|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dziewczyny przeżyliśmy wszyscy chwile grozy dzisiaj...
Przygotowania trwały, teściowa zarządzała wszystkimi i wszystkim. Zarządziła że ja i szwagierka (ta która jest w ciąży) mamy usiąść wygodnie na górze i przecierać sztućce i talerze no i porozkładać już na gotowo... Rozmawiałyśmy dość długo, śmiałyśmy się, żartowałyśmy, wypytałam ją jak się dokładnie czuje itd. W pewnym momencie moja szwagierka wyszła do łazienki i wróciła z płaczem... nie trudno było się domyślić o co chodzi, TŻ się załamał, ja nie wiedziałam jak go pocieszyć, szwagierki i teściowa płakały... Zrobiła się grobowa atmosfera i w pewnym momencie stwierdziliśmy z TŻtem że w naszym najważniejszym dniu będzie panowała atmosfera jak na stypie. Na szczęście szwagierka pojechała do szpitala i okazało się że jest wszystko ok, lekarz otwarcie jej powiedział że może poronić po raz kolejny ale wszyscy cieszymy się że jest dobrze, choć oni wszyscy nie wierzą ja wierzę że tym razem się jej uda... Rozmawiałam z nią dzisiaj i widzę że nawet w stosunku do mnie jest zupełnie inna od kiedy wie że sama też jest w ciąży. Nasze stosunki nieco się polepszyły ale fajerwerków nie ma. Dziewczyny błagam trzymajcie kciuki za to żeby ten jutrzejszy dzień był najszczęśliwszym w naszym życiu
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-08-23 o 22:50 |
|
|
|
#1532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
też chciaałbym znać dzień porodu na taki prawie że pewnie śliczne zdjęcia!! Cytat:
a ja tam nie wiem, mąż jest od taich spraw wiec on to bedzie ogarniał ..
|
|
#1533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojejku Domi współczuję Twojej szwagierce..moja szwagierka całą ciążę leżała..Nawet na chwilę nie wstawała, bała się nawet chodzić do toalety.Tak Twoja szwagierka też powinna cały czas leżeć.Czy ją zszyli?Moim zdaniem powinni jeśli się tylko da. A jak nie bo może mieć za krótką szyjkę macicy to jest jeszcze coś..kapturek się chyba nazywa
![]() Domi pamiętaj że to w dużej mierze od Was zależy czy będzie to najpiękniejszy dzień w życiu. Bo to Wasza miłość jest najważniejsza, to że składacie sobie przysięgę i jesteście razem szczęśliwi, a impreza to sprawa przyziemna.Wyluzuj nie myśl o tym już reelaaaks |
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony współczuje jej!
|
|
#1536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chodzi o to, że przy pierwszym cc miałam brzuch "docinany", bo niestety cięcie było za krótkie. I obojętnie potraktowano moją wadę, a w jej przypadku to bardzo ważne, aby dobrze zszyć; wręcz jak perfekcyjna krawcowa. Niestety nie wiemy jak się uporali i istnieje ryzyko, że macica nie wytrzyma; pęknie. Cytat:
.Cytat:
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że Jaśko nie pozwoli mi się stresować i zaraz skopie mnie tak bardzo że znów wszystko wróci do normy |
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie pokazuje "hurrraaaaaa!" Alisa jak się urodziła i położyli mi ją na chwilkę taką cieplutką na klatce, z wielkimi, mocno otwartymi czarnymi oczami, to własnie wyglądała tak jak piszesz- i zapytałam się jej, "do kogo Ty dziecko jesteś podobna?". bo podobieństwa nie widziałam. Dopiero w 2 i 3 dobie pokazała, że Mamusiowa
|
|
#1539 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cieszymy się razem z tobąCytat:
![]() Ale słodziak Dziewczyny, masakra, znowu mi pełno krostek wyskoczyło na buzi czym można się smarować nigdy nic nie używałam bo nie miałam takich problemów a teraz to istna tragedia co chwilę drobne krostki ciągle tylko powtarzam że mój synek to będzie pięknyA Rybko mogłabyś dopisać mi imię Bartuś? Bo chyba już tak zostanie a i Anoule bym prosiła o wizytę 04-09
|
||||
|
|
|
#1540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie powiem mu o tym że wszystkie maluszki mają takie niech się cieszy![]() A właśnie ja leżałam z dziewczyną która przy 1 porodzie pękła tam. I drugi porod też ma mieć naturalny.W ogóle to się zastanawiam czy po pęknięciu macicy jest możliwe że wróci do stanu sprzed ciąży? |
|
|
|
|
#1541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj mieszkanie nie umeblowane to takie w którym kuchnia jest cała ( meble , zlew , lodówka , pralka , zamrazarka i kuchenka czasem zmywarka i suszark ana pranie ) oczywiście łazienka i w każdym pokoju łózko pojedyncze lub podwójne. CO do twojego porodu , jedna z tych dziewczyn wrześ-paźdz była na fenetrolu . Lekarz kazał jej odstawić chyba w 38tc i na drugi dzień urodziła . Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie boje ze też nie bede widziała podobieństwa między nami a dzieckiem . Ale minie pewnie jak urodzę
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas nieumeblowane znac y ie ze nie ma nic. oprócz muszli klozetowej i baterii - ale to tyle. Co kraj to inaczej. My mieliśmy nieumeblowane- ale właścicielka powiedziałą że zostawi meble które tu są w pokoju bo nie było kiedy wyrzucić i tyle. Była wanna, muszla, umywalka, zlew i szafki w kuchni- 3 szt, oraz meble w pokoju0- te PRLowskie Hm... no zobaczymy jak to u mnie wyjdzie. Mam nadzieje dowiedzieć sie na tej dod wizycie cos wieceej
|
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
a ja idę juz spać, postaram sie rano odezwać, ale nie wiem jak to będzie
Dobranoc!!
|
#1548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam |
|
|
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyjrzałam przez okno i czuć taki zimny jesienny powiew wiatru..Już jesień czuć jak nic.
|
|
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"W leczeniu pęknięcia macicy zagrażającego podaje się jak najszybciej środki rozkurczowe i kończy poród cesarskim cięciem. Jeśli pękniecie już się dokonało, życie rodzącej może uratować tylko natychmiastowe otwarcie brzucha, wydobycie płodu i zaszycie lub w ostateczności usunięcie pękniętej macicy, a następnie intensywne transfuzje krwi." Do pełni sprawności raczej nie wróci. Hm...ja roniłam dwa razy i nikt mi szwu nie proponował.
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Panna młoda ucieka się wyspać, chyba czas najwyższy odpocząć, odsapnąć i się zrelaksować.
Kolorowych snów
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Napisałam ładnego posta i mi coś nie chcialo wysłać
Domi - wszystko będzie pięknie jutro za szwagierkę, oby tym razem szczęśliwie dotrwała do rozwiązaniaDzidzia - super, że wszystko z synusiem ok Była położna przed chwilą i ciśnienie spadło następne mierzenie po 2... U współtowarzyszek jeszcze są goście dobrze, że każy ma swoją przestrzeń za parawanem ![]() Poczytam trochę o lulu. Dobrej nocki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1554 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ponadrabiam troszkę a może wszystko
bo padam,prawie3,5 godziny na SR wymęczyły mnie chociaż było super.I jeszcze coś mnie podbrzusze rozbolało,jak wyszłam z SR zażyłam lek i teraz w domu już ok.Głodna też byłam i mnie tak ściskało ![]() A wrażenia opiszę jutro Za dużo napisałyście dzisiaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Basiaa Fajnie że u ciebie i maluchów ok.Pięknie się rozwijają Skoro lekarka stwierdziła że nie ma potrzeby zakładać to po co ingerować . Cytat:
![]() Mi zawsze tak skoczy jak się zdenerwuję albo jestem u lekarza rodzinnego ![]() Ostatnio jak miałam u kardio takie ciśnienie to tylko zapytał czy miewam takie częściej.Ja że nie i nic się nie odezwał. Ale Ci posiłek zapodali ![]() Mya Pożyczaj kasę i kupuj,jaki miętowy kolorek Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak się prawie cały dzień nie odezwałaś ![]() Fajnie Ci się udało z wizytą,może w końcu dowiesz się jakiś szczegółów Cytat:
![]() ![]() Świetnie |
|||||||
|
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fuj jakie mają koła dziwne ![]() Cytat:
Kyte Nie przejmuj się mój sobie leży jak na plaży w poprzek ![]() Jeszcze maja miejsce żeby fikać więc i się obrócą.Na pewno! Córeczka taka w sam raz ![]() Dzisiaj przecież impreza Domi,chyba załapałam się na końcówkę ![]() yeee eeeeee yeeee Kyte Za☠☠☠istego striptizera załatwiłaś |
||
|
|
|
#1556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja szwagierka miała ten szew właśnie lekarze jej powiedzieli że bez tego nie ma szans na dotrzymanie ciąży. Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Szukam jakieś fajnej stronki z przepisami dla kobiet z cukrzycą ciążową. |
||
|
|
|
#1557 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Żeby spadło Cytat:
![]() Ryba Jak nie urok to .. ale sobie lecą w kulki z netem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja za to uwielbiam baleriny!!!!!A w obcasach to wyglądam jak żyrafka |
||||
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
A szew to chyba taki na szyjke? Jak sie skraca? I to chyba tez Od ktoregos tygodnia dopiero? AnTIBIA miala miec zakladany to ona moglaby cos na ten temat powiedziec .. Ja wam tylko powiem ze te Oilatum jest rewelacyjne. Nie wiem jak dla dzieci ale dla mnie jest super. Wypierdzielilabym wszystkie balsamy I oliwki jakbym odkryla to wcsesniej.. Oby tylko pomoglo na swedzenie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O dobrze że polecasz zastanawiałam się nad olilatum czy pomaga faktycznie.Teraz już sobie kupię
|
|
|
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do macicy- to chyba zależy jak pękła. Bo może i podłużnie, i poprzecznie i może porozrywać. nie wiem, ale nie chcę próbować. chcę mieć więcej dzieci za lat kilka. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

też chciaałbym znać dzień porodu na taki prawie że pewnie
a ja tam nie wiem, mąż jest od taich spraw wiec on to bedzie ogarniał ..

?
jak się prawie cały dzień nie odezwałaś

To już ponad miesiąc po ślubie, ależ to zleciało!