|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Zawsze do usług
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja palę z kloszem i nie zauważam słabszego zapachu, dla mnie wszystko jest tak jak bez ![]() Illuma lid mam zimowy, więc na razie nie próbowałam ![]() Lele a jaki masz klosz? |
|
|
|
|
#2793 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie dzisiaj winogronka w Vineyard
Świeca w drodze, więc mogę spokojnie wykańczać wosk
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Doszła do mnie od Pana Przemka duża świeca Aloe Vera. Bardzo bardzo w moim guście! Kolor zielono-morski ma, a pachnie czymś trudnym do określenia, ewidentnie roślinno-zielonym, ale jednocześnie łagodnym. Nie jest to trawa, nie są to kwiaty... Troszkę może Garden Hideaway mi przypomina, ale wlaśnie mniej trawiasto-kwiatowa jest. Zapach relaksujący i przyjemny. Już uwielbiam
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
W TKMaxxie na Marszałkowskiej 3 duże świece Pure Radiance o zapachu jabłka i cynamonu, 54,99zł (jeśli dobrze pamiętam, coś koło tego)
![]() Kasiulka, ja dziś byłam w BBW i poszłam zbadać tę świecę Midnight Pomegranate i mam coś ciekawego ci do powiedzenia Są jej dwa rodzaje! Jedna to taka gdzie wosk jest lekko różowawy, a druga gdzie wosk jest biały... ta z różowym pachnie jak moje mydło o tym zapachu, obłędnie Mają też inne naklejki, ale nazwa ta sama, identyczna.
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzmi przecudownie ![]() Cytat:
więc powinna być ta pierwsza swieca. Jednak ja tam wyczuwam ciut cynamonu ciekawe jak będzie przy paleniu.Ogólnie to Wam powiem, ze dziś zakładam spór na ebay. 5 tygodni oczekiwania, 60 dolarów wysyłka, niby sprawdzona sprzedająca z tysiącami komentarzy. Numeru wysyłki jednak od niej nie uzyskałam i zakładam spór zanim mój czas na to sie skończy i stracę gruba kasę. Mam nadzieje ze odzyskam pieniądze.
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2013-08-23 o 16:40 |
||
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
a szybko Pan Przemek wysyła zamówienia?
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- kasę odzyskasz, ebay ma dobry system oddawania kasy |
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuje kochane moje. Pocieszacie mnie. Pal sześć już woski, grunt żebym gotówki nie utopila. Pan Przemek wysyła szybciutko ostatnio czekałam najdłużej ze wszystkich razow tzn. wysłał na 3 dzień po wplacie, ale ogólnie na drugi dzień po wpłaceniu kasiory wysyłka leci.
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w białej czułam trochę cynamon, w tej różowawej wcale a wcale
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Spór założony
czekam na dalszy rozwój wypadków. Teraz mam dostać jakąś odpowiedź od sprzedającej, później mogę dalej działać. Szkoda tylko, że moja pierwsza transakcja na ebay tak się kończy. Dorotie85 robiła u tej sprzedającej zakupy (w drugiej części wątku czytałam) i dostała swoją paczkę w 8 dni, ale teraz kobieta coś kręci. Zamilkła po prośbie o numer wysyłki.
|
#2803 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Nie zrażaj się jednak,na pewno wszystko się wyjaśni i poniuchasz setki zapachów
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle jakoś ludzie zrobili się mniej uczciwi albo pecha mam. Od ponad 10 lat kupuję przez internet (ilość produktów pewnie idzie w tysiące już) i raz mi się zdarzyło, że towar nie doszedł, ale sprzedawca bez ceregieli przesłał drugi egzemplarz natychmiast. A teraz, w ciągu kilku miesięcy już trzeci raz mam duże problemy z transakcją. Ostatnio dostałam kolejne tłumaczenie (typu: poczta/kurier niesolidni, bank parszywy i połowa rodziny w szpitalach), a potem ciiiiiisza.
Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2013-08-23 o 18:17 |
|
|
|
#2805 |
|
Zaczytana online
|
Wykończyłam wosk Wild Passion Fruit - przyjemny, letni,ale nie będę za nim płakać
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Palę dalej Aloe Vera. Do nieokreślonej zieloności dołączyła nuta rozgrzanego suchego drewna. Czuję się jak w saunie. Bosko! Cudowny, cudowny zapach!
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały stojak- brązowe motyle ![]() No to odpalamy First Down.
|
|
|
|
|
#2808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2013-08-23 o 19:19 |
||
|
|
|
#2809 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co mi sie teraz pojawiło na ebay. Informacja o nadaniu paczki przy każdym przedmiocie, niby została wysłana, zgadnijcie kiedy? Dzisiaj to są jakieś żarty.Przysięgam,ze zaraz mnie rozsadzi ze złości. 5 tygodni czekania zwodzenia, a wysłała dziś. Paczka jest w jakimś magazynie USA. Prawie 200 zł za paczkę... Nie mam słów. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Laska najzwyczajniej w świecie chciała mnie okraść. Zobaczyła, ze mam zero komentarzy i liczyła na to, ze paczki nie wyśle, a zanim ja zaorientuje sie o czymś takim jak spór ona z moja kasa pobiegnie w stronę tęczy nie wiecie czy mam jakieś szanse na odzyskanie kasy za wysyłke? Wysłała mi po 5 tygodniach bezczelnie kłamiac ze paczka wysłana i ze mi dołożyła gratisy. Boje sie teraz ze dostanę 5 woskow w paczce zamiast 60.
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2013-08-23 o 21:27 |
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-08-23 o 21:44 |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Ona mnie już oszukała, kręcąc że paczka jest wysłana, że dołożyła mi gratisy za zwłokę, nie wróciła do niej itp. mam te maile wysyłane za pośrednictwem ebay. Niby taka porządna sprzedająca, z tysiącem komentarzy. Chociaż ostatnio zaczęła dostawać negatywy.
Spór zostaje na ebay... nie wiem czy mogę odzyskać choć część kasy, ale chciałabym za taką akcję jaką wykręciła. Spóźnić się z wysyłką to można o tydzień, a nie pięć kręcąc przy tym i kłamiąc w żywe oczy. Papier (e mail) wszystko przyjmie. Jeszcze dodam, że po coś w końcu są te terminy zaznaczone przy opłatach za wysyłkę. Je sli wybieram lotniczą i płacę jak za zboże to nie po to, żeby łaskawie wyprosić paczkę po 5 tygodniach. Żenujące.
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2013-08-23 o 21:52 |
|
|
|
#2813 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() Wacki opadają.
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-08-23 o 21:52 |
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
Kasiulka, strasznie współczuje tej sytuacji :/ Ja od tej samej sprzedającej zamawialam kilka miesięcy temu świece i przyszła bez problemu, wiec tym bardziej mnie to dziwi, ze teraz robi takie numery. Zawsze możesz od razu przekształcić spór w roszczenie i wtedy pracownik ebaya zajmie sie ta sprawa. Ze względu na to, ze oni maja dostęp do korespondencji, to nie powinnas mieć problemów z odzyskaniem całej kwoty.
Właśnie zauważyłam na FB, ze ZD w Złotych Tarasach sie zamyka. Przyznam, ze to podejrzewalam patrząc na ich ostatnie promocje. Szkoda, chociaż specjalnie mnie to nie dziwi biorąc pod uwagę, ze kiedy bym tamtędy nie przychodziła, to przy stoisku nie było klientów. |
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
sporu nie zamykaj, poczekaj czy paczka dotrze.
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię obsługe w mydlarni wrocławskiej, panie znają świece i naprawdę można z nimi pogadać. I nawet to że są parę zł droższe mi nie przeszkadza
(mam breloczek na 5% zniżki więc spoko :P)
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
30% w Złotych Tarasach
Jak First Down? |
|
|
|
#2820 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Widać, że to lubią, znają się i potrafią doradzić. Na samym początku przygody z YC, zanim jeszcze znalazłam ten wątek czy miałam pojęcie o ZD albo CR, to one mi podsuwały zapachy Kupuję u nich świece w promocji miesiąca, bo jednak cena standardowa jest wysoka jak dla mnie, zwłaszcza że bodaj nigdy nie kupiłam jeszcze świecy YC w pełnej cenie. Też mam breloczek na 5%, ale one mnie już z twarzy rozpoznają, więc przestałam go nosić
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Zapraszam 

Ale w białej czułam trochę cynamon, w tej różowawej wcale a wcale 

Nie zrażaj się jednak,na pewno wszystko się wyjaśni i poniuchasz setki zapachów