Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 11:27   #1231
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
palucha też nie wsadzę a dookoła pępką mi się takie fałdki porobiły :d wcześniej przez bluzkę to taką wieeeeeeeeeeelką dziurę było widać a teraz te fałdki mi widać :P

wiesz, może TŻ dorobił jakiegoś drugiego brzdąca w międzyczasie
zapytaj lekarza na wizycie
najwyżej będziesz miała Nele i Nel
albo stasia( no chyba że Kalego)

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-08-23 o 11:32
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 11:33   #1232
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
zapytaj lekarza na wizycie
najwyżej będziesz miała Nele i Nel
albo stasia( no chyba że Kalego)
może lepiej nie, bo nie jestem przygotowana na dwójkę dzieci od razu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 11:34   #1233
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dla mnie woda niegazowana szczerze mogłaby nie istnieć, wole soki, napoje, herbatę, ale na gazowane mam taką chcicę że szok
Ja podobnie: woda niegazowana Dolewam do niej troszkę syropu jakiegoś, bo nie dam rady inaczej. Przy czym: herbatę gorzką wypiję.. Byle miało to jakiś smak.

Pomyślałam, ze skoro w sypialni mamy każdy mebel z innej parafii, to okleję je jakąś łądną okleiną i gitez. Ale jak ujrzałam ceny oklei to
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 11:36   #1234
lineczka1989
Zakorzenienie

nasturcja, czasami w Lidlu albo Biedronce są okleiny niedrogie

TŻ mnie zdenerwował... ja tu chce mu tort zrobić obiad jakiś fajny a ten mi oświadcza że prawdopodobnie idzie na piwo po pracy... spoko jak chce to niech sobie idzie, ale niech nie myśli ze ja na niego jak głupia będę czekać bo chcę spędzić z nim trochę czasu w urodziny...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-23 o 11:38
Stary 2013-08-23, 11:38   #1235
nasturcja7667
Zadomowienie

Lineczka, dzięki, będę polować
Stary 2013-08-23, 11:39   #1236
lineczka1989
Zakorzenienie

spoko, tu kiedyś jakieś w kwiaty widziałam, w zebry itp

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-23, 11:41   #1237
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Nasturcja ja wczoraj też taki smak poczulam (wspomnienie z rodzinnej imprezy sprzed poltora roku, od tamtego dnia nie pije wódki )
Spać mi się chce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 11:42   #1238
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

A ja mam się oszczędzać przez te skurcze, nie podnosić nic ciężkiego, nawet za bardzo nie odkurzać żeby się nie schylać i nie wysilać siebie i brzucha napinać, ale obiad robić mogę
za wagę
to pooszczędzasz się ze mną

Anoula dopisz mi wizytę + usg na 19.09 g. 17

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 11:46   #1239
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wybaczcie że tylko takie zdjęcie ale całość zobaczycie już niedługo Musicie być cierpliwe
Wygląda interesująco, ale bardzo jestem ciekawa jak wygląda na Tobie więc poczekam na fotki z ślubu

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nigdy nie miałam
Odpukać wczoraj już było ok, także może rzeczywiście Nina coś uciskała... Będę obserwować

I jak na żywo poduchy?

Wygląda jak nówka!

Mi kiedyś pani z DPD zadała to samo pytanie w identycznej sytuacji

Bawełna Ale może dlatego, że sama nienawidzę flaneli

Super, że będziesz miała pomoc

Malutko

Nam od przedwczoraj nie działa pilot
Muszę sobie przełączać na dekoderze

Bardzo ładna!

To identycznie jak ja

Dzień dobry!
Witamy się z Niną w 31tc!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Wrzucam dwa zdjęcia sypialni - zrobione przed momentem, na szybko, telefonem...

Załącznik 5374451

Załącznik 5374452

Załącznik 5374453

To było odświeżenie tanim kosztem, wiadomo, że w starym bloku nie zrobi się cudów (chyba, że robi się wszystko od zera). U nas meble już były, zrobiliśmy tylko ściany i podłogę (podłoga taka, jak w pokoju).
Brakuje jeszcze karnisza z zasłonkami (przykryją te ochydne rurki ) i dywanu (czeka na wytrzepanie). I rolety leżą w szafie, muszę założyć. I mąż musi listwę do końca przykręcić...
Szału nie ma, ale tapetą w kwiatki jestem oczarowana! Może dlatego, że to miła odmiana po poprzedniej ponurej brązowej tapecie... No i na tej ścianie będzie stało białe łóżeczko - swoją drogą wtedy już chyba ani pół kroka nie zrobimy

I jeszcze trzy Ninowe półki - tyle mamy na razie

Załącznik 5374454

Bardzo ładnie się wszytsko prezentuję.
za tydzień!

Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt
za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Dzień dobry

My sobie dzisiaj ładnie pospaliśmy do 10, a wczoraj padłam jak mucha już po 21..
Wieczorem jedziemy do znajomych,a jutro od rana działamy z malowaniem sufitu...

tymczasem muszę się ogarnąć bo jeszcze w piżamie siedzę;D

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-23 o 11:51
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 11:50   #1240
nemosek
Zakorzenienie

Grateczki za tygodnie!!!!!

Cytat:
my kabiną byśmy tylko zawalili miejsce a i tak ta łazienka jest wąska :P
a co to bez drzwi się myć nie można, przecież wejściowe do łazienki będą tylko nie będzie do kabiny na razie będzie zasłona ta kąpielowa czy jak to się nazywa bo same drzwi do koszt ok 400- 500 zł, więc może zrobimy jak TŻ dostanie dodatkowe pieniądze z pracy a to spora kwota będzie więc przemyślimy :P

na podłogę prawdopodobnie będą duże płytki na ścianie będą takie 25x33 kładzione nie pionowo tylko poziomo (jeżeli je jeszcze w castorami złapię bo jest promocja na nie

głowa do góry, zobaczysz los się do Was w końcu uśmiechnie!

zjadłam płatki Lion(dupy nie urywają ) i będę dzwonić i zmieniać okna jak mnie zdenerwują to będe wyczeć jak lew w reklamie tych płatków

Domii, piękna sukienka, będziesz piękną panną młodą!
Można
Tylko skojarzyłam sobie taka otwartą przestrzeń w łazience bez drzwi,zapomniałam że istnieje coś takiego jak zasłona

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wybaczcie że tylko takie zdjęcie ale całość zobaczycie już niedługo Musicie być cierpliwe
Wolę ją zobaczyć na Tobie

Co ty cierpisz na bezsenność

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej kochane;0 melduje sie!!!

ja wczoraj mialam wizyte...wiec tak :zobaczylam wyniki badan i usg i wsio ok a nawet jestem mile zaskoczona bo na opisie na nfz z usg wsio ladnie opisane...czy ytak opisane jak: czaszka:prawidlowa,oczodo ly kosc nosowa prawidlowe ,warga gorna itd itd itd ...ciekawa jestem czy on tak rzeczywiscie wszystko sprawdzal oby bo jestem zadowolona bo martwilam sie jak tam czy wszystko na miejscu..poza tym krew itd ok....natomiast na te moje infekcje wkoncu dostalam gynalgin...mysle ze teraz pomoze bo juz wydalam z ponad 200 zl na leczenie tego swinstwa a rezultatow niewiele bylo poza tym mala kopie i jest ok..

zapytalam czy moge pic melisa na to lekarka ze tak oczywiscie ..a po zakupie na opakowaniu pisze zeby nie pic w ciazy;/

Aaby Ładnie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki!!!
Kurczę pędzicie jak szalone. Wiedziałam że będę mieć sporo do nadrabiania ale 40 str nowego wątku??? A gdzie stary?

Ja i Kubuś czujemy się świetnie odliczamy czas do następnej wizyty 02.09!!! wygrałam walkę ze skurczami w łydkach więc już w ogóle jesteśmy prze szczęśliwi

Jeśli chodzi o ślub to nadal w rozsypce czasowej, ale zaczynam widzieć światełko w tunelu - przynajmniej na tę chwilę...
- garnitur dla męża wybrany
- stylizacja zarostu dla męża wypróbowana i wybrana
- zaproszenia właśnie przywiezione przez kuriera (wrzucam załącznik)
- zdjęcia moje i osobistego przywiezione więc zaczynam przegląd i wybieranie które trafią do księgi dla rodziców
- upominek dla gości wybrany - muszę tylko znaleźć jakąś dobrą fotkę i złożyć zamówienie

Podczas zakupów garniturowych znaleźliśmy mały sklepik z ubrankami dziecięcymi i mój TŻ zakochał się w pewnym stroju dla małego... wrzucam zdjęcie

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco, trzyam kciuki za wizyty i mam nadzieję że czujecie się dobrze. Postaram się nadrobić ale nie obiecuję że będę wstanie...
Fajne że wszystko ok u Was
Bodziaki wymiatają

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 11:51   #1241
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobryyyyyyyyyyyyyyyyy:roz a:
Ja też po wizycie i wszystko ok, ale mam furę tabletek, magnez, żelazo, nospę, i tabletki na ciąnienie, łącznie 8 tabletek dziennie a niby bezproblemowo ciążę przechodzę.

Co do moich dolegliwości i skurczy, to szyjka odpowiedniej długości, brak rozwarcia, szyjka macicy położona nisko w z przodu i dlatego boli- należy wstrzymać się ze współżyciem( ale to o pełen stosunek chodzi, żadnego wkałdania poprostu mąż zawiedziony
A ja waze 64 kg, wżyciu tyle nie ważyłam czyli 6,5 kg na plusie

Ciśnienie dalej za wysokie więc dalej Dopegyt.

I wiadomości z usg: waga w 31 tyg- 1640 g , córeczka pokazałą się w całek krasie jak fajnie było widać paluszki i jak zwija je w pięść jak lekarz mówił że dalej córeczka to mąż nagle czujny się zrobił żeby dokładnie zobaczyć gdzie( lekarz mu pokazywał) dziecko zdrowe, bez rozszczepu podniebienia, serduszko ok.

A ja mam się oszczędzać przez te skurcze, nie podnosić nic ciężkiego, nawet za bardzo nie odkurzać żeby się nie schylać i nie wysilać siebie i brzucha napinać, ale obiad robić mogę
Duża już córeczka
Łoo rany aż 8 piguł.Ale jak trzeba to trzeba i już.
A tam obiadu też nie możesz robić niech się rodzinka wykaże.

Cytat:
no faktycznie sporaśna już dziewczynka

boli mnie brzuch jak na okres
Przestało już?

Bliźniaki

Ale mi się

Znowu się nie wyspałam

I hejo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-23, 11:55   #1242
Mya1989
Zakorzenienie

Siemka dziołchy ja się witam w 27 tygodniu jeszcze tydzień i III trymestr

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Cora, De łączę się w bólu i odczuciach. A może to już tak musi być?

Nasturcja to już nawet nie o te pieniądze chodzi, bo mamy co jeść i w czym chodzić. Wiadomo jakim kosztem ale wiem, że ludzie mają gorzej.
Chodzi raczej o pecha..i tą wieczną próbę wzbicia się choć na chwilę w chmury.

Ja większości waszych linków nie otwieram, bo raz że byłoby mi przykro że nie mogę kupić a dwa, że bardzo mnie to nakręca i tylko się pogrążam.

Miłego dnia Mamuśki. Lecę robić królewnie śniadanko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Skąd ja to znam

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 11:59   #1243
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Przestało już?

Bliźniak
chciałam bliźniaki wcześniej, ale teraz już się przyzwyczaiłam do jednego dziecka :P

troszkę przeszło

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-23, 12:00   #1244
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
spoko, tu kiedyś jakieś w kwiaty widziałam, w zebry itp
W sumie wolałabym jakąś sosnę niż zebrę :P Znalazłam w leroyu za 8.86/mb No trochu to wyjdzie, byle TŻ się zgodził
Stary 2013-08-23, 12:02   #1245
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
W sumie wolałabym jakąś sosnę niż zebrę :P Znalazłam w leroyu za 8.86/mb No trochu to wyjdzie, byle TŻ się zgodził
drewniane tez były bo moja mama kupowała

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-23, 12:04   #1246
nemosek
Zakorzenienie

Po wizycie ok,standardowo
Szyjka zamknięta,wyniki dobre.
Przyplątał sie tylko jakiś mały stan zapalny którego w ogóle nie czuję, ale żeby sie nie rozwinęło to wezmę Nystatynę.

Słyszałam serduszko Maluszka
I łobuziak jeden leży sobie podłużnie jak na plaży i ma pewnie jeszcze założoną nogę na nogę i ręce splecione na karku
Ale tym się na razie nie martwię,jeszcze trochę czasu mu zostało i mam nadzieję że fiknie koziołka.

Ginka mnie dzisiaj pocieszyła mówiąc że jestem wysoka i szczupła i problemu z porodem nie będzie.Taaaa ciekawe to się okaże Sceptyczna jestem

I teraz wizyty już co 2 tygodnie.

Anoula proszę o dopisanie:
6.09 wizyta
20.09 wizyta z usg

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-23, 12:06   #1247
De28
Wtajemniczenie

dzidzia-nie przejmuj sie.Nie rzeczy sa najwazniejsze. My z pierwszym mielismy wszystko pozyczone i uzywane.Nikt nam niczego nie kupil, moze dwa body i tyle. Wiec teraz nas czekal wiekszy wydatek.Ale tez mi bylo smutno, bo mielismy na poczatku wozek po 3 dzieciakow, zardzewialy i jak ogladalam jakie wozki kupuja dziewczyny, to lezka sie krecila.Ale to nie to najwazniejsze.

Podajcie mi prosze sklad no-spy.Moja gin sie zainteresowala.Nie znaja w Niemczech tego leku, a Pani aptekarka jej powiedziala, ze ona z Rosji tez go zna.I z checia by sie z ulotka zapoznala.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 12:06   #1248
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Przyplątał sie tylko jakiś mały stan zapalny którego w ogóle nie czuję, ale żeby sie nie rozwinęło to wezmę Nystatynę.

I łobuziak jeden leży sobie podłużnie jak na plaży i ma pewnie jeszcze założoną nogę na nogę i ręce splecione na karku
Ale tym się na razie nie martwię,jeszcze trochę czasu mu zostało i mam nadzieję że fiknie koziołka.

Ginka mnie dzisiaj pocieszyła mówiąc że jestem wysoka i szczupła i problemu z porodem nie będzie.Taaaa ciekawe to się okaże Sceptyczna jestem

6.09 wizyta
20.09 wizyta z usg

przekręci się jeszcze no i super że z wizyty jesteś zadowolona

opróżniłam jedną półkę w komodzie na rzeczy małej jak przyjdą, strasznie ciasno mi się teraz tam zrobiło

Nela 5/11/13

Czas edycji: 2013-08-23 o 12:08
Stary 2013-08-23, 12:06   #1249
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Duża już córeczka
Łoo rany aż 8 piguł.Ale jak trzeba to trzeba i już.
A tam obiadu też nie możesz robić niech się rodzinka wykaże.

I hejo
Już ich uświadomiłam
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 12:09   #1250
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Skąd ja to znam

Dzidzia żebyś skutecznie malucha podglądnęła

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-23, 12:15   #1251
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

mój kot strasznie lubuje się w łażeniu po węglu i zabawie w nim.. czeka go dzisiaj przymusowe kąpanie bo jest zamiast rudy to czarny

Nela 5/11/13

Czas edycji: 2013-08-23 o 12:16
Stary 2013-08-23, 12:16   #1252
nasturcja7667
Zadomowienie

De, ja mam no-spę comfort , firma sanovi aventis

skład:
chlorowodorek drotaweryny [drotaverini hydrochloridum] 40mg
inne składniki leku: laktoza jednowodna, skrobia kukurydziana, powidon, magnezu stearynian, talk.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Nemosku, no to super z tą plażą to
Stary 2013-08-23, 12:17   #1253
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie wyprawkowe
Czy kupujecie body z krótkim rękawem ? Jeżeli tak to jaki rozmiar?
Bo w sumie będziemy rodzić jesienią i zastanawiam się czy wogóle użyję takiego body z krótkim rękawkiem
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 12:20   #1254
nasturcja7667
Zadomowienie

Oleńka, ja mam jedne, bo mi się spodobały, rozmiar 56 Ale mam zamiar mieć więcej [tak ze 4 sztuki na 62 przynajmniej], bo w mieszkaniu będzie ciepło, poza tym, zawsze mogę założyć na to kaftanik
Stary 2013-08-23, 12:22   #1255
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

6.09 wizyta
20.09 wizyta z usg

Też brałam ostatnio Nestytynę, i stan zaplany znikł

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Bo w sumie będziemy rodzić jesienią i zastanawiam się czy wogóle użyję takiego body z krótkim rękawkiem
Ja mam po 2-3 szt, 56 i 62.

A ja się wzięłam za malowanie paznokcie u stóp... nie lada wyzwanie ;D

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-23 o 12:24
Stary 2013-08-23, 12:22   #1256
ktosiula
Wtajemniczenie

Cześć mamusie i ich dzidziusie!
Będę odpisywać dzisiaj partiami.

Rano mnie młody tak mocno kopał po przebudzeniu powiem Wam, że mnie jakaś fala szczęścia zalewała. Tak leżeliśmy we trójeczkę, tż jeszcze na wpół żywy z ręką na brzuszku a Mikuś dokazywał

Oczekuję na firmę montującą rolety i moskitiery, zamówiliśmy sobie na okna dachowe do sypialni.

Debatują właśnie nad wyborem pościeli i chciałam Was prosić o radę. Wrzucam kilka fotek, która Wam się najbardziej podoba?

Cytat:

Zamowilam nie takie okna jutro bede dzwonic i zmieniac jakos wczesnirj nie zwrocilam uwagi :P
Dobrze, że się zorietnowałaś bo jakby już poszło do produkcji Ale z czym się tam pomyliłaś przy zamawianiu?

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Boże ale nastukałyście w czasie mojej nieobecności.

Jestem po wizycie dziś szybciutko załatwiłam bo akurat nikogo nie było jak przyszłam. Zosia jest na 100% Zosią widać było pipke wyraźnie. Szyjka moja mięciutka i krótka pani doktor myślała czy mi krążka nie założyć, ale powiedziała że jeszcze się wstrzyma do następnej wizyty. A ja myślałam ze zaczęłam 25 tydzień a pani doktor mi napisała 26+1 dzień Powiedziała ze liczy od dnia ostatniej miesiączki a nie z usg. Więc termin mi wskoczył na 28 listopad. A mi się to nie podoba bo wiem że ciąża jest młodsza. Ale widziałam moje cudeńko malutkie na usg - miała otwarte oczka i ssała paluszek, później drapała się po główce. Waży 512g - wiec szykuje się chuda laseczka. Przekręciła się i jest już główka w dół. Mam cały zestaw badań do zrobienia i pani doktor powiedziała że jakby coś było nie tak to mam jej od razu dzwonić i nie zamartwiać się.
Brawa za wizytę! Będzie szczupła modelka! A z USG jaki Ci termin wychodził?

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

Tymus silny i zdrowy, "ksiazkowy".nic miedzy nozkami mu nie zginelo (chociaz juz 2 razy ostatnio snilo mi sie,ze urodzilam dziewczynke jednak),rozwojem i wielkoscia odpowiada na swoj wiek, 1700 wazy (czyli srodeczek),wiek z usg sie zgadza z wyliczankami z OM,wiec data porodu sie nie przesuwa...generalnie wszystko super,mega szczesliwa.
buzke pokazal,ale znowu nie dokonca,bo tym razem przeslonilo go troche moje lozysko,czy tam macica,nie wiem..mamy pol twarzymoje najsliczniejsze pol
za synusia! Nieźle już waży!

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
KTOSIULA - bo pytalas ; tu cala ciaze nie patrzys sie do srodka.
Podobno dopiero jak przyjezdzasz do porodu to sprawdzaja Ci rozwarcie. To tyle )
masakra jakaś....

Cytat:
Śliczne! Wlaśnie miałam pisać, żebyś brała fioletowe! Bardzo lubię meble na wysoki połysk, a już najbardziej białe - mam takie w kuchni, salonie, sypialni i łazience
Fajną masz kolejność kupownia, najpierw wybierasz kolor mebli a później się zastanawiasz jaka podłoga :P Ja bym się bała bialej podłogi robić ze względu na fugi, będą się brudzić...A jak masz ciemne włosy to już w ogóle :/ U góry w łazience mam ciemno szare kafelki i moje blond włosy na podłodze mnie dobijają - często odkurzam. Na dole mam za to w kibelku czarną podłogę (a kafelki na scianach białe i czarne) i jest superowa. Ale to zależy od tego jakie masz te kafelki, u mnie na tej czarnej nie widać np. kropelek jak woda kapnie i wyschnie, jest bardzo "łatwa w obsłudze".

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Jutro ide do gina na wizytę i mam nadzieję dostać L4. Już nie planuję wracać do pracy. Oby się udało...
Oby bez problemu dał zwolnienie, pora odpocząć!

No i na koniec zdjęcia pościeli, pomóżcie dokonać wyboru! Mamy z mężem jeden typ ale nie jestem pewna...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ala i As.jpg (69,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mamo Tato.jpg (68,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mamo Tato2.jpg (91,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mamo Tato3.jpg (71,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mamo Tato4.jpg (93,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Melwa.jpg (21,5 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-08-23 o 12:24
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 12:25   #1257
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam sporo z krótkim rękawem ale czy będę je zakładać to się okaże a mam chyba z 10 szt, może ciut mniej

zszamię kanapki i biorę się za ciasto, chociaż nie wiem czy małż zasłużył...

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-23, 12:26   #1258
nemosek
Zakorzenienie

Wywiesiłam pranie,mam nadzieję że nie będzie padać.

Cytat:
Ja mam parę sztuk używek gdzieś na 62

De tutaj masz opis http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1564
Nie ma u Was Spasfonu? (to taki odpowiednik Nospy)

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Już ich uświadomiłam
Teraz jest Twój czas

Cytat:

mój kot strasznie lubuje się w łażeniu po węglu i zabawie w nim.. czeka go dzisiaj przymusowe kąpanie bo jest zamiast rudy to czarny
Chętnie się kąpie? Przyzwyczajony?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-23, 12:27   #1259
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Debatują właśnie nad wyborem pościeli i chciałam Was prosić o radę. Wrzucam kilka fotek, która Wam się najbardziej podoba?

Hmm, mi się chyba najbardziej podoba pierwsza. Fajna też jest ta z misiem ściskającym serduszko z tą brązową kratką
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 12:28   #1260
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ktosiula pierwsza i ostatnia mnie się najbardziej podobają

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości