Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 09:52   #121
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jakiś czas temu pisałam Wam o moich problemach z żelami do włosów. Chodziło o to, że po żelu moje włosy były jakieś takie tępe w użyciu i co najważniejsze zamiast się kręcić prostowały się i zdecydowanie lepiej wyglądały bez jakiejkolwiek stylizacji. Dostałam odpowiedź, ze to raczej niemożliwe i żebym dawała mniej tego zelu. Tak też zrobiłam, ale to nic nie pomogło. Nie wiem co robię źle. Najgorsze jest to, że mam tak po każdym żelu...

Wstawiam zdjęcie z dnia dzisiejszego. Włosy bez żelu. Wiem, że szału nie ma, bo to tylko delikatne fale, ale loki najwyraźniej nie są mi pisane.

Pierwsze zdjęcie z żelem...
Faktycznie z żelem wygląda gorzej.
A próbowałaś układać na piankę?
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:05   #122
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny Jakiś czas temu pisałam Wam o moich problemach z żelami do włosów. Chodziło o to, że po żelu moje włosy były jakieś takie tępe w użyciu i co najważniejsze zamiast się kręcić prostowały się i zdecydowanie lepiej wyglądały bez jakiejkolwiek stylizacji. Dostałam odpowiedź, ze to raczej niemożliwe i żebym dawała mniej tego zelu. Tak też zrobiłam, ale to nic nie pomogło. Nie wiem co robię źle. Najgorsze jest to, że mam tak po każdym żelu...

Wstawiam zdjęcie z dnia dzisiejszego. Włosy bez żelu. Wiem, że szału nie ma, bo to tylko delikatne fale, ale loki najwyraźniej nie są mi pisane.

Pierwsze zdjęcie z żelem...

Może twoje włoski są poprostu delikatne i żel jest dla nich za ciężki, może zamiast lakieru spróbuj używać pianki albo jakiegoś sprayu podkreślającego i utrwalającego loczki.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hej, czy ktoś używał tego mleczka?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ch-wlosow.html

Miałam go już w swoich łapach...ale odłożyłam ;p
Ostatnio juz go chciałam kupić a potem przeszła mnie myśl ze nie było opini o nim na wizażu więc nie kupiłam, liczyłam na to że któraś już go wypróbowała :P

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Przypomne moje zapytanie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Witam kochane Nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie kiedyś przez jakis czas udzielałam się na forum dla zakręconych ale później brakowało mi czasu i nie miałam kiedy sie udzielać ale nadal was podczytuje:P No i codziennie sprawdzam wasze lokaski w codzienniku Mam do was pytanie dostałam ostatnio olejek do włosów amla ale nie firmy Dabur tylko Valona miała może któraś z was ten olejek i mogłaby coś o nim powiedzieć ? Swoją drogą to macie tak piekne włoski ze czasem się nie mogę na nie napatrzeć

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Jessenia i martaakow jak wam zazdroszcze ja walcze o to żeby moje tak rosły a one zbuntowane i tak nie rosną zastanawiam sie czy jeszcze w ogóle zamierzaja rosnąć znaczy rosną ale baaaaardzo wolno a był taki czas że rosły jak szalone 2 miesiące temu musiałam podciąć końce rozdwojone i teraz nie widze nawet cm wzrostu...
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:05   #123
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Faktycznie z żelem wygląda gorzej.
A próbowałaś układać na piankę?
Cytat:
Może twoje włoski są poprostu delikatne i żel jest dla nich za ciężki, może zamiast lakieru spróbuj używać pianki albo jakiegoś sprayu podkreślającego i utrwalającego loczki.
Z pianek używałam Isany, o tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html
Miałam po niej bardzo niefajne włosy i również powodowała wyprost

A jakie pianki są dobre? Wiem, że kiedyś była Isana do kręconych włosów, ale zmienili skład
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:35   #124
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Z pianek używałam Isany, o tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html

A jakie pianki są dobre? Wiem, że kiedyś była Isana do kręconych włosów, ale zmienili skład

Ja mam piankę do włosów z Isany do kręconych i mi nie służy niestety, mam wrażenie że wysusza więc nie polecam. Wczesniej służyła mi bardzo pianka do włosów kręconych Taf thttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,25388,schwarzkopf-3-weather-taft-looks-curly-look-mousse.html tylko chyba ja wycofali Może pianka do loków Timotei wydaje mi się że jest taka do loków sama nie próbowalam ale słyszałam kilka opinii że jest na prawdę fajna chciałam ja kupić ale narazie muszę domęczyć do końca Isane, a moze zamiast pianki i żelu spróbuj np Spray do loków Marion działa podobnie do pianki tylko trzeba uważać z ilością bo może sklejać no i spryskiwać z daleka żeby nie było za dużo produktu i żeby nie sklejało. Nie wiem czy jakoś pomogłam

A jakiego używałaś żelu ?

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2013-08-21 o 12:37
Stary 2013-08-21, 13:13   #125
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annlynn_ Pokaż wiadomość
Byłam ostatnio w biedrze, patrzę a tam jest i myślę sobie "hmm.. za 4 zł, to wezmę i wypróbuję". Z biosilk.
Jeden z najgorszych Alcohol denat bodajże na drugim miejscu w składzie

Ja obecnie choruje więc moje loczki dyndają mi w kucyku. Jak wyzdrowieję będę wypróbowywać Amlę Khadi

Edytowane przez Aziddee
Czas edycji: 2013-08-21 o 13:28
Aziddee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:20   #126
Szotta
Zakorzenienie

Ja też leżę, ale jak już będę zdrowsza, to przetestuje żel, pierwszy raz będę stylizować

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:27   #127
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam piankę do włosów z Isany do kręconych i mi nie służy niestety, mam wrażenie że wysusza więc nie polecam. Wczesniej służyła mi bardzo pianka do włosów kręconych Taf thttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,25388,schwarzkopf-3-weather-taft-looks-curly-look-mousse.html tylko chyba ja wycofali Może pianka do loków Timotei wydaje mi się że jest taka do loków sama nie próbowalam ale słyszałam kilka opinii że jest na prawdę fajna chciałam ja kupić ale narazie muszę domęczyć do końca Isane, a moze zamiast pianki i żelu spróbuj np Spray do loków Marion działa podobnie do pianki tylko trzeba uważać z ilością bo może sklejać no i spryskiwać z daleka żeby nie było za dużo produktu i żeby nie sklejało. Nie wiem czy jakoś pomogłam

A jakiego używałaś żelu ?
Musze się rozejrzeć i popatrzeć na składy

Używałam żelu z Isane (czarno-pomarańczowy), z Delii i z Kauflandu - Aile
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 13:43   #128
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Musze się rozejrzeć i popatrzeć na składy

Używałam żelu z Isane (czarno-pomarańczowy), z Delii i z Kauflandu - Aile

A może ewentualnie spróbuj jeszcze żelu Graffiti https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...e-rodzaje.html zawsze wydawało mi się że jest dość lekki u mnie się sprawdza może u Ciebie też będzie ok jest niedrogi więc nawet jak nie podpasuje to nie będzie go szkoda
Stary 2013-08-21, 14:00   #129
201801220933
Konto usunięte

Oswajam żel lniany, a właściwie zażelowaną wodę lnianą.
Dzisiaj po myciu serum, potem lniana farmona i spray glisskura, wyszła mi zagęszczona lniana woda, którą ugniatałam włosy i..może nie ma efektu wow, ale ten glutek rzeczywiście zachował się jak drogeryjny żel, porównywalnie do bielendy podkreślił skręt i tak samo potrzebował odgniecenia.
Nie mogę wyjść podziwu, że ugotowane ziarenka zachowały się jak kosmetyk , cieszę się że wreszcie po wielu podejściach udało mi się tego użyć na włosy. Ciekawa jestem jak się zachowa drugiego dnia.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:36   #130
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Oswajam żel lniany, a właściwie zażelowaną wodę lnianą.
Dzisiaj po myciu serum, potem lniana farmona i spray glisskura, wyszła mi zagęszczona lniana woda, którą ugniatałam włosy i..może nie ma efektu wow, ale ten glutek rzeczywiście zachował się jak drogeryjny żel, porównywalnie do bielendy podkreślił skręt i tak samo potrzebował odgniecenia.
Nie mogę wyjść podziwu, że ugotowane ziarenka zachowały się jak kosmetyk , cieszę się że wreszcie po wielu podejściach udało mi się tego użyć na włosy. Ciekawa jestem jak się zachowa drugiego dnia.

Stary 2013-08-21, 17:56   #131
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:

Mam Isanę, ale do kręconych, ze starym składem. I nie lubię jej za bardzo.
Z pianek lubiłam Wellaflex 2-dniowa objętość. Była bardzo lekka, dużo więc nie utrwalała, ale włosy były po niej miękkie i bardzo naturalne w dotyku.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 18:58   #132
anette20
Przyczajenie

dziewczyny ktore nie uzywaja facelle ( czy jakos tak), szamponow dla dzieci i babydream , czym na codzien myjecie wlosy? Mozecie cos polecic?
I jeszcze mam takie jedno pytanie dosc dziwne... aleee ciekawa jestem;D ile zazwyczaj zajmuje wam mycie wlosow? Ja to chyba robie zdecydowanie za dlugo i zbyt intensywnie, przez co moje wlosy na tym troszeczke cierpią.... ale ciagle mam te uczucie ze sa nie domyte, szczegolnie po nalozeniu oleju;/ i myje i myje, a pozniej po wysuszeniu sa takie wyszorowane az za bardzo:/ nie ogarniam tego ;o
anette20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:08   #133
jula85
Raczkowanie

hej.używałyście odzywki do wlosów kręconych isana?co myślicie o składzie i działaniu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN7112.jpg (50,3 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-08-21, 19:11   #134
jula85
Raczkowanie

Obecnie użyłam kilka razy odzywki jantar bo włosy starsznie lecą ale jestem załamana wydajnością!!!zostało mi po kilku razach zaledwie 1/4 butelki..nabieram strzykawką i wmasowuję w skórę głowy,nie wydaje mi się,żebym za dużo jej nakładała,stosowałyście ją?
Stary 2013-08-21, 19:17   #135
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Basiu- jednak się zdecydowałam, zafarbowałam włosy
Farbowałam na olej, później odżywka, maska... mają się naprawdę nieźle No i nic nie wypadło. Tzn nie więcej niż zwykle przy myciu
Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona

Cytat:
Napisane przez anette20 Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore nie uzywaja facelle ( czy jakos tak), szamponow dla dzieci i babydream , czym na codzien myjecie wlosy? Mozecie cos polecic?
np. szampony barwy (z sles).

Cytat:
I jeszcze mam takie jedno pytanie dosc dziwne... aleee ciekawa jestem;D ile zazwyczaj zajmuje wam mycie wlosow?
Chwilkę. Nie mierzyłam czasu, ale maks 30 sek.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-21, 19:45   #136
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
Obecnie użyłam kilka razy odzywki jantar bo włosy starsznie lecą ale jestem załamana wydajnością!!!zostało mi po kilku razach zaledwie 1/4 butelki..nabieram strzykawką i wmasowuję w skórę głowy,nie wydaje mi się,żebym za dużo jej nakładała,stosowałyście ją?
Jula błagam przeciez conajmniej raz na każdej stronie jest coś o jantarze

Mnie buteleczka starcza na całą kurację, mam w butelce z psikadełkiem

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:29   #137
annlynn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Jeden z najgorszych Alcohol denat bodajże na drugim miejscu w składzie

Ja obecnie choruje więc moje loczki dyndają mi w kucyku. Jak wyzdrowieję będę wypróbowywać Amlę Khadi
A jaki polecasz?

annlynn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:34   #138
anette20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

np. szampony barwy (z sles).

Hmm ale barwa to chyba dosc mocno oczyszczajacy szampon? Chetniej bym go uzywala raz na jakis czas do dokladniejszego oczyszczenia, ale na codzien wolalabym cos lagodniejszego.. wiem ze te co wczesniej wymienilam duzo z was uzywa ale mi one nie podchodza :/

Edytowane przez anette20
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:35
anette20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:44   #139
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie większość wcierki wsiąka Ci we włosy, jakbym miała tyle co Ty to też bym pewnie tyle zużywała

Cytat:
A jaki polecasz?
Ten, który ostatnio przewija się na forum - GP ma bardzo fajny skład

Cytat:
Hmm ale barwa to chyba dosc mocno oczyszczajacy szampon? Chetniej bym go uzywala raz na jakis czas do dokladniejszego oczyszczenia, ale na codzien wolalabym cos lagodniejszego.. wiem ze te co wczesniej wymienilam duzo z was uzywa ale mi one nie podchodza :/
TBS Rainforest szampony bez slsów, ale drogie :P Od jakiegoś czasu myję odżywką i rzadko szamponem to stwierdziłam, że będę mogła się skusić na droższe jak właśnie TBS czy Logony i Khadi (jeszcze przeze mnie niewypróbowane), ale nie znam szamponu nie dla dzieci z fajnych składem, bez sls, w dobrej cenie
Stary 2013-08-21, 20:53   #140
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
z polecaniem jest ciezko bo kazdy wlos inny

ja myje znow odzywka, uzywam odzywki bs joanny z miodem i cytryna albo makiem i bawelna
Cytat:
I jeszcze mam takie jedno pytanie dosc dziwne... aleee ciekawa jestem;D ile zazwyczaj zajmuje wam mycie wlosow? Ja to chyba robie zdecydowanie za dlugo i zbyt intensywnie, przez co moje wlosy na tym troszeczke cierpią.... ale ciagle mam te uczucie ze sa nie domyte, szczegolnie po nalozeniu oleju;/ i myje i myje, a pozniej po wysuszeniu sa takie wyszorowane az za bardzo:/ nie ogarniam tego ;o
samo mycie jak odzywka to 5 min (nakladam odzywke na cala glowe i robie masaz skalpu 5 min, nastepnie splukuje odzywke, wsio)

szamponem - masaz skalpu 30 sek, splukuje
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:08   #141
Nieszka__
Zadomowienie

Ja już naprawdę nie wiem co robię źle... Moje włosy zamiast coraz lepiej wyglądają coraz gorzej. Już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam rozpuszczone włosy, ciągle je spinam, bo wyglądają strasznie... Są oklapnięte, bez blasku, bez wigoru. Kiedyś tylko olejowałam, używałam jednej odżywki Alterra i było nawet lepiej... Włosy delikatnie błyszczały, reagowały na żel, powstawały ładne fale. A teraz wcale. Jakieś wióry zdechłe, zero objętości, skrętu, przyklap. Użyję znów szamponu z SLS... A może chwycić za silikonowe odżywki lub maski?
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 21:17   #142
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Ja już naprawdę nie wiem co robię źle... Moje włosy zamiast coraz lepiej wyglądają coraz gorzej. Już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam rozpuszczone włosy, ciągle je spinam, bo wyglądają strasznie... Są oklapnięte, bez blasku, bez wigoru. Kiedyś tylko olejowałam, używałam jednej odżywki Alterra i było nawet lepiej... Włosy delikatnie błyszczały, reagowały na żel, powstawały ładne fale. A teraz wcale. Jakieś wióry zdechłe, zero objętości, skrętu, przyklap. Użyję znów szamponu z SLS... A może chwycić za silikonowe odżywki lub maski?
cokolwiek co sluzy Twoim wlosom bedzie git, nawet jak oznacza to silikony

ale zanim chwycisz za nie to poprostu umyj wlosy mocnym szamponem, naloz odzywke albo maske z proteinami na 30 min, splukaj i daj wlosom wyschnac samodzielnie, a potem ocen co wyszlo

i moze Tobie sluzy bardziej minimalizm

(ja stosuje minimalizm i moje wlosy duzo lepiej wygladaja, mycie, odzywka ds, potem schna same, na prawie suche troche zelu)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2013-08-21, 21:28   #143
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
cokolwiek co sluzy Twoim wlosom bedzie git, nawet jak oznacza to silikony

ale zanim chwycisz za nie to poprostu umyj wlosy mocnym szamponem, naloz odzywke albo maske z proteinami na 30 min, splukaj i daj wlosom wyschnac samodzielnie, a potem ocen co wyszlo

i moze Tobie sluzy bardziej minimalizm

(ja stosuje minimalizm i moje wlosy duzo lepiej wygladaja, mycie, odzywka ds, potem schna same, na prawie suche troche zelu)
No właśnie podkradłam szampon od mamy i nim umyłam włosy, nie zrobiłam z nimi dalej nic. Dlaczego powinnam nałożyć ten produkt z proteinami?
Może i rzeczywiście sprawa ma się z minimalizmem... To używasz tylko jedną odżywkę?
Stary 2013-08-21, 21:34   #144
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie podkradłam szampon od mamy i nim umyłam włosy, nie zrobiłam z nimi dalej nic. Dlaczego powinnam nałożyć ten produkt z proteinami?
Może i rzeczywiście sprawa ma się z minimalizmem... To używasz tylko jedną odżywkę?
bo wlosy potrzebuja rownowagi miedzy nawilzeniem a proteinami (jaka to rownowaga zalezy od wlosow), czesto jak sie unika protein i tylko nawilza to mamy wlasnie przyklap, jest niewiele loczkow ktore nie moga stosowac protein, zwykla jakas tam ilosc jest potrzebna, ja jak uzywam np 3 tygodnie bez przerwy odzywki bez protein robia sie oklaple

pytasz czy uzywam przy myciu jednej czy w ogole jednej?

po myciu nakladam tylko odzywke ds na 3 minuty i splukuje, myje codziennie i 5 razy w tygodniu to garnier awokado i karite, 2 razy w tygodniu to odzywka/maska z proteinami, to jest moja rownowaga miedzy nawilzeniem a proteinami, sa loczki co potrzebuja co drugie mycie protein
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2013-08-21, 21:50   #145
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
bo wlosy potrzebuja rownowagi miedzy nawilzeniem a proteinami (jaka to rownowaga zalezy od wlosow), czesto jak sie unika protein i tylko nawilza to mamy wlasnie przyklap, jest niewiele loczkow ktore nie moga stosowac protein, zwykla jakas tam ilosc jest potrzebna, ja jak uzywam np 3 tygodnie bez przerwy odzywki bez protein robia sie oklaple

pytasz czy uzywam przy myciu jednej czy w ogole jednej?

po myciu nakladam tylko odzywke ds na 3 minuty i splukuje, myje codziennie i 5 razy w tygodniu to garnier awokado i karite, 2 razy w tygodniu to odzywka/maska z proteinami, to jest moja rownowaga miedzy nawilzeniem a proteinami, sa loczki co potrzebuja co drugie mycie protein

No właśnie też kiedyś zastanawiałam się czy to nie od braku protein i zainwestowałam w odżywkę Artiste. Stosowałam ją dopiero z dwa razy. Raz w tygodniu. Zamówiłam też keratynę, ale nie wiem do czego ją użyć
Stary 2013-08-21, 22:01   #146
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też kiedyś zastanawiałam się czy to nie od braku protein i zainwestowałam w odżywkę Artiste. Stosowałam ją dopiero z dwa razy. Raz w tygodniu. Zamówiłam też keratynę, ale nie wiem do czego ją użyć
a wysoko ma proteiny w skladzie Artiste? cos kojarze ze jest raczej slaba jako proteinowa

keratyne mozesz dodac do odzywki, do garniera nie probowalam ale czemu nie

jak mialam keratyne to robilam super domowa maske - lyzka kallosa late (ale mozna uzyc innej odzywki), lyzeczka keratyny, zoltko, oliwa z oliwek (i w sumie co tam mialam w domu) i nakladalam przed myciem na wlosy na godzine (super proteinowa mieszanka)

potem mycie, odzywka ds (koniecznie bez protein)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2013-08-21, 22:03   #147
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Mnie np w ogóle nie służą szampony dziecięce itp włosy mam po nich suche i do tego głowa mnie swędzi tak po myciu że mam ochotęczasem sobie wszystko wydrapać z głowy... I jeszcze mi się czasem do tego łupież pojawia tragedia... Używam szamponu z Isany familijnego a teraz przerzuciłam się na mydełko shikakai i sesan i narazie jest ok .

Cytat:

Mnie nigdy na jedna kurację nie wystarcza jedna butelka muszę mieć tak 1,5 butelki bo zawsze mi poźniej brakuje, daje na sam skalp nakładam pipetą wiec w sumie powinna mi wystarczyc butelka ale nie starcza. Jak przelalam do butelki z psikaczem to potrzebowałam 2 pełnych butelek na kurację a jak lałam prosto z butelki to też gdzieś tak z 1,5 wiec u mnie to chyba norma :P Może my poprostu tak mamy :P

Cytat:
A jaki polecasz?

Ja mam jedwab z Marion Natura silk i całkiem nieźle się sprawuje
Stary 2013-08-21, 22:14   #148
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
a wysoko ma proteiny w skladzie Artiste? cos kojarze ze jest raczej slaba jako proteinowa

keratyne mozesz dodac do odzywki, do garniera nie probowalam ale czemu nie

jak mialam keratyne to robilam super domowa maske - lyzka kallosa late (ale mozna uzyc innej odzywki), lyzeczka keratyny, zoltko, oliwa z oliwek (i w sumie co tam mialam w domu) i nakladalam przed myciem na wlosy na godzine (super proteinowa mieszanka)

potem mycie, odzywka ds (koniecznie bez protein)
Hmm, wydaję mi się, że odżywka ta ma wysoko w składzie jedwab i keratynę właśnie.
O, to może i rzeczywiście dobrym pomysłem będzie nawalenie na włosy bomby proteinowej... Na pewno skorzystam z Twojej rady. I to nawet jutro, bo w sobotę mam wesele, więc wolę nie ryzykować
Stary 2013-08-21, 22:21   #149
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, wydaję mi się, że odżywka ta ma wysoko w składzie jedwab i keratynę właśnie.
O, to może i rzeczywiście dobrym pomysłem będzie nawalenie na włosy bomby proteinowej... Na pewno skorzystam z Twojej rady. I to nawet jutro, bo w sobotę mam wesele, więc wolę nie ryzykować
to tylko pamietaj ze jak ma byc bomba proteinowa to lepiej ja dac przed myciem (i potrzymaj 30-60 min) a po zmyciu jej szamponem naloz najlepiej garniera awokado, mnie takie cos zawsze stawia wlosy na nogi moze i Tobie pomoze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2013-08-21, 22:29   #150
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
to tylko pamietaj ze jak ma byc bomba proteinowa to lepiej ja dac przed myciem (i potrzymaj 30-60 min) a po zmyciu jej szamponem naloz najlepiej garniera awokado, mnie takie cos zawsze stawia wlosy na nogi moze i Tobie pomoze
Ok, dzięki za podsunięcie pomysłu i rady Zamiast Kallosa, którego nie mam użyję innej maski, mam L'Bioticę Biovax do wł. suchych oraz maskę Alterra. No to tam którąś z nich
Aaa i na ile AiK nakładasz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości