|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
najwyżej będziesz miała Nele i Nel albo stasia( no chyba że Kalego) Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-08-23 o 11:32 |
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dolewam do niej troszkę syropu jakiegoś, bo nie dam rady inaczej. Przy czym: herbatę gorzką wypiję.. Byle miało to jakiś smak.Pomyślałam, ze skoro w sypialni mamy każdy mebel z innej parafii, to okleję je jakąś łądną okleiną i gitez. Ale jak ujrzałam ceny oklei to
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
nasturcja, czasami w Lidlu albo Biedronce są okleiny niedrogie
TŻ mnie zdenerwował... ja tu chce mu tort zrobić obiad jakiś fajny a ten mi oświadcza że prawdopodobnie idzie na piwo po pracy... spoko jak chce to niech sobie idzie, ale niech nie myśli ze ja na niego jak głupia będę czekać bo chcę spędzić z nim trochę czasu w urodziny...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-23 o 11:38 |
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka, dzięki, będę polować
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, tu kiedyś jakieś w kwiaty widziałam, w zebry itp
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nasturcja ja wczoraj też taki smak poczulam (wspomnienie z rodzinnej imprezy sprzed poltora roku, od tamtego dnia nie pije wódki
)Spać mi się chce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to pooszczędzasz się ze mną ![]() Anoula dopisz mi wizytę + usg na 19.09 g. 17 |
|
|
|
|
#1239 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień!Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty!Dzień dobry ![]() My sobie dzisiaj ładnie pospaliśmy do 10 , a wczoraj padłam jak mucha już po 21..Wieczorem jedziemy do znajomych,a jutro od rana działamy z malowaniem sufitu... tymczasem muszę się ogarnąć bo jeszcze w piżamie siedzę;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-23 o 11:51 |
||
|
|
|
#1240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Grateczki za tygodnie!!!!!
Cytat:
Tylko skojarzyłam sobie taka otwartą przestrzeń w łazience bez drzwi,zapomniałam że istnieje coś takiego jak zasłona Cytat:
![]() Co ty cierpisz na bezsenność ![]() Cytat:
![]() Aaby Ładnie ![]() Cytat:
Bodziaki wymiatają
|
||||
|
|
|
#1241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duża już córeczka ![]() Łoo rany aż 8 piguł.Ale jak trzeba to trzeba i już. A tam obiadu też nie możesz robić niech się rodzinka wykaże.Cytat:
Bliźniaki Ale mi się ![]() Znowu się nie wyspałam ![]() I hejo |
||
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Siemka dziołchy
ja się witam w 27 tygodniuCytat:
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam bliźniaki wcześniej, ale teraz już się przyzwyczaiłam do jednego dziecka :P
troszkę przeszło
|
|
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie ok,standardowo
![]() Szyjka zamknięta,wyniki dobre. Przyplątał sie tylko jakiś mały stan zapalny którego w ogóle nie czuję, ale żeby sie nie rozwinęło to wezmę Nystatynę. Słyszałam serduszko Maluszka I łobuziak jeden leży sobie podłużnie jak na plaży i ma pewnie jeszcze założoną nogę na nogę i ręce splecione na karku ![]() Ale tym się na razie nie martwię,jeszcze trochę czasu mu zostało i mam nadzieję że fiknie koziołka. Ginka mnie dzisiaj pocieszyła mówiąc że jestem wysoka i szczupła i problemu z porodem nie będzie.Taaaa ciekawe to się okaże Sceptyczna jestem ![]() I teraz wizyty już co 2 tygodnie. Anoula proszę o dopisanie: 6.09 wizyta 20.09 wizyta z usg |
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia-nie przejmuj sie.Nie rzeczy sa najwazniejsze. My z pierwszym mielismy wszystko pozyczone i uzywane.Nikt nam niczego nie kupil, moze dwa body i tyle. Wiec teraz nas czekal wiekszy wydatek.Ale tez mi bylo smutno, bo mielismy na poczatku wozek po 3 dzieciakow, zardzewialy i jak ogladalam jakie wozki kupuja dziewczyny, to lezka sie krecila.Ale to nie to najwazniejsze.
Podajcie mi prosze sklad no-spy.Moja gin sie zainteresowala.Nie znaja w Niemczech tego leku, a Pani aptekarka jej powiedziala, ze ona z Rosji tez go zna.I z checia by sie z ulotka zapoznala. |
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opróżniłam jedną półkę w komodzie na rzeczy małej jak przyjdą, strasznie ciasno mi się teraz tam zrobiło
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-23 o 12:08 |
|
|
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia żebyś skutecznie malucha podglądnęła |
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój kot strasznie lubuje się w łażeniu po węglu i zabawie w nim.. czeka go dzisiaj przymusowe kąpanie bo jest zamiast rudy to czarny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-23 o 12:16 |
|
|
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
De, ja mam no-spę comfort , firma sanovi aventis
skład: chlorowodorek drotaweryny [drotaverini hydrochloridum] 40mg inne składniki leku: laktoza jednowodna, skrobia kukurydziana, powidon, magnezu stearynian, talk. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Nemosku, no to super z tą plażą to |
|
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie wyprawkowe
Czy kupujecie body z krótkim rękawem ? Jeżeli tak to jaki rozmiar? Bo w sumie będziemy rodzić jesienią i zastanawiam się czy wogóle użyję takiego body z krótkim rękawkiem
|
|
|
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
Oleńka, ja mam jedne, bo mi się spodobały, rozmiar 56
Ale mam zamiar mieć więcej [tak ze 4 sztuki na 62 przynajmniej], bo w mieszkaniu będzie ciepło, poza tym, zawsze mogę założyć na to kaftanik
|
|
|
|
#1255 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też brałam ostatnio Nestytynę, i stan zaplany znikł ![]() Cytat:
A ja się wzięłam za malowanie paznokcie u stóp... nie lada wyzwanie ;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-23 o 12:24 |
||
|
|
|
#1256 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie i ich dzidziusie!
Będę odpisywać dzisiaj partiami. Rano mnie młody tak mocno kopał po przebudzeniu ![]() Oczekuję na firmę montującą rolety i moskitiery, zamówiliśmy sobie na okna dachowe do sypialni. Debatują właśnie nad wyborem pościeli i chciałam Was prosić o radę. Wrzucam kilka fotek, która Wam się najbardziej podoba? Cytat:
Cytat:
Będzie szczupła modelka! A z USG jaki Ci termin wychodził?Cytat:
za synusia! Nieźle już waży!Cytat:
Cytat:
![]() Fajną masz kolejność kupownia, najpierw wybierasz kolor mebli a później się zastanawiasz jaka podłoga :P Ja bym się bała bialej podłogi robić ze względu na fugi, będą się brudzić...A jak masz ciemne włosy to już w ogóle :/ U góry w łazience mam ciemno szare kafelki i moje blond włosy na podłodze mnie dobijają - często odkurzam. Na dole mam za to w kibelku czarną podłogę (a kafelki na scianach białe i czarne) i jest superowa. Ale to zależy od tego jakie masz te kafelki, u mnie na tej czarnej nie widać np. kropelek jak woda kapnie i wyschnie, jest bardzo "łatwa w obsłudze". Cytat:
No i na koniec zdjęcia pościeli, pomóżcie dokonać wyboru! Mamy z mężem jeden typ ale nie jestem pewna...
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-08-23 o 12:24 |
||||||
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam chyba z 10 szt, może ciut mniej ![]() zszamię kanapki i biorę się za ciasto, chociaż nie wiem czy małż zasłużył...
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Wywiesiłam pranie,mam nadzieję że nie będzie padać.
Cytat:
De tutaj masz opis http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1564 Nie ma u Was Spasfonu? (to taki odpowiednik Nospy) ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Teraz jest Twój czas ![]() Chętnie się kąpie? Przyzwyczajony? |
|
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktosiula pierwsza i ostatnia mnie się najbardziej podobają
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Dolewam do niej troszkę syropu jakiegoś, bo nie dam rady inaczej. Przy czym: herbatę gorzką wypiję.. Byle miało to jakiś smak.
)

za wszystkie dzisiejsze wizyty!
mąż zawiedziony
niech się rodzinka wykaże.