Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 18:02   #4591
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III

Ma urlop do 17 września, heh

Dobrze z tym urlopem, tylko szkoda że nie było tego w tamtym roku jak urodziłam:/ a ojcowski a tacierzyński to co innego.

Mam przynali mieszkaniówkę miesiąc temu, pierwsze wyrównanie za kilka miesięcy. No i miesięcznie ponad 500zł to te waciki bardzo drogie
Stary 2013-08-21, 18:26   #4592
vonka7
Raczkowanie

Anka witaj w klubie :/ mój TŻ musial się prosić nawet o urlop tydzień przed ślubem żeby mieć wolny, ale się udało My do mieszkania jestesmy 100 w kolejce ale do końca 2014 roku mają zdać aż 600 mieszkań (ale takich szeregowych, nie w bloku) więc może się i Nam uda

co do czasu wolnego z TŻem ja też tesknie jak głupia jak Go nie ma, a jak jest to kłótnie o byle co ale to może przez ten ślub też. Ale wole jak jest przy mnie

Edytowane przez vonka7
Czas edycji: 2013-08-21 o 18:28
vonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:06   #4593
dorrissek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez QueenBlair Pokaż wiadomość
Dorrissku
Świetnie Cię "widzieć"!!! Napisz coś więcej co u Ciebie się dzieje, chociaż kilka słów
Już piszę trochę zapracowana jestem, nadrabiam pourlopowe zaległości, ale już jestem na finiszu ciążowo przekroczyłam półmetek, bo już 21 tydzień trwa Wreszcie zaczyna być coś widać, mam na myśli brzuszek A Mały się prawidłowo rozwija, coraz mocniej i częściej daje o sobie znać

Co do zachowania Twojego TŻ odnośnie auta - najlepsi doradcy to ci nieobecni. Nie denerwuj się, na pewno uda się kupić coś fajnego!

Vonka 600 mieszkań to dużo u nas nie ma na chwilę obecną, my mamy własne, więc mnie to nie dotyczy, ale kolega TŻ próbował coś załatwić i lipa. Jest co prawda wysoko na liście, ale nie ma wolnych mieszkań, więc nie ma czym rozporządzać...
dorrissek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 19:08   #4594
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorrissek Pokaż wiadomość
Już piszę trochę zapracowana jestem, nadrabiam pourlopowe zaległości, ale już jestem na finiszu ciążowo przekroczyłam półmetek, bo już 21 tydzień trwa Wreszcie zaczyna być coś widać, mam na myśli brzuszek A Mały się prawidłowo rozwija, coraz mocniej i częściej daje o sobie znać

Co do zachowania Twojego TŻ odnośnie auta - najlepsi doradcy to ci nieobecni. Nie denerwuj się, na pewno uda się kupić coś fajnego!
oooo jesteś w ciąży Super
Stary 2013-08-21, 19:38   #4595
vonka7
Raczkowanie

Cytat:
Vonka 600 mieszkań to dużo u nas nie ma na chwilę obecną, my mamy własne, więc mnie to nie dotyczy, ale kolega TŻ próbował coś załatwić i lipa. Jest co prawda wysoko na liście, ale nie ma wolnych mieszkań, więc nie ma czym rozporządzać...
Wiem dlatego mam nadzieje, że i my się załapiemy Wolałabym kupić swoje ale ja tam wiem czy TŻ tam zostanie, a sama tak daleko od rodziny nie chciałabym mieszkać jakby Go przenieśli
Stary 2013-08-21, 20:17   #4596
wantxme
Wtajemniczenie

na czym polega to wszystko z tymi mieszkaniami bo tz mowi ze sie nie oplaca? bo mieszkaniowka to te 500 zl a niby jak dostajesz mieszkanie to jeszcze i tak za nie placisz a mieszkaniowke ci zabieraja?

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

będzie dziecię 26.04.2017

https://www.instagram.com/wantxme/

Edytowane przez wantxme
Czas edycji: 2013-08-21 o 20:20
wantxme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:24   #4597
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ma urlop do 17 września, heh

Dobrze z tym urlopem, tylko szkoda że nie było tego w tamtym roku jak urodziłam:/ a ojcowski a tacierzyński to co innego.

Mam przynali mieszkaniówkę miesiąc temu, pierwsze wyrównanie za kilka miesięcy. No i miesięcznie ponad 500zł to te waciki bardzo drogie
nie wiem ile dokladnie TŻ dostaje ale jakos wydawalo mi sie ze duzo mniej niz 500 zł :O

Cytat:
Napisane przez vonka7 Pokaż wiadomość
Anka witaj w klubie :/ mój TŻ musial się prosić nawet o urlop tydzień przed ślubem żeby mieć wolny, ale się udało My do mieszkania jestesmy 100 w kolejce ale do końca 2014 roku mają zdać aż 600 mieszkań (ale takich szeregowych, nie w bloku) więc może się i Nam uda

co do czasu wolnego z TŻem ja też tesknie jak głupia jak Go nie ma, a jak jest to kłótnie o byle co ale to może przez ten ślub też. Ale wole jak jest przy mnie
vonka nie wiem czy widzialas ale pytalam cie ostatnio po co do tych Gliwic zmierzasz?
loveemptypeople jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 20:44   #4598
dorrissek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wantxme Pokaż wiadomość
na czym polega to wszystko z tymi mieszkaniami bo tz mowi ze sie nie oplaca? bo mieszkaniowka to te 500 zl a niby jak dostajesz mieszkanie to jeszcze i tak za nie placisz a mieszkaniowke ci zabieraja?
jak masz mieszkanie służbowe, to mieszkaniówki nie masz. Tak samo przy mieszkaniu w internacie. Albo pieniądze - albo kwatera. A opłacić mieszkanie z wojska i tak musisz - z tego co wiem to czynsz plus media.
Stary 2013-08-21, 21:01   #4599
wantxme
Wtajemniczenie

wiec bez sensu . moim zdaniem. bo zabieraja ci 500. masz o tyle mniej a i tak masz czynsz i tak. czy sam kupisz czy wynajmiecz czy dadza ci z wojska. no bezsens a u nas juz tymbardziej, bo my bedziemy miec czynsz 113 zl ....

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Edytowane przez wantxme
Czas edycji: 2013-08-21 o 21:03
Stary 2013-08-21, 21:08   #4600
nadalka
Zakorzenienie

Dla mnie to w sumie nie jest bezsens. W zasadzie wynajmujesz od wojska mieszkanie, ale nie płacisz za ten wynajem. Tak jak my mieszkamy na stancji i płacimy 600zł odstępnego dla właścicielki, plus czynsz, gaz prąd i media.
Stary 2013-08-21, 21:12   #4601
wantxme
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie to w sumie nie jest bezsens. W zasadzie wynajmujesz od wojska mieszkanie, ale nie płacisz za ten wynajem. Tak jak my mieszkamy na stancji i płacimy 600zł odstępnego dla właścicielki, plus czynsz, gaz prąd i media.

to wkoncu jet czynsz czy nie? dorrisek mowi ze i tak sie placi czynsz. u nas tez tak mowia koledzy tz z wojska. maja mniej o 500 a i tak placa za te mieszkanie co dostali od wojska.

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2013-08-21, 21:20   #4602
nadalka
Zakorzenienie

Czynsz to są opłaty takie jak eksploatacja, woda, ogrzewanie, ścieki, śmieci i inne więc płacisz tak jakby za siebie. Mieszkania są zwolnione z racji udostępnienia przez Wam z opłaty wynajmowania. Że np zamiast płacić 1100 zapłacisz z rachunkami 500-600zł. To jest na takiej zasadzie że nawet jak byś u obcego człowieka wynajmowala mieszkanie i płaciła mu za to że wynajmujesz. W żołnierskich mieszkaniach nic nikomu nie płacisz. Bo to w sumie obcy może i 900zł sobie zażyczyć za wynajem a gdzie jeszcze czynsz opłaty. A w mieszkaniu wamu płacisz tylko za to za co użytkujesz nic więcej. Mogę się mądrzyc bo nie mamy mieszkania z wamu więc na prawdę nie wiem jak to jest no ale tak mi się wydaje jak napisałam.
Stary 2013-08-21, 21:29   #4603
vonka7
Raczkowanie

Cytat:
płacisz czynsz, normalnie musisz to mieszkanie opłacić. A to czy sie opłaca zależy dla kogo bo np tak jak Wy kupiliście mieszkanie to Wam sie nie oplaca bo zabiora mieszkaniówkę, a np w mojej sytuacji to lepiej mieszkanie od wojska miec bo nie bedzie trzeba placic odstepnego. W Sulechowie koszt utrzymania mieszkania z MONu to ok 700 (wszystko juz wliczone czynsz itp), a wynajem to ok 1200 zł(bo trzeba odstepne dla wlasciciela zaplacic jeszcze) wiec nawet jak te 500 zl dostaniemy to i tak oddamy wlascicielowi mieszkania, a jak nie masz ich bo masz mieszkanie z MONu to nie musisz placic nikomu odstepnego. Mam nadzieje, że zrozumiesz co tu napisalam bo cos obawiam sie, ze wyszlo masło maślane

Cytat:
Napisane przez loveemptypeople Pokaż wiadomość
vonka nie wiem czy widzialas ale pytalam cie ostatnio po co do tych Gliwic zmierzasz?
odpisałam Gapo :P a jak nie to sorki jedziemy do kuzynek TŻa przywitac nowych czlonków rodziny Lenke i Zuzie

Cytat:
nadalka Ci fajnie w skrocie napisala o co tu chodzi

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Czynsz to są opłaty takie jak eksploatacja, woda, ogrzewanie, ścieki, śmieci i inne więc płacisz tak jakby za siebie. Mieszkania są zwolnione z racji udostępnienia przez Wam z opłaty wynajmowania. Że np zamiast płacić 1100 zapłacisz z rachunkami 500-600zł. To jest na takiej zasadzie że nawet jak byś u obcego człowieka wynajmowala mieszkanie i płaciła mu za to że wynajmujesz. W żołnierskich mieszkaniach nic nikomu nie płacisz. Bo to w sumie obcy może i 900zł sobie zażyczyć za wynajem a gdzie jeszcze czynsz opłaty. A w mieszkaniu wamu płacisz tylko za to za co użytkujesz nic więcej. Mogę się mądrzyc bo nie mamy mieszkania z wamu więc na prawdę nie wiem jak to jest no ale tak mi się wydaje jak napisałam.

dobrze piszesz kobieto
Stary 2013-08-21, 22:06   #4604
loveemptypeople
Raczkowanie

vonka jak chcesz to wpadnij na kawe do mnie :p
Stary 2013-08-21, 22:25   #4605
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze,że zaległości ogarnęłaś!
I jeszcze lepiej, że Mały tak dobrze się rozwija! A jak się w ciąży czujesz? I jak Mały daje o sobie znać?

Odnośnie auta to ...100% racji!
Stary 2013-08-21, 23:07   #4606
vonka7
Raczkowanie

Cytat:
vonka jak chcesz to wpadnij na kawe do mnie :p

a Ty tez z Gliwic ? No proszę jak się na mieście nie zgubie to kto wię tylko musisz mi dac jakies namiary na siebie
Stary 2013-08-21, 23:31   #4607
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
a Ty tez z Gliwic ? No proszę jak się na mieście nie zgubie to kto wię tylko musisz mi dac jakies namiary na siebie

nooo ja prawie z gliwic, musialabym dojechac wiekszy kawalek ;P
fajnie wiedziec ze 'ktos, cos' nas laczy ;P

moze nawet znam kuzynki od twojego TŻ :O
Stary 2013-08-21, 23:49   #4608
vonka7
Raczkowanie

Cytat:
nooo ja prawie z gliwic, musialabym dojechac wiekszy kawalek ;P
fajnie wiedziec ze 'ktos, cos' nas laczy ;P

moze nawet znam kuzynki od twojego TŻ :O
musiałabys mi na priv'ie napisac chociaz swoje imie i nazwisko
Stary 2013-08-22, 03:12   #4609
Rumba88
Raczkowanie

.

Edytowane przez Rumba88
Czas edycji: 2013-12-01 o 00:43
Rumba88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:10   #4610
aania_20
Zakorzenienie

Rumba, witaj ponownie

OueenBlair, dzięki.
A co do auta, to aż taka pilna sprawa? Hmm...kiepsko trochę
Jak się człowiek nie zna, to łatwo się niestety naciąć. Chyba że masz jakieś pewne źródło?

Cytat:
To samo Tylko tacierzyński to potoczna nazwa ojcowskiego.
Inna sprawa to rodzicielski, który wszedł w tym roku
Cytat:
Zależy, co kto woli.
My nie nastawiamy się na mieszkanie od wojska, i tak szansa byłaby minimalna, budujemy swój dom, a mieszkaniówka 900 zł to całkiem przyjemny dodatek

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:14   #4611
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
To samo Tylko tacierzyński to potoczna nazwa ojcowskiego.
Inna sprawa to rodzicielski, który wszedł w tym roku

Ojcowski jest to urlop z tytułu urodzenia dziecka w wymiarze 2 tyg który należy się każdemu ojcowi, składa się wniosek 7 dni przez terminem tego urlopu, pracodawca nie ma prawa odmówić (to tak na marginesie)

tacierzyński urlop występuje wtedy kiedy matka dziecka zrzeka się części swojego urlopu macierzyńskiego. Wtedy część tego urlopu przejmuje ojciec , który nazywa się właśnie tacierzyński.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Odnośnie mieszkaniówki właśnie dla każdego miasta jest inaczej. U nas jednostka wynosi 1,7.
Stary 2013-08-22, 09:13   #4612
dorrissek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez QueenBlair Pokaż wiadomość

I jeszcze lepiej, że Mały tak dobrze się rozwija! A jak się w ciąży czujesz? I jak Mały daje o sobie znać?
Czuję się bardzo dobrze, dziękuję A Mały baraszkuje, bo jeszcze ma sporo miejsca Figluje i kopie, najmocniej wieczorem, jak ja chętnie poszłabym spać

Rumba, witaj światowa Dziewczyno

Aniu20 mnie też się wydaje, że ojcowski i tacierzyński to dwa różne urlopy.
Stary 2013-08-22, 09:20   #4613
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
tacierzyński urlop występuje wtedy kiedy matka dziecka zrzeka się części swojego urlopu macierzyńskiego. Wtedy część tego urlopu przejmuje ojciec , który nazywa się właśnie tacierzyński.
Cytat:
Aniu20 mnie też się wydaje, że ojcowski i tacierzyński to dwa różne urlopy.
a to przepraszam za pomyłkę w takim razie doczytałam, rzeczywiście - mój błąd

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-08-22 o 09:22
Stary 2013-08-22, 10:57   #4614
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rumba88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!

Jestem juz spowrotem w naszym cudnym kraju! I to nie ironia, naprawde tesknilam.

USA jest fantastycznym miejscem na wakacje ale zyc na stale bym tam nie mogla, nie pasuje mi wszechobecne zycie na pokaz, faszerowanie sie kobiet antydepresantami nawt na zwykly zly humor, dzieci - lekami na uspokojenie jak maja 6 lat i najnormalniej w swiecie chca rozrabiac. Jedzenie? Tylko w polskim sklepie albo w knajpach typu chinska, brazylijska, wloska, francuska. Pierwszy miesiac zwiedzalam (bylam w 13 stanach) a drugi pracowalam w serwisie sprzatajacym, naprawde nie uwierzycie ale 90% amerykanow ma kuchnie wiekosci mojego salonu 6 palnikow a przeciera sie tam tylko kurz, dzieci na sniadanie dostaja makaron z serem z proszku robiony w ... mikrofalowce. a sprzatczka wie wszystko, kto kiedy ma okres, kto jak sie zabezpiecza, kto nosi kontakty, co masz w lodowce, jakich kosmetykow uzywasz, jaki masz rozmiar ciuchow, butow i stanikow, kod do garazu, czy preferujesz wanne czy prysznic... pozwol posprzatac mi Twoj dom a powiem Ci kim jestes. Dziwi mnie to ze maja stoly na 12 osob a nigdy nie przyjmoja gosci, maja pokoje goscinne jak hotelowe ale nigdy nie uzywane, w parku w ladny dzien z dziecmi sa polacy, ruscy, mexykanie, filipinczycy, masa azjatow... i to tyle, sami imigranci. Kuzynka pracowala cale lata sprzatajac puki nie ukonczyla medycyny. Duzo rozmawialysmy i moje wrazenie ponoc nie jest mylne. Niestety (a moze raczej stety) najmilsi ludzie jakich tam spotkalam to europejczycy a zwlaszca irlandczycy.
Sa oczywiscie tez rzeczy ktore tam bardzo mi sie podobaly, ogolny porzadek, na ulicach czysciutko, trawa skoszona, wszedzie kwitna kwiaty, szerokie ulice, wielkie domy, samochody, ludzie jezdza ladnie i z kultura, w sklepach kazdy sie ladnie usmiecha i nawet jak czuc ze sztucznie to zawsze to milsze niz burkniecie, nikt sie w kolejkach nie przepych kazdy zna slowa przepraszam i dziekuje. Maja tez piekne i bogate w eksponaty muzea.

Im wiecej jezdze po swiecie a (pracowalm juz kilkukrotnie za granica, wyjedzalam na egzotyczne wyprawy z plecakiem, bez zadnych rezerwacji, tak jak i na wycieczki bardziej dla zwiedzania zabytkow i fantastycznych knajp) moge smialo powtorzyc slowa piosenki :

Ja to mam szczęście,
że w tym momencie
żyć mi przyszło, w kraju nad Wisłą…
Ja, to mam szczęście…
Mój kraj szczęśliwy, piękny, prawdziwy,
Ludzie uczynni, w sercach niewinni…
Ja, to mam szczęście…

Moja kuzynka znalazla tam meza i mimo ze teskni za Polska i na kazde wolne przyjezdza, to jej maz (polak) lubi zyc w ameryce, i zarabia rewelacyjnie wiec raczej nie wroca. Ją po medycynie tez czeka lepsze zycie, i chyba nie mam co liczyc na ich powrót
Mam wize na 10 lat wiec jeszcze tam zagoszcze, ona jest dla mnie jak siostra nie wyobrazam sobie zeby przynajmniej raz na rok sie nie spotkac, ale juz wiem ze AMERYKANSKI SEN nie jest dla mnie

Jutro nareszcie po 2 miesiacach rozlaki zobacze TŻ'ta, nie spie z podniecenia, tesknilam za nim jak szalona! mamy caly tydzien dla siebie!

Was czytalam regularnie ale najczesciej w przejazdach miedzy jedna praca a druga wiec odpisac nie bylo kiedy.
Wiec Witam nowe mundurowki, ciesze sie ze watek kwitnie!

Eh ale sie rozpisalam :P Gratuluje tym które dotrwały do końca
kurcze zazdroszcze ci, szczerze mowiac, pojezdzisz po swiecie, poznajesz nowych ludzi, nowe miejsca.... ja to bym chetnie wyjechala z polski, nie wiem czemu ale dobija mnie sytuacja polityczna w pl. no ale tak jak mowilas, ze juz nie wrocisz, ja moze bym zareagowala tak samo, w koncu wszedzie dobrze ale w domu najlepiej

no i... witaj znów

Cytat:
Czuję się bardzo dobrze, dziękuję A Mały baraszkuje, bo jeszcze ma sporo miejsca Figluje i kopie, najmocniej wieczorem, jak ja chętnie poszłabym spać

.
ze tak zapytam, mysleliscie juz o imieniu ?
Stary 2013-08-22, 12:50   #4615
Karola82
Rozeznanie

Witajcie "Nowe" Przepraszam, że nie zwracam się do każdej z osobna ale wątek jest tak żywy teraz, że ciut nie ogarniam

Gonya - co do Marine to właśnie fajnie, że jesteś bo można zawsze sobie porównać co i jak jest w USA a jak w Polsce. Jeżeli chodzi o to co mówili chłopaki w jednostce to nie komentuje, wiadomo...mogą wmówić polskiemu żołnierzowi co chcą i i tak się tego nie sprawdzi

Tacierzyński, ojcowski - no to na czym dziewczyny stanęło? Jest ten 2-tygodniowy dla tatusiów? Ciekawe czy tż mój by dostał, fajnie by było...okolicznościowy 5 dni plus potem te dwa tygodnie ale tak jak u Aani_20 u mojego ciężko z wyegzekwowaniem czegokolwiek

Love - właśnie pamiętałam, że jesteś z okolic Gliwic. Jeżeli mogę Cię spytać...czemu tż nie przeniesie się bliżej Ciebie?

Rumba - witamy w domu Fajnie się Ciebie czyta.

Cytat:
Napisane przez DaenerysT Pokaż wiadomość
Jestem chyba jedyna w tym temacie która tak krótko jest z TŻ
DaenerysT - nie martw się, szybko się wdrożysz

Cytat:
My do mieszkania jestesmy 100 w kolejce ale do końca 2014 roku mają zdać aż 600 mieszkań (ale takich szeregowych, nie w bloku) więc może się i Nam uda
Wow! Szeregowych? pierwsze słyszę o co z tym chodzi? My już nawet nie sprawdzamy którzy jesteśmy w kolejce ale dłuuugo już jesteśmy w niej chyba z trzy lata (albo i więcej ) ale odkąd wprowadzili dodatek mieszkaniowy to w sumie nie śpieszy nam się do mieszkania wojskowego, szczególnie że mamy własne M. Wiadomo, że fajnie by było dostać i wziąć takie gotowe "do wykupu" ale teraz chyba się już nie opłaca i nikt nie wykupuje Może WAM pójdzie po rozum do głowy i zmieni znowu procenty

Cytat:
A czemu Was to nie dotyczy? z racji własnego mieszkania nie macie nawet dodatku?
Aania_20 - 900 zł? chyba brutto Swoją drogą czy jest on zróżnicowany jeśli chodzi o jednostkę?
Stary 2013-08-22, 13:23   #4616
loveemptypeople
Raczkowanie

Karola82 wlasciwie... tż mieszka koło mnie, jakies 5 km :P więc w moim przypadku mam go bardzo blisko mnie :p
Stary 2013-08-22, 13:54   #4617
QueenBlair
Wtajemniczenie

Rumba 88

Witaj z powrotem!
Życzę Ci wielu upojnych chwil z Tż!

Aniu

Niestety bardzo pilna sprawa. Pewnego źródła nie mam. Zobaczymy jak to będzie.
Jutro już może kupię auto
Stary 2013-08-22, 13:59   #4618
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karola82 Pokaż wiadomość
A czemu Was to nie dotyczy? z racji własnego mieszkania nie macie nawet dodatku?
Aania_20 - 900 zł? chyba brutto Swoją drogą czy jest on zróżnicowany jeśli chodzi o jednostkę?
nie brutto tyle dostają w Krakowie. A zresztą mieszkaniówka od zeszłego roku jest nieopodatkowana
Zróżnicowanie jest dość spore, zależnie od miasta.
Cytat:
Napisane przez QueenBlair;42391015[B
]
Aniu[/B]
Niestety bardzo pilna sprawa. Pewnego źródła nie mam. Zobaczymy jak to będzie.
Jutro już może kupię auto
w takim razie pozostaje życzyć udanego zakupu A masz jakiś model na oku?

Stary 2013-08-22, 14:02   #4619
wantxme
Wtajemniczenie

rumba super!!!!!!!!!!!!! ja tez bym nie mogla tak mieszkac zapewne ale fjanie tak torche tam pozyc

dorrisek ale fajnie ogolnie jak sie czujesz?

u nas mieszkanowika 500 zl. wiec jak czynsz mamy 113 za swoje wlasnosciowe to byloby bez sensu brac z wojska

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2013-08-22, 15:03   #4620
Gonya_waw
Rozeznanie

Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III

Cytat:
Napisane przez Karola82 Pokaż wiadomość
Witajcie "Nowe" Przepraszam, że nie zwracam się do każdej z osobna ale wątek jest tak żywy teraz, że ciut nie ogarniam

Gonya - co do Marine to właśnie fajnie, że jesteś bo można zawsze sobie porównać co i jak jest w USA a jak w Polsce. Jeżeli chodzi o to co mówili chłopaki w jednostce to nie komentuje, wiadomo...mogą wmówić polskiemu żołnierzowi co chcą i i tak się tego nie sprawdzi

Tacierzyński, ojcowski - no to na czym dziewczyny stanęło? Jest ten 2-tygodniowy dla tatusiów? Ciekawe czy tż mój by dostał, fajnie by było...okolicznościowy 5 dni plus potem te dwa tygodnie ale tak jak u Aani_20 u mojego ciężko z wyegzekwowaniem czegokolwiek

Love - właśnie pamiętałam, że jesteś z okolic Gliwic. Jeżeli mogę Cię spytać...czemu tż nie przeniesie się bliżej Ciebie?

Rumba - witamy w domu Fajnie się Ciebie czyta.

DaenerysT - nie martw się, szybko się wdrożysz

Wow! Szeregowych? pierwsze słyszę o co z tym chodzi? My już nawet nie sprawdzamy którzy jesteśmy w kolejce ale dłuuugo już jesteśmy w niej chyba z trzy lata (albo i więcej ) ale odkąd wprowadzili dodatek mieszkaniowy to w sumie nie śpieszy nam się do mieszkania wojskowego, szczególnie że mamy własne M. Wiadomo, że fajnie by było dostać i wziąć takie gotowe "do wykupu" ale teraz chyba się już nie opłaca i nikt nie wykupuje Może WAM pójdzie po rozum do głowy i zmieni znowu procenty

Bardzo często inni kpią i śmieją się z marines, ale w większości przypadków to jest zazdrość, bo w stanach mają najwiecej odpowiedzialności, no i swietnie ich traktują. A najczęściej rozchodzi się o te piękne mundury ale ja się nie przejmuje, wiem jak jest, a jeśli Polacy coś się ich czepiają, to najczęściej gdyby mieli okazje, już by zmieniali wojsko na USMC więc nie wiem w czym leży problem

Gonya_waw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości