|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
jestem u Tż i boje się coś działać w tym kierunku z wiadomych powodów w poniedziałek wrzucę na pewno
|
|
#2283 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Wolę go mieć, niż rozpaczać, że nie ma Poza tym styl mojego kamerzysty nas oczarował i wg mnie filmy kręcone lustrzankami to jednak zupełnie inaczej się ogląda...Cytat:
Podoba mi się!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajną będziecie mieć sesję My właśnie nie mamy jakiejś wyraźnej wspólnej pasji, więc ciągle się zastanawiam nad plenerem... bo chciałabym coś "ekstra", a nie wiem za bardzo co. Myślałam, żeby jakoś nawiązać do tego, ile to czasu spędziliśmy na odległość lub w autobusie podróżuąc do siebie, ale sesja w autokarze mnie nie kręci ![]() Cytat:
Mój TŻ co prawda nie łapie idei plenerów, ale cóż, nie ma wyjścia ![]() Cytat:
Candy bar to świetna sprawa, ale u nas nie będzie za dużo dzieci, a dorośli z naszej rodziny aż tak słodkiego nie lubią... niestety musimy ograniczać nadprogramowe koszty do minimum ![]() I wróciłam właśnie z Srebrnej Góry, podjechałam z tatą popatrzeć na wystrój tuż przed weselem. Spontanicznie, ale cieszę się, bo już wiem mniej-więcej co i jak kombinować Wcześniej widzieliśmy już salę przygotowaną pod wesele, ale było ciut za wcześnie, a dzisiaj to byliśmy w ostatniej chwili. Cieszy mnie fakt, że stoły były ładnie, starannie i z klasą zastawione, a reszta dekoracji jest w naszych rękach ![]() A jutro z mamą chyba idę na zakupy porozglądać się za butami... bardziej dla mojej przyjemności niż z planem zakupów
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-08-24 o 15:51 |
|||||||
|
|
|
#2284 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Przepraszam, ze troche zasmiecam Wam watek, ale z drugiej strony tesciowa ma calkiem duzo wspolnego z weselem TZ byl dzis u niej sam "porozmawiac", tak jak go poprosila. Ogolnie wygladalo to tak, ze on sluchal, a ona gadala. Nawet mu sie nie chcialo z nia dyskutowac, bo to i tak nie ma sensu. Ja juz nie wiem, co robic. Wychodzi na to, ze jestem najgorsze, co go spotkalo, ze mimo iz on mnie kocha, to i tak jest ze mna nieszczesliwy - jej slowa. ja wiem, ze moge to olac, ale z drugiej strony jak tego slucham... ![]() ah i jeszcze mi zarzuca, ze ja sie nie chce ASYMILOWAC - cokolwiek mialo by to dla niej znaczyc... ja nawet nie mam ochoty jej zapraszac na slub... bo jak ja sie mam czuc jako PM? nie chce truc juz TZ, bo i tak ma duzo na glowie... wiec zostajecie mi Wy... |
|
|
|
#2285 |
|
Rozeznanie
|
ParisParisienne Trudna sytuacja, szczegolnie, ze takie slowa zwykle rania. Ja moge tylko powiedziec z obserwacji takiej z zewnatrz, ze moja kolezanka bardzooo nie lubi swojej tesciowej ktora na weselu ani na slubie nie zrobila nic co mogloby kolezanke zrazic, jednak przez caly czas, od kolezanki bylo czuc jad w strone tesciowej. Przez gosci zostalo to odebrane jako, ze to ona byla ta zla.
Ja lubie rodzicow swojego TZta ale po slubie bedzie trudno. Powiedzialam juz, ze nasze dzieci ich odwiedzac nie beda bo oni pala jak smoki w domu i moje dzieci tego wdychac nie beda. Lubie jego rodzicow ale nie popieram nalogu i w zwiazku z tym tez nasze spotkania w przyszlosci beda utrudnione...
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
ParisParisienne, nie będziesz miała łatwo
Od mamusi wyprowadził się jej "malutki syneczek" i ona ewidentnie nie potrafi sobie z tym poradzić. Nie potrafi zrozumieć, że jej syn jest już dorosły i zakłada własną rodzinę. Uważa, że tylko ona potrafi o niego odpowiednio zadbać i żadna inna kobieta jej w tym nie zastąpi... Ciesz się, że TŻ nie ulega jej wpływom, wyprowadził się, otwarcie rozmawia z Tobą o tym. Bo jeszcze gorzej byłoby gdyby on zachowanie mamy uważał za "normalne". Nie wiem co Ci poradzić w tej sytuacji. Albo ona zrozumie w końcu, że to nie jest już jej malutki synek, którym musi się opiekować, albo wiecznie będzie Cię krytykować. A wracając do sprawy mojego psiaka, byłam u weta, na szczęście te guzki które wyczułam to nie przerzuty, ale najprawdopodobniej powiększone węzły chłonne. Dostał antybiotyk, jutro kolejny - powinno pomóc
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio to na prawdę myślę że skoro bez powodów ma takie nastawienie do ciebie to jest to spowodowane jej źle pojmowanymi relacjami z synem i jego przyszła partnerką, że ona ma jakieś skrzywione poczucie wszystkiego. Dlatego uważam że dla was najlepiej się by było odciąć. Tylko żeby twój tż czasem nie zaczął coś świrować pod wpływem jej słów - najważniejsze żeby widział że jego matka ma coś źle ułożone w tej kwestii i był po twojej stronie. Myślę że przejmując się tym i próbując coś zmienić stracisz tylko ty a pożytku z tego nie będzie...
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj nie miałam sił wejść na forum, byłam padnięta. Spotkałam się z alloffkową, bo akurat była w Poznaniu Pochodziłyśmy troszkę po mieście (m.in. po słynnej Głogowskiej - masa salonów sukien ślubnych ). Pokazałam jej tą suknię, w której się zakochałam. No i jak ją ujrzałam na manekinie to ponownie się w niej zakochałam Jeśli chodzi o obcas to ja chcę max 5-6 cm, bo mój C. jest niewiele wyższy ode mnie (jakieś 10-12 cm, nie wiem dokładnie). A po drugie taki 5-6 jest wg mnie idealny, w sam raz. Wytrzymam w takim całą noc. I raczej zdecyduję się na klasykę - białe pończochy + białe buty (ostatnio myślałam o fioletowych, ale chyba jednak wybiorę białe). Verunka, dobrze, że to nic poważnego. Kiedy wychodzisz ze szpitala? Trzymaj się ![]() martucha0205, witaj Mamy ślub w ten sam dzień Z jakiej części Polski pochodzisz?natalia1011, ja fotografa szukałam na forum ślubnym (poznańskim). Wybraliśmy foto i video z jednej firmy, płacimy 3500 (więc wychodzi 1750 za same zdjęcia). Jeśli chodzi o foto to w pakiecie mamy: - 2h przygotowań - ceremonia - wesele do ok. 1 w nocy - plener innego dnia - fotoksiążkę (można było wybrać foto album, ale nam się fotoksiążka bardziej podoba) - 2 mniejsze fotoksiążki dla rodziców - 300 zdjęć na płycie - galeria internetowa pysia, bardzo mi przykro trzymaj się Cytat:
My w dniu ślubu poprosimy o zdjęcie grupowe gdzieś w ogrodzie obok sali. Jeśli chodzi o sesję w innym dniu to nasz fotograf robi dwa rodzaje sesji (czyli tak jakby dwie osobne sesje), w dwóch różnych miejscach. Jedną - typowo romantyczną, spokojną. Drugą bardziej szaloną, związaną z naszym hobby lub pracą. Np. robił sesję młodym, którzy z zawodu są kucharzami (i ona i on) i mieli zdjęcie w fartuchach, czapkach kucharskich z kurczakiem w rękach Tu widać jakie robi sesje: http://www.marekblachnio.pl/portfoli...plenerowa.html
|
|
#2289 |
|
Erudycja
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf
byla mowa o pomijaniu czyichś pytań, wiec wlasnie moje zostalo pominięte
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tej wymarzonej kiecki - mierzyłaś ją już? Bo może się okazać, że wymarzona jest tylko na wieszaku
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dzieki za wsparcie...
niestety nie ma poki co opcji,zeby sie totalnie odcicac, bo on jest jedynakiem, a ona jest stara i potrzebuje czasem opieki. Tym bardziej nie powinna sobie tak grabic... zreszta powiedzialam TZ - to bylo hamskie, ale w sumie taka prawda - ze na jej starosc ja sie nia zajmowac nie bede i bedzie ja trzeba oddac do domu opieki albo wynajac pielegniarke.... ale jak ja mam jej okazywac serce jak ona mnie tak traktuje? i jeszcze narzeka na mnie za moimi plecami i wiem tez - z wiarygodnego zrodla, ze wsrod znajomych gada, ze nie jest zadowolona z tego mariazu... ahhhh.... mam nadzieje,ze Wy lepiej trafilyscie. |
|
|
|
#2292 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Zalozylam wątek w maju bodajże o nazwie "poważny problem z przyszłą teściową" jesli dobrze pamietam. Tam jest moja historia życia z matka i babcia jedynaka
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
ana909 nie musisz być taka nie miła... nie musisz tu pisać jeśli ci tak nie pasuje to forum...nie mówię tego złośliwie na prawdę tylko nie widzę sensu żeby się męczyła albo żeby znów wyciągać wszystkie pretensje i zaśmiecać wątek. i nie wyrzucam cię! tylko fajnie jest jak jest miła i przyjazna atmosfera a nie co chwilę jakieś problemy... sama widzisz że ledwo kilka dziewczyn było w tym czasie na forum - wieczorem przyjdą będę pisać to pewnie ci ktoś poleci jakieś piosenki. Mowa była bo było naprodukowane po kilka stron a żadne nie na pytanie a teraz masz kilka postów ledwo.
A ta zabawa to miałby być konkurs jakiś? bo jakoś myślę że moi goście nie chcieliby śpiewać po to tylko żeby dać innym powód do śmiania się. Byłby jakieś nagrody? jeśli tak to za co? Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-08-24 o 16:55 |
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam jej w ogóle spisanej, weszłyśmy z mamą do tego salonu nie umówione i mama ją wypatrzyła na manekinie i powiedziała, że mnie w niej widzi. No i jak ją założyłam to się zakochałam Dla przypomnienia, to ta suknia: http://imageshack.us/photo/my-images/577/2kld.jpg/ przód http://imageshack.us/photo/my-images/138/tvwq.jpg/ tył
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poznanianka1990 będziesz mieć soczewki czy okulary w dniu ślubu? Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-08-24 o 16:59 |
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
annanke, czyli w jakim? Tylko nie mów, że w princessce
Nie lubię princessek, nie podobają mi się, są za ciężkie, ginę w nich.---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Chciałabym mieć soczewki. Bez niczego pójść nie mogę, bo mam dość dużą wadę... Chciałabym wypróbować soczewki, może całkiem się na nie przerzucę jak mi przypasują
|
#2297 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Tak to mialby byc smieszny konkurs i bynajmniej nie uwazam ze dawalabym gosciom mozliwosc posmiania sie z innych kosztem osoby spiewajacej. Bo osoba decydujaca sie na udzial w konkursach i do tego karaoke ma swiadomosc ze są to zabawy ktore oglądaja wszyscy. Na pewno bede nagrody, wlasnie za najlepsze odtworzenie trudnej piosenki.
|
|
#2298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ParisParisienne, ciężko dodać mi coś więcej, ponad to, co mówiły dziewczyny... bardzo Ci współczuję takiej sytuacji, ale z tego, co piszesz, to TŻ chyba też zdaje sobie sprawę z tego, że teściowa przesadza. Na weselu faktycznie może być zgrzyt, ale chyba po prostu musisz się wobec niej neutralnie nastawić i delikatnie mówiąc, olewać...
Cytat:
Cytat:
Jednak jak czujesz, że to ta, to niczym się nie przejmuj i bierz, najważniejsze, żebyś Ty się najlepiej w niej czuła Jedyne co w tej mi się odrobinę w oczy rzuciło to to, że miseczki gorsetu są chyba ciut za duże i to mi się jakoś lekko gryzie...
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-08-24 o 17:11 |
||
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myślę poza tym są princesski i princesski myślę że właśnie w takiej lekkiej wizualnie to by ci było fajnie patrzę na twoje zdjęcia i widzę że ta "wymarzona" tak ci przylega prosto w biodrach... taka troszkę kreska prosta jest... No i jakoś góra mi się bardziej podoba jak nie masz ramiączek a dekolt w lekkie serduszko jeszcze ta rybka fajnie w talii u ciebie wygląda![]() PS. Ja też soczewkuję już od kilku lat i nie wyobrażam sobie bez nich życia ![]() ana odebrałam to jakoś z pretensjami... nie pisałaś nic wcześniej o nagrodach... a jak z podkładem do tych piosenek byś myślała? i tekstem- wydrukowany czy jak? moja znajoma była na weselu gdzie było karaoke i podobno pomysł się sprawdził
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-08-24 o 17:14 |
|
|
|
|
#2300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a powiedz mi mieszkasz w Paryżu prawda? Tż jest Francuzem czy Polakiem (przepraszam jeśli to głupie pytanie staram się sobie wyobrazić Twoją sytuację z teściową czy moze jej nie pasuje Twoja narodowość...)poznanianka a czym się różni fotoalbum od fotoksiażki? na googlu jakoś nie mogę dojść tej różnicy bo bałagan tam, a nasza foto mówi ze lepszy jest fotoalbum i już sama teraz nie wiem po Twoim poście ![]() Ja byłam oglądać moją salę przed weselem. Było w porządku tylko... zespół zajął niemal pół parkietu... dobrze, że ja mam DJ - mam nadzieje że zajmie mniej miejsca ![]() No i cały czas nie wiem czy wziąć okrągłe stoły czy prostokątne? Co jest lepsze? Zawsze chciałam okrągłe a teraz mi się odmieniło i już sama nie wiem.
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja już po przymiarkach w Madonnie niestety nie mogłam robić zdjęć, jedna z pań ciągle była przy mnie i nie pozwalała...przymierzyłam tylko 4 suknie, ale pierwsza okazała się najlepsza na manekinie nie wyglądała jakoś ekstra zachęcająco, ale panie mi ją poleciły, więc przymierzyłam. wyglądała świetnie!! dekolt w serduszko, z piórami Komfort noszenia bardzo dobry! Suknia była leciutka i zwiewna. W porównaniu z koronkami i taftą nosiła się świetnie. Pani powiedziała, że to model Prima Moda, ale ja takich sukni w ogóle nie widzę w internecie..na stronie też nie mają tej firmy.. Fason sukni bardzo podobny do tej: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,19485.html
|
#2302 |
|
Rozeznanie
|
Poniewaz moje pytanie tez zostalo pominiete, to tez zadam je jeszcze raz. Czy myslicie, ze save the date moge zrobic na podstawie naszych zdjec z amatorskiej sesji partenrskiej?
say-hallo brzmi jak moja Barima
Pick Me, Choose Me, Love Me You're all I ever wanted I didn't see how it could change That something was missing until today Edytowane przez tinyheart Czas edycji: 2013-08-24 o 17:18 |
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P
Dziewczyny byłam na przymiarkach!!!
![]() Plener u nas obowiązkowo w górach i to chyba w stronach mojej mamy Nawet myślę, czy nie zrobić także w miejscu gdzie się zaręczyliśmy ![]() PS. misia można prosić o dostęp do klubu...?
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() say-hello straszliwa szkoda że nie ma tego modelu w necie chętnie bym zobaczyła właśnie podobno muślin jest super wygodny i dobrze się "nosi"
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Nie napisalam o nagrodach bo u mnie przy oczepinach zawsze konkursy konczą sie nagrodami, dlatego dla mnie to naturalne ![]() Co do podkladu to nie wiem czy lepsza wersja bez slow (jesli oczywiscie znajde) czy werdja normalna, a slowa wydrukowane na kartkach. Wydaje mi sie ze najpierw puszczalibysmy wersje oryginalna (jak w szansie na sukces) a potem podklad. I tak moglibysmy nazwac konkurs (szansa na sukces)
|
|
#2306 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc mamusia tatuś i ciocia mało zawału nie dostali Teściową przeczekałam, traktowałam ją grzecznie ale z dystansem, żeby sobie nie pozwoliła na zbyt wiele. Tobie też to radzę, nie daj się prowokować uśmiechaj się (chodź w głębi masz ochotę ją walnąć) graj nie zorientowaną w jej nastawieniu i trzymaj głowę wysoko -WKOŃCU TO TY SIĘ Z NIM ŻENISZ NIE ONA. Cytat:
|
||
|
|
|
#2307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
annake dzieki za odp.. Pytanie tylko, jak obrobic takie zdjecie. W Polsce chyba raczej rzadko wysylane sa Save the Date. Jak Wy je wysylacie, poczta, mailem?
Yellow me Ja nie jestem zareczona.. nie mamy zdjec z sesji narzeczenskiej tylko partnerskiej takiej na spontanie z konmi... sa tam ladne zdjecia ale zero powiazania z slubem...
Pick Me, Choose Me, Love Me You're all I ever wanted I didn't see how it could change That something was missing until today Edytowane przez tinyheart Czas edycji: 2013-08-24 o 17:23 |
|
|
|
#2309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do save the date, to jasne, dlaczego nie ! Cytat:
|
|
#2310 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
ja nie lubie zdjec i Tż tez wiec watpie ze nawet zgodzilby sie na cos takiego. Dlatego bedziemy mieli tradycyjne, kupione ![]() nasi znajomi mieli na podziękowania dla gości czekoladki owinięte papierkiem z ich zdjeciem.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

Poza tym styl mojego kamerzysty nas oczarował i wg mnie filmy kręcone lustrzankami to jednak zupełnie inaczej się ogląda...
o9.o8.2o14