|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Moja siostra, której synek ma już 8 miesięcy będzie na moim celowniku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super widok taki szkarbik mały, ja też już chcę zobaczyć! Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Raczkowanie
|
Jak super! Czyli rodzeństwo cioteczne urodziło się jednego dnia?
![]() Ja rodziłam z siostrą, tzn. ona rodziła, a ja "trzymałam ją za rękę" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pewnie nie odzywałaby się do mnie przez tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Przecież to nie byłaby Twoja sprawka tylko męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
![]() sledze watek wieczorami, ale zazwyczaj potem padam i nie ma szans, abym cos sensownego sklecila ![]() Mialam kilka dni wolnego, wiec praktycznie mnie nie bylo w domu. Cale dni spedzam z Synkiem na plazy. Gratuluje kolejnych udanych wizyt ![]() Nadzwyczajna trzymam kciuki ![]() ![]() niesamowite jak ten czas leci. dzis u mnie 10tc +0 dni ![]() jeszcze 30 tygodni i porod ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-08-21 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() P.S. zmieniłaś avek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o krew pepowinowa ja raczej nie skorzystam ale jeśli sie któraśz Was zzastanawia to polecam artykuł w m jak mama tylko ten numer co wyszedł jako kolekcja. Tytuł artykułu to ,,czy deponowac krew pepowinowa,, ogólnie bardzo polecam ta gazetę dużo przydatnych informacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A później okaże się, że bardzo szybko zleciały i ZONK ![]() Ale wciąż to moja ulubiona Liz Lemon ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
A! Schudłam 1kg od poprzedniej wizyty! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Rockefeller Plaza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cudem udalo mi sie skonczyc obiad...W kotlecikach cebulka,w ziemniakach cebulka i w surowce tez cebulka ![]() ![]() Cytat:
![]() Takze pozostalym mamom,ktore mialy dzis wizyte ![]() A ja myslalam,ze to Ty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() justine_87, to nie szpital zapewnia taką możliwość. Idziesz do porodu z gotowym zestawem do pobierania, później położna dzwoni po kuriera i to zabierają. Jeśli chodzi o pierwsze ruchy to około 18 tygodnia, takie delikatne muskanie w podbrzuszu, jak skrzydełka motyla ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2013-08-21 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cześć dziewczyny. Ja juz nie śpię. W nocy nie miałam krwawienia, rano tylko plamienie. Moze bedzie dobrze. Czekam na to USG jak na zbawienie czy dziecko żyje.
TZ nie dotarł do mnie wczoraj bo pracowal do 21 i z Warszawy nie miał jak sam dojechać a jego szef miał w dupie ta sytuację. Zadzwonił ze bardzo mnie kocha i ze cokolwiek sie stanie przetrwamy to razem. Mam wrażenie że on nie do konca zdaje sobie sprawe z powagi sytuacji. Zapytal mnie:no i jak tam te uplawy? Ale juz nic nie powiedziałam. On przezywa pewnie na swoj sposob. Kiedy to USG!? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Faceci rzadko umieją odnaleźć się w tego typu sytuacjach, ale próbuje, jak widać
![]() To dobra wiadomość, ze juz nie krwawisz. Trzymam kciuki za szybkie usg. Pewnie wyślą Cię przed obchodem, żeby mieć pelna dokumentację, albo zaraz po nim. U mnie w szpitalu wypuszczali dziewczyny przynajmniej po 1 dobie bez krwawienia i plamienia. zanim się obejrzysz będziesz w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zadomowienie
|
Nadzwyczajna trzymam kciuki za ciebie! U mnie w szpitalu tez zaraz obchod takze pojde na usg jestem przy tobie bedzie dobrze!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Dziękuję za posty dotyczące krwi pępowinowej. Myślę, że jeśli uda nam się uzbierać stosowną sumkę to zdecydujemy się na ten krok. Jesteśmy obciążeni genetycznie (w rodzinie cukrzyca na porządku dziennym, białaczka też niestety się pojawiła:/), więc w tym przypadku chyba lepiej dmuchać na zimne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]()
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny
![]() przyszla pora na mnie, chociaz trzese sie i majty mam pelne strachu, zeby tu dolaczyc. nie to, ze jestescie straszne, ale ze strachu przez zbyt wczesnym cieszeniem sie. otoz tydzien temu, w 11dpo zrobilam test, ktory juz wtedy wyszedl pozytwny. w niedziele powtorka i to potwierdzilo moje oczekiwania. teoretycznie wg kalkulatorow date porodu mam na 26 kwietnia. z mezem staramy sie juz ponad rok, i niestety to nie jest moja pierwsza ciaza, a 3. dwie poprzednie niestety stacilam ![]() boje sie okropnie, dzis pol nocy nie spalam, bo martwilam sie bolem piersi. dziewczyny jak to u Was bylo- jest? mnie zaczely bolec mniej wiecej okolo tydzien po owulacji no i do wczoraj rana bolaly bardzo, za to wieczorem sie uspokoily. bol nie ustapil calkowicie, ale zdecydowanie zelzal, a ja juz glowe pelna mam najczarniejszych mysli ![]() aa, zapomnialam dodac, ze mieszkam w Norwegii, a tutaj opieka medyczna jest na poziomie iscie afrykanskim, nie ublizajac Afryce. licze na Was, ze mnie troche uspokoicie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
Nadzywaczajna czekamy na wieści od Ciebie! Ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze spotkanie z muszlą... Nic przyjemnego. A miałam nadzieję że skończy się na nudnościach... W pracy średnio to wygląda, jak co chwile mi się odbije albo biegnę do łazienki. Jakoś muszę to przetrwać. Któraś ma dzisiaj wizytę?
#2540 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Damy rade, jakos tak bedzie ![]() Nadzwyczajna - ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Ja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też dzisiaj idę podejrzeć swojego i nie mogę już wytrzymać z ekscytacji ![]() Od wczoraj też używam gumki recepturki do spodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekamy na dobre wieści |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
a no niestety, kraj w ktorym diagnostyka i prewencja kuleje
![]() po 2och poronieniach uslyszalam, ze musze poronic 3x zeby zaczeli cokolwiek robic, usg w ciazy przysluguje tylko jedno w 20tc. oczywiscie sa od tego odstepsta, co zamierzam wykorzystac i isc dzis do przychodni, zeby mnie na takowe wyslali, bo sie martwie. co prawda w tym tygodniu i tak jeszcze nic bym nie zobaczyla bo za wczesnie, ale w przyszlym juz powinno byc serducho. no i ogolnie lekiem na cale zlo jest paracetamol i ibuprofen. leki mam przepisane przez ginekologa w Pl i biore duphaston 2x1 i luteine dowcipna 2x1 + acard. tutaj na leki tez nie mialabym co liczyc, bo tez uslyszalam, ze leki daja dopiero po 3 #. |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
No to czekamy na relację =)
Santom ja też straciłam pierwszą ciążę ale teraz jestem pozytywnie nastawiona i nie przyjmuje żadnych złych scenariuszy. Grunt to pozytywne nastawienie! Zamartwianie się wcale ci nie pomoże. O tym że ciąża jest traktowania "poważnie" dopiero po 3 miesiącu to chyba nie tylko od osób mieszkających w Norwegii słyszałam. I że na wszystko pomaga paracetamol. paranoja ![]() Santom jeśli masz jakiś sposób żeby zbadać się "nadprogramowo" to korzystaj. Podejrzewam że nie będziesz przyjeżdżała do Polski na każde badanie więc chyba trzeba się jakoś do tamtejszych zwyczajów dostosować. Ja tam wierzę, że wszystko będzie u Ciebie ok!
#2545 |
Rozeznanie
|
Mialam USG. Serce bije, dziecko sie rusza. Odrunator mi robil. Troszke uroslo. Powiedział ze wiadomo ze nie jest dobrze bo jest krwawienie ale dopuki maluch zyje to dobrze. I ze nie widzi najgorszej przyczyny krwawienia-łożyskowej. Jutro maja mnie badac jeszcze tak normalnie. Na razie mam lezec. Jest nadzieja.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dzień dobry wszystkim
![]() nadzwyczajna trzymam kciuki, pisz jak czegoś się dowiesz. teQiba powodzenia ![]() ![]() witaj santom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Raczkowanie
|
Melduje się,że jestem i żyje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam nowe mamusie i gratulacje za kolejne dobre wiadomości i wizyty ![]() Trzymam kciuki za niespokojne mamy :kciuk: .. Ja też jestem pozytywnie nastawiona,choć też na początku najadłam się strachu,a te półtorej tygodnia czekania na Usg było koszmarem. Wokół mnie jest wiele straconych ciąż od poczęcia po 40 tyg więc popaść w obsesje łatwo,staram się myśle tylko i wyłącznie pozytywnie. Ostatniego czasu 4 koleżanki poroniły z czego jedna 2 razy pod rząd ,a jedna miała ciąże pozamaciczną. Los jest strasznie niesprawiedliwy ![]() ![]() ![]()
#2549 |
Raczkowanie
|
Nadzwyczajna! Dobre wieści! Leż i wypoczywaj! Poczytaj książkę, gazetę, pooglądaj filmy na laptopie, byleby tylko się nie denerwować! Zobaczysz, maluszek tak łatwo się nie podda!
![]() Santom, witaj w gronie kwietniowych mamusiek! Popieram moje poprzedniczki, myśl pozytywnie, bo nie ma nic lepszego dla maluszka jak spokojna u uśmiechnięta mama! Mam nadzieję, że dotrwamy wszystkie do szczęśliwego rozwiązania! Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
trihomonas a no ibuprofen, a najlepiej, zeby je mieszac. jak sie pytalam o tokspolazmoze tutaj po pierwszym # to uslyszalam, ze tego nie badaja, bo i tak nie lecza
![]() ale dzis mam zamiar isc do nich i wymusic bete i usg w przyszlym tygodniu, ze wzgledu na progesteron, ktory biore. staram sie myslec pozytywnie i kazde zalamanie prosze traktowac pradem u mnie ![]() a rodzic to tez zamierzam tutaj, ale w miedzyczasie oczywiscie bede odwiedzala pl. pierwsza wizyta juz za miesiac, obym tylko dotrwala ![]() a kiedy zaczely sie Wam mdlosci? kryszynka dobrze prawisz kobieto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.