|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
hej
ja tylko na chwilkę ![]() Młody ma przedpołudniową drzemkę. a ja chyba zabiorę się za przygotowanie obiadu,bo potem znowu będziemy jeść o 17 ,albo w ogóle;pnoc tak jak przypuszczałam była kiepska... śpiąc na plecach wybudził się już po godzinie... na brzuszku spał do 4 i zaczęły się jazdy z brzuszkiem ![]() ![]() kto mi powie kiedy mu to minie?? ![]() Wis- mój też "zajada kolki mlekiem" i też na początku myślałam,że jest głodny i mu cycka dawałam... i zrobiło się z tego błędne koło... ![]() niestety nadal tak robię, gdy go boli... bo się wtedy uspokaja i łatwiej puszcza bączki nuna- to używasz pieluch tetrowych ,bo mąż Ci każe ?? hmmm a on przewija Julkę , pierze te pieluchy, prasuje ....??ja sobie tego nie wyobrażam...jak dla mnie czasy tetry już minęły... podziwiam Cię, że dajesz radę |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
helooo
![]() nie wiem kiedy i jak Was nadrobię ![]() Bartuś skończył wczoraj 3 miesiące Nuna niech sam przewija i pierze pieluchy przez jakiś czas to zmieni zdanie
|
|
|
|
#2283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Serio mowicie, że już są mamy majowo-czerwcowe 2014 ??
![]() Vil- świetny bluza, no i cena powala Nuna- Ty poważnie z tymi tetrami nadal się bujasz? myślałam, że zapał już dawno Ci przeszedł nie.. no masakra, argument męża jest do bani zostaw mu Julcię na pół dnia i zobaczymy czy to ogarnie..![]() cudny i jak ładnie trzyma tego osiołka ![]() Cytat:
świetne..tylko co jeśli ja naszego za pierwszym razem ubrałam w spodnie dresowe, śpioszki i bluzę z kapturem, wszystko mi się nie zmieści Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. u nas też było podobnie.. do tej pory jak jest nerw to kupa i bączki najlepiej idą przy cycu.. ale masz rację.. czasem robi się błędne koło. Ja próbowałam robić tak: kładłam się z małym do karmienia, dawałam mu cyca, zabierałam i podmieniałam na smoczek przyciskając go swoim cycem czasme się sprawdzało
|
||||
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
W jednej książce podają że od 3 miesiąca ma już nie jeść, w drugiej od drugiego albo po przekroczeniu 5kg nie ma już potrzeby nocnych, ale to chyba chodzi o 2 nocne posiłki z tą wagą.
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2287 |
|
Raczkowanie
|
hello. A moj Emil w 3tygodnie przybrał tylko 200gr.Teraz jak je obiadki to odpadło mi karmienie , wogule daje mu juz180 ale zjada jakieś 160 170. I gdyby nie przewracał się w nocy na brzuch i płakał to ostatni posiłek je tak o 22 i potem o 4 a wczoraj zjadł o 20 a następny o 3 w nocy tylko ciągle się wybudzał i znów nie pospałam ehh.
Nuna podziwiam cię za tetrę tym bardziej że kiedyś Emilka zostawiłam na 30min bez pieluchy to sikał chyba z 3 razy. Ja przy pampkach mam niemam prawie czasu na nic a co dopiero jak bym miała jeszcze dziennie prac i prasować tetry. A jak zaczniech używać pampersow to te tetry sie nie zgubią ja co najmniej jedna zużywam do wycierania małego a czasem zużyje 3 bo to mleczko się uleje to ślinka . a co do nocnych karmień czytałam że jak ząbki są to oduczać i w nocy dawać wodę.Chyba nawet w wrześniowym mamo to ja było w artykule prawda i mity o ząbkowaniu. Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-08-24 o 12:29 |
|
|
|
#2288 | |||||
|
Zadomowienie
|
Przedwczoraj jak napisałam całego posta, to mi wywaliło internet.
![]() Cytat:
Ja cały czas powtarzam, że on z twarzy podobny zupełnie do nikogo. ![]() Co do długości, to powiem Ci, że nie wiem. Jak kilka tygodni (ze 3?) temu mierzyliśmy go na śpiocha (bo spał na brzuchu i rozprostował nóżki), to wychodziło nam 64 cm. A fotelik mamy Maxi cosi citi. Cytat:
![]() No i współczuję bólu kolan. Ash, Widzę, że u Was też łatwo nie jest. ![]() Leon ma więcej butów, niż ja z tż-em razem wzięci. ![]() Cytat:
Dzisiaj kładłam Leona do kołyski w dużym pokoju i mówię tż-owi żeby przyniósł smoczek i pieluchę. I to takim tonem sygnalizującym "lepiej się pospiesz". Poszedł... I nie ma go, nie ma, nie ma... W końcu lecę sama. A ten wychodzi z pokoju spokojnym krokiem i mówi "Nie ma smoczka..." Dżizas! Są cztery miejsca gdzie mógłby być i w jednym z nich oczywiście był. Jak się domyślacie L. zdążył się rozryczeć. ![]() Cytat:
Cytat:
2) Nie wydaje mi się, żeby Babydream mógł uczulić, składowo jest całkiem ok. 3) ![]() Chyba przechodzimy skok. Wszystko jest okej, ale na rękach. I to jeszcze najlepiej u tż-a. Pewnie chodzi o to jak on go trzyma. Ja go trzymam niby tak samo, ale u mnie płacze. Zanim tż wrócił z pracy, to 2x był zamotany w chuście i raz byliśmy na spacerze wózkiem. W chuście chociaż mogłam cokolwiek w domu ogarnąć i naszykować do obiadu. Teraz musiałam załatwić jedną sprawę i nie było mnie 40 minut i tż już za mną dzwonił. Tak młody dał mu w kość krzykiem i oczywiście zanoszeniem. Jak wróciłam, to od razu założyłam, że jest śpiący i się nie myliłam. Zasnął po marudzeniu i żaleniu się w 10 minut. Przedwczorajszą noc przespaliśmy razem, bo co chwile się budził, płakał. a! Leon dziękuje wszystkim ciociom za miłe komentarze. |
|||||
|
|
|
#2289 | |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie tez
to jak mi sie dziec ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
aa z tymi ząbkami to sie zgadza
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anoxee ja to usłyszaam od neurolożki, że im więcej dziecko płacze tym ma więcej siły bo napina wszystkie mięsnie, choć pewnie są jakieś odstępstwa od reguły. A co do skoków, to u nas też najlepiej na rączkach, kładzenie do wózka, na łóżku jest równe płaczu, ale nie daję się i jakoś walczę, zabawiam, gadam, wygłupiam, bo niestety dłużej niż 15 minut stojąc nie wytrzymam z nią na rękach.
|
|
#2292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
ja narzie używałam to tylko raz jak odkurzałam dom to maly byl w tym ale jeszcze go podtrzymaywałam bo sie bałam że się odepnie tak to nie używam tego kopiłam używany za 5f dobrze że w nowy nie zainwestowałam bo poszła by kasa w błoto.
|
|
|
|
#2294 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dostał pudełko na pamiątki, biblię dla dzieci, książkę z wierszami, papućki, szmatkę przytulankę, srebrnego Anioła Stróża, poduchę ROW Rybnik , zabawki i pieniądze ![]() Diabli nie bój się, nadrobię Cytat:
![]() Cytat:
a 80 bardzo duże nadrabiam powoli i na raty ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Cytat:
dzieci nie nosimy w wisiadłach i przodem do świata!!! poczytaj trochę na ten temat w Internecie jeśli nie chcesz zrobić krzywdy dziecku
|
|||||||
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
ja wiem ze miedzy9-10 mc powinmo sie zlikwidowac nocne karmienie ale tylko dzieci na mm ale fo fizjoligicznie powinno przyjsc dzieci zaczna przesypiac nocki , nie wyobrazam sobie 3 mc czy 5 mc dziecku nie dac mleka:banghead:
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-08-24 o 13:28 |
|
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
Anoxee- mój mąż do mnie dzwoni zawsze jak zostaje z córką. A zostaje tylko gdy idę do sklepu. 10 minut drogi od domu. Już ustaliliśmy, że pod wieczór ich nie zostawiam, bo to Heleny kryzysowa godzina...
Maluska- ta pozycja nie jest zalecana dla niemowląt. A firmy wiadomo, robią wszystko żeby sprzedać. Włącznie z kupowaniem opinii lekarzy. Wypiłam wczoraj litr soku jabłkowego i efekt osiągnięty, mamy kupkę Tzn. Helence się udało, po czterech dniach.Kolana- co to ma być? obciążenie od noszenia czy jeszcze coś innego? wybieram się też na zdjęcie kręgosłupa, potrafi już zaboleć sam z siebie :/ mam taki kawałek między środkowymi plecami a dolnymi, że boli czasem jak się położę albo dotknę.. Dziewczyny, ja nie wiem jak Wy ogarniacie, jak Wasze dzieci nie śpią?! jesteście jakimiś nadprzyrodzonymi istotami..Moja je, pobawi się pół godziny do godziny, dwie, czasem trzy godziny śpi i tak na okrągło między 6 a 16, a ja... i tak mam zaległości- na wizażu, w sprzątaniu, w ogarnianiu spraw na zewnątrz...aaaaa...dobrze , że męża mam wyrozumiałego |
|
|
|
#2297 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ale słodziak
Troszkę mi Julkę przypomina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze tak niedawno sama trafiłam na nasz wątek pełna obaw i nadziei co to będzie. Cytat:
170 mogła by mieć Cytat:
Nuna cytowałam Cię ale mi znikło Neurolożka powiedziała ostatnio, że wygląda na 3 miesiące i jest silna na 3 miesiące i to nie jest do końca dobre. Muszę pediatrze non stop mówić jak idę na badania jakieś czy szczepionki żeby sprawdzał, czy nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego. Mój mąż też był silny jak się urodził i w 9 miesiącach już poginał na nogach. Może ma to po nim. A co do piersi to ja już dawno był zrezygnowała na Twoim miejscu. Widać, że się męczysz i fizycznie i psychicznie. Pisałaś tylko, że nie umie ssać z butelki i to ci trochę utrudnia ale może jak konsekwentnie będziesz podawać to się nauczy? No i nie pisz Nam tu, że jesteś wyrodną matką Kochasz swoje dziecko najbardziej na świecie i jak możesz być wyrodną matką? Niektóre kobiety od razu przy urodzeniu zaznaczają, że karmić piersią nie zamierzają a też są dobrymi mamami.
|
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie po 11,99zł były, kupiłam 3 misia, tygrysa i małpę
|
|||
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Ja wlasnie odkurzylam zmylam podlogi na kolanach bo juz sie dopominaly i zamierzam szybko obiad zrobic , pranie wstawilam i spacer.. ![]() A M. Dzisiaj jedna drzemke mial i bez suszarki ![]() Wczoraj w koncu do banku dotarlam i zmienilam w koncu nazwisko po roku hiii
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-08-24 o 13:39 |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyszła mi torba http://allegro.pl/ekskluzywna-wielof...464623223.html Jeśli ktoś myśli kupić to polecam. Jest fajna, pojemna i spoko się prezentuje
|
|
#2302 |
|
Raczkowanie
|
własnie jak karmicie mm to ile dajecie tak jak na opakowaniu i ile dzieci wam zjadaja. Bo u mnie pisze że mam dawac 5razy po 180 ale Emil zjada 150 120. A wczoraj zjadl 4 razy i teź nie wszysto ale jadl tez obiadek tak pol słoiczka i troszkę jabłuszka mu dałam.
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
potwierdza się teoria, że niemowlęta się nie przyzwyczajają.... Banka Ty to obrotna jesteś! |
|
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Wam pisałam kilka dni temu ( tydzień) przesypiał po 6h i widać było, że ma mniejsze problemy brzuszkowe. Niestety od jakiś 3 nocy znów się nam nasiliło ( obawiam się, że to moja wina, bo sobie mocno folguję i muszę przestać) i budzi się co 3h, a ja go karmię co 3h bo w sumie nie wiem czy to z głodu czy z powodu brzuszka się pręży. Muszę teraz wrócić do podstaw diety i sprawdzimy czy pośpi dłużej. W dzień mu wsuwam cycka co 2,5 do 3h i czasami nie chce, a ja wtedy oczywiście niezadowolenie i niezrozumienie, że może nie być głodny, a przecież ma prawo. Cytat:
|
|
#2305 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) je 6x150ml (tzn. 150ml wody + 5 miarek mm=170ml). Każde dziecko różnie, chociaż moja chrześnica jakoś w 3 tż jadła 20ml. Mieli z nią cyrki, wolę już mieć żarłoka.Śliczny. ![]() Cytat:
Mam wrażenie, że się ze mnie nabijasz. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Załóżmy, że chciałabym to woombie (np. to http://www.woombie.com/convertible_woombie.html). Wtedy płacę 28$ + około 10$ (w zależności od ilości chętnych) + 10zł i mam 2 takie same woombie? Chcę się upewnić czy dobrze kombinuję.Młody mi od dwóch nocy średnio śpi, widzę, że budzą go ręce. Nie wiem czy to skok, czy co. Muszę go przyobserować dzisiaj. Ale do sedna. Do ilu kg to jest? I ostatnia sprawa, to to, że mi te ewentualne 2 woombie nie byłyby potrzebne, czy jest możliwość, żeby np. te 28$ podzielić na dwie osoby i każda by miała po jednej sztuce? Określę się na pewno do jutra. Z góry dzięki za pomoc. ![]() Cytat:
Czytam dalej! |
|||||||
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Może i bzdura, ale jak fajnie by było się wyspać całą noc
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxe powaznie, takie miałam pierwsze wrażenie, że podobny twój Leonek do tatusia
Zawsze to lepiej niż do teściowej (jak u mnie)
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
zależy od dziecka, mojemu już się zdarzyło przespać prawie całą noc ale póki potrzebuje jeść to wg mnie trzeba dać
obudzi się w nocy i co mam mu powiedzieć? niektóre dzieci nawet na mm (które wcale nie jest bardziej kaloryczne od mleka kobiecego) nie przesypiają nocy około roku a niektóre piersiowe śpią jak bąki
|
|
|
|
#2310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
torba super ale droga ![]() no wlasnie pora chyba odzwyczajac hee oby latwo poszlo Cytat:
ja daje tyle ile wypije co 3h przerwe w jedzeniu ma od 19-20 do 3-4 rano teraz pije 150 nie patrze na opakowanie my za tydzien moze wprowadze sinlac ![]() Cytat:
ooo akurat co do tej teori to jeszcze mam podejscie sceptyczne , jakos nie wierze jeszcze w nia hee ![]() chata juz sie domaga czystosci muzze wrocic do pedantyzmu heee Cytat:
sukces bedzie jak przez tydz. Conajmniej suszarki nie wlacze heeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

a ja chyba zabiorę się za przygotowanie obiadu,bo potem znowu będziemy jeść o 17 ,albo w ogóle;p

hmmm a on przewija Julkę , pierze te pieluchy, prasuje ....??

świetne..
masakra ale duża baba
i wypycha jęzorem 

Jak kilka tygodni (ze 3?) temu mierzyliśmy go na śpiocha (bo spał na brzuchu i rozprostował nóżki), to wychodziło nam 64 cm. A fotelik mamy Maxi cosi citi.
Widzę, że u Was też łatwo nie jest.
Wszystko jest okej, ale na rękach. I to jeszcze najlepiej u tż-a. Pewnie chodzi o to jak on go trzyma. Ja go trzymam niby tak samo, ale u mnie płacze. Zanim tż wrócił z pracy, to 2x był zamotany w chuście i raz byliśmy na spacerze wózkiem. W chuście chociaż mogłam cokolwiek w domu ogarnąć i naszykować do obiadu. Teraz musiałam załatwić jedną sprawę i nie było mnie 40 minut i tż już za mną dzwonił. 

coś za coś ...
07.07.2012