|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Napisze co u nas bo i tak dziś nie nadrobię
![]() No więc kuzynka przyjechała z młodym o dwa miesiące starszym niż mój (miałyśmy ten sam termin...), wszystko fajnie, chociaż jej sposób wychowania a szczególnie higiena a raczej jej brak zaczyna mnie mocno denerwować.. Mamy duże problemy z chrzcinamy, próbuje to wszystko ogarnąć żeby zrobić 1 września ale same kłody pod nogami... Wczoraj usłyszałam od siostry że robie chrzciny w "spelunie" także jak widzicie jest mega sympatycznie. wogóle powoli zastanawiam się czy nie odciąć się od siostry raz na zawsze... bo to co między nami teraz jest, a raczej jej stosunek do mnie to jedynie zawiść. ![]() ale co się będę żalić... Kamilek jest super, ciągnie do siadania, ciągle się przewraca i jest bardzo bardzo grzeczny! niestety od wczoraj przeszkadzają mu zęby i marudzi od rana do wieczora, nie może usnąć itp. no ale co poradzić ![]() W południe dostaje butle a rano i wieczorem, czasami jeszcze w ciągu dnia dostaje cyca, chociaz różnie to mi starcza. Laktacja mi pada już całkiem, a młodego nie moge przystawiać co chwile bo już jest za mądry i jak nie jest głodny to nie ssa a znów jak głodny to za mało mu leci i płacze Nam na początku czasami pomagały ale nie używaliśmy jednorazowo tylko wyparzałampiękny! Cytat:
![]() a w gondoli wyglądał tak samo, tylko my mamy jedną z najdłuższych bo 80cm Cytat:
myślę że w 30tc już można szacowaćCytat:
![]() Santom muszę nadrobić bo nie wiem czy gratulować czy nie
|
|||
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Hej.
jestem wypompowana, nawet nie wiedziałam, że ciąża tak męczy człowieka. Pytałyście o mieszkanie, tak wynajmujemy. Ale może w nastęonym roku kupimy coś tutaj. Trzeba podjąć jakieś decyzje. kwitka mam nadziję, że będzie dobrze. magbes trzymam kciuki za szybki poród. Luna color Tymek śliczny
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jaki słodziak
Cytat:
Tż już dostał ochrzan że ma takich rzeczy nie kupować. Cytat:
Pokaż Kamilka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-08-21 o 16:28 |
||
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Tymek dziękuje wszystkim cioteczkom:-*
Lunka ja wiem,że to Twoja siostra ale jak widać kontakt z nią Ci nie służy:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyspaliśmy sie w domu i poszliśmy po małego a później z nim na poprawiny do 21 ![]() Cytat:
idą idą a wcale nie wychodzą Cytat:
bardzo się cieszę!!Trzymajcie mnie bo zmedleje! Jaki 30tc przecież zaszłaś dopiero co.. ![]() wklejam łobuza jak robi brzuszki i reszte nadrobie jutro bo marudzi mi ciągle |
|||
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
masz racje!! tylko ja sie doczekac juz nie moge.. ![]() chociaz jak czytam o objawach dziewczyn to ja nic takiego nie czuje..jedynie piersi mnie booolą ale bardzo czesto przed @ mnie bolą... Przyjmiemy, jasne. Kciuki co by @ nie przylazła. Miłego również dla Ciebie. Edytowane przez kandulska Czas edycji: 2013-08-21 o 17:15 |
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
jesuuuuuuuuuu zamotałam się coś z tym cytowaniem..
![]() ![]() jeszcze słabo mi to idzie... to z tą wtopą to nie wiem skad sie tam wzięło ,dzis taki straszny dzień,pogoda smętna..nic mi się nie chce!!!! od godziny już się zbieram żeby pralkę wstawic..... dzień na spanie dziś.. |
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki luna
ale beda na Twoim miejscu zdecydowalabym dokladnie tak samoa kamilek slodziak!!! jakie on ma juz dlugasne nogi bedzie rwal![]() no i super, ze wesele sie Wam udalo sophia alez jak to? 36? niesamowite , napisze to po raz setny jak czyjes ciaze leca ja od kad zrobilam test to czas ciagnie mi sie jak flaki z olejem color ale czupurek!!! dobrze, ze Ty, luna i kocurek nie mieszkacie w jednym miescie, bo by sie chlopaki bili o dziewczyny![]() kandulska wiecej pisac musisz, to i wprawy w cytowaniu zalapiesz ![]() cycki mi sie ze stanika wylewaja
|
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
santom masz racje, ale najpierw musze sie tu do Was troche wkrecic zeby wiecej pisać
jejku juz nie moge sie doczekac 25!!! dziewczyny po ilu dniach mozna bete robic zeby juz cos bylo wiadomo?? pamietam ze w pierwszej ciazy tez robilam jednak nie pamietam juz po jakim czasie ![]() Cierpie dziś na kompletny brak mocy... |
|
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
Luncia synek słodziak, jest bardzo podobny do meża, ale jednak ma w sobie coś z Twojej chrześnicy (starsza córa siostry, to chrześnica twoja, tak?, mam nadzieje, ze nie pomieszałam
) Co do siostry, spróbuj delikatnie, stopniowo "ukrócić" z nią kontakt, bo tak nagle, to mogą wyjść jakieś nieprzyjemności w rodzinie, a pewnie nie chiałabyś tego, prawda? Dla spokoju ducha radzę systematycznie ją zbywać ![]() Jestem w domu, zjadłam i leże bykiem, mam lenia na maksa....
|
#672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny! Cytat:
Cytat:
piękny czas... ja jeszcze sadomaso uwielbiałam jak brzuch mi w czyms przeszkadzał, stawał się wtedy taki namacalny ![]() cudo!!! |
|||
|
|
|
#673 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) szefowa dzwoni do niego dzisiaj, każe wystawiać, a mnie za nic nie chce tyle wyjść... i nawet wiem, gdzie się pomyliłam ostatnio też zamiast 4.500 zł policzyłam 3.200 chyba... dobrze, że nie sprzedałam takiej, bo bym musiała wypłate oddać na dopłatę ![]() Cytat:
Ty mas już 36 tyg?? Test robiłaś chyba z tydzień temu po mojemu ![]() Dobrze, że będziesz w szpitalu Ale potarganiec ![]() Kaloryfer na klacie się robi Co do siostry - ja bym zrobiła jak mowi Kejthx - stopniowo ograniczała kontalty do minimum, zeby nie wywołac burzy Cytat:
Znowu mnie kłuje pod lewym żebrem... chyba jak się najem obiadu po pracy to mi tam dzieć ucieka sie schować ![]() A w ogóle mój mąż jutro będzie w domu
|
|
#674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widziałam że temat TŻ przy porodach. No więc u nas od początku było wiadomo że TŻ będzie. On się mnie nie wstydzi w żadnej sytuacji, ja przy nim np sikam, ale już tego drugiego czy wymiotować bym nie chciała (przy porodzie musiałam bo mi trzymał kroplówkę). Ogólnie ja mam pewne granice. Rzecz w tym że te kobiety które nie rodziły, nie są w stanie sobie wyobrazić co to jest poród, czy nawet tego słynnego bólu porodowego. W tej sytuacji jest milion ważniejszych rzeczy niż wstyd. Mój poród skutecznie mnie wstydu pozbył... np. musiałam leżeć goła z 20 minut a wokoło krzątali się ludzie, nawet nie wiem kto, lekarze, stażyści... nic nie wiem bo nic mnie to wtedy nie obchodziło... TŻ pomógł mi niesamowicie...nie poradziłabym sobie bez niego. Ale było pare rzeczy których się wstydzę do dziś
|
||
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
Lunka, jestem na telefonie wiec fotek nie widze, ale po opisach sadze, ze to te co widzialam na fb.
![]() Co do siostry to odcinaj sie, bo pamietam jak wiele razy na nia narzekalas. Po co masz sie denerwowac. ![]() No i nie pocytowalam i zapomnialam co komu mialam napisac. Jednak ciąża nie służy moim szarym komorkom. :p Byliśmy u mamy po pracy na obiadku. Byl pyszny kurczaczek w sosie kurkowym. Mama to jednak wie jak dogodzic. Sosik kurkowy chodzil za mna od jakichs 2 tygodni ![]() Jutro rano chce skoczyc do Lidla po spodnie ciążowe. No i zobacze co tam jeszcze ciekawego dają.
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Ale że co?
![]() Chodziło mi o to, że jakby Luna, Kocur i Colr mieszkały w jednym mieście to laski by się biły o ich synów bo co jeden to ładniejszy. A Tobie o co się rozchodzi?
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-08-21 o 20:41 |
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, ze kalafior daje oznaki i wzielam temat od dupy strony
|
|
|
|
|
#680 | |||||
|
Zadomowienie
|
Baja - urodziłaś już???
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale fryzura, i ta mina - bezcenna. Wygląda jakby se popił i dopiero co się obudził z kacem .Śliczny synuś Ci rośnie. A co u Twojej mamy? Cytat:
Zdjęcia super, kaloryfer już ma, przystojniacha! I dobrze, że się odezwałaś ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
wiiitam
znów musze nadrabiać troche urlop sie skonczył niestety i czas było do pracy wrócić... ![]() a Maluszek właśnie robi pobojowisko z mojego brzucha ![]() jaki masz zgrabniutki brzuszek ![]() ![]() klask i: santom gratuluję
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
O hej Skierka! Wlasnie dzis o Tobie myslalam, ze cos dawno Cie nie bylo.
|
#684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mój Szkrabek w tym samym czasie (22t2d ) tc ważył 490g a już mi sie wydawało że to strasznie dużo. Ale to nie ma znaczenia bo każdy ma swoje tempo wzrostu. Na wizycie w 26 tc ważył już dokładnie wg norm, no a teraz kolejna wizyta w przyszlym tyg (30 tc) i znów może być inaczej. Ale ja sie tam juz tym nie martwie. Jeśli coś by zwróciło uwagę lekarza - napewno by o tym powiedział Cytat:
![]() :p rosi:Cytat:
![]() a ciśnienie nie dziwne że Ci sie przy nich podnosi jakCię tak straszą ale nie ma złegoco by na dobre nie wyszło - będziesz pod stałą kontrolą ależ słodziak! ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- cebulova ![]() na urlopie w tym krakowie byliśmy a pozniej w toruniu i wypoczywałam sobie...tak fajnie sie leniuchowało ![]() lunka jaki silny ten Twój Kamilek a na tymdrugim zdjęciu mam wrażenie że jest podobny do Ciebie ![]() a co do TZ przy porodach, to kiedyś zawsze mój mąż mówił że on nie będzie przy porodzie. Ja twierdziłam że doskonale go rozumiem -bo sama też bym wolała żeby mnie przy tym nie było... A od kiedy jestem w ciąży nie poruszałam tego tematu, aż siostra TZ zapytała go ostatnio czy bedzie przy porodzie (sama aż nadstawiłam ucha ale nie komentowałam ) a on bez wahania stwierdził- że oczywiście! aż sama byłam zaskoczona
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-08-21 o 22:14 |
|||
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
tz dzis przyjechal zamiast jutro wiec jak cos mam czas na rodzenie do niedzieli jeszcze jutro tz zbalamuce, bo dzis sily juz nie mam |
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() kandulska - ja mam dostać 27 więc jeszcze troche nie testuje bo jak sie bede nakręcać zabardzo to nic z tego nie wyjdzie. A ma wyjść i to duże, silne i zdrowe! poza tym to mój pierwszy cykl starań, wcześniej było pare razy w miesiącu 'na spontana' ale bez liczenia i mierzenia, więc tego nie liczę, toteż na spokojnie @ przyjmę bez większych rozczarowań póki co... ![]() magbes - Oliwia jest pieknie ![]() lilith - moj Tż ma Daniel i to porządny facet jest Daniele są fajne! ![]() santom - też chce wylewające sie cycki! a nie liliputy... :Pbajka - tydzień nogi zaciskałaś, teraz chodź okrakiem! hihi :P jak sie czujesz przed zakończeniem?? jeszcze pare dni i masz dzidziusia w ramionach!! )) jak fajnie... ![]() Pogoda jest dobijająca, cały dzień bym spała a jak nadeszła wkońcu upragniona noc, to siedzę na wizażu po północy i czytam i czytam i mylą mi się jeszcze Wasze nicki i kto kiedy i w którym jest i który cykl sie stara kto czeka kto testuje... Ale studiuję wizaż wciąga!
WARTO! Gdy się urodziłam, diabeł powiedział ''o kurde!" Edytowane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Czas edycji: 2013-08-22 o 00:40 |
|
|
|
#688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze nigdy męza nie zaraziłam a teraz odrazu po wyjsciu ze szpitala ten teges majonez no i tak jakoś głupio wyszło ![]() Cytat:
staraj się cytować a nie pamietac co komu masz odpisać to bedzie Ci łatwiej i bedą Cię czytać te co chcesz ![]() ![]() Ja dziś byłam w szpitalu , odebrałam wypis , sciągnełam szwy i odwiedzilam lekarza. Dostałam Pimafucin dopochwowo + maść , mąż lek na 3 dni + maść i pojechałm do niemiec do rodziców. I co ? i szwy sciągniete pokazały ze się nie zrosłam..po drodze w aucie musiało mi się rozejść..nie bede opisywać jak to wygląda..mało się nie porzygałam.. jeśli do weekendu sie to nie pogoi bede musiła jechać po jakąś pomoc..papra się , rozłazi a ja czuje sie jakbym miałą zywą dziure w pępku... ![]()
|
||
|
|
|
#689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czytałam post elunki temu mi się wbiła w pamięć, ale zmieniłam to po dodaniu posta zanim zauważyłam Twoją odpowiedź bo wiedziałam że miałam do Bajki pisać ![]() To jak mogli ściągnąć szwy, nie widzieli że rana zbyt świeża? :/ ja bym nie czekała tylko jutro od razu jechała zapytać czy nie mają czasem czegoś z tym zrobić, żeby Ci sie żadna infekcja nie wdała! :/ nie ma żartów, jeśli jest tak jak piszesz to lepiej reagować od razu. I wszystko sie zagoi do końca i będzie dobrze
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Dobra laski, potrzebuje uspakajacza. Rano cyce bolaly jak skurczybyk, a wieczorem ledwo ledwo. Jak to jest z tymi cycami? bo ja zaczynam sobie wkrecac, ehhh...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

a znów jak głodny to za mało mu leci i płacze 
ale nie używaliśmy jednorazowo tylko wyparzałam

bardzo się cieszę!!
mam nadzieje,ze u Niej wszystko ok

piękny czas... ja jeszcze sadomaso uwielbiałam jak brzuch mi w czyms przeszkadzał, stawał się wtedy taki namacalny
Ja na nich tak reaguję, jak nic!

klask i: