|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
fufufufufuuuuu
|
|
#2522 |
|
damn good coffee
|
kapucha do rosołu??
|
|
|
|
#2523 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
ej gdzie tę włoszczyznę sprzedają, nie widziałam tego nigdy
ja mam zawsze pora, selera, marchewkę, coś tam jeszcze jest, ale nie wiem co. Na pewno nie żadna kapucha :d
Edytowane przez chwast Czas edycji: 2013-08-21 o 23:09 |
|
|
|
#2525 |
|
damn good coffee
|
ja wrzucam pietruszkę, marchew, liść selera i pora, kapusty nigdy
nawet bym na to nie wpadła
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupuję paczek włoszczyzny
![]() mam albo swoją albo wszystko osobno, ale kapuchy na bank tam nie ma, z kapuchą to "boszcz"
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
z kapuchą tylko kapuśniak
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam włoską kapustę w rosole
w sumie rosół jem tylko dla tej kapusty i makaronu, bo rosołu za bardzo nie lubię |
|
|
|
#2529 | |
|
Konto usunięte
|
Serio
![]() Cytat:
To zalezy od warzyw, niestety polskie sa kiepskie, we wloszech z 1 marchewki zrobisz taki wywar jak z 10 naszych ;/ jak ciotka rosol robila to tam bylo pol marchewki, pol pietruszki i taki okragly baklazan, wywar byl intensywnie zolty i mial smak jak z 3 kostek |
|
|
|
|
#2530 |
|
Konto usunięte
|
No. Muszę wyhodować własny ogródek warzywny :[
|
|
|
|
#2531 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam, ale to nie to samo, bo tu nie ma tego slonca, jakie jest potrzebne zeby to mialo odpowiednie walory smakowe. Po prostu z naszych warzyw to cienkie wszystko wychodzi.
Drabi, u mnie w Inglocie sa dalej wszystkie okragle. Moze idz do innego. |
|
|
|
#2532 |
|
Konto usunięte
|
Poszłam do innego
nie mają też dostaw od x czasu i zostały resztki a cóś ty myślała. Za to żeby wypełnić paletki, skleciłam sobie paletkę korektorów
|
|
|
|
#2533 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś dziwne kina macie
mi tam zawsze bywało gorąco
|
|
#2535 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
czemu ach czemu kobiety tatuują sobie brwi?
http://www.izabelacytrowska.pl/images/brwi166.jpg http://images01.olx.pl/ui/13/57/61/1...tny-Uslugi.jpg http://img42.imageshack.us/img42/3713/brwi.png https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...kxI7HZpIfnb3rQ http://mcdu.pl/portal/8f45886a0b98.jpeg albo kreski http://www.beauty-design.pl/slides/M...20_012_015.jpg http://fashionbeauty.netai.net/wp-co...tradycyjna.jpg http://i.pinger.pl/pgr82/5d3bb0b5000...cieniowany.jpg nigdy nie zrozumiem
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-08-22 o 00:24 |
|
|
|
#2536 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Jak tak czytam o wieloletnich rodzinach z 3 dzieci, to sie za glowe lapie, bo sama z takiej jestem. Jakos zawsze dla mojej grupy wiekowej traktowalam to jako jakis standard, a nie 'wielodzietnosc'
wydaje mi sie, ze kiedys (lata 80, wczesne 90) rodzina z 3, 4, 5 dzieci byla czyms naturalnym. Pojecia nie mam, czy byly jakies ulgi ![]() Ot, taka dygresja. Aczkolwiek w dzisiejszych czasach nie wyobrazam sobie miec 4 dzieci... W sumie nie wyobrazam sobie miec ani jednego dzieciora ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
|
|
|
|
|
#2538 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A teraz? Ten bedzie mial tablet, ten ajfona, ten lambordżini, i wez wyjdz z dzieciakiem ubranym skromnie, w malym fiacie, z tanim telefonem. Tzn. telefonu drogiego bachorowi nie dam, bo to jest czesta przyczyna napasci, ludzie kradna jak widza. Ale ubrac i kupic lalke bym chciala. |
|
|
|
|
#2539 |
|
Konto usunięte
|
Mnie najbbardziej boli, że 10 letni gówniarz z bloku obok ma lepszy telefon niż ja.. No kurde po co mu? Po co komu megawypasione telefony w ogóle? Moja siostra (25 lat na karku) kupiła sobie ten Hello Kitty z Orange, i mówi, że tylko dzwoni, pisze sms, robi sobie zdjęcia i używa fb - a telefon ma milion innych opcji których nigdy nie używa
Ja bardzo dużo piszę, dlatego mam dotykowy, ale z wysuwaną klawiaturą, i umowa mi się w grudniu kończy, i ja już się zastanawiam co zrobić z nowym telefonem, bo nie ma nigdzie z wysuwaną klawiaturą... A używam do dzwonienia, pisania, zdjęciowania, internetu, i słuchania muzyki. A wiem, że biorąc w Playu w mixie za 5 dych żeby mieć darmowe sms będę musiała wziąć z telefonem. Siostrze nie dam, bo ona w ciągu 3 lat miała 5 telefonów (ja dla porównania jeden), leżeć nie będzie, sprzedam chyba, ogarnę po ile chodzą na allegro i już. No i powiedzcie mi, po co takiemu 10 latkowi telefon z milionem funkcji?
|
|
|
|
#2540 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
posciagac simsy, angry birds, stado innych rzeczy. Oni ich uzywaja. Wez dotykowy samsung jakis, wlacz sobie swype i sie przyzwyczaisz szybko.
|
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie trzeba dziecku od razu totalnego złoma dawać, bo dziecko (to jak ubierać dziecko w szmaty, bo przecież ubrudzi / podrze / wyrośnie, bo dziecko). Teraz 10-letnie dzieci są bardziej "ogarnięte" technologicznie, więc to dziecko może korzystać z tego telefonu. Ja nie widzę w tym nic dziwnego. Rozumiem możliwość kradzieży (choć stary telefon też można ukraść), jak zgubi to jest większy problem, bo to dobry telefon, ale generalnie nic w tym złego nie ma.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-08-22 o 10:47 |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie zabijajcie pająków. To przyjazne ludziom stworzenia. Komary, meszki itp zjadają.
Jak najbardziej do rosołu można dodać (ja dodaję) kapustę włoska i suszony grzyb (prawdziwek). Co do szumowania rosołu : ja zgodnie z radą P. Ćwierczakiewiczowej nie szumuję. Cytat:
I jeszcze jedno : w dzisiejszych czasach trudno prawdziwy i dobry rosół ugotować. Z hormonów, które teraz kurczakami zwą, na pewno nie . No i o włoszczyznę z "działki" należałoby się postarać. Nawet na bazarach / targach brojlery jako kury rosołowe sprzedają i jeszcze trzy dychy chcą. Czasem można jednak tłustego brojlera kupić i krzyżową z kwiatkiem (mięso wołowe z góry od ogona). Chociaż teraz ekspedientki w sklepach mięsnych nie wiedzą co to krzyżowa. Szponder może też być. Przerośnięty. Ja nie stosuję się do zalecenia P. Ćwierczakiewiczowej i pozłoty nie zbieram. |
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla lansu ![]() Też masz Nokie N97?
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dbajmy o żaby, bo bez nich zaleje nas fala pająków.
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Tak apropo mnie bardziej dziwi takie lansowanie się telefonem wśród osób dorosłych
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U dzieci rozumiem, dzieci lansują się podniecają wszystkim, ale dorośli? I to zwykłymi telefonami?
|
|
#2548 |
|
Konto usunięte
|
No ja babci kupiłam fajną nokię, z klawiaturką normalną, sama bym taką chciała ^^ to, że nie kupuje się dziecku ajfona czy innego wypaśnego nie oznacza, że daje się mu złoma
![]() A w ogóle dziwi mnie moja babcia. Robimy remont. Miał być remont mojego pokoju i toalety, ale babcia zaczęła przebąkiwać, że kuchnię by odremontowała, bo tak brzydko, bo remontu nie było 25 lat, bo syf.. Mama jej mówi, że ona nie ma pieniędzy na kuchnię, na to babcia, że ona sama sobie zapłaci. No a jak mamy dobrych robotników, no to niech robią też kuchnię. A jak kuchnię, to niech machną też płytki na korytarzu, (jakieś 2 metry) - babcia płaci! mama jeszcze kupiła farbę na korytarz (za swoje) zdarłyśmy tapety, panowie nam wyrównali ściany, żeby tynku nowego nie kłaść. Pojechałyśmy z mamą po płytki, babcia nie chciała, bo "nie ma gustu". co do niej dzwonimy, to za drogie i za drogie, w końcu zapłaciłyśmy za ppłytki do kuchni i na podłogę 979 zł (drugiej kategorii), babcia dała 1000. końcówkę dałyśmy chłopaczkowi za wniesienie i dowóz płytek. Babcia dostaje fakturę i pyta "no a nie zostało wam nic z tych płytek?!" no i mama mówi, że koleś się nalatał w górę i dół tyle, nosił, to mu dałyśmy to 20 zł, na co babcia się oburzyła.. Wczoraj mama stwierdziła, że jak już 3/4 domu remontujemy, to możemy jeszcze łazienkę zrobić w nowych kafelkach, wannę mamy prawie nową (4 lata ma), kupić półkę i będzie ładnie, płytki nas wyniosły 1200 zł. Babcia kazała sobie kupić półkę (w kuchni mamy taki kantorek gdzie trzymamy garnki, butlę gazową i tak dalej) do kantorka, kosztowała 85 zł. plus trzeba było kupić listwy do płytek, i inne takie, fugę, wyniosło nas to 385 zł. Mama mówi do babci, że to kosztowało tyle i tyle, na co babcia wielce oburzona, bo ona myślała, że tylko płytki płaci rzuciła mamie 200 zł i stwierdziła, że więcej nie ma... No i mama i ja jesteśmy w dupie. Bo płytek nie da się już "odmówić", za pół godziny przywożą, i co teraz? Nic, bo babcia to tylko płytki chciała płacić. Nie, Samsunga Wave 533 czy coś takiego... A miałam taką laskę w liceum znienawidzoną, miałam wtedy Samsunga Delfi.. ona też. Jak zobaczyła, że mamy takie same telefony, to kupiła nowy, bo nie chciała takiego samego jak ja xd Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2013-08-22 o 11:18 |
|
|
|
#2549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2550 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

ja mam zawsze pora, selera, marchewkę, coś tam jeszcze jest, ale nie wiem co. Na pewno nie żadna kapucha :d

((( dałam wołowinę, gęsinę i drób, warzywa, wszystko, kapustę włoską, dałam lubczyk i du*a mój rosół dalej nie jest taki hiper intensywny, albo to moje kubki smakowe są spaczone.

nie mają też dostaw od x czasu i zostały resztki
a cóś ty myślała. Za to żeby wypełnić paletki, skleciłam sobie paletkę korektorów

Nie trzeba dziecku od razu totalnego złoma dawać, bo dziecko (to jak ubierać dziecko w szmaty, bo przecież ubrudzi / podrze / wyrośnie, bo dziecko). Teraz 10-letnie dzieci są bardziej "ogarnięte" technologicznie, więc to dziecko może korzystać z tego telefonu. Ja nie widzę w tym nic dziwnego. Rozumiem możliwość kradzieży (choć stary telefon też można ukraść), jak zgubi to jest większy problem, bo to dobry telefon, ale generalnie nic w tym złego nie ma.
Dbajmy o żaby, bo bez nich zaleje nas fala pająków.