|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#17761 |
|
♥
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
seemore to fajnie
![]()
|
|
|
|
#17762 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zaczynam się robic głodna. Idę przygotwać sobie obiadek
|
|
|
|
#17763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17764 |
|
Zakorzenienie
|
Wy to już o obiadku mówicie, a ja w pracy jeszcze
naszczęście jeszcze tylko 30 min
|
#17765 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam problem. Na podwieczorek planowałam tuńczyka i ziarna slonecznika. Ale jem malo zdrowych tluszczy wiec chcialam zjesc tego 100g. Problem w tym, ze 100g ziarenek slonecznika ma 22,5 g białka wiec razem z tunczykiem bedzie to za duzo. Czy tunczyk ma zdrowy tluszcz ? Wtedy moze obylo by sie bez slonecznika. Zwłaszcza, że rano miałam dwa jajka (też pdoobnóż zdrowy tłuszcz, czy nie?) Mam do zjedzenia 140g tunczyka salatkowego w sosie wlasnym :/ wczesniej nie mialam mozliwosci dodania zdrowych tluszczy. W I i II ś była fruktoza i łącznie z obiadem były węgle :/
|
#17766 |
|
Zadomowienie
|
przed sniadaniem
*kawa bez cukru *jabłko sniadanie: *400g jogurtu sanok 0% (jogurt nie jest gesty)*1jabłko wkrojone do jogurtu (małe) *czerwona herbata IIsniadanie: *2 jabłka *3 orzechy laskowe w kawałku czekolady witaminy w postaci: *1szklanka pluszzu z zelazem *1szklanka pluszzu acktiv Obiad: *miseczka arkorokowa warzyw na patelnie hortex z przyprawa włoską *3 kotlety sojoowe gotowane *jabłko podwieczorek: bedzie *250g sanoka 0% *szklanka (ok 250g )kapusty kiszonej z kwasem podobno ma duzo witamin (z programu :TVN STYLE Z MAJA POPIELARSKA) *kawa bez cukru kolacja: hmm cos białkowego pewnie tradycyjnie *tunczyk w sosie własnym robie przerwe w płatkach ,musli, otrebach itpmyslicie że duzo pod wzgledem kalorycznym
|
#17767 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wstałam o dziewiątej, za dwadzieścia dziesiąta jadłam śniadanie. Trzy godziny później drugie śniadanie i teraz planuję zjeść obiad. Dwadzieścia minut temu nie byłam jeszcze głodna.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#17768 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Czy Ty w ogóle czytasz co my piszemy o Twoich jadlospisach?Jak zachowuje sie Twoj organizm na takiej diecie?!
|
|
|
#17769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17770 |
|
Zadomowienie
|
nie umiem inaczej tworzyc jadłospisu
próbowałam i nici (moze kilka razy cos wyszło sensownego z tego) *serek wiejski odpada *pieczywo też *ziemniaki *potrawy z maki do nich sie chyba nie przekonam
|
#17771 |
|
Zakorzenienie
|
Kupię sobie w środę zieloną herbatę w torebkach. Trzeba w końcu wypłukac toksyny. Zastąpię nią czarną herbatę, którą uwielbiam. Jak się brać za siebie to porządnie
|
|
|
|
#17772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze jak konczyłam srednia szkołe byłam na bilansie u pielegniarki szkolnej a pózniej lekarza rodzinnego i wszystko okbadania porobione i też wyniki w srodkowej normie
|
|
#17773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ile tego tuńczyk w sobie ma to pojęcia nie mam A jeśli chodzi o jajka mam wątpliwości W sumie sama już nie wiem ile powinno się ich jeść Ostatnio czytałam, ze częste wcinanie jajek zwiększa poziom cholesterolu i, ze jedno jajko na tydzień wystaczy Ja od ponad miesiąca codziennie jedno jajko zjadam Ty tak serio to pytanie zadajesz...
|
||
|
|
|
#17774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi to pisać ale Ty POTRZEBUJESZ LECZENIA. Jeszcze są w środkowej normie, ale każdy organizm ma jakąś granicę wytrzymałości... |
|
|
|
|
#17775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomocy! Obiad się robi, a mnie wzięło na podjadanie bo skosztowałam odrobinę sałatki, którą kupiłam na jutrzejszy obiad. Nie dam się, nie chcę się dać- tak dobrze mi szło...
|
|
|
|
|
#17776 |
|
Zadomowienie
|
badania robiłam razem z mama tzn w tych samych dniach
cytuje lekarza "wyniki w normie w przedziale srodkowych ,zdrowa jak ryba" wiec jesli by było cos nie tak to by powiedzial.... Ty chyba jesz tylko to co przeczytałaś że jest w miarę zdrowe i niskokaloryczne tu sie zgodze nic mykam do nauki matura za 4 dni
|
#17777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo i tak bym z nich nie zrezygnowała Uzależniłam się od owsiankowych placków![]() To tylko sałatka Dlatego obiad powinno się przygotowywać jak jeszcze głodu nie czujesz![]() Cytat:
Oczywiście nie życzę Ci niczego złego, ale tak to moze się skończyć.Jak byś się tak bardziej zagłębiła w lekturę to doszłabyś do wniosku, ze nic na tym świecie nie jest zdrowe Chyba byś tylko powietrzem żyła Dlatego skoro dostrzegasz problem może jednak nie warto tracić czasu tylko szukać pomocy Bo zdrowie tylko jedno.
|
||
|
|
|
#17778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#17779 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#17780 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec ja juz nie wiem, co mam robic Jakie źródło zdrowych tłuszczy nie ma az tyle białka ? Albo wiem, rozbije sobie to na dwa podwieczorki na pierwszy bedzie 100g ziarenek slonecznika a na drugie 140g tunczyka moze byc ?Cytat:
Cytat:
Dzis robilam cukier i jestem ksiazkowy przyklad
|
|
#17781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#17782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czerwona jest bardziej Ale taką niearomatyzowaną też ubóstwiam Oj ja też się powoli szykuje do okresowych badań kontrolnych Idę po świętach Nie znosze szczykawek
|
|
|
|
|
#17783 |
|
Zakorzenienie
|
Obiadek zjedzony:
|
|
|
|
#17784 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mam prosbe moglybyscie ocenic? śn: grahamka z 3 plasterkami fety light 2śn: rogalik z makiem (bez niczego) ob: ok pół woreczka kaszy jęczmniennej 1/3 warzyw na patelnie pod: spory kawałek zielonego ogórka kol: kubek mleka nie za duzo?
|
|
|
|
#17785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym wchodze dzisiaj na badania a jedna pielegniarka sie na mnie patrzy i mowi: "Co, chore jestesmy, nie?" Ja mine robie, że ja ?niby dlaczego?". Dopiero ta druga mowi, ze pewnie tylko sprawdzam. Ludzie bardzo czesto mysla ze jestem chora bo jestem blada
|
|
#17786 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz pilnuję tego co jem, gorzej będzie jak wrócę do szkoły. Na obiad- to co akurat będzie na stołówce, z drugim śniadaniem też kiepsko- mało jest porządnych rzeczy do zjedzenia które można wziąć ze sobą do szkoły.
|
|
|
|
#17787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma białka i zdrowych tłuszczów. A to pytanie czy nie za dużo - to chyba sobie żartujesz Za mało Jak można zjeść na kolacje mleko A na powieczorek ogórek Do obiadku by się przydało jakieś białko koniecznie.
|
|
|
|
|
#17788 |
|
♥
|
aguti podwieczorek i kolacja
zartujesz ??
|
|
|
|
#17789 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie ile kalorii może mieć taki cieniutki plasterek makowca?
|
|
#17790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem blada, ale tak na maxa U mnie jeszcze w rodzinie są przypadki anemii, więc muszę na badania co kilka miesięcy chadzać Ale ogólnie zawsze też mam wyniki książkowe No spróbuje sobie wyobrazić pare rzeczy podczas tego pobierania krwi Gorzej jak mi się spodoba, to co kilka dni będę chodzić, albo zacznę regularnie krew oddawać Cytat:
Do tego jakiś owocek. Coś do picia - jakiś kefirek Można zrobic sobie jakies sałatki i do pojemniczka plastikowego zapakować Zabrać jakiś serek wiejski itp.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

naszczęście jeszcze tylko 30 min
jogurtu sanok 0% (jogurt nie jest gesty)
robie przerwe w płatkach ,musli, otrebach itp

W sumie sama już nie wiem ile powinno się ich jeść
Ostatnio czytałam, ze częste wcinanie jajek zwiększa poziom cholesterolu i, ze jedno jajko na tydzień wystaczy

ale czerwona jest bardziej
A na powieczorek ogórek