|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Fabiś uwielbia bananka z resztą,czego on nie lubi
|
|
|
|
|
#1652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a próbujesz dawać mu np zupy, które wy jecie? I jeszcze bonus na wieczór ![]() Moje dziecko po obiedzie dzisiejszym (bo przecież mały czort nie uznaje śliniaków )
|
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodziak! Mój też nie lubi śliniaków, a i ja dotychczas nie chciałam go dodatkowo denerwować i rzadko zakładałam Więc nawet nie jest przyzwyczajony. A my zupy rzadko jemy, ale zawsze próbuję mu podać to co my jemy. Różnie z tym bywało, dziś np rosołku nie chciał, więc zjadł swoją. Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. |
|
|
|
|
#1654 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale najbardziej zadowolona jestem mimo wszystko z pampersów i jak tylko jest promocja to właśnie je kupuje Cytat:
i ciągle dzwonie co u nich bo czuję się dokładnie tak samo jak Ty...Cytat:
angel Jagódka jak zwykle wygląda uroczo z tym uśmiechem na twarzy a Tobie życzę poprawy nastroju ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Uwielbiam oglądać zdjęcia Waszych dzieciaczków ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Mamuśki a jeszcze odnośnie zabawek... Nie pamiętam, które dziewczyny kupowały te piłeczki plastikowe do baseniku |
||||
|
|
|
#1655 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wczoraj w pracy po południu już mi wizaz nie chciał wchodzić. A dzisiaj cały dzień spędziliśmy u siostry TŻ i na festiwalu smaku ' ![]() Dla Melani wszystkiego najlepszego z okazji roczku My mamy basenik z kulkami i Jasiu uwoelbia tam siedzieć
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
bylismy dzisiaj w trójkę na dwóch wycieczkach rowerowych
zrobiliśmy sobie tylko przerwę na obiad Maja była bardzo grzeczna
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękujemy za życzenia!
![]() My po roczku, jutro jeszcze druga tura. Oszaleję . Ale miło było, jak jutro Melka zaśnie to wstawię zdjęcia i zdam relację moje drogie Panie .A teraz padam na pyszczek.. W ogóle.. Dziewczyny z wizażu z mojego rocznika miały zlot w Warszawie. Cały weekend razem spędziają! Tak mi się buzia śmieje jak oglądam zdjęcia.. Teraz jeszcze w Wrocławiu będzie zlot, mam cichą nadzieje, że się załapie
|
|
|
|
#1659 |
|
potworkowa
|
pół godziny temu wody mi odeszły
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kaczuszka a ja czytam o tych wodach i myśle no jak koncze pic kawke i probuje pocwiczyc
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Huberciku, Oliwko i Oliwko - kaczuszki - kochane maleństwa 100 latek dla Was, dużo uśmiechu, pogodnych minek i zdrówka dla Was serduszka nasze, a dla rodziców samych pogodnych i dumnych dni
|
#1662 | ||
|
Raczkowanie
|
Tak
brzmi zachęcająco muszę też dokupić te kuleczki bo basenik właściwie mamy od kąpania ![]() A dużo Jasiu ma tych kuleczek? 100, 200? A odnośnie basenów to teraz są bardzo dobre promocje na nie. Wyprzedaż lata. Mi udało się kupić w inter marche super basenik z żyrafką i fontanną przeceniony z 50 zł na 15 zł ![]() Na następny sezon będzie jak znalazł Cytat:
A Maja jechała w takim foteliku rowerowym?Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1663 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Iwona z uwagi na twoje nieuzasadnione obraźliwe posty w kierunku Dearlie i Tamlin od dnia dzisiejszego ignoruje Twoje posty
Fajowy![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śliniaki są dla niemowlakówCytat:
Cytat:
Baseniki widziałam przecenione w Mrówce za 21zł takie fajne z czymś nad głową Melduję się po dżamprezie Było fajowo,goście dopisali,tort pyszny,dzieci dostaly dużo prezencików rozmaitości- ciuszki,zabawki,książeczk i,kosmetyki,słodycze,przy bory szkolne,puzle,film na dvd itd,itp.Najfajniejszy prezent to 2 ogromne torty z pampersów , jak zgram zdjęcia na kompa to Wam pokażę,siostrzenica Adama robiła,świetne są.Na dziś też się goście zapowiedzieli więc chyba będzie cdn z wczoraj ![]() Oliwko wszystkiego najpiękniejszego słoneczko 100 latek!!! |
|||||
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Kulek mamy 20
Bo on je lubi przerzucać a nie żeby go otaczały ![]() Dzień dobry. My dzisiaj sami bo TŻ w pracy ale później do Niego pojedziemy ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-08-25 o 09:36 |
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla bliźniaków: Oliwki i Hubercika oraz dla Oliwki
Co tez mojemu dziecku jest.. w nocy budzi się co godzinę i to z płaczem, i za każdym razem muszę przystawić do cyca. Syropek już podałam ale chyba nie pomógł, więc nie wiem czy to zęby czy on w nocy głodny jest ![]() Jestem taka niewyspana... Poza tym nie potrafi już sam się bawić, przyłazi ciągle do mnie gdziekolwiek jestem.. już tu jest. A za kompem aż się trzęsie... no i muszę zamykac |
|
|
|
#1666 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dla Oliwek i Hubercika sto lat
![]() Dobry. Pojechaliśmy wczoraj na grzyby i na obiadek będzie sos z kurek do mięska. Później zajechaliśmy po kawę do Lidla i wyobraźcie sobie że kupiliśmy dresik, jeszcze były. Wzieliśmy 86/92 bo ten mniejszy byłby na styk. Później rodzice przyszli i posiedzieliśmy przy kolacji i potrunkowaliśmy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1667 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ale wieczór mi się wczoraj udał ...! STO LAT, STO LAT DLA naszych kruszynek Oliwek i Huberta! Cytat:
to jest luskus...Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę!Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1668 | |||
|
potworkowa
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1669 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jakoś nie potrafię być na bieżąco jak jestem u mamy
ale dzisiaj wracamy do domku. Mój synek tak się stęsknił za tatusiem, że drugą noc z rzędu budzi się i krzyczy: tata, tata!![]() Sto lat dla Oliwii, Hubcia i Oliwii Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekamy na zdjęciaCytat:
![]() cieszę się, że Misiek zaczął ładniej jeść ![]() A co do proszków, to ja piorę wszystko w białym jeleniu
|
|
#1670 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Oliwko, Oliwko i Hubciku sto lat!! Rośnijcie zdrowo i z uśmiechem na buziaczkach
Cytat:
![]() Cytat:
Jaki masz fotelik na rower?Moja przyjaciółka kupiła ostatnio dla sowjej małej i bardzo sobie chwali takie wycieczki Cytat:
zazdroszczę moja teraz jak jej daję wodę samą z zupki to robi coś takiego jakby płukała zęby tylko z otwartą buzią i to są właśnie efekty Ula, colds super, że imprezki się udały czekamy na foty też tak myślę
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-08-25 o 11:04 |
|||
|
|
|
#1671 |
|
potworkowa
|
Wszystkiego dobrego dla Oliwki i Huberta !
|
|
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobiety!!!
ja tak na szybciora napiszę, że my od wczoraj urlopujemy się u Damiana rodziców na wsi, więc mam utrudniony dostęp do neta nie mam też czasu was nadrobić, bo cały zeszły tydzień musiałam stać na kasie u siebie na stacji i obsługiwać klientów oprócz swoich normalnych obowiązków w związku z zaleceniem menagera, więc miałam podwójnie więcej roboty niż normalnie no i w pracy spędzałam więcej czasu dobrze, że jak wrócę z urlopu, to promocja się skończy i może praca też wróci do normalności choć na trochę z urlopu wrócimy 1.09 pozdrawiam was gorąco i mam nadzieję, że u was wszystko w porządku buziaczki |
|
|
|
#1673 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko wpadlam na chwilke zyczyc blizniakom Oliwce i Hubciowi, a takze Oliwce Kaczuszki 100 lat!!
No i podziekowac za wszystkie odpowiedzi w sprawi Kingi |
|
|
|
#1674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koniecznie pokaż ten tort To może na początek też kupię mniejszą ilość dzięki |
|
|
|
|
#1675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nic na gorączke mu nie dałam,samo ustapilo.A ćwiczenia zaczęłam dzisiaj dopiero ,włączyłam sobie skalpel z yt i po 20 min myślałam,że już po mnie kondycje mam świetną Powiedzcie,że jutro będzie lepiej ![]() Tylko czy Wy stosowałyście do tego dziewczynki jakąś diete czy same ćwiczenia? Wszystkiego co Najlepsze dla świętujących dzieciaczków Dużo zdrówka i uśmiechu ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i będzie lepiej, ja za drugim razem już cały zrobiłam ![]() i super, że małemu już lepiej
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
net nawet mi pośmigał i nadrobiłam
dzięki dziewczyny za uznanie dla mojego wykonania Turbo Dearlie ja też myślałam, że zejdę z tego świata przy tych ćwiczeniach no ale dałam radę jednak i jestem z siebie dumna Najlepsze życzenia urodzinowe choć spóźnione dla Melanii Cudowna dziewczynko o przepięknych oczach życzę ci, aby iskierki radości gościły w nich jak najczęściej!!! no i dla Oliwii, drugiej Oliwii i Huberta również wszystkiego co najlepsze - rośnijcie zdrowo maleństwa!!! Ula, Colds wspaniale, że imprezy udane Iwa, Ula zazdroszczę udanych zakupów ja już dawno piorę w naszym proszku ubrania małej i płuczę w Lenorze i nic się nie dzieje Baobabek super, że trafiła ci się w końcu fajna opiekunka, mam nadzieję, że dlugo popracuje z twoją Isieńką i wszystko będzie pięknie się układało wam Narriko powodzenia w poszukiwaniach podobnej kobiety jaką udało się znaleźć Baobabkowi Iwonka ja również od razu zauważyłam, że nazwałaś Alana głupim i choć rozumiem, co miałaś na myśli, że po prostu nie dorósł do danej zabawki, to też mnie to jakoś "zakuło" w oczy a w stosunku do Tamlin twoje ironiczne wypowiedzi są poniżej krytyki dziewczyna zasługuje na uznanie za wytrwałość i chęć zmiany siebie na lepsze od dziś również nie czytam twoich wypowiedzi, bo mnie tylko denerwują ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Anusia dzielna kobieta z ciebie, że wytrwałaś do końca ja za pierwszym razem poległam jakoś w 14 minucie padłam i nie wstałam ![]() teraz już śmigam skalpel jak burza i zabieram się za te bardziej wymagające programy powoli ![]() z każdym razem będzie lepiej zobaczysz liczy się wytrwałość i systematyczność trzymam za ciebie kciuki i wierzę, że wygrasz walkę o piękną figurę razem z Ewą Katee pisałaś, że ja niby chudzinka? mam 160 cm wzrostu i ważę 62 kilogramy do chudzinki mi daleko jakaś spasiona też nie jestem i grubasem mnie nazwać nie można, no ale mam za duży brzuch i obwisły nad samą pipką po ciąży i uda mam za grube w stosunku do ciała te dwie partie chciałabym najbardziej poprawić tragicznie jakoś nie wyglądam, ale mam świadomość nad czym muszę popracować i z czego jestem niezadowolona i bardzo zazdroszczę tobie, Marcie, Anesh, Maggie, Gda, Sojce i pewnie wielu z was o których zapomniałam w danej chwili, że po ciąży macie takie zgrabne figury - laski z was niesamowite mi niestety ciąża zmemłała ciało, ale to dlatego, że wcześniej przez wiele lat leniłam się na kanapie i mięśnie miałam słabe teraz przed drugą ciążą mam cel - muszę powalczyć o te mięśnie, żeby druga ciąża nie doprowadziła mnie do całkowitej ruiny, bo po drugiej już będzie mi się znacznie ciężej pozbierać i walka o figurę byłaby znacznie cięższa niż teraz |
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko, Oliwko i Huberciaku - Spełnienia tych dziecięcych marzeń, zdrówka i duuużo radości
|
|
|
|
#1679 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez
![]() Wszystkiego najlepszego dla Huberta i naszych kochanych Oliwek ja dzis tez świętuje bo Giulia zjadla 5 winogron, sukces
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ćwiczeń - za wytrwałość i że się nie poddałaś. Z każdym razem będzie lepiej Ja po prostu mniej jem, chleb odstawiłam, ale waga już nie spada fajnie, trochę mnie to denerwuje. Zaszłam do lumpka, za 28zł kupiłam Pauli spodnie, Matiemu spodnie i bluzę, sobie dwie spódniczki i kurtkę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

A popołudniu poszliśmy na spacer, chciałam mu dać deserek, ale się bronił. Za to jak zamówiłam z TŻtem kebaba to wyciągał rękę że też chce i jadł ze mną
Może to nie jest najlepsze jedzonko dla niego, no ale co miałam zrobić, zjadał kurczaczka i tortillę z kapustą 

Więc nawet nie jest przyzwyczajony. 

brzmi zachęcająco 

do mięska. Później zajechaliśmy po kawę do Lidla i wyobraźcie sobie że kupiliśmy dresik, jeszcze były. Wzieliśmy 86/92 bo ten mniejszy byłby na styk. Później rodzice przyszli i posiedzieliśmy przy kolacji i potrunkowaliśmy
nie dawalam mu syropku bo ma tak 37,6-37,8. Apetytu nie ma,ale wesoły jest.