|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
0 | 0% |
| Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
|
2 | 3,51% |
| Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
|
1 | 1,75% |
| Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
|
13 | 22,81% |
| Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
|
5 | 8,77% |
| Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
|
0 | 0% |
| Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
|
1 | 1,75% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
|
25 | 43,86% |
| Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
|
9 | 15,79% |
| Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Ja jestem jeszcze lepsza- babka z Factory jakiś czas temu7 powiedziała, że te wózki są to zobaczenia na Malborskiej na Targówku. Więc pojechaliśmy do Atrium Targówek- tam Pani powiedziała, że to nie o te centrum chodzi tylko w Parku Handlowym Targówek... no więc znów podjechaliśmy...
Mam jakąś zniżkę do wykorzystania w Smyku i właśnie się zastanowiłam czy wózka stamtąd nie wziąć... W każdym razie ubolewam, że tak mało siły bo TK Maxa otworzyli, do Ikei na hotdoga i loda by się przydało, a tak znów telepałam się na przystanek 190... no i jakby Ciebie to zainteresowało- tam mothercare- nie wiem czy likwidują czy co- ale są mega wyprzedaże- łaszków od groma (jak dla mnie i tak za drogie).
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
oby takich coraz więcej i z tż u boku, oby szybciutko mu się polepszało i żeby wyszedł do Was a torba to tak jak u mnie, też prawie spakowana chyba tylko brakuje mi jakiś przekąsek o których tutaj piszecie i o codziennych rzeczach tj szczoteczka, pasta do zębów, krem itd ![]() także no ja mogę rodzić, a Ty poczekaj na tż
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem. Położyłam wszystkich spać, czyt. trzeźwych (dzieci i ja) i nietrzeźwych (TŻ, szwagier i szwagierka ) ogarnęłam trochę mieszkanie i sama się kładę.
Jutro mnie pewnie też nie będzie. TŻ mi chucha wódą w twarz.
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Smyku chyba żadna zniżka Ci się nie opłaci na wózek, lepiej w necie zamówić ![]() MC dla mnie za drogie, a ciuszki już wszystkie mam
|
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór babeczki
to był dobry dzień. posprzątałam wszystko, umyłam lodówkę, byliśmy na sporych zakupach spożywczych. siedzimy teraz z tż przed telewizorkiem. on pije drineczka a ja zajadam pyszną babeczkę z serem i jagodami oboje wykąpani i wyprzytulani. oby więcej takich miłych spokojnych wieczorów. córka oczywiście cały dzień akrobacje. nie wiem co z nią. ostatnio była spokojniejsza a od kilku dni szaleństwo. ale lubię to i wolę szaleństwo niż zastanawianie się czy wszystko z nią ok bo nieruchoma. i uwielbiam czytać opisy porodów ![]() i wstawiam bodziaki i kołyskę bo wcześniej nie dało się wgrać |
|
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Bajka - swietny opis, dzieki, mnie podbudowal.
Ja mialam okropny wieczor. Jak zwykle na bole sie nie skarze, to wczoraj zlapal mnie w prawym boku, potem doszly plecy na dole i brzuch. Bol byl raczej ciagly, wiec szybko uspokoilam tz ale tak dawalo, ze chodzic nie moglam. Chyba moje wnetrznosci maja dosc ![]() Przeszlo w nocy, choc ta prawa strone wciaz troche czuje. Z milego wieczoru z TZ wyszla doopa ![]() Przypomnialo mi sie, ze jak bylam w szpitalu, to laska, co ze mna lezala myslala, ze ma niestrawnosc i bol zoladka. Poprosila zreszta o jakis lek na zoladek, bo chyba cos zjadla nieteges. A ktg pokazalo skurcze. Taka ciekawostka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z Ewunią w 37tc Nie śpię już od godziny i chyba kopsnę się na jakieś śniadanko ![]() Kurcze ciekawe ja makrela-mam nadzieję,że wszystko u Niej w porządku Cytat:
Ja tam jestem matka kwoka ![]() ladan zachowanie Twojej mam żenujące. Dorosła kobieta a infantylna,że szok ![]() Cytat:
Cytat:
czarna no co Ty Zaciskaj tam mocno nogi ![]() papuga mocne kciuki oby to było to ![]() Cytat:
A ten skok z 5cm na 10cm w ciągu chwili to coś wspaniałego
|
||||
|
|
|
#1178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten to umie wybrać moment Cytat:
Jeszcze troszkę i mały będzie się cieszył obecnością tatusia także nie smutaj Kciuki za pracę tża ![]() Mamie kup kwiatek przecież na pewno wie,że Wam się nie przelewa i braku prezentu nie będzie miała Ci za złe ![]() Co do pogrubionego to się wie samo przez się,że trza pobrykać ![]() Ale śliczności ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
![]() Łączę się w bólu. Mała leży główkowo,poprzecznie i mi tak masakruje jelita,że po 3-4 razy dziennie chodzę do toalety- tak mnie od tego czyści . Wczoraj tak mnie okropnie bolało,że o mało się nie rozpłakałam...A ta laska w szpitalu szok . Faktycznie ciekawostka.
|
|||
|
|
|
#1179 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Diorisha - gratuluje kolejnego tygodnia. Coraz blizej...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013,
[QUOTE=Diorisha;42438948][CENTER]
Witamy się z Ewunią w 37tc Gratulacje! Ale leca te tygodnie ![]() Ja uciekam dzis spac wczesniej bo cos mi kondycja leci i meczy mnie wszystko okrutnie. Oby tylko grzecznie przespac noc.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
. U Ciebie to już lada chwila także głowa do góry ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- [QUOTE=ja ;42438957]Cytat:
I porządnej regeneracji życzę bo kondycja faktycznie leci- szczególnie w tych ostatnich tygodniach
|
||
|
|
|
#1182 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Diorisha za kolejny tydzień Matall super że wczorajszy dzień nastroił cię tak pozytywnie. Oby takich dni było coraz więcej Beaciakiss śliczne zakupy Sama również witam się w 37 tc. I łączę się z tymi, których dzieci mają ADHD
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-08-25 o 07:03 |
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
witam w ten piękny słoneczny poranek
sąsiad mnie obudził, mimo tej wczesnej godziny mama mnie zdążyła lekko wkurzyć, ale mam to gdzieś w dniu dzisiejszym Bajka- spoko opis, ale zawiodłam się bo bez pocisków Diorisha gratuluję tygodnia nr 37 oby jeszcze tydzień i można Ewuśkę poganiać ![]() Katarzyna gratki za tydzień
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-25 o 07:09 |
|
|
|
#1184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaśka to już dziś już dziś już dziś ![]() hehe jakby się P. dowiedział,że cały wątek żyje Jego powrotem to by Ci dopiero dał ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
Poczekam do wyników GBS a wymaz mam mieć pobrany w najbliższy czwartek 29.08 a potem hulaj dusza piekła nie ma
|
||
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a badanie HBs to żółtaczka? a GBS pacior?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-25 o 07:19 |
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Wczoraj nie mialam za wiele czasy zeby pisac choc uwazam ze dzien bez wizazu to dzien stracony ![]() bajka ty to jednak jestes farciara zamiast lez na policzkach to mialam na twarzy banana jak czytalam opis. ciesze sie ze jestescie juz razem![]() zeby wszystko ulozylo sie pomyslnie![]() Matal twoj wczorajszy post mega pozytywny po tych wielu dniach nerwów a u mnie narazie spokoj z hormonami choc ciezko mi sie dogadac z tz. gratuluje wam kochane kolejnych tygodni i zycze udanej niedzieli ![]() . Trzymam za slowo ze weekend bez porodow
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
W dniu w ktorym wraca maz Kaski (dzis juz chyba nie pomylilam) WITAM SIE W 37TC
wlasnie zadzwonila tesciowa ze juz sa i ze przyjechala cala wyprawka z włoch. najpewniej zobacze ja jutro, ale nie moge sie doczekac, niestety udalo sie zapakowac tylko rzeczy do pol roku ale dobre i to, potem zaplace jakas chora kase.za kuriera
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Witam się z totalnie popsutym nastrojem! Moi sąsiedzi zrobili sobie wczoraj spotkanie ze znajomymi i było tak głosno,że od 2:00-5.30 nie zmruzyłam oka! Wkurza mnie coś takiego. Sama jestem młoda,duzo imprezowałam,ale kurcze jak mieszka sie w bloku i wie sie,ze są w nim małe dzieci,to chyba mozna przyciszyć paszcze stojąc mi tuz obok okna? Muzyki nie było,za to ich cholerne smiechy,darcie sie i skakanie po mieszkaniu(mieszkają nade mną) przebiły wszystko! Jestem wsciekła i niewyspana!!! :[
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
DIORISHA, KATARZYNA, TASSIA
za kolejne tygodnie ![]() CZARNA rozumiem Cię, moi mają dzieci, a nie umieli zrozumieć prośby, żeby o 2 było troszkę ciszej, bo spać nie mozemy ![]() Witam jeszcze z łóżka. Edi już pyta, czy wstajemy, więc długo nie poleze, ale spalam jakieś 8h i czuje się bosko, tylko myślałam rano, ze mi pęcherz pęknie KASKA haha, ciekawe jak zareaguje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1191 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna współczuję. U mnie też sąsiedzi czasem szaleją i właśnie nie muzyka jest najgorsza ale owe darcie pyska, śmiechy i chichy . Tylko oni na szczęście swoje imprezy kończą ok 1 w nocy
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-08-25 o 08:40 |
|
|
|
#1192 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja przed kichaniem muszę zacisnąć nogi bo inaczej...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tassia jak tam po targach? Nie wiem czy jechać dziś, jest coś ciekawego? Rozdają coś? ![]()
|
|
#1193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heeelooooł
![]() Mialo dzisiaj padać, a nie pada.Mój humor od razu lepsiejszy ![]() Bajka super opis, faktycznie w pewnym momencie był ekspres ![]() Matal super,że dzień udany i trzymam kciuki za pracę TŻa, jakakolwiek by nie była. Czarna współczuję Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1194 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
próbowałam Was wczoraj nadrobić jak wróciłam z grilla, ale padłam ze zmęczenia i nie dałam rady ![]() kaśka gratki dla Mikiego tak pięknie przypakowałbajeczko jaki optymistyczny opis porodu zazdroszczę!Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że tylko lepiej może być, a za Tżta i pracę mocne kciuki! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u Was już tuż tuż
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
A no tak, ja też w 37 tc
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- http://www.pudelek.pl/artykul/58277/...na_pupie_foto/ świetny sposó na ukrycie cellulitu
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się połozyc do męża, chyba jeszcze pośpię
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tassia tobie również
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a mojego męża z samego rana wygnało do pracy ![]() szkoda bo w weekend jest jedynie czas żeby się w łóżku z rana poprzytulać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

19.02.2016 r.

telefony w sprawie nowej pracy, więc może nie będzie tak źle, nawet jeśliby się tam rozmyślili, ale im całą sytuację opisał w mailu, bo nie sposób się dodzwonić. Myślimy pozytywnie!

oboje wykąpani i wyprzytulani. oby więcej takich miłych spokojnych wieczorów. córka oczywiście cały dzień akrobacje. nie wiem co z nią. ostatnio była spokojniejsza a od kilku dni szaleństwo. ale lubię to i wolę szaleństwo niż zastanawianie się czy wszystko z nią ok bo nieruchoma. 

za kolejny tydzień
sąsiad mnie obudził, mimo tej wczesnej godziny mama mnie zdążyła lekko wkurzyć, ale mam to gdzieś w dniu dzisiejszym 

[/RIGHT]