|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Ma urlop do 17 września, heh
Dobrze z tym urlopem, tylko szkoda że nie było tego w tamtym roku jak urodziłam:/ a ojcowski a tacierzyński to co innego. Mam przynali mieszkaniówkę miesiąc temu, pierwsze wyrównanie za kilka miesięcy. No i miesięcznie ponad 500zł to te waciki bardzo drogie
|
|
|
|
#4592 |
|
Raczkowanie
|
Anka witaj w klubie :/ mój TŻ musial się prosić nawet o urlop tydzień przed ślubem żeby mieć wolny, ale się udało
My do mieszkania jestesmy 100 w kolejce ale do końca 2014 roku mają zdać aż 600 mieszkań (ale takich szeregowych, nie w bloku) więc może się i Nam uda ![]() co do czasu wolnego z TŻem ja też tesknie jak głupia jak Go nie ma, a jak jest to kłótnie o byle co ale to może przez ten ślub też. Ale wole jak jest przy mnie
09.07.2008 07.09.2013 ![]() Nasze serduszko Edytowane przez vonka7 Czas edycji: 2013-08-21 o 18:28 |
|
|
|
#4593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trochę zapracowana jestem, nadrabiam pourlopowe zaległości, ale już jestem na finiszu ciążowo przekroczyłam półmetek, bo już 21 tydzień trwa Wreszcie zaczyna być coś widać, mam na myśli brzuszek A Mały się prawidłowo rozwija, coraz mocniej i częściej daje o sobie znać Co do zachowania Twojego TŻ odnośnie auta - najlepsi doradcy to ci nieobecni. Nie denerwuj się, na pewno uda się kupić coś fajnego! Vonka 600 mieszkań to dużo |
|
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wolałabym kupić swoje ale ja tam wiem czy TŻ tam zostanie, a sama tak daleko od rodziny nie chciałabym mieszkać jakby Go przenieśli
|
|
#4596 |
|
Wtajemniczenie
|
na czym polega to wszystko z tymi mieszkaniami bo tz mowi ze sie nie oplaca? bo mieszkaniowka to te 500 zl a niby jak dostajesz mieszkanie to jeszcze i tak za nie placisz a mieszkaniowke ci zabieraja?
razem 06.01.2012 narzeczona 12.04.2013 ślub 07.06.2014 będzie dziecię 26.04.2017 https://www.instagram.com/wantxme/ Edytowane przez wantxme Czas edycji: 2013-08-21 o 20:20 |
|
|
|
#4597 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4598 |
|
Raczkowanie
|
jak masz mieszkanie służbowe, to mieszkaniówki nie masz. Tak samo przy mieszkaniu w internacie. Albo pieniądze - albo kwatera. A opłacić mieszkanie z wojska i tak musisz - z tego co wiem to czynsz plus media.
|
|
|
|
#4599 |
|
Wtajemniczenie
|
wiec bez sensu . moim zdaniem. bo zabieraja ci 500. masz o tyle mniej a i tak masz czynsz i tak. czy sam kupisz czy wynajmiecz czy dadza ci z wojska. no bezsens
a u nas juz tymbardziej, bo my bedziemy miec czynsz 113 zl ....
razem 06.01.2012 narzeczona 12.04.2013 ślub 07.06.2014 będzie dziecię 26.04.2017 https://www.instagram.com/wantxme/ Edytowane przez wantxme Czas edycji: 2013-08-21 o 21:03 |
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to w sumie nie jest bezsens. W zasadzie wynajmujesz od wojska mieszkanie, ale nie płacisz za ten wynajem. Tak jak my mieszkamy na stancji i płacimy 600zł odstępnego dla właścicielki, plus czynsz, gaz prąd i media.
|
|
|
|
#4601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wkoncu jet czynsz czy nie? dorrisek mowi ze i tak sie placi czynsz. u nas tez tak mowia koledzy tz z wojska. maja mniej o 500 a i tak placa za te mieszkanie co dostali od wojska.
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Czynsz to są opłaty takie jak eksploatacja, woda, ogrzewanie, ścieki, śmieci i inne więc płacisz tak jakby za siebie. Mieszkania są zwolnione z racji udostępnienia przez Wam z opłaty wynajmowania. Że np zamiast płacić 1100 zapłacisz z rachunkami 500-600zł. To jest na takiej zasadzie że nawet jak byś u obcego człowieka wynajmowala mieszkanie i płaciła mu za to że wynajmujesz. W żołnierskich mieszkaniach nic nikomu nie płacisz. Bo to w sumie obcy może i 900zł sobie zażyczyć za wynajem a gdzie jeszcze czynsz opłaty. A w mieszkaniu wamu płacisz tylko za to za co użytkujesz nic więcej. Mogę się mądrzyc bo nie mamy mieszkania z wamu więc na prawdę nie wiem jak to jest no ale tak mi się wydaje jak napisałam.
|
|
|
|
#4603 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jedziemy do kuzynek TŻa przywitac nowych czlonków rodziny Lenke i Zuzie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
dobrze piszesz kobieto
|
|
#4604 |
|
Raczkowanie
|
vonka jak chcesz to wpadnij na kawe do mnie :p
|
|
|
|
#4605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze,że zaległości ogarnęłaś! I jeszcze lepiej, że Mały tak dobrze się rozwija! A jak się w ciąży czujesz? I jak Mały daje o sobie znać? ![]() Odnośnie auta to ...100% racji!
|
|
|
#4606 |
|
Raczkowanie
|
a Ty tez z Gliwic ? No proszę jak się na mieście nie zgubie to kto wię tylko musisz mi dac jakies namiary na siebie
|
#4607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nooo ja prawie z gliwic, musialabym dojechac wiekszy kawalek ;P fajnie wiedziec ze 'ktos, cos' nas laczy ;P moze nawet znam kuzynki od twojego TŻ :O |
|
|
|
|
#4608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4609 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Rumba88 Czas edycji: 2013-12-01 o 00:43 |
|
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rumba, witaj ponownie
![]() OueenBlair, dzięki. A co do auta, to aż taka pilna sprawa? Hmm...kiepsko trochę ![]() Jak się człowiek nie zna, to łatwo się niestety naciąć. Chyba że masz jakieś pewne źródło? Cytat:
Tylko tacierzyński to potoczna nazwa ojcowskiego. Inna sprawa to rodzicielski, który wszedł w tym roku ![]() Cytat:
My nie nastawiamy się na mieszkanie od wojska, i tak szansa byłaby minimalna, budujemy swój dom, a mieszkaniówka 900 zł to całkiem przyjemny dodatek
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojcowski jest to urlop z tytułu urodzenia dziecka w wymiarze 2 tyg który należy się każdemu ojcowi, składa się wniosek 7 dni przez terminem tego urlopu, pracodawca nie ma prawa odmówić (to tak na marginesie )tacierzyński urlop występuje wtedy kiedy matka dziecka zrzeka się części swojego urlopu macierzyńskiego. Wtedy część tego urlopu przejmuje ojciec , który nazywa się właśnie tacierzyński. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Odnośnie mieszkaniówki właśnie dla każdego miasta jest inaczej. U nas jednostka wynosi 1,7. |
|
|
|
|
#4612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Mały baraszkuje, bo jeszcze ma sporo miejsca Figluje i kopie, najmocniej wieczorem, jak ja chętnie poszłabym spać ![]() Rumba, witaj światowa Dziewczyno Aniu20 mnie też się wydaje, że ojcowski i tacierzyński to dwa różne urlopy. |
|
|
|
|
#4613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
doczytałam, rzeczywiście - mój błąd
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-08-22 o 09:22 |
||
|
|
|
#4614 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i... witaj znów Cytat:
|
||
|
|
|
#4615 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie "Nowe"
Przepraszam, że nie zwracam się do każdej z osobna ale wątek jest tak żywy teraz, że ciut nie ogarniam ![]() Gonya - co do Marine to właśnie fajnie, że jesteś bo można zawsze sobie porównać co i jak jest w USA a jak w Polsce. Jeżeli chodzi o to co mówili chłopaki w jednostce to nie komentuje, wiadomo...mogą wmówić polskiemu żołnierzowi co chcą i i tak się tego nie sprawdzi ![]() Tacierzyński, ojcowski - no to na czym dziewczyny stanęło? Jest ten 2-tygodniowy dla tatusiów? Ciekawe czy tż mój by dostał, fajnie by było...okolicznościowy 5 dni plus potem te dwa tygodnie ale tak jak u Aani_20 u mojego ciężko z wyegzekwowaniem czegokolwiek ![]() Love - właśnie pamiętałam, że jesteś z okolic Gliwic. Jeżeli mogę Cię spytać...czemu tż nie przeniesie się bliżej Ciebie? Rumba - witamy w domu Fajnie się Ciebie czyta. DaenerysT - nie martw się, szybko się wdrożysz ![]() Cytat:
o co z tym chodzi? My już nawet nie sprawdzamy którzy jesteśmy w kolejce ale dłuuugo już jesteśmy w niej chyba z trzy lata (albo i więcej ) ale odkąd wprowadzili dodatek mieszkaniowy to w sumie nie śpieszy nam się do mieszkania wojskowego, szczególnie że mamy własne M. Wiadomo, że fajnie by było dostać i wziąć takie gotowe "do wykupu" ale teraz chyba się już nie opłaca i nikt nie wykupuje Może WAM pójdzie po rozum do głowy i zmieni znowu procenty ![]() Cytat:
Aania_20 - 900 zł? chyba brutto Swoją drogą czy jest on zróżnicowany jeśli chodzi o jednostkę?
|
|
|
#4616 |
|
Raczkowanie
|
Karola82 wlasciwie... tż mieszka koło mnie, jakies 5 km :P więc w moim przypadku mam go bardzo blisko mnie :p
|
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
Rumba 88
Witaj z powrotem! Życzę Ci wielu upojnych chwil z Tż! Aniu Niestety bardzo pilna sprawa. Pewnego źródła nie mam. Zobaczymy jak to będzie. Jutro już może kupię auto
|
|
#4618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zróżnicowanie jest dość spore, zależnie od miasta. Cytat:
A masz jakiś model na oku?
|
|
|
#4619 |
|
Wtajemniczenie
|
rumba super!!!!!!!!!!!!! ja tez bym nie mogla tak mieszkac
zapewne ale fjanie tak torche tam pozyc ![]() dorrisek ale fajnie ogolnie jak sie czujesz?![]() u nas mieszkanowika 500 zl. wiec jak czynsz mamy 113 za swoje wlasnosciowe to byloby bez sensu brac z wojska
|
#4620 | |
|
Rozeznanie
|
Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Cytat:
ale ja się nie przejmuje, wiem jak jest, a jeśli Polacy coś się ich czepiają, to najczęściej gdyby mieli okazje, już by zmieniali wojsko na USMC więc nie wiem w czym leży problem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

My do mieszkania jestesmy 100 w kolejce
ale do końca 2014 roku mają zdać aż 600 mieszkań (ale takich szeregowych, nie w bloku) więc może się i Nam uda 

A Mały się prawidłowo rozwija, coraz mocniej i częściej daje o sobie znać