|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Dobry
![]() Gratuluję. Ja jutro nie wiem czy zawitam, bo mam zawalony dzień więc już dzisiaj pozwolę sobie napisać, że od jutra: 8 miesięcy do ślubu! Poza tym, mam kaca i średnio mi idzie skupianie wzroku na komputerze. A gdyby tego było mało po południu spotykam się z kumpelami na plotach i normalnie.. ![]() Ten weekend mnie wykończy, ja już chyba jestem za stara na takie 'balety'.
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
namisek, to rodziny Wasze takie mają podejście, że mieszkanie przed ślubem nie wchodzi w grę?
Panna Izabela, garnitur kompletnie nie w moim stylu TŻ chce ciemny, raczej w czarny będziemy celować. No i na 100% nie błyszczący. czekooczekolada, a ja tam nie uważam, że przy foto zapomnimy i wielu sytuacjach Kamerzysta też nie jest w stanie uchwycić WSZYSTKICH fajnych sytuacji. Ja np. nie lubię siebie na filmach, a w ogóle filmy z wesel mnie mega nudzą Więc każda para sobie dostosowuje kamerzystę/jego brak, do siebie myha - nie musisz cytować tak dłuuuugiego postu, jeśli sie odnosisz tylko do 2-3 zdań, wystarczy zacytować tylko to, na co odpowiadasz ![]() KaEs - ja mam tak jak Ty Szczerze mówiąc po pierwszych przymiarkach mam dość i najchętniej bym już coś wybrała ![]() Ale nic to, pojadę jeszcze w środę do jednego salonu żeby się na 100% upewnić, czy czasem tam nie ma nic cudownego ![]() no i zmierzę Sonatę i Lolitę przy mamie i TŻcie Ja od rana w pracy Dzisiaj 'tylko' do 20.. Czekam na szefa, miał przyjechać wczoraj popoludniu lub dziś, więc siedzę jak na szpilkach
|
|
|
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka90
Tak... jego matka bardzo religijna (dla mnie wręcz bywa fanatyczką) a moi powiedzieli, że NIE i koniec. Nawet jak TŻ u mnie nocuje czy ja u niego to w dwóch pokojach....;/ życzę wytrwałości w pracy...
|
|
#2405 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam już salę , kamerzystę, zespół no i datę w kościele boje się tylko że bezie padać.. no ale i z tym można sobie jakoś poradzić
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie też ![]() Napisałam do jednego fotografa na którym najbardziej mi zależy, strasznie mi się foty podobają, ale zobaczymy czy ma termin i czy nie będzie chciał za dużo pieniążków
|
|
#2407 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cześć Wam,
Ponieważ mam spore perturbacje ze strony Rodzicielki wokół ślubu (możliwe że znów zmieni się nam termin
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 - może czyjeś video weselne Cie nudzi, ale Twoje własne będzie Cie nudzić?
Ja siebie też nie lubie, ale kamerzysta nie kręci tylko i wyłącznie młodych, kręci wszystkich bawiących się gości, zabawy itepe. Napewno więcej uchwyci niż foto, bynajmniej ja jestem w stanie więcej zapamiętać z kasety niż ze zdjęć KaEs - ja też tak myśle mało co się pamięta, te emocje, to wszystko. Ja czasem jako gość mało pamiętam, jak byłam świadkową to też sporadycznie pare momentów, a dzięki video mogę sobie to odtworzyć, dużo jest rzeczy z których śmieję oglądajac video, a mimo tego że byłam obecna na weselu to mnie np ominęło, i gdyby nie video, nawet bym nie wiedziała że coś takiego było
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-08-25 o 12:07 |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
ehh ta sukienka cały czas siedzi mi w głowie
coś czuję, że się na nią zdecyduję a co się stało?
|
#2410 |
|
Polka Ogarniaczka
|
bez większego powodu, obraziła się na mnie i K. dlatego pewnie, że nie chcemy zmieniać czerwca na sierpień i że nie będzie wszystko w 100% po jej myśli dołuje mnie to wszystko strasznie, ciężko mi myśleć o tym szarpaniu się z nią itd.
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolada, może mnie nie będzie nudzić, a może będzie
![]() Bez sensu dla mnie wydawać 3000zł żeby się o tym przekonać. poza tym, jesteśmy tu jednomyślni, nie chcemy i już. Jedynie co, to poprosimy świadka albo kumpla TŻ żeby nam lustrzanką nakręcił pierwszy taniec |
|
|
|
#2412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie 356 dni!! JAAAAK DŁUGO!
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Bierzemy ślub cywilny, więc nie ma przysięgi.
|
|
|
|
#2414 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-08-25 o 12:36 |
|
|
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
Koszty zależą od filmu, tasiemce montowane bez większych fanaberii kosztują po ok. 1200-1500zł, jednak jeśli komuś zależy np. na teledyskach i fajnym montażu, 3000zł to raczej minimum. Jak ja pytałam, to za kręcenie lustrzankami ceny nie schodziły poniżej 4000zł, mnie się cudem udało złapać 2 kamerzystów kręcących lustrzankami za 2600zł, ale oni jako jedyni mieli tak niską cenę.
Ja koniecznie chcę mieć nakręconą przysięgę na ślubie cywilnym, tym bardziej, że bardzo chcę, abyśmy z TŻ powiedzieli coś więcej przy wymianie obrączek, niż czystą formułkę
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, wiem, ale nie chcę po prostu i tyle
![]() Czekolada, no jak już mielibyśmy brać video, to z prawdziwego zdarzenia, dla mnie filmy kręcone przez wujka, który się na tym nie zna, są straszne, więc nie zdecydowalibyśmy się na taki. A tak jak mówi Anesthesia - jak już chce się dobry film, to naprawdę trzeba trochę zapłacić. Mnie się podobają tylko teledyski ślubne, często tu dziewczyny wrzucają z vimeo i coś takiego jest super No ale decyzja podjęta
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raczej chce miec nagranie proste, bez zadnych wymyslnych rzeczy, bez Benny'ego Hill'a bo mi sie to nie podoba, ani zadnych przyspieszen etc. Lubię prostote, a nie wydziwianie. Raczej mój wzór bedzie opierał się na romantyźmie, piosenki romantyczne w podkładzie, chcemy na pewno na początku filmu zdjęcia z dziecinstwa, moje, tż i nasze razem , to to wiem już a mój szwagier też kręci lustrzanką, w sumie to nie wiem ile bierze, bo nigdy sie nie zastanawiałam ani tymbradziej nie pytałam, ani się nie orientowałam i nie szukałam ceny takich fotografów, bo ja juz od dawna wiedziałam, że szukać nie musze jednak wątpie by brał 3000 lub w okolicach, bo nasze miasteczko jest małe, i nikogo by nie było stać ![]() dotka90 - ja nie biorę amatora, biorę szwagra który ma swoją firmę, i jest z zawodu kamerzystą i fotografem ^^ siostra też jest fotografem ( razem z nim pracuje, jeśli on kameruje, ona robi zdjęcia) , mąż kuzynki też jest kamerzystą. a zmontuje tata, który jest kamerzystą od 1992 roku, więc chyba sie na tym zna
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-08-25 o 12:50 |
|
|
|
|
#2419 |
|
Rozeznanie
|
Pooglądałam sobie troszkę fryzur z upięciami, gdzie są kalie i przyznaję, że średnio mi się to widzi
Z drugiej strony inne kwiaty w bukiecie i inne we włosach też dziwnie trochę |
|
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mamy znajomego, który potrafi składać filmy i nakładać filtry więc go poprosimy o pomoc i nam to zmontuje
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolada, ale ja nie napisałam do Ciebie tego o tym wujku który kameruje.
Chodziło o to, że jeśli chcemy fajny film, to trzeba dać 3000, bo można mieć tanią/darmową alternatywę w postaci wujka, czy kuzyna, czy kogoś tam, ale to kompletnie nie będzie to samo. U Ciebie szwagier/tata się zna, to co innego. No i akurat ja jestem przeciwna w angażowaniu gości w bycie fotografem czy kamerzystą, chcemy, by na naszym weselu nasi goście się bawili W przeciwnym wypadku wzięlibyśmy kumpla TŻta, bo robi fajne foty, ale właśnie będzie naszym gościem, więc wybraliśmy kogoś innego. Aniuska, no właśnie: my podobnie: pierwszy taniec + ew. przysięga i wystarczy. To i tak będzie dla mnie aż nadto
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2013-08-25 o 13:08 |
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w całej rodzinie tata wszystkim kamerował, i wiem jaki był ucieszony, że go wybrali, bo w dzisiejszych czasach naprawde jet pełno fotografów/kamerzystów , ale jeśli się kogoś wybiera, to świadczy że podobają się nam ich prace. A dla mnie mój szwagier jest najlepszy
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe PM
Panna Izabela mnie się ten garnitur co wstawiłaś w ogóle nie podoba, zbyt jasny i zbyt świecący jak dla mnie. Ale ważne, że Wam się podoba
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja na dzień dzisiejszy (a może mi sie jeszcze 5 tysięcy razy to odmienić) chce wysokiego koka i nie bardzo gdzie jest tam wpiąć kwiaty ;]ja się zastanawiam, czy kamerzyści też maja jakieś pakiety tak jak fotografowie (jeszcze kamerzysty nie szukałam) bo w sumie to kamerzystę bym wzięła jakiś pakiet mini )
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
oto mój TŻ w swoim nowym garniaku ;D
|
|
|
|
#2428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Określają w nich np. długość filmu i okres filmowania, bardzo dużo pakietów foto i video widziałam np. tylko do g. 21 albo tylko do pierwszego tańca włącznie, to właśnie takie mini ![]() Ładny, choć my raczej weźmiemy czarny dla mojego Ale bardzo elegancki.
|
||
|
|
|
#2429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Górniak bardzo ładny- podoba mi się
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Ja uwielbiam oglądać filmy z wesel, ciągle do nich wracam, dla mnie to lepsza pamiątka niż zdjęcia.
A swój to chyba będę non stop oglądać. W firmie która wybraliśmy foto + video to koszt 3500, samo foto bodajże 2100 a samo video 1800 chyba. W pakiecie jest taniej, dlatego polecam brać wideo i film z jednej firmy. My mieliśmy budżet na foto i video 4000, znalzlam fajnego kamerzyste co chciał 2200, ale ciężko było znaleźć fajnego fotografa za 1800. A w pakiecie bez problemu, jeszcze 500 taniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2013-08-25 o 14:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

Dzisiaj 'tylko' do 20.. Czekam na szefa, miał przyjechać wczoraj popoludniu lub dziś, więc siedzę jak na szpilkach 
... jakoś strasznie te dni wolno lecą.. a chciałabym chociaż z nim już mieszkać, ale nie ma jak albo by bulwers rodziny był ;/