|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na foto kiecki. ![]() De,ale fajnie masz z tą opieką, trochę sobie oddychniesz... A my wróciliśmy z spacerku...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#1113 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A no i tak sobie myślę, może być sobie zrobiła prywatnie badania krwi w kierunku cholestazy i z tym poszła do tego polskiego gina. No bo jak on wyników nie będzie miał przed oczami to nic nie stwierdzi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w przychodni faktycznie burdel na kólkach. Idziesz sobie jeszcze raz tą morfo zrobić? Cytat:
Nie mam tego problemu więc nie poradzę...spróbuj masaże w kierunku serca, żeby usprawnić przepływ krwi i limfy. Cytat:
Ale mi pyszny rosołek wyszedł, taki tłuściutki ![]() Mam nadzieję, że Mikolajowi też smakował
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wiem co jutro będzie na obiad
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1116 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Piękny dzień u nas
Odkąd wróciłam z miasta to relaksuję się w ogródku Poczytałam książkę, wypiłam kawkę mrożoną, zagryzłam Magnum'em migdałowym i doprawiłam rosołkiem A teraz bym coś zjadła ![]() Cytat:
![]() Ale bajzel tam mają ![]() Cytat:
za wizytę i udanej imprezki Cytat:
To teraz proszę się oszczędzać mąż będzie musiał sobie poradzić....Cytat:
![]() Ja mam nc+ i jestem zadowolona (tfu tfu) nic się nie dzieje
|
||||
|
|
|
#1117 |
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam powoli....TRELE ja coś krakać nie chcę ale może Ty się za niedługo rozpakujesz i organizm tak reaguje?oczywiście Majeczka niech siedzi jak najdłuzej ale wiesz to haslo że brzuch nisko......
|
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samej się nie wybiorę.Poczekam na Wasze relacje ![]() Cytat:
![]() Zakupowo trochę mnie poniosło,żal było nie kupić ![]() Pójdę na morfo jeszcze raz bo już około miesiąca nie robiłam. A najpierw wybiorę się do analityki i zapytam czemu mi jej nie zrobiono skoro miałam na skierowaniu ![]() Ale mi się nic nie chce ![]() Oprócz jedzenia
|
||
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Co tu tak cicho?! Nudzi mi się...!! TŻ pracuje nad jakimś zleceniem, a ja już przejrzałam najstraszniejsze otchłanie internetu...
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki tu dziś spokój, aż dziwne
Ja dzisiaj byłam "w pracy". Tzn z TŻ chcemy zmontować stronę internetową z tym co się u nas wytwarza i robiłam fotki. Kilkanaście modeli pantofli obfotografowane a to dopiero kropla w tym co faktycznie produkują. Ale nie wszystko jest na stanie, więc ciąg dalszy będzie później. W efekcie obiad jedliśmy dopiero po 19, nawet się nie zorientowałam jak ten czas zleciał. |
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Brakuje mi wozka materacyka poscieli recznika kapielowego z kapturkiem i zwyklych recznikow kapielowych duzych no i do apteczki rzeczy mi brakuje i kosmetykow a tak juz wszystko mam
![]() Zamowilam nie takie okna jutro bede dzwonic i zmieniac jakos wczesnirj nie zwrocilam uwagi :PNo i znowu pradu nie mam bo okazalo sie ze bezpiecznik sie topi i TZ wykrecil i siedzimy po ciemku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę jeść bułeczki |
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Mi niestety nie placa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
Boże ale nastukałyście w czasie mojej nieobecności.
Jestem po wizycie dziś szybciutko załatwiłam bo akurat nikogo nie było jak przyszłam. Zosia jest na 100% Zosią widać było pipke wyraźnie. Szyjka moja mięciutka i krótka pani doktor myślała czy mi krążka nie założyć, ale powiedziała że jeszcze się wstrzyma do następnej wizyty. A ja myślałam ze zaczęłam 25 tydzień a pani doktor mi napisała 26+1 dzień |
|
|
|
#1125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od tej rwy kulszowej to chyba prędzej umrę niż ona mi przejdzie :/ Ja już ledwo chodzę :/ Nie wiem co lepsze, chodzenie czy leżenie plackiem? Wchodziłam dziś na stronę Smyka i dużo promocji mają, ale i tak nie które ceny powalają :/ Chyba coś weny twórczej dzisiaj nie mam Oby jutro było lepiej ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Bo jak ja byłam w poniedziałek to oczka wyglądały jak dwie czarne plamki chyba, ze miałaś 3D ![]() za udaną wizytę i zdrową Zosię
|
||
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
|
#1127 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Produkujecie buty?? Cytat:
szykuje się romantyczny wieczór przy świecach?? Cytat:
![]() Super, że z Niunią wszystko dobrze Cytat:
|
||||
|
|
|
#1128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
Zwapnienie na serduszku jest dalej, pytałam z jaką wadą to się może wiązać - pani doktor powiedziała że mam się nie martwić bo dużo dzieci to ma i nie oznacza to wady serca. po porodzie zostanie starannie przebadana bo to już raczej nie zniknie samo.
|
|
|
|
#1131 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyroby regionalne ![]() Cytat:
![]() Sprawdź lepiej konto ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() Ale słodko Cytat:
![]() Cytat:
Odpisuję dzisiaj tempem ślimaka
|
|||||
|
|
|
#1132 |
|
Rozeznanie
|
ja juz po wizycie i urodzinowym party!
![]() jakos kondycja maleje,bo od nadmiaru wrazen,dzwiekow,rozmow rozbolala mnie glowa i padam na twarz Tymus silny i zdrowy, "ksiazkowy".nic miedzy nozkami mu nie zginelo (chociaz juz 2 razy ostatnio snilo mi sie,ze urodzilam dziewczynke jednak),rozwojem i wielkoscia odpowiada na swoj wiek, 1700 wazy (czyli srodeczek),wiek z usg sie zgadza z wyliczankami z OM,wiec data porodu sie nie przesuwa...generalnie wszystko super,mega szczesliwa. buzke pokazal,ale znowu nie dokonca,bo tym razem przeslonilo go troche moje lozysko,czy tam macica,nie wiem..mamy pol twarzy moje najsliczniejsze pol ![]() mala jubilatka sie ucieszyla z zabawki,wiec polapalismy troche motylkow razem z nia,a teraz lece na kanape sie wyciagnac odpoczac zanim glowa mi wybuchnie |
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę!![]() to wszytsko przez tych ciołków co mierzyli ![]() nie szykuje się bo już mama przywiozła bezpiecznik i światło mamy ![]() ano mamy, cieszę się ze w piecu nie trzeba palić bo wtedy byłby problem :P mówisz żebym sprawdziła? a kto mi przelał coś ![]() mam dylemat z szafkami do łazienki czy wziąć zielone, morskie czy śliwkowe
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj tak późno bo od 6 byłam w Centrum stonmatologii z mężem zęba rwać a wyszliśmy dopiero o 14 potem do mamy, bo jutro wyjeżdża i dopiero o 19 wrócilam do domu.Nie mam na nic siły. A w przyszłym tyg idę chyba prywatnie na USG i wizytę bo mi coś nie pasuje, ale dowiem się i jak coś to napisze
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
A to jakas duża firma?? Jak już zrobicie ta stronkę internetową to z chęcią zobaczę
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to teraz odpoczywaj
|
|
#1138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Daj link to pomożemy wybrać ![]() Cytat:
A ja się napaliłam na laktator Lovi Prolactis uprzednio nie sprawdzając ceny,tylko jakieś 350 zł ![]() Podziękuję,chyba że ktoś mi kupi
|
|||
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie go znalazłaś? |
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

,zgagę,nadal mdłości itd. Żyć nie umierać!Ale to stan przejsciowy...Damy radę!
przyznaje sie bez bicia ze wpadlam tutaj tylko na chwilke i nie przeczytalam nawet jednego posta. Nadrabiac bede na spokojnie. Mam nadzieje ze wybaczycie ?
. Sukienke odebralam bede chwalic sie wieczorem 

Rychło w czas!Pokupiłam małemu trochę ciuchów i od razu realniejszy sie stał
W kazdym razie zamowili mi pas podtrzymujacy,ten sciskajacy biodra i lekarka wypisala mi papiery na pomoc domowa. Nawet ze maja mi zakupy robic i sie dzieckiem zajac
ale na szczęście jest jeszcze gwarancja bo dokupił dodatkowy rok 
już wiem co jutro będzie na obiad
za wizytę i udanej imprezki
mąż będzie musiał sobie poradzić....

za udaną wizytę i zdrową Zosię