|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
0 | 0% |
| Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
|
2 | 3,51% |
| Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
|
1 | 1,75% |
| Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
|
13 | 22,81% |
| Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
|
5 | 8,77% |
| Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
|
0 | 0% |
| Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
|
1 | 1,75% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
|
25 | 43,86% |
| Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
|
9 | 15,79% |
| Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
ale ma fajna elastyczna gore na ramiaczkach ze spokojnie bede mogla karmic i jest biala w niebieskie kwaituszki
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
karolson a może spróbuj odciągać laktatorem?
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje jeszcze raz i brawa dla Ciebie ![]() ![]() czekamy na opis
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
a ta do porodu to nie jest później do kosza?
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam nadzieje, że już jej przeszło, ale jak widać nie co tym razem wymyśliła?
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suty przyzwyczaily się po ktoryms razie
|
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dostawala leki bo miala za duzo wody w organizmie ale ona spuchla cala mi tak nogi podpuchly w te upaly i tez wlasnei wtedy mi strasznei waga podskoczyla;/ ale zrzucimy przy poroddzie ![]() i tak wygladasz slicznie i masz super buniek, jeszcze chwilka ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
moim faworytem jest koszula w krate co do pakowania to ja tez biore walizke na kolkach ale z tych mniejszych, by nei brac 2 toreb ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- ojej a co znowu sie czepia
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam za cofnięcie, ale muszę
![]() Motyl - dopiero dokopałam się do zdjęć pokoiku Tusi w starym wątku i jest po prostu boski Kaśka - za wizytę. Duży już Twój Miki |
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
do porodu wezme inna krotsza,
a co do koszul z porodu to mowia ze jedne wyrzucaja drugie piora ja chyba wyrzuce jak bedzie w fatalnym stanie bo mam ich sporo;D
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolson wietrzyć, smarować własnym mlekiem i przetrwać. Spróbuj też może inaczej przystawiać. Może mały źle łapie.
|
|
#1031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bajka, doskonale Cię rozumiem z tym nosem
i cieszę się Twoim szczęściem![]() Cytat:
z kolei Natala polecała ziajkę będzie pięknie, czuję to Cytat:
![]() kiedy jedzie? ![]() Cytat:
![]() nastawianie się negatywne jest bez sensu
|
|||
|
|
|
#1032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam te dżinsiki z szeleczkami (mój A. ostatnio sobie takie kupił, nawet chciałam wziąć Julkowi, żeby miał takie jak tata, ale się powstrzymałam ). Najwyżej jak podrośnie to mu kupię, jak już zacznie chodzić Ps. Angel, a ile one wgl kosztują? Ps. 2 Czy nie masz wrażenia, że ten spodenki supermena są strasznie wąskie w tali? Bo ja mam. Cytat:
Cytat:
Już nie będę się przejmować i czytać u dra Googla, bo rzeczywiście wpędzę się w schizę No, ale te dwie różne grupy krwi mamy.... ![]() Cytat:
![]() Mi dziś w ogóle nie chce się jeść nic konkretnego. Ale o 20 w porze antybiotyku usmażę sobie ziemniaczane talarki plus mleczko do tego
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawid wczoraj odwiózł ją na autobus do Katowic, i ta dziś mi opowiada, że chwalił mnie jaka ja to zaradna jestem, że szukałam dobrych okazji i promocji na wyprawkę, że co chwilę siedziałam w necie i porównywałam ceny, niektóre rzeczy zamówiłam hurtem przez neta i ogólnie ponoć bardzo dobrze o mnie mówił i w międzyczasie powiedział "no Pani oczywiście też coś tam kupiła" i matka się obraziła, bo ona nam dużo kupiła a dla nas to jest tylko COŚ TAM. i ma focha i teraz dzwoni, że ogląda dresiki w Lidlu i czy mi kupić ale oczywiście mam jej odesłać kasę, bo my i tak uważamy, że ona nam COŚ TAM pomaga tylko a zapewne to nie o to chodziło Dawidowi, tylko po prostu chciał mnie pochwalić. Dodam, że to był pierwszy raz kiedy o tym mówił, mnie nigdy tego w twarz nie powiedział. Poza tym jak dobrze wiecie dopiero niedawno wiele rzeczy do niego dotarło. A jak dostawaliśmy od niej rzeczy to ZA KAŻDYM RAZEM i za każdą najmniejszą pierdołę dziękowaliśmy z osobna, dzwoniliśmy, mówiliśmy jak to nam pomaga, jaka jest wspaniała i wogóle. I żal doopę ściska, bo dobrze o mnie powiedziała a o niej, że "coś tam". No po prostu jak nie wymyśli jednego tematu do fochów i narzekań, to kolejny. MAM JEJ DOŚĆ!!!!!!!!!!!!!! ona lubi wypominać pomoc, zawsze taka była. o nikim dobrze nie można mówić tylko o niej. i jeszcze mi gadała, że jej bardzo przykro itp itd to mi w tym momencie powinno być przykro
|
|
#1034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie nie ma jak napisać ze szpitala.. Pozostaje nam czekać jak wróci do siebie i coś napisze. Mam nadzieję, że poszło ok
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A basen - rewelacja. Ratuje mi plecy |
||||
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko, czepia się słówek przecież Dawid docenia to, że Wam pomogła, co za kobita
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
D. tak to ujął ale przecież każdy wie co mial na mysli poza tym po co wybiera dresiki skoro macie jej odeslac kase? to jest przykre, moze ty nie potrzebujesz czy sama sobie wybierzesz, jakaś dziwna sytuacja... nie przejmuj sie bo widze ze twoja Mama ma ciezki charakter, to niech jąz nowi ktoś inny a nie ty w 9 mscu ciazy
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię Ci ladan, wyłącz ten telefon i odpocznij!
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan, eh, taki typ pewnie, ja tez nie lubię jak ktoś mi wypomina pomoc
moja mam dzisiaj dzwoni z lekkim fochem, że jak tam teściowej sprzątanie idzie no i że ona jest bardziej u siebie w domu matko
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
aha chcialam wam powiedziec, że dzisiaj zaczęlismy powolutenku wyganiac Aliego z tzem;D
hehe ![]() niech mu sie nei spieszy z abardzo by ciąża była donoszona ale i tak sie jaram aaaa i sis zabiera mnei do fryca w nastepnym tyg bo wyglądam jak ja to mowie, Maryja mam takie dlugie przyklapniete wlosy
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to ze mną jest cos nie tak?! ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- a najlepsze jest to, że to z Dawidem o tym gadała i on powiedział coś co jej nie spasowało a pretensje są do mnie! ehh dobrze, że Dawid będzie za 15-20 min. nie wiem może powinniśmy składać na pomnik dla niej
|
|
#1042 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. wiadomo,że ze swoim mężem, a nie z Wami![]() Cytat:
No właśnie też się na nią nastawiam. A niedziele święcimy,więc tym bardziej nie rodzimy ![]() Kochana a te osłonki na sutki?
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
aż dziw, że dorosła kobieta takie rzeczy wygaduje
![]() Passion moi rodzice tak samo mówią (ale bez focha), że oni tak często do nas nie przychodzą, tylko wolą jak my do nich przychodzimy bo mamy dom od teściów i im tak głupio chociaż mama mówi, że teraz będzie Miki to już się mniej będzie czaić- zobaczymy ![]() szkoda, że T. nie wstydzi się do nas przychodzić bez zapowiedzi
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
ladan zdecydowanie twoja mama ma problem nie Ty...
wiec luzik, pomysl o D. i o Julii i uśmiech prosze
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
może dla złagodzenia sytuacji, tak mamo, niefortunnie się wyraził na pewno o to Mu nei chodziło bardzo deocanimy co dla na srobisz
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie sprobuje w domu laktatorem. Mleka jest chyba w sam raz bo nieleci samo tylko tyle co dla Fifiego i moze dlatego tak boli wiec ciezko cos zeby smarowac. Wlasnie wietrze jednego eh ciezko na sali z trzema laskami i odwiedzajacymi wietrzyc cycki
Na szczescie nie gadaja nic o wietrzeniu krocza
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, jak ona coś zacznie i sobie ubzdura to koniec. teraz będą złośliwe docinki co chwilę, taki typ człowieka. dla niej nie może być "dobrze i normalnie", zawsze musi sobie problem wymyślić.
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-08-24 o 19:10 |
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pwoinno jej przejsc;p / ej wiecie czym mnie dzisiaj dobil tż? sis mi wczoraj zrobila henne na brwi, a ja mialam robiona moze raz w zyciu wiec przyzwyczajony nie jest ale mowi mi ;slicznie wygladaz jak lalka, ale jakbym chcial lalke to bym sobie kupil, mi sie podobasz naturalna' i weź tu zrozum faceta.... a ja chciałam sie wypindrzyc dla niego i mlodego;D
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
nie? myślałąm, że tu większość czeka na Kaśki męża
Cytat:
ciekawe jak szybko pożałuję teściowej pomocy, tzn jak szybko mi wypomni
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
mój tato jest pewnie w czołówce oczekujących bo powrót P.=możliwość zjedzenia ciasta, które patrzy na niego z lodówki ![]() oni zawsze się zapowiadają a babka też pomaga w sprzątaniu?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

wiec pewnie wiecej napisze przy jej nastepnej drzemce 

miałam nadzieje, że już jej przeszło, ale jak widać nie

). Najwyżej jak podrośnie to mu kupię, jak już zacznie chodzić
No, ale te dwie różne grupy krwi mamy.... 

Tzn. wiadomo,że ze swoim mężem, a nie z Wami