Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 08:48   #1651
CrystalNatasha
Rozeznanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Hej,ja czekam aż mi włosy wyschną. Później muszę wstąpić do Rossmanna i kupić w końcu to serum z Mariona(znajdę je tam w ogóle? ) i jakiś szampon do codziennego użytku... Moje włosy są w fatalnym stanie
Stary 2013-08-22, 09:14   #1652
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Hej,ja czekam aż mi włosy wyschną. Później muszę wstąpić do Rossmanna i kupić w końcu to serum z Mariona(znajdę je tam w ogóle? ) i jakiś szampon do codziennego użytku... Moje włosy są w fatalnym stanie
W Rossie nie ma Marionów.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

Masz bardzo ładne włosy. Co do "niefotogenicznych" włosów, to wydaje mi się, że po prostu inne dziewczyny robią zdjęcia z lampą błyskową (co swoją drogą nieco mnie denerwuje,bo wiadomo,że takie włosy wyglądają 100 razy ładniej ) a Ty zrobiłaś zdjęcie przy świetle dziennym. Uważam,że słusznie,bo właśnie tak widzą Twoje włosy inni [COLOR="Silver"]
Dlatego najlepiej robić z lampą i bez. Z lampą robię po to, żeby się chwilowo nacieszyć widokiem jak z reklamy, a bez lampy, żeby zobaczyć stan rzeczywisty włosów
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:45   #1653
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Tego serum poszukaj w Naturze (akurat jest w promocji ) albo w małych sklepikach

Skusiłam się wczoraj na promocję w Tesco. Kupiłam 2 półlitrowe szampony BingoSpa - ziołowy z odżywką i jajeczny z kolagenem po 2,49 sztuka. Dzisiaj wytestowałam jajeczny i powiem Wam, że jest fantastyczny. Jest dosyć rzadki ale przy moich włosach do połowy pleców nie trzeba go dużo użyć, mała kropla robi gęstą pianę i dobrze zmywa olej, a włosy są błyszczące i puszyste - tylko macać

Pani filolog
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:30   #1654
Ephee
Raczkowanie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

A ktoś wie gdzie znajdę serum z Green Pharmacy? Takie z olejami, nie wiem czy jest tylko jedna wersja, ale kiedyś polecała jedna dziewczyna z yt i ładnie u niej włosy wyglądały.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-22, 11:01   #1655
CrystalNatasha
Rozeznanie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
A ktoś wie gdzie znajdę serum z Green Pharmacy? Takie z olejami, nie wiem czy jest tylko jedna wersja, ale kiedyś polecała jedna dziewczyna z yt i ładnie u niej włosy wyglądały.

Chodzi Ci o ten taki jedwab do końcówek? Też mam zamiar go wypróbować Może w Naturze będzie?
Stary 2013-08-22, 11:06   #1656
susuanne
Wtajemniczenie

Co do Palette C10 właśnie wysuszyłam włosy. Nie jestem zadowolona -,- Miało być chłodno, jest jakoś dziwnie. Nie zniszczyła mi włosów, zapach ok, konsystencja boska, ale liczyłam, że w końcu któraś farba wyjdzie na mojej głowie chłodno... Chyba nigdy się nie doczekam -,-
Stary 2013-08-22, 11:13   #1657
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Co do Palette C10 właśnie wysuszyłam włosy. Nie jestem zadowolona -,- Miało być chłodno, jest jakoś dziwnie. Nie zniszczyła mi włosów, zapach ok, konsystencja boska, ale liczyłam, że w końcu któraś farba wyjdzie na mojej głowie chłodno... Chyba nigdy się nie doczekam -,-
U mnie było ładnie chłodno miesiąc temu jak pofarbowałam całe włosy, gdy maluje tylko odrosty i na koniec malaksuje też nie jest źle ale zawsze po jakimś czasie kolor "plowieje"

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 11:17   #1658
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
U mnie było ładnie chłodno miesiąc temu jak pofarbowałam całe włosy, gdy maluje tylko odrosty i na koniec malaksuje też nie jest źle ale zawsze po jakimś czasie kolor "plowieje"
Błędem było, że farbowałam dzisiaj bo jestem przed okresem i choćbym miała białe włosy to i tak pewnie powiem sobie, że odcień jest zbyt ciepły (mam bzika na tym punkcie). Czekam, aż okres sobie pójdzie, kolor się dopłucze i wtedy ocenie racjonalnie
Stary 2013-08-22, 11:30   #1659
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:

Jest w Naturze Bynajmniej u mnie widziałam. Również chcę je kupić
Stary 2013-08-22, 11:57   #1660
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Jest w Naturze Bynajmniej u mnie widziałam. Również chcę je kupić
Bynajmniej sugeruje, że nie widziałaś

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:01   #1661
mandarynka882
Rozeznanie

hejka
ja jednak przez brzydką pogodę zostałam w domu ale bez wody;/ także wczoraj miałam tylko samo szybkie mycie, masakra;/znów będę tydzień przywracała włosy do "normalności"
któraś cos pisała o dociążaniu włosów, ja też mam ten problem;/ z tyłu głowy przy od zewnętrznej strony mam najbardziej suche i zniszczone i bez dociążenia stoją na wszystkie strony;/ te od spodu się ładnie wygładzają a z wierzchu jak słoma;/ jedynie silikonowe kosmetyki jako tako dają radę....zostaje mi tylko chyba ściąć te włosy
dzis kupiłam Party z próbką serum Goodbye Damage, widzę że ma silikony więc idę wypróbować

a to serum GP widziałam w Rossmanach

aha od dziś w superPharm sa Biovaxy po 14 zł
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 12:12   #1662
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Bynajmniej sugeruje, że nie widziałaś
Ups, błąd. Przepraszam. Tak to jest jak się pisze w wielu okienkach :P Ale serum GP widziałam, widziałam
Stary 2013-08-22, 12:39   #1663
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:

[...]

Masz bardzo ładne włosy. Co do "niefotogenicznych" włosów, to wydaje mi się, że po prostu inne dziewczyny robią zdjęcia z lampą błyskową (co swoją drogą nieco mnie denerwuje,bo wiadomo,że takie włosy wyglądają 100 razy ładniej ) a Ty zrobiłaś zdjęcie przy świetle dziennym. Uważam,że słusznie,bo właśnie tak widzą Twoje włosy inni
[...]
Zgadzam się i w ogóle tego nie rozumiem. Nie robię zdjęć włosów z lampą.
Cytat:

Natura, Rossmann też się na nie czaiłam, ale na razie używam jedwabiu z L'biotici i oleju śliwkowego.

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:52   #1664
mandarynka882
Rozeznanie

a ja właśnie wypróbowałam to serum na końcówki Goodbye damage no i jest ok, trochę poskromiło moje sianko, chyba będę musiała zainwestować w taki kosmetyk ale może GP albo Marion....
Stary 2013-08-22, 12:56   #1665
Aysell
Wtajemniczenie

Blondyna66, taki masz masażer? : http://2.bp.blogspot.com/-2jIMbV5l0Z...0/P1010886.JPG Jak go oceniasz? Warto coś takiego kupić?

Stary 2013-08-22, 13:01   #1666
susuanne
Wtajemniczenie

Wrzucam fotki Palette C10. Świeżo po farbie, odżywka AiK. Zdjęcia bez lampy Więcej nie mam, myślę, że nie warto nawet robić bo włosy na długości jak widać są do poprawki. Stanowczo za mało farby... Ile pudełek zużywacie na włosy? Odrosty u mnie to pół opakowania, ale długość? Za miesiąc poprawię dwoma pudłami Co do samej Palette mogę polecić, nie wiem skąd opinie, że to najgorsze farby O.o
Stary 2013-08-22, 13:10   #1667
Aysell
Wtajemniczenie

Susuanne, piękne masz włosy, ogromnie zazdroszczę koloru

Stary 2013-08-22, 13:20   #1668
kasiencja
Pani Buka

dzięki za słowa pocieszenia może macie rację - ciekawa jestem jak by wyglądały z lampą, ale nie mam jak sprawdzić bo robił mi TŻ który aktualnie ma tylko lustrzankę bez lampy ja widzę u siebie mnóstwo takich odstających włosków na długości, pewnie trochę je połamałam bo jak wspominałam bardzo lubią się plątać

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Ja też schodzę z cieniowania, ale to nie jest dla mnie męka, bo nie czekałam z niecierpliwością i doszłam do wniosku,ze jednak moje włosy muszą być z przodu krótsze, bo wtedy lżej wyglądają.
mam podobnie. muszę mieć grzywkę i pocieniowane włosy z przodu, bo inaczej wyglądam jak topielica z tyłu kiedyś też miałam bardzo wycieniowane (jak patrzę na niektóre zdjęcia sprzed paru lat to olaboga, co za dziwne warstwy włosów ), dopiero ze 2-3 lata temu zaczęłam prosić fryzjerkę o niecieniowanie tyłu.

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Ja już naprawdę nie wiem co robię źle... Moje włosy zamiast coraz lepiej wyglądają coraz gorzej. Już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam rozpuszczone włosy, ciągle je spinam, bo wyglądają strasznie... Są oklapnięte, bez blasku, bez wigoru. Kiedyś tylko olejowałam, używałam jednej odżywki Alterra i było nawet lepiej... Włosy delikatnie błyszczały, reagowały na żel, powstawały ładne fale. A teraz wcale. Jakieś wióry zdechłe, zero objętości, skrętu, przyklap. Użyję znów szamponu z SLS... A może chwycić za silikonowe odżywki lub maski?
możliwe że są po prostu przeciążone i nie służy im używanie zbyt dużej ilości kosmetyków. spróbuj użyć szamponu z detergentem, ale łagodniejszym, jak np. Alterra czy Yves Rocher. I osobiście nie widzę nic złego w silikonach, jeśli używa się ich z umiarem i regularnie zmywa

susuanne, bardzo ładny kolor ja jeśli farbuję taką samą farbą jak poprzednim razem to zużywam 1 opakowanie, a jeśli jakimś innym (przynajmniej znacznie różniącym się na opakowaniu, bo na moich włosach to już niekoniecznie) odcieniem to za mało i wtedy kupuję 2.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 13:27   #1669
CrystalNatasha
Rozeznanie

Ja raz użyłam Palette, szamponetka do 24 myć. Nigdy więcej. Włosy wyszły kruczoczarne i wypadały :/ Kolor spłukiwał się ponad rok...
Stary 2013-08-22, 13:32   #1670
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja raz użyłam Palette, szamponetka do 24 myć. Nigdy więcej. Włosy wyszły kruczoczarne i wypadały :/ Kolor spłukiwał się ponad rok...
To nie szamponetka, tylko szampon koloryzujący który = prawie to samo co farba. Farby szczerze mogę polecić Tam gdzie złapał równomiernie kolor to jest bardzo chłodny, srebrzysty (taki jaki chciałam). W przyszłym miesiącu poprawie, albo i wcześniej

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Susuanne, piękne masz włosy, ogromnie zazdroszczę koloru
Dziękuję, moje włosy przeszły męki, żeby z farbowanego ciemnego blondu dojść do takiej jasności 1 rozjaśnianie, 2 kąpiele rozjaśniające i dosłownie z 10 pudeł farby- masakra.
Stary 2013-08-22, 13:39   #1671
mandarynka882
Rozeznanie

Cytat:

ja na 1 roku studiów też sobie zrobiłam palette do 24 myć, miał być jasny brąz a wyszedł czarny z brązową poświatą o zgrozo zanim poszłam na drugi dzień na uczelnie to umyłam ze 3 razy, tylko mojemu Tżtowi się podobałam w takim kolorze. Miałam wtedy anemie i byłam blada jak ściana i przy takich ciemnych włosach wyglądałam jak śmierć, a włosy mi wypadały od anemi chyba. Na szczęście mi się szybko wypłukał bo używałam wtedy silnych szamponów przeciwłupieżowych.

Nie wiem czy się bym kiedyś zdecydowała na coś co wyprodukowała firma Schwarzkopf (palette, syoss) ale dużo osób lubi ich farby
Stary 2013-08-22, 13:58   #1672
hairalive
Przyczajenie

Ja w ciągu miesiąca zeszłam z czerni do blondu za pomocą kąpieli rozjaśniającej po prawie 2 latach zapuszczania i intensywnej pielęgnacji. Co prawda musiałam pożegnać się z kilkunastoma cm, ale nie żałuję. Teraz powracam do włosomaniactwa;-) Moim celem jest odzyskać kondycję sprzed miesiąca. Włosy są trochę zniszczone, przesuszone, ale co najważniejsze nie ma gumy! Na wszystko potrzeba czasu. Nie zniechęcajcie się, początki są trudne. trzeba się wiele nauczyć, wypróbować dziesiątki - przynajmniej- kosmetyków, aby stwierdzić co jest KWC dla Waszych włosów. Już raz przez to przechodziłam i wiecie co na prawdę warto;-) Piękne włosy to zdrowe włosy, niezależnie od długości. Buźka trzymam kciuki.

P.S. Silikony do zabezpieczania końcówek zastąpcie naturalnym olejkiem, np. arganowym. Polecam z bielendy 3 w 1, cena ok. 20 zł w Rossmannie. Spokojnie możecie zastosować go także na cerę, i paznokcie. Uniwersalny i skuteczny
hairalive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 14:11   #1673
barylka666
Zadomowienie

susuanne, jakie śliczne blondaski!

Zastanawiałam się kiedyś nad C10 ale trochę się jej boję
U mnie idzie niecała 1 na odrosty, a jak całość to 3, bo 2 to za mało...

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-22 o 14:13
Stary 2013-08-22, 14:16   #1674
201607111040
Konto usunięte

Dziewczyny zauważyłam że kolor zaczyna mi się zmywać, a farbowałam tydzień temu na brąz, co robić?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 14:22   #1675
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Dziewczyny zauważyłam że kolor zaczyna mi się zmywać, a farbowałam tydzień temu na brąz, co robić?
Może spróbuj płukanki octowej??Gdzieś czytałam na jakimś blogu że jest polecana do włosów farbowanych

Stary 2013-08-22, 14:39   #1676
KatarzynaAnnaRoza
Raczkowanie

Cytat:
Ale jesteś boska, pasuje Ci blond Czym farbujesz?
Jutro Palette C10, chce któraś zdjęcia?
Dzieki
Wellaton 12/1 czyli znana już wszystkim.
Ja chętnie zobaczę jaki jest efekt po Palette!

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Czy myślicie, że woda brzozowa może przetłuszczać?

Szczęśliwa mama i żona

Wymianka kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=791095
KatarzynaAnnaRoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 14:44   #1677
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:

[...]

Dziękuję, moje włosy przeszły męki, żeby z farbowanego ciemnego blondu dojść do takiej jasności 1 rozjaśnianie, 2 kąpiele rozjaśniające i dosłownie z 10 pudeł farby- masakra.
Rozumiem... farbowanie to jednak trochę zachodu. Dlatego nigdy nie odważyłam się zafarbować swoich włosów... Ale marzę o takim kolorze jaki masz Ty, albo o wiśniowym

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez KatarzynaAnnaRoza Pokaż wiadomość

[...]

Hm, ja myślę, że nie, ale jeśli ta woda jest z alkoholem denatem to może on wysusza skórę, a ta reaguje przetłuszczeniem?

Stary 2013-08-22, 14:47   #1678
KatarzynaAnnaRoza
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny, u mnie dziś mega puch wczoraj był kallos na ponad godzinę, potem wysychały same, jak szłam spać związałam je w warkocz, a dziś nie dość że lekki skręt to puch. W ogóle moje włosy są dziwne jak je zostawię i schną same, to się lekko falują, a jak je suszę są proste. Już nic nie kumam :P

u mnie tak samo

Szczęśliwa mama i żona

Wymianka kosmetyczna:
Stary 2013-08-22, 14:49   #1679
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
susuanne, jakie śliczne blondaski!

Zastanawiałam się kiedyś nad C10 ale trochę się jej boję
U mnie idzie niecała 1 na odrosty, a jak całość to 3, bo 2 to za mało...
Jedno opakowanie na odrosty ? :O U mnie idzie NIE CAŁA połówka Teraz miałam 3 cm odrost
Cytat:
Napisane przez KatarzynaAnnaRoza Pokaż wiadomość
Dzieki
Wellaton 12/1 czyli znana już wszystkim.
Ja chętnie zobaczę jaki jest efekt po Palette!
Chciałam jej spróbować, ale bałam się, że wyjdzie za ciepło, a u Ciebie chłodniutko Jednak nie zaryzykuje z użyciem jej. Wyżej dodałam po C10

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Rozumiem... farbowanie to jednak trochę zachodu. Dlatego nigdy nie odważyłam się zafarbować swoich włosów... Ale marzę o takim kolorze jaki masz Ty, albo o wiśniowym

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Hm, ja myślę, że nie, ale jeśli ta woda jest z alkoholem denatem to może on wysusza skórę, a ta reaguje przetłuszczeniem?
Nie farbuj, ja żałuje A co do mojego koloru to ja go osobiście JESZCZE nie lubię. Mam nadzieje, że jeszcze trochę i uzyskam w końcu swój ideał
Stary 2013-08-22, 14:49   #1680
KatarzynaAnnaRoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Tego serum poszukaj w Naturze (akurat jest w promocji ) albo w małych sklepikach

Skusiłam się wczoraj na promocję w Tesco. Kupiłam 2 półlitrowe szampony BingoSpa - ziołowy z odżywką i jajeczny z kolagenem po 2,49 sztuka. Dzisiaj wytestowałam jajeczny i powiem Wam, że jest fantastyczny. Jest dosyć rzadki ale przy moich włosach do połowy pleców nie trzeba go dużo użyć, mała kropla robi gęstą pianę i dobrze zmywa olej, a włosy są błyszczące i puszyste - tylko macać
Zazdroszczę łowów!

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:

W Rossku jest

Szczęśliwa mama i żona

Wymianka kosmetyczna:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości