Rossmann cz. XVIII - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 16:32   #4921
Kornella
Zadomowienie

Dot.: Rossmann cz. XVIII

Witam, jestem tu nowa!

Czy ma któraś z Was nylonową rękawice do masażu ? Jesteście z niej zadowolone ? Napiszcie coś o niej Dziękuje

~Erica Spindler
Kornella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:45   #4922
Emilia 25
404 Not Found

Odp: Dot.: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Jak byś znalazła idealny pastelowy róż, napisz który to, też szukam

Ja mam lekko ponad 50 lakierów Części używam regularnie, części niemal w ogóle, najwięcej mam nudziaków (poszukiwanie idealnego) i różnych pastelowych odcieni, mam słabość do pasteli.
Dla mnie idealny nudziak to essie balerina backstage albo ballet slipers. Dojadę do domu to sprawdzę dokładnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-23, 16:46   #4923
gruniaa
Zadomowienie

Odp: Rossmann cz. XVIII

Hej. Są moze w Rossmannie pianki do mycia twarzy Nivea? Czy to dopiero nowość i jeszcze nic nie ma?

gruniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:46   #4924
nicctakiego
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Andzia _27 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj poszlam do Rossa na zakupy. Kupilam:
Isana, odzywka do wlosow suchych i zniszczonych. mam tez szampon ktory mi podpasowal, wiec kupilam i odzywke
Isana, olejek pod prysznic melon i gruszka
Mydlo siarkowe
efektima, maseczka blyskawiczna peel-off
mydlo siarkowe siarkowa moc i z Delii sol ziolowa do kapieli stop.

Wg to smiac mi sie chce, bo wczoraj pisalam ze szafy z eveline u mnie nie ma, a jak sie okazalo jest. albo ja slepa i jej wczesniej nie widzialam albo dopiero co wstawili, bo inaczej tego wytlumaczyc nie potrafie

Co do ilosci lakierow to ja mam tylko 11 i jak dla mnie to za duzo. mam swoje ulubione co czesto maluje i takie, ktore praktycznie nie uzywalam jeszcze i jest ich 3. musze sie za nie wziac, bo szkoda wyrzucac pozniej.
A te rozcienczalniki do lakierow, gdzie moge dostac. sa w Rossmanie czy bardziej w osiedlowych drogeriach?

Jestem bardzo ciekawa nowej gazetki.
allegro albo superpharm.
nicctakiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:48   #4925
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Andzia _27 Pokaż wiadomość
A te rozcienczalniki do lakierow, gdzie moge dostac. sa w Rossmanie czy bardziej w osiedlowych drogeriach?
Nie wiem nak w Rossmannie, ale dziś pytałam o te rozcieńczalniki w 3 drogeriach osiedlowych i w każdej cos tam było. Z Ingloga kosztował ok. 20zł, z Delii ok. 5-6zł i jeszcze z jakiejś firmy były, ale już nie pamiętam.

Na niemieckim fb zamieścili info o powrocie fluidu matującego Catrice. Mój ukochany podkad Infinite Matt wycofali z produkcji jakiś rok tu, woęc niezmiernie się cieszę, że wprowadzają zastępnik. Mam nadzieję, że zbytnio nie ingerowali w skład... :P

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2013-08-23 o 16:50
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:29   #4926
lorek1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Mleczka nie miałam, ale mam miniaturę tego balsamu pod prysznic. To jakaś porażka jest. Firma reklamuje to jako innowację, a tak na dobrą sprawę mogłabyś wziąć dowolny balsam, nałożyć i spłukać .
Gdzie dorwałaś miniaturę? Można ją gdzieś kupić czy dostałaś odlewkę? Pytam bo jestem ciekawa działania tego balsamu a nie chcę wydawać kasy na normalny
lorek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:29   #4927
Iwoka
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy ten olejek jest jeszcze dostępny w R.? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-orchidee.html
Chciałam go wypróbować, ale u mnie nigdzie go nie ma

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:38   #4928
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez lorek1 Pokaż wiadomość
Gdzie dorwałaś miniaturę? Można ją gdzieś kupić czy dostałaś odlewkę? Pytam bo jestem ciekawa działania tego balsamu a nie chcę wydawać kasy na normalny
Padniesz, jak się dowiesz. Moja mama dostała ją do zakupów. W Rossmannie . Taki spontaniczny gratisik .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:39   #4929
Esmerald
Raczkowanie

Dziewczyny mam głupie pytanie . Jestem jak niewypał ze spóźnionym zapłonem . Są u was jeszcze produkty Maybelline Affinitone na promocji ? Aż mi głupio pytać . O pędzle to ja nawet już nie pytam bo wiem, że były problemy z nimi już na początku. Ma któraś z was puder kompaktowy Affinitone? Jak wrażenie, jakie krycie? Nie mogę go znaleźć na KWC .
Esmerald jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:49   #4930
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez Esmerald Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam głupie pytanie . Jestem jak niewypał ze spóźnionym zapłonem . Są u was jeszcze produkty Maybelline Affinitone na promocji ? Aż mi głupio pytać . O pędzle to ja nawet już nie pytam bo wiem, że były problemy z nimi już na początku. Ma któraś z was puder kompaktowy Affinitone? Jak wrażenie, jakie krycie? Nie mogę go znaleźć na KWC .
W Rossmann już nie ma. Idź do Natury, może jeszcze dostaniesz puder Affinitone + pędzelek gratis za 11.99zł. Ja dostałam pędzel jeszcze w poniedziałek. Kolor Light Sand nie jest zły. Dodatkowo możesz zajrzeć, czy są lakiery Catrice na wyprzedaży za 2,99 zł

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-08-23 o 19:53
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 20:02   #4931
Esmerald
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
W Rossmann już nie ma. Idź do Natury, może jeszcze dostaniesz puder Affinitone + pędzelek gratis za 11.99zł. Ja dostałam pędzel jeszcze w poniedziałek. Kolor Light Sand nie jest zły. Dodatkowo możesz zajrzeć, czy są lakiery Catrice na wyprzedaży za 2,99 zł

Nie ma u mnie Natury .
To szkoda, no nic obejdzie się .
Stary 2013-08-23, 20:07   #4932
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
L'oreal Super Liner Ultra Precision - nie ma pędzelka, ale cienką gąbeczkę, która się nie rozkracza, jest miękka, ale nie zbyt gibka.
Dziękuję , właśnie dzisiaj kupiłam jest dokładnie taki jak chciałam.
Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Cedrowa ja mam koło 50, a ostatnio nie mogę przejść obojętnie obok półki z lakierami;-) wczoraj kupiłam kolejne 3 na promocji w Naturze.
Ja mam 40 , na szczęście mój Tż lubi kolorowe łapki i sponsoruje moje lakierowe zachcianki

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
to mnie ostatecznie przekonało do jego kupna, chociaż byłam baaardzo sceptycznie nstawiona do drogeryjnych bb. Na pewno go kupię "na zapas" jeśli będzie kolejne -40%
A nad jakim kremem się tak zachwycacie? miałam oryginalny BB, ale póki co robię sobie od niego przerwę, więc chętnie wypróbuję coś innego
Cytat:
Napisane przez nalezedociebie Pokaż wiadomość
Przepraszam,źle sie wyraziłam miałam na myśli co byłoby najlepsze do nakładania peelingu na ciało? Gąbka?Może jakaś rękawica?Czy po prostu wmasować dłońmi? Ne mam pomysłu
łapki
Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Zamiast peelingu i rękawicy polecam z całego serca gąbkę Syreny. Za jej pomocą zrobisz peeling każdym żelem.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...llulitowa.html
Uwielbiam! Jesteśmy nierozłączne
Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
raczej było: próbka żelu pod prysznic z luksji
ale w następnym też coś ma być w związku z wrześniową promocją, nie wiadomo na ile to prawda i nie znamy szczegółów
w takim razie muszę na niego zapolować , na mojej wiosce pewnie rozejdzie się to jak ciepłe bułeczki... nie orientujecie się kiedy ma być nowy?
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 20:09   #4933
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:

Nie ma u mnie Natury .
To szkoda, no nic obejdzie się .
Może jeszcze jakieś resztki znajdziesz w Hebe, bo do Rossmanów albo nie doszły pędzle albo się rozeszły w ciągu dwóch dni.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:26
Stary 2013-08-23, 20:10   #4934
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko Szanelll Pokaż wiadomość
A nad jakim kremem się tak zachwycacie? miałam oryginalny BB, ale póki co robię sobie od niego przerwę, więc chętnie wypróbuję coś innego
?
Nad tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-bb-cream.html
Jakbyś się zdecydowała, to zrobisz mi porównanie a oryginalnym
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 20:22   #4935
Esmerald
Raczkowanie

Cytat:
Może jeszcze jakieś resztki znajdziesz w Hebe, bo do Rossmanów albo nie doszły pędzle albo się rozeszły w ciągu dwóch dni. Mogę cię pocieszyć, że pędzelek to żadna rewelacja, do podkładów dobry jest flat top typu Hakuro H50, a nie języczki.
Hebe też u mnie nie ma
Stary 2013-08-23, 20:26   #4936
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Hebe też u mnie nie ma
To niedługo będzie.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:26
Stary 2013-08-23, 20:37   #4937
Esmerald
Raczkowanie

No nic, pozostaje mi tylko czekać na super-hiper nową gazetkę .
Dzięki bardzo za pomoc
Stary 2013-08-23, 20:39   #4938
lorek1
Rozeznanie

Cytat:
Padniesz, jak się dowiesz. Moja mama dostała ją do zakupów. W Rossmannie . Taki spontaniczny gratisik .
Łał no to super Ja szukałam na pólkach z miniaturkami i nie było Jeszcze zapytam dostała w oryginalnej buteleczce tak? To może jest szansa że się pojawią w sprzedaży Oby.

Cytat:
To niedługo będzie. Planują wygryźć Rossmana.
Można wiedzieć skąd masz takie informacje? Tez czekam żeby otwarli Hebe w mojej okolicy
lorek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 20:45   #4939
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
Nad tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-bb-cream.html
Jakbyś się zdecydowała, to zrobisz mi porównanie a oryginalnym
No pewka! Jejaaa czemu ja tego jeszcze nie widziałam? kocham kosmetyki Eveline, a to jest zabójcze połączenie i do tego matujący... chyba muszę się wybrać na zakupy
Cytat:
To niedługo będzie. Planują wygryźć Rossmana.
Też tak słyszałam... w sumie jeżeli za ich walką o klientów mają iść częstsze akcje - 40% to ja nie mam nic przeciwko Nie wiem tylko co na to mój portfel i za co będę żyć
Stary 2013-08-23, 20:47   #4940
cosmetix
Makeup challenge winner

http://www.dlahandlu.pl/handel-wielk...cus,29931.html

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:25
Stary 2013-08-23, 20:51   #4941
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko Szanelll Pokaż wiadomość
No pewka! Jejaaa czemu ja tego jeszcze nie widziałam? kocham kosmetyki Eveline, a to jest zabójcze połączenie i do tego matujący... chyba muszę się wybrać na zakupy

Też tak słyszałam... w sumie jeżeli za ich walką o klientów mają iść częstsze akcje - 40% to ja nie mam nic przeciwko Nie wiem tylko co na to mój portfel i za co będę żyć
Na to matowanie akurat nie ma się co napalać, nie daje typowego pudrowego matu. Ale przypudrowany rzeczywiście dłużej trzyma twarz w stanie nieświecenia
Stary 2013-08-23, 21:06   #4942
Zuzanka3
Raczkowanie

Dot.: Odp: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez gruniaa Pokaż wiadomość
Hej. Są moze w Rossmannie pianki do mycia twarzy Nivea? Czy to dopiero nowość i jeszcze nic nie ma?
Pianki do mycia twarzy Nivea są dostępne w Super-Pharm. Kilka miesięcy temu ją kupiłam i pamiętam, że na opakowaniu była jakaś wzmianka, że ta pianka jest produkowana i dostępna tylko w tej drogerii.
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:08   #4943
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
w sumie jeżeli za ich walką o klientów mają iść częstsze akcje - 40% to ja nie mam nic przeciwko Nie wiem tylko co na to mój portfel i za co będę żyć
Konsekwentnie czekam do 20 września

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:25
Stary 2013-08-23, 21:11   #4944
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
Na to matowanie akurat nie ma się co napalać, nie daje typowego pudrowego matu. Ale przypudrowany rzeczywiście dłużej trzyma twarz w stanie nieświecenia
Spoko effect glow też jest przeze mnie pożądany Z resztą tak się już napaliłam, że i tak kupię
Stary 2013-08-23, 21:32   #4945
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Zamiast peelingu i rękawicy polecam z całego serca gąbkę Syreny. Za jej pomocą zrobisz peeling każdym żelem.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...llulitowa.html

o tak, Syrena też fajna, ale uwaga bo na początku może być zbyt szorstka i drapiąca. Jednak po jakimś czasie można pokochać to drapanie Zależy kto jakiego efektu oczekuje i jaką ma skórę

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość

ja widziałam od razu ze te herbaty w cnd maja miec opakowanie zmienione, bo były obie dostepne za każdym razem, tańsze stare i nowe w normalnej cenie
Hm, a ja kiedy je powoli wycofywali szukałam ich w Rossmanach w CND i nigdzie było :/ No ale dobrze, że wróciła. I jest jakiś (chyba nowy?) smak Mango-lassi, też spróbuję, uwielbiam mango Ale poczekam aż dadzą na promocję :p

Cytat:
Potwierdzam, przede wszystkim trzymanie w lodówce i dokładne zakręcanie. CO jakiś czas trzeba przetrzeć zmywaczem gwint buteleczki, żeby zakrętka się dokręcała.
Tak, ten patent jest skuteczny. Kiedyś lakiery gęstniały mi zdecydowanie szybciej.

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;4241406 4]Potrzebuję porady: od kilku dni dumam nad dwoma produtkami Nivea jeden to klasyczne mleczko odżywcze a drugi to ten balsam pod prysznic (niebieski), może któraś z Was używała jednego i drugiego i mogłaby się podzielić odczuciami. Dzisiaj uderzam na Rossmann i nie wiem na co się zdecydować. Wczoraj po kąpieli wsmarowałam i spłukałam ten prysznicowy i fajny efekt ma na skórze tylko ten zapaszek mało intensywny

Mleczko mocniej pachnie i dłużej zostaje na skórze?[/QUOTE]

Nieee, ten balsam pod prysznic to jakaś porażka... Sama parafina, więc nawilżenie żadne. A najbardziej zadziwia mnie ta mega pozytywna nagonka vlogerek z YouTube :/ Co jedna to bardziej zachwycona, ale przy innych kosmetykach to kręcą nosem jak jest parafina w składzie. Akcja promocyjna grubymi nićmi szyta Jak nie lubisz klasycznych balsamow, to dodaj sobie olejku np. Alterry do żelu i już zauważysz różnicę

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ten olejek jest jeszcze dostępny w R.? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-orchidee.html
Chciałam go wypróbować, ale u mnie nigdzie go nie ma
Nie ma, też go dawno u siebie nie widziałam.

Cytat:
Można wiedzieć skąd masz takie informacje? Tez czekam żeby otwarli Hebe w mojej okolicy
Wystarczy zajrzeć na ich Fb - prawie codziennie (!) otwierają nową drogerie w Polsce.
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 21:43   #4946
tempting
Rozeznanie

Ja bym nie narzekała jakby w Polsce DM otwarli, bo do Niemiec trochę daleko, wiem, że są sklepy internetowe, nie jestem otwieraczem ani macaczem ale jakoś stacjonarne bardziej do mnie przemawiają
Stary 2013-08-23, 21:46   #4947
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tempting Pokaż wiadomość
Ja bym nie narzekała jakby w Polsce DM otwarli, bo do Niemiec trochę daleko, wiem, że są sklepy internetowe, nie jestem otwieraczem ani macaczem ale jakoś stacjonarne bardziej do mnie przemawiają
Co to się taka moda zrobiła na to DM? Wakacje w Niemczech?
Stary 2013-08-23, 22:03   #4948
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Nieee, ten balsam pod prysznic to jakaś porażka... Sama parafina, więc nawilżenie żadne. A najbardziej zadziwia mnie ta mega pozytywna nagonka vlogerek z YouTube :/ Co jedna to bardziej zachwycona, ale przy innych kosmetykach to kręcą nosem jak jest parafina w składzie. Akcja promocyjna grubymi nićmi szyta Jak nie lubisz klasycznych balsamow, to dodaj sobie olejku np. Alterry do żelu i już zauważysz różnicę
Tez nie rozumiem fenomenu tego balsamu, ale Nivea musiala sporo zainwestowac w kampanie reklamowa, bo youtuberki przescigaja sie w recenzjach, ktore o dziwo wypadaja w samych superlatywach. Balsam ideał, bez wad! :-/ Polecam olejek Isany do kąpieli albo wtarcie w mokrą skórę oliwki Alterry i po chwili wytarcie ręcznikiem. Skóra nest mięciutka, nawilżona i cudnie pachnie. )) A co do balsamu Nivei to myslę, ze wystarczy jakimkolwiek mleczkiem/balsamem z parafina w składzie sie wysmarowac, spłukać i efekt będzie identyczny w obu przypadkach. :P

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2013-08-23 o 22:04
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 22:07   #4949
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Łał no to super Ja szukałam na pólkach z miniaturkami i nie było Jeszcze zapytam dostała w oryginalnej buteleczce tak? To może jest szansa że się pojawią w sprzedaży Oby.
Bo to taka miniatura promocyjna, jest na niej napisane "próbka nie do sprzedaży" i nie ma kodu kreskowego. Ale próbką bym tego nie nazwała, bo ma aż 50 ml.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 22:10   #4950
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez alinson Pokaż wiadomość
Aha to aktualny Skarb posiadam
Mam nadzieję, że to nie plotka z tą promocją wrześniową. Pytałam ostatnio koleżanki, która pracuje w Rossmannie i mówiła, że nic jej na ten temat nie wiadomo. Być może akurat jeszcze nie wiedziała,.
Promocja skarbowa rusza 20.09, obejmować będzie około 1000 artykułów i podobno ma być dużo kolorówki

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości