|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Ale generalnie to spokojnie, gdyby działo sie cos poważnego, to crp miałabys duuuzo większe.
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Dziewczyny znalazłam ćwiczenia dla kobiet w ciąży może, którąś skorzysta.
eh nie zapisały mi sie obrócone, poźniej poprawie Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-24 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
witam Was
![]() wstałam i na śśniadano czekam- robię sobie zapiekanki "slina: Małżon był wczoraj na kawalerskim kumpla i wrócił przed 3, teraz odsypia bo zaraz musimy się zbierać na zakupy. Jedziemy glazurę oglądać i takie tam inne pierdołki bo za 3 tyg ruszamy z remonter łazienki i sypialni ![]() ![]() miłego dnia laski ![]()
#1414 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś już mam nerwa,mąż wrócił z pracy o 3 nad ranem,jest 10 a oni już wydzwaniają że musi gdzieś jechać....szału można dostać a poddasze stoi rozbabrane i nie ma kiedy robić....jak się wkurze to sama zacznę remontować
![]() Miłego Dnia dziewczyny ![]()
#1415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma to jak stare wagi, tylko czy można jeszcze taką kupić?
![]() |
#1416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra waga- to waga odstresowywacz ![]() zobacz tu- są mechaniczne jeszcze http://allegro.pl/listing/listing.ph...wa+mechaniczna
![]() |
#1417 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dziś zaczynamy 17 tydz. i postanowiłam potraktować mojego brzdąca muzyką i znalazłam to cudo: http://www.youtube.com/watch?v=ZDEd27dlYGc ![]() nie znałam tej piosenki wcześniej. Co do wagi to ja mam tyle ile przed ciążą czyli 53. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
tyle to ja ważyłam z 15 lat temu ![]()
#1419 |
Zadomowienie
|
hej haj hello
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
Koleżanka właśnie napisała ze jedzie do szpitala rodzić.. Aż mnie brzuch rozbolał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
|
O rany, weselicho w ciąży dziewczyny to nie taka prosta sprawa. Na szybki taniec nie ma szans.
Ale tak się najadłam, aż wyszedł mi w połowie pępek ![]() Wam też się robi wystający pępol? ![]()
#1423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze moja kość..... matko boli tak że kuleję ;/ Akurat tydzień przed weselem ![]()
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
![]() ![]() Aa dzis zaczynam 19 tydzien. Leci ten czas jak nie wiem ![]() A i nastepne tygodnie minal, aby tylko- znowu czeka mnie masa pakowania. Brrr ![]() Wczoraj chyba dostalam kopniaka z prawdziwego zdarzenia, a nie jakies tam smyranie:p z taka 'sila', ze rano zostalam obudzona- a nigdy zadne jelita, ani nic takiego nie kazalo otworzyc mi oczu ![]()
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam krater. Rozciągnął mi sie na szerokosc, przez co jest ogromny i głęboki ![]()
![]() |
#1426 |
Wtajemniczenie
|
u mnie pępek jest taki jaki był
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Witam. Czy mogę się przyłączyć? Mój termin to 27 luty, chociaż na ostatnim badaniu genetycznym pan doktor powiedział że 22 luty.
#1428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle od tego nieszczęsnego wtorku czuję się fatalnie nie wiem no . Nie panikuje bo w końcu jestem w ciąży i już nie raz któraś pisała , że to sprawy ciążowe no ale jednak coś jest , że czuję się gorzej . Ogólnie czuję jakby mi coś na żołądku siedziało czy coś takiego ciężkiego no aż sama nie wiem . I za długo nie mogę siedzieć bo mnie brzuch ściska najlepiej na pół leżąco lub leżąco |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |||||||
Rozeznanie
|
Cześć maminki
![]() mam 2 dni zaległości, przyjechała w odwiedziny moja kumpela z odległej krainy i zbałaganiłyśmy trochę czasu poza domem, z dala od kompa i elektroniki i TZta ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - w styczniu pękła nam gumka, poszłam po receptę na tab 72h i... dowiedziałam się, że po owulacji to śladu nie ma za to widzi naszyjnik z pereł w moim jajniku, więc mam wykonać badania w kierunku PCO i mogę mieć trudność z zajściem w ciążę. a tabletka 72 h się na pewno nie przyda. - w lutym diagnoza się potwierdziła. - w marcu złożyłam wniosek o dotację, postanowiłam założyć firmę. - w kwietniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży ![]() - w maju przeprowadziłam się na drugi koniec Wrocławia i zamieszkaliśmy razem z TŻtem w wynajmowanym mieszkanku. TŻ wyprowadził się od rodziców ![]() ![]() - w czerwcu i lipcu pisałam tu z Wami ![]() ![]() - w sierpniu dostałam dotację i z niej zrezygnowałam po przekalkulowaniu zysków i strat, zad i walet. I zatrudniłam się w firmie brata ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A u Kardio byłam ze sobą. Miałam łataną dziurę w pikawce w zeszłym roku. Ja też jak coś chcę wyłudzić od kumpeli (tej od dzisiejszej 30stki właśnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
z wagą to ja ostatnio miałam niezłe zdziwienie na twarzy, nie wiem czemu, ubzdurałam sobie w głowie, że ważę 73 kg. I z takim przeświadczeniem chodziłam od jakiegoś czasu. a jak się okazało, to było 10 kg temu ![]() ![]() a tu nowe zakupy dla Juniora ![]() Oprócz poniższego kupiłam bodziaki w lidlu (ale żałuje, gatunkowo straszny syf, nadruk zejdzie po pierwszym praniu, w sumie już się starł w miejscu gdzie był na siebie nalepiony będąc złożonym w opakowaniu) i czerwone sztruksowe spodnie też z lidla ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- nie mogę dodać zdjęć, nie wiem czemu ![]()
![]() |
#1430 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pępek na razie mam bez zmian. Cytat:
![]() Mam dziś potwornego lenia. Miałam tyle od rana posprzątać, a nie zrobiłam prawie nic. Zaraz mąż wróci z pracy, więc pędzę robić mieleniaki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1432 | |||||||
Gang Iren
|
Hej.
Znowu miałam kilka stron nadrabiania od wczoraj... Cytat:
http://img18.tablica.pl/images_tabli...zow_rev001.jpg Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O super! ![]() Cytat:
Witaj! ![]() ![]() Cytat:
Gratuluję ![]() A ja teraz ważę 53,5,czyli przytyłam 3,5 ![]() Cytat:
Witaj ![]() ![]()
![]() |
#1433 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój jeszcze nie wystaje, ale taki inny jest-zmienił nieco kształt. Cytat:
![]() A my dziś kończymy 23 tydzień z 3 kg na plusie ![]()
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
Witajcie. To może opowiem moją historię na początek.
Bardzo długo zwlekaliśmy z mężem z dzidziusiem. Mój mąż choruje na SM, ze względu na leki które bierze nie wiedzieliśmy czy możemy starać się o dziecko i czy będzie wszystko ok. W końcu znalazł się kompetentny pan doktor które powiedział że na pewno będzie ok bo te leki nie mają wpływu na dziecko. NO i tak 29 maja dostaliśmy "pozwolenie". 18 maja miałam ostatni raz okres. 18 czerwca okresu nie było a miałam straszne bóle brzucha. Po tygodniu bez okresu zrobiłam test. Wynik: pozytywny. Byłam w takim szoku że prawie zemdlałam. Zrobiłam 3 testy. Każdy pozytywny. 28 czerwca poszłam do lekarza i jednoznacznie był pęcherzyk z "przecinkiem" czyli naszą dzidzią. ![]() Teraz jesteśmy w 14 tygodniu. Czujemy się dobrze. Badania genetyczne wyszły super. Dzidzia jest zdrowa i prawdopodobnie to dziewczynka. ![]()
#1435 | |||
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
waga z rana mi "odpuściła" 2 kg (wysikałam w nocy?) więc myślę że tyle może być ![]() zastanawiam się, czy dzieciak mi się usadowił na pęcherzu, czy złapałam jakąś infekcję lub przeziębienie tam, bo od kilku dni niby nic nie boli ani nie piecze, ale chodzę częściej i (nie wiem, jak to inaczej określić) ale jakby leję cieńszym strumyczkiem... no i dziś w nocy po raz pierwszy w ciąży i w całym życiu wstawałam 5 (!) razy do łazienki. no i brzuch mi bardzo twardnieje przy tym (po łazience mija). nie wiem, czy czekać do wizyty do piątku, czy pisać do lekarki, że coś jest na rzeczy, jak myślicie? czy do internisty lepiej? ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- mój normalny ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() i fajnie, że dziewczynka, na razie mamy przewagę chłopaków ![]()
![]() |
#1436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oby ![]() chociaż nie możemy sie cieszyć ze wszystkimi bliskimi, moja szwagierka i szwagier starają się o dziecko od 4 lat, najpierw ciąża pozamaciczna, później zaczęły się leczenia, zabiegi itd i nic nie pomaga, gdy dowiedzieli się o nas to odwrócili się od nas...
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
Wiesz to przykre bardzo. Moja przyjaciółka od 5 lat starają się z mężem o dziecko i też niestety nie wychodzi. Jednak nie zrobiła mi jakieś sceny jak powiedziałam jej o ciąży. Na pewno jest jej przykro, że im się nie udaje, ale normalnie ze mną rozmawia i się spotyka.
#1439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Po drugie nie przejmuj sie szwagierka, ja mam znajomych ktorzy nam odradzali dziecko przez ostatnie kilka miesiecy, kiedy zaszlam w ciaze to im nie powiedzielismy a w miedzyczasie okazalo sie ze sami sie staraja i im nie wychodzi i nie chcieli zebysmy pierwsi byli ![]() Jezeli chodzi o muzyke to moje malenstwo chyba organow nie lubi o ile to juz mozliwe, bo wczoraj wieczorem tz puszczal muzyke klasyczna i przy Bachu dostawalam takie kopy ze szok!!! Pozniej Chopin, Mozart ok a jak znowu Bacha puscilismy to znowu zaczelo dziecko kopac dosyc silnie... Sama nie wiem co o tym myslec http://www.youtube.com/watch?v=AgDMxs4aHZU . Wczoraj smialismy sie ze koscielne to nie bedzie zbytnio to nasze dziecko ![]() Muminek i jak tam? Dodzwonilas sie gdzies?
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sandra: z całego serca gratuluję, wierzę że wszystko będzie w porządku z całą Waszą trójką ![]() ![]() Śniło mi się dzisiaj, że kupowałam od znajomego paczkowane, kradzione pieluchy Huggies, bo były tańsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.