Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 17:50   #1711
barylka666
Zadomowienie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Mój tylko się dziwi, że ciągle przemycam szampony, odżywki, etc

Ja mam takie oto cudeńko: http://www.philips.pl/c/pielegnacja-...hp8180_00/prd/ i jestem bardzo zadowolona Nie ma co dużo gadać - zwyczajna, tania suszarka, która dobrze spełnia swoją podstawową funkcję Można regulować siłę i temperaturę nawiewu, tyle mi wystarczy Tylko nie ma jonizacji
edit: to był zakup na szybko, w poprzedniej suszarce stopił się kabel i mi zaczęła iskrzyć przy głowie, tyyyyle strachu było
Ja jak mojemu powiedziałam że chce kupić sobie suszarkę to "nie bo to nie zdrowe, włosy Ci wypadną i co ja będę mizać" Trzeba mu było potem tłumaczyć że da się wysuszyć włosy zimnym nawiewem xD

Zerkałam na nią, spodobała mi się, ale nie ma jonizacjii w sumie nie wiem czy to jest jakiś tylko bajer czy naprawdę włosy lepiej wyglądają...

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-22 o 18:02
barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:10   #1712
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Ja jak mojemu powiedziałam że chce kupić sobie suszarkę to "nie bo to nie zdrowe, włosy Ci wypadną i co ja będę mizać" Trzeba mu było potem tłumaczyć że da się wysuszyć włosy zimnym nawiewem xD

Zerkałam na nią, spodobała mi się, ale nie ma jonizacjii w sumie nie wiem czy to jest jakiś tylko bajer czy naprawdę włosy lepiej wyglądają...
Ale z niego włosoman mój jakiś czas temu zobaczył słoje z Kallosami i zapytał czy będę chodzić na siłownię - myślał, że to jakieś suplementy

Podobno coś daje ta jonizacja - http://wlosy-suszarki.pl/suszarki-do...-w-suszarkach/
http://wlosy-suszarki.pl/suszarki-do...est-jonizacja/
Miałam kiedyś Philipsa z jonizacją, którą można było włączyć lub wyłączyć jakimś guziczkiem ale różnicy w suszeniu nie zauważyłam żadnej. Chłodny nawiew całkowicie mnie satysfakcjonuje i nie robi mi kuku

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-22 o 18:12
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:15   #1713
Aysell
Wtajemniczenie

Moja fryzjerka mówiła, że jonizacja służy wygładzeniu włosów. Ja się czaję na tę : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...83.html&next=1 , ale tak mi jakoś czas mija i jeszcze nie kupiłam

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:18   #1714
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Ale z niego włosoman mój jakiś czas temu zobaczył słoje z Kallosami i zapytał czy będę chodzić na siłownię - myślał, że to jakieś suplementy
Ahaha Ooo tak, włosomani z nich

Stary 2013-08-22, 18:24   #1715
201607111040
Konto usunięte

Polecacie może jakąś dobrą lokówkę o dużej średnicy żeby kręcić nią duże loki?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:50   #1716
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Też będzie na pewno piękny w ogóle uwielbiam jasne blondy szkoda, że sama mam ciemny blond...

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

A gdzie go kupiłaś? Czytałam kiedyś, że jest w Naturze, ale szukałam i nie widziałam w Ross istnieje takie coś?
Kupiłam go jak byłam nad morzem rok temu. Były takie tam różne outlety z ubraniami i wielkie namioty z rzeczami po 1zł, 2zł i właśnie tam kupiłam swój masażer własnie za 2 zł ; ) Wiesz co, sprawdź może w Jysk czy są. Ostatnio jak byłam to widziałam takie masażere za ok 9zł. Jesli nie będzie spytaj się kogoś z obsługi Jeśli stacjonarnie nie znajdziesz to na allegro są
Stary 2013-08-22, 20:27   #1717
L I L Y
Zakorzenienie

Cytat:
Moja fryzjerka mówiła, że jonizacja służy wygładzeniu włosów. Ja się czaję na tę : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...83.html&next=1 , ale tak mi jakoś czas mija i jeszcze nie kupiłam
Ja ją mam I nie żałuję wydanych na nią pieniędzy. Kupiłam jakieś 2 lata temu. Jonizacja faktycznie daje zauważalne efekty, nawet moja kumpela jak sobie wysuszyła nią włosy to była zdziwiona jakie ma gładkie i proste Także mogę polecić tę suszarkę Ja swoją na allegro kupiłam to wyszło trochę taniej niż w sklepie.

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 20:37   #1718
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ha! Moj mi farbuje. Serio, nie umialabym sama, nigdy tego nie robilam.

susuanne, piekne wlosy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziękuję Ja chyba poproszę swojego, żeby mi zaczął malować
Cytat:
Też będzie na pewno piękny w ogóle uwielbiam jasne blondy szkoda, że sama mam ciemny blond...

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

A gdzie go kupiłaś? Czytałam kiedyś, że jest w Naturze, ale szukałam i nie widziałam w Ross istnieje takie coś?
Ciemny blond to mój naturalny kolor Dokładnie to popielaty, chciałabym wrócić, ale ja się czuje okropnie z odrostem a ciemne farby w moment blakną mi na włosach. Wydałabym majątek na farby zanim zapuściłabym swoje
Cytat:
Ja sama farbuje bo na razie nie mam innego wyjścia, nie lubię tego nakładania farby i wgl
Ja nienawidzę farbować włosów
Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ja pewnie niedokladnie nalozylabym farbe

Ja ciągle nakładam źle
Cytat:
Zdarzyło mi się to na początku, wszystko miałam elegancko pomalowane a czubek głowy nie ruszony, wyobraź sobie jak to wyglądało przy rozpuszczonych włosach
Ja teraz nie domalowałam tyłu włosów -,-
Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Właśnie, ja czytając te posty, pomyślałam sobie,że jest w Przemyślu w Rossmannie A poza tym, mieszkam niedaleko Ciebie Baryłka, bo blisko Przemyśla

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Rzeczywiście piękny kolor
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
jaki piękny kolor zazdroszczę i w ogóle jakie ładne włoski
szczerze mówiąc zawsze się balam Palette i się nigdy nie odważyłam a wlasnie kolejny przyklad, że te C10 ładnie wychodzi

o podziwiam ja sama nie umiem zawsze mame proszę jeszcze przód zrobię, ale tył to w życiu
C10 zupełnie inaczej wygląda na pudełku, nie zrobiłam zdjęcia czubka głowy- tam złapał jak powinien
Cytat:
Ja tył robię "na wyczucie"
Ja farbę na łapska i wsiu ;d
Cytat:
Z Palettami i Syossem mam niemiłe wspomnienia - Paletty wychodziły na moich włosach mocno przygaszone, matowe i przez jakiś czas miałam siano nie włosy, a niedawno próbowany Syoss (kolor Słodki Brąz) wyszedł mi kruczoczarny. W akcie desperacji zarzuciłam to rozjaśniaczem Paletta i wróciłam do swojego rudego Włosy zbytnio tego nie odczuły ale tak na wszelki wypadek zafundowałam im ostrą rekonwalescencję - karmiłam odżywkami, maskami, olejowałam, zabezpieczałam końcówki, etc. I takie przyzwyczajenie mi już zostało. Od tej pory już nie eksperymentuję z farbami, tylko używam sprawdzonej szamponetki bez amoniaku - jednak to jest dla mnie najdelikatniejsze

Chciałabym zobaczyć mojego z pędzelkiem w akcji
Ja Palette pierwszy raz używałam, a Syoss... Bez komentarza. Pozbywałam się go z pół roku chyba- miodowy blond
Cytat:

Podobno coś daje ta jonizacja - http://wlosy-suszarki.pl/suszarki-do...-w-suszarkach/
Miałam kiedyś Philipsa z jonizacją, którą można było włączyć lub wyłączyć jakimś guziczkiem ale różnicy w suszeniu nie zauważyłam żadnej. Chłodny nawiew całkowicie mnie satysfakcjonuje i nie robi mi kuku
Mój to samo powiedział hahahhaha
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 20:45   #1719
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:

Mój TŻ nic na słoje z maskami nie mówił, chociaż ostatnio w SP kupiłam Biovaxy i był świadkiem Do koszyka dorzuciłam też kuracje Rzepy i powiedziałam, że niezbyt ładnie pachnie to odpowiedział, że kiedyś mi dziwnie wlosy pachniały i sądząc po minie nie podobało mu sie
Stary 2013-08-22, 21:32   #1720
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Ja Palette pierwszy raz używałam, a Syoss... Bez komentarza. Pozbywałam się go z pół roku chyba- miodowy blond

Mój to samo powiedział hahahhaha
Dlatego nigdy nie zamienię szamponetki na żadną farbę - tutaj mam przynajmniej pewność, że jak się kolor nie spodoba to dość łatwo go wypłukać. Ale i tak mam jeden sprawdzony i jego się trzymam

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Mój TŻ nic na słoje z maskami nie mówił, chociaż ostatnio w SP kupiłam Biovaxy i był świadkiem Do koszyka dorzuciłam też kuracje Rzepy i powiedziałam, że niezbyt ładnie pachnie to odpowiedział, że kiedyś mi dziwnie wlosy pachniały i sądząc po minie nie podobało mu sie
Oj dziewczyny, co my się mamy z tymi chłopami Jak nie jakieś suple to smrody

A dzisiaj na łepetynę idzie Jantar i serum arganowe Mariona na końcówki. Miał być miodek ale były same duże słoje w sklepie i się nie zdecydowałam
Zastanawiam się nad kupnem olejku od Bielendy. Widzę, że ma prawie same pozytywne opinie ale mimo wszystko chciałam się Was poradzić: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...owy-3-w-1.html. Miałyście go? Co o nim sądzicie?

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-22 o 21:51
Stary 2013-08-22, 21:45   #1721
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego nigdy nie zamienię szamponetki na żadną farbę - tutaj mam przynajmniej pewność, że jak się kolor nie spodoba to dość łatwo go wypłukać. Ale i tak mam jeden sprawdzony i jego się trzymam

Oj dziewczyny, co my się mamy z tymi chłopami Jak nie jakieś suple to smrody

A dzisiaj na łepetynę idzie Jantar i serum arganowe Mariona na końcówki. Miał być miodek ale były same duże słoje w sklepie i się nie zdecydowałam
Zastanawiam się nad kupnem takiego olejku od Bielendy. Widzę, że ma prawie same pozytywne opinie ale mimo wszystko chciałam się Was poradzić: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...owy-3-w-1.html. Miałyście go? Co o nim sądzicie?
U mnie też Jantar będzie lądował Hmm Jantar ładnie pachnie, tak męsko (mmm ), to ciekawe co TŻ powie na zapach włosów jak przyjedzie w sobotę hah
Stary 2013-08-22, 21:54   #1722
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tył robię "na wyczucie"
ja bym pewnie miala kilka łatek

Cytat:
Jaa też Lubi moje włosy miziać i wgl, chyba bałby się że zrobi coś źle
Gdy tylko biorę telefon w ręce to zawsze mówi "coo, dalej będziesz czytać te włosomanki"
jakoś sobie nie wyobrażam Tż farbującego mi włosy mój już się przyzwyczaił, że dużo siedzę na wizazu

Cytat:
Kobitki,mam dylemat... Dostałam ostatnio "wypłatę" za to że opiekowałam się moją siostrzenicą przez jakieś 3 miesiące. Od dawna marzyłam o suszarce z zimnym nawiewem i jonizacją (moja mama ma w domu suszarkę ale bardzo starą i tylko z gorącym nawiewem po którym moje włosy wyglądają jak siano,brr)

Wpadła mi w oko suszarka z Remnigtona D 5010 , jest dość tania (na allegro za jakieś 80zł) Mam prostownice z tej firmy którą dostałam od TŻ-ta przed włosomaniactwem, jestem z niej zadowolona choć używam jej raz na pół roku I już w sumie nie wiem sama, włosy schną mi naturalnie jakieś 3h, fajnie by było mieć ją w awaryjnych sytuacjach, myślałam żeby nią "prostować" włosy na szczotce bo moje nie są idealnie proste... Może któraś z Was ma suszarkę z takimi funkcjami i się coś wypowie

Przepraszam, że tak dużo napisałam ale musiałam się komuś wyżalić[COLOR="Silver"]
ja wygrałam tę w konkursie na wizażu http://allegro.pl/suszarka-do-wlosow...471657931.html moim zdaniem bardzo dobra tylko chyba normalnie bym jej sama nie kupiła bo drogawa ale jonizacja to fajna funkcja włosy takie proste wygładzone zimą się nie elektryzują fajne zimnego nawiewu używam rzadko bo... przetłuszcza mi włosy akurat w tej są 3 stopnie nawiewu więc zawsze biorę ten "średni" i jest wtedy ok

Cytat:
haha ale oni mają pomysły mój na szczęscie nie widział całej mojej kolekcji (teraz i tak się już zmniejszyła) chociaż wie,że mam bzika na punkcie kosmetyków

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
U mnie też Jantar będzie lądował Hmm Jantar ładnie pachnie, tak męsko (mmm ), to ciekawe co TŻ powie na zapach włosów jak przyjedzie w sobotę hah
też przypomina mi zapach męskich perfum chociaż na włosach nigdy go nie wyczuwałam

Edytowane przez kropelkaa
Czas edycji: 2013-08-22 o 21:55
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 22:18   #1723
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
ja bym pewnie miala kilka łatek

jakoś sobie nie wyobrażam Tż farbującego mi włosy mój już się przyzwyczaił, że dużo siedzę na wizazu

ja wygrałam tę w konkursie na wizażu http://allegro.pl/suszarka-do-wlosow...471657931.html moim zdaniem bardzo dobra tylko chyba normalnie bym jej sama nie kupiła bo drogawa ale jonizacja to fajna funkcja włosy takie proste wygładzone zimą się nie elektryzują fajne zimnego nawiewu używam rzadko bo... przetłuszcza mi włosy akurat w tej są 3 stopnie nawiewu więc zawsze biorę ten "średni" i jest wtedy ok

haha ale oni mają pomysły mój na szczęscie nie widział całej mojej kolekcji (teraz i tak się już zmniejszyła) chociaż wie,że mam bzika na punkcie kosmetyków

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

też przypomina mi zapach męskich perfum chociaż na włosach nigdy go nie wyczuwałam
Ja wyczuwam i sie z tego cieszę, bo lubię...a jak Jantar się skończy przyjdzie Joanna Rzepa i nie będzie tak pięknie :P
Stary 2013-08-22, 22:25   #1724
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie, że jesteś taaaaka męska ja na szczęście po Jantarze myję rano włosy, nakładam maskę, ślicznie pachnę i wszyscy są szczęśliwi ale w sumie Jantar nie pachnie źle jak trochę odparuje z włosów, prosto z butelki trochę capi

Cytat:
Ja swojemu Tżtowi też oszczędzam takich widoków, przemycam po cichutku do swojego kartonika Chociaż jak opowiadałam co kupiłam i do czego to służy to mówił, że nie zużywam tylko kolekcjonuję Trochę się nazbierało, teraz staram się denkować

Pani filolog
Stary 2013-08-22, 22:28   #1725
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam go jak byłam nad morzem rok temu. Były takie tam różne outlety z ubraniami i wielkie namioty z rzeczami po 1zł, 2zł i właśnie tam kupiłam swój masażer własnie za 2 zł ; ) Wiesz co, sprawdź może w Jysk czy są. Ostatnio jak byłam to widziałam takie masażere za ok 9zł. Jesli nie będzie spytaj się kogoś z obsługi Jeśli stacjonarnie nie znajdziesz to na allegro są
Aha, ok, to będę gdzieś szukać dzięki
Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
Ja ją mam I nie żałuję wydanych na nią pieniędzy. Kupiłam jakieś 2 lata temu. Jonizacja faktycznie daje zauważalne efekty, nawet moja kumpela jak sobie wysuszyła nią włosy to była zdziwiona jakie ma gładkie i proste Także mogę polecić tę suszarkę Ja swoją na allegro kupiłam to wyszło trochę taniej niż w sklepie.
O, dziękuję za opinię też myślałam o allegro, bo wychodzi taniej nawet z wliczoną przesyłką. Czuję się bardziej zachęcona do kupienia
Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
[...]

Ciemny blond to mój naturalny kolor Dokładnie to popielaty, chciałabym wrócić, ale ja się czuje okropnie z odrostem a ciemne farby w moment blakną mi na włosach. Wydałabym majątek na farby zanim zapuściłabym swoje
[...]
Rozumiem... ciężko jest zrezygnować z farbowania.
Cytat:
O tak, uwielbiam ten zapach to chyba najładniej pachnąca wcierka jaką miałam.

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 22:35   #1726
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Matko ile napisałyście )

Odnośnie serum czy jedwabiu do końcówek z GP - mam, używam, jestem zadowolona.
Mam też serum z Apteczki babuni i też nie pogardzę używaniem, a co dziwne, po użyciu, wysuszeniu, zrobieniu normalnej kitki i pójściu spać - rano mam lekko podwinięte końcówki tak jak zawsze chciałam mieć, jakbym kręciła na duże szczotce przy suszeniu ha

A zdjęcia zawsze robię z lampą - przy moich czarnych zdjęcia bez niej pokazywały czarną plamę więc nie widzę sensu jej wyłączania - akurat w moim wypadku nie przekłamuje, a włosy wcale nie wyglądają na ładniejsze, ba powiedziałabym, że wręcz odwrotnie ale to też pewnie nie u każdego.
Dzisiaj:
- oliwka BD
- szampon maska kakaowa Ziai
- odżywka Garniera awokado karite
-serum z Apteczki Babuni
Zestaw mi też pasuje coraz bardziej się rozkręcam, a i przekonałam się do metody kubeczkowej
Trochę denerwuje mnie czas suszenia zimnym nawiewem oraz to, że jednak po tym suszeniu do końca nie są wysuszone - boję się co będzie jesienią, zanim zacznie się sezon grzewczy, mam tendencję do przeziębiania się od byle czego.
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 23:02   #1727
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie, że jesteś taaaaka męska ja na szczęście po Jantarze myję rano włosy, nakładam maskę, ślicznie pachnę i wszyscy są szczęśliwi ale w sumie Jantar nie pachnie źle jak trochę odparuje z włosów, prosto z butelki trochę capi

Ja swojemu Tżtowi też oszczędzam takich widoków, przemycam po cichutku do swojego kartonika Chociaż jak opowiadałam co kupiłam i do czego to służy to mówił, że nie zużywam tylko kolekcjonuję Trochę się nazbierało, teraz staram się denkować
Męska he he albo nastąpi dialog-Powąchaj, jak pachną ? -A co znowu nakładałaś ?!

Cytat:
Aha, ok, to będę gdzieś szukać dzięki

O, dziękuję za opinię też myślałam o allegro, bo wychodzi taniej nawet z wliczoną przesyłką. Czuję się bardziej zachęcona do kupienia

Rozumiem... ciężko jest zrezygnować z farbowania.

O tak, uwielbiam ten zapach to chyba najładniej pachnąca wcierka jaką miałam.
Szukaj, bo warto. Gwarantuję, że nie tylko Ty będziesz chciała miziać nim głowę
Tak, Jantar i działa i pięknie pachnie. Aż chce się wcierać

Edytowane przez Blondyna66
Czas edycji: 2013-08-22 o 23:10
Blondyna66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 23:40   #1728
emciu
Wtajemniczenie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Witam noca
Mozna sie do was przylaczyc? Jako poczatkujaca wlosomaniaczka mysle, ze uda mi sie tutaj wpasowac. Zaczelo sie od wizazu, pozniej podczytywanie anwen - to jak skarbnica wiedzy. Zaczelam od niedawna, kondycja moich wlosow byla w oplakanym, strasznym stanie. Teraz jest juz lepiej, jednak dluuuga jeszcze droga przede mna.

To jak, mozna?
while you were busy collecting stones.
emciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 23:53   #1729
Jace
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez emciu Pokaż wiadomość
Witam noca
Mozna sie do was przylaczyc? Jako poczatkujaca wlosomaniaczka mysle, ze uda mi sie tutaj wpasowac. Zaczelo sie od wizazu, pozniej podczytywanie anwen - to jak skarbnica wiedzy. Zaczelam od niedawna, kondycja moich wlosow byla w oplakanym, strasznym stanie. Teraz jest juz lepiej, jednak dluuuga jeszcze droga przede mna.

To jak, mozna?
Pewnie, że można. Witamy.
Opowiedz Nam o swoich włosach
Stary 2013-08-23, 00:33   #1730
emciu
Wtajemniczenie

O moich wlosach... Duzo przezyly! Naprawde
Moj naturalny kolor to ciemny blond. Wlosy pierwszy raz ruszylam w gimnazjum gdy zapragnelam pasemek, wowczas mialam zdrowe wlosy do polowy plecow, blyszczace, ladne. Do pasemek scielam je do ramion i zrobilam grzywke. Po jakims czasie wyjechalam za granice. Balam sie isc do fryzjera wiec w domu zafarbowalam wlosy sama na jednolity blond. Efekt? Kurczaczek Wielkanocny

Z przerazeniem i kapturem na glowie bieglam do pobliskiej drogerii, wybralam farbe ciemny braz z garniera. Dobrze czulam sie w ciemnych wlosach i mowiono ze mi pasuje tak wiec farbowalam tak wlosy przez kolejne 4 lata.

Pozniej zachcialo mi sie eksperymentow wiec farbowalam wlosy roznymi farbami, loreala, garniera, nice and easy, joanna na rozne odcienie czerwieni, bordo, rudosci a nawet sliwkowego. Wowczas wlosy znow mialam dlugie, do polowy plecow, normalne. Ni to zadbane, ni to zniszczone.

A potem? Znow zapragnelam blondu. Balam sie drugi raz siegnac samej po rozjasniacze czy dekoloryzatory. Znalazlam Polska fryzjerke, ktorej czesania i fryzury w portfolio wydawaly sie godne zaufania, no wlasnie wydawaly sie Pierwszy raz poprosilam o rozjasnienie etapowo pasemkami, wyszly okej, wlosy nie byly zniszczone. Na drugi raz gdy troszke odpoczely poprosilam o wiecej pasemek, stalo sie! Mialam cala glowe znow niemal kurczakowa, poprosilam tez o podciecie koncowek, bo wiedzialam ze beda zniszczone po rozjasniaczu i to jest raczej nieuniknione. Nie bylam zadowolona.
Wlosy po pierwszym myciu byly tragiczne! Ciagnace sie... Gumowe... Poplatane... Na drugi dzien uznalam ze nie moge tak i poszlam kupic farbe z loreala ash blonde zeby je ochlodzic i nadac popielowatego odcienia. Na szczeszescie sie udalo. I obylo sie bez zielonkawej poswiaty.

Kondycja wlosow byla straszna, byly tak suche, tak zniszczone, matowe i szorstkie, ze lamaly sie od polowy dlugosci, wypadaly, kruszyly i wygladaly jak szczczota! Tak sie wylamaly i wykruszyly, ze z dlugosci do lopatek pozostaly mi do ramion, nierowne, postrzepione kedziorki.

Wyrzadzilam im okropa krzywde, czego zaluje. Glupota Do tego czasu farbowalam wlosy na rozne odcienie blondu lorealem prefference, excellence lub castingiem. Mylam nawilzajacymi szamponami typu dove, pantene czy lorelami elseve (ukochane! ) stosowalam odzywke po kazdym myciu, czyli codziennie. Wlosy suszulam i prostowalam tez codziennie. Zreszta susze i prostuje do teraz.

Przez 2 lata nie odwiedzilam fryzjera, bo zwyczajnie sie balam a wlosy byly krotkie i nie chcialam ich w ogole podcinac. Traum przed fryzjerami tez zrobila swoje. Probowalam zapuscic zniszczone z nijakim skutkiem bo i tak sie kruszyly i wygladaly jakby w ogole nie rosly... Odrost a nic z dlugosci, znajome ?

W pazdzierniku zeszlego roku zaprzestalam farbowaniu i powiedzialam stop. Wlosy dalej mialam do ramion lecz sama podcinalam koncowki co miesiac o centmetr. Pozniej co dwa miesiace. Do pielegnacji dodalam olej kokosowy, maske henne wax i bioslilk na koncowki. Pragne wrocic do naturalnego koloru,odrost mam juz do ucha. Czasem korci na zafarbowanie na jasny braz ale puki co sie nie daje, bo przeciez walcze o zdrowe wlosy

Teraz jestem juz zadowolona, bo nie mam juz tak zniszczonych wlosow i nareszcie widac ze rosna. Wlosy myje codziennie rano wiec i suszarka wraz z prostownica ida w ruch. Niestety. Teraz nie prostuje calych wlosow jedynie koncowki.

Dzieki wizazowi moje wlosy troszke odzyly. Dopiero zaczynam wlosomaniactwo i bede sie starac byc sumienna i swiadoma pielegnacji

Jutro moge dodac zdjecie wlosow jakie mam teraz, jesli ktos by mial ochote oraz spisac moje zdobycze wlosowe ktorych uzywam w walce o wlosy od niedawna.

Przejrze tez caly watek rano, zeby sie zapoznac z waszymi osobami i wlosami

Uff.. Co za post. I pomyslec, ze pisze z mobilnej aplikacji spod koldry
while you were busy collecting stones.

Edytowane przez emciu
Czas edycji: 2013-08-23 o 01:02
emciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:42   #1731
prince_polo
Zakorzenienie

hej dziewczyny.
Czymacie jakis przepis na bombe witaminową domowej roboty? Jakas maska? procz jajka miodu bo dawałam. Chetnie bym poeksperymentowała
Włosy moje po tych dekoloryzacjach nie są tragiczne .
MYsle ze szybko je nawilze, tym bardziej ze wybieram sie na zabieg keratynowe nawilzanie wlosow jakos tak to sie zwie

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Wychodzi mi tez wysyp po piciu drozdzy. Staram sie nie przelamac i pije dalej by przeczekac, niby pozniej jest lepiej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:02   #1732
beastlyessence
Raczkowanie

ja często dodaje jogurt naturalny do maski z żółtka, włosy się świecą, poza tym po takiej masce udaje mi się opanować puch
sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:11   #1733
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Ups, błąd. Przepraszam. Tak to jest jak się pisze w wielu okienkach :P Ale serum GP widziałam, widziałam
Ale nie ma za co

Mi mój nakłada henne na włosy, tak samo nakłada mi relaxer

Mam takie milutkie włosy w dotyku, głupia byłam wcześniej, że nie nakładałam odżywki pod czepek. To chyba dlatego jest taka różnica w ostatnim czasie. Aaa i nie zabezpieczałam końcówek jedwabiem ani serum, bo uważałam, że jak nakładam odżywkę z parafiną czy silikonami to wystarczy. Teraz juz jestem z 2-3 mies po podcinaniu, a rozdwojonych końców prawie brak. Niestety zostaje problem łamania Czy połamane końce powinnam ściąć u fryzjerk? Bo czuje, że zetne i będą się łamać dalej.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:22   #1734
barylka666
Zadomowienie

Prince_ Polo, Może maska z 'glutka'?? Robiłam ostatnio i idealnie nawilżyla mi moje przesuszone włosy Możesz do niej dodać olej lub jakaś maskę

Czas edycji: 2013-08-23 o 08:23
Stary 2013-08-23, 08:46   #1735
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beastlyessence Pokaż wiadomość
ja często dodaje jogurt naturalny do maski z żółtka, włosy się świecą, poza tym po takiej masce udaje mi się opanować puch
oo, wlasnie mi przypomnialas o jogurcie. Czytalam ze dobry do włosów ale zawsze zapominam kupic. Dzieki

Cytat:
Prince_ Polo, Może maska z 'glutka'?? Robiłam ostatnio i idealnie nawilżyla mi moje przesuszone włosy Możesz do niej dodać olej lub jakaś maskę
a mozesz mi powiedziec jak taka maske robisz? nie spływa z wlosów?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-08-23, 08:48   #1736
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
Czymacie jakis przepis na bombe witaminową domowej roboty? Jakas maska? procz jajka miodu bo dawałam. Chetnie bym poeksperymentowała
Włosy moje po tych dekoloryzacjach nie są tragiczne .
MYsle ze szybko je nawilze, tym bardziej ze wybieram sie na zabieg keratynowe nawilzanie wlosow jakos tak to sie zwie

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Wychodzi mi tez wysyp po piciu drozdzy. Staram sie nie przelamac i pije dalej by przeczekac, niby pozniej jest lepiej
Najlepiej to do jakiejś odżywki bazowej dodać półprodukty, np. jakiś olej, spirulinę, naftę kosmetyczną, olejek eteryczny.
Ja roiłam tak: do kallosa latte dodawałam odżywkę d/s plus nafta plus olej z pestek winogron/oliwa z oliwek plus olej rycynowy plus olejek eukaliptusowy/rozmarynowy. TO pod czepek i grzałam suszarką z dufuzorem przez ok 5-7 min. zostawiam na 20 min. Myję włosy
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:54   #1737
saghira
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Ja też zaczynam bardziej dbać o swoje włosy, chociaż włosomaniaczką jeszcze nie jestem Moje włosy duuużo przeszły - kilkakrotnie farbowałam je to na czarno, to na blond. Do tego dochodziło oczywiście codziennie prostowanie i suszenie włosów suszarką. Kiedyś koleżanka powiedziała mi: "Po co farbujesz włosy? Masz taki ładny swój naturalny kolor!". Wtedy właśnie postanowiłam wrócić do naturalnego koloru i dbać o włosy. Wybrałam drastyczną metodę - chodziłam z odrostami i czekałam, kiedy będę miała swój naturalny kolorek. Co jakiś czas podcinałam włosy, aż w końcu miesiąc temu ścięłam ostatnie farbowane kosmyki Postanowiłam nie używać prostownicy (zresztą teraz, dzięki pielęgnacji, już nie jest mi ona potrzebna) ani suszarki. Teraz cieszę się ze swojego koloru (brąz) i dbam o włosy (maski, odżywki, zamierzam też skusić się na olejowanie). No i za godzinkę jadę do Rossmann'a po nowe kosmetyki
saghira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:00   #1738
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a mozesz mi powiedziec jak taka maske robisz? nie spływa z wlosów?
Ostatnio nakładałam samego glutka, kiedyś mieszałam z olejkiem Alterra albo oliwką Hipp, i do tego jakaś maskę np.bioetike nawilżająca, kallosa latte, trzeba to dobrze wymieszać i mi wyszła taka pianka Nakładałam to na włosy, na to reklamówkę i ciepły ręcznik, trzymam przynajmniej 30min

saghira, witamy!

Czas edycji: 2013-08-23 o 09:03
Stary 2013-08-23, 09:02   #1739
beastlyessence
Raczkowanie

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez saghira Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Ja też zaczynam bardziej dbać o swoje włosy, chociaż włosomaniaczką jeszcze nie jestem Moje włosy duuużo przeszły - kilkakrotnie farbowałam je to na czarno, to na blond. Do tego dochodziło oczywiście codziennie prostowanie i suszenie włosów suszarką. Kiedyś koleżanka powiedziała mi: "Po co farbujesz włosy? Masz taki ładny swój naturalny kolor!". Wtedy właśnie postanowiłam wrócić do naturalnego koloru i dbać o włosy. Wybrałam drastyczną metodę - chodziłam z odrostami i czekałam, kiedy będę miała swój naturalny kolorek. Co jakiś czas podcinałam włosy, aż w końcu miesiąc temu ścięłam ostatnie farbowane kosmyki Postanowiłam nie używać prostownicy (zresztą teraz, dzięki pielęgnacji, już nie jest mi ona potrzebna) ani suszarki. Teraz cieszę się ze swojego koloru (brąz) i dbam o włosy (maski, odżywki, zamierzam też skusić się na olejowanie). No i za godzinkę jadę do Rossmann'a po nowe kosmetyki
kupuj z głową, bo sama wiem jak to wygląda u mnie ;D oczy wszystko chcą, a później trudno skończyć jeden produkt :banghead:

sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:18   #1740
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
Najlepiej to do jakiejś odżywki bazowej dodać półprodukty, np. jakiś olej, spirulinę, naftę kosmetyczną, olejek eteryczny.
Ja roiłam tak: do kallosa latte dodawałam odżywkę d/s plus nafta plus olej z pestek winogron/oliwa z oliwek plus olej rycynowy plus olejek eukaliptusowy/rozmarynowy. TO pod czepek i grzałam suszarką z dufuzorem przez ok 5-7 min. zostawiam na 20 min. Myję włosy
Cytat:
Ostatnio nakładałam samego glutka, kiedyś mieszałam z olejkiem Alterra albo oliwką Hipp, i do tego jakaś maskę np.bioetike nawilżająca, kallosa latte, trzeba to dobrze wymieszać i mi wyszła taka pianka Nakładałam to na włosy, na to reklamówkę i ciepły ręcznik, trzymam przynajmniej 30min

saghira, witamy!
dzięki dziewczyny
dziś pokombinuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości