Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 10:24   #1801
Nanusia76
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Witam

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no to co rozpuszcza woskowine. cekaj znajdę zaraz i wrzucę. widziałam w ross.. a co nie potrzeba? takie krople ..
był na dziale dziecięcym.. Nazywa sie OTOZIL, ale własnie wyczytałam że nie jest konieczny wiec odpuszczam. Z tym że wczoraj włąsnie weszłam do ross ooglądać i widziałam, dlatego myslałam ze konieczny. Wybaczcie
Ja nie będę kupować bo wydaje się być zbędny . Wystarczy namoczyć patyczki te dziecięce i przetrzeć uszko. Bałabym się takiemu maleństwu psikać do ucha i grzebać. Poczekaj z zakupem bo nie jest to towar pierwszej potrzeby , można dokupić po konsultacji z pediatrą.

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
To zapytam jeszcze o laktator. Kupujecie ręczny czy elektryczny?
Ja bedę mieć elektryczny i ręczny , dostanę od siostry ciotecznej. Gdybym miała kupić to kupiłabym elektryczny.

Cytat:
taaak tak. Jak jedziesz samochodem to ja sobie nie wyborażam bez fotelika, ale jak masz metr do odmu ze szpitala i to uważam że możesz w wózku spokojnie wziąć zwłaszcza jak Ci sie samochodu nie opłaca odpalać.

Ale mi narobiłaś smaka na kiełbase z grilla

A sądzicie ze jak mieszkam na 10p-ostatnie swoją drogą i zrobie sobie grilla na balkonie to ktoś wezwie straż czy tam kogoś i dostane mandat czy raczej nie powinno nikomu przeszkadzać? bo mi taką ochote narobiłaś, a gdzie ja w normalny dzień dostanę taką kiełbache??

a powiedz mi jeszcze bo mi nie odisałaś, ile tych paczek podkładów kupowałaś ? bo mam te same( co Ty przy pierwszej ciąży) i nie wiem ile mniejwiecej jeszcze dokupić

aaa i chciałam potwierdzić że płyn coccoino sie sprawdził mam teraz mięciusią pościel

a ten spray czy krople to mi chodziło o OTOZIL bo był na dziale dziecięcych kosmetyków w ross i jeszcze był jakiś z babydream i własnie myslałam ze to potrzebne, ale na forach nic konkretnego nie pisza. Jak bedzie potrebny to kupię.
Rybko ja bym nie ryzykowała odpalać grilla na balkonie chyba że masz elektryczny. Poza tym w regulaminie wspólnoty mieszkaniowej może być zakaz i możesz mieć z tego powodu nieprzyjemności. Jedna grill strasznie dymi i nie chciałabym aby mnie ktoś pod nosem kopcił

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
jaki wielki

ja te jak wyprostuję to mnie łapie

nic mi nie leci
Dziewczyny u mnie też skurcze nocne łydek zwłaszcza jak się przeciągam ale znalazłam na to sposób który się sprawdza przynajmniej u mnie. Jak mnie łapie skurcz przy prostowaniu stóp to wystarczy zgiąć stopę w stawie skokowym w kierunku kolana. Troche mętnie to wytłumaczyłam ale pewnie wiecie o co chodzi

Żegnam się z wami , odezwę się wieczorem .

Trzymajcie kciuki za mnie - LECĘ POLOWAĆ NA SUKNIĘ DO ŚLUBU
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:25   #1802
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

A w ogóle to czytałam wczorajsze dyskusje o szpitalu i ja nie wiem jak to u nas bo Alise rodzilam 350km stąd :P.
I znaki zodiaku-ja koziorozec . Uparrrrrte zgodnie z teoria .

Trele 25.10 to początek naszego związku- może mlody się urodzi ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:29   #1803
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
wrzucam zdjęcie brzuszka w 33 tc
Ale ładny brzusio!

Cytat:
W nocy zlapaly mnie 3 skurcze niby takie srednio bolesne ale lzy w oczach mialam

Super zakupy! A jak ten ręcznik? To jest ten 100x100? Bo ja bym chciała dwa takie kupić, m.in. ten kolor właśnie, ale boję się, czy nie będzie farbował Możesz mi powiedzieć, jaka jest temp. prania na opakowaniu?

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
O matko! Toć to niewykonalne!

Cytat:
Czy macie wycieki z piersi? Ja zauważyłam plamy na biustonoszu.
Nieduże, ale są... W dodatku tak co 3-4 dni bolą mnie brodawki i wtedy jak sobie ścisnę i jakby ciut "spuszczę" tego, to jest dużo lepiej Nie wiem, czy dobrze robię, ale ulga jest
W dodatku z lewej piersi od paru dni zaczyna mi się to zabarwiać na biało-żółto. Czyżby mleko?! Bo rozumiem, że to przezroczyste to siara?

Cytat:
Ręczny

Dzień dobry niedzielnie!
Muszę siąść do mojej listy wyprawkowej i sobie wszystko rozplanować. Boję się czekać z zakupami do samego końca, muszę się spiąć i zacząć robić zakupy.

Czy do każdej dotarł jabłecznik?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:34   #1804
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie też skurcze nocne łydek zwłaszcza jak się przeciągam ale znalazłam na to sposób który się sprawdza przynajmniej u mnie. Jak mnie łapie skurcz przy prostowaniu stóp to wystarczy zgiąć stopę w stawie skokowym w kierunku kolana. Troche mętnie to wytłumaczyłam ale pewnie wiecie o co chodzi

trzymamy kciuki za kupno sukni

jak nie zapomnę to na astępny raz jak mnie skurcz złapie to tak zrobię, bo dzisiaj mi nie wiele i masowanie dawało
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Super zakupy! A jak ten ręcznik? To jest ten 100x100? Bo ja bym chciała dwa takie kupić, m.in. ten kolor właśnie, ale boję się, czy nie będzie farbował Możesz mi powiedzieć, jaka jest temp. prania na opakowaniu?
tak to jest ten 100x100 jest trochę drogi ale trudno, nie jest jakiś wyjątkowo miękki ale myślę że po praniu zrobi się inny na opakowaniu jest napisane że prać w 40 stopniach
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:34   #1805
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Ryba w takim wypadku sama bym szła z wózkiem

Aaa tych podkładów miałam 2paczki po 10szt chyba

nie masz gdzies w plenerze jakiejś imprezy obok siebie? na pewno by mieli kielbase

Hmmm zależy jakich masz sąsiadów, bo jednemu moze przeszkadzać i zadzwoni inny oleje sprawe...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:36   #1806
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Aaby mleko sie rozwarstwia. Jedno i drugie to siara. Tyle że jest część bardziej wodnista i ta jest przezroczysta i tłuszczowa i ta jest bardziej Biała.
Gdybyś sciągnela mleko to podzieli się na 2-3warstwy-picie, gestsze na dno a czasem na sciankach tluszczyk

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-25, 10:37   #1807
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem Ci tak, ta cała dieta dla cukrzyków jest śmeiszna.. bratowa mojego TŻ tez musi kontrolować cukier i po każdym posiłku mierzyć i ztego co mówiła ona na śniadanie moze zjeść na śniadanie kromkę chleba Wasa albo ciemnego (gdzie podobno po tym cukier skacze jej jak szalony) na to chyda drobiow wędlina, chyba ze 300 ml zupy z określoną ilością gramów warzyw itd.. ona ne jest w stanie się najeść tym, no oczywiście żadnej czekolady ni nic, słodkie napoje odpadają i z tego co mówiła to kiełbaska z grilla też odpada

ale wczoraj paczkę chipsów wpieprzyła bo stwierdziła że ona się głodzić nie będzie a chipsy też są zakazane, jej podejście do tego tematu jest takie.. prostackie że głowa mała i ja jej tłumaczyłam i moja teściowa i TŻ i jej mąż i moja mama a ona dalej swoje... ciasto też oczywiście jadła
omg ja sobie odmawiam wszystkiego Wczoraj mąż poszedł sobie do sowy na ciacho a ja asertywnie odmawiałam nawet gryzka. Staram się jako tako pilnować diety, zero słodyczy napojów słodzonych, czytałam że smażonego też nie wolno, mleko kupiłam sobie 0,5%.To nie chodzi tylko o moje zdrowie ale także o zdrowie mojego dziecka nie wiem jak można sobie tak folgować.
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kyte możesz jeść mięso, nawet dużo ale warunek jest taki, że trzeba to zròwnoważyć warzywami o niskim IG. Czyli jeśli przed kiełbasą czy też karkówą zjesz sałatkę np z papryki, pomidora,
ogórka,sałaty-co najmniej wagowo tyle ile zjesz tego mięsa to smacznego . Ale już do tego mixa nie dojadasz węgli, czyli chleba ani nic slodkiego.

A na przyszłość-chleba z pełnego przemiału--to nie to samo co ciemny-też nie łącz z tluszczami, czyli wedlina czy zoltym serem i bedzie git. Jesli zjesz np z twarozkiem, pasta z soczewicy, tunczykiem plus warzywa to cukier Ci nie skoczy. Zawsze to posilku surowe warzywa 1:1
A chleb z pelnego przemialu to ten, gdzie do jego wypieku nie stosuje sie maki o typie niższym niz 1850 i jest to np dostepny w wiekszosci marketow mestemacher czerwony, pakowany.
Czytaj sklady, smacznego
Dobrze że mi powiedziałas o tym chlebie bo nigdy nie rozróżniałam.Dla mnie ciemny chleb to ciemny chleb.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:39   #1808
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
tak to jest ten 100x100 jest trochę drogi ale trudno, nie jest jakiś wyjątkowo miękki ale myślę że po praniu zrobi się inny na opakowaniu jest napisane że prać w 40 stopniach
No drogi, ale mamusie z innego wątku pisały, że bezsensu kupować 80x80, skoro po jakimś czasie i tak trzeba będzie kupować większy. Więc żeby nie zostawać z małymi ręcznikami i nie kupować 2x, chcę od razu zainwestować w 100x100.
Temperatura niska, przecież ja nasze piorę w 90

Cytat:
Aaby mleko sie rozwarstwia. Jedno i drugie to siara. Tyle że jest część bardziej wodnista i ta jest przezroczysta i tłuszczowa i ta jest bardziej Biała.
Gdybyś sciągnela mleko to podzieli się na 2-3warstwy-picie, gestsze na dno a czasem na sciankach tluszczyk
A widzisz, i już coś więcej wiem Dziękuję

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-25, 10:48   #1809
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Rybko odejscia czopa nie czujesz-znajdujesz na majtach czy papierze takiego gluta. Ale to może odchodzic nawet po kawaleczku przez 3 tygodnie i nie zauwazysz. Moj odszedl czesciowo w 37tyg i byl troche jak gesta, sucha galaretka w kolorze polprzezroczystym pol bialawym. Reszta odeszla dobę przed porodem kiedy lekko saczyly mi sie wody.

aaa, dzięki!!

Cytat:
Ryba w takim wypadku sama bym szła z wózkiem

Aaa tych podkładów miałam 2paczki po 10szt chyba

nie masz gdzies w plenerze jakiejś imprezy obok siebie? na pewno by mieli kielbase

Hmmm zależy jakich masz sąsiadów, bo jednemu moze przeszkadzać i zadzwoni inny oleje sprawe...

moi sąsiedzi nie mają okien tam gdzie ja balkonu. Mieszkamy w wieżowcu takim kwadratowym gdzie każdy sąsiad ma z jednej str. tylko okna. wiec do okien by nie leciało, to jest też ostatnie piętro wiec w górze też nie przeszkadzałoby . ale wieje tak że mąż właśnie szuka naszej kołdry na dworze (wyrzuciłam na balkon zeby sie przewietrzyła, potem lepiej mi w takiej spać ) i stwierdziliśmy ze i tak nie wypali ten grill, chocbyśmy chceieli i sie uparli ..a imprez to tu taaaaaaaaaak dużo że ja Cię prosze.. jedna na rok maks . a w okolicy też nic.
Stary 2013-08-25, 10:52   #1810
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Przepraszam kobietki, że ostatnio się tylko wymądrzam

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-25, 10:52   #1811
lubieolowki
Raczkowanie

Witam się słonecznie
Czytam sobie Was na bieżąco tylko czasu na pisanie brakuje Wczoraj byliśmy z mężem u dziadków żeby obrywać aronię (drzewko niestety ;p) i padłam jak nieżywa. Za to od rana humor świetny

Cytat:
Ojej! Śliczny brzuszek!!

Cytat:
tadam moje zakupy
Mam materacyk z tej samej firmy. Jestem ciekawa czy wszystko będzie ok Ja z jednej strony mam takie profilowane, że niby dla wygody i poprawnego układania główki - też masz coś takiego?

Cytat:
no to co rozpuszcza woskowine. cekaj znajdę zaraz i wrzucę. widziałam w ross.. a co nie potrzeba? takie krople ..
był na dziale dziecięcym.. Nazywa sie OTOZIL, ale własnie wyczytałam że nie jest konieczny wiec odpuszczam. Z tym że wczoraj włąsnie weszłam do ross ooglądać i widziałam, dlatego myslałam ze konieczny. Wybaczcie

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

nie mam.. miałam chyba 1 raz tylko i to gdzies w 20którymś tygodniu, a tak NIC. mam nadzieje ze nie wpłynie to na późniejszy pokarm..
Ja nie miałam żadnych. Piersi też w ogóle mnie nie bolały i nie bolą. Czy to niedobrze?

Dziewczyny mam pytanie. A właściwie dwa Bo tak sobie czytam, że już powoli sobie kompletujecie część pielęgnacyjną maluszka z wyprawki. Ja właściwie mam jeszcze baaaaaaaaaardzo dużo czasu. W sumie się zastanawiam na kiedy macie zamiar być dopięte na ostatni guzik? Wszyscy mi mówią, że ze spokojem w listopadzie mam domykać listę (termin mam na 4 grudnia). Ja trochę się spinam, bo przyjaciółka urodziła właśnie 3 tyg. przed terminem. Jak sobie pomyślę, że zaczęła bym rodzić, a nie miała bym wszystkiego gotowego to bym chyba z nerwów się spaliła ^^ Trochę ze mnie panikara, ale wolę być przygotowana za wcześnie niż za późno.

I drugie pytanie - czy robicie jakieś ćwiczenia albo spacerki regularne albo może joga itd.? Pytam z ciekawości, bo mam strasznie dużo energii teraz i pomyślałam, że mogła bym to jakoś dobrze spożytkować

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 10:56   #1812
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

No coś Ty jesteś jak chodząca skarbnica wiedzy
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 11:01   #1813
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Witam się słonecznie
Czytam sobie Was na bieżąco tylko czasu na pisanie brakuje Wczoraj byliśmy z mężem u dziadków żeby obrywać aronię (drzewko niestety ;p) i padłam jak nieżywa. Za to od rana humor świetny

Ojej! Śliczny brzuszek!!

Mam materacyk z tej samej firmy. Jestem ciekawa czy wszystko będzie ok Ja z jednej strony mam takie profilowane, że niby dla wygody i poprawnego układania główki - też masz coś takiego?

Ja nie miałam żadnych. Piersi też w ogóle mnie nie bolały i nie bolą. Czy to niedobrze?

Dziewczyny mam pytanie. A właściwie dwa Bo tak sobie czytam, że już powoli sobie kompletujecie część pielęgnacyjną maluszka z wyprawki. Ja właściwie mam jeszcze baaaaaaaaaardzo dużo czasu. W sumie się zastanawiam na kiedy macie zamiar być dopięte na ostatni guzik? Wszyscy mi mówią, że ze spokojem w listopadzie mam domykać listę (termin mam na 4 grudnia). Ja trochę się spinam, bo przyjaciółka urodziła właśnie 3 tyg. przed terminem. Jak sobie pomyślę, że zaczęła bym rodzić, a nie miała bym wszystkiego gotowego to bym chyba z nerwów się spaliła ^^ Trochę ze mnie panikara, ale wolę być przygotowana za wcześnie niż za późno.

I drugie pytanie - czy robicie jakieś ćwiczenia albo spacerki regularne albo może joga itd.? Pytam z ciekawości, bo mam strasznie dużo energii teraz i pomyślałam, że mogła bym to jakoś dobrze spożytkować
ja planuje za 2 tyogndie już miecwszystko wszystko. Czyli w 35tyg. Ale już mam prawie wszystko.
A co do spacerków ćwiczeń itd.. Ja nic z tych rzeczy bo energii brak, natomiast czasem wyskoczymy ( np. wczoraj) to dużo chodziłam po "górkach" i innych pagórkach

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
No coś Ty jesteś jak chodząca skarbnica wiedzy
własnie!!
Stary 2013-08-25, 11:16   #1814
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Czy jest tu w ogóle ktoś kto nie kupował octaniseptu tylko cos innego zastępczego??

A ja od 5 nie śpię. Siedzę i sie zastanawiam co mam robic? mąż spi, koty sie bawią, tv jak nie było tak nie mam.. no NUDY totalne. za to śniłą mi się przeciekająca wanna przez TRELE.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

SUper brzuszek Ja bym musiała zrobić fotke mojego , do albumu bo ostatnia fotka chyba z 30 tc ?

Co do octniseptu to ile u Was on kosztuje ? Tu ten z PL to 10f . Nie chce mi się wierzyć żeby w Pl kosztował 50 zł ?
Ja myślę nad tymi gazikami . Moja mama mówi że mi i mojemu bratu smarowała fioletem - tym na wodzie , i szybko pępuszek odpadał . Nie wiem ..
Co ja Wam się tak śnię non stop co ?
Cytat:
Dzien dobry!
W nocy zlapaly mnie 3 skurcze niby takie srednio bolesne ale lzy w oczach mialam

Jakie skurcze ?? Łydek ?
TY mnie nie schizuj
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Mój pies mnie tak irytuje od dwóch dni, że szok...........!!!!!!
Ja wezmę sierściucha na trochę , tak mi się tęskni za jakimś kudłaczem .. Chyba poproszę mamę żeby mi mojego przywiozła na pare dni
Cytat:
Trele a może lekarce chodziło o skończony 36tc.
ja słyszałam, że donoszona jest od 37 tc, a urodzone dziecko w terminie 38-42tc
Tak jej chodziło o skończony 36tc a ja zaczynam jutro 36 (35t1d) dlatego tydzień muszę leżeć brzuchem do góry
Cytat:
Ale mi niedobrze
MI ostatnio też co chwilę nie dobrze a ja nie miałam raczej nigdy mdłości ..
Cytat:
A u mnie nic Ciekło może z 3 dni przez całą ciąże
Cytat:
kurcz.. weszłam na strone gdzierodzic.pl chyba z ciekawości czy ktoś sie wypowiadał dodatkowo z mojego szpitala i jakaś masakra. Prawie same negatywne opinie. a jeszcze teraz w sierpniu dwie doszły i też negatywne.
jedyne co mnie pociesza że jak przyjdzie mi tam rodzić to wiem że mąż sie owszystko wykłóci.

a w ogóle zastanawiam sie jak wygląda ten czop o którym wczoraj wspominałyście i jak to czuć ze odchodzi.. mozę sie ktos wypowiedzieć?
Ja CI powiem że teeż się waham ciągle do tego gdzie rodzić .. Robie wywiad po kkoleżankach , bo każda rodziła albo tu . I wydaje mi się że opinia na temat szpitala jest głównie uwarunkowana tym jaki miał kto poród. Jeśli poród był ciężki , długi a po 20 h i tak skończył się CC to dziewczyna jest nie zadowolona . Jeśli urodziła w 3h od przyjęcia , to nawet ten beznadziejny szpital jest dla niej be zzarzutu ..
Ja tez nie wiem co mam robic

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 11:16   #1815
nemosek
Zakorzenienie

Hej

Obudziłam się dzisiaj 0 5.30 i koniec spania poprzekręcałam się jakąś godzinę i w końcu usnęłam.
Ale i tak niewyspana jestem :/

W nocy brałam Nospę bo brzuszek bolał tak okresowo.
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A my mamy długie nazwisko i jeszcze z sz i rz, więc Tymoteusz odpadł zaraz jak wpadłam na pomysł, że imię ładnie powinno brzmieć z nazwiskiem Mąż to uparł się na Janka i chyba żadne inne imię już mu się nie spodoba. Mnie Jan też bardzo się podoba i bardzo fajnie brzmi do naszego długiego nazwiska. Tylko jak już pisałam parę razy, martwi mnie popularność tego imienia. Pewnie w szkole będzie 5 Jaśków

To ja bym bardzo poprosiła Może w końcu zacznę coś kupować, zamiast ciągle o tym mówić Wyślę mojego maila na priv.
Ale jak się Wam podoba i obydwoje akceptujecie to nie liczy się popularność.

Dużo teraz Jaśków,imię wraca do łask

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Witam z doskoku, bo u rodziców jestem i czasu na forum brak

Co to za zniżka w HM? Do kiedy?

To ja wrzucałam:
http://kuchniaaleex.blogspot.com/201...-wg-aleex.html
Tylko już pisałam, że ja tam w kurczaku robię kieszonkę i do niej wkładam dodatki (ja akurat lubię szpinak z serem, ale można dać co się lubi)

Wczoraj miałam wizytę, ale nawet nie miałam jak napisać. Generalnie nic nowego. Wszystko ok, dostałam skierowanie na glukozę. I niestety nie udało się potwierdzić dziewuszki, bo ułożona miednicowa, ściśnięte nóżki i nie było jak podglądnąć.
Odezwę się coś więcej pewnie w pon dopiero
za wizytę

Rybka Urósł

Mya dzięki za kupon

Cytat:
Witam dziewczyny i od razu przepraszam, że małe udzielanie się i nieobecność przez kilka dni. Mąż wraca z obozu dopiero jutro, więc jestem pod opieką teściów, a przy nich to tak głupio siedzieć przed kompem. Do L4 zostały mi 3 tygodnie, oby zleciały jak najszybciej.
Jutro idę zrobić wyniki moczu i mam nadzieję, że nie mam już białka.
Jak czytam szybsze rozpakowywania się mam wrześniówek to zaczynam panikować. Chyba niedługo będzie trzeba pakować torby;-)

ale w tylko w nocy jak na razie się zdarzyło
żeby mocz był ok.

Cytat:
Elektryczny

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

a ja juz na nogach, a jak wyspana 10 godzin snu wystarczająco, zaraz idę pod prysznic i trzeba się jakoś zrobić żeby wyglądać

Miałam całe łóżko dla siebie i co? I spałan na swojej połówce obudziłam się w nocy w pozycji w której usnęłam, później do rana znów w tej samej

Miłego dnia Dwupakiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiii
Nawzajem

Cytat:
kurcz.. weszłam na strone gdzierodzic.pl chyba z ciekawości czy ktoś sie wypowiadał dodatkowo z mojego szpitala i jakaś masakra. Prawie same negatywne opinie. a jeszcze teraz w sierpniu dwie doszły i też negatywne.
jedyne co mnie pociesza że jak przyjdzie mi tam rodzić to wiem że mąż sie owszystko wykłóci.

a w ogóle zastanawiam sie jak wygląda ten czop o którym wczoraj wspominałyście i jak to czuć ze odchodzi.. mozę sie ktos wypowiedzieć?
Taki śluz podbarwiony krwią lub na brązowo.Zobaczysz go na wkładce/bieliźnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 11:27   #1816
Anoula
Zakorzenienie

Przepraszam jestem troche nie na biezaco ale korzystamy z mezem maksymalnie z pobytu w Krakowie. I tak wczoraj obiad u moich rodzicow, pozniej targi i smyk a poxniej znowu do mamy na chwile. I zakupy bo mama ma dzis urodziny. A wieczorem siedzielismy chyba do 2 i ogladalismy rozne testy wozkow. I z tego wszystkiego chyba dzis znowu wyloadujemy jeszcze na chwile na targach.

Lineczka wspolczuje skurczow, wiem co to znaczy ze oli az do lez

Ryba jaki juz masz fajny duzy brzuszek

Dzidzia ja nie uwazam zebys sie wymadrzala, tak jak dziewczyny pisaly jestes skarbnica wiedzy i fajnie ze chcesz sie nia z nami podzielic.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 11:28   #1817
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
SUper brzuszek Ja bym musiała zrobić fotke mojego , do albumu bo ostatnia fotka chyba z 30 tc ?

Co do octniseptu to ile u Was on kosztuje ? Tu ten z PL to 10f . Nie chce mi się wierzyć żeby w Pl kosztował 50 zł ?
Ja myślę nad tymi gazikami . Moja mama mówi że mi i mojemu bratu smarowała fioletem - tym na wodzie , i szybko pępuszek odpadał . Nie wiem ..

Jakie skurcze ?? Łydek ?
TY mnie nie schizuj

Ja wezmę sierściucha na trochę , tak mi się tęskni za jakimś kudłaczem .. Chyba poproszę mamę żeby mi mojego przywiozła na pare dni

Tak jej chodziło o skończony 36tc a ja zaczynam jutro 36 (35t1d) dlatego tydzień muszę leżeć brzuchem do góry

Ja CI powiem że teeż się waham ciągle do tego gdzie rodzić .. Robie wywiad po kkoleżankach , bo każda rodziła albo tu . I wydaje mi się że opinia na temat szpitala jest głównie uwarunkowana tym jaki miał kto poród. Jeśli poród był ciężki , długi a po 20 h i tak skończył się CC to dziewczyna jest nie zadowolona . Jeśli urodziła w 3h od przyjęcia , to nawet ten beznadziejny szpital jest dla niej be zzarzutu ..
u mnie octanisept cos niecałe 30 zl kosztuje.
dlatego pytałam, bo moja mama mi też o tym fiolecie mówiła i o tym spirytusie a to na pewno tańsze..
Stary 2013-08-25, 11:30   #1818
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to czytałam wczorajsze dyskusje o szpitalu i ja nie wiem jak to u nas bo Alise rodzilam 350km stąd :P.

350 km ? To jak Ty tam dojechałaś na szybko ?
Moja mama mi wczoraj mówi ; znalazłam super szpital . Sprawdzam a on nad morzem - 230 km . Już z nia nie dyskutowałam , bo szkoda nerwów ..

JA tez jestem koziorożec A Ty z grudnia czy ze stycznia ?

Cytat:

chyba oszalałaś

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-25, 11:33   #1819
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Witam

Ja nie będę kupować bo wydaje się być zbędny . Wystarczy namoczyć patyczki te dziecięce i przetrzeć uszko. Bałabym się takiemu maleństwu psikać do ucha i grzebać. Poczekaj z zakupem bo nie jest to towar pierwszej potrzeby , można dokupić po konsultacji z pediatrą.

Ja bedę mieć elektryczny i ręczny , dostanę od siostry ciotecznej. Gdybym miała kupić to kupiłabym elektryczny.

Rybko ja bym nie ryzykowała odpalać grilla na balkonie chyba że masz elektryczny. Poza tym w regulaminie wspólnoty mieszkaniowej może być zakaz i możesz mieć z tego powodu nieprzyjemności. Jedna grill strasznie dymi i nie chciałabym aby mnie ktoś pod nosem kopcił

Żegnam się z wami , odezwę się wieczorem .

Cytat:

Ale by Wam zrobił niespodziankę
Cytat:

O matko! Toć to niewykonalne!

Czy do każdej dotarł jabłecznik?

Spróbuj poćwiczyć,naprawdę to nie jest takie trudne.

Ale daj sobie rękę na klatkę piersiową żebyś czuła wyraźnie że się nie unosi

Jabłecznik zjedzony

Ołówek Uprawiam spacerki,ale też nieregularnie
Planuję być dopięta początkiem/połowa października

Cytat:

Jakie skurcze ?? Łydek ?
TY mnie nie schizuj

Dlatego lepiej zadać pytanie co było dobrego w szpitalu/porodzie niż złego.
Ludzie często skupiają się tylko na złych rzeczach,a o dobrych nie wspomną

Cena Octeniseptu zależy od pojemnośi,u nas 50 ml około 20 zł.Może patrzyłaś na ten większy?

He he ja też się mądrzę bo na świeżo jestem po SR

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Przepraszam jestem troche nie na biezaco ale korzystamy z mezem maksymalnie z pobytu w Krakowie. I tak wczoraj obiad u moich rodzicow, pozniej targi i smyk a poxniej znowu do mamy na chwile. I zakupy bo mama ma dzis urodziny. A wieczorem siedzielismy chyba do 2 i ogladalismy rozne testy wozkow. I z tego wszystkiego chyba dzis znowu wyloadujemy jeszcze na chwile na targach.

Lineczka wspolczuje skurczow, wiem co to znaczy ze oli az do lez

Ryba jaki juz masz fajny duzy brzuszek

Dzidzia ja nie uwazam zebys sie wymadrzala, tak jak dziewczyny pisaly jestes skarbnica wiedzy i fajnie ze chcesz sie nia z nami podzielic.
Zdecydowaliście w końcu który wózek?

A gdzie byliście w Smyku?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-25, 11:34   #1820
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hej

Obudziłam się dzisiaj 0 5.30 i koniec spania poprzekręcałam się jakąś godzinę i w końcu usnęłam.
Ale i tak niewyspana jestem :/

W nocy brałam Nospę bo brzuszek bolał tak okresowo.

:hej:
JA tez dziś wcześnie na nogach - cud
Brzuszek bolał okresowo to pewnie mały wciska się tam gdzie powinien ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-25, 11:35   #1821
aaby
Zakorzenienie

dzidzia, toć ja chłonę info od Ciebie jak gąbeczka!

Dobra, to jak już jesteśmy przy pielęgnacji i kosmetykach, to mam parę pytań - tylko się nie śmiejcie, bo ja naprawdę jestem zielona
1) Oilatum czy Emolium? Czy kupujecie jeszcze coś innego do kąpieli maluszka?
2) Przewijanie Zdejmuję brudną pieluszkę, myję pupę (płatek z wodą/chusteczka nawilżona) i... smaruję czymś? Nie chcę smarować "na zapas", nie chcę używać na co dzień Sudocremu itp., ale np. słyszałam dobre opinie o Linomagu i Bepanthenie. Tylko nie mam pojęcia, kiedy się tego używa, czy to to samo, czy może dwie różne maści... HELP
3) Pranie: kupujecie proszki do prania czy płyny do prania? Będziecie dodatkowo płukać ciuszki w płynie zmiękczającym?

Na razie tyle

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-25, 11:41   #1822
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Zdecydowaliście w końcu który wózek?

A gdzie byliście w Smyku?
ostateczna decyzja nie zostala podjeta. Na pewno odpadl nam xlander xa ze wzgledu na budke w ktorej jest niezaslaniany wizjer i to ze nie ma mozliwosci obrocic spacerowki. Maz ma dwoch faworytow a mianowicie Maxi Cosi Elea ze wzgledu na to ze sklada sie do na prade malutkich rozmiarow. A po powrocie do domu jeszcze jak ogladalismy te testy spodobal mu sie Stokke ale ten to na pewno trzeba by polowac na uzywke. Poza tym jest jeszcze Maxi Cosi Mura Plus i Xlander Move. Chcielismy obejrzec gdzies Tako Laret w Krakowie ale Smyki nie maja Tako, w entliczku patrzylam tez nie ma.

Bylismy w Smyku w Bonarce bo ostatnio zaliczylismy tego w Futurze.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 11:42   #1823
Angie_gg
Raczkowanie

Wróciłam właśnie z tabunem zakupów, wstawię sobie na pomidorową i po mału zacznę sprzątać mieszkanie.

Ja planuję zacząć pakować torbę w połowie września, czyli dwa miesiące przed porodem. Niech już sobie stoi i czeka;-)
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 11:44   #1824
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobra, to jak już jesteśmy przy pielęgnacji i kosmetykach, to mam parę pytań - tylko się nie śmiejcie, bo ja naprawdę jestem zielona
2) Przewijanie Zdejmuję brudną pieluszkę, myję pupę (płatek z wodą/chusteczka nawilżona) i... smaruję czymś? Nie chcę smarować "na zapas", nie chcę używać na co dzień Sudocremu itp., ale np. słyszałam dobre opinie o Linomagu i Bepanthenie. Tylko nie mam pojęcia, kiedy się tego używa, czy to to samo, czy może dwie różne maści... HELP
3) Pranie: kupujecie proszki do prania czy płyny do prania? Będziecie dodatkowo płukać ciuszki w płynie zmiękczającym?

Na razie tyle

1.Ja chyba kupię tą Ziajkę co ja tu tak zachwalają, jest tańsza a ponoć ma takei same działanie
2. ja myślałam o linomagu, jest zdecydowanie tanszy niż Bepanthen. a odpowiedzi na pytanie chętnie posłucham i ja.
3.Ja mam płyn do prania i raczej przy płynie zostanę, nie wiem czemu wydaje mi sie że jest bardziej ekonomiczny niż proszek. A płynu zmiękczającego to chyba użuwac nie będę

89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 11:50   #1825
nemosek
Zakorzenienie

Kur..... znowu mnie wywaliło

Dzidzia
Pleciesz....

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-25, 11:55   #1826
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
u mnie octanisept cos niecałe 30 zl kosztuje.
dlatego pytałam, bo moja mama mi też o tym fiolecie mówiła i o tym spirytusie a to na pewno tańsze..
Nam położna na zajęciach w SR mówiła, że teraz używa się już tylko octaniseptu. W szpitalach już też nie mają fioletu itp.

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 11:57   #1827
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja na razie kupuję cały komplet t Tomme tippe(?), tam jest laktator ręczny plus 3x butelka plus wkładki laktacyjne plus jakies tam pojemniczki. Elektryczny kupię dopiero jak będę pewna, ze nie będę dawała rady karmić piersią z jakichś tam przyczyn.
Cytat:
No skurcze w nogi..

A co to woda do uszu? Bo tez pierwsze o tym slysze...

Czekam na Castorame az mi przywioza zakupy i lecimy do warszawy do Obi

Ale Ci zazdroszczę!!
Cytat:

przestań pleść bzdury, nawet nie wiesz jakie przydatne są informacje od Was - mamuś, coś co dla Was jest oczywiste dla nas nei bardzo
Cytat:

Jakie skurcze ?? Łydek ?
TY mnie nie schizuj

Z chęcią bym Ci ja oddała, bo mnie drażni że szok! Był rano tż z nia na dworze ale poszeł do pracy, a ona jeszcze chce, łazi, piszczy, a na dworze ciągnie jak głupia i oczywiście załatwia się na końcu
Cytat:
350 km ? To jak Ty tam dojechałaś na szybko ?
Moja mama mi wczoraj mówi ; znalazłam super szpital . Sprawdzam a on nad morzem - 230 km . Już z nia nie dyskutowałam , bo szkoda nerwów ..

JA tez jestem koziorożec A Ty z grudnia czy ze stycznia ?

chyba oszalałaś
mój tż też jest koziorożec, z grudnia 27 i nie zauważyłam żeby był uparty, raczej wredny, ale to nie do mnie
Cytat:
dzidzia, toć ja chłonę info od Ciebie jak gąbeczka!

Na razie tyle

ja nie będę używać oilatum, a emolium to z tej samej grupy? czytałam u sroki, że jak nie ma potrzeby to nie warto. Bd używać baby dream z rossmanna, mam już wsio kupione, nawet nie dużo wychodzi Mam nadzieję, że Lula nie będzie miała chrostek

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 12:01   #1828
Mya1989
Zakorzenienie

Aaa a i wrzucam zdjęcie z nie pamiętam kiedy, chyba sprzed 2 tygodni z moim 'amstafem" To zdj jest chyba w najbardziej neikorzystnej pozycji, czyli z boku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 578385_10200337415223567_1734401594_n.jpg (165,7 KB, 58 załadowań)

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 12:11   #1829
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
1.Ja chyba kupię tą Ziajkę co ja tu tak zachwalają, jest tańsza a ponoć ma takei same działanie
2. ja myślałam o linomagu, jest zdecydowanie tanszy niż Bepanthen. a odpowiedzi na pytanie chętnie posłucham i ja.
3.Ja mam płyn do prania i raczej przy płynie zostanę, nie wiem czemu wydaje mi sie że jest bardziej ekonomiczny niż proszek. A płynu zmiękczającego to chyba użuwac nie będę

1. O Ziajce właśnie też myślę
2. OK. A Linomag ten A+E czy z cynkiem?
3. A jaki masz? Lovelę? Dzidziusia?

Cytat:
ja nie będę używać oilatum, a emolium to z tej samej grupy? czytałam u sroki, że jak nie ma potrzeby to nie warto. Bd używać baby dream z rossmanna, mam już wsio kupione, nawet nie dużo wychodzi Mam nadzieję, że Lula nie będzie miała chrostek
No właśnie z jednej strony nie trzeba, z drugiej gdzieś czytałam, że mimo wszystko takiego malucha warto w jakimś emoliencie kąpać, a potem dopiero próbować drogeryjnych rzeczy. I bądź mądry

Cytat:
Aaa a i wrzucam zdjęcie z nie pamiętam kiedy, chyba sprzed 2 tygodni z moim 'amstafem" To zdj jest chyba w najbardziej neikorzystnej pozycji, czyli z boku
Jaki śliczny malutki zgrabniutki brzuszek! I psiak!

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

A jeszcze jedno: bo podobno polecany jest płyn/żel do higieny intymniej Biały Jeleń. Ale widzę, że jest ich mnóstwo Kora dębu, aloes, coś tam... Dokopałyście się może, który warto, czy obojętnie?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-08-25, 12:22   #1830
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
1. O Ziajce właśnie też myślę
2. OK. A Linomag ten A+E czy z cynkiem?
3. A jaki masz? Lovelę? Dzidziusia?

No właśnie z jednej strony nie trzeba, z drugiej gdzieś czytałam, że mimo wszystko takiego malucha warto w jakimś emoliencie kąpać, a potem dopiero próbować drogeryjnych rzeczy. I bądź mądry
Linomag A+E a płyn mam z Dzidziusia, z cynkiem to prawdopodobnie Sudecrem
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości