Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 15:34   #2341
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Ech... Oby tak było w moim przypadku. Oczywiście rodzice są przeciwni bym poszła na rozmowę i wyjechała do Krakową bądź Katowic (jeżeli dostałabym stałą pracę). Ale szkolenia są praktycznie w każdej firmie.
wszystko zalezy jak firma, jak mozesz to ich sobie sprawdz

zanim dostalam ta prace co jechalam do Wawy na szkolenie to trafilam do innej firmy (tez Katowice), wlasciciel zabral nas w gory na szkolenie (12 osob, mial juz firme ale utworzyl nowy dzial)....

dopiero pozniej wyszlo szydlo z wora, kasy mial jak lodu i nie wiedzial co z nia robic, zatrudnil 6 facetow i 6 babek, babki wiek przedzialowy od 23 do 36 (ja bylam w srodku 29), nie wiem czy na szkoleniu cos probowal z innymi, ja sie zaopiekowalam ta 23latka (naturalna blondynka, biust E, bardzo fajna dziewczyna), trzymalysmy sie razem i razem wzielysmy pokoj, nie zostalysmy po szkoleniu na libacji jaka sie potem odbyla

po powrocie ze szkolenia jedna odeszla zaraz, dwie pracowaly ale pojawialy sie w biurze o dziwnych porach, mnie probowal po 3 tygodniach... zaczelam na gwalt szukac roboty i tak znalazlam ta Wawe, jak mu poszlam dac wypowiedzenie to sie wsciekl, kazal ksiegowej wyliczyc mi kase i bez pardonu wyprosil z firmy.... zadnego papierka nigdy nie dostalam

takze sprawdz sobie co mozesz a jakby co to ustal dokladnie jak ma wygladac koszt szkolenia i kiedy bedzie zwrot pieniedzy, bo to firma wymaga od Ciebie szkolenia i powinna go sfinansowac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 15:36   #2342
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się od znajomego.
Sorry za offtop, ale musiałam. Po prostu musiałam, nie wierzę, że można być aż takim... chamem? Nie wiem jak to nazwać
Jestem wredna i chamska, więc pewnie bym powiedziała jego dziewczynie co z niego za ziółko
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 15:36   #2343
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Postuluję, aby następne nasze włosomaniacze spotkanie odbyło się tak, aby można było wypić piwo, kupić coś do włosów i/lub lakiery do paznokci, przekłuć się lub ewentualnie wydziarać zbiorowo. Ale byłby fun, ja pindole!
Jestem za

Dziewczyny, robię zaproszenia urodzinowe i już zgłupiałam. Jeżeli piszę, że zapraszam na osiemnaste urodziny, to mam napisać 18-urodziny, prawda? Niemalże na wszystkich zaproszeniach od znajomych jest napisane 18-ste urodziny, lub 18 urodziny...
Niech ktoś mnie nakieruje na właściwą drogę

Brat wyjechał na tydzień i zostawił mi swojego laptopa, bo mam mu sprawdzić pracę licencjacką
Stary 2013-08-22, 15:37   #2344
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

taki

pisze na nim ze rozjasnia 4-6 tonow i mozna uzyc aby rozjasnic wlosy albo uzyc do sciagniecia koloru

w Polsce pewnie bedzie mial inne opakowanie
Tak właśnie chyba go znalazłam w innym, też z jakimś olejkiem, dziękuję za odpowiedź
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 15:41   #2345
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Dodałam obserwatorów na bloga. Uśmiechnięteoczy, dziękuję!
a ja już dodałam do obserwatorów

Cytat:
Życie jest piękne. Czuję się fatalnie, boli mnie gardło i głowa, w dodatku dostałam @. A teraz najlepsze - okazało się, że ten facet, który zostawił mi swój numer w pracy i z którym było tak idealnie... ma dziewczynę.

Nie wierzę. To chyba jakiś sen.
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 15:49   #2346
lemonadegirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Jestem wredna i chamska, więc pewnie bym powiedziała jego dziewczynie co z niego za ziółko
Też bym tak zrobiła
Stary 2013-08-22, 15:51   #2347
moooniek
Zakorzenienie

Alex, a nie lepiej spróbować najpierw to wyjaśnić?
Piszę tak, ponieważ kiedyś też umawiałam się z chłopakiem, który jak się potem okazało ma dziewczynę. Wkurzyłam się, przestałam się do niego odzywać, nie dałam sobie nic wyjaśnić. A dopiero nie tak dawno okazało się, że moim znajomym tylko wydawało się, że ma dziewczynę, a tak naprawdę spotykał się tylko ze mną, a potem nie miał pojęcia dlaczego się przestałam odzywać.
Stary 2013-08-22, 16:07   #2348
patu323
Wtajemniczenie

mój naturalny kolor to nie jest z pewnością. Końce zeszły do średniego brązu z rudymi refleksami, tył to ciemny brąz z rudo-czerwonymi refleksami w świetle, a kosmyki przy twarzy nieruszona czerń... i oczywiście 3 cm moich odrostów ciemny blond. Załamać się idzie... zastanawiam się, czy dziś im robić dekoloryzację drugi raz czy dac chwilę odpocząć i w sobote-niedziele spróbować... albo poczekać chwile dłużej i zrobić drugą deko a zaraz potem kąpiel rozjaśniającą. Tylko jak jest tak nierówno to sie boje że kąpiel tylko to pogłębi.
Stary 2013-08-22, 16:08   #2349
aleeexandra
Rozeznanie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;42393482][/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Alex, a nie lepiej spróbować najpierw to wyjaśnić?
Piszę tak, ponieważ kiedyś też umawiałam się z chłopakiem, który jak się potem okazało ma dziewczynę. Wkurzyłam się, przestałam się do niego odzywać, nie dałam sobie nic wyjaśnić. A dopiero nie tak dawno okazało się, że moim znajomym tylko wydawało się, że ma dziewczynę, a tak naprawdę spotykał się tylko ze mną, a potem nie miał pojęcia dlaczego się przestałam odzywać.
Już próbowałam, chociaż to potwierdzone info. Nie odzywa się, nie odbiera telefonu. Dlaczego nigdy nie mogę trafić na kogoś normalnego...

Dobra, już was nie męczę. Na pocieszenie nałożyłam na włosy Baleę, niech chociaż one będą dzisiaj zadowolone.
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 16:10   #2350
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Życie jest piękne. Czuję się fatalnie, boli mnie gardło i głowa, w dodatku dostałam @. A teraz najlepsze - okazało się, że ten facet, który zostawił mi swój numer w pracy i z którym było tak idealnie... ma dziewczynę.

Nie wierzę. To chyba jakiś sen.

Biedaku a tak pięknie to wyglądało
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 16:32   #2351
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Mam bana na wszystko
Ekhem. Na lakiery nie.

Cytat:
Już próbowałam, chociaż to potwierdzone info. Nie odzywa się, nie odbiera telefonu. Dlaczego nigdy nie mogę trafić na kogoś normalnego...
A to jaja urwałabym.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 16:35   #2352
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Ekhem. Na lakiery nie.
Ban aż do -40% w Rossmanie
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 16:49   #2353
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Dodałam obserwatorów na bloga. Uśmiechnięteoczy, dziękuję!

Alex, trzymaj się Co za idiota z niego

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 16:50   #2354
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

W życie nie zrozumiem czemu dla niektórych ważnejsze jest cierpienie zwierząt niż cierpienie ludzi
Skoro tak twierdzisz....
A wiesz dlaczego się wzruszyłam? Bo ten kot się poświęcił, mimo tego, iż przez ratowanie swoich kociąt się poparzył, a mimo tego wracał, by po kolei przenosić swoje młode. A ja podczas choroby nie otrzymałam żadnej pomocy od rodziny.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 16:50   #2355
luxorzyna
Raczkowanie

Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:

Dobra, już was nie męczę. Na pocieszenie nałożyłam na włosy Baleę, niech chociaż one będą dzisiaj zadowolone.
To najpierw rozmawiał, wysyłał sprzeczne sygnaly a teraz, gdy wszystko wyszło na jaw, się nie odzywa?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ćwiczę: nie, jednak nie
Włosowa reaktywacja: 16.04.2013r.
luxorzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 16:51   #2356
justusia16
Wtajemniczenie

alex a moze jeszcze sie to wyjasni, moze sytuacja nie jest taka prosta...?

SoBitter a Ty o ktorej randkujesz ?

Widzialam u mnie w Carrfourze odzywki i szampony Nectar of natur czy cos takiego, trzeba bedzie im sie przyjzec blizej
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 16:51   #2357
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
mój naturalny kolor to nie jest z pewnością. Końce zeszły do średniego brązu z rudymi refleksami, tył to ciemny brąz z rudo-czerwonymi refleksami w świetle, a kosmyki przy twarzy nieruszona czerń... i oczywiście 3 cm moich odrostów ciemny blond. Załamać się idzie... zastanawiam się, czy dziś im robić dekoloryzację drugi raz czy dac chwilę odpocząć i w sobote-niedziele spróbować... albo poczekać chwile dłużej i zrobić drugą deko a zaraz potem kąpiel rozjaśniającą. Tylko jak jest tak nierówno to sie boje że kąpiel tylko to pogłębi.
khm... jak to ladnie ujac... jak sie farbuje wlosy to niestety naturalny barwnik we wlosie ulega totalnej zmianie i niestety dekoloryzator nigdy nie przywroci naturalnego koloru

tam gdzie pigment z farby wszedl gleboko we wlosa co zaowocowalo reakcja miedzy pigmentem a naturalnym kolorem nigdy nie uda sie w tym miejscu odzyskac swojego dawnego koloru

mozesz zaryzykowac druga dekoloryzacje ale najpierw ocen kondycje wlosow, bo tyle inwazyjnych zabiegow na raz to i wlosy zdrowe mialyby dosc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2013-08-22, 16:54   #2358
Amalia1989
Rozeznanie

[QUOTE=pluskotka;42384070]A ja rozumiem i sama mam takie podejście. Dla mnie zwierzęta są o tyle lepszymi stworzeniami, że nie są fałszywe, nie robią krzywdy bez powodu i najczęściej bezbronne, a najgorsze, że często zależne od ludzi, którzy już mnie ogólnie frustrują swoim zachowaniem i podejściem do zwierząt. Ludź to takie stworzenie, które niestety jest silniejsze, ma mózg, którego często nie używa. Oczywiście nie oznacza to, że jeżeli w rodzinie, albo ktoś mi bliski cierpi fizycznie, a jednocześnie jakieś zwierzę to większą empatię i współczucie odczuwam do zwierza - jasne że do człeka. QUOTE]
Zgadzam się,że zwierzęta nie są tak fałszywe i wbrew pozorom, mam do nich wypośrodkowane podejście. Ale cierpienie wrogów mnie nie obchodzi.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Wegolka Pokaż wiadomość
Ale zrobienie dziecku dziury w uszach to raczej nie odwracalna zmiana... może wyjąć ale dziura zostanie , jeżeli chodzi o chrzest i itp. to jak dziecko dorośnie może samo zadecydować czy zostaje w tej religii czy nie, mnie to chodzenia do kościoła nikt nie zmuszał ... domownicy mieli gorsze zmartwienia niż odpatrywanie się czy byłam na mszy ...
Jest to odwracalna zmiana, dziurki nieużywane zarastają.
Stary 2013-08-22, 16:56   #2359
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Pożyjemy, zobaczymy.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 16:57   #2360
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
SoBitter a Ty o ktorej randkujesz ?
Za 10 min wychodzę z domu

Mam dzisiaj przynajmniej GHD
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 16:58   #2361
izaa29
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Witaj w klubie, też schodzę z czarnego tez jestem łaciata ale daj im odpocząć u mnie po kąpieli minął ponad miesiąc a z dekoloryzacja czek jeszcze do września, bałabym się na raz dwa razy robic za bardzo może się odbić na komdycji

izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 17:00   #2362
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Pożyjemy, zobaczymy.
Nie ugnę się. Szporuję

To nic, że nie mam kurtki na jesień, a robi się coraz chłodniej. Lakiery czekają
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 17:04   #2363
Amalia1989
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX

Cytat:
To jest akurat okropne. Nie wiem co te matki maja w głowie. Przecież te dzieci wogóle nie maja życia, jak maja się pobawić przecież zniszczą sobie rączki albo jeszcze będzie siniec jakis i Jak na wybiegu się pokażą... Grr. Szkoda mi tych dziewczynek
Ja sie mogłam bawić jak chciałam tzn. mogłam się brudzić przy zabawie i dzięki temu mam miłe wspomnienia z dzieciństwa np. takie jak robienie błotnych zupek.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Pamiętam wakacje z mamą w górach jak byłam mała. Mama zawsze mi kupowała taki błyszczyk w kulce. Owocowy. Pachnący. Były pyszne. I ich używałam ciągle. Albo malowanie paznokci. Lekko brokatowym lakierem. Tylko na wyjeździe i tylko wtedy kiedy byłyśmy w pensjonacie.
Ja sama mam zamiar na WAKACJACH pozwalać dziecku na takie rzeczy. Na chwilkę. Żeby zobaczyło jak to jest. I z tego powodu jakoś nie wyrosłam na niewiadomokogo ani nie zostałam zgwałcona przez pedofila. Bo mi mama pozwalała na takie rzeczy ale nie łażąc po mieście.

Jest tylko jeden problem w tym co mówisz. Uogólniasz. Ludzie. Wszędzie ludzie. Wszędzie ogół. Każdy jest inny. Ja nie mam szacunku do konkretnych ludzi a nie do wszystkich. Trzeba szanować i ludzi i zwierzęta. Dla mnie niektórzy ludzie są ważniejsi inni mniej. Nie chodzi o ogół tylko o konkretną jednostkę.

Makijaż na codzień u dzieci jest zły. Ale zabawa z mamą czyli wymalowanie małej dziewczynki raz do roku o nic złego.

A ja Twojej mamy nie rozumiem. Powinna była Ci pozwolić raz czy dwa. Ty byś była szczęśliwa a ona by miała spokój. Przecież nikt nie każe łazić z wymalowanym dzieckiem po mieście. Usiąść w domu, na podłodze, z kosmetykami i pomalować dziecku krzywo nawet usta i domalować clowni nos. żeby było zabawniej. A lakierem na paznokciach zrobić uśmiech. Mi mama tak robiła i było cudnie.

A wybory małej miss o jest już inna sprawa. Albo operacje plastyczne u małych dzieci. (nie mówię o dzieciach z deformacjami kiedy okres dzieciństwa jest najlepszym czasem na takie operacje.) Ale korekta nosa u 4 letniego dziecka w Wenezueli to norma.

Mi też takich dzieci szkoda, Mówię dzieci bo to nie tylko o dziewczynki ale i o chłopców chodzi.
Zgadzam się

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Zastanawiam się jakie są konsekwencje przekłucia ucha poza tym że może się źle goić. Najlepiej nic nie róbmy, nie operujmy sie, nie róbmy sobie kolczyków ani tatuaży, nie malujmy się ani nie obcinajmy włosów czy paznokci ba nawet się nie golmy. Przecież to też jest ingeracja w ciało.

A czy mała dziewczynka miała wybór kiedy została ochrzczona jak miała kilka miesięcy? A czy mały chłopiec miał wybór kiedy był obrzezany?
Ja gdybym miała wybór to nie chciałabym być chrzczona. Gdybym miała wybór to nie chciałabym 4 operacji. Gdybym miała wybór to dzisiaj bym nie szła na wycięcie pieprzyka. Tzn mam wybór. Albo teraz wyciąć albo kiedyś pieprzyć się z rakiem. A głupie kolczyki to nie jest powazna decyzja bo je można wyjąć i nie ma śladu. Tatuaż to już powazna decyzja.

Cały czas mam wrażenie że przedstawiasz wszystko pod kątem tego jak Twoja ideologia jest idealna a wszystko inne jest złe. Takie mam odczucia czytając Twoje posty.

Dam znać. Idę w przyszły piątek. A się wkurzę jak dzisiaj na panią doktor wpadnę na wołoskiej. Idę na wycięcie pieprzyka i ona też tam pracuje.

Jak się dziecku nie będzie podobało to sobie wyjmie a dziurki zarosną. Samookaleczanie to by było jakbyśmy tu wszystkie jak jeden mąż cięły sie żyletkami czy czymś taki.
Właśnie, ale ta ideologia przesadza wg mnie. Taki sposób przesadzonego postrzegania świata mają sekty.
Stary 2013-08-22, 17:07   #2364
patu323
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
khm... jak to ladnie ujac... jak sie farbuje wlosy to niestety naturalny barwnik we wlosie ulega totalnej zmianie i niestety dekoloryzator nigdy nie przywroci naturalnego koloru

tam gdzie pigment z farby wszedl gleboko we wlosa co zaowocowalo reakcja miedzy pigmentem a naturalnym kolorem nigdy nie uda sie w tym miejscu odzyskac swojego dawnego koloru

mozesz zaryzykowac druga dekoloryzacje ale najpierw ocen kondycje wlosow, bo tyle inwazyjnych zabiegow na raz to i wlosy zdrowe mialyby dosc
wiem, ze naturalnych nie uzyskam, ale liczyłam na coś zbliżonego czy choć jaśniejszego. a od ciemnego brlondu do ciemnego brązu dość daleko
włosy są zdrowe, ale delikatne. Nie mają rozdwojonych końców, niedawno były podcinane. Jakby to choc wyszło w miare równo to bym grzecznie im dała czas na odpoczynek, ale to co mam teraz to istna masakra, mam wszystkie kolory, blond, brąz, rudy, czerwień, czerń
w dotyku mięciutkie, wcale nie wyglądaja na zniszczone

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie, też schodzę z czarnego tez jestem łaciata ale daj im odpocząć u mnie po kąpieli minął ponad miesiąc a z dekoloryzacja czek jeszcze do września, bałabym się na raz dwa razy robic za bardzo może się odbić na komdycji

Tylko kapiel jest jednak bardziej inwazyjną metodą niż dekoloryzator. Jeszcze się nie spotkałam by komuś zniszczył włosy. Prędzej to 5-6 krotne mycie po nim włosów. Ale jak nałożyłam ową maske na pół godziny to nawet z rozczesaniem nie miałam większego problemu.

Jeśli bym poczekała z deko to tylko dlatego, zeby od razu po niej zrobić kąpiel 6% żeby nie ryzykować przyciemnienia. bo 3 deko na pewno kupowac nie bedę...

Ale te końce są naprawde fajne,taki średni brązik. czemu całe takie nie mogły wyjść? Naczytałam się na KWC pochlebnych opinii jak to zeszły z czerni dziewczyny i wyobrażałam sobie nieco lepszy efekt...

Niby jest na opakowaniu by powtórzyć czynność przy niezadowalajacych efektach, nawet 4 razy w ciągu dnia
Stary 2013-08-22, 17:11   #2365
luxorzyna
Raczkowanie

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Jutro podbijam Wolke i Naturę.
Dzisiaj moje włosy przy twarzy miały GHD^^ muszę też zaopatrzyć sie w profesjonalne nozyczki biurowe dla dzieciaków, którymi będę mogła odcinać zniszczone końcówki.

Ćwiczę: nie, jednak nie
Włosowa reaktywacja: 16.04.2013r.
luxorzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 17:26   #2366
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Starsi ludzie to też osobna historia, niby chcą aby im ustępować, ale ile takich starszych ludzi widziałam pędzących z prędkością torpedy, bo wolne miejsce zobaczyli i jeszcze przepychających się. Albo zmieniających miejsca, gdy się inne zwolni, bo obecne im nie odpowiada Szlag mnie trafia jak takich ludzi widzę.
Najlepsze jest to, kiedy stare babki nie usiądą, gdy są wolne miejsca z tyłu, tylko stoją, bo one mają siedzieć z przodu i już.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Podstawą w życiu jest umiar. Z niczym nie można przesadzać. Ani w jedną strone czyli pozwalać dziecku na wszystko ani zakazywać wszystkeigo, Trzeba tłumaczyć. Nawet po 500 razy. Ale o to chodzi w rodzicielstwie.

Też się zgadzam

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ronnea Pokaż wiadomość
Znowu sie nie umiem wbić w wątek, więc powiem, że mam dziś dzień ładowania baterii i bez kija możecie nie podchodzić

A co do dzieci to przypomniała mi sie sytuacja sprzed mniej wiecej tygodnia. Pojechałyśmy z przyjaciółką do pobliskiej wsi/ miasteczka, jak zwał tak zwał, na wycieczkę rowerową. Zmęczone po jeździe wstąpiłyśmy do sklepu, co by kupić sobie lody. Kupiłyśmy wyszłyśmy, odpinamy rowery, a tu koło nas przechodzi grupka 11 letnich (jeden z nich jest bratem kolegi mojej przyjaciółki ( ), dlatego wiemy, że 11) dzieciaków, 4 chłopczyków, ze 2 dziewczynki. Nie zwracamy na nich uwagi, ale nagle koło nas zatrzymuje się ze dwóch chłopaków i jeden mówi "E, fajne z Was dupy". I banan na mordzie. Nie myśląc wiele odpowiedziałam "A z Was fajne durnie ", na co dziecko błyskotliwie "Może i dureń, ale mam dużego" i zaczyna się śmiać.
No błagam, dziecko 11 lat i takie teksty? Już mu miałam coś odpowiedzieć, ale uznałam, że z głupszym to nie ma dyskusji.
Mam brata 15 letniego i też takimi tekstami sypie. Nie będę ich powtarzać
Stary 2013-08-22, 17:30   #2367
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, ze naturalnych nie uzyskam, ale liczyłam na coś zbliżonego czy choć jaśniejszego. a od ciemnego brlondu do ciemnego brązu dość daleko
włosy są zdrowe, ale delikatne. Nie mają rozdwojonych końców, niedawno były podcinane. Jakby to choc wyszło w miare równo to bym grzecznie im dała czas na odpoczynek, ale to co mam teraz to istna masakra, mam wszystkie kolory, blond, brąz, rudy, czerwień, czerń
w dotyku mięciutkie, wcale nie wyglądaja na zniszczone
poka fote

Cytat:

Ale te końce są naprawde fajne,taki średni brązik. czemu całe takie nie mogły wyjść? Naczytałam się na KWC pochlebnych opinii jak to zeszły z czerni dziewczyny i wyobrażałam sobie nieco lepszy efekt...

Niby jest na opakowaniu by powtórzyć czynność przy niezadowalajacych efektach, nawet 4 razy w ciągu dnia
zwykle jasniej wychodzi przy glowie a konce ciemniejsze

jak chcesz wyrownac to musialabys polozyc tylko na ciemniejsze partie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2013-08-22, 17:35   #2368
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
poka fote

zwykle jasniej wychodzi przy glowie a konce ciemniejsze

jak chcesz wyrownac to musialabys polozyc tylko na ciemniejsze partie
ja zawsze jestem wyjątkiem od reguły
Postaram się, tylko nie mam aparatu, tylko w telefonie więc nie wiem co bedzie widać
Stary 2013-08-22, 17:43   #2369
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
a jest w planach jakieś -40% w Rossie? sorry, ale nie jestem na bieżąco

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Za 10 min wychodzę z domu

Mam dzisiaj przynajmniej GHD

ghd to dobry znak

alex
, co za facet
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 17:47   #2370
Just:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Macie
Czesane były wczoraj na mokro z odżywką d/s. Kolor to efekt płukanki z gencjany - chwyciła na końcówkach, a góra jest dalej żółta.
Niestety fota z fleszem, ale przynajmniej kolor widać
(bejbiszony już powoli zaczynają przesadzać ).
Ver, ale długość

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
skusiłaś gdzie można to mleczko dorwać?
mleczko pszczele to proteiny? takie mycie proteinami to chyba ryzykowne?
Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Mnie też ten damage kusi
i mnie
Cytat:
Widzę oczyma wyobraźni scenę w autobusie z filmu 'Dzień Świra'. Widzę to.
muszę sobie odświeżyć ten film, słabo go pamiętam

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości