|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Aga ton super wieści z wizyty
Mąż wrócił w nocy,koniec lenistwa |
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Pogoda jesienna u nas. I zimno, 16 st. Założyłam Miśkowi takie długie skarpetki z grzechotkami bo one ciepłe a ten kręcił się na brzuchu wokół własnej osi za swoimi stopami jak pies za ogonem popijamy teraz kawkę
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U Nas słonecznie i ciepło dziś ![]() Gracjanek się bawi a Fabianek ma drzemke więc pije kawke
|
|
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
To mnie trochę pocieszyłyście, że nie tylko moje dziecko takie nieusłuchane
Dzisiaj mieliśmy jakaś dziwna noc,Kinga musiała być cały czas przytulona albo do M. albo do mnie, cali połamani wstaliśmy, za to rano wstałam i pytam Kingi "kto jest najpiękniejszy na świecie?", a ona wskazała paluszkiem na mnie, pewnie nie do końca świadome, ale jakie słodkieLewek ja blw nie stosowałam, bo Kinga mocno się krztusi i jest raczej z tych dzieci co normalne jedzenie zaczną jeść później niż wcześniej. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- aga_ton super, że z Lenka wszystko ok! |
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dobry
![]() U nas ciepełko sie robi ![]() Powiedzcie mi czy Wasze dzieci też w każdą noc przy obracaniu sie na bok czy tam prostowaniu sie marudzą głośno???? Coś na styl postękiwania jakby chciał spać i sie obudził i sie denerwuje i zrzędzi ![]() Noc w noc to samo i chyba sie nigdy nie wyśpie już bo conajmniej 5-6 razy musze go słyszeć lub wstać bo czasem ma taką pozycje że go poprawiam. Dzisiaj pobudka o 6 na amen ![]() Teraz ma drzemkę i już mija prawie 1,5 godziny więc zaraz wstanie pewnie. O, już wiercidupa sie załączyła
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas dziś lepsza pogoda w końcu,dzisiaj po południu idziemy na kontrolę do lekarza,mam nadzieję że będzie ok,Zuzia chyba się czuje lepiej niż ja. Idę przyszykować obiad bo małż wpadnie coś zjeść jak będzie miał chwilkę.
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
Hej.U nas się wypogadza
![]() Kubuś spał dziś prawie 12godzin ciągiem ![]() ![]() Byliśmy w lidlu.Kupiłam tylko dresik zielona bluza+szare spodenki w rozm.74/80 i jest SUPER!!!!POLECAM!!!!:ehem :szczególnie świetne są spodenki od niego. Body dla chłopców mi się nie podobały,dziwny ten materiał ![]() aga_ton super,że z Lenką wszystko dobrze ![]() Basiu dziękuję lewek chyba gda stosowała u Henia blw Iwoncia Kubuś nie stęka przy przekręcaniu,czasem tylko pomruczy,ale to rzadko. trzymam kciuki zatem
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-08-22 o 10:27 |
|
|
|
#1538 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Haj
![]() ![]() Cytat:
słodkie są te nasze dzieciaczki Ja Otylkę zawsze pytam "kochasz mamcię" a ona kiwa głową, że tak ![]() Cytat:
i czasami śpi w takich pozycjach, że aż mnie boli na samą myśl, że miałabym się tak położyć ![]() Cytat:
oby było ok ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam po łebkach, bo jakoś nie mam nastroju na nic. pogoda pod zdechłym psem - jesień zbliża się nieuchronnie a mnie siada humor po całości.
kawy mi się chce, ale w pracy nie mam a i wychodzić mi się nigdzie nie chce po nią. może do 15 jakoś dotrwam. na domiar złego jeszcze szwędać się po lekarzach będę musiała w najbliższym czasie, bo mój gin sobie wymyślił, że mam za duży poziom TSH i mam kontrolować to u endokrynologa. no świetnie... , zapisy na listopad. . wczoraj jednego wybłagałam, żeby przyjął mnie wcześniej, bo to jednak pilna sprawa. więc idę za tydzień. a dziś po skierowanie na powtórne badanie do rodzinnego i nie mam z kim Zu zostawić, więc będę ją musiała ciągnąć do przychodni. Gratuluję ostatnich ząbków i pierwszych kroczków - na fb widziałam jak Jaśko i Melcia pomykają ![]() no i zdrówka dla chorowitych maluszków jeszcze
|
|
#1540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie ma nic gorszego niż pierwszaki jeszcze po 29 i 33 dzieci w klasie dobiło mnie to kompletnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Opiekunka dzisiaj została z małą pierwszy raz chyba było wszystko ok....dała jej kaszę, zjadła, bawiły się, prowadzała ją po domu - mała w raju, śpiewa jej, tańczy z nią; ja byłam najpierw w drugim pokoju, później wyszłam już z Kubusiem, a ona została z nią 2 godziny sama, w tym czasie dała jej obiadek, też wszystko jej zjadła, babka zadowolona, że dziecko z apetytem je, nie marudne, nie płacze itd. Chyba po zachowaniu małej bym wyczaiła, ze coś było nie tak, ale jak przyszłam to do mnie się poprzytulała i już łapki do niej z powrotem wyciągała aha, po śniadaniu poszła na godzinę do fryzjera, a mała w tym czasie mi zasnęła, jutro też przyjdzie na 8.00-10.00 i potem wyjdzie na godzinę do zusu i wróci jeszcze na jakieś 2 h. i może w poniedziałek też przyjdzie i później dopiero 29ego. Ja radę mam w środę, więc tata mój z małą zostanie, w czwartek też, a w piątek już opiekunka. Mam nadzieję, że mi się tylko nie rozmyśli babka, nie wiem czemu tak się o to boję....wydaje się odpowiedzialna...ależ to chaotycznie napisałam
|
|
#1541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy wy jak dostałyście pierwszy okrespo porodzie to drugi też przyszedł normlnie? Czy była jakaś dłuższa przerwa? Bo ja pierwszy po porodzie dostałam 17 lipca i do tej pory cisza
![]() Kurdeeee miałam się do gina umówić ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie dostałam telefon ze szkoły, że jednak rada we wtorek a nie w środę
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bułkę jadał wcześniej, ale jajkiem gardził. Widać jakiś głodny bardzo i lepszy humor miał Szkoda, że tak rzadko to się zdarza. Cytat:
|
||
|
|
|
#1544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kuźwa zapomniałam założyć dzieciom czapki na spacer.Uświadomiłam to sobie jak już wracaliśmy bo zmarzłam w uszy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie mi uświadomiłaś że jeszcze 11 dni i mój malutki 5 latek idzie do przedszkola ![]() wk Wyskoczyłam dziś szybciutko do galerii zobaczyc butów bo nie mam na wesele i kupiłam torebkę-kopertówkę i buty za 9,90 ![]() Przecena jest wszystkie letnie buty za 9,90
|
||
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
W jakim sklepie?
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pustki
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Mój chłop mnie wykończy albo nerwowo albo przez rozśmieszenie do momentu pęknięcia
Mówie mu dzisiaj że sie zastanawiam nad garnuszekiem na klocuszek, a ten mi mówi że wcześnie chce małego oduczyć pieluch Ja sie patrze na niego jak na idiote i mu pokazuje tą zabawke, a on mi mówi że garnuszek na klocuszek to mu sie z nocnikiem skojarzyło i my płakali ze śmiechu chyba z 20 minut Ja pikole ten ma skojarzenia |
|
|
|
#1548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() My dzisiaj cały dzień byliśmy poza domem. Mój Antek pobił dzisiaj 2 rekordy: - spaliśmy dzisiaj do... 10:30 I to ja zaczęłam się wiercić pierwsza i go obudziłam. ![]() - w dzień spał mi tylko raz 40 minut. Za to teraz już zasnął, bo był tak marudny, że nie było sensu go dłużej przetrzymywać. Cytat:
My już na nic w Lidlu nie załapaliśmy się. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dearlie to Antek poszalał ![]() My byłyśmy na kontroli,wszystko dobrze Jutro rano idę do gina,potem zapisać się na egzamin na prawko a po południu do koleżanki na kawkę.
|
|
#1550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
ooooo kurde ja też chce tyle pospać ![]() A ten garnek sprawdza sie u Antosia czy szału ni ma?? Cytat:
Powodzenia na badaniu ![]() Też już dawno miałam iść a mi sie nie sce
|
||
|
|
|
#1551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja Wam powiem, że to forum ma jakąś magiczną moc sprawczą... Co się poskarżę na Miśka to za każdym razem następuje jakaś poprawa, chwilowa lub nie ale coś się dzieje. No i dziś się zadziało, poza tym że zjadł rano tą jajecznicę (chyba o tym pisałam ) to potem wziął do ręki banana i go zjadł! gdzie wcześniej dotykał go tylko wskazującym palcem nie mówiąc o wzięciu do buzi, nawet gdy dawałam mu ugryźć, na łyżeczce czy w inny sposób. Dobry dzień Jutro pewnie będzie po staremu.
|
||
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj w ogóle mnie zadziwil bo zawsze dławił mi sie skórką z chleba to mu odkrajałam ją i dawałam środek z czymś tam. Ogółem chlebem gardzi ale dziś zjadł z musem jabłkowym mojej roboty nie jakąś dużą ilość - no ale zawsze coś... nagle sięga mi za odkrojoną skórkę bo leżała na talerzu i zjadł całą z tym że mu tą skórkę smarowałam musem żeby za sucha nie była ![]() Nawet sie nie zadławił
|
|
|
|
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
moja Zuzia też już chyba wraca do swojego rytmu bo dzisiaj spała w dzień tylko raz pół godzinki więc mam nadzieję, że będzie już ładnie spać w nocy ![]() Maggie życzę poprawy nastroju A jakie masz TSH? Ja ostatnio zaniedbałam i miałam ponad 8 teraz już się pilnuję ![]() Baobabek czyli rozumiem, że znalazłaś inną opiekunkę niż tą co wcześniej miałaś? A o powrocie do pracy to nawet mi nie mów bo drżę na samą myśl Ja dzisiaj też miałam spotkanie z opiekunką, ale póki co nie przekonała mnie za bardzo... Ale nie chcę jej jeszcze skreślać i jutro ma przyjść o 9, chcę zobaczyć jakie będzie miała podejście i w ogóle. Wtedy mogłabym zrezygnować ze żłobka bo jej wynagrodzenie byłoby dokładnie takie samo jak za żłobek. Iwoncia u nas garnuszek się sprawdza już od dłuższego czasu Pojechałam dzisiaj do lidla przed 9 i większość rzeczy wymieciona, akurat zostały pojedyńcze sztuki w naszym rozmiarze 74/80 więc wzięłam 2 pak body i dresik fioletowy Tak jak Katee uważam, że super jest
|
|
|
|
#1554 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ja oczywiście cały dzień obserwowałam go czy chory nie jest, bo podejrzane mi to spanie było.
Ale, tfu tfu, na razie wszystko ok. ![]() Cytat:
No to jeszcze trochę i będziemy trzymać kciuki za egzamin, super. ![]() Cytat:
Z tym, że on jeszcze niekumatek i zabawa polega na tym, że wyciąga klocuszki z garnuszka, później nimi stuka jeden o drugi, trochę gryzie, próbuje oczywiście wkładać klocuszki w odpowiednie otwory, ale na tę chwilę wygląda to na zasadzie kółko w gwiazdkę. ![]() Cytat:
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
Lewek musisz więcej narzekać na Miśka
![]() Fajnie, że taki pozytywny jedzeniowy dzień za Wami należy Ci się |
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super! Świetne wieści Chłopcy śpią,mąż w pracy a ja tak nie lubie siedzieć sama ![]() Chyba tez pójde zaraz spac
|
||
|
|
|
#1557 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no późno bo prawie rok po porodzie za jajecznicę oby coś się ruszyło z tym waszym jedzeniem ![]() Cytat:
a cóż to za sklep ?Cytat:
![]() Cytat:
idź za ciosem i podsuwaj mu różne rzeczy do łapki ![]() Cytat:
kupił tylko body ale wieczorem zadzwoniła siostra, że kupiła małej body i dresik |
|||||
|
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie buszuję na allegro w poszukiwaniu prezentu na 4 urodziny dla chrześniaczki męża
![]() Mamusie starszych pociech możecie coś polecić?
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne że sie bawi ![]() A to ten grający i mówiący macie czy ten tańszy bez bajerów? Kurcze, miałam iść spać a zasnąć od godziny nie idzie ![]() Trza sie zmusić jakoś w końcu. A Alan przez sen albo sie smieje albo marudzi albo popłakuje przez sekund kilka ![]() Ło boziu zaś smoczek wypluł własnie więc bedzie alarm prędzej czy później ![]() Na pewno nie pośpie w spokoju... |
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Cześć.
Wczoraj cały dzień byliśmy poza domem. Jasiu padł szybko a ja zrobiłam sobie nareszcie spa ![]() Lewek narzekaj ile wlezie. Ale swoją drogą to u nas jest podobnie. Jak tylko Go pochwale to od razu coś odwali, a jak powiem oj niegrzeczny jest Jasiu, to nagle jakby anioł w Niego wstapił.Iwoncia my też tak żartujemy z GnK. Mój się ładnie nim cały czas bawi, tylko jeszcze nie kuma co do czego
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

Dzisiaj mieliśmy jakaś dziwna noc,Kinga musiała być cały czas przytulona albo do M. albo do mnie, cali połamani wstaliśmy, za to rano wstałam i pytam Kingi "kto jest najpiękniejszy na świecie?", a ona wskazała paluszkiem na mnie, pewnie nie do końca świadome, ale jakie słodkie

oby było ok

a potem chyba była głodna bo w końcu wytrąbiła mleko i zasnęła. Mam nadzieję, że niedługo wróci wszystko do normy i znów będę mieć grzecznie śpiące w nocy dziecko
a nie ma nic gorszego niż pierwszaki

a cóż to za sklep ?