|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() no nie ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- UWAGA!!! Happy ostatnio pisała że jak już można pić to nie jest takie przyjemne... no więc - stanowczo zaprzeczam jest to bardzo przyjemne
|
|
|
|
|
#2042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Moja jak się z płaczem budzi tzn. że niedospana. Jak się porządnie wyspi to bez płaczu. Otwiera oczy i się gapi ![]() Dzielnica Bydgoszczy ![]() Wlacha ![]() Ło matko ja tez od wtedy bez alko I jeszcze trochę tej abstynencji mnie czeka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() współczuję, czytałam na fb ja bym zaryzykowała ![]() a w sumie nie ma czego pokazywać. Mega drogie balerinki No ale dobra... http://www.butydlakazdego.pl/index.p...z&x=101464&p=2na żywo prezentują się lepiej. I są mega, mega wygodne. U mnie kosztują jedyne 209zł ![]() a w pracy chodzę w takich: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAA&dur=350
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
a w ogole dziewczyny, wczesniej nie pisalam, bo nie bylo to pewne, ale duzo sie u nas zmienia teraz
maz wyjezdza mi w niedziele w delegacje na dluzszy czas, na razie nie wiadomo na ile, bedzie przyjezdzal co 2 tyg, w związku z tym ja od wrzesnia zmieniam etat na 1/4 żebym mogla być z Czarusiem do pracy będę chodzic w weekendy no i tak praktycznie zostaje z Czarusiem samiutenka, mieszkajac na 4 pietrze, trochę się boje czy dam radę to ogarnac jak coś to.będę uciekać do mamy na wies |
|
|
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedne i drugie twarzowe że tak powiem ![]() Cytat:
dasz radę |
||
|
|
|
#2046 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
budzi się i bastadasz rade na pewno Patrzta jak mi dziecko kota molestuje: https://www.youtube.com/watch?v=-2q_z59cUO0 ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- NO MÓWIŁAM ŻE BEZ SZAŁU (capps)ale wygodniutkie takie że hej no i nawet moje giczki jakoś tak atrakcyjnie w nich wyglądają ![]() A te służbowe... no cóż... dawali, trza było brać ![]() i tak nie są złe bo niektóre dziołchy w sklepie mają takie: https://www.google.pl/search?q=obuwi...ml%3B459%3B459
|
|
#2047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale slodko
|
|
|
|
|
#2048 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2050 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Ide spać.
Sija
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej no bo masz takie atrakcyjne nóżki ![]() ile Wam płacą że zgadzacie się chodzić w takim czymś ![]() nie może być ![]() buuuuuuuuuuuuuuuuu |
|
|
|
|
#2054 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
A nie jest Januszem
![]() Cytat:
Zatrzymał się wracając pod lidlem, kupił se browara i kazał się odebrać autem, bo już nie ma siły pchać wózka ![]() Cytat:
Cytat:
Topisz smutki w alkoholu ![]() Cytat:
![]() Mi tego nie musisz mówić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co będzie z Czarusiem w weekendy? Posprzątałam se chałupę trochę. Jutro jeszcze poodkurzam i oblecę mopem i będzie elegancko. Póki co idę na rower i już nie wracam. Tym bardziej, że tż mnie chce dzisiaj zbałamucić Ponadto zestresowałam się przeokrutnie, bo Ewka pijąc mleko na noc się tak masakrycznie zachłysnęła, że aż jej nosem poszło a smoczek ma 3 dziurki i jest do niego przyzwyczajona więc nie wiem dlaczego tak. Bidulka się też strasznie przestraszyła więc dzisiejszej nocy jeszcze jej cycuszków nie pozbawię
|
|||||||
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa no tak, tak czy siak licze na jakieś spotkanie kiedyś a no właśnie Wypiłam piwko i jakoś mnie tak zamuliło Adaś śpi od 19
|
|
#2056 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to pije tylko lecha free albo karmi ![]() No raczej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Wczoraj w lidlu czailam sie na sushi ale bylo z sosem wasabi, więc nie wzięłam bo nie wiem co młoda by na to powiedziala Jadła juz któraś karmiaca ostre?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Adaś już froteruje podłogi i gaduli sobie.Nocka dziś w miarę spokojna nie wiem może to mleko zaczyna pomagać i Adaś już takiego świądu nie odczuwa. Ooo właśnie mnie czaruje i robi słodkie minki. A zapomniałam że w środę skończył 8 miesięcy jeju jak ten czas leci szybko. Czytałam że próbujecie oduczyć dzieciaczki jeść w nocy, ja Adasia szybko oduczyłam i to dość dawno. Jeszcze jak mógł pić herbatki czy soki to w nocy dawałam mu tylko to popić. Teraz tylko samą wodę przegotowaną pije i się bardzo szybko oduczył pić mleko w nocy.
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana, za niezałożenie tych chodyli grozi mi nagana ![]() Cytat:
![]() nie no bez przesady ale biorąc pod uwagę ze za ostatnie zapłaciłam 20 zł to rozumisz ![]() ![]() oj współczuje, biedna Ewcia
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
w weekend moja mama bedzie mogla przyjezdzac dzis w nocy znowu butle musialam zrobic, a już mi ladnie na samej wodzie wytrzymywal moze za liche jedzenie w dzien mial, bo nie jadl deserku i obiadku to też tylko parę lyzeczek dal sobie wcisnac |
|
|
|
#2060 |
|
Rozeznanie
|
ale może ma ambicje wygryźć któregoś Janusza
albo się okaże że oprócz lewego i prawego jest jeszcze Janusz dolny i górny na przykład ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- ja wciągnęłam sporo sushi z wasabi i nie zauważyłam efektów ubocznych. Zresztą w zasadzie jem wszystko. I czasem zapijam koprem, wbiłam sobie do głowy że złagodzi ewentualne dolegliwości, chociaż nie wiem czy tak jest czy nie, teraz to już piję z przyzwyczajenia bo mi zwykła herbata przestała smakować. |
|
|
|
#2061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry U nas znów w nocy pobudki z płaczem, ja nie wiem, co mu jest, czasami śpi ładnie całą noc a czasami ciągle się budzi i wystarczy tylko pogłaskać lub przytulić i zasypia może drugi ząb idzie...
|
|
|
|
|
#2062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() Moja kumpela dawała wodę w nocy, żeby młoda się nie budziła i owszem przestała sie budzić (miała 8-9 miesięcy wtedy). Ale ok. roczku znów zaczęła się budzić (nie na jedzenie) i już nic nie poradzą - muszą wstawać. Do teraz się budzi a ma rok i 2 miesiące Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
Ale Adaś miał taki okres i to dość długo że spał od 19 do 7 rana bez pobudki, teraz fakt faktem przebudzi się czasami kilka razy w nocy ale to wtedy dam mu popić kilka łyczków wody w łóżeczku i dalej śpi albo czasami muszę go ułożyć bo np. leży po drugiej stronie łóżeczka z nogami w szczebelkach, czasami marudzi na zęby no i przez tą alergie się drapie wszędzie.
|
|
#2064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
|
|
|
|
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pobudki co godzine, cycek tak, ale po minucie ssania jednak nie, wypręzała sie jak struna, na rękach źle, w łóżeczku źle, w łóżku ze mną było ok.przez godzine, a potem znów źle... już zaczęłam depresje łapać, bo mnie strasznie myśli agresywne gnębiły Cytat:
Kupiłam buty Ula dostała 2 słoiczki z zupkami gerbera i półprodukty na jesienną czapkę
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
nacytowałam, coś się rypło i nie ma odpowiedzi
pierdzielę nie piszę od nowa ![]() Villemi dasz radę, ja też na IV chałupa sprzątnięta, pogoda cudna tyle że mam z Janem kłopot od kilku dni jedzeniowynawet na kaszki mi się wypiął
|
|
|
|
#2068 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale mamy ruch w interesie
![]() Ja dziś pospałam prawie do 11, oczywiście z przerwami. I wcale mi nie lepiej niż jak śpię do 8. Młoda właśnie pojechałam z tżtem na działkę więc kończę sprzątanie, trochę poczytam a potem siadam do roboty. Boże jak dziwnie ![]() Cytat:
Za to ostatnio walnęła kupy killery i się zastanawiam czy to bardziej po pizzy czy bardziej po tiramisu, które jadłam poprzedniego dnia. Wcześniej te już jadałam i jedno i drugie i jakoś tak nie waliło okropnie W ogóle po tej akcji z tymi nitkami w kupie po bananie uświadomiłam sobie, że chyba za mało obserwuję swoje dziecko w tym względzie Przyjęłam, że jak jej brzuszek nie boli to jest ok. ale może powinnam też zwracać uwagę na te śmierdzące kupy Wy się tym przejmujecie?Cytat:
![]() A ja właśnie odkryłam, że w ch koło mnie jest sklep z bucikami po 29,9 I jeszcze nigdy w nim nie byłam, niemożliwe ![]() Cytat:
![]() Kurna może u Ciebie ten koper tak działa odchudzająco... ![]() A w ogóle proszę proszę... raz się postraszyło i zaczęła się odzywać koleżanka ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego ostatnio pytałam o te kupki czy to normalne ![]() bo tak to czy śmierdząca, czy rzadsza czy bardziej zielona czy żółta - mnie że tak powiem zwisało ![]() u nas też ostatnio Jan znów płacze w nocy ale pogłaskamy i jest ok tylko czasem tak 5-10 razy trzeba wstawać ![]() wczoraj jak komicznie wyglądało szukanie smoka zaczął szukać wpychać, włożył ale odwrotnie no to przekręcał aż w końcu miał w porządku ![]() po co Janowi zabawki ![]() właśnie przepełzał już cały przedpokój znalazł fotelik co stał na podłodze, przewrócił polizał i popełzał dalej
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
a jak ogarniasz temat spaceru kiedy sama z Janem jestes? gdzie wozek trzymacie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

no i nawet moje giczki jakoś tak atrakcyjnie w nich wyglądają 

)
drogie!!
Adaś już froteruje podłogi i gaduli sobie.

Przyjęłam, że jak jej brzuszek nie boli to jest ok. ale może powinnam też zwracać uwagę na te śmierdzące kupy
znalazł fotelik co stał na podłodze, przewrócił polizał i popełzał dalej