|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() ja niedługo po tobie bo 19.tego mam połówkowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
|
temperature najlepiej mierzyc w pochwie albo w ustach. Tylko czytałam na ovufriend, że przez caaały cykl trzeba w jednym miejscu i nie można zmieniac termometru w trakcie cyklu.
#4623 |
Zakorzenienie
|
Zacznę od dobrych ![]() Dziecko ma się dobrze, ma już 68 mm ![]() ![]() Te gorsze Muszę jechać do szpitala do Gdańska. Mają tam zbadać dziecko czy zaraziło się toksoplazmozą. Jeżeli tak to będę musiała brać inne, silniejsze antybiotyki. Nie wiadomo czy badania takie są refundowane przez NFZ jak nie to tu pojawia się kolejny problem ![]() Ten lekarz ma przynajmniej wiedzę i wie gdzie mnie wysłać. I z tego jestem zadowolona. Jutro dzwonię do szpitala i umówię się na badanie i dowiem się co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A na zdjęcie czekamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj zrobie / wczoraj i przed wczoraj nie robiłam/ i najlepiej robic ponoć wieczorkiem ja też nie mierze póki co ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rozmawiałam z koleżanką /urodziłą synka synka pod koniec stycznia / i w tym samym czasie praktycznie- różnica 1 mies. urodziła również jej kolezanka z pracy : nie planowali dziecka, więc można to zaliczyć jako wpadkę...wogóle w szoku lekkim była, no ale urodziła jakoś w lutym..... za miesiąc poszła na wizyte do gin. i co ??? >> w ciąży z kolejnym dzieckiem!!!! no i sie dziwiła że jak to możliwe bo jak mówiła "przeciez po urodzeniu dziecka do 1 mies, zaraz nie można tak łatwo zajść w kolejną ciąże".... więc tak wyliczyłysmy z moja koleżanka ze zaraz po wyjsciu ze szpitala, praktycznie w przeciagu 3 tyg, musiał być kolejny " strzał"...... nieźle co??? Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-08-22 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- A do mnie właśnie przed chwilą dzwoniła koleżanka, że wczoraj urodziła córeczkę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Koziemleko - dobrze, że ktoś kompetentny będzie prowadził leczenie toxo
i jaki już duży ten maluszek ![]() Asiulka - no to koleżanka będzie miała zajęcie... ciekawe jak się będzie czuła w kolejnej ciąży, bo sobie nie wyobrażam wymiotów i złego samopoczucia i do tego dopiero co narodzonego dzidziusia, który potrzebuje mnóstwa uwagi... |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s a to dla nas-wszytskich staraczek hehe ![]() dokładnie od sek 0:21 do 0:28 http://www.youtube.com/watch?v=rhv5ynZ_9yk ========= Malgos_12 >> no właśnie jest jej strasznie cięzko, mąż całymi dniami pracuje, ona sama w domu,,, jak mała płacze to ciężko jest ją nosić na rękach.... kurcze a ja mam coś takiego że strasznie bym się bała jka bym miała mieć bliżniaki :/ nie ogarnęłabym chyba tego Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-08-22 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Tak, tak ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
Asiulka - ja w sumie mogłabym mieć bliźniaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Małgoś>> powiem ci szczerze że nie wiem, ja jej nie znam tylko moja koleżanka....
--- dzisiaj robiłam test owu. 1 krecha / dc 8/ kurcze juz się chwilami boję że cały czas będzie jedna,,, panikara ze mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zadomowienie
|
witam się i ja
![]() dzwoniłam do androloga zapisać mężusia na badania nasienia, ale babeczka mówi że minimum tydzień po zakończeniu leczenia (bo leczymy antybiotykiem), tak więc kurujemy się, potem działamy ![]() mąż też był na wizycie kontrolnej w szpitalu, w którym leżał 2 miesiące temu z zapaleniem mięśnia sercowego (to już 2 miesiące!!!!!), wszystko się ładnie cofa i wraca do normy, nawet nie wiecie jak się cieszę! piszecie o 2 kreskach na teście owu, pamiętajcie że on jest pozytywny tylko w momencie kiedy obie krechy są jednakowo mocno nasycone, ta dolna bledsza oznacza test negatywny. Ovufriend ostatnio uruchomił monitor owulacji, czyli opcję określenia jej szczytu na teście. koziemleko, trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło po twojej myśli, dawaj foto ![]() asiulka, wysłałam ci zaproszenie na ovufriend. Przyznać się, która tam jeszcze jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
To Ja znam lepszy przypadek
![]() Małżeństwo z pięcioletnim stażem postanowiło mieć dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Justii - o matko! nieźle! 4 maluchy w mniej niż rok..... nawet sobie nie wyobrażam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z maluszkiem na pewno wszystko dobrze! ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Justii - nawet mi nie mów... to dopiero trzeba mieć oczy dookoła głowy! i przydałoby się przynajmniej ze 4 ręce
![]() Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-08-22 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WOW!!!! masakra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie pisałaś jak długie miałaś poprzednie cykle? może coś pomyliłam ![]() To jesteśmy obie dziwne bo mi też w @ się chce i chodzę niepocieszona ![]() Też miałam Ci napisać że późno zaczynacie starania. A co do wypływania to postaraj sie poleżeć trochę po.Też mam takie wrażenie ze skoro wszystko ze mnie wylatuje to nie ma co płynąc do jajeczka ale jakby sie tak zastanawiać to jak mogą płynąć "pod górę" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ten monitor owulacji to do tego? nie wiedziałam ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten znajomy opowiadał, że najbardziej najadł się wstydu na porodówce bo położne ich poznały i do nich "a Wy znowu tu? i może znów będą bliźniaki" ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- dobrze mieć szczęście, ale w tym przypadku to już przesada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Pradip - ja też używałam takiego zwykłego z jedną kreską po przecinku i mimo niskich temp i niewielkich skoków wszystko było ładnie widać
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Justii - ale historia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Rozeznanie
|
hej witam się i ja
koziemleko - MASAKRA z tym autem wspolczuje justi niezla historia ja już nawet zgodzialbym się na taki wariant aby wrescie doczekać ciąży u mnie niestety pęcherzyk nie pekl i zrobila się torbiel wczoraj jak wyszłam z gabinetu az lzy mi do oczu naplynely jakie to nie sprawiedliwe najpierw nie miałam pecherzykow przez wysoka prolaktynę a teraz jak się już pojawil to nie pekl a tu już prawie 1,5 roku mija od początku staran coraz częściej mysle żeby odpuscic a i jeszcze kolejny raz wczoraj uslyszalm w lux medzie ze nie sa od tego aby monitorować cykl choć ja mam to wpakcie już ledwo brakowało abym Pani doktor powiedziała co o tym sadze ale się powstrzymałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
koziemleko mam nadzieję że nie będzie potrzeby wprowadzania mocniejszych antybiotyków i wszystko będzie ok.
Asiulka a ja tam bym chciała mieć bliźniaki, moja mama ma brata bliźniaka, w dalekiej rodzinie też były bliźnięta więc małą szansa ale zawsze jest że w genach gdzieś krążą bliźnięta ![]() PPPatinka współczuję i tulę mocno, co do Lux Med i monitoringu- bez komentarza bo ja wczoraj studiowałam NFZ -owe dokumenty i przychodnie powinny robić monitoring jeśli są takowe wskazania, a jak by nie było przy stymulacji wypadało by wiedzieć co się dzieje w organiźmie.
#4643 |
Wtajemniczenie
|
hej!
zaczęłam 10-ty tydzień ![]() ![]() buziaki dla Wszystkich ![]()
#4644 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie koleżanki po raz pierwszy!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj! niestety na stresy nic Ci nie pomożemy ale zostań z nami, dziewczyny mają naprawdę super nastawienie i z chęcią tu będziesz zaglądała ![]()
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
A u mnie jutro 12-ty dzień, ale ten czas leci...
#4647 |
Zakorzenienie
|
olak071900 witaj w Naszym gronie, chętnie przyjmiemy i dobrą radą służyć będziemy.
Przykro mi że wcześniejsze próby zakończyły się niepowodzeniem, z dugiej strony dochodzi do zapłodnienia więc myślę że jest szansa i trzeba o to walczyć. Czy po poronieniu i później po ciąży biochemicznej zlecano Ci jakieś badania ( immunologia) np. ? magduś2 już 10ty tydzień,ag9 u Ciebie 12, super. Zarażajcie Nas tutaj ![]()
#4648 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to super! jeszcze 3 i pierwszy trymestr ukończony ![]() Cytat:
przykro nam się czyta, że los tak kogoś doświadcza... a w którym tyg zakończyła się pierwsza ciąża?skierowano cię na jakieś badania? wierz, że będzie dobrze - musi być dobrze! innej opcji nie przyjmujemy! Ag - to tobie jeszcze tydzień został i wkraczasz w II trymestr ![]() a jak się trzymasz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Rozeznanie
|
Heja
![]() Mężu mi się rozchorował i dzisiaj w domu siedzi, więc mam trochę gorsze warunki do pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do badań, to na ovu pisali ostatnio, że to nawet przez 3 miesiące antybiotyki mogą zaburzyć wynik badania, więc trochę jeszcze się wstrzymajcie. A cena u Was niezła, myślałam, że to Warszawa zawsze najdroższa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.