|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
choć żabkę robi wiesz chyba po 22 zł, ale nie wiem po hurtem kupowałam i nie wzięłam paragonu. na tych tańszych rzeczach ok. 10 zł rabatu, na kocykach nawet 50. hehe my płaciliśmy wszędzie kartą. tylko na jednym stoisku z bambusem gotówką, ale tam 16 zł zostawiłam (dwie mini pieluszki).
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde moze się kopsnę jutro- tyle że mój bak z katarem wiec zobaczę ( jak nie ma temperatury, dziecko pogodne to wychodzicie na pole/dwór) chusteczkę z LM mam na główkę- mnie się podoba -jej nie i kuźwa leży bo sobie nie da zawiązać, a jak się juz uda to ją zdziera
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" i kazdy by był spokojny![]() Ja z Ptaszyskiem czasem gadam na fejsie, mówi, ze jak przyjdzie czas to moze do nas wróci i jak ktos ma ochote zaprasza na priva Ale, ze gupio wyszło to inna sprawa i mozeto nauczka dla nas wszystkich....Cytat:
co do chusteczki LM usmiałam sie..u nas do niedawna było tak z czapka, teraz jak chłodniej chyba marzną mu uszy i rozumie, ze to dla jego dobra
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-08-24 o 21:29 |
||
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo te dzieciory takie są i co zrobisz- dostała dzis od teściowej kocyk (jakis ikeowski-podejrzewam ze pewnie od kogos dostała i jej nie spasił wiec puścila dalej- a chlop u niej był)-wiec se myślę-jej kocykowi po wakacjach przydało by się pranie, dam jej ten nowy- wykopała go a jej najukochańszy udało się chwycić za róg jak go brałam do prania i mi wydarła- owinieta nim spi- jak to zrobiła kij wie
|
|
|
#4385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej zaoszczędziłaś ![]() Cytat:
![]() Nestelle, dobrze, że u Was ok Dziewczyny, tak mi się dziecko ślini, że wszystko mokre, zakładacie jakieś śliniaki czy coś? Myślałam o jakiejś fajnej apaszce chociaż na wyjścia, ale jak bawełniana zmoknie to będzie nieprzyjemna - Ty Pani kiedyś coś z mikrofibry wstawiałaś? (czy za bardzo rozkminiam?)
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
My tylko na chwilke, brak mi czasu na cokolwiek
![]() Jutro wyjezdzamy, mam nadzieje, ze sie pomiescimy w naszej ibizie ![]() nestelle dobrze, ze jestes - zawsze mnie to ciekawiło, ta czekolada to taka prawdziwa? a moje dziecie kilka dni temu skonczylo 4 miesiace i zupelnie sie zmienilo - nie spi w dzien, albo malo, chichra sie na glos i piszczy cieniutko przez caly dzien.. a dzisiaj jeszcze podczas przewijania zlapal sie za jajka - tatus przerażony lece w kimono
|
|
#4387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba że tylko moje tak eksperymentuje z głosem że nie moge wytrzymać.Pitu nauczył się pluć tzn robić prrbrrr ustami z dodatkiem wodotrysków ![]() Dziś pomyślałam, że mimo jego wagi to lubie usypiac go na rękach, choć trochę wtedy się możemy poprzytulać, bo normalnie nie lubi. Przecież niedługo będzie duży i już tego nie bede mogla robic. Małpka Twoje dziecie jest niedoścignione !
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Pani-http://www.hm.com/pl/product/16171?article=16171-A
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
Eee nie można było płacić karta tam gdzie pytałam
widziałam w la millou ze można było,no ale już tam nie wróciliśmy. Cały czas żałuje kurka.Pani,Co kupiłas w la millou?
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.bibabu.pl/dribble-bib-niebieski.html ja kminilam, kminilam i w koncu musze kupic... ![]() ooo, dziekuje!!!! Wujek juz zajawiony, po chrzcie pedzi nabyc ![]() Wczoraj kroliki, plecaczki materialowe, apaszke. chcialam czapke - pilotke, ale nie mieli zimowej kolekcji
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłej niedzieli dla wszystkich, my wybywamy na wieś
|
|
|
#4392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robi brrr a w buzi cała łyżeczka zupki, która zaraz ląduję w promieniu 50cmNestelle ale Ci dobrze, odpoczywaj sobie tam w tej czekoladzie
|
|
|
|
|
|
#4394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aj pisałam już kiedyś, na weekend przyjeżdża siostra z dwójką dzieci (tych co koło siebie nie umieją zrobić) i Mama wtedy już się zachowuje inaczej wkurza mnie to bo się niemal posprzeczałam z nią... ehh szkoda gadaćCytat:
![]() Cytat:
a czemu przecież to normalne u chłopaków ,Nestelle wróć jak się ogarniesz witam niedzielnie, pusto tu jak zwykle ostatnio...
|
||||
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no to już przegięcie...od 14.00 nikogo na wizazu
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
dzis byla u mnie kolezanka z corka, poszlysmy Piechota ( ok7km :P ) na centrum wpierw na lody a pozniej do parku by mala mogla sie wyszalec ![]() - tak sobie siedzialam z Milusiem na rekach one poszly kupic lody, obok siedzialo dwoch ''turkow'' i w koncu jeden do mnie cos zaczyna mowic a ze ja sluch mam slaby wiec do niego '' co..?'' - a on sie mnie pyta - z jakiego kraju jest ojciec dziecka, se mysle WTF !!!! - widzac moje zdziwienie na twarzy zaczol sie tlumaczyc ze przepraszam ale widac ze syn am ciemniejsza karnacje - no to mowie zgodnie z prawda ze jego ojciec pochodzi z Afganistanu - i co juz nic sie do mnie nie odezwal - nadmienie ze bylo Cho-le-rnie qrde bolek przystojny - wracam busem do domu, wysalalam mamie smsa o ktorej bd jechala, paczam a ona stoi na prztanku i mowi ze bierze Milusia na ''obchod'' w kolo osiedla, se mysle a bierz i tak dzieci mi o 17 usnelo i spalo dalje - wchodze do domu, dzwi otwieram - i paczam jak tata sie podnosi z lozka i tak juz w pol zgiety - nagle konsternacja na twarzy bo Milusia we wozku nie ma, i sie mnie pyta'' Gdzie masz dziecko '' - to mu odp ze jeszcze Babcia porwala na spacer - ale mowie wam jak to smiesznie wygldalo - juz sie podnisl bo pewnie chcial sie z nim bawic a tu kalapa do 19 musi czekac Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-08-25 o 18:44 |
|
|
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra więc ja coś napiszę
Czesc! Wczoraj miałam panieński - nie powiem, poszalałam, popiłam. Dziś małego nie karmię piersią, a jutro zrobię sobie test na zawartość alkoholu w mleku (tak, tak jest coś takiego ![]() Poza tym dziś próba podania marchewki po raz pierwszy, bo mamy zaraz 4 miesiące a mały je ostatnio mleko co godzinę Więc postanowiliśmy mu dawać słoiczki, może wprowadzimy kaszki ale to musze z pediatra pogadać. Poza tym przeprowadzamy się, więc jest duuuużo pakowania więc czasu na wizaż i nadrabianie mało.. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() PAni - dzięki! Super!Ale się u Ciebie dzieje, ślub, chrzciny, przeprowadzka - wow!
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Faktycznie puściutko dzisiaj. My właśnie przed chwilą wróciliśmy, byliśmy u kuzynki, która lada dzień spodziewa się dzidziusia ![]() No i się dowiedziałam, że zostałam totalnie obgadana przez ciotkę - tę, o której kiedyś tu pisałam, że zupki i kaszki po 6 tygodniu dawała. Kuzynka mi mówiła, że gadała o mnie, że za późno zaczęłam małemu dawać inne pokarmy ( taaa,późno - jak miał 3,5 miesiąca ). A ta kuzynka mówi do niej, że wcale nie za późno, i że ona też planuje wprowadzać po 4 miesiącu dopiero. To ciotka jej na to, zeby nie była taka głupia jak ja ![]() Jeszcze tam na mnie różne rzeczy nagadała, a najlepsza była puenta - że ja nie lubię, jak mi się dobrze radzi i wolę po swojemu ( czyli źle ) robić ![]() A i jeszcze co do teścia ![]() jak jesteśmy w mieście, to zajeżdżamy do nich kwiaty podlewać i rybki karmić, bo oni nad morzem. Wczoraj akurat byliśmy, patrzę, na lodówce pamiątkowy magnes z chrzcin - fajnie. Wchodzę dalej, "rzuciłam okiem" na szafki a tam jeszcze 3 magnesy zwinął ze stołu chyba jak wychodził, bo dla każdego było po jednym a on był sam. A wszystkie te magnesy były takie same, więc nie wiem, po co mu tyle. Co za człowiek W ogóle jakoś ostatnio rodzina tż mnie na maksa wnerwia ![]() nestelle też bym chyba się wylizała z tej czekolady ( bez skojazreń proszę )kasia jeszcze raz to napiszę - uwielbiam Twojego tatę demeter za udaną zabawę i przeprowadzkę
|
|
|
|
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane
melduję że zyję , chociaż po 2 dniach przykręcania z tż karton gipsów myślałam że zejdę mam dość remontów spróbuje nadrobić , chociaż jutro jade do siostry popilnować Kacperka bo coś ma do załatwienia ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() i dobrze
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-08-25 o 21:20 |
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Na tej mazurskiej wsi internet zanika, ale właśnie go złapałam. Panika, świetne wiadomości o Torresie, cieszę się! Nestelle, zazdroszczę czekolady! Resztę o kacu dobrze ujelas, myślę podobnie. Demeter, brawa za udany panieński! |
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() no ale jak by nie było dla Karolka
|
|
|
#4403 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że tak wyszło...Cytat:
Wszak łatwiej zdjąć i założyć nową, niż ubranko ![]() Cytat:
![]() "Gest M. Jacksona" też znamy ![]() Cytat:
![]() Właśnie, Krzyś też do tulaśnych nie należy... Szczególnie, jak je - nie wolno Go dotykać, głaskać, bo przestaje jeść i zamiera. Ale i tak tulę W chuście przynajmniej lubi ![]() Właśnie wygrałam bitwę (choć na pewno jeszcze nie wojnę ) - o spanie na brzuszku. Co ułożyłam Krzysia do spania na pleckach, On FIK na brzuszek. Przekręcałam więc za każdym razem. W końcu zmęczył się i zasnął Idę grać w czołgi ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
I znów są? W każdy weekend? Trzymaj się, już koniec niedzieli
|
|
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziewczyny podczytuje Was od jakiegos czasu czasami pisze do Was z porada i teraz mam pytanie.Czy to mozliwe zeby dziecko zaczelo ulewac od 5 miesiaca moja coreczka od kilku dni bardzo mi ulewa po posilku jak odbija to chlusta mleczkiem czy to mozliwe,ze przez to ze zaczelam jej powoli wprowadzac marchewke i nestle sinlac?Karmie ja mm bebilon pepti 1 od samego poczatku,kiedys miala biegunki czy to ulewanie moze miec zwiazek z mlekiem,ze za dlugo go pije? ![]() Bede wdzieczna za pomoc |
|
|
|
|
#4405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakby SPAŁ, to pół biedy. Ale On zaraz po jakimś czasie i tak woła, żeby Go przewrócić (tak mam czasem w nocy, muszę wstać i Go przekręcić
). Więc na razie, dopóki nie nauczy się hopsać na plecki sam, lepiej niech tak nie zasypia
|
|
#4407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za panienski - no i zdrowia i sil zycze Cytat:
co do tescia Cytat:
nooooo co - ja na to poradze, ![]() hehehe - no puchy ost straszne - myslalam ze dopiero po 5 watku sie tak zrobi - jak kazda z nas do pracy wroci, a tu coz - dopadla nas ''starosc'' Melduje sie po nocy - cala spalam z Milusiem, oj nie spokojny mial dzis sen oj niespokojny - no ale dalam rade to nic ze pobudka o 6.30 i on pelny energii a ja oczy na zapalkach , ale pewnie kolo 9 mi padnie, pozniej pojde do tesco, bo mleko mi sie skonczylo akurat starczy na 1 butle ![]()
|
|||
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
my byliśmy wczoraj na chmielakach Cytat:
za panieńskiKasia jak przystojny trzeba było mówić ze ty wolna hehe
|
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() własnie wstaliśmy - więc robie śniadanko i mykam do sis Miłego dzionka Wam życze
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jest właśnie kryzys 6 dnia, 6 tygodnia i 6 miesiąca u mnie książkowo się sprawdziło i z Julią i z Michałkiem z Julią tak się ciągnęło, że przed 7 miesiącem przestałam karmić. jesszcze nie kupiłam, w środę kupię jak kupię pokażę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

)
choć żabkę robi

widziałam w la millou ze można było,no ale już tam nie wróciliśmy. Cały czas żałuje kurka.

05.07.2008 
'' - to mu odp ze jeszcze Babcia porwala na spacer - ale mowie wam jak to smiesznie wygldalo - juz sie podnisl bo pewnie chcial sie z nim bawic a tu kalapa do 19 musi czekac
Super!
i przeprowadzkę