|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
A co do prania i prasowania chętnie bym CI pomogła , ale musiałabyś być bliżej Męża zagonisz i razem pójdzie w mig .. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech żyją kobiety!!!!! |
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() reflektuje któraś słonecznika
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurde ale sie biedaczek musiał męczyc , serce sie kraje .. ![]() Ja też sie nad tymi koszulami zastanawiam , ten sam sprzedawca na naszym Ebayu wystawia. Osz kurde .. faktycznie masz pecha do kurierów .. ![]() N to jeszcze miałaś widowisko ale ja mam nudnych sąsiadów ![]() Fajne zakupy może szykuje sie już powoluteńku do zobaczenia świata z drugiej strony ![]() A smarujesz czymś to paskudztwo? |
|
|
|
|
#816 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego mleka to sa różne teorie, na SR dzisiaj mówili że w zamrażalniku -18 stopni to 3 miesiące, ale myśle że żadna nie będzie tak długo mleka trzymać bo to "idzie" na bieżąco przecież ![]() Cytat:
mleko pije rano po obudzeniu, jej pierwsze słowa rano to "mleko" nie raz w ciągu dnia sobie zażyczy mleczko albo kakałko ![]() pojutrze kończy 2 latka ![]() ej no przestań, w ciązy jesteś przecież ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a niech się gapią i zazdroszczą ![]() na mnie to sie dopiero gapią bo przecież z "małym" dzieckiem ide i jeszcze brzuch kochana nie ma sprawy ale mam prośbe - jakbym nic nie pisala odnośnie tego rożka to przypomnij mi się na priv, bo ja moge zapomnieć, zpaominalstwo to moje drugie imię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam takie zwykłe, jednokolorowe jedną mam stara jak świat a druga kupiłam w biedronce kiedyś
|
|||||||
|
|
|
#817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokaż sukieneczki ![]() Co do c&a to w Krk dział mama jest połączony z działem xxl I jak mnie TŻ tam zaprowadził, to w pierwszej chwili poczułam, ze mu a potem patrzę a tam też ciuchy ciążowe
|
|
|
|
|
#819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Nie dawaj się!!!!!!!!!!! |
||
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i jeszcze jedno, właśnie pokłóciłam się z TŻtem...
W☠☠☠☠ia mnie niesamowicie to że ciągle wychodzi nam większa ilość osób niż planowaliśmy. Dzisiaj rano teściowa oznajmiła nam że zaprosiła jeszcze jedną ciotkę... Miało być tak że będą tylko rodzice i rodzeństwo, później wyszło że teściowa zaprosiła jeszcze swoją siostrę, następnie stwierdziła że jak zaprosiła siostrę to i jej córkę powinna zaprosić z całą rodziną więc to już w sumie 6 osób więcej niż miało być i teraz doszły jeszcze dodatkowo 2 osoby - ciotka z wujkiem TŻta... Nie mam nawet sił robić awantur teściowej. Oczywiście TŻ nie widzi problemu... Na początku miało być 16 osób, później się nagle zrobiło 22 teraz już jest 24 |
|
|
|
#822 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w naszą rocznicę, jak wybraliśmy się na ten spontaniczny wypad to w aucie się rozpłakałam i jednocześnie się śmiałam, mój mąż nie wiedział co ma robić, w ogóle o co mi chodzi a ja sama nie wiedziałam co się ze mną dzieje po prostu tak było i już
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kto za to płaci? Jak sobie gości zaprasza to niech płaci nieładnie robi
|
|
|
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
No to po wizycie
Wszystko dobrze, dzidziolek zdrowo rośnie, ale zabijcie mnie bo chyba zle uslyszalam jego wage pomóżcie - jestem w 28 tygodniu, a usłyszałam że waży 1440 g albo 1044g co jest bardziej prawdopodobne? Doktorek wypisał zaświadczenie o braku przeciwwskazań do uczestnictwa w Szkole Rodzenia, więc jutro tam dzwonię się dowiedzieć co i jak. I znowu pytanko do Was: czy w Szkole Rodzenia mogę sobie jakoś załatwić opiekę położnej ? Bo co słyszę to każda ma położną, a ja w życiu żadnej na oczy nie widziałam więc może w tej Szkole? ![]() No i co do braku znieczulenia, dowiedziałam się, że jest gaz rozweselający no cóż naćpam się
|
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Domi, spokojnie. Nic na to nie poradzisz. Zjecie obiad, goście szybko pójdą i będzie gitez W razie czego polecam nasz sposób: świadek wstaje i wznosi pożegnalny toast. Dziękując za przybycie ![]() Nikt się nie obraził, no ale u nas też w zaproszeniach był plan uroczystości i było jako ostatni punkt: "toast pożegnalny". Więc byli uprzedzeni
|
|
|
|
|
#828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio na SR położna mówiła o tym gazie rozweselającym że miała przypadek że bardziej pan się nawdychał i było mu weselej niż rodzącej
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za większość imprezy płacą MOI RODZICE bo teściowa oznajmiła że ona nie ma pieniędzy... jak się nie ma pieniędzy to się nie zaprasza takiej ilości osób. Trochę mam wrażenie że wykorzystuje moich rodziców bo od mojej strony będzie tylko 6 osób a cała reszta od strony TŻta. Mój TŻ miał zapłacić za wódkę póki co ma to daleko gdzieś, rano rozmawiałam z tatą bo to on nam tą wódkę ma załatwić w hurtowni u swojego znajomego, oznajmiłam mu że Damian mu kasę odda a ten na to "nawet się nie wygłupiajcie" nie chce tak bo to serio nie w porządku ze strony mojego TŻta i jego mamy że moi rodzice za wszystko płacą. Mam ochotę zrobić niesamowitą awanturę. W ogóle poprosiłam Damiana żebyśmy pojechali do mnie do domu po filiżanki i inne potrzebne rzeczy a on stwierdził że przecież sama mogę pojechać - no tak sama będę to wszystko dźwigać albo po raz kolejny wykorzystam MOICH RODZICÓW bo hrabia ruszyć |
|
|
|
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
Zajrzałam w kartę ciąży - waga 1044g
|
|
|
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech rusza dupe a nie Ty w ciąży będziesz sama jeździć, a on niby co w tym czasie takiego ma do roboty??!! No i ze strony teściowej też troche głupio, skoro twoi rodzice płacą za większość a ona sobie sprasza kogo chce A ja chyba jeszcze sprasuje to co wczoraj się wyprało, to przynajmniej wszystkie pajacyki już będą posegregowane
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
A na te chusteczki będę polować
No i w biedronce też co jakiś czas są za 9,99zł trzy opakowania chusteczek nawilżanych
|
|
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w SR powinni mieć spis która położna jaki ma teren i tam Ci dadza namiary na Twoją położną u mnie rozweselacza nie dają niestety ![]() kurde Domiii, to tym bardziej nie fair robi albo ustalacie że jest skromny obiad albo kupa ludzi może pogadaj z teściową na spokojnie? ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
a te w trójpaku z biedry to w ogóle się opłaca ![]() z "opłacających" się chusteczek to jeszcze często w marketach są huggies chusteczki w sześciopakach w bardzo fajnych cenach
|
||
|
|
|
#836 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez ![]() A płatki ja kupiłam te większe , wydaja mi sie wygodniejsze .. ![]() ![]() Ja sie cieszę ze mnie minie zima i miejmy nadzieje jako taka jesien bo nie wiem w jaką kurtke bym sie zapieła z 122cm w brzuchu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zbieraj sily na piątek , bo ja słyszałam że tu niezła imprezka się szykuje
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie co do chusteczek nawilżanych czy to wszystkie się tak dla noworodków i niemowląt nadają? Znacie się na składach?
|
|
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
![]() Dziękuję Wam za wszystkie gratulacje, jak tylko bedą zdjęcia wkleje Wam, żeby pokazać jak to pięknie wyglądaliśmy, hihihi W ogóle nie czuję się jako żona byłam szczęśliwa jak mąż miał wolne i cały czas bylismy razem, a teraz siedze całymi dniami sama w domu, jedynym towarzyszem jest piesek....Nadrobiłam, ale nie pamiętam co czytałam, bo cały czas myślę, gdzie mam ustawić łóżeczka dla maluszków no i nie mam gdzie. Trzy pokoje a ja jestem w czarnej d...pie ![]() Jedno co wiem, to marze, żeby na ścianie były namalowane misie me to you już znalazłam firme która to może zrobić, czekam na maila ile to bedzie kosztować...no ale jak nie wiem gdzie ustawie łożeczka, to nie wiem jaka wielka ściana, bleeee Też jesteście takie niezdecydowane? miałam zamawiać lóżeczka w kompletach, z poscielą i innymi bajerami, teraz myslę o tych z Ikeii, jezu no, co się ze mną dzieje Musiałam się wyżalić, dziekuje
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
next w lumpkach widuje mnóstwo ubranek z nexta i mnóstwo ich kupuje i na all też na nexta poluje o0gólnie to moje dziecko ma większość rzeczy z h&m, reserved, next i z lidla
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

a ja kupiłam sobie : majty poporodowe mega podaski i te podklady co niunia wrzuciła
musze sie w końcu wyrobić. bo mnie październik zastanie
tylko duże sie wydają
. Sorki za ogólny bałagan

KCIUKI DLA ANI 
Ale też będę musiała kupić. Ale to mam na wrzesień. Chciałam z październikowej wypłaty, ale jakby odpukać nagle mnie do szpitala brali, to chyba bym w moich kusych topach paradowała