|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
a potem przez następne 18 lat.
![]() ![]() santi nie martw się, schizujesz, ale to normalne. Linka zawsze możesz spróbować plastra węglowego, fajnie ściąga rany i zapobiega martwicy. Lunka Kamilek śliczniasty. Hej dziewczyny. U mnie wciąż to samo, ciąża sie toczy, a ja razem z nią. Coraz cieżej mi robić cokolwiek. do tego bolą mnie biodra, do tego mam bóle od krzyża dzisiaj.
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
bylam na becie, o dziwo zero problemow
z tym, ze jak sie dowiedzialam kiedy beda wyniki to malo nie zeszlam niepotrzebnie sobie chyba tylko glowe zawracalam, no ale coz, jak juz zaczelam to i skoncze. na pierwsze wyniki mam czekac conajmniej do przyszlego piatku chyba dmuchal balona, bo co innego ona moze zrobic bez usg wpisze mnie do ewidencji, ze jestem, moze da namiary na polozna i tyle...
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pierwszą wizytę jaką miałam u położnej, to zważyła mnie, spr ciśnienie, wypisała witaminy i dała skierowanie na badania za miesiac i USG.
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Który to tydzień wychodzi??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#726 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() miło jest czytać że za mną tęskniłyście załatwiłam dziś w kościele te chrzciny ![]() Dziecko mi dojrzewa... zaczyna ględzić jeśli jest u kogoś na rękach i mnie zobaczy jak mu znikam z oczu to też marudzi. Czemu to tak szybko rośnie?! Ja chce moje maleństwo co tak leżało i patrzyło niewinnie, a tu mi podmienili na takiego urwisa że jak tylko na mnie spojrzy to padam ze śmiechu wszystkie te chwile są piekne.. każdy miesiąc a nawet tydzień ma swój niepowtarzalny urok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój mi taką bombę dziś u babci szczelił że musiałam biegać do domu po ubrania bo wszystko poszło-body, dzinsy, skarpetki... ![]() Cytat:
Cytat:
Jaki Niuniuś! Cytat:
Cytat:
![]() a z siostrą i tak od urodzenia ochlodziły mi sie kontakty... mam zamiar je urwac ale wlasnie tak stopniowo bo inaczej obroci cała rodzine przeciwko mnie jeszcze mi zostały dwie strony ale mlody tak daje czadu ze nie dam rady nadrobic |
|||||||||
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Santom, a ja myslalam, ze Nor to.taki cywilizowany kraj. Rece opadaja. Masz czekac ponad tydzien na wynik, ktory moga zrobic w ciagu kilku godzin. Koszmar...
Luna, a czemu ja bylam pewna, ze Ty masz X Landera? Czekam na jutrzejsze wypracowanie.
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
ha, a ja zapamietalam marco polo luny, bo tez mi sie podoba mega
a no to wlasnie norwegia: oni maja na wszystko czas wiec chyba jestem zadowolona
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Iza po Twojej opinii kupiłam termometr w Lidlu
ja po wizycie no i mam rozwarcie zewnętrzne na opuszek palca i zalecenie odpoczywania, a ja w trakcie przeprowadzki no cóż mąż będzie musiał sobie radzić bez mej intensywnej pomocy
|
|
|
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
Santom masakra z tymi badaniami u Was.... ale Norwegia to jakiś wgł. mnie dziwny kraj (chociaż nie znam też zwyczajów innych za bardzo
) wiem, że chyba właśnie w Norwegi a propo dzieci są jakieś akcje z tym Barneverne, czy jakos tak... znam nawet jedną kobietę, której zabraniają spotykać się z wnuczkiem, bo jej córka zmarła w Norwegii i zabrali jej wnuczka do rodziny zastępczej... tragedia... co kraj to obyczaj Dlatego troche mi ta Norwegia źle się kojarzy...W Polsce też wiele do narzekania sie znajdzie............... ![]() Luncia jak czujesz, ze Kamilek rośnie i szkoda Ci tego pięknego czasu, to może czas na siostrzyczkę dla Kamilka - małą Izę
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2013-08-22 o 18:58 |
|
|
|
#731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że mama twierdzi, że nie wygląda bardzo źle. Niech się goi ![]() Raz tak, raz tak. Chcesz po dupie? ;> Cytat:
![]() Miałam tez jechać ale widziałam w reklamie, że było tak, jak mówi Cebula - albo same różowe, albo niebieskie. Nie wiedziałabym jakie brać ![]() Cytat:
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-08-22 o 19:08 |
|||
|
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pożniej tylko zaczęło śwedziec, a to znak, że się goi. |
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zostanę wywalona z wątku bo za cholerę nie mama czasu pisać...
a tyle chciałabym Wam opowiedzieć ![]() Czytam cały czas na telefonie, ale to za mało... Chyba sobie tableta sprawie bo odpalić kompa przy moim słonku...bezcenne:brzydal : Dobra co ja chciałam....aa podczas porodu dziewczyny wszystko jest obojętne...siedzisz naga czy ubrana- to bez znaczenia Ja nawet nie pamiętam kto i ile razy mnie widział nago. Było mi wszystko tak OBOJETNE jak nigdy nic w życiu ![]() Siedziałam pod prysznicem i sikałam przy wszystkich Chociaż na fotach nikt by nie zgadł, że ja rodzę... Lunka - czy Tobie ta skóra na brzuchu się "wssysła"?? ![]() AAAaaa mój zrobił dziś dokładnie taka sama kupa Moje słonko waży już prawie 5 kg i ledwo Go dźwigam. Zaczyna gaworzyć i coraz więcej się uśmiecha Właśnie teraz chyba chce przekazać ciotkom pozdrowienia bo przez sen udaje konika ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- aa Iza okłamałam Cię.. mój mały w 22i 3 dniu ciąży ważył 518 g
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki podczytuje Was co dziennie a przynajmniej staram się
Ten tydzień miała tak zajęty że sok w pon na USG byłam we wtorek zasrzyk na pękniecie pęcherzyka a dziś IUI. O jej efek cie przekonamy się dopiero za jakieś 2 tyg także prosze trzymać mocno za nas kciuki Jutro Tż idzie na ten zabieg także proszę o dodtakowe bo są nie zastąpione po prostu Sorki że nie cytuję ale padam buziaczki dla Was |
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za męza również! Dacie radę!!!
|
|
#739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja sie dzis czuję źle. Boli mnie brzuch na okres, jeszcze troche czasu do niego mam ale pewnie przyjdzie szybciej w tym miesiącu. Tylko piersi mnie nie bolą wogóle :/ ale brzuch ciągnie. No cóż, będę liczyć na kolejne płodne, choćby mój TŻ miał zjechać na te pare dni - trudno. My kobiety musimy nosić 9 miesięcy, więc TŻ musi zrobić wszystko żeby być w tych paru dniach i swoje zrobić
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() w końcu jestem na bierząco dziś od rana walcze z małym żeby usnął w łóżeczku (tak to uwielbiał ) ale nie ma szans, godzina ryku i przegrałam no ale nic na siłę, przeciez nie będę czekać aż mi się sąsiedzi zlecą że dziecko maltretuje... wzięłam do cyca, pare minut i śpi-w łóżeczku mam nadzieje że to jakiś skok rozwojowy i za pare dni wszystko wróci do normy...Mega nerwusy też są fajne a tak poważnie to mój bardzo wyschizowany i hmm bardzo ruchliwy ale przy tym bardzo spokojny. Teraz ma zły okres, ale normalnie to naprawdę rzadko płacze, więc chyba nie do końca to prawda. Opisałabym jego charakter na spokojny do puki coś go naprawdę nie zdenerwuje, bo wtedy afera na całego ![]() Cytat:
Cebulova no więc wszystko zależy od tego jakie Ty masz wymagania. Moje są takie: -skrętne, pompowane koła -lekki (chociaż przy pompowanych kołach to minimum 12kg) -mały (nie za wysoki bo jestem niska i drobny żebym mogła wjeżdżać bez problemu do sklepów samoobsługowych) -spacerówka musi się rozkładać na płasko-płaściuteńko (teraz wiele dziewczyn z mamuś ma problem bo nie zwróciły na to uwagi i dzieciaki z gondoli wyrastają a na pochyloną pozycje w spacerówce są jeszcze za małe... jednak dziecko spędza w wózku czasami cały dzień) -gondola ok 80 cm (ja mimo że miałam własnie jedną z dłuższych gondoli to moje dziecko pojeździło tylko do 3 miesiąca bo było duże, a co gdybym kupiła gondole 70cm?) -przekładane siedzisko (dla mnie to bardzo ważne żeby widzieć z dwóch stron dziecko, chociaż jak akurat mam wózek obrotowy ale są chyba tylko dwa obrotowe mój i graco) -regulowana rączka (bo ja niska a TŻ wysoki) -jeszcze ewentualnie małe wymiary przy składaniu (bo mamy małe auto) Jak widać wszystko zależy od preferencji, bo jeśli mieszkasz w domu czy na parterze to np. waga wózka może Cię nie interesować. Chociaż trzeba pamiętać że czasami chodzimy w odwiedziny, po sklepach itp. gdzie jednak na schody trzeba wnosić, ja oprócz swojego 3 piętra mam wszystkich (mame, kuzynkę, ciotke) na 3 piętrach więc nosze ciągle, w centrum handlowym mam schody ruchome tylko w górę więc też noszę itd. i mimo że wybrałam jeden z najlżejszych wózków to jest mi naprawdę bardzo ciężko... Jeśli chodzi o Marco Polo to spełniał wszystkie moje wymagania, no może oprócz wyglądu bo wydawał mi się zbyt "nowoczesny". Teraz się cieszę bo fajnie wygląda, ale wcześniej się bałam że przekombinowany.. Ogólnie super się prowadzi, małemu wygodnie (spacerówka testowana tylko na płasko) ale troche ciężko się wyjeżdża nim na krawężniki, czy zjeżdża. Moja znajoma ma ten sam wózek i nie lubi nim jeździć, za to jej mąż tak, także wszystko zależy od człowieka. Ale jeździ sam, nie trzeba go pchać, tylko prowadzić ![]() Polecam sprawdzenie w sklepie, w ciemno bym wózka nie kupiła, chociaż zastanawiałam się na tym bo chciałam Tutek Tambero ale nigdzie w okolicy 150km go nie było. Na szczęście go nie kupiłam bo jedna dziewczyna z wątku mamuś go ma i używała tylko gondoli a później przeszła na lekką spacerówkę bo tutek za wielki. Mimo to jest to super wózek ale nie na moją wąską klatkę. Każdemu się podobają duże wózki w gondoli ale później jak przyjdzie jeździć dużą spacerówką to większość idzie na łatwizne i kupuje poprostu spacerówki parasolki ![]() jeśli Ci się chce to napisz jakie Ty masz wymagania a ja poszukam Ci modeli które je spełniają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zresztą kasa kompletnie nas nie puszcza... mam nadzieje że kiedyś się to zmieni ![]() ale muszę przyznać że apetyt rośnie w miarę jedzenia ![]() Cytat:
![]() Co do skóry na brzuchu to nie do końca tzn jak stoje to już mam jędrny brzuszek ale jak leże na boku to troche się marszczy jak byłam miesiąc po porodzie to miałam jeszcze jak stara babcia ![]() pokaż nam to 5kg żywej wagi ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
No cześć! Piątek
W weekend wybywamy się zrelaksować także odliczam godziny do 19 jak wyrwę się z tego bałaganu
|
#743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
To teraz się zdołowałam Wszystkie piszecie że wasze dzieci ważyły ok 500 g a mój tylko 260.Może jednak coś jest nie tak![]() ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo będziemy bić no! Zbieraj siły na poród, wstawanie w nocy, noszenie itd...Cytat:
![]() Luna - mam dokładnie tak jak Ty. Mała spać w łóżeczku nie chce, nie chce tam zasypiać, za to wezmę ją na ręce, wtuli się i śpi. To przekładam ją do łóżeczka i dalej tam śpi. Wieczorami różnie, czasami płacze a czasami tak jak wczoraj to sobie gadała. Jak mąż do niej wchodził (ja się kąpałam , piana, muza...) to zaczynała się śmiać, machać rączkami. Mąż jej smoczka do buzi, to ona sama już na boczek i zamykała oczka. A po chwili ADHD, macha rękami, nogami wierzga, smoczek wylatuje, ssie sobie paluchy i gada. Czasami trzeba tak do niej z 30 razy wchodzić. Ciemno się robi, 21 godz a ona tam jeszcze gada i gada. O tyle dobrze, że nie płacze. Teraz śpi mi w wózku ale to dlatego, że od strony sypialni remontują klatkę (mieszkam na parterze ) i wszystko słychać. Nie zasnęła by przy takim stukocie i akompaniamencie wiertarki udarowej. Odnośnie brzucha, to trochę to trwa zanim się wciągnie. Coś zawsze zostanie, chyba że ktoś bardzo schudnie. Mi też się już wciągnął, ale to nie to co było. Tragedii nie ma, ale przedtem był taki ładny lekko wyrzeźbiony, siłka, aerobik i brzuszki zrobiły swoje. Teraz już chyba do tego nie wrócę. Stara duuupa ze mnie więc nie będę pozować na 18. Z odsłoniętym brzuchem nie latałam i latać nie zamierzam. Lidka przez ostatnie 2 dni jadła mięsko ze słoiczka gerbera i wczoraj jak puściła bąka, to miałam ochotę uciekać I kupiłam wczoraj reklamówkę ciuchów używanych za 20 zł. Było ogłoszenie, pojechaliśmy obejrzeć, ładne ciuszki, dziewczęce, dużo bluzeczek, bluz, spodni, ładna sukieneczka i tylko 20 zł. Aż żal nie brać, tym bardziej, że ładne i wyprane. Chyba nawet były prasowane. Ale się cieszyłam. A szukałam jej zabawek, kiedys widziałam ogłoszenie, ktoś chciał sprzedać zabawki, grzechotki za 20 zł a było tego sporo. Przecież to można wygotować, ewent umyć i dzieciak ma nowe zabawki, a nie za jedną sztukę płacić po 18 zł.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-08-23 o 09:48 |
||
|
|
|
#746 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawaj nam tu Marcelka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się piątkowo! Dziś będę znów narzekać. Słabo mi od rana, zwymiotowałam bułkę rano, przy suszeniu wlosów musiałam usiąść bo myślałam, że padnę. To samo było jak czekałam na autobus na przystanku, modliłam się, żeby już przyjechał, bo na przystanku ławki żadnej nie ma a ja miałam obawy, że nie wytrzymam zaraz stojąc. Nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje. ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Trzymamy mocno i czekamy na relację !!!
|
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
Bajeczko - trzymamy kciuki. Oby szybko Ci to poszło.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
lunka a moglabys wrzucic zdjecie jak wyglada spacerowka bez tego pokrowca na nogi? na pewno gdzies tam w zbiorach masz
![]() ![]() isia oj znam bol remontow sasiadow i blokow dorosly ledwo to wytrzymuje, nie mowiac o dziecku![]() baja to kciukamy za Ciebie i czekamy na wiesci!!! iza batami, bacikami? jaka forme kary przybierasz? lekarz nic nie mowil, wiec na pewno jest ok![]() dzien dobry
|
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Bajka
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie kciuki za szybki poród!!!! Czekam na wieści:-*
Witam się i ja. Starsze chłopaki już po podwórku latają,a najmłodszy wisi na cycu. Zaraz jak skończy to idę głowę umyć i naczynia i ogólnie poogarniać chatkę ![]() Dzisiaj szybki obiad : kasza,sos i ogórek więc luzik. Planuję wyciągnąć karton i worek z większymi ciuszkami Tymka i conieco poprać bo powyrastał z większości tego co miał uszykowane:-P A pod koniec tygodnia jadę po książki dla chłopców do szkoły i 500 zł nie moje:-/ trochę na ostatni gwizdek no ale trudno. Już nie wspomne o wyprawce bo to kolejne min. 150zł. No ale taka kolej rzeczy,najpierw pampki itp a potem książki:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

wpisze mnie do ewidencji, ze jestem, moze da namiary na polozna i tyle...

Mdli mnie w dodatku. Ogólnie mi źle. 
Ja na nich tak reaguję, jak nic!