Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych?
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 6,25%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 0 0%
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają 1 2,08%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 19 39,58%
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" 7 14,58%
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają 1 2,08%
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki 7 14,58%
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! 10 20,83%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 07:28   #4741
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

przyjemnej pracy, super, że masz pomocników
pomocników, którzy wszystko zrobią a ja się będę foczyć

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
mam skończony 33 tc

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

ok, ja spadam
Stary 2013-08-23, 07:28   #4742
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Tak Nie znam drugiej osoby, która w tydzień wydła 300zł na lekarza...
Ja na jednej wizycie 450zl plus dojazd bo to ponad 200km.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ogromne gratulacje Niech zdrowo rosnie

Wstretny TZ Trzymam kciuki za dodatkowy centymetr

Ciekawe jak nasza Makrela...

Za chwile zbieram sie do lekarza na ktg i sprawdzic czy maly cokolwiek przykoksil. Mam nadzieje ze bedzie ok

Ewacia zdrowka dla synka

Karolson gratulacje

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2013-08-23 o 07:29
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:28   #4743
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Dziekuje za kciuki. Filip 22.08.2013 g 22.35 waga 3820 dlugosc 56. 10/10 SN, zdjecie bedzie w k. Jak matal wstanie bo ja chyba z telefpnu niepodolam. Mam malego ssacza przez no nauczylismy sie ssac szkoda tylko ze raczej nic nieleci poki co
Cytat:
Os

Czuje sie dobrze. Troche ciagnie po nacieciu krocza. O 24 bylam z Fifim w sali na poloznictwie o 24.30 przywiezli 2 dziewczyny po cc. Maly skomlal ale nie plakal o 1 wzielam go do lozka swojego zeby dal im spac i tak sie do 4 bawilismy w cyca i przytulanki. Pozniej spal do 6 w swojej mydelniczce teraz znow lezy ze mna i saamy zaraz go odkladam i lece po cos przeciwbolowego i pod prysznic.. bo w czasie porodu ani po do niego niedotarlam. Ale wymyli mnie na lozku ze hej w sumie myslalam ze krwi bedzie wiecej. Lezy taki slodzial kolo mnie otworzyl oczka i na mnie patrzy

GRATULACJE KOCHANA!!

Wstałam rano, odebrałam sms i już miałam im pisać, a widzę, że sama napisałaś

Czekamy na opis porodu

Zdjęcie Fifiego w K

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:28   #4744
papalinka83
Zakorzenienie

Od kilku dni coraz bardziej spina mi się brzuch i coraz bardziej jest twardy trochę też pobolowa jak na okres, ale nie jest to silny ból. Mam nadzieję, że to tylko ćwiczenia macicy i nic nie oznacza, a nie np. od tej infekcji... Dziwne w każdym razie, nawet mój mąż już to zauważa, a on jest mało spostrzegawczy w takich sprawach. W nocy mi położyhł rękę na brzuchu i od razu się obuidził i mówi: ale masz twardy brzuch

Bajka - kciuki za rozwarcie
Poli - żeby się coś zaczęło dziać

Ciekawe jak tam Makrela

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:29   #4745
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
znając jego debilne pomysły to mogło tak być bo wczoraj późno poszłam spać bo przez 24:00 i jeszcze z nim gadałam, a ten pewnie zanim się wykąpał, ogolił to minęły 2h i uznał, że pewnie minęło pół i Kasiunia dalej nie śpi

to może sprzedaj tą gondolę i kup dobrą?
wszystko rozbija sie o kase
ta kupilam za 80zl
ale sprobuje moze a noz widelec sie uda
szukam caly czas gondoli do mury
jak trafie okazje to napewno kupie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:30   #4746
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
mam skończony 33 tc

a ja zjadłam właśnie chałkę z masełkiem i do tego ciepłe kakao jestem happy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:32   #4747
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
mam skończony 33 tc
Gratki

Ja Wam powiem,że bałabym się nosić małą w tej chuście. Po pierwsze właśnie ze względu na warunki atmosferyczne- śliski chodnik,śnieg a po drugie bałabym się ,że ktoś może na mnie wpaść -jakiś mocno pospieszny Pan lub Pani. Może to głupie ale takie właśnie mam obawy.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 07:32   #4748
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a szkoda gadac
mialam w sumie trzy wozki
spacerowke mura
spacerowke inglesina
i kupilam xlandera z gondola
najbardziej cchcialam uzywac ta mure wiec dlugo szukalam gondoli do niej, ale ceny przerazaja
w koncu znalalzlam rozwiazanie i w sklepie sprawdzili mi ze gondola dreami i buzz pasuje do mury
wiec pozbylam sie xlandera, kupilam gondole na allegro i nie do konca pasuje bo ok wchodzi na adaptery ale sie nie zatrzaskuje
opcje sa dwie: albo koles w sklepie sprawdzil to zle i od poczatku nie wchodzily na zatrzaski
albo kupilam zla gondole bo jak sie okazalo kupilam gondole quinni freestyle a nie quinni dreami

wiec teraz albo tz wymysli jak ta gondole tak wpasowac zeby sie trzymala, albo musze ze 4stowki wybulic na gondole ktorych nie mam

z drugiej strony zastanawiam sie jak czesto w ogole bede korzystac z gondoli przez zime obawiam sie ze bede chodzic na spacery z chusta, a wszedzie gdzie bede jezdzic to i tak bede ladowac dzidzie do fotelika bo mieszkam w miejscu skad musze sie wydostac autem zeby pojsc do sklepu, na spacer itp.
wiectym bardziej bezsensowne wydaje mi sie wydawanie kasy na gondole
wsciekla jestem ze pozbylam sie tego xlandera
bo w.sumie byloby ekstra tylko ja uparta na mure i drugim argumentem moim bylo to, ze nie mam miejsca na tyle wozkow

faktycznie zakręciłaś się z tymi wózkami no a nie możesz sprzedać tej gondoli od quinni i kupić taką co pasuje?
zawsze możesz spróbować z chustą a jak faktycznie gondola okaże się niezbędna to wtedy kupić
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ej no, to trzeba było ją wpuścić, skoro przyszła posprzątać
no jakby sąsiad jej zapłacił to czemu nie nie no taki leń i burżuj to ze mnie nie jest
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:33   #4749
kaska87
Zakorzenienie

a ja w nocy miałam takie mini mini ćmienie w krzyżu, ale to w porówananiu z moimi okresowymi był śmiech na sali ale ale! coś się dzieje niech się rozkręca bo za tydzień w niedzielę już wrześniunio

Stary 2013-08-23, 07:33   #4750
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko raz w ciąży wypiłam kakao i miałam po nim taką zgagę, że już się więcej nie odważyłam

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:36   #4751
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko raz w ciąży wypiłam kakao i miałam po nim taką zgagę, że już się więcej nie odważyłam
ja już rano po euthyroxie miałam zgagę więc wiesz nic nie tracę

zaraz jadę z mamą na zakupy spożywcze ona wydziela złe fluidy wydam za dużo kasy, bo będzie, a weź P. nutellę, weź mu to bo lubi, weź mu tamto pfff no, ale sam nie pojadę, bo ktoś musi nosić
a jak idę z nią na zakupy ubraniowe, to też mi mówi, żebym sobie to czy tamto kupiła, a nie że duszę grosza zna mnie na pamięć

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-23 o 07:38
Stary 2013-08-23, 07:41   #4752
tassia
Zakorzenienie

Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

jestem od wczoraj tak zdolowana tym wozkiem ze masakra
myslalam ze zrobie zdjecie i wam wysle moja czekoladowa gondole z misiem w srodku a tu klops
i oczywisice tz ktory owszem zaangazowal sie i kombinuje jakby to sprytnie zmontowac. ale nie widzi problemu bo to nie on zarzadza kasa i jemu sie wydaje ze zawsze na wszystko starcza
no starcza bo ja kombinuje ale tym razem naprawde nie ma.juz skad wziac tej kapusty.
czasem mam ochote dac jemu cala kase i niech gospodaruje
a ja bede tylko mowic daj mi na paliwo, zrob zakupy, daj na lekarza, weta, apteke, prezent itp.

tylko juz dwa razy tak.zrobilam i kasa skonczyla sie.w.polowie miesiaca

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
faktycznie zakręciłaś się z tymi wózkami no a nie możesz sprzedać tej gondoli od quinni i kupić taką co pasuje?
zawsze możesz spróbować z chustą a jak faktycznie gondola okaże się niezbędna to wtedy kupić

no jakby sąsiad jej zapłacił to czemu nie nie no taki leń i burżuj to ze mnie nie jest
no tak zrobie chyba ze tz znajdzie sposob montowania
bo ona rzecywisice ladnie wchodzi na te adaptery i nie kolebie sie ani nic
tylko adaptery sa jakby za krotkie zeby zlapaly ten zatrzask
przez co podnoszac gondole do gory po prostu sie ja sciaga, nie ma zadnego zabezpieczenia
oczywisice juz symulowalam krawezniki i wielkie wertepy to maks poruszenie gondoli to jakies 5mm co mysle jest normalne nawet na takiej zatrzasnietej
ale w takich kwestiach to ja panikuje
albo skonczy sie tak ze kupie dwie linki takie samo zaciskajace sie i zamontuje po bokach i bedzie po sprawie

moze ja za bardzo cuduje?

[/RIGHT]
Stary 2013-08-23, 07:43   #4753
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
jestem od wczoraj tak zdolowana tym wozkiem ze masakra
myslalam ze zrobie zdjecie i wam wysle moja czekoladowa gondole z misiem w srodku a tu klops
i oczywisice tz ktory owszem zaangazowal sie i kombinuje jakby to sprytnie zmontowac. ale nie widzi problemu bo to nie on zarzadza kasa i jemu sie wydaje ze zawsze na wszystko starcza
no starcza bo ja kombinuje ale tym razem naprawde nie ma.juz skad wziac tej kapusty.
czasem mam ochote dac jemu cala kase i niech gospodaruje
a ja bede tylko mowic daj mi na paliwo, zrob zakupy, daj na lekarza, weta, apteke, prezent itp.

tylko juz dwa razy tak.zrobilam i kasa skonczyla sie.w.polowie miesiaca

U nas o tyle gorzej,że obydwoje jesteśmy dosyć rozrzutni...
Choć muszę się pochwalić,że od jakiegoś czasu zrobiłam się bardziej gospodarna i dwa razy się zastanawiam zanim coś kupię. Sprawdzam i porównuję ceny

tassiu a może sprzedaj tą gondolę i kupicie drugą w październiku.
Stary 2013-08-23, 07:46   #4754
nena_milka
Wtajemniczenie

idę kroić na leczo moimi nowymi nożami z Fiskarsa jak w master chefie jak macie Julę pod nosem ktoś to one dosyć często bywają w promocji http://www.jula.pl/zestaw-nozy-5-czesci-primo-810109
ale takie brzytwy, że szok. Moja maminka kupiła sobie te same w PL i mówi, że nawet za normalną cenę warto
Stary 2013-08-23, 07:49   #4755
kaska87
Zakorzenienie

dzisiaj piątek więc:

witamy w 39tc

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Nena ja też chcę takie noże albo z gerlacha do nowej kuchni- w tej mam z ikei

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 07:52   #4756
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Tak Nie znam drugiej osoby, która w tydzień wydła 300zł na lekarza...
masakra, strasznie drogie te badanie, . ja w prywatnej klinice płaciłam 50zł z antybiogramem już i uważałam ze to drogo.

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-08-23 o 07:53
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:52   #4757
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Zabiłaś mnie, ja na głodnego, bo jak Edi zje, to jadę na badania krwi
JEEEEEEŚĆ.

Cytat:
dzisiaj piątek więc:

witamy w 39tc

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Gerlach BLE. Dostaliśmy na ślubie i już 2 z 5 nie ma, bo pękły

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:53   #4758
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiaj piątek więc:

witamy w 39tc

Już 39??!! graty

eee tam z ikei miałam, ogólnie spoko ale w porównaniu do tych to lipa. Gerlach też na pewno będzie dobry.
Stary 2013-08-23, 07:54   #4759
butterfly20
Zakorzenienie

Hejooo

Dzisiaj w końcu się wyspałam... spałabym dłużej,ale po 8 kot mnie obudził...

Nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
wow pierwszy raz widzę to sławne opadnięcie brzucha wszędzie tylko o tym czytałam a nigdy nie widziałam, faaajnie to wygląda

: love: nie mogę się napatrzeć !
i ile miejsca... i jak ubranka poukładane, porozwieszane ajjjjj cudnie!
Bo to rozwieszanie to sama przyjemność

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Motylku, ślicznie wszystko wyglada i jak poukładane! Ładnie się komponuje i nie jest tak typowo dzieciowo tylko dzieciowo z umiarem Ubranek masz rzeczywiście sporo, ale jak to mówią od przybytku głowa nie boli Wszystko na maciupka czy na większego maluszka też?

Ah, i ja też maluje sama paznokcie. Jakby mój TZ się za to zabrał, to z jego dokładnością spędził by nad tym 3 dni. Ale przed porodem chyba pójde sobie zafundować stopowe spa dla relaksu

Misia, trzymam kciuki oby to niie było to co piszesz! Trzymaj się

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Zaszczepili mnie na coś tam z kaszlem (nie wiem jak to na polski przetłumaczyć) - podobno szczepionka chroni nie tylko mnie, ale i przenika do dzidziusia. Za 2 tyg następna wizyta i będzie na niej USG, więc wreszcie zobacze malutką i dowiem się jak jest położona i ile waży I potem już tylko oczekiwania do porodu żeby się dowiedzieć ile naprawdę
No i dostałam już zwolnienie - pytała mnie ile chce (max 4 tyg przed) więc zaszalałam i wzięłam 4, a co! Skoro i tak mi france nie mogą dać tego co nie wykorzystam przed na opieke nad małą, to przynajmniej sobie odpocznę przed. Powiedziała też, że jeśli nie urodze w terminie, to będą wywoływać poród tuż po, bo przy cukrzycy ciążowej niebezpiecznie żeby maluszek siedział zbyt długo. Także Pola, rośnij póki czas i wyłaź z brzucha do 21 października!
I jeszcze zapytałam o wiesiołka i liście malin jak to z tym jest - powiedziała, że ile ludzi tyle opini i naukowo potwierdzone to nie jest, więc żebym na cuda się nie nastawiała. Ale, że zdrowa i smaczna, więc pić można bo nawet jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi
Amen.

Idę coś ogarnąć mieszkanie i chyba walne się w długą i intensywną kimę..

Do rozm. 68.

Czyli od kiedy masz wolne?
Jak jest wiesiołek i liście malin po angielsku?Jaką to trzeba mieć wiedzę,żeby się za granicą dogadywać z służbą medyczną

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dodzwoniłam się do tz, nie brzmi najlepiej, ale dowiedziałam się, ze zrobili mu ten zabieg, bo maszyna działała poza tym mówi, ze nic nie wie, bo był nieprzytomny prawie, jak lekarka była.

No to chociaż tyle!!!

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Dziś o 18.05 przyszła na.świat drogami natury Hania - 4200 i 57 cm, 10 pkt
Obie czujemy się dobrze
Ale duuuża!Gratuluję!!!!:jupi :

Cytat:
oj Ty głupku, co jest

ale jednak wieczorem, w nocy warto trochę wyciszyć domowe życie, żeby dziecko nauczyło się odrózniać, w pewnym momencie , dzień od nocy
ja tak mam, w dzie hałas mi nie przeszkadza, w nocy za każdy mam ochotę ukatrupić
To też racja, ale i tak nie może być totalnie cicho

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:56   #4760
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Gerlach BLE. Dostaliśmy na ślubie i już 2 z 5 nie ma, bo pękły
no dobra Kaśka, Gerlacha nie kupuj my sztućce dostaliśmy ale jeszcze nie używane były. A taka niby super firma...
A tż powiedział, że z fiskarsa będzie dobre bo oni narzędzia produkują i jego siekierka jest ostra od iluśtam

A Bosacka kiedyś mówiła, że nawet jak piszę, że można myć noże w zmywarce to że się nie powinno bo tępe się robią
Stary 2013-08-23, 07:58   #4761
logoasia
Zakorzenienie

kaska gratki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:59   #4762
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj piątek więc:

witamy w 39tc

wow poważna sprawa
Stary 2013-08-23, 08:03   #4763
jo_asiek
Zadomowienie

Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Dziekuje za kciuki. Filip 22.08.2013 g 22.35 waga 3820 dlugosc 56. 10/10 SN, zdjecie bedzie w k. Jak matal wstanie bo ja chyba z telefpnu niepodolam. Mam malego ssacza przez no nauczylismy sie ssac szkoda tylko ze raczej nic nieleci poki co
gratuluję

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:05   #4764
nena_milka
Wtajemniczenie

Motyl nie wiem jak JA się dogadywała ale wydaje mi się że wiesiołek jest tak samo jak po norwesku PRIMROSE (nie nie znam takich słów ale obczajałam w aptece, bo wiem jak wygląda wiesiołek i był na opakowaniu namalowany ) a liść maliny no to bym normalnie powiedziała RASPBERRY LEAF
No trzeba się czasem nakombinować
wiem jak po norwesku jest macica, skurcze, czop itp płyta gipsowa, kołek rozporowy czy szpachla, ale dopiero w poniedziałek jak byłam w szkole dowiedziałam się jak jest krowa po 2 latach
Stary 2013-08-23, 08:06   #4765
tassia
Zakorzenienie

Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

a dzis ma termin policzanka
hehe jutro trafi do pocekalni jak jej sie nic nie wykluje

[/RIGHT]
Stary 2013-08-23, 08:09   #4766
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje za kciuki. Filip 22.08.2013 g 22.35 waga 3820 dlugosc 56. 10/10 sn, zdjecie bedzie w k. Jak matal wstanie bo ja chyba z telefpnu niepodolam. Mam malego ssacza przez no nauczylismy sie ssac szkoda tylko ze raczej nic nieleci poki co
gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:09   #4767
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl nie wiem jak JA się dogadywała ale wydaje mi się że wiesiołek jest tak samo jak po norwesku PRIMROSE (nie nie znam takich słów ale obczajałam w aptece, bo wiem jak wygląda wiesiołek i był na opakowaniu namalowany ) a liść maliny no to bym normalnie powiedziała RASPBERRY LEAF
wiem jak po norwesku jest macica, skurcze, czop itp płyta gipsowa, kołek rozporowy czy szpachla, ale dopiero w poniedziałek jak byłam w szkole dowiedziałam się jak jest krowa po 2 latach
tyle ze tam u was norweski nie jest konieczny do zycia
mam troche zbajomych w. no i nikt nie mowi po norwesku oprocz jednej kolezanki ktora jest przedszkolanka i nie miala wyjscia
a wiekszoscz nich pracuje na fajnyc stanowiskach tzn albo ropa albo IT i generalnie potrafia dzien dobry w markecie powiedziec

[/RIGHT]
Stary 2013-08-23, 08:10   #4768
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
moja ulubiona położna na pewno by zauważyła, że mnie nei ma
jest jeszcze jedna która zalicza się do czołówki moich ulubienic

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

mi ginka, prywatnie, powiedziała, że od bakterii mogą pojawiac się skurcze
ufam jej, dobry lekarz, ma tytuł porfesora dr hab n med, sporo lekarzy ją zna i szanuje
teraz też leżę na niezłym oddziale, w specjalistycznym szpitalu więc się nie martwię

oooo, tani
do kiedy to?
Moja mówi dokładnie tak samo i zawsze szybko leczymy.

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
WOW

nie było mnie chwilę a tu dwa dzieciaczki pojawiły się na świecie

Susanna i Natala gratulacje

Motyl dzięki za streszczenie wątku, ja poproszę tak codziennie pod koniec dnia bo nie wyrabiam
Ok. To piszę:

blablabla.
blablabla?
blablabla!

3x blablabla

I dużo:

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Matal, dziękuję za wpisanie wagi

Misia - mogę prosić o wpis wizyty na 5.09
Nie wpisuj tego na czerwono, bom się wystraszyła:P

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Myślicie, że w tym nosidełku głupio nosić chłopca? Chodzi mi o wzór.

Załącznik 5374287
Śliczne Tula?
Może chlopca nie jest głupio nosić, ale facetowi może być głupio takie zakładać

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dzielę się tym co powiedziała mi dziś kuzynka
otóż bardzo poleca na szytę krocze balsam szostakowskiego ponoć działa rewelacyjnie i dzięki temu nic ją nie bolało, nie kłuły szwy itd. Lekarz jak zobaczył to powiedział że super że to ma, że działa itd. Ale w szkołach rodzenia czy w ogóle jakoś o tym nie słyszałam?
mogła dzięki temu siedzieć normalnie od razu po porodzie i szybko fajnie się zagoiło i że działa na blizny ponoć, są płaskie, niewidoczne

tu można poczytać, na początku historia a później zastosowanie
http://rozanski.li/?p=2264

np. Bodźcowo aktywuje ziarninowanie, czyli podziały komórek tkanki łącznej właściwej, przez co przyśpiesza gojenie ran. Badania dowiodły aktywność bakteriostatyczną i fungistatyczną Balsamu Szostakowskiego, dzięki czemu zapobiega on szerzeniu się infekcji w obrębie skóry i błony śluzowej. Vinilin zmiękcza naskórek zrogowaciały, rozluźnia strukturę tkankową, ułatwia odchodzenie ropy i martwych fragmentów tkankowych. Wspomaga więc oczyszczenie rany. Zmniejsza wrażliwość receptorów, wpływając przeciwświądowo i przeciwbólowo. Zapobiega wysychaniu komórek, przedłużając ich aktywność życiową. Pod wpływem Vinilinu blizny stają się bardziej płaskie i miękkie. Zmniejsza ryzyko wystąpienia bliznowców (keloidów), stąd tak dużą rolę odegrał w leczeniu ran po cesarskim cięciu oraz resekcji torbieli ropnych w okolicach pachwinowych.

Oooo czyli na blizny po cc też dobre?

Cytat:
Super!!!!:jup i:

Cytat:
tz sie ze mnie nasmiewa ze mu pietnascie razy dziennie pokazuje jakMaciej pupe wypina, a wypina od 3miesiecy w tym samym miejscu, a ja za kazdym razem.sie ciesze jakby cyrk.do miasta przyjechal

co ja poradze jak rzeczywiscie za kazdym razem sie ciesze

Mam tak samo I nagrywam mu i mam zaciesz

Stary 2013-08-23, 08:13   #4769
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Noo to to bym spożyła

Cytat:
No widzisz, dla chcącego nic trudnego

Ale mnie głowa boli.

I zastanawiam się kto urodzi w naszą rocznicę ślubiku

Stary 2013-08-23, 08:14   #4770
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku dni coraz bardziej spina mi się brzuch i coraz bardziej jest twardy trochę też pobolowa jak na okres, ale nie jest to silny ból. Mam nadzieję, że to tylko ćwiczenia macicy i nic nie oznacza, a nie np. od tej infekcji... Dziwne w każdym razie, nawet mój mąż już to zauważa, a on jest mało spostrzegawczy w takich sprawach. W nocy mi położyhł rękę na brzuchu i od razu się obuidził i mówi: ale masz twardy brzuch

Bajka - kciuki za rozwarcie
Poli - żeby się coś zaczęło dziać

Ciekawe jak tam Makrela
mam to samo... własnie mnie tenn ból obudził

baja policzanka kciuki za was dzisiaj!
ja bede spadać na miasto na pół dnia ale mam nadzieje, że misia sie odezwie....
i Makrela!

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości