #837
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
W Bonarce

Cytat:
Wiesz co ja byłam w bonarce i tam jest taki mały dział ciążowy, ale naprawde mały
Dzięki, następnym razem się wybiorę

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:12   #838
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

No właśnie co do chusteczek nawilżanych czy to wszystkie się tak dla noworodków i niemowląt nadają? Znacie się na składach?

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-21, 17:12   #839
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cześć kobietki
Dziękuję Wam za wszystkie gratulacje, jak tylko bedą zdjęcia wkleje Wam, żeby pokazać jak to pięknie wyglądaliśmy, hihihi
W ogóle nie czuję się jako żona byłam szczęśliwa jak mąż miał wolne i cały czas bylismy razem, a teraz siedze całymi dniami sama w domu, jedynym towarzyszem jest piesek....
Nadrobiłam, ale nie pamiętam co czytałam, bo cały czas myślę, gdzie mam ustawić łóżeczka dla maluszków no i nie mam gdzie.
Trzy pokoje a ja jestem w czarnej d...pie

Jedno co wiem, to marze, żeby na ścianie były namalowane misie me to you już znalazłam firme która to może zrobić, czekam na maila ile to bedzie kosztować...no ale jak nie wiem gdzie ustawie łożeczka, to nie wiem jaka wielka ściana, bleeee
Też jesteście takie niezdecydowane? miałam zamawiać lóżeczka w kompletach, z poscielą i innymi bajerami, teraz myslę o tych z Ikeii, jezu no, co się ze mną dzieje
Musiałam się wyżalić, dziekuje
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:13   #840
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Mi sie bardziej podobaja ciuszki z Nexta

Apropo tych płatków kosmetycaznych, to takie same jak do demakijażu? czy takie większe??
jak dla mnie to jest to samo, ale jak są niby dziecięce to zawsze są te większe.

next
w lumpkach widuje mnóstwo ubranek z nexta i mnóstwo ich kupuje i na all też na nexta poluje
o0gólnie to moje dziecko ma większość rzeczy z h&m, reserved, next i z lidla
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości