|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
Możecie założyć po p0rostu jakiś wątek i tam będziecie się udzielać.
|
|
#1982 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
|
|
#1983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
Kasia1201 - Moja teściowa jest przekochana - nieznam lepszej kobiety na świecie
oprócz mojej Mamuni !! więc współczuje że Twoja żyje w latach 80 - z czasem nabierze dystansu i może zobaczy co ile kosztuje. Moi rodzice 25 lat temu mieli wesele w ogrodzie na 400 osób... (cała wieś). Z tym że wtedy było po prostu inaczej.. (kucharka, , stoły barowe, ławy, namioty wojskowe, ) teraz wesele w ogrodzie kosztowałoby nas więcej niż w najdroższych restauracjach żeby było zrobione tak jakbym chciała więc lepiej nie kombinować - i moja mama też tego nie rozumie chociaż pracowała na weselach przez ostatnie 25 lat ![]() Ale na szczęście ani moja Mama ani moja Teściowa nie wtrącają się nawet pół słówkiem w wesele.. Tzn konsultuje wszystko z nimi ale nie mogą mi niczego narzucić. Ogólnie jestem oazą spokoju dopóki ktoś nie ma odmiennego zdania odemnie ) Moja Teściowa chciałaby zaprosić wszystkie swoje sąsiadki bo jak to na wsi bywa wszystkie to jakaś tam rodzina, a Mój TŻ nie mieszka już z rodzicami od pół roku, zresztą nigdy nie lubił tych ciotek/sąsiadek i po prostu ich nie zapraszamy - nikt się nam nie sprzeciwi Oczywiście też komentuje że "takie to drogie" ale stać nas na to i sami sobie robimy wesele więc wszystko inne pewnie komentują za plecami co by mnie nie pobudzić ale wiem że ma złote serce i nie mówi nic takiego żeby mnie "obgadać". P.S nie wiem która wczoraj dodała link do ozdobienia sali "pomponami" ale pierwszy raz to zobaczyłam i po prostu zakochałam się !! najpiękniejsze są takie gdzie jest kilka odcieni różu w jednym miejscu tzn tak wycieniowane np. nad drzwiami.. CUDO!! tylko do mojej sali nie pasuje
|
|
|
|
#1985 |
|
Wtajemniczenie
|
Można nazwać ten nowy wątek plotkarski:
"Tu wpadają na ploteczki przyszłoroczne PM-eczki"
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
Jestem za!
|
#1987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro łączyć ma nas fakt, że ślubujemy w 2014 to nie rozumiem dlaczego nie miałybyśmy tego użyć w nazwie
|
|
#1988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miałabym wesele w iście kiczowatym stylu.
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
założyłam klub, nie wątek.
Prywatny. - na zaproszenia nazywa się Plotkujące Panny Młode. Przyjmowac będziemy każda z tego wątku, która bedzie chciała dużo gadać ![]() zrobilam prywatny - przynajmniej bedzie wieksza intymnosc :P TYLKO NIE OGARNIAM JAK WAM POWYSYŁAĆ ZAPROSZENIA :d |
|
|
|
#1990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P
Verunka, znalazłam coś dla Ciebie - musisz tylko mieć program graficzny - zostaje Ci to wgrać i wydrukować na kartce. Te wzorki są akurat bezpłatne, zajrzyj tutaj i tu
kasia1201 Fajny patent dla świadkowej. Muszę sobie zapisać i wykorzystać Zastanawiam się, czy kotyliony są praktyczne ( w końcu nie trzeba odróżniać gości od wpraszających się ), ale np. dla świadków, czy starostów to może być miły akcent.Anesthesia Ja na pewno będę wysyłać save the date. Tak jak pisała Dotka_90, najbardziej pasuje do tego napis "pobieramy się" z datą. Widziałam magnesy na lodówkę w tym klimacie - tutaj misia880 Fiolet to dobry wybór Wygląda to bardzo elegancko ![]() mms_22 Witaj Napisz coś więcej o Was ![]() karoolecka i tinyheart - podobaja mi się pomysły z filmikami i prezentacją. Lepsze niż kółeczka i piosenki z podziękowaniem... A propos listy - zagoniłam do niej swojego mężczyznę. I wypisujemy dzieci gości, żeby wiedzieć dla kogo menu dziecięce. Najlepszy motyw, jak oznajmia mi, że X i Y. mają dziecko "wyrośnięte". To ja się pytam, czy to nastolatek. Okazało się, że te wyrośnięte dzieci to studenci; nie dość że talerzyk w normalnym pakiecie, alkoholem trzeba napoić to i wypada z osobą towarzyszącą zaprosić
|
#1992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niby nic strasznego ale jak za coś ma płacić jej synek to szuka oszczędności a z drugiej strony jak ja chce załatwić autobus żeby zrobił o 4 rano jeden kurs po weselu z gośćmi po ew. noclegach i do miasta oddalonego o 30 km, to zapytała czy może nie wynajęłabym autobusu żeby przywiózł gości na ślub 520 km W JEDNĄ STRONĘ!!!!!!!!!Bo dużo osób z jej rodziny nie ma kasy na dojazd |
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
ZAŁOŻYŁAM KLUB
PLOTKUJĄCE PANNY MŁODE - jest prywatnym, na zaproszenia. Jeśli któraś będzie chciała dołączyć niech wyśle do mnie prywatną wiadomość ! zaproszenie wyśle każdej, która będzie chciała dołączyć.NIE JEST TO NIC PRZECIWKO TEMU WĄTKOWI dalej mam zamiar się tutaj udzielać itp. tamten klub będzie służył tym, które będą chciały gadać o obiadach, ćwiczeniach i wszystkich pierdołach. Każda będzie mogła tam zajrzeć i poczytać. ŚLUBNE SPRAWY - sale itp, dalej umawiajmy tutaj i udzielajmy się ![]() mam nadzieje, że nie macie nic przeciwko. |
|
|
|
#1994 |
|
Rozeznanie
|
Mam jeszcze jedną prośbę do was o inspiracje weselne
Powiedzcie czy podjęłyście już decyzję do jakiej muzyki będziecie tańczyć pierwszy taniec??Bierzecie lekcje tańca?Ja początkowo chciałam brać, ale jak obejrzałam kilka razy jak to sztucznie wygląda u zestresowanych młodych to koszmar!!Ja ostatnio zastanawiałam się nad piosenką Ti amo, bo bardzo ją lubię i żeby zatańczyć normalnie,tak jak tańczymy wolne kawałki na imprezach ( ja miałam lekce tańca jeszcze w szkole i klasyczne tańce potrafię zatańczyć ale boję się że Tż nie podoła i klapa). Sama nie wiem czy to dobry wybór
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
i gratulacje exist haha będą pościć od poniedziałku, a nie tam od środy nie lubię takiej gadki.. ![]() dotka a no skąd ja to znam wszystko robi po swojemu.. gdy pokazuję tż 4 wolne miejsca na parkingu to w efekcie tż parkuje 500 m dalej na 'swoim' POWODZENIA NA PRZYMIARKACH ! ![]() cornflower_girl ja chciałam właśnie coś innego, a nie kółeczko bo to jakieś 4 min niezręczności.. po filmiku puścimy dosłownie 1 refren jakiejś piosenki dla rodziców, ale tylko po to żeby goście nie słyszeli jak im dziękujemy no i ładniej to będzie wyglądało.. chcemy też zafundować im weekend w spa bo jednak co jak co ale mocno się wykosztują, a możemy odłożyć trochę kasy przez ten rok dla nich kasia ja chcę tańczyć do piosenki z dirty dancing z całym tym układem, a w momencie skoku 'przeskoczymy' na ten bardziej zabawny taniec i tu będzie twist albo coś podobnego żeby pasowało do tematu 'retro'
|
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
My zapiszemy się na lekcje tańca - tż nie potrafi tańczyć w ogóle. Ja coś tam kumam. Chciałabym żeby nauczył sie podstawowych kroków i przekonał, że taniec może byc przyjemnością
![]() EDIT: będziemy tańczyć do piosenki Kult - Łączmy się w pary, kochajmy się
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2013-08-23 o 10:17 |
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że tańczymy oboje dobrze - idziemy sie podszkolic i dobrze bawić ![]() co do pierwszego tańca... myślelismy nad piosenką Eleni - troszeczkę ziemi troszeczkę słońca |
|
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwszy taniec mamy w planach walc do piosenki Whitney Houston - I have nothing. Natomiast jeśli okaże się że ten walc wychodzi sztucznie to zatańczymy zwykłego przytulańća do innego kawałka. Mi się bardzo podoba Norah Jones - Come away with me.
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy dekoratorkę
![]() Oczywiście znajomą naszego kucharza i w związku z tym weźmie mniej
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2013-08-23 o 10:26 |
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nadal szukam.Ale nie dam za strojenei sali 1700 zł skoro za suknie zapłaciłam 1200
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
No to choć tyle.. a nam nic nie dorzucą (nie chcemy). przeliczyłam, że te dodatkowe osoby to koszt około 1000 zł... :/
|
#2003 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wbijaj, nie martw sie, pamietamy ![]() [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4240564 6]Mała czarną bardzo się cieszę że wrocilas. Że spraw słynnych i około słynnych to poklocilam się wczoraj z Tz do tego stopnia że oddalam my pierścionek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] o matko bosko mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze poukłada![]() Cytat:
podpisuje sie rencami i nogami![]() Cytat:
Identico![]() Cytat:
my liste robilismy sami, ciekawe czy ktos cos bedzie mial do powiedzenia w tej sprawie ![]() Cytat:
tez wczoraj cos poznajdowałam, poprosze TZta o wydruk i zobaczymy jak to wyjdzie ![]() Cytat:
Gadalismy wstepnie z jednym znajomym instruktorem, bierze 70zl za lekcje, wiec jeszcze zobaczymy czy uda nam sie wynaleźć jakis kurs czy pojdziemy do niego. Pierwszy taniec chcemy poki co tanczyc do tego: http://www.youtube.com/watch?v=Cj6ho1-G6tw bez jakichs mega sztywnych układów, po prostu zeby było ładnie, z kilkoma obrotami, ale naturalnie ![]() Słuchajcie ale akcja, od rana wisze na telefonie szukając ginekologa który mnie pilnie przyjmie wczoraj w trakcie seksu nagle mnie zaczął mega boleć brzuch. Najpierw w jednym miejscu, ale bardzo szybko rozprzestrzenił sie na cały brzuch, jajniki, pupę, az do linii pępka! Jakby mi ktos nóż wbijał! Nie mogłam sie ruszyc, nawet zeby sie na bok przekrecic! wziełam przeciwbólowe i dopier po 30 minutach gdzies zelżało, ale zasypiając dalej czulam delikatny ból, od rana tez mnie boli, ale juz nie tak bardzo... A nic takiego sie nie stało, pozycja lajtowa, nigdy tez nie miałam zadnych problemów ginekologicznych... kosmos, a dzien wczesniej te bóle piersi, mega sie przestraszylam, na 13.20 ide prywatnie na wizyte do babki do której kiedys chodziłam, oczywiscie na nfz sie nigdzie nie da... moge ew przyjechac do gabinetu i pytac czy mnie przyjmą, ale ja nie mam siły jezdzic i zebrac po całym miesice, boli mnie kurde! Trzymajcie kciuki, zeby to nie było nic poważnego!!
|
||||||
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
Ad rem co do gości Twojej teściowej - ja ją rozumiem. Ma małą rodzinę, chce nadrobić znajomymi. Poza tym jeśli ktoś ma rzeczywiście lepszy kontakt z przyjaciółmi niż z rodziną to czmeu ich nie zaprosić?
Ja cały czas jestem wierna tradycyjnemu podejściu że to rodzice organizują dzieciom wesele więc w pełni zrozumiałe jest że na liście gości są znajomi rodziców. Oczywiście w granicach rozsądku. Ale na ogół bliscy znajomi rodzicom znają parę młodą więc to nie są zupełnie obcy ludzie.
|
#2005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Verunka trzymam kciuki też tak kiedyś miałam
Pick Me, Choose Me, Love Me You're all I ever wanted I didn't see how it could change That something was missing until today Edytowane przez tinyheart Czas edycji: 2013-08-23 o 10:37 |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
kasia1201, a nie chcielibyście pójść na kurs tańca użytkowego? Towarzyski to trochę inna bajka i nie zawsze przydaje się na tanecznych imprezach. Tam Twój narzeczony złapałby trochę podstaw z tańca w parze, na weselu mu się przyda. Może też późniejszy przytulany łatwiej mu pójdzie
![]() justynkie Norah Jones na pierwszy taniec jest bardzo klimatyczna. Bardzo pozytywnie nastraja ![]() My już chodzimy na kurs tanga, więc jedyne co zostaje to ćwiczyć technikę. A zatańczymy najprawdopodobniej do Apocalypticy - Nothing Else Matters. Czasami mam świeczki w oczach jak tego słucham
|
#2007 |
|
Erudycja
|
a ja nie bede mowic ze nie chce, ograniczylam liczbe znajomych do minimum zeby nam starczylo kasy a mialabym w to miejsce wsadzic znajomych tesciowej ktorych notabene nie znam i nie poznam? Wystarczy ze bedzie tam rodzina Tżta ktorej nawet on nie kojarzy i widzial lata temu. Nam nikt wesela nie robi wiec nie ma tu tradycyjnego podejscia ze rodzice proszą bo rodzice płacą.
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale cóż - życie
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
Verunka, ja tam mam podczas dni płodnych
)) od roku, czuje kiedy są. TO JEST ZNAK co by uważać bo jakbym teraz zaszła to na ślubie zrobilibyśmy chrzciny.. a ja nie lubie takiej "nowoczesności''
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
uważam, że jeżeli ktoś ma pojęcie do tańca i umie się nim bawić to czemu nie. Ale jeżeli ktoś ma dwie lewe nogi i na siłę wybiera ambitny układ to dla mnie to przesada. Tak jak mówisz, młodzi się stresują, sztywno to wychodzi a jak się pomylą w krokach to kompletna klapa bo często stają i nie wiedzą co zrobić trzeba mieć łatwość poruszania się w tańcu i przede wszystkim być naturalnym w tym. My na 100% przygotujemy jakis układ ale bardzo prosty, normalny, tak aby żadne z nas się nie stresowało bo i tak ten dzień wiele emocji przyniesie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

klask i:
Była któraś na ślubie gdzie młoda miała taki?
oprócz mojej Mamuni !!
- z czasem nabierze dystansu i może zobaczy co ile kosztuje.

Miałabym wesele w iście kiczowatym stylu.

niby nic strasznego ale jak za coś ma płacić jej synek to szuka oszczędności a z drugiej strony jak ja chce załatwić autobus żeby zrobił o 4 rano jeden kurs po weselu z gośćmi po ew. noclegach i do miasta oddalonego o 30 km, to zapytała czy może nie wynajęłabym autobusu żeby przywiózł gości na ślub 520 km W JEDNĄ STRONĘ!!!!!!!!!Bo dużo osób z jej rodziny nie ma kasy na dojazd
nie lubię takiej gadki.. 

a i mnie pewnie nikt nie pamięta