|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Zerkałam na nią, spodobała mi się, ale nie ma jonizacjii w sumie nie wiem czy to jest jakiś tylko bajer czy naprawdę włosy lepiej wyglądają... ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-22 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Podobno coś daje ta jonizacja - http://wlosy-suszarki.pl/suszarki-do...-w-suszarkach/ http://wlosy-suszarki.pl/suszarki-do...est-jonizacja/ Miałam kiedyś Philipsa z jonizacją, którą można było włączyć lub wyłączyć jakimś guziczkiem ale różnicy w suszeniu nie zauważyłam żadnej. Chłodny nawiew całkowicie mnie satysfakcjonuje i nie robi mi kuku ![]()
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-22 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Wtajemniczenie
|
Moja fryzjerka mówiła, że jonizacja służy wygładzeniu włosów. Ja się czaję na tę : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...83.html&next=1 , ale tak mi jakoś czas mija i jeszcze nie kupiłam
![]()
#1714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1715 |
Konto usunięte
|
Polecacie może jakąś dobrą lokówkę o dużej średnicy żeby kręcić nią duże loki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja farbę na łapska i wsiu ;d Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1720 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A dzisiaj na łepetynę idzie Jantar i serum arganowe Mariona na końcówki. Miał być miodek ale były same duże słoje w sklepie i się nie zdecydowałam ![]() Zastanawiam się nad kupnem olejku od Bielendy. Widzę, że ma prawie same pozytywne opinie ale mimo wszystko chciałam się Was poradzić: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...owy-3-w-1.html. Miałyście go? Co o nim sądzicie? ![]()
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-22 o 21:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | ||||
Zakorzenienie
|
ja bym pewnie miala kilka łatek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kropelkaa Czas edycji: 2013-08-22 o 21:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1724 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1725 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1726 |
Raczkowanie
|
Matko ile napisałyście
![]() Odnośnie serum czy jedwabiu do końcówek z GP - mam, używam, jestem zadowolona. Mam też serum z Apteczki babuni i też nie pogardzę używaniem, a co dziwne, po użyciu, wysuszeniu, zrobieniu normalnej kitki i pójściu spać - rano mam lekko podwinięte końcówki tak jak zawsze chciałam mieć, jakbym kręciła na duże szczotce przy suszeniu ha ![]() A zdjęcia zawsze robię z lampą - przy moich czarnych zdjęcia bez niej pokazywały czarną plamę więc nie widzę sensu jej wyłączania - akurat w moim wypadku nie przekłamuje, a włosy wcale nie wyglądają na ładniejsze, ba powiedziałabym, że wręcz odwrotnie ![]() Dzisiaj: - oliwka BD - szampon maska kakaowa Ziai - odżywka Garniera awokado karite -serum z Apteczki Babuni Zestaw mi też pasuje ![]() ![]() Trochę denerwuje mnie czas suszenia zimnym nawiewem oraz to, że jednak po tym suszeniu do końca nie są wysuszone - boję się co będzie jesienią, zanim zacznie się sezon grzewczy, mam tendencję do przeziębiania się od byle czego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak, Jantar i działa i pięknie pachnie. Aż chce się wcierać ![]()
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. ![]() Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-08-22 o 23:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Witam noca
![]() Mozna sie do was przylaczyc? ![]() ![]() ![]() To jak, mozna? ![]() ![]()
![]() |
#1729 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Opowiedz Nam o swoich włosach ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Wtajemniczenie
|
O moich wlosach... Duzo przezyly! Naprawde
![]() Moj naturalny kolor to ciemny blond. Wlosy pierwszy raz ruszylam w gimnazjum gdy zapragnelam pasemek, wowczas mialam zdrowe wlosy do polowy plecow, blyszczace, ladne. Do pasemek scielam je do ramion i zrobilam grzywke. Po jakims czasie wyjechalam za granice. Balam sie isc do fryzjera wiec w domu zafarbowalam wlosy sama na jednolity blond. Efekt? Kurczaczek Wielkanocny ![]() Z przerazeniem i kapturem na glowie bieglam do pobliskiej drogerii, wybralam farbe ciemny braz z garniera. Dobrze czulam sie w ciemnych wlosach i mowiono ze mi pasuje tak wiec farbowalam tak wlosy przez kolejne 4 lata. Pozniej zachcialo mi sie eksperymentow wiec farbowalam wlosy roznymi farbami, loreala, garniera, nice and easy, joanna na rozne odcienie czerwieni, bordo, rudosci a nawet sliwkowego. Wowczas wlosy znow mialam dlugie, do polowy plecow, normalne. Ni to zadbane, ni to zniszczone. A potem? Znow zapragnelam blondu. Balam sie drugi raz siegnac samej po rozjasniacze czy dekoloryzatory. Znalazlam Polska fryzjerke, ktorej czesania i fryzury w portfolio wydawaly sie godne zaufania, no wlasnie wydawaly sie ![]() Wlosy po pierwszym myciu byly tragiczne! Ciagnace sie... Gumowe... Poplatane... Na drugi dzien uznalam ze nie moge tak i poszlam kupic farbe z loreala ash blonde zeby je ochlodzic i nadac popielowatego odcienia. Na szczeszescie sie udalo. I obylo sie bez zielonkawej poswiaty. Kondycja wlosow byla straszna, byly tak suche, tak zniszczone, matowe i szorstkie, ze lamaly sie od polowy dlugosci, wypadaly, kruszyly i wygladaly jak szczczota! ![]() Wyrzadzilam im okropa krzywde, czego zaluje. Glupota ![]() ![]() Przez 2 lata nie odwiedzilam fryzjera, bo zwyczajnie sie balam a wlosy byly krotkie i nie chcialam ich w ogole podcinac. Traum przed fryzjerami tez zrobila swoje. Probowalam zapuscic zniszczone z nijakim skutkiem bo i tak sie kruszyly i wygladaly jakby w ogole nie rosly... Odrost a nic z dlugosci, znajome ? ![]() W pazdzierniku zeszlego roku zaprzestalam farbowaniu i powiedzialam stop. Wlosy dalej mialam do ramion lecz sama podcinalam koncowki co miesiac o centmetr. Pozniej co dwa miesiace. Do pielegnacji dodalam olej kokosowy, maske henne wax i bioslilk na koncowki. ![]() ![]() Teraz jestem juz zadowolona, bo nie mam juz tak zniszczonych wlosow i nareszcie widac ze rosna. Wlosy myje codziennie rano wiec i suszarka wraz z prostownica ida w ruch. Niestety. Teraz nie prostuje calych wlosow jedynie koncowki. Dzieki wizazowi moje wlosy troszke odzyly. Dopiero zaczynam wlosomaniactwo i bede sie starac byc sumienna i swiadoma pielegnacji ![]() Jutro moge dodac zdjecie wlosow jakie mam teraz, jesli ktos by mial ochote oraz spisac moje zdobycze wlosowe ktorych uzywam w walce o wlosy od niedawna. ![]() Przejrze tez caly watek rano, zeby sie zapoznac z waszymi osobami i wlosami ![]() Uff.. Co za post. I pomyslec, ze pisze z mobilnej aplikacji spod koldry ![]()
because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones. Edytowane przez emciu Czas edycji: 2013-08-23 o 01:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
Czymacie jakis przepis na bombe witaminową domowej roboty? Jakas maska? procz jajka miodu bo dawałam. Chetnie bym poeksperymentowała Włosy moje po tych dekoloryzacjach nie są tragiczne . MYsle ze szybko je nawilze, tym bardziej ze wybieram sie na zabieg keratynowe nawilzanie wlosow jakos tak to sie zwie ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Wychodzi mi tez wysyp po piciu drozdzy. Staram sie nie przelamac i pije dalej by przeczekac, niby pozniej jest lepiej
#1732 |
Raczkowanie
|
ja często dodaje jogurt naturalny do maski z żółtka, włosy się świecą, poza tym po takiej masce udaje mi się opanować puch
![]()
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi mój nakłada henne na włosy, tak samo nakłada mi relaxer ![]() Mam takie milutkie włosy w dotyku, głupia byłam wcześniej, że nie nakładałam odżywki pod czepek. To chyba dlatego jest taka różnica w ostatnim czasie. Aaa i nie zabezpieczałam końcówek jedwabiem ani serum, bo uważałam, że jak nakładam odżywkę z parafiną czy silikonami to wystarczy. Teraz juz jestem z 2-3 mies po podcinaniu, a rozdwojonych końców prawie brak. Niestety zostaje problem łamania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Prince_ Polo, Może maska z 'glutka'?? Robiłam ostatnio i idealnie nawilżyla mi moje przesuszone włosy
![]() ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-23 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mozesz mi powiedziec jak taka maske robisz? nie spływa z wlosów?
![]() |
#1736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja roiłam tak: do kallosa latte dodawałam odżywkę d/s plus nafta plus olej z pestek winogron/oliwa z oliwek plus olej rycynowy plus olejek eukaliptusowy/rozmarynowy. TO pod czepek i grzałam suszarką z dufuzorem przez ok 5-7 min. zostawiam na 20 min. Myję włosy ![]()
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() saghira, witamy! ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-23 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziś pokombinuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.