|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
jutro zaczynam 30 tydzień.....jakas masakra...i chyba mi hormony szaleją bo poobrazana jestem. Wczoraj mnie TŻ wkurzył bo od kilku dni go prosze żeby skończył troszkę wczesniej pracę żeby ze mna posiedział itp. przez ten remont to nie spedzilismy ze sobą żadnego calego dnia od 3 miesięcy
ale że on musi robic bla bla. a wczoraj?wczoraj mógł wczesniej wyjsc żeby mecz ogladac...no to jak mam sie nie wkurzac???i jescze sie glupio pyta "co mi jest?"drugie to to ze dostał wczoraj pismo z US ze nie złożył PIT28. w listopadzie 2012 zamykał działalność, w marcy nioslam mu papiery i mówiłam że wg mnie ( a nie jestem księgową) coś mi nie pasi, bo sie tylko za umowe zlecenie rozliczył. ale nie on mądrzejszy bo mu mama tak powiedziała i tak jest. a teraz panika bo miał złozyc do stycznia i musi to do pon załatwic a PITu wypełnić nie umie...i teraz do mnie bo ja sie znam niby i takie tam. powiedziałam ze mnie to teraz chu....obchodzi że niech mu Mama z Niemiec przyjedzie i to zrobi albo niech ksiegowej zapłaci. bo jak trzeba było to mnie nikt nie słuchał...sorka musiałam sie wyżalić |
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Ktosiula mi się podoba pierwsza Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-08-23 o 12:32 |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
1 lub 3 ale najbardziej ostatnia
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z płytkami na podłodze miałam od samego początku trudny wybór więc najpierw wybrałam szafki a potem będę dobierać podłogę do reszty ![]() na czarne się TŻ nie zgadza, bo chciałam błyszczące że będą śliskie i że będzie wszytsko widać na nich a to mydło a to coś tam i o.. więc muszę jakieś inne szukać :P a pościel podoba mi się albo druga albo ostatnia
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak trwoga to do Boga ja przepraszam, ale wypełnienie PITu nie jest jakąś wielką filozofią.. Ba.. w internecie pełno poradników i nawet programów, w tym do PIT 28. więc moim zdaniem powinnaś mu pokazać stronkę np. pit.pl |
|
|
|
|
#1267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój to samo.. jak coś nagle potrzeba,zaczyna się dziać to panika i do mnie,żebym coś poradziła..,pomogła mu napisac itp... A ty się kochana nie denerwuj,hormony na pewno buzują ale nic nie poradzisz
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
nie chętnie właśnie, ale TŻ go trzyma a ja go myję
co prawda podrapie nas strasznie no i miauczy i chce uciec ale czasami innego wyboru nie ma jak wróci z dworu śmierdzący albo brudny, tym bardziej że śpi często w sypialni na łóżku więc zaraz mi pobrudzi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i mają okno w łazience spore okno- a to ważne, bo przy szarej podłodze może byc ciemnawo.
|
|
|
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raczej bardzoej wykorzystamy te na długi rękaw. Chociaz jak dla mnie do domu body i koszulka na długi na góre to wystarczająco, oczywiście zależy jaka jest temperatura w domu ![]() Cytat:
I my meldujemy się po wizycie wczorajszej ![]() Lenka rośnie wzorowo i książkowo, wszystko jest cacy, serduszko bije pięknie Lekarz stwierdził że syzkuje się dzidzia ok. 3,5 kg tak jak Natalcia miała następna wizyta 19 września ![]() Moje dziecie kończy dziś dwa latka, wzruszam się od rana ![]() nie mam pojęcia kiedy to przeleciało Czekam na kuriera bo ma z paczką przyjechać, chyba rogal i rożek przywiezie
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-23 o 12:41 |
||
|
|
|
#1271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Śliczna ta bezowa ze śpiącym misiem miałam podobną do mojego młodszego synusia i ślicznie to wyglądało. |
|
|
|
|
#1272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę.Czyli idealnie-taki średniaczek ![]() I 100 lat dla Natalki!;-*
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1273 |
|
Rozeznanie
|
nic mu nie pokaze i nie pomoge....jestem nafochana i już....
![]() ide dalej mieszkanie ogarniac.....moze do pazdzoernika skoncze;/ |
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę!sto lat dla małej też czekam na kuriera i na listonoszkę i ani jednego ani drugiej nie ma nie lubię tak czekac na paczki
||
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to mam jakiś dziwny humor, pewnie hormony buzują, bo mam już wszystkiego dość... już chciałabym żeby maly był obok nas i żebym się nie musiała martwić, bo po wczorajszej wizycie i info o rozwarciu byłam spokojna, ale teraz jakoś się denerwuję że mi się powiększy a ja nie będę o tym wiedzieć a wizyta dopiero za m-c... ehh osiwieję.
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz już pójdzie z górki.. jeszcze trochę i maleństwa będą z Nami
|
|
|
|
#1278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
normalnie trzepnąć to za mało...
|
|||
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj dużo i będzie okeeej Cytat:
a on mi powiedział że między 13 a 15 będzie kurdeeeesz ... jak go od 14 nie będzie to do sąsiadów pójde spytać czy odbiorą i zadzwonie do kuriera gdzie ma zostawić i już ![]() my mamy szarą w łazience, tylko nie powiem Ci jak sie sprawdza bo jeszcze remont trwa Natalka dziękuje za życzonka
|
||
|
|
|
#1281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje też nie lubiały Sądząc po ilości filmików na necie jak koty się kapią albo pija wodę z kranu to tak ![]() Cytat:
a wizytęTo proszę się pochwalić zakupami ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- acelinka Dzisiaj po południu świętujecie? ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Nystatynka dobra rzecz |
|||
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nemosku, chyba się nie przyzwyczajają, chociaż może i znajdą się takie co lubią ![]() mojej mamy york kąpać się aż tak bardzo też nie lubi ale już suszyć suszarką do włosów owszem
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większośc mam po Natalce. Ostatnio w C&A kupiłam pięciopak bo tamte juz sprane a do lekarza czy coś to chyba wypada ładniejsze ubrać takie najzwyklejsze kupiłam, białe i takiego pieska małego z przodu mają i jakiś napiś chodźmy sie bawić, albo leniwy dzień tylko po angielsku jak kupie jakieś śliczne i "słitaśne" to na pewno sie pochwale dzisia Natalcia ma imprezke w sali zabaw z kuzynostwem (z natalcią 5 dzieci będzie ), a imprezke w domu zrobimy po remoncie jakąś, małą kawe i ciacho dla rodziny bo teraz to nie ma jak i gdzie
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-23 o 13:02 |
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Suczka? |
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
suczka
gdzieś mam jej zdjęcie wystrojonej w spodenki i kamizelkę różową z uszkami oczywiście ciuszki dla yorków, zaraz poszukam
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Natalki
Nie rogala i rożek bym chciała zobaczyć
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
tadam oto Kama w ubrankach
![]() ma jeszcze płaszczyk przeciwdeszczowy z kapturem i kamizelkę na zimę
|
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupujecie sterylizator??
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chciałam w realu oglądnąć bo rogal ma aż 190 cm!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

ale że on musi robic bla bla. a wczoraj?wczoraj mógł wczesniej wyjsc żeby mecz ogladac...no to jak mam sie nie wkurzac???i jescze sie glupio pyta "co mi jest?"

Ale mam zamiar mieć więcej [tak ze 4 sztuki na 62 przynajmniej], bo w mieszkaniu będzie ciepło, poza tym, zawsze mogę założyć na to kaftanik

jak trwoga to do Boga
ja przepraszam, ale wypełnienie PITu nie jest jakąś wielką filozofią.. Ba.. w internecie pełno poradników i nawet programów, w tym do PIT 28. więc moim zdaniem powinnaś mu pokazać stronkę np. pit.pl 

co prawda podrapie nas strasznie no i miauczy i chce uciec ale czasami innego wyboru nie ma jak wróci z dworu śmierdzący albo brudny, tym bardziej że śpi często w sypialni na łóżku więc zaraz mi pobrudzi

Będzie szczupła modelka! A z USG jaki Ci termin wychodził?
nie lubię tak czekac na paczki
ani rama tłuszczu, bo grillowane, kruche, ale tak doprawione, ze mogłabym się dać za nie pokroić
normalnie trzepnąć to za mało...