Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 05:57   #1171
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Wybaczcie że tylko takie zdjęcie ale całość zobaczycie już niedługo Musicie być cierpliwe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC13411.jpg (55,8 KB, 62 załadowań)
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:57   #1172
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Rozwiazanie z brakiem kabiny też mi się podoba,teraz już coraz bardziej popularne się staje.
A jak będziecie się myć bez drzwi ?

A na podłodze strzeliłam bym jakiś motyw w kolorze śliwki pod kolor szafek.A jakie planujesz płytki małe czy duże?
my kabiną byśmy tylko zawalili miejsce a i tak ta łazienka jest wąska :P
a co to bez drzwi się myć nie można, przecież wejściowe do łazienki będą tylko nie będzie do kabiny na razie będzie zasłona ta kąpielowa czy jak to się nazywa bo same drzwi do koszt ok 400- 500 zł, więc może zrobimy jak TŻ dostanie dodatkowe pieniądze z pracy a to spora kwota będzie więc przemyślimy :P

na podłogę prawdopodobnie będą duże płytki na ścianie będą takie 25x33 kładzione nie pionowo tylko poziomo (jeżeli je jeszcze w castorami złapię bo jest promocja na nie
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ogólnie znowu zaczęła mnie dobijać nasza sytuacja i mam nadzieję, że to nie przejdzie w jakąś deprechę. Jutro idziemy na usg 3d/4d. Ciekawe jak wyjdzie, skoro młody czerep ma u góry. Alisy nie było dobrze widać.
głowa do góry, zobaczysz los się do Was w końcu uśmiechnie!

zjadłam płatki Lion(dupy nie urywają ) i będę dzwonić i zmieniać okna jak mnie zdenerwują to będe wyczeć jak lew w reklamie tych płatków

Domii, piękna sukienka, będziesz piękną panną młodą!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:08   #1173
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
My już z Jaśkiem na nogach właśnie się wzięłam za sprzątanie pokoju Mam wszystko tak idealnie rozplanowane żeby mi czasu nie brakło

Tak w ogóle to okropnie boli mnie kręgosłup (chodzę jak kaleka), chyba mam stresa i został już tylko 1 dzień !
Domii miałaś odpoczywać a Ty cały czas latasz

Dzień dobry

u mnie dzisiaj koniec 25 tyg

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Wybaczcie że tylko takie zdjęcie ale całość zobaczycie już niedługo Musicie być cierpliwe
a ja cały czas miałam nadzieję, że kupiłaś tą zieloną
bardzo ładna sukienka

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:24   #1174
lineczka1989
Zakorzenienie

a moze Domii kupiła zieloną tylko nam nie chce jej pokazać

czekam na info czy okna da się poprawić bo już poszło zamówienie do fabryki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-23, 08:25   #1175
issia88
Zakorzenienie

Witam

Pisałam, pisałam i mi neta na chwile wyłączyli

Domii - bardzo ładna sukienka Koniecznie musisz nam fotki po ślubie pokazać

Wczoraj koleżanka dała listę z wyprawką - w sumie niczym się nie różni o tej z naszego wątku i co? I nie mam NIC z tej listy, oprócz łóżeczka, przewijaka, ubranek i wanienki MASAKRA!!
Może jutro coś na tych targach upoluje

W ogóle to chyba mam stresa przed jutrzejszym 3d/4d Zaczynam mieć coraz to głupsze myśli Cały czas oglądam to zdj z usg i dopatruje rzeczy, których nie widzę :/ Oby do jutra szybko zleciało.

Idę jeść kanapki z nutellą, może dawka cukru poprawi mi tok myślenia
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:28   #1176
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam

Wczoraj koleżanka dała listę z wyprawką - w sumie niczym się nie różni o tej z naszego wątku i co? I nie mam NIC z tej listy, oprócz łóżeczka, przewijaka, ubranek i wanienki MASAKRA!!

W ogóle to chyba mam stresa przed jutrzejszym 3d/4d Zaczynam mieć coraz to głupsze myśli Cały czas oglądam to zdj z usg i dopatruje rzeczy, których nie widzę :/ Oby do jutra szybko zleciało.

za takie myślenie

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-23, 08:31   #1177
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
za takie myślenie
Wiem, wiem, należy mi się, ale to wszystko przez tą moją głupią lekarkę :/
W ogóle to mam brzuch twardy, nie wiem czy się tak ułożyła na dole czy taki mój urok ale żadnych bóli, skurczów nie mam, po prostu tak mam od paru dni :/
Stary 2013-08-23, 08:41   #1178
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Domi sama sukienka mnie nie satysfakcjonuje. Nunu. Poprosze Panne Mloda w opakowaniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:42   #1179
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem, należy mi się, ale to wszystko przez tą moją głupią lekarkę :/
W ogóle to mam brzuch twardy, nie wiem czy się tak ułożyła na dole czy taki mój urok ale żadnych bóli, skurczów nie mam, po prostu tak mam od paru dni :/
spokojnie kochana, wszytsko jest w porządku tylko ta lekarka głupia

uff udało się z tymi okami, dało się je jeszcze poprawić teraz już jest dobrze

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-23, 08:50   #1180
maomami
Wtajemniczenie

Dzień doberek mamuśki,
Domi no ładna ładna sukienka ale z panną młodą wyglądała by jeszcze ładniej
Dzidzia trzymamy kciuki żeby synuś się ładnie pokazał na USG i żeby wszystko było jak najbardziej w porządeczku
Lineczka super że z oknami się jeszcze dało zamienić, oj lepiej żebyś nei musiała na nich ryczeć jak lew a w sumie lwica
Issia za takie myślenie, wszystko jest ok, jutro będą same dobre wiadomości po USG!!

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:51   #1181
malinka123108
Wtajemniczenie

hej kochane;0 melduje sie!!!

ja wczoraj mialam wizyte...wiec tak :zobaczylam wyniki badan i usg i wsio ok a nawet jestem mile zaskoczona bo na opisie na nfz z usg wsio ladnie opisane...czy ytak opisane jak: czaszka:prawidlowa,oczodo ly kosc nosowa prawidlowe ,warga gorna itd itd itd ...ciekawa jestem czy on tak rzeczywiscie wszystko sprawdzal oby bo jestem zadowolona bo martwilam sie jak tam czy wszystko na miejscu..poza tym krew itd ok....natomiast na te moje infekcje wkoncu dostalam gynalgin...mysle ze teraz pomoze bo juz wydalam z ponad 200 zl na leczenie tego swinstwa a rezultatow niewiele bylo poza tym mala kopie i jest ok..

zapytalam czy moge pic melisa na to lekarka ze tak oczywiscie ..a po zakupie na opakowaniu pisze zeby nie pic w ciazy;/
Stary 2013-08-23, 08:51   #1182
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Lineczka super że z oknami się jeszcze dało zamienić, oj lepiej żebyś nei musiała na nich ryczeć jak lew a w sumie lwica
!
nie musiałam ryczeć bardzo miły pan wszytsko szybko załatwił

idę na rynek

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-23, 08:54   #1183
maomami
Wtajemniczenie

Kurde na wrześniowo październikowych mamach dzieciaczki się już sypią jak z rękawa

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:01   #1184
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Issia też jestem juz nerwowa. Brzuch mi zaraz rozsadzi, chyba zaraz strzelę meliskę.

Malinko melisa jest dozwolona w ciąży. Byle nie za dużo.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-23, 09:03   #1185
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

dziewczyny wkurza mnie to jak ktos pyta o plec na co odpowiadal ze corka 2 razy wyszla a pozniej glupie komentarze:" aaaa znam juz przypadek ze miala byc zuzia,zusia w wyszedl kuba;/" to po co ktos sie mnie w ogole pyta ...

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

maomami u nas bedzie to samo za ok 2 miesiace
Stary 2013-08-23, 09:10   #1186
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Zwapnienie na serduszku jest dalej, pytałam z jaką wadą to się może wiązać - pani doktor powiedziała że mam się nie martwić bo dużo dzieci to ma i nie oznacza to wady serca. po porodzie zostanie starannie przebadana bo to już raczej nie zniknie samo.
Najważniejsze, ze wykryte i, że Dzieć jest pod opieką Zobaczysz, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie i urodzinowym party!

jakos kondycja maleje,bo od nadmiaru wrazen,dzwiekow,rozmow rozbolala mnie glowa i padam na twarz

Tymus silny i zdrowy, "ksiazkowy".nic miedzy nozkami mu nie zginelo (chociaz juz 2 razy ostatnio snilo mi sie,ze urodzilam dziewczynke jednak),rozwojem i wielkoscia odpowiada na swoj wiek, 1700 wazy (czyli srodeczek),wiek z usg sie zgadza z wyliczankami z OM,wiec data porodu sie nie przesuwa...generalnie wszystko super,mega szczesliwa.
buzke pokazal,ale znowu nie dokonca,bo tym razem przeslonilo go troche moje lozysko,czy tam macica,nie wiem..mamy pol twarzymoje najsliczniejsze pol

mala jubilatka sie ucieszyla z zabawki,wiec polapalismy troche motylkow razem z nia,a teraz lece na kanape sie wyciagnac odpoczac zanim glowa mi wybuchnie
No to gratuluję!!

Cytat:
Jakie piękny Zawsze chciałam mieć łazienkę w śliwce

Cytat:
Hej mamuśki, do tych co są z Krakowa albo okolic, albo jak któraś będzie zamawiała jeszcze coś dla siebie to mogę polecić sklep Margot. Byłam tam dzisiaj, budka bardzo niepozorna ale jak się wejdzie to pełno kartonów, duży wybór pieluszek tetrowych np ze wzorkami i gładkich ale kolorowyc, butelki, skarpetusie, takie skarpetki z grzechotką na końcu, czapeczki bawełniane, szczotki do włosków, szczotki do czyszczenia butelek, wkładki laktacyjne, smoczki no dużo bym mogła wymieniać.
Ja kupiłam dla siebie dwie koszule, dwa biustonosze do karmienia, naprawde są fajne, zwykłe nie usztywniane ale fajnie leżą, 2 pieluszki tetrowe żółte, jedną w misie, klapki pod prysznic na porodówke, podkłady na łóżko po porodzie, prześcieradełko na przewijak.
Jedyne co to warto przed pójściem tam gdyby któraś wybierała się osobiście zobaczyć sobie na stronie internetowej co mają, no jak się chce koszule to powiedzieć jaką, bo oni to mają w kartonach i w sumie co chwilę tam przychodzi ciężarna po wyprawkę, jak ja byłam to było nas w sklepie ze cztery.
O, super, dzięki! Ja juz wczoraj lookałam na stronkę tego sklepu, i zdecydowanie się tam wybiorę po 10 września

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
co można w ciąży stosować na zgagę??? Oszaleję ....
Mleko, rennie [polecana mi tu na wątku, potwierdzone przez lekarza] i podobno ssanie listków mięty [mi daje]

Cytat:
Witam

Bez stresów, bo Będzie dobrze! Zobaczysz!!

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość

ja wczoraj mialam wizyte...wiec tak :zobaczylam wyniki badan i usg i wsio ok a nawet jestem mile zaskoczona bo na opisie na nfz z usg wsio ladnie opisane...czy ytak opisane jak: czaszka:prawidlowa,oczodo ly kosc nosowa prawidlowe ,warga gorna itd itd itd ...ciekawa jestem czy on tak rzeczywiscie wszystko sprawdzal oby bo jestem zadowolona bo martwilam sie jak tam czy wszystko na miejscu..poza tym krew itd ok....natomiast na te moje infekcje wkoncu dostalam gynalgin...mysle ze teraz pomoze bo juz wydalam z ponad 200 zl na leczenie tego swinstwa a rezultatow niewiele bylo poza tym mala kopie i jest ok..

zapytalam czy moge pic melisa na to lekarka ze tak oczywiscie ..a po zakupie na opakowaniu pisze zeby nie pic w ciazy;/
Bo na większości rzeczy tak jest napisane Są przypadki -rzadkie-, gdy w ciąży melisy nie można, dlatego należy konsultować najpierw z lekarzem

Domi, sukienka ładna, ale zgadzam się z Dzidzią- poproszę Pannę Młodą w pełnym oprogramowaniu
Dzidzia, uszy do góry Może Aliska albo Mały zostaną miliarderami i Wasze finansowe cierpienie zwróci się z nawiązką

Witam się!!
Wszamałam sobie tosty z dżemem truskawkowym i teraz się do jogurtu przymierzam Muszę uświadomić TŻ, ze na tych targach jutro, to chciałabym cos kupić, bo on myśli, ze ja sobie pójdę pooglądać Faceci

A ja się juz dawno w bebilonie zarejestrowałam i nie dostałam misia! Buraki jedne!
Uwielbiam sobie leżeć i patrzeć na zmywarkę, która myje gary
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:16   #1187
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A nie masz problemów z serduszkiem?
I nie martw się o wyprawkę,powoli kompletuj.
Nigdy nie miałam
Odpukać wczoraj już było ok, także może rzeczywiście Nina coś uciskała... Będę obserwować

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Nie uwierzycie-paczka z poduszkami nadana w poniedzialek popoludniu a dzis jest juz u mnie

I jak na żywo poduchy?

Cytat:
Skoro temat wózków na tapecie to ja właśnie dziś sobie spojrzałam czy są na all używane te wózki, co ja kupiłam No i znalazłam w pięknym kolorze http://allegro.pl/wozek-babyactive-e...473619150.html
a mój w załączniku Tylko, że ja kupiłam za 1100zł z fotelikiem maxi cosi już i też używka, ale NIKT się nie zorientował
więc szukajcie dziewczyny - po co przepłacać!!
Wygląda jak nówka!

Cytat:
Wiecie co mam wrażenie że niektórzy ludzie nie używają mózgu, dzwoni do mnie babka z DPD odnośnie mojej przesyłki która zaginęła sobie w akcji. Myślę sobie ok zainteresowali się i w ogóle, no i pyta się mnie czy mogę jej powiedzieć co tam jest w tej paczce no więc jej mówię że pościel dziecięca, zapisała sobie, mówi że dzwonił do niej sprzedawca i zgłasza reklamacje. No myślę ok. No i pani zadaje kolejne pytanie, czy mogę jej powiedzieć jak była zapakowana przesyłka a skąd ja mam to kuźwa wiedzieć skoro nie ja ją pakowałam tylko na nią czekam!!!!!!!
Mi kiedyś pani z DPD zadała to samo pytanie w identycznej sytuacji

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Jakie posciele( materiał) kupujecie do łóżeczka? bo ja już zglupiałam

pościel bawełnianą?
czy bawełnianą flanelową?
Bawełna Ale może dlatego, że sama nienawidzę flaneli

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
W kazdym razie zamowili mi pas podtrzymujacy,ten sciskajacy biodra i lekarka wypisala mi papiery na pomoc domowa. Nawet ze maja mi zakupy robic i sie dzieckiem zajac Nie no bez przesady, tego nie chce. No moze zeby ktos z nim raz na jakis czas na plac zabaw poszedl. Ale wystarczy jak mi odkurza i zmyja podlogi.I tak kasa chorych sobie jeszcze poskresla i zminimalizuje ilosc godzin, bo lekarka dala mi pomoc na 8 godzin dziennie kasa zredukuje pewnie do dwoch dni w tygodniu.I mi tyle starczy.2-3 razy w tygodniu po dwie godzinki wystarczy zupelnie.Nie chce by mi ktos gotowal czy robil zakupy, bez przesady.
Super, że będziesz miała pomoc

Cytat:
podliczyłam ile już wydałam do tej pory na wyprawkę i wyszło mi 420,43 myślę że w sobotę jak będę kupować resztę to wyjdzie mi pewnie coś podobnego może ciut więcej
Malutko

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Nie gadaj ze masz Nc+ bo mi walnelo gniazdko Od hd dwa dni temu a matce caly dekoder w zeszlym tygodniu
Nam od przedwczoraj nie działa pilot
Muszę sobie przełączać na dekoderze

Cytat:
Bardzo ładna!

Cytat:
To identycznie jak ja

Dzień dobry!
Witamy się z Niną w 31tc!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Wrzucam dwa zdjęcia sypialni - zrobione przed momentem, na szybko, telefonem...

Załącznik 5374451

Załącznik 5374452

Załącznik 5374453

To było odświeżenie tanim kosztem, wiadomo, że w starym bloku nie zrobi się cudów (chyba, że robi się wszystko od zera). U nas meble już były, zrobiliśmy tylko ściany i podłogę (podłoga taka, jak w pokoju).
Brakuje jeszcze karnisza z zasłonkami (przykryją te ochydne rurki ) i dywanu (czeka na wytrzepanie). I rolety leżą w szafie, muszę założyć. I mąż musi listwę do końca przykręcić...
Szału nie ma, ale tapetą w kwiatki jestem oczarowana! Może dlatego, że to miła odmiana po poprzedniej ponurej brązowej tapecie... No i na tej ścianie będzie stało białe łóżeczko - swoją drogą wtedy już chyba ani pół kroka nie zrobimy

I jeszcze trzy Ninowe półki - tyle mamy na razie

Załącznik 5374454

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:18   #1188
coralady
Wtajemniczenie

Witam Mamusie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Oj ja też mam bezsenność, ostatnio moim marzeniem jest żeby się wyspać
Oleńka uwierz mi ,ze to marzenie będzie Cię pzreśladowac dłuuugo po porodzie

[QUOTE=lineczka1989;423942 19
lepiej późno niż za późno

[/QUOTE]

lineczka po pierwsze fajne meble do łazienki wybrałaśNie wiem jak tam reszta łazienki,ale kolor blatów obłędny!

Co do realnosci dziecka to przy drugiej rzeczywiście jest inaczej...Czasem mam wyrzuty sumienia z tego powodu.Przy 1 ciąży była mega euforia,celebracja każdego ciążowego objawu itd.Nawet wczoraj z tż na ten temat rozmawialiśmy.Teraz nie ma szału zakupów,bo praktycznie wszystko dla małego mam(gondole musze kupić),oprócz drobnostek które zostawiam sobie na pomysły na prezent np.ręczniczki,kocyk ciepły itd.Przynajmniej bede miała co komu powiedzieć.Dopiero teraz do nas dociera,że On naprawde sie pojawi

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
No to czekamy na Twoje L4! Wtedy nadrobisz z nami towarzyskie pogawędki
Z przyjemnością,ktosiula
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:33   #1189
De28
Wtajemniczenie

coralady-mam podobne odczucia.Wczoraj sie z tego powodu poryczalam.Bo z pierwszym byla ta wiez, ta milsoc od poczatku, od momentu dowiedzenia sie o ciazy.A teraz jakos tak obco i czuje tylko ze maly jest ale nie ma jeszcze zadnego uczucia.Tym razem jest strach, bo wiem co mnie czeka. Mam obawy przed tym uwiazaniem,brakiem chwili na wyjscie do toalety, nieprzespanymi nocami razy 2 (Daniel i teraz 2-3 razy w tygodniu budzi sie w nocy bo cos mu sie sni). Ciesze sie, ale nie tak bardzo jak na pierwsze dziecko i mam z tego powodu wyrzuty sumienia. Do tego ostatnio dobija mnie maz, bo jest z malym moze godzine dziennie a juz po paru minutach traci do niego cierpliwosc.A ja nie potrafie zniesc krzyku i placzu. A tu bedzie teraz podwojnie.

aaby
-poduszki fajne, szczegolnie ta wieksza.Maly jej z rak nie wypuszcza, w nocy sie do niej przytulal.Faktycznie fajnie sie uklada i dopasowuje do glowy.A ta engels wings to myslalam,ze wieksza jest.

Ladna podloga w sypialni.Sciana tez choc nie moj gust ale fajne rozwiazanie.

A co do pomocy-narazie lekarka wypisala mi papiery-teraz jeszcze moja kasa musi to zaakceptowac a z tym bywa roznie

Musze kupic jutro nowa kosiarke.Stara juz kilka razy zionela ducha i wczoraj moj maz sie wkurzyl i oddal ja na zlom.A trawa wielka.ehh
No i musze dzis z kocica jechac do weta, bo mi cos w nocy ostatnio mialczala.A to znak ze cos nie tak.Zajrzalam do pysia a tam stan zapalny,choc mialy 10 miesiecy temu usuwany kamien.Zdjelam z tego zeba plytke nazebna a tam...dziura.No niezle.Czeka moja staruszke narkoza i wyrwanie zeba.A ma juz 14 lat.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-08-23 o 09:36
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:49   #1190
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

za udaną wizytę

Cytat:
Dzień doberek mamuśki,
Issia za takie myślenie, wszystko jest ok, jutro będą same dobre wiadomości po USG!!
Oj wiem, wiem, ale wiecie jak to jest Niepotrzebnie sobie wmawiamy pewne rzeczy i potem mamy lawinę myśli

Cytat:
spokojnie kochana, wszytsko jest w porządku tylko ta lekarka głupia

uff udało się z tymi okami, dało się je jeszcze poprawić teraz już jest dobrze
Super, że okna załatwione Remont idzie do przodu

Cytat:
Kurde na wrześniowo październikowych mamach dzieciaczki się już sypią jak z rękawa
Hehe... za nie długo u nas też tak będzie Ciekawe ile z nas urodzi przed terminem, ile w terminie, a ile nie daj Boże po terminie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Issia też jestem juz nerwowa. Brzuch mi zaraz rozsadzi, chyba zaraz strzelę meliskę.

Malinko melisa jest dozwolona w ciąży. Byle nie za dużo.

3mam kciuki za usg

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Najważniejsze, ze wykryte i, że

Bez stresów, bo Będzie dobrze! Zobaczysz!!

Witam się!!
Wszamałam sobie tosty z dżemem truskawkowym i teraz się do jogurtu przymierzam Muszę uświadomić TŻ, ze na tych targach jutro, to chciałabym cos kupić, bo on myśli, ze ja sobie pójdę pooglądać Faceci

A ja się juz dawno w bebilonie zarejestrowałam i nie dostałam misia! Buraki jedne!
Uwielbiam sobie leżeć i patrzeć na zmywarkę, która myje gary
Mój też taki miał tok myślenia do wczoraj Jeszcze jak mi przeczytał na necie, że okazja do zakupu wyprawki po okazyjnych cenach to już w ogóle
Ja też się rejestrowałam na różnych stronach i żadnych upominków nie dostałam

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Załącznik 5374451

Załącznik 5374452

Załącznik 5374453

To było odświeżenie tanim kosztem, wiadomo, że w starym bloku nie zrobi się cudów (chyba, że robi się wszystko od zera). U nas meble już były, zrobiliśmy tylko ściany i podłogę (podłoga taka, jak w pokoju).
Brakuje jeszcze karnisza z zasłonkami (przykryją te ochydne rurki ) i dywanu (czeka na wytrzepanie). I rolety leżą w szafie, muszę założyć. I mąż musi listwę do końca przykręcić...
Szału nie ma, ale tapetą w kwiatki jestem oczarowana! Może dlatego, że to miła odmiana po poprzedniej ponurej brązowej tapecie... No i na tej ścianie będzie stało białe łóżeczko - swoją drogą wtedy już chyba ani pół kroka nie zrobimy

Załącznik 5374454
Bardzo ładnie wygląda ta ściana, jeszcze jak łóżeczko przyjdzie itp. to już w ogóle super będzie
Stary 2013-08-23, 09:50   #1191
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cora, De łączę się w bólu i odczuciach. A może to już tak musi być?

Nasturcja to już nawet nie o te pieniądze chodzi, bo mamy co jeść i w czym chodzić. Wiadomo jakim kosztem ale wiem, że ludzie mają gorzej.
Chodzi raczej o pecha..i tą wieczną próbę wzbicia się choć na chwilę w chmury.

Ja większości waszych linków nie otwieram, bo raz że byłoby mi przykro że nie mogę kupić a dwa, że bardzo mnie to nakręca i tylko się pogrążam.

Miłego dnia Mamuśki. Lecę robić królewnie śniadanko.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-23, 09:58   #1192
Margot156
Raczkowanie

Hej dziewuszki!!!
Kurczę pędzicie jak szalone. Wiedziałam że będę mieć sporo do nadrabiania ale 40 str nowego wątku??? A gdzie stary?

Ja i Kubuś czujemy się świetnie odliczamy czas do następnej wizyty 02.09!!! wygrałam walkę ze skurczami w łydkach więc już w ogóle jesteśmy prze szczęśliwi

Jeśli chodzi o ślub to nadal w rozsypce czasowej, ale zaczynam widzieć światełko w tunelu - przynajmniej na tę chwilę...
- garnitur dla męża wybrany
- stylizacja zarostu dla męża wypróbowana i wybrana
- zaproszenia właśnie przywiezione przez kuriera (wrzucam załącznik)
- zdjęcia moje i osobistego przywiezione więc zaczynam przegląd i wybieranie które trafią do księgi dla rodziców
- upominek dla gości wybrany - muszę tylko znaleźć jakąś dobrą fotkę i złożyć zamówienie

Podczas zakupów garniturowych znaleźliśmy mały sklepik z ubrankami dziecięcymi i mój TŻ zakochał się w pewnym stroju dla małego... wrzucam zdjęcie

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco, trzyam kciuki za wizyty i mam nadzieję że czujecie się dobrze. Postaram się nadrobić ale nie obiecuję że będę wstanie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kibic.jpg (94,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (101,2 KB, 29 załadowań)
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 10:09   #1193
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki!!!
Kurczę pędzicie jak szalone. Wiedziałam że będę mieć sporo do nadrabiania ale 40 str nowego wątku??? A gdzie stary?

Ja i Kubuś czujemy się świetnie odliczamy czas do następnej wizyty 02.09!!! wygrałam walkę ze skurczami w łydkach więc już w ogóle jesteśmy prze szczęśliwi

Jeśli chodzi o ślub to nadal w rozsypce czasowej, ale zaczynam widzieć światełko w tunelu - przynajmniej na tę chwilę...
- garnitur dla męża wybrany
- stylizacja zarostu dla męża wypróbowana i wybrana
- zaproszenia właśnie przywiezione przez kuriera (wrzucam załącznik)
- zdjęcia moje i osobistego przywiezione więc zaczynam przegląd i wybieranie które trafią do księgi dla rodziców
- upominek dla gości wybrany - muszę tylko znaleźć jakąś dobrą fotkę i złożyć zamówienie

Podczas zakupów garniturowych znaleźliśmy mały sklepik z ubrankami dziecięcymi i mój TŻ zakochał się w pewnym stroju dla małego... wrzucam zdjęcie

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco, trzyam kciuki za wizyty i mam nadzieję że czujecie się dobrze. Postaram się nadrobić ale nie obiecuję że będę wstanie...
Fajnie, że się odezwałaś!! Dawaj czasem znać, co tam u Was!
A strój świetny
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-23, 10:14   #1194
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
dziewczyny wkurza mnie to jak ktos pyta o plec na co odpowiadal ze corka 2 razy wyszla a pozniej glupie komentarze:" aaaa znam juz przypadek ze miala byc zuzia,zusia w wyszedl kuba;/" to po co ktos sie mnie w ogole pyta ...

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

maomami u nas bedzie to samo za ok 2 miesiace
mnie też to wkurza, ale u mnie na 100% pipka widoczna bo mała się jak żabka wczoraj rozłożyła. Ja w sumie też znam przypadek ale sprzed 6 lat u mojej siostry lekarz gadał że dziewczynka a na ostatnim usg że jednak chłopak - ale siostra mówi że on miał pewnie beznadziejne usg - no i zamiast Wiktorii ma Wiktorka. Teraz to już jest lepszy sprzęt i myślę że takie wpadki zdarzają się coraz rzadziej.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 10:18   #1195
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Śliczna sukienka Chyba faktycznie masz stresa jak od takiej godziny już nie śpisz Wszystko będzie super - zobaczysz
A dziś Twój Panieński na forum
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 10:20   #1196
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
co można w ciąży stosować na zgagę??? Oszaleję ....
mi pomaga zimne mleko prosto z lodówki
Stary 2013-08-23, 10:27   #1197
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Super że wizyta się udała i jesteś zadowolona

Cytat:

Oj mnie też coś takiego denerwuje bardzo

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Oleńka uwierz mi ,ze to marzenie będzie Cię pzreśladowac dłuuugo po porodzie
No właśnie powoli zaczynam się przyzwyczajać do tej myśli Ostatnio powiedziałam do męża - wiesz znowu się niewyspałam, ale obawiam się że to już się na lepsze nie zmieni

A tak wogóle to Dzień dobry , bo zapomniałam sie przywitać
Stary 2013-08-23, 10:27   #1198
89Beatka
Wtajemniczenie

dzień dobryyyyyyyyyyyyyyyyy:roz a:
Ja też po wizycie i wszystko ok, ale mam furę tabletek, magnez, żelazo, nospę, i tabletki na ciąnienie, łącznie 8 tabletek dziennie a niby bezproblemowo ciążę przechodzę.

Co do moich dolegliwości i skurczy, to szyjka odpowiedniej długości, brak rozwarcia, szyjka macicy położona nisko w z przodu i dlatego boli- należy wstrzymać się ze współżyciem( ale to o pełen stosunek chodzi, żadnego wkałdania poprostu mąż zawiedziony
A ja waze 64 kg, wżyciu tyle nie ważyłam czyli 6,5 kg na plusie

Ciśnienie dalej za wysokie więc dalej Dopegyt.

I wiadomości z usg: waga w 31 tyg- 1640 g , córeczka pokazałą się w całek krasie jak fajnie było widać paluszki i jak zwija je w pięść jak lekarz mówił że dalej córeczka to mąż nagle czujny się zrobił żeby dokładnie zobaczyć gdzie( lekarz mu pokazywał) dziecko zdrowe, bez rozszczepu podniebienia, serduszko ok.

A ja mam się oszczędzać przez te skurcze, nie podnosić nic ciężkiego, nawet za bardzo nie odkurzać żeby się nie schylać i nie wysilać siebie i brzucha napinać, ale obiad robić mogę
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 10:29   #1199
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Dzień dobry!

Załącznik 5374451

Załącznik 5374452

Załącznik 5374453

Załącznik 5374454

Za tydzień

Sypialnia bardzo ładna, my też robiliśmy tylko podłogi i ściany.
A Ninowe półki już całkiem wypasione
Stary 2013-08-23, 10:30   #1200
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Nigdy nie miałam
Odpukać wczoraj już było ok, także może rzeczywiście Nina coś uciskała... Będę obserwować

I jak na żywo poduchy?

Wygląda jak nówka!

Mi kiedyś pani z DPD zadała to samo pytanie w identycznej sytuacji

Bawełna Ale może dlatego, że sama nienawidzę flaneli

Super, że będziesz miała pomoc

Malutko

Nam od przedwczoraj nie działa pilot
Muszę sobie przełączać na dekoderze

Bardzo ładna!

To identycznie jak ja

Dzień dobry!

Załącznik 5374451

Załącznik 5374452

Załącznik 5374453

Załącznik 5374454
śliczna ta tapeta , garderoba malutkiej też się już zapełnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości