Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 18:21   #871
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

A jak się wkurze to puszczę to teściowej http://www.youtube.com/watch?v=ZWDfRIuH74M
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:22   #872
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
To usper że już TAK KOPIE ehh.. co to za piekne uczucie

a własnie.. bo ja ogladałam już b. dużo przewijaków i nie widziałam tam żadnych kołków.. o co chodzi ?

Eh. co za dziwna kobieta. Ja miałam podobnie, moja T. zaprosiła sobie sąsiadów na nasz ślub do dziś tego nie rozumiem, no ale... powiedz ze to nie fair i tyle! nie dawaj się.

hahaha u mnie też gaz rozweselający

I powiedz im jeszcze że za prawie wszystko Twoi rodzice płacą więc sorki ale wypad z baru i niech sama płaci za ciotki i inne nadprogramowe osoby.
za wizyte

A mi sie antena zje.bała i brak neta, brak Tv. normalnie jestem w czarnej d.upie. Zaraz mąż jedzie gdzieś w ☠☠☠☠u i zostane sama w 4 ścianach. Dostaje do głowy choć wiem że przejdzie. co za okres masakryczny. Ja nie wiem czy to te hormony czy jaki ....
https://www.google.pl/search?q=przew...ml%3B260%3B461 wiesz cop chodzi żeby miał takie kołeczki od spodu w każdym rogu żeby się nie zsunął z łóżeczka, takie kołeczki albo drewniane

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:23   #873
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
No właśnie co do chusteczek nawilżanych czy to wszystkie się tak dla noworodków i niemowląt nadają? Znacie się na składach?
ja poczytałam tu http://www.srokao.pl/search/label/Ch...nawil%C5%BCane
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tez chce babyshower , i tak mnie kusicie ze jeszcze sie za to wezme o ile zdarze ..
..
też bym chciała, ale nie wiem jak to zorganizować, bo nie wiem czy wypada żebym sama sobie zrobiła, no bo przecież nie powiem oto lista prezentów i zapraszam na spotkanie

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:25   #874
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

A mi sie antena zje.bała i brak neta, brak Tv. normalnie jestem w czarnej d.upie. Zaraz mąż jedzie gdzieś w ☠☠☠☠u i zostane sama w 4 ścianach. Dostaje do głowy choć wiem że przejdzie. co za okres masakryczny. Ja nie wiem czy to te hormony czy jaki ....
hormony napewno, i cała resztaaa
Ryba to skad na necie siedzisz jak neta w mieszkaniu nie ma? nie ogarniam chyba czegoś albo czegoś nie doczytałam

Byłąm dzis na mieście i oczywiście KUPIŁAM ciuszki chyba nawet mężowi nie pokarze
zaraz wrzuce zdjęcie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:25   #875
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

też bym chciała, ale nie wiem jak to zorganizować, bo nie wiem czy wypada żebym sama sobie zrobiła, no bo przecież nie powiem oto lista prezentów i zapraszam na spotkanie
oj tam oj tam....moja znajoma tez tak zrobiła, tzn zaprosiła znajome i powiedziała że jezeli chciałyby przynieść jakiś prezent ale ona nie wymaga to na maila przesle im co by potrzebowała mniej więcej...z tego co wiem to nikt nie przyszedł bez prezentu
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:29   #876
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Byłąm dzis na mieście i oczywiście KUPIŁAM ciuszki chyba nawet mężowi nie pokarze
zaraz wrzuce zdjęcie
ja swojemu pokazuje tyle o ile
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
oj tam oj tam....moja znajoma tez tak zrobiła, tzn zaprosiła znajome i powiedziała że jezeli chciałyby przynieść jakiś prezent ale ona nie wymaga to na maila przesle im co by potrzebowała mniej więcej...z tego co wiem to nikt nie przyszedł bez prezentu
o to nawet niegłupio
ja organizuję koleżance z pracy baby shower i myślałam, że może i mnie ktoś zapyta czy bym chciała, ale skoro to ich nie sprowokowało to zrobie sama sobie

Daniel
Stary 2013-08-21, 18:31   #877
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Coś czuję że przez to co teraz odwala moja teściowa jeszcze przed ślubem się z nią niesamowicie pokłócę i jej wszystko wygarnę. Albo wyniknie kłótnia między mną a Damianem bo już zrobiło się między nami jakoś tak chłodno, nic mi nie zrobił a ja mam do niego o wszystko żal. Sam mi niedawno powiedział że jakaś taka smutna, zła lub obrażona dzisiaj jestem bo dziwnie się do niego odnoszę... Muszę z nim wieczorem poważnie porozmawiać, wyrzucę z siebie wszystko to co duszę w sobie i mam nadzieję że zrobi mi się lżej.

W ogóle to widzę się z mamą codziennie a tak bardzo za nią tęsknię. Nie mam czasu z nią pogadać sam na sam a tak wiele chciałabym jej powiedzieć...
No i się poryczałam
Teściowa i Tż przeginają
Porozmawiaj z nim, bo ślub tuż tuż i po co się gniewać

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a ja sie nie odzywalam,bo jakas niemoc mnie zlapala.maz ma troche problemow w pracy i jakos odczuwam jego stresy i zabraklo mi werwy,ale oboje staramy sie nie martwic....pozatym moze ta pogoda...moze hormony.
wczoraj przerabialam sobie pyszne,wielkie,slodkie i czerwone jak z reklamy pomidory na przecier,bo dostalam z "lapowki" chyba ze 4kg przecier byl tak slodki,ze mialam ochote normalnie chochla z ganrka jesc.to mile,ze cos jeszcze mi sprawia jedzeniowa radosc przy diecie cukrzycowej-pelnej wyrzeczen

a pozatym zlapaly mnie skurcze w lydkach,ze trzy poprzednie noce byly takie w miare lekkie,budzilam sie,rozmasowalam troche i spalam dalej...ale to co bylo dzis w nocy-MASAKRA.normalni z wrzaskiem sie obudzilam,tz odrazu sie przerazil,ze cos sie dzieje,ale kochany rozmasowal mi lydeczke tak,ze jakos zsnelam....ale caly dziejszy dzien boli mnie ta noga,az sie zastanawiam co bedzie dzis w nocy.jak wasze metody na to?wrazie czego ide w przyszly wtorek na wizyte ,wiec dopytam...ale moze juz przerabialyscie ten temat.wydaje mi sie,ze ktoras juz o tym pisala,ale mam jakies ciezkie myslenie dzis...

dla pocieszenia (jak co tydzien) poszalalam w lumpku na dzieciecym. Chociaz z ubrankami jestem spokojniejsza,ze nie zabraknie,nadrobie troche w spioszkach i wlasciwie mam wszystko...no poza kombinezonem.
Oby problemy szybko się rozwiązały
współczuję skurczy
Pochwal sie zdobyczami

Cytat:
Ciągle coś
Połóż się i odpocznij z książka lub gazetą

A jeszcze z droższych rzeczy to mi zostało do kupienia: wózek, niania elektroniczna, łóżeczko turystyczne i bujaczek
Stary 2013-08-21, 18:35   #878
89Beatka
Wtajemniczenie

A więc:

OBIECUJĘ ŻE NIE KUPIE JUŻ ŻADNYCH CIUSZKÓW

Sukieneczka nówka pod spodem są są dołączone majteczki do kompletu rozm. 3-6 msc

pomarańczowe leginsy 9-12 msc

fioletowe leginsy ze ściągaczem na dole po bokach 12-18 msc

rajtki w paseczki z odpinanymi skarpeteczkami 0-3 msc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20130821_001.jpg (43,8 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-08-21, 18:40   #879
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
A więc:

Sukieneczka nówka pod spodem są są dołączone majteczki do kompletu rozm. 3-6 msc

Fajne
Ja z ciuszkowymi zakupami czekam do września. Bo najpierw to babyshower- a nuż coś dostanę. A potem we wrześniu szwagierka ma mi przyszykować ciuszki po swoich córach- żebym sobie wybrała. Więc jak będę wiedziała co mam, to sobie resztę dokupię. Ale juz nie mogę się doczekać!!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:42   #880
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja swojemu pokazuje tyle o ile
ja już chyba przestanę bo już naprwdę ciuszków nie potrzebuję:0 innych rzeczy to i owszem

W przyszłą środę mam mieć tą sesję brzuszkową o ile pogoda się uda, koleżanka przyjechała wczoraj d mnie i bojczyłyśmy

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Fajne
Ja z ciuszkowymi zakupami czekam do września. Bo najpierw to babyshower- a nuż coś dostanę. A potem we wrześniu szwagierka ma mi przyszykować ciuszki po swoich córach- żebym sobie wybrała. Więc jak będę wiedziała co mam, to sobie resztę dokupię. Ale juz nie mogę się doczekać!!
i mas zrację, ja mam teraz mały problem bo mam laktator na zbyciu, kupiłam jeden, a później dostałam drugi, wiec lepiej poczekać
Stary 2013-08-21, 18:49   #881
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
A więc:

super łupy
Stary 2013-08-21, 19:04   #882
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no oszalała!

co do tego mleka to sa różne teorie, na SR dzisiaj mówili że w zamrażalniku -18 stopni to 3 miesiące, ale myśle że żadna nie będzie tak długo mleka trzymać bo to "idzie" na bieżąco przecież

a no pije, bo ona jest mleczkowa dziewczyna mleko pije rano po obudzeniu, jej pierwsze słowa rano to "mleko" , potem pije do spania w południe i do spania wieczorem nie raz w ciągu dnia sobie zażyczy mleczko albo kakałko MLEKO to jej drugie imię
pojutrze kończy 2 latka

ej no przestań, w ciązy jesteś przecież ja też nie mam tyle sił co przedtem, trudno. Jak brzusio twardnieje to trzeba się oszczędzać

oj pięknie, mam kilka ale upolowanych na all albo w lumpku

no bo ludzie są dziwni a niech się gapią i zazdroszczą
na mnie to sie dopiero gapią bo przecież z "małym" dzieckiem ide i jeszcze brzuch

kochana nie ma sprawy ale mam prośbe - jakbym nic nie pisala odnośnie tego rożka to przypomnij mi się na priv, bo ja moge zapomnieć, zpaominalstwo to moje drugie imię

Przy natalce na początek miałam kosmetyki z hippa - do kąpieli, balsam, oliwke, krem do pupci. Potem kupowałam różne, m.in. z Babydream i one są świetne w porównaniu do ceny to w ogóle. Dlatego teraz kupie z babydream kosmetyki od razu

o kurcze, ale jak nowa to może coś fabrycznie było nie tak, może gwarancja to uzna

ja mam takie zwykłe, jednokolorowe jedną mam stara jak świat a druga kupiłam w biedronce kiedyś
Tez sie zastanawialam nad tymi babydream ale one nie sa od 1wszego dnia, przynajmniej tak midoradzila babka z rosmana, wiecmam w planie najpierw hippa uzywac a jak sie skonczy to babydreama

Cytat:
Zajrzałam w kartę ciąży - waga 1044g
Caly kilogram szczescia

Cytat:
No właśnie co do chusteczek nawilżanych czy to wszystkie się tak dla noworodków i niemowląt nadają? Znacie się na składach?
Tak jak ktos wspomnial sroka oceniala chusteczki ja postawilam na te z netto bo maja super sklad

W ogole musze sie pochwalic ze operację pt wyprawka ogłaszam za zakonczona dzis kupilam reszte rzeczy i no coz moge rodzic dodatkowo upralam dzis wszystkie ciuszki, kocyki, reczniczki i jesli wyschna do jutra to prasowanko

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:13   #883
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Tez sie zastanawialam nad tymi babydream ale one nie sa od 1wszego dnia, przynajmniej tak midoradzila babka z rosmana, wiecmam w planie najpierw hippa uzywac a jak sie skonczy to babydreama

Caly kilogram szczescia

Tak jak ktos wspomnial sroka oceniala chusteczki ja postawilam na te z netto bo maja super sklad

W ogole musze sie pochwalic ze operację pt wyprawka ogłaszam za zakonczona dzis kupilam reszte rzeczy i no coz moge rodzic dodatkowo upralam dzis wszystkie ciuszki, kocyki, reczniczki i jesli wyschna do jutra to prasowanko
No to że już masz wszystko.
Ja już wyprałam 3 pralki, a jeszcze ze dwie napewno zostały, no ale mam do wyprasowania pościel, pieluchy, kombinezony no i jeszcze trochę ciuszków

Stary 2013-08-21, 19:30   #884
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam kłopoty ze skurczami łydek, teraz już mniejsze. Ale zjadam magnez z potasem i wit b6 3x2 tabletki. Dodatkowo przed snem: nogi w górę [opieram sobie na złożonej na pół poduszce ciążowej z lidla], odginam paluchy w stronę kolana [czyli do przedniej części nogi, nie tylnej ], a TŻ robi masaż ściągający, tj. od kostki do kolana. Bo podobno w ciąży skurcze łydek to albo brak magnezu/potasu, albo gromadzenie krwi w łydkach. Więc tak czynię jak opisałam. Ostatnio skurcze mam rzadziej. Mam nadzieję, ze wkrótce ustaną.
dziekuje narazie wstrzymam sie z tabletkami i powyginam nozki...i zobaczymy co dalej.

Cytat:

co do babyshower...kurcze,nie powiem,ze chetnie nazbieralabym troche prezentow,ale wlasnie nie wiem...nie chcialabym,zeby to bylo takie "wymuszanie",bo glupio by mi jakos bylo....nie wiem czy poprostu nie zorganizuje spotkania na zasadzie "wpadnijcie do mnie,bedzi mi milo,bo pozniej moge nie miec czasu"....a kto domyslny to sie domysli,a kto nie to trudno,ale jeszcze to przemysle,bo jakos tak sie wstydze troche

to jeszcze jedno wam tylko opowiem...po tym co poprzednio napisalam odrazu polecialam na poczte,bo dostalam dzis awizo,ze jakis polecony. czekalam na przesylke z gadzetem na kleszcze dla psa...a tu jakas miekka paczuszka,wracam do domu a w srodku koszulka ciazowa (sliczna!!!)

http://www.mytummy.pl/ubrania-ciazow...-dekolt-v.html

cudna niespodzianka....doszlam naszczescie kto bym nadawca,milo straszlwie
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:34   #885
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje narazie wstrzymam sie z tabletkami i powyginam nozki...i zobaczymy co dalej.

co do babyshower...kurcze,nie powiem,ze chetnie nazbieralabym troche prezentow,ale wlasnie nie wiem...nie chcialabym,zeby to bylo takie "wymuszanie",bo glupio by mi jakos bylo....nie wiem czy poprostu nie zorganizuje spotkania na zasadzie "wpadnijcie do mnie,bedzi mi milo,bo pozniej moge nie miec czasu"....a kto domyslny to sie domysli,a kto nie to trudno,ale jeszcze to przemysle,bo jakos tak sie wstydze troche

to jeszcze jedno wam tylko opowiem...po tym co poprzednio napisalam odrazu polecialam na poczte,bo dostalam dzis awizo,ze jakis polecony. czekalam na przesylke z gadzetem na kleszcze dla psa...a tu jakas miekka paczuszka,wracam do domu a w srodku koszulka ciazowa (sliczna!!!)

http://www.mytummy.pl/ubrania-ciazow...-dekolt-v.html

cudna niespodzianka....doszlam naszczescie kto bym nadawca,milo straszlwie
Wow, jaki prezent!! A co do babyshower: sama pewnie też bym nie robiła. Ale, jako, że w lipcu wyszłam za mąż, a nie miałam panieńskiego, to "w zamian" moja siostra robi mi babyshower Myślę, ze gdyby nie to, też pewnie zorganizowałabym "spotkanie przy kawie" tak, jak piszesz
Stary 2013-08-21, 19:34   #886
peppermint patty
Rozeznanie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

ImageUploadedByWizaz Forum1377106411.047311.jpgImageUploadedByWizaz Forum1377106431.929036.jpg

I moje dzisiejsze zdobycze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-21, 19:42   #887
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Zaraz mnie szlag jasny trafi!!!! Zadzwoniłam sama na infolinię DPD, moja paczka jest niewiadomo gdzie, nic nie wiadomo, pan mi powiedział że nie jest mi w stanie powiedzieć co się z nią dzieje, no po prostu cudownie!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Załącznik 5372136Załącznik 5372137

sliczny prezent dostałaś, bardzo miła niespodzianka no i Twoje łowy super, będzie mały elegancik

Stary 2013-08-21, 19:49   #888
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
hormony napewno, i cała resztaaa
Ryba to skad na necie siedzisz jak neta w mieszkaniu nie ma? nie ogarniam chyba czegoś albo czegoś nie doczytałam

zaraz wrzuce zdjęcie
No mąż ma w tablecie, tzn. on wsadza swoją karte z tel do tbleta bo na kom chu.jowo widać strony itd a z tableta jakoś daje rade. No ale jak go nie ma to neta też nie bo tel bierze z kartą a dzwonili do mnie z tej netii i powiedzieli że do końca tygodnia monetr sie ze mną umówi wiec bedzie juz net
aa ciuszki śliczne!!

Pytanie do dziewczyn które juz prały. Teoretycznie wiem, ze pierze się białę z białymi kolor z kolorem itd.. no ale mam dużo ciuszków np. I <3 mum itd.. i te serce jest czerwone a całe body czy ubranko białe.. czy mam sie bać że ten czerwień może mi puścić i lepiej prac je ręcznie osobno, czy wrzucić z tymi białymi? a może z kolorem? tylko ze w kolorze to wiadomo ze i zielenie i niebieskie będą... no bo teoretycznie nie powinno puszczać, no nie? no ale wole zapytać bo nie chce miec nagle różowych ciuszków... może głupie pytanie, ale jednak wole być ostrożna. PRALKA NAPRAWIONA. znaczy sie chyba- zobaczymy jak sie ciuchy wypiorą
Stary 2013-08-21, 19:50   #889
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Zaraz mnie szlag jasny trafi!!!! Zadzwoniłam sama na infolinię DPD, moja paczka jest niewiadomo gdzie, nic nie wiadomo, pan mi powiedział że nie jest mi w stanie powiedzieć co się z nią dzieje, no po prostu cudownie!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

sliczny prezent dostałaś, bardzo miła niespodzianka no i Twoje łowy super, będzie mały elegancik
ale się masz ztymi przesyłkami

pepperrymint extra

Ryba wrzuć te z sercem np. do gorącej wody w misce, bo niby nie powinno farbowac, ale lepiej sprawdzić i mieć jedno różowe body z czerwonym sercem niż całą pralkę kiedyś białych a teraz różowych ciuszków

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-08-21 o 19:52
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:50   #890
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Serduszko - nie skazane ze względu na wdychanie tego świństwa. Ja u siebie znalazłam farby ekologiczne ( kosztowały tyle samo ) na bazie wody , rozcieńczane wodą , a nie rozpuszczalnikiem i normalnie malowałam , wszystko wyszło tak jak miało być a smrodu nie było . Może w PL tez takie są ?
może i są muszę poszukać
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
A jak się wkurze to puszczę to teściowej http://www.youtube.com/watch?v=ZWDfRIuH74M

teeeż chcę baby shower!! muszę z siostrą pogadać
Stary 2013-08-21, 19:52   #891
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Ty to maszz tymi kurierami ... ale ja z DPD nie lubie kurierów bo wiecznie mają do mnie opóźnienia, albo jak wysyłam cos za ich pośrednictwem- np z allegro. Zamawiałam kilkanascie razy prezenty dla siostrzenic i nigdy! nie były na czas, zawsze dzień-dwa po terminie ;/ akurier to chyba 24 h nie? ...

Pepper- śliczne rzeczy a prezent-niespodzianka mega miła!

Mój tż nigdzie nie jedzie
Stary 2013-08-21, 19:53   #892
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, jaki prezent!! A co do babyshower: sama pewnie też bym nie robiła. Ale, jako, że w lipcu wyszłam za mąż, a nie miałam panieńskiego, to "w zamian" moja siostra robi mi babyshower Myślę, ze gdyby nie to, też pewnie zorganizowałabym "spotkanie przy kawie" tak, jak piszesz
ja mam powód tj parapetówkę więc tak to zorganizuję a jak ktoś zechce to przyniesie jakiś prezent
Cytat:
Załącznik 5372136Załącznik 5372137

śliczne
ale ja też mam szlaban na ciuszki

Daniel
Stary 2013-08-21, 19:59   #893
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
No mąż ma w tablecie, tzn. on wsadza swoją karte z tel do tbleta bo na kom chu.jowo widać strony itd a z tableta jakoś daje rade. No ale jak go nie ma to neta też nie bo tel bierze z kartą a dzwonili do mnie z tej netii i powiedzieli że do końca tygodnia monetr sie ze mną umówi wiec bedzie juz net
aa ciuszki śliczne!!

Pytanie do dziewczyn które juz prały. Teoretycznie wiem, ze pierze się białę z białymi kolor z kolorem itd.. no ale mam dużo ciuszków np. I <3 mum itd.. i te serce jest czerwone a całe body czy ubranko białe.. czy mam sie bać że ten czerwień może mi puścić i lepiej prac je ręcznie osobno, czy wrzucić z tymi białymi? a może z kolorem? tylko ze w kolorze to wiadomo ze i zielenie i niebieskie będą... no bo teoretycznie nie powinno puszczać, no nie? no ale wole zapytać bo nie chce miec nagle różowych ciuszków... może głupie pytanie, ale jednak wole być ostrożna. PRALKA NAPRAWIONA. znaczy sie chyba- zobaczymy jak sie ciuchy wypiorą
Zrób właśnie tak jak pisze Anoula a ja jeszcze mogę polecić takie chusteczki w rossmanie są, które się wkłada do pralki np jak masz jakieś pranko i masz coś czerwonego żeby nie farbnęło, wtedy jak wsadzisz tą chusteczke to ona zbiera kolor, tak wyglądają https://www.google.pl/search?q=chust...ml%3B580%3B611

Stary 2013-08-21, 20:01   #894
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
śliczne
ale ja też mam szlaban na ciuszki

ja juz tez pokazuje co ktorys ciuszek

swoja droga jednej rzeczy nauczylam mojego tz'a. pokazalam mu trobe ciuchow za 30zl z lumpka,pozniej poszlismy do h&m i podobal mu sie jakis tam t-shircik,zerknal na metke,cos w okolicach 40 zl.przekalkulowal i juz inaczej traktuje moje podboje

pozatym teraz to sie wydaje duzo,ale wiadomo,rozmiary sa rozne (bo ja kupuje tez na pozniej jak cos fajnego sie trafi)...ale pozniej z tych bodziakow to zrobi sie kilka na dany wzrost,jedno sie zabrudzi,bo sie uleje cos tam,cos sie zabrudzi z innej strony,wiec od nadmiaru napewno glowa nei rozboli....
ale facet co sobie musi pogadac to musi
Stary 2013-08-21, 20:01   #895
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty to maszz tymi kurierami ... ale ja z DPD nie lubie kurierów bo wiecznie mają do mnie opóźnienia, albo jak wysyłam cos za ich pośrednictwem- np z allegro. Zamawiałam kilkanascie razy prezenty dla siostrzenic i nigdy! nie były na czas, zawsze dzień-dwa po terminie ;/ akurier to chyba 24 h nie? ...

Pepper- śliczne rzeczy a prezent-niespodzianka mega miła!

Mój tż nigdzie nie jedzie
No ja najbardziej lubie przesyłki DHL i UPS, na nich się jeszcze nie zawiodłam. No ale sprzedawca zawsze wysyła DPD więc co miałam poradzić, nie sądziłam że jest jeszcze jakaś firma w której przesyłki się gubią i nie wiadomo gdzie są oprócz nieszczęsnej siódemki

Stary 2013-08-21, 20:04   #896
nasturcja7667
Zadomowienie

Ryba, zrób jak maomami radzi. Kup chusteczki. Nie zaszkodzą, a mnie niejednokrotnie pranie uratowały

Zjadłam winogron, myślałam, ze mam na nie ochotę, ale nie... jednak wolałabym coś z karmelem

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:08
Stary 2013-08-21, 20:07   #897
maomami
Wtajemniczenie

A mnie dzisiaj od południa kłuje pipka i każdy ruch małej czuję na dole średnio przyjemne uczucie

Stary 2013-08-21, 20:09   #898
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
A mnie dzisiaj od południa kłuje pipka i każdy ruch małej czuję na dole średnio przyjemne uczucie
O kurczę, nie zazdroszczę Mój na szczęście w okolicach pępka bryka.
Stary 2013-08-21, 20:10   #899
Anoula
Zakorzenienie

właśnie z łazienki wróciłam... od wczoraj bolał mnie biust ale tak jakoś dziwnie jak nigdy nie bolał, dzisiaj odkryłam przed prysznicem, że mam plamę na staniku, chyba się siara zaczęła sączyć :x
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:15   #900
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Zrób właśnie tak jak pisze Anoula a ja jeszcze mogę polecić takie chusteczki w rossmanie są, które się wkłada do pralki np jak masz jakieś pranko i masz coś czerwonego żeby nie farbnęło, wtedy jak wsadzisz tą chusteczke to ona zbiera kolor, tak wyglądają https://www.google.pl/search?q=chust...ml%3B580%3B611
hm.. chciałam rano wstawiac pranie a do roska mam kawałek;/ no nic, zzrobie pranie później ale dzięki- nie wiedziałam że coś takiego istnieje ;d . W Lewiatanie Pepsi 2,5l za 2,99 - wyprzedaż tych promocyjnych bo promocja sie skończyła a jeszcze można pepsi wygrać

a pierzecie BECIKI/ROŻKI?? I OCHRANIACZE na łóżeczko?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości