|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
też uciekam!
![]() dobranoc mamuśki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dobranocki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Zasnęliśmy przed kompami, już drugi wieczór z rzędu... Tak to jest jak się bierze elektronikę do łóżka
![]() Ale wiecie co? Lubię tę naszą nową sypialnię ![]() Dobranoc dziewczynki!
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
to sól fizjologiczna w ampułkach? Ile ampułek kupowałaś?
Czy jest tu w ogóle ktoś kto nie kupował octaniseptu tylko cos innego zastępczego?? Cytat:
nie odstaje i nie jest wklęsły tak feeest Cytat:
A ja od 5 nie śpię. Siedzę i sie zastanawiam co mam robic? mąż spi, koty sie bawią, tv jak nie było tak nie mam.. no NUDY totalne. za to śniłą mi się przeciekająca wanna przez TRELE. ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- wrzucam zdjęcie brzuszka w 33 tc
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-08-25 o 08:30 |
||
|
|
|
#1776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale będę polować bo super jestCytat:
|
||
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Co do octenispetu, kupilam go w razie co bo jeszcze mam w planach kupic zwykly spirytus ten 70%. No i jeszcze mialam kupic wczoraj Dady w Biedronce ale zbraklo mi gotowki a karta placic nie mozna Dzien dobry! W nocy zlapaly mnie 3 skurcze niby takie srednio bolesne ale lzy w oczach mialam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
ja ostatnio nawet jak się przeciągałam i prostowałam tak jakby stopę to mnie od razu łapał skórcz ale już lepiej jestMój pies mnie tak irytuje od dwóch dni, że szok...........!!!!!! |
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm.. bo ja własnie wczoaj sprawdzałam co mibrakuje to własnie octanisept i sól fizjoloiczna i ta woda no uszu , b całkowicie o tym zapomniałam. A myślałam ze mam wszystko
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to jeszcze tyle muszę kupić
|
|
|
|
|
#1781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam:
Domii bardzo ładny bukiet... miałam też w takim stylu, tyle, że 3 kolory róż i jeszcze kilka kwaitków, ale też w kulke Trele a może lekarce chodziło o skończony 36tc. ja słyszałam, że donoszona jest od 37 tc, a urodzone dziecko w terminie 38-42tc Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi niedobrze
|
|
|
|
#1783 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny i od razu przepraszam, że małe udzielanie się i nieobecność przez kilka dni. Mąż wraca z obozu dopiero jutro, więc jestem pod opieką teściów, a przy nich to tak głupio siedzieć przed kompem. Do L4 zostały mi 3 tygodnie, oby zleciały jak najszybciej.
Jutro idę zrobić wyniki moczu i mam nadzieję, że nie mam już białka. Jak czytam szybsze rozpakowywania się mam wrześniówek to zaczynam panikować. Chyba niedługo będzie trzeba pakować torby;-) Czy macie wycieki z piersi? Ja zauważyłam plamy na biustonoszu. |
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
no to co rozpuszcza woskowine. cekaj znajdę zaraz i wrzucę.
widziałam w ross.. a co nie potrzeba? takie krople .. był na dziale dziecięcym.. Nazywa sie OTOZIL, ale własnie wyczytałam że nie jest konieczny wiec odpuszczam. Z tym że wczoraj włąsnie weszłam do ross ooglądać i widziałam, dlatego myslałam ze konieczny. Wybaczcie ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam nie wiem, trzeba mamus popytać:pJa mam od 14 tc wycieki, regularnie, głównie z prawego cycucha, aczasami i lewy dołączy. Coraz więcej leci |
|
|
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
To zapytam jeszcze o laktator. Kupujecie ręczny czy elektryczny?
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
A co to woda do uszu? Bo tez pierwsze o tym slysze... Czekam na Castorame az mi przywioza zakupy i lecimy do warszawy do Obi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1788 | |||
|
Zakorzenienie
|
aaby fajne łowy
Cytat:
fajna Cytat:
http://www.fotelik24.pl/art/fotelik-...-przepisy.html super ![]() fajny brzuszek ![]() a oceniseptem można też krocze psikać Cytat:
za poprawę wynikówja mam wyciek jak nacisnę na pierś nadrobiłam ![]() Wczoraj pojechaliśy do Częstochowy ![]() Matko ile pielgrzymek było ![]() potem podjechaliśmy do kuzynki na kawę... i wieczorem byliśmy w domu.. normalnie jeździliśmy i szukaliśmy kiełbasek z grilla i bankomatu.... dożynki były u kuzynki we wsi, a my z 4 zł w portfelu :/ i tak nam pachniało, że musieliśmy... w końcu kupiliśmy km od domu :P |
|||
|
|
|
#1789 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak zrobię i wyjdzie to wtedy się pochwalę, lubie improwizować i kombinować przy ciastach
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi narobiłaś smaka na kiełbase z grilla A sądzicie ze jak mieszkam na 10p-ostatnie swoją drogą i zrobie sobie grilla na balkonie to ktoś wezwie straż czy tam kogoś i dostane mandat czy raczej nie powinno nikomu przeszkadzać? ![]() a powiedz mi jeszcze bo mi nie odisałaś, ile tych paczek podkładów kupowałaś ? bo mam te same( co Ty przy pierwszej ciąży) i nie wiem ile mniejwiecej jeszcze dokupić ![]() aaa i chciałam potwierdzić że płyn coccoino sie sprawdził mam teraz mięciusią pościel a ten spray czy krople to mi chodziło o OTOZIL bo był na dziale dziecięcych kosmetyków w ross i jeszcze był jakiś z babydream i własnie myslałam ze to potrzebne, ale na forach nic konkretnego nie pisza. Jak bedzie potrebny to kupię.
|
|
#1791 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie
![]() Cytat:
I najważniejsze ze wizyta udana i dzieciątko zdrowe![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabym elektryczny i chyba się zdecyduję. |
|||
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
jaki wielki
![]() Cytat:
![]() nic mi nie leci
|
|
|
|
#1793 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś też dostaliśmy zaproszenie na grila, ale nie wiem co ja mogę tam zjeść przy diecie dla cukrzyków
|
|
|
|
#1794 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja juz na nogach, a jak wyspana 10 godzin snu wystarczająco, zaraz idę pod prysznic i trzeba się jakoś zrobić żeby wyglądać![]() Miałam całe łóżko dla siebie i co? I spałan na swojej połówce Miłego dnia Dwupakiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiii |
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczoraj paczkę chipsów wpieprzyła bo stwierdziła że ona się głodzić nie będzie a chipsy też są zakazane, jej podejście do tego tematu jest takie.. prostackie że głowa mała i ja jej tłumaczyłam i moja teściowa i TŻ i jej mąż i moja mama a ona dalej swoje... ciasto też oczywiście jadła
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
kurcz.. weszłam na strone gdzierodzic.pl chyba z ciekawości czy ktoś sie wypowiadał dodatkowo z mojego szpitala i jakaś masakra. Prawie same negatywne opinie. a jeszcze teraz w sierpniu dwie doszły i też negatywne.
jedyne co mnie pociesza że jak przyjdzie mi tam rodzić to wiem że mąż sie owszystko wykłóci. a w ogóle zastanawiam sie jak wygląda ten czop o którym wczoraj wspominałyście i jak to czuć ze odchodzi.. mozę sie ktos wypowiedzieć?
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Kyte możesz jeść mięso, nawet dużo ale warunek jest taki, że trzeba to zròwnoważyć warzywami o niskim IG. Czyli jeśli przed kiełbasą czy też karkówą zjesz sałatkę np z papryki, pomidora,
ogórka,sałaty-co najmniej wagowo tyle ile zjesz tego mięsa to smacznego . Ale już do tego mixa nie dojadasz węgli, czyli chleba ani nic slodkiego.A na przyszłość-chleba z pełnego przemiału--to nie to samo co ciemny-też nie łącz z tluszczami, czyli wedlina czy zoltym serem i bedzie git. Jesli zjesz np z twarozkiem, pasta z soczewicy, tunczykiem plus warzywa to cukier Ci nie skoczy. Zawsze to posilku surowe warzywa 1:1 A chleb z pelnego przemialu to ten, gdzie do jego wypieku nie stosuje sie maki o typie niższym niz 1850 i jest to np dostepny w wiekszosci marketow mestemacher czerwony, pakowany. Czytaj sklady, smacznego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć nie powiem uważam ze to nierozsądne. a przecież można jakoś tą dietę tak zrobić zeby i sie najadać i było smacznie.
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko odejscia czopa nie czujesz-znajdujesz na majtach czy papierze takiego gluta. Ale to może odchodzic nawet po kawaleczku przez 3 tygodnie i nie zauwazysz. Moj odszedl czesciowo w 37tyg i byl troche jak gesta, sucha galaretka w kolorze polprzezroczystym pol bialawym. Reszta odeszla dobę przed porodem kiedy lekko saczyly mi sie wody.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

KCIUKI DLA ANI 

swoja droga zawsze miałam słabośc do strazaków i marynarzy heheh
ale będę polować bo super jest

cięzko mi powiedzieć. Ale widocznie skoro niektórzy lekarze tego nie praktykują to nie jest to konieczne i niezbędne