|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Daria zjadła pięknie (łyżeczką) 120 ml kaszki
Do tej pory zjadała około 50-60 ml. Idę nadrabiać dalej. Nie wiem czy mi się uda bo Daria dobiera mi się do laptopa i myszki
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
hello laski
meduję,że muszę się pakować i na nic nie mam czasu jutro już wesele a tyle jeszcze załątwiania, pewnie pojawię się wieczorem gratuluję Blaneczce jupi, to fantastyczna wiadomość Debrah- pięknie, ale brakuje fotek choćby ta ostatnio powinna się znależć, co masz małą na kolanach bardzo się wzruszyłam jak przeczytałam Twój wpis Co do aukcji ze zdjęciem malego Blogerki- dlatego nie do końca podzielam idee prowadzenia blogów modowych dla dzieci, ale to inna sprawa Całuję Was mocno moje kochane, baaardzo mi Was brakuje |
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: za apetyt teraz rozwala klocki....
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Odpisalam najpierw w k. Bo tam mniej do czytania na wszystko jeszcze nie odpisalam Tutaj nadrabiam, nie bylo mnie wczoraj bo taj jak pisalam jestssmy nad morzem nie mam tu chustawki ani lozeczka i ciezkomsie zmala ofarnac a jeszcze ciagle jojczy imprzy cycusiu Lece nadrabiac dalej FEWCIU To doczytalam strasznie sie ciesze ze bioderka zdrowe Mialam lzynw oczach jak tl przeczytalam Tak strasznie sie cies eUcaluj Blaneczke nasza kochana Nareszcie kurcze jak fantastycznie!!!!!!!!!¡!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! |
|
|
|
#1715 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42407397]
każde chyba dziecię tak ma co jakiś czasu tu? śni się coś, zęby, albo... taki etap ![]() [/QUOTE] Myślę że zęby albo...taki etap. Bo chyba niemożliwe żeby za każdym razem śniło jej się coś złego. Nawet w dzień budzi się z krzykiem. Za każdym razem ![]() Cytat:
Cytat:
Niby wiem że każde dziecko dojdzie do wszystkiego w swoim tempie... ale jak tak czytam ile Wasze dzieci już potrafią, jak pięknie pełzają, raczkują, wstają.... to bardzo mi przykro ![]() ![]() że moja Daria taka w tyle jest... ![]() Cytat:
Ty też jesteś wspaniała!!!! Idę zaraz do k. bo już dawno nie byłam ![]() Ale najpierw może spróbuję dziecie uspać bo już trze oczka bidulka a zasnąć nie potrafi sama :/ hm
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-23 o 11:39 |
|||
|
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
ece nadrabiac dalej
Nie wim czy dam rade poodpisywac Kurcze bym tk umiala w fonie sie tym wizazem poslugiwac sprawnie A mi na tablecie niezbyt wychodzi Komp wyczyszczony spirytusem a i tak nie dziala Podobno plyta glowna do wymiany i mozd tasmy Nie wiem o co kaman i czy to oplacalne naprawiac |
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1718 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, spokojnego pakowania i spokojnej podrózy
![]() Deli, chodzik wymusza postawę stojącą u dzieci któe nie są na to gotowe, ja tu pisałam co mi reh opowiadała - dziewczynka w 5mcu do nich trafiła z rozwalonymi ścięgnami achillesa, bo matka wsadzała ją w chodzik jak miała 4mce efekt - na kolejne 4mce dziecko zagipsowane.
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42408293]Marsi, spokojnego pakowania i spokojnej podrózy
![]() Deli, chodzik wymusza postawę stojącą u dzieci któe nie są na to gotowe, ja tu pisałam co mi reh opowiadała - dziewczynka w 5mcu do nich trafiła z rozwalonymi ścięgnami achillesa, bo matka wsadzała ją w chodzik jak miała 4mce efekt - na kolejne 4mce dziecko zagipsowane.[/QUOTE]Dzięki laski, bo musze tztowi dać konkretne argumenty dlaczego nie chce chodzika.
|
|
#1720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nocka nawet nawet - pobudki dwie, ale Domcia wstała już o 6 Mogłaby tak pospać chociaż do 7 tak jak kiedyś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla JuleczkiDebrah wzruszyłam się po przeczytaniu dwóch pierwszych notek... Dołączam do grona czytelniczek twojego bloga
|
|||
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() Rzuciło mi się najbardziej w oczy - FEWCIU, NARESZCIE! SUPER!! Buziaki dla Was! Jakajakaja, o ile suknia wydaje się śliczna (nie widać jej całej, a szkoda), ale ma fajny kolor na pewno, o tyle butów nie skomentuje (a chyba o nie właśnie chodziło), bo o gustach się nie dyskutuje... Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-23 o 11:04 |
|
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej że u was jeszcze ich nie ma więc to pierwsze co bym podejrzewała.
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
Aska ja jeszcze okresu nie dostalam
A pchacze sa super, polecam goraco! Najpierw mozna sciagnac panel i polozyc dziecku na ziemi Ja tez sukni slubnej raczej nigdy nie zaloze fewciu tak czulam, ze nocka bedzie lepsza ale nie chcialam zapeszac Ciesze sie ogromnie Przelecialam Was tylko tak szybciutko bo mnie okropnie glowa boli a dzieci dzisiaj jak na zlosc marudne. Lila z dnia na dzien zrobila sie mega szybka i caly pokoj jest w stanie przeleciec na raczkach w 10 sekund chyba takze tez sie trzeba za nia oganiac Wczoraj na szczescie wpadlam na super pomysl i rozlozylam im basenik na pileczki. Siedzialy w nim 2 godziny
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu, jeśli można spytać?
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: o co ty się mnie chciałaś zapytać??
Jakoś nie załapałam? I ja mam pytanie: do tej pory blogi miałam gdzie indziej, na blog.pl na przykład,więc administrowanie nieco inaczej. Gdzie tu się cholera linki wrzuca na tym blogspocie całym? Chcę mieć Ciebie, Bokeh, Lenovę, Anię i ni hu hu. Instrukcje proszę ![]() Dziewczyny : kurczę, kochane jesteście ![]() Pisałam na szybko wczoraj i znalazłam parę błędów do poprawki, a wy mnie tu jeszcze chwalicie Marsi: no właśnie się cały czas zastanawiam, bo wrzucając zdjęcia kończę z byciem aninomową, muszę pomyśleć, bo siebie na zdjęciach bardzo nie lubię. Młodą będę wrzucać na pewno. ![]() Mała wstała z pierwszej drzemki, a ja razem z nią. Straszny z niej dzisiaj jojczuś jest. Czekam na zakupy z tesco, mają być między 12 a 14. Do t. przyjeżdża rodzina, a że są świeżo po remoncie w domu to dopiero się ogarniają. Robię jej tiramisu - będzie miała dla gości. Tylko ciekawe czy dziecię mi pozwoli )Deli: Szaja dobrze prawi z chodzikami - zauważ, że wsadza się w nie dzieci, które chodzić nie potrafią, zatem "wiszą" w tej uprzęży, wiszą w kroku i mają nieprawidłowo zgięty kręgosłup. Jak dla mnie to on może złe nawyki potęgować, trudne do wyplenienia później. |
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Jakos nie wyobrazam sobie siebie w roli panny mlodej
Mamy cywilny i chyba mi to wystarczy ![]() A jeszcze co do pchacza to my mamy taki: http://allegro.pl/vtech-pchacz-chodz...485217421.html i jest super, polecam! Oczywiscie aukcja pierwsza z brzegu ![]() Kupilam tez dla Lilci taki: http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price...r+prcie+walker ale to juz dla chodzacego dziecka wiec musi poczekac
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-08-23 o 11:33 |
|
|
|
#1729 | ||||
|
Zadomowienie
|
ta zabawa na bank została wymyślona z myślą o Tobie
Cytat:
Cytat:
![]() a pomyslec, ze jeszcze nie tak dawno wystarczyło chodzic po mieszkaniu i pokazywac setny raz ten sam obraz, drzwi itp ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1730 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za dziewczynki, żeby jak najszybciej ząbki wyszły i się nie męczyły Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42406494]https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html warsztaty[/QUOTE] buuu w moim województwie nie ma, a chetnie bym się wybrała Filip usnął, ja siedze z maseczką na twarzy i chyba sobie delikatną kawkę zrobie bo mi się zachciało. Czytam dalej bo zapewne już milion stron naprodukowały
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to się nie przywitałam-Cześć kochaniutkie
![]() U nas noc piękna-spaliśmy od 20:20 do 6:00 i od 6:30 do 10:00 ,kurna ale się wyspałam ![]() Moje dziecko wstaje w łożeczku-od wczoraj kombinował i dziś idzie mu to już coraz sprawniej Insolito- buziaki dla Piotrusia za 7 miesięcy ![]() Aśka-mój jak się obudzi to potrafi godzinę buszować w łożeczku sam Jak już mu się nudzi albo głód doskwiera wtedy mruczy albo kopie w szczebelki ![]() Blog Debrah zostawiłam sobie na deser-a więc idę
|
#1732 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, no pisałaś, że młoda przez zęby przy karmieniu ci sutka chwyta niefajnie i boli?
Linki: projekt--> układ (po lewej )--> dodaj gadżet --> i wybierasz sobie tam są bllgi albo linki do stron |
|
|
|
#1733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio ubrałam Darię w niebieską sukienkę a jak stałam w kolejce to babka się mnie pyta czy to dziewczynka czy chłopczyk ![]() Dużo razy spotkałam się z tym że myśleli że Daria to chłopczyk... Oby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy cywilny i to mi wystarczy. W końcu jesteśmy małżeństwem,prawda? NO ![]() Cytat:
|
|
#1734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
why? też tak zawsze myślałam, a tu już w szpitalu na małym ciasnym łóżku drzemaliśmy razem. Teraz też z nami śpi bo u t. jesteśmy. Instynkt macierzyński nie pozwoli krzywdy zrobić ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1737 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
![]() nie było mnie ,tak jak pisałam wcześniej byłam u rodziców. Chciałam załatwić praktyki ale cóż... Wkurzam się ogólnie bo, u nas na uczelni jest tak że zaoczni sami muszą sobie załatwić praktyki gdzie dziennie już są bezproblemowo gdzies poprzydzielani lub sami sobie wybierają placówkę. Ok. Niestety w Warszawie nikt studenta zaocznego na praktykę nie chce przyjąć, no chyba że zapłaci 500 czy 600 zł Z racji tego pojechałam do rodzinnego miasta z nadzieją że będzie łatwiej. Znam jedną psycholożkę tam i ją zapytałam. Nie bo jest na urlopie, ale poleciła kogoś innego kto mnie wezmie. Ok super. No ale koniec końców wyszedł taki, że będę miała tylko podpis do dzienniczka i pieczątkę że niby chodziłam.Czemu- bo nikt nie chce by ktoś obcy łaził i się gapił.No i jak młody student ma zdobywać doświadczenie ja się pytam?! Sorry za offtop ale musiałam się wyżalić. Fewciu super extra wiadomość !!!! Debrah- blog się czyta jak jakiś bestseler, na prawdę Świetnie piszesz ! Też bym chciała sobie dodać Twój blog, a nie umiem ;/ Marsi-udanego wyjazdu Oczywiście na wyjeździe musiała mnie wkurzyć teściowa kochana, no ale cóż standard. |
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
Btw. dziewczyny, znacie kogos kto ochrzcil drugie dziecko bez slubu koscielnego? Bo nam proboszcz przy okazji chrztu Gabi kazal obiecac, ze w ciagu roku wezmiemy koscielny i stwierdzil, ze drugiego dziecka bez tego nie ochrzci
A moja Mama z tesciowa sie uwziely, ze pojda i go beda prosic Dla mnie to chore, zeby trzeba bylo o to prosic, bo chrzest jest dla dziecka, nie dla rodzicow A moze to ja jestem jakas dziwna
|
#1739 |
|
Konto usunięte
|
Marta, odnośnie prosaków, to ja co jakiś czas sprawdzam tylko czy da się zdrapać - bo jeśli leciutko przejadę paznokciem i widzę, że odchodzi, to zdrapuję
|
|
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
Coś nie umiem się ostatnio zorganizować, wrrrrrrrrrrr jutro muszę ogarnąć ten burdel do okoła bo normalnie masakra, nawet nie mam kiedy Was poczytać.
Gratuluje udanych nocek (fewciu mam nadzieje że teraz już tak zawsze będzie) i współczuje tych kiepskich.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

klask i: za apetyt
teraz rozwala klocki....
e

Nawet mniej stresu kosztuje mnie wizyta u dentysty niż u fryzjera

efekt - na kolejne 4mce dziecko zagipsowane.