|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Witam
Cytat:
Ja bedę mieć elektryczny i ręczny , dostanę od siostry ciotecznej. Gdybym miała kupić to kupiłabym elektryczny. Cytat:
![]() Dziewczyny u mnie też skurcze nocne łydek zwłaszcza jak się przeciągam ale znalazłam na to sposób który się sprawdza przynajmniej u mnie. Jak mnie łapie skurcz przy prostowaniu stóp to wystarczy zgiąć stopę w stawie skokowym w kierunku kolana. Troche mętnie to wytłumaczyłam ale pewnie wiecie o co chodzi ![]() Żegnam się z wami , odezwę się wieczorem Trzymajcie kciuki za mnie - LECĘ POLOWAĆ NA SUKNIĘ DO ŚLUBU
|
||
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
A w ogóle to czytałam wczorajsze dyskusje o szpitalu i ja nie wiem jak to u nas bo Alise rodzilam 350km stąd :P.
I znaki zodiaku-ja koziorozec . Uparrrrrte zgodnie z teoria .Trele 25.10 to początek naszego związku- może mlody się urodzi ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ale ładny brzusio!
![]() Cytat:
![]() Super zakupy! A jak ten ręcznik? To jest ten 100x100? Bo ja bym chciała dwa takie kupić, m.in. ten kolor właśnie, ale boję się, czy nie będzie farbował Możesz mi powiedzieć, jaka jest temp. prania na opakowaniu? Cytat:
![]() ![]() W dodatku z lewej piersi od paru dni zaczyna mi się to zabarwiać na biało-żółto. Czyżby mleko?! Bo rozumiem, że to przezroczyste to siara? ![]() Ręczny Dzień dobry niedzielnie! Muszę siąść do mojej listy wyprawkowej i sobie wszystko rozplanować. Boję się czekać z zakupami do samego końca, muszę się spiąć i zacząć robić zakupy. Czy do każdej dotarł jabłecznik? ![]()
|
|
#1804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie zapomnę to na astępny raz jak mnie skurcz złapie to tak zrobię, bo dzisiaj mi nie wiele i masowanie dawało ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ryba w takim wypadku sama bym szła z wózkiem
![]() Aaa tych podkładów miałam 2paczki po 10szt chyba nie masz gdzies w plenerze jakiejś imprezy obok siebie? na pewno by mieli kielbase Hmmm zależy jakich masz sąsiadów, bo jednemu moze przeszkadzać i zadzwoni inny oleje sprawe... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby mleko sie rozwarstwia. Jedno i drugie to siara. Tyle że jest część bardziej wodnista i ta jest przezroczysta i tłuszczowa i ta jest bardziej Biała.
Gdybyś sciągnela mleko to podzieli się na 2-3warstwy-picie, gestsze na dno a czasem na sciankach tluszczyk ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sobie odmawiam wszystkiego Wczoraj mąż poszedł sobie do sowy na ciacho a ja asertywnie odmawiałam nawet gryzka. Staram się jako tako pilnować diety, zero słodyczy napojów słodzonych, czytałam że smażonego też nie wolno, mleko kupiłam sobie 0,5%.To nie chodzi tylko o moje zdrowie ale także o zdrowie mojego dziecka nie wiem jak można sobie tak folgować.Cytat:
|
||
|
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temperatura niska, przecież ja nasze piorę w 90 ![]() Cytat:
Dziękuję
|
|
#1809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i stwierdziliśmy ze i tak nie wypali ten grill, chocbyśmy chceieli i sie uparli ..a imprez to tu taaaaaaaaaak dużo że ja Cię prosze.. jedna na rok maks . a w okolicy też nic.
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam kobietki, że ostatnio się tylko wymądrzam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1811 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się słonecznie
Czytam sobie Was na bieżąco tylko czasu na pisanie brakuje Wczoraj byliśmy z mężem u dziadków żeby obrywać aronię (drzewko niestety ;p) i padłam jak nieżywa. Za to od rana humor świetny![]() Ojej! Śliczny brzuszek!! ![]() Mam materacyk z tej samej firmy. Jestem ciekawa czy wszystko będzie ok Ja z jednej strony mam takie profilowane, że niby dla wygody i poprawnego układania główki - też masz coś takiego? ![]() Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. A właściwie dwa Bo tak sobie czytam, że już powoli sobie kompletujecie część pielęgnacyjną maluszka z wyprawki. Ja właściwie mam jeszcze baaaaaaaaaardzo dużo czasu. W sumie się zastanawiam na kiedy macie zamiar być dopięte na ostatni guzik? Wszyscy mi mówią, że ze spokojem w listopadzie mam domykać listę (termin mam na 4 grudnia). Ja trochę się spinam, bo przyjaciółka urodziła właśnie 3 tyg. przed terminem. Jak sobie pomyślę, że zaczęła bym rodzić, a nie miała bym wszystkiego gotowego to bym chyba z nerwów się spaliła ^^ Trochę ze mnie panikara, ale wolę być przygotowana za wcześnie niż za późno.I drugie pytanie - czy robicie jakieś ćwiczenia albo spacerki regularne albo może joga itd.? Pytam z ciekawości, bo mam strasznie dużo energii teraz i pomyślałam, że mogła bym to jakoś dobrze spożytkować
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spacerków ćwiczeń itd.. Ja nic z tych rzeczy bo energii brak, natomiast czasem wyskoczymy ( np. wczoraj) to dużo chodziłam po "górkach" i innych pagórkach ![]() własnie!!
|
|
#1814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do octniseptu to ile u Was on kosztuje ? Tu ten z PL to 10f . Nie chce mi się wierzyć żeby w Pl kosztował 50 zł ? Ja myślę nad tymi gazikami . Moja mama mówi że mi i mojemu bratu smarowała fioletem - tym na wodzie , i szybko pępuszek odpadał . Nie wiem .. Co ja Wam się tak śnię non stop co ? Cytat:
TY mnie nie schizuj Ja wezmę sierściucha na trochę , tak mi się tęskni za jakimś kudłaczem .. Chyba poproszę mamę żeby mi mojego przywiozła na pare dni ![]() Cytat:
MI ostatnio też co chwilę nie dobrze A u mnie nic Ciekło może z 3 dni przez całą ciąże Cytat:
Ja tez nie wiem co mam robic
|
|
#1815 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Obudziłam się dzisiaj 0 5.30 i koniec spania poprzekręcałam się jakąś godzinę i w końcu usnęłam.Ale i tak niewyspana jestem :/ W nocy brałam Nospę bo brzuszek bolał tak okresowo. Cytat:
Dużo teraz Jaśków,imię wraca do łask ![]() Cytat:
za wizytęRybka Urósł ![]() Mya dzięki za kupon Cytat:
żeby mocz był ok. Elektryczny Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam jestem troche nie na biezaco ale korzystamy z mezem maksymalnie z pobytu w Krakowie. I tak wczoraj obiad u moich rodzicow, pozniej targi i smyk a poxniej znowu do mamy na chwile. I zakupy bo mama ma dzis urodziny. A wieczorem siedzielismy chyba do 2 i ogladalismy rozne testy wozkow. I z tego wszystkiego chyba dzis znowu wyloadujemy jeszcze na chwile na targach.
Lineczka wspolczuje skurczow, wiem co to znaczy ze oli az do lez ![]() Ryba jaki juz masz fajny duzy brzuszek Dzidzia ja nie uwazam zebys sie wymadrzala, tak jak dziewczyny pisaly jestes skarbnica wiedzy i fajnie ze chcesz sie nia z nami podzielic. |
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego pytałam, bo moja mama mi też o tym fiolecie mówiła i o tym spirytusie a to na pewno tańsze..
|
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama mi wczoraj mówi ; znalazłam super szpital . Sprawdzam a on nad morzem - 230 km . Już z nia nie dyskutowałam , bo szkoda nerwów .. JA tez jestem koziorożec A Ty z grudnia czy ze stycznia ? Cytat:
|
|
#1819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spróbuj poćwiczyć,naprawdę to nie jest takie trudne. Ale daj sobie rękę na klatkę piersiową żebyś czuła wyraźnie że się nie unosi Jabłecznik zjedzony ![]() Ołówek Uprawiam spacerki,ale też nieregularnie ![]() Planuję być dopięta początkiem/połowa października ![]() Cytat:
Ludzie często skupiają się tylko na złych rzeczach,a o dobrych nie wspomną ![]() Cena Octeniseptu zależy od pojemnośi,u nas 50 ml około 20 zł.Może patrzyłaś na ten większy? He he ja też się mądrzę bo na świeżo jestem po SR ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
A gdzie byliście w Smyku? |
||||
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA tez dziś wcześnie na nogach - cud ![]() Brzuszek bolał okresowo to pewnie mały wciska się tam gdzie powinien ?
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia, toć ja chłonę info od Ciebie jak gąbeczka!
Dobra, to jak już jesteśmy przy pielęgnacji i kosmetykach, to mam parę pytań - tylko się nie śmiejcie, bo ja naprawdę jestem zielona ![]() 1) Oilatum czy Emolium? Czy kupujecie jeszcze coś innego do kąpieli maluszka? 2) Przewijanie Zdejmuję brudną pieluszkę, myję pupę (płatek z wodą/chusteczka nawilżona) i... smaruję czymś? Nie chcę smarować "na zapas", nie chcę używać na co dzień Sudocremu itp., ale np. słyszałam dobre opinie o Linomagu i Bepanthenie. Tylko nie mam pojęcia, kiedy się tego używa, czy to to samo, czy może dwie różne maści... HELP ![]() 3) Pranie: kupujecie proszki do prania czy płyny do prania? Będziecie dodatkowo płukać ciuszki w płynie zmiękczającym? Na razie tyle ![]()
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
ostateczna decyzja nie zostala podjeta. Na pewno odpadl nam xlander xa ze wzgledu na budke w ktorej jest niezaslaniany wizjer i to ze nie ma mozliwosci obrocic spacerowki. Maz ma dwoch faworytow a mianowicie Maxi Cosi Elea ze wzgledu na to ze sklada sie do na prade malutkich rozmiarow. A po powrocie do domu jeszcze jak ogladalismy te testy spodobal mu sie Stokke
ale ten to na pewno trzeba by polowac na uzywke. Poza tym jest jeszcze Maxi Cosi Mura Plus i Xlander Move. Chcielismy obejrzec gdzies Tako Laret w Krakowie ale Smyki nie maja Tako, w entliczku patrzylam tez nie ma. Bylismy w Smyku w Bonarce bo ostatnio zaliczylismy tego w Futurze. |
|
|
|
#1823 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam właśnie z tabunem zakupów, wstawię sobie na pomidorową i po mału zacznę sprzątać mieszkanie.
Ja planuję zacząć pakować torbę w połowie września, czyli dwa miesiące przed porodem. Niech już sobie stoi i czeka;-) |
|
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. ja myślałam o linomagu, jest zdecydowanie tanszy niż Bepanthen. a odpowiedzi na pytanie chętnie posłucham i ja. 3.Ja mam płyn do prania i raczej przy płynie zostanę, nie wiem czemu wydaje mi sie że jest bardziej ekonomiczny niż proszek. A płynu zmiękczającego to chyba użuwac nie będę |
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Kur..... znowu mnie wywaliło
Dzidzia Pleciesz.... |
|
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
Nam położna na zajęciach w SR mówiła, że teraz używa się już tylko octaniseptu. W szpitalach już też nie mają fioletu itp.
|
#1827 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja na razie kupuję cały komplet t Tomme tippe(?), tam jest laktator ręczny plus 3x butelka plus wkładki laktacyjne plus jakies tam pojemniczki. Elektryczny kupię dopiero jak będę pewna, ze nie będę dawała rady karmić piersią z jakichś tam przyczyn.
Cytat:
Cytat:
przestań pleść bzdury, nawet nie wiesz jakie przydatne są informacje od Was - mamuś, coś co dla Was jest oczywiste dla nas nei bardzoCytat:
![]() Cytat:
i nie zauważyłam żeby był uparty, raczej wredny, ale to nie do mnieCytat:
|
|||||
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa a i wrzucam zdjęcie z nie pamiętam kiedy, chyba sprzed 2 tygodni z moim 'amstafem"
To zdj jest chyba w najbardziej neikorzystnej pozycji, czyli z boku |
|
|
|
#1829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. OK. A Linomag ten A+E czy z cynkiem? ![]() 3. A jaki masz? Lovelę? Dzidziusia? Cytat:
![]() Cytat:
I psiak! ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- A jeszcze jedno: bo podobno polecany jest płyn/żel do higieny intymniej Biały Jeleń. Ale widzę, że jest ich mnóstwo Kora dębu, aloes, coś tam... Dokopałyście się może, który warto, czy obojętnie?
|
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

widziałam w ross.. a co nie potrzeba? takie krople ..

Możesz mi powiedzieć, jaka jest temp. prania na opakowaniu? 

za wizytę

przestań pleść bzdury, nawet nie wiesz jakie przydatne są informacje od Was - mamuś, coś co dla Was jest oczywiste dla nas nei bardzo