|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
za tydzieńłoooo u mnie to o takiej porodówce mogę pomarzyć
|
||
|
|
|
#1023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie u mnie w przychodni nie ma USG,muszę się umówić na termin do mojej gin prywatnie i pójdę też normalnie na NFZ ze skierowania do lekarza mruka ![]() No niewiele ![]() Cytat:
![]() Patrz na to nie wpadłam W takim razie od okołu 2 tygodni z bakłażanka rośnie bakłażan Dojrzewa po prostu ![]() Zmykam na miasto, odebrać badania może wpadnę do Lidla. Miłego dnia
|
||
|
|
|
#1024 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję, że pytaszdzwoniłam do niego i jego reakcja to:"ychym" ![]() ale później temat się rozwinal bardziej i ogolnie podziekowal za informacje dziwny jest Cytat:
podoba mi się zielony i fioletowy M. najbardziej szary![]() wiec pewnie któryś z tych ![]() Cytat:
![]() moje tez się nie zmienia ![]() Cytat:
ojej
|
|||||
|
|
|
#1025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla fanek (lub fanki
) sówek http://allegro.pl/pozytywka-duza-prz...449908959.html
|
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie uwierzycie-paczka z poduszkami nadana w poniedzialek popoludniu a dzis jest juz u mnie
|
|
|
|
#1028 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
100 dni do porodu ))Cytat:
|
|
#1029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro temat wózków na tapecie to ja właśnie dziś sobie spojrzałam czy są na all używane te wózki, co ja kupiłam
No i znalazłam w pięknym a mój w załączniku Tylko, że ja kupiłam za 1100zł z fotelikiem maxi cosi już i też używka, ale NIKT się nie zorientował więc szukajcie dziewczyny - po co przepłacać!!
|
|
|
|
#1031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde z jednej strony tyle wózków mi się teraz podoba, a z drugiej ciesze się ze nie mam już tyle dylematów i wyborów Cytat:
![]() Byłam dziś w tesco, bo na dziale od 1,5 roku są wyprze i chciałam na natalcie coś kupić a przy okazji bodziai dla Lenki, ale wszystko w małych rozmiarach było w normalnych cenach więc jeszce poczekam Za to Natalce kupiłam dwie bluzeckzi i koszule jeansową w której się ostatnio zakochałam będzie jutro wystrojona na urodzinki Nie wierze że moja córcia, malutka, maluteńka ma już 2 latka!
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-22 o 11:52 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1032 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja coś kiepsko się czuję. Taka zmulona jestem. Wszystko do mnie wolniej dociera... Czuje się jakbym świat zza szyby w zwolnionym tempie oglądała.. Mózg mój próbuje wyjść na wszelkie sposoby i się dosłownie o czaszkę obija... |
|
|
|
|
#1034 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też kupie Dada :moja jutro kończy 2 latak i dalej w pampersie czasami ma taki dzień że woła a czasmia zejdzie z nocnika i pójdzie zrobić w dywan mamy czas jeszcze nie bede jej stresować jakimś sikaniem Cytat:
na pewno nie kupiłabym elektrycznego juz teraz, bo to spory wydatek a moze okazać się zbędny. Ja ręcznym dawałąm rade a odciągałam dużo pokarmu Cytat:
aaa, kupiłam płyn do prania i do płukania bambino w tesco, za niecałe 9 zł sztuka
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-22 o 12:08 |
|||
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że już wszystko w porządku ![]() Dzień dobry dziewczyny Znowu przesadziłam ze spaniem
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co mam wrażenie że niektórzy ludzie nie używają mózgu, dzwoni do mnie babka z DPD odnośnie mojej przesyłki która zaginęła sobie w akcji. Myślę sobie ok zainteresowali się i w ogóle, no i pyta się mnie czy mogę jej powiedzieć co tam jest w tej paczce no więc jej mówię że pościel dziecięca, zapisała sobie, mówi że dzwonił do niej sprzedawca i zgłasza reklamacje. No myślę ok. No i pani zadaje kolejne pytanie, czy mogę jej powiedzieć jak była zapakowana przesyłka
|
#1038 | |
|
Zadomowienie
|
Zmierzyłam ciśnienie i mam 89/55 a puls 108
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczerze nie miałam ochoty z nia rozmawiac bo mijalo sie z celem
|
|
#1041 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zobaczymy, ja bym była za zywym kolorem, M. chce stonowany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprzedawcy niech pytaMiałam tez pisać o laktatorze. Ja już dawno podjęłam decyzję, że elektryczny, bo zamierzam chodzić na uczelnię. Miałam kupować razem z wyprawką ale teraz się zastanawiam czy może faktycznie nie wstrzymać sie z tym do porodu i zobaczyć czy będę miała pokarm hmmm... Co do marki, to na początku myślałam, że kupię tańszy. Ale niektóre opinie o tańszych mnie przerażają. Znajome chwaliły medele. I może na niego się zdecyduję. Nowe mniejsze kosztuja około 300 zł używany tańszy :P |
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() apropo odciągania na uczelni, kiedys na przerwie w kibelku odciągałam a cos było nie tak z zamkiem i sprzataczka mi otwarła drzwi i tak patrzy na mnie ze zdziwieniem |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupię laktator ręczny Lovi - wypróbowany jest przez moich kilka kuzynek - nawet chciałam od jednej z nich pożyczyć, ale Tż powiedział, że na co jak na co, ale na nowy laktator to go stać, bo on sobie nie wyobrażą, żebym taką intymną rzecz miała nie swoją
![]() I tak a propo's sytuację Wam opowiem : ostatnio jakoś tak zauważyłam, że tż w sytuacjach teges teges zaczął unikać... ykhm... dotykania moich sutków , więc wreszcie go o to zapytałam, a on mi na to: "yyy... no Koteczku... bo ja nie chcę... się opryskać mlekiem" no i padłam ze śmiechu
|
|
|
|
#1045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co mówiły mi te znajome to na początku faktycznie troche czasu zajmowało im to odciąganie a później jak nabrały wprawy to szybciej. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1046 | ||
|
Rozeznanie
|
nawet nie powinnam na to patrzec....szpital,w ktorym mam zamiar rodzic,jest baaaaardzo daleki od tego co pokazujesz
![]() Cytat:
super wozek, faktycznie wyglada jak nowka ta raczka w kolorze "nadwozia" superja wozek pewnie kupie nowy,ale fotelik maxi cosi chcialaby uzywany...tylko jakos nie widze ogloszen ze swojego miasta,a wolalabym chyba zerknac przed zakupem.poszukam najwyzej po komisach u mnie... a ja wrocilam przed chwila z lidla,rozczarowana dosc mocno:/ dzis te dzieciaczkowe rzeczy,ale raz: ok.12 juz wiekszosc przebrana towaru;dwa: jakos niestety bardzo slaba (chcialam takie bodziaki w znaczki supermana kupic-no ale prawie rpzeswitujace jak dla mnie-wiec odpuscilam).kupilam jedynie spodenki sztruksowe-takie czerwone,bo te w kratke troche ponure...i jeszcze takie niebieskie spodenki z supermanem,ale tez nie wiem wlasciwie czy jestem z nich zadowolona... pozatym wszedzie na ulotkach rozmiary od 62 do 90 chyba i chcialam takie na pozniej te ciuszki,ale u mnie w lidlu tylko 56 i 62...nie lubie sie na cos napalic i ogladac pozniej taka dupe.porozrywane opakowania,jeden wielki burdel :/ ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- nawet nie powinnam na to patrzec....szpital,w ktorym mam zamiar rodzic,jest baaaaardzo daleki od tego co pokazujesz ![]() Cytat:
super wozek, faktycznie wyglada jak nowka ta raczka w kolorze "nadwozia" superja wozek pewnie kupie nowy,ale fotelik maxi cosi chcialaby uzywany...tylko jakos nie widze ogloszen ze swojego miasta,a wolalabym chyba zerknac przed zakupem.poszukam najwyzej po komisach u mnie... a ja wrocilam przed chwila z lidla,rozczarowana dosc mocno:/ dzis te dzieciaczkowe rzeczy,ale raz: ok.12 juz wiekszosc przebrana towaru;dwa: jakos niestety bardzo slaba (chcialam takie bodziaki w znaczki supermana kupic-no ale prawie rpzeswitujace jak dla mnie-wiec odpuscilam).kupilam jedynie spodenki sztruksowe-takie czerwone,bo te w kratke troche ponure...i jeszcze takie niebieskie spodenki z supermanem,ale tez nie wiem wlasciwie czy jestem z nich zadowolona... pozatym wszedzie na ulotkach rozmiary od 62 do 90 chyba i chcialam takie na pozniej te ciuszki,ale u mnie w lidlu tylko 56 i 62...nie lubie sie na cos napalic i ogladac pozniej taka dupe.porozrywane opakowania,jeden wielki burdel :/ |
||
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie posciele( materiał) kupujecie do łóżeczka? bo ja już zglupiałam
pościel bawełnianą? czy bawełnianą flanelową? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za Studnióweczkę.Beatka, ja mam bawełnianą.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka to roznica? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

za tydzień

dziękuję, że pytasz
za wizytę